23 Απρ 2018

Αυτή είναι η πραγματική Νέα Υόρκη:

 Δέκα λεπτά δρόμου χωρίζουν την πλουσιότερη συνοικία του πλανήτη από την απόλυτη εξαθλίωση [βίντεο]

Αυτή είναι η πραγματική Νέα Υόρκη: Δέκα λεπτά δρόμου χωρίζουν την πλουσιότερη συνοικία του πλανήτη από την απόλυτη εξαθλίωση [βίντεο]
Νέα Υόρκη, Παρκ Άβενιου 740... Μία από τις ακριβότερες περιοχές της αμερικανικής μητρόπολης, αλλά και του κόσμου ολόκληρου, όπου κατοικοεδρεύουν μερικοί από τους πλουσιότερους ανθρώπους των ΗΠΑ.
Σε απόσταση μόλις δέκα λεπτών βόρεια αυτού του «κεφαλαιοκρατικού» θύλακα ένα άλλο Παρκ Άβενιου, εκείνο του Νότιου Μπρονξ, που μόνο στο όνομα μοιάζει με το πρώτο, θεωρείται το άντρο της απόλυτης φτώχειας και παρακμής.
Αρκεί να σημειώσουμε ότι περισσότερος από το μισό πληθυσμό του τρέφεται σε κοινοτικά συσσίτια, ζει στους δρόμους, όπου και πεθαίνει, ενώ τα ποσοστά της παιδικής θνησιμότητας εξαιτίας της εγκληματικότητας είναι 20 φορές υψηλότερα από οποιαδήποτε άλλη περιοχή των ΗΠΑ.
Σύμφωνα με πρόσφατες μελέτες, τα τελευταία 30 χρόνια η ψαλίδα των ταξικών-οικονομικών ανισοτήτων έχει ανοίξει σε τέτοιο βαθμό που πολλοί κοινωνικοί αναλυτές εκφράζουν ανοικτά πλέον τους φόβους τους για το δυσοίωνο μέλλον της αμερικανικής κοινωνίας.
Το βίντεο που ακολουθεί, σε σκηνοθεσία του Alex Gibney, καταγράφει τις δύο «ομώνυμες» όψεις της Νέας Υόρκης, αποδεικνύοντας ότι το «Αμερικανικό Όνειρο» δεν ήταν ανέκαθεν παρά μία επινόηση, ένα κακό αστείο, αποκλειστικό προνόμιο το οποίο μπορούν να απολαμβάνουν μονάχα οι επιχειρηματίες και οι λομπίστες πολιτικοί.

Πώς φαίνεται ο άνθρωπος…

Πώς φαίνεται ο άνθρωπος…
Το περασμένο καλοκαίρι έγινε θόρυβος πολύς με μια ανάρτηση σε αυτό το τόσο ρουφιάνικο μέσον που ο καθείς γράφει τα πάντα κι αν προκαλέσει ταραχή επικαλείται την “ιδιωτικότητά” του.
Γράφει ας πούμε ο επιστήμων από την γενέτειρά μου πως οι ευτραφείς κυρίες δεν δικαιούνται να κολυμπούν με μαγιό της αρεσκείας τους αλλά μόνο με ειδική περιβολή που δεν θα ενοχλεί τα ευαίσθητα μάτια του.
Μέχρι και εκπρόσωποι του τρέχοντος life style αγανάκτησαν και ο νέος άντρας κέρδισε επαξίως τα 5 λεπτά δημοσιότητας που του ανήκουν. Και κάτι παραπάνω μια και τα τελευταία χρόνια οι ασήμαντες ειδήσεις κρατούν λιγάκι περισσότερο.
Ο κόσμος καίγεται κι ο ευαίσθητος ξαναβγαίνει στην επικαιρότητα διαμαρτυρόμενος -προς θεού όχι για τον πόλεμο που άναψε ήδη- αλλά για τον διαδηλωτή που αμύνθηκε και δεν έκατσε να τις φάει. Διότι δικαίωμα να τσακίζουν κάθε διαμαρτυρία έχουν μόνο τα όργανα της Τάξης. Στον Κόσμο της βαθιάς οπισθοδρόμησης και του “αυθεντικού” και ολοφάνερου εκ γενετής φασισμού η Τάξη επιβάλλεται δια ροπάλου μόνο από την πλευρά που έχει διαλέξει ο “μοντέρνος” και “δίκαιος” και με τα “ουσιώδη” απασχολούμενος δικηγόρος. Αλλά για άλλη μια φορά θα αναφωνήσω: πώς φαίνεται ο καθένας όμως ε;

ΟΠΑΠ: Η μεθόδευση του ξεπουλήματος (1)



Η αφορμή για να μιλήσω περί ΟΠΑΠ είναι διπλή. Η πρώτη μού δόθηκε από το γεγονός ότι η ΑΕΚ πήρε το πρωτάθλημα (τουλάχιστον με βάση την βαθμολογία που ισχύει αυτή την στιγμή), πράγμα το οποίο με έκανε να σκεφτώ ότι από τούτη την γωνιά έχουμε μιλήσει για τους Βαρδινογιάννηδες και για τους Αλαφούζους αλλά ελάχιστα πράγματα έχουμε πει για τον ισχυρό άνδρα τής ΑΕΚ, τον Δημήτρη Μελισσανίδη. Η δεύτερη αφορμή ήρθε καθώς, σερφάροντας στο διαδίκτυο, έπεσα πάνω σε μια ανακοίνωση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας της Κύπρου, η οποία με έστειλε στον κυπριακό νόμο που ρυθμίζει το νομοθετικό πλαίσιο της διακρατικής συμφωνίας Ελλάδας-Κύπρου για τον ΟΠΑΠ. Αλλά ας γίνω λίγο σαφέστερος επ' αυτού του τελευταίου.

Η ανακοίνωση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας της Κύπρου αναφέρει επί λέξει: "Θεωρούμε σημαντικό για τους πολίτες να γνωρίζουν επίσης ότι τα ποσά που δίνονται από τον ΟΠΑΠ σε χορηγίες για τον αθλητισμό και τον πολιτισμό αφαιρούνται και μειώνουν ισόποσα τα έσοδα της Δημοκρατίας και δεν επηρεάζουν τα κέρδη του ΟΠΑΠ". Ομολογώ ότι αυτό το "ισόποσα" με παραξένεψε. Θα καταλάβαινα απολύτως την ισόποση προς τις χορηγίες μείωση των φορολογητέων κερδών τού ΟΠΑΠ αλλά η ισόποση μείωση των εσόδων τού κράτους ήταν ακατανόητη. Έπρεπε να δω το σχέδιο νόμου για να καταλάβω ότι το ποσοστό των εσόδων που καταβάλλει ο πάροχος στην Κυπριακή Δημοκρατία ισούται με "26,5%+1% επί του συνολικού τζίρου αφαιρουμένων των κερδών που πληρώνονται στους παίκτες", με το 1% να καταβάλλεται για σκοπούς χορηγιών.

Ο γενικός διευθυντής τής ΟΠΑΠ Κύπρου Δημήτρης Αλετράρης με τον πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη (*)

Ενδιαφέρουσα η κυπριακή πρωτοτυπία, έτσι; Αντί ο ΟΠΑΠ να πληρώνει φόρο 27,5% στο κράτος, πληρώνει 26,5% και το 1% το κάνει χορηγίες όπου και όπως θέλει. Γιατί να μην υιοθετήσουμε κι εμείς εδώ στην Ελλάδα αυτό το μοντελάκι και, μάλιστα, με πιο ριζοσπαστικό τρόπο; Να δώσουμε την δυνατότητα στις επιχειρήσεις, αντί να πληρώνουν φόρους, να διαθέτουν τα αντίστοιχα ποσά σε δράσεις "κοινωνικής ευαισθησίας" κατα το δοκούν. Δηλαδή, αντί να πληρώνει ο ΟΠΑΠ φόρους με τους οποίους συντηρείται π.χ. ο "Ευαγγελισμός", ας μετονομαστεί το νοσοκομείο σε "Ευαγγελισμός-ΟΠΑΠ" κι ας αναλάβει απ' ευθείας η εταιρεία το κόστος λειτουργίας του.

Ας μην έχουν παράπονο, όμως, οι κύπριοι. Εδώ στην Ελλάδα μπορεί να μη σκεφτήκαμε την δική τους πρωτοτυπία (εξ όσων γνωρίζω, τουλάχιστον) αλλά σκαρφιστήκαμε άλλες ομορφιές προκειμένου να πουλήσουμε μπιρ παρά την πιο κερδοφόρα εταιρεία τής χώρας. Πάμε σιγά-σιγά να δούμε μερικές από αυτές.


Στις 19 Σεπτεμβρίου 2012, το διοικητικό συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ αποφασίζει την έναρξη διεθνούς διαγωνισμού για την πώληση των μετοχών τού ΟΠΑΠ, τις οποίες κατέχει το ελληνικό δημόσιο. Η πώληση γίνεται στα πλαίσια του -επικαιροποιημένου από τον Φεβρουάριο του 2011- Προγράμματος Οικονομικής Πολιτικής, το οποίο προβλέπει "ολοκλήρωση της καταγραφής και της δημιουργίας ενός χαρτοφυλακίου συμμετοχών και εμπορικά αξιοποιήσιμων ακινήτων ύψους τουλάχιστον 50 δισ. ευρώ" με στόχο την "συνολική είσπραξη εσόδων τουλάχιστον 50 δισ. ευρώ την περίοδο 2011-15 εκ των οποίων τα 15 δισ. έως το 2012".

Παρ' ότι το πρώτο μνημόνιο δεν κάνει λόγο για ιδιωτικοποιήσεις, η τρόικα πιέζει έντονα για έσοδα και η κυβέρνηση Παπανδρέου δεν αργεί να καταλάβει ότι το πρόγραμμα δεν βγαίνει. Κι αφού δεν βγαίνει το πρόγραμμα, ας βγουν όλα στο σφυρί. Έτσι, από τον Φεβρουάριο του 2012, στο δεύτερο μνημόνιο δηλώνουμε ως κράτος σαφώς ότι "σκοπεύουμε να ξεκινήσουμε κάποιες πωλήσεις περιουσιακών στοιχείων ορόσημο κατά το πρώτο εξάμηνο του 2012, όπως είναι η ΔΕΠΑ/ΔΕΣΦΑ, ΕΛΠΕ, ΟΠΑΠ, ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ και IBC και κατά το δεύτερο μισό του έτους να κάνουμε προσκλήσεις ενδιαφέροντος για λιμένες, αεροδρόμια και την Εγνατία Οδό".

Από τα τέλη του 2012, το ελληνικό δημόσιο αρχίζει να μεταβιβάζει προοδευτικά στο ΤΑΙΠΕΔ τις μετοχές τού ΟΠΑΠ που κατέχει και οι οποίες ανέρχονται στο 34% του συνόλου. Το τελευταίο πακέτο μετοχών μεταβιβάζεται στις 14/5/2013, οπότε η ΟΠΑΠ Α.Ε. ανακοινώνει ότι "το Ελληνικό Δημόσιο μεταβίβασε στις 14 Μαΐου 2013, στο ΤΑΙΠΕΔ 3.190.468 μετοχές της ΟΠΑΠ Α.Ε. και ισάριθμα δικαιώματα ψήφου, ήτοι ποσοστό 1,00014670846% του μετοχικού κεφαλαίου της. Μετά την ανωτέρω μεταβολή το συνολικό ποσό μετοχών που έχει μεταβιβαστεί από το Ελληνικό Δημόσιο στο ΤΑΙΠΕΔ ανέρχεται σε 108.460.468 μετοχές ήτοι ποσοστό 34,00% του μετοχικού κεφαλαίου της ΟΠΑΠ Α.Ε. Διευκρινίζεται ότι το Ελληνικό Δημόσιο ως αποκλειστικός μέτοχος της ως άνω εταιρείας ελέγχει έμμεσα τα ανωτέρω δικαιώματα ψήφου".

Κι ενώ το ΤΑΙΠΕΔ έχει πια στα χέρια του το 34% των μετοχών τού ΟΠΑΠ και ο διαγωνισμός είναι ανοιχτός, αρχίζει να πουλάει μικρά πακέτα μετοχών μέσω χρηματιστηρίου. Μέσα σε δυο μήνες θα πουληθούν 1.875.848 μετοχές. Στο συρτάρι μένουν 106.584.620 μετοχές, ώσπου στις 18 Ιουλίου 2013 γίνεται η κρίσιμη συναλλαγή: πωλούνται άλλες 264.620 και μένουν 106.320.000, οι οποίες αντιστοιχούν στο 33,329% του μετοχικού κεφαλαίου τού ΟΠΑΠ. Ήτοι, ελαφρά χαμηλότερα από το 1/3 (33,333%), ποσοστό που συνιστά καταστατική πλειοψηφία.

Με το δίκιο του ο αναγνώστης θα αναρωτιέται γιατί μπλέξαμε με νούμερα, τα οποία δεν φαίνεται να έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Σωστή η απορία του, καθ' όσον δεν γνωρίζει το περιεχόμενο του άρθρου 7 του Ν.3461/2006 "Ενσωμάτωση στο Εθνικό Δίκαιο της Οδηγίας 2004/25/ΕΚ σχετικά με τις δημόσιες προτάσεις", σύμφωνα με το οποίο:
Κάθε πρόσωπο, το οποίο αποκτά καθ' οιονδήποτε τρόπο, άμεσα ή έμμεσα, απευθείας ή σε συνεννόηση με άλλα πρόσωπα που ενεργούν για λογαριασμό του ή συντονισμένα με αυτό, κινητές αξίες και, λόγω της από­κτησης αυτής, το ποσοστό των δικαιωμάτων ψήφου που κατέχει το πρόσωπο αυτό, άμεσα ή έμμεσα, απευθείας ή σε συνεννόηση με άλλα πρόσωπα που ενεργούν για λογαριασμό του ή συντονισμένα με αυτό, υπερβαίνει το όριο του ενός τρίτου (1/3) του συνόλου των δικαιω­μάτων ψήφου της υπό εξαγορά εταιρείας, υποχρεούται, εντός είκοσι (20) ημερών από την απόκτηση αυτή, να απευθύνει υποχρεωτική δημόσια πρόταση για το σύ­νολο των κινητών αξιών της υπό εξαγορά εταιρείας καταβάλλοντας δίκαιο και εύλογο αντάλλαγμα (...).
Να το πούμε με απλά λόγια; Αν το ποσοστό των μετοχών που πούλαγε το ΤΑΙΠΕΔ δεν έπεφτε κάτω από 33,333%, ο αγοραστής θα ήταν υποχρεωμένος να κάνει πρόταση αγοράς για το σύνολο των μετοχών.

Το υπερσύγχρονο οκταόροφο 22.000 τ.μ. στρατηγείο τού ΟΠΑΠ επί της Λεωφόρου Αθηνών 122.

Θα μου πείτε ότι άλλο πράγμα κάνω πρόταση αγοράς και άλλο υποχρεούμαι να αγοράσω. Σύμφωνοι. Μόνο που η διατύπωση μιας πρότασης αγοράς θα πρέπει να περιλαμβάνει βάσιμη εκτίμηση της αξίας τού εξαγοραζομένου αντικειμένου, ώστε να προσδιοριστεί το "δίκαιο και εύλογο αντάλλαγμα". Αν υποθέσουμε, όμως, ότι αγόρασα κοψοχρονιά το 34%, μια βάσιμη εκτίμηση του υπολοίπου 66% θα αποκαλύψει ότι έπιασα κορόιδο τον πωλητή. Κι αυτό, βεβαίως, δεν το θέλω με τίποτε. Οπότε ας πάρω καλύτερα μόνο 33,32% και να έχω το κεφάλι μου ήσυχο.

Προφανώς, στο ΤΑΙΠΕΔ δεν είχαν πρόβλημα να τους πιάσει κάποιος κορόιδα. Το πρόβλημά τους ήταν μάλλον να μην αποκαλυφθεί ότι πιάστηκαν κορόιδα...


------------------------------------------
(*) Η φωτογραφία είναι από εκδήλωση της 19/5/2017, στην οποία παρουσιάστηκαν οι δράσεις κοινωνικής προσφοράς τής ΟΠΑΠ Κύπρου για το 2016. Κατά την εκδήλωση, ο κ. Αναστασιάδης δήλωσε: "Η Πολιτεία αναγνωρίζει, σέβεται και εκτιμά το πολυσχιδές έργο τής ΟΠΑΠ Κύπρου και μέλημα της κυβέρνησης είναι η συνέχιση και η εξέλιξη της αγαστής συνεργασίας που αναπτύσσουν διαχρονικά, με τελικό αποδέκτη πάντοτε το κοινωνικό σύνολο". Μέλημα της κυβέρνησης η συνεργασία με τον ΟΠΑΠ; Μάλιστα.

Ήττα της Monsanto για τη γλυφοσάτη σε δικαστήριο της Καλιφόρνιας!

Στο Σαν Φρανσίσκο, το 5ο  Περιφερειακό Εφετείο, τάχθηκε υπέρ της Πολιτείας της Καλιφόρνιας και του Κέντρου για την Ασφάλεια των Τροφίμων (CFS) επιβεβαιώνοντας ότι το ζιζανιοκτόνο γλυφοσάτη (glyphosate), δραστική ουσία του Roundup της Monsanto, θα αναγράφεται πλέον ως «πιθανά καρκινογόνο».
Η γλυφοσάτη είναι ένα ζιζανιοκτόνο ευρέος φάσματος το οποίο χρησιμοποιείται στη γεωργία, σε πάρκα ακόμη και σε κήπους σπιτιών. Είναι το πλέον χρησιμοποιούμενο φυτοφάρμακο στον κόσμο, κυρίως λόγω της καλλιέργειας των γενετικά τροποποιημένων καλλιεργειών (Roundup Ready της Monsanto) που είναι ανθεκτικές σε αυτό.
Καλλιέργεια γενετικά τροποποιημένων φυτών, ανθεκτικών στη γλυφοσάτη
Το 2015, η Διεθνής Υπηρεσία Έρευνας για τον Καρκίνο (IARC) του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (WHO) κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η γλυφοσάτη είναι «πιθανώς καρκινογόνος». Στη συνέχεια η Υπηρεσία Αξιολόγησης Κινδύνου για την Περιβαλλοντική Υγεία της πολιτείας της Καλιφόρνιας (OEHHA), γνωστοποίησε την πρόθεσή της να καταγράψει τη γλυφοσάτη σύμφωνα με την «Πρόταση 65». Σύμφωνα με αυτή: «κανένα πρόσωπο δεν μπορεί να εκθέσει εν γνώσει του ή εκ προθέσεως οποιοδήποτε άτομο σε χημική ουσία που είναι γνωστό στο κράτος ότι μπορεί να προκαλέσει καρκίνο, γενετικές ανωμαλίες ή αναπαραγωγικές βλάβες, χωρίς προηγουμένως να δώσει σαφή και λογική προειδοποίηση. Η απόρριψη αυτού του χημικού προϊόντος σε πηγή πόσιμου νερού απαγορεύεται».
Η απόφαση του δικαστηρίου, είναι αποτέλεσμα της αγωγής που κατέθεσε ακολούθως η Monsanto. Το Κέντρο για την Ασφάλεια των Τροφίμων παρενέβη στην υπόθεση, υπερασπίζοντας την πρόταση για την καταγραφή της γλυφοσάτης ως πιθανά καρκινογόνος ουσία και το δικαίωμα του κοινού να γνωρίζει πότε εκτίθεται σε χημικές ουσίες που προκαλούν καρκίνο.
«Αυτή είναι μια τεράστια νίκη για όλους τους Καλιφορνέζους – και μια τεράστια απώλεια για τη Monsanto – καθώς υποστηρίζει το δικαίωμά μας να προστατεύσουμε τους εαυτούς μας και το περιβάλλον μας από την περιττή και ανεπιθύμητη έκθεση στο επικίνδυνο χημικό προϊόν γλυφοσάτη», δήλωσε δικηγόρος του CFS. «Όλοι οι καταναλωτές της Καλιφόρνια έχουν το δικαίωμα να γνωρίζουν ότι η γλυφοσάτη θεωρείται πιθανά καρκινογόνος και έτσι τώρα εξασφαλίζεται ότι το κοινό αποκτά αυτή τη γνώση», δήλωσε η Διευθύντρια του Κέντρου, συμπληρώνοντας: «Είμαστε ευχαριστημένοι που το δικαστήριο της Καλιφόρνιας απέρριψε την προσπάθεια της Monsanto να κρατήσει τους πολίτες στο σκοτάδι για πιθανούς κινδύνους από τα προϊόντα της».
Αυτά εκτυλίσσονται στην Αμερική. Στην Ευρώπη, παρόλο το κίνημα που αναπτύχθηκε τα τελευταία χρόνια ενάντια στη συγκεκριμένη ουσία, πρόσφατα δόθηκε πενταετής παράταση της άδειας κυκλοφορίας του συγκεκριμένου ζιζανιοκτόνου. Απόφαση στην οποία εναρμονίστηκε άμεσα κι η Ελλάδα.  Οι ιθύνοντες στην ΕΕ, που τόσο εξονυχιστικά εξετάζουν τα του ανταγωνισμού λόγω της επικείμενης εξαγοράς της Monsanto απ’ την Bayer δεν φαίνεται να εξετάζουν αντίστοιχα και όσα αφορούν την υγεία των καταναλωτών και το περιβάλλον. 

Ζαχάροβα: Τα χημικά που βρέθηκαν στη Συρία είναι από Γερμανία και Βρετανία



Τα δοχεία χλωρίου είναι παραγωγής Γερμανίας και οι βόμβες καπνού από τη βρετανική πόλη Σόλσμπερι, δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, για τις χημικές πρώτες ύλες που βρέθηκαν σε υπόγειο στην ανατολική Γούτα της Συρίας...


«Οι κυβερνητικές δυνάμεις της Συρίας, βρήκαν δοχεία με χλώριο, τα θανατηφόρα χημικά όπλα είναι από τη Γερμανία, μαζί με...
χειροβομβίδες αναισθητοποίησης που κατασκευάζονται στην πόλη Σόλσμπερι του Ηνωμένου Βασιλείου», δήλωσε η Ζαχάροβα.

Οι ΗΠΑ, η Γαλλία και το Ηνωμένο Βασίλειο στις 14 Απριλίου πραγματοποίησαν αεροπορικές επιθέσεις σε υποτιθέμενα συριακά χημικά εργαστήρια,   βασισμένες σε αναρτήσεις των δυτικών μέσων κοινωνικής δικτύωσης που άνευ αποδείξεων  κατηγόρησαν τον συριακό στρατό ότι με αυτά επιτέθηκε στους τρομοκράτες στην ανατολική Γούτα.

Η μυθική ζωή των πτωχευμένων Μαρινόπουλων – Οι επαύλεις στο Μαϊάμι και τα Χάμπτονς


Η μυθική ζωή των πτωχευμένων Μαρινόπουλων – Οι επαύλεις στο Μαϊάμι και τα Χάμπτονς - Media

Ο ασκός του Αιόλου για τα μέλη της οικογένειας Μαρινόπουλου άνοιξε σε δικαστικό επίπεδο μετά την άρνησή τους να παρουσιάσουν ενόρκως κατάλογο με τα περιουσιακά τους στοιχεία, που οδήγησε στη σύλληψη του Δημήτρη Μαρινόπουλου, την περασμένη Δευτέρα στο Κολωνάκι.
Όπως αναφέρει ο «Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής», στο παρασκήνιο εξελίσσεται τους τελευταίους μήνες μάχη χαρακωμάτων, με τους πιστωτές, που δεν συναίνεσαν στην πτώχευση και διεκδικούν τα οφειλόμενα ποσά, να εξαντλούν τα νομικά μέσα, ώστε να μπλοκάρουν τη μεταβίβαση περιουσιακών στοιχείων και να αποδείξουν ότι η πτωχευμένη επιχείρηση έχει διοχετεύσει πακτωλό χρημάτων στο εξωτερικό.
Μόνο από την πλευρά της οικογένειας Καρυπίδη, που διεκδικεί περίπου 25 εκατ. ευρώ, έχουν γίνει επτά δικαστήρια σε έναν χρόνο στα οποία έχουν ακουστεί βαριές καταγγελίες για «δόλια πτώχευση» και περιουσία της οικογένειας Μαρινόπουλου, που απλώνεται από τη Φιλοθέη και τη Μύκονο μέχρι τη Νέα Υόρκη, το Μαϊάμι και τις Μπαχάμες.
Στους κοσμικούς κύκλους, άλλωστε, είναι γνωστό ότι ο Πάνος ή για τους φίλους «Πανάρας» Μαρινόπουλος ζει, κυρίως, στις Ηνωμένες Πολιτείες έχοντας αγοράσει σπίτι στο Μαϊάμι, ενώ πριν από λίγα χρόνια φέρεται να απέκτησε άλλη μία βίλα στο East Hampton, μία από τις πιο ακριβές γειτονιές της Γης. Οι ομογενείς στη Νέα Υόρκη είχαν, μάλιστα, εντυπωσιαστεί από το γεγονός ότι ο γνωστός επιχειρηματίας αγόρασε τη βίλα -όπως ο ίδιος τους είχε πει- βλέποντας μόνο φωτογραφίες και στη συνέχεια ταξίδεψε στην περιοχή για να τη δει από κοντά, μαζί με την τότε σύζυγό του Ιωάννα.
Ο «Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής» φέρνει στο φως φωτογραφίες-ντοκουμέντα για τη μυθική χλιδή που περιβάλλει τη ζωή της οικογένειας στον απόηχο της πτώχευσης του πρώην κολοσσού του λιανεμπορίου που για μήνες έμοιαζε με βόμβα στα θεμέλια της ελληνικής οικονομίας.
Στην ιστοσελίδα της Ιωάννας Μαρινοπούλου, όπου παρουσιάζεται η δουλειά της ως interior designer, περιλαμβάνονται και δύο βίλες στις Ηνωμένες Πολιτείες, η μία στο Μαϊάμι και η άλλη στο East Hampton. Στους προσωπικούς της λογαριασμούς στα social media, μάλιστα, η εντυπωσιακή πρώην κ. Μαρινόπουλου ανεβάζει κατά καιρούς φωτογραφίες από το εσωτερικό των σπιτιών ποζάροντας με τον αέρα της οικοδέσποινας.
Στο Μαϊάμι η βίλα είναι δίπλα στη θάλασσα και οι εσωτερικοί χώροι χαρακτηρίζονται από άνεση και αριστοκρατική φινέτσα. Ακόμα πιο εντυπωσιακή είναι η έπαυλη στα Χάμπτονς με πανάκριβα έπιπλα και διακοσμητικά από μάρμαρο, το αγαπημένο υλικό της Ιωάννας Μαρινοπούλου. Η οικογένεια δεν έκρυψε ποτέ την αδυναμία της στις Ηνωμένες Πολιτείες και η γνωστή διακοσμήτρια συμπεριλαμβάνει συχνά στο ντεκόρ της την αμερικανική σημαία, με την οποία της αρέσει και να φωτογραφίζεται. Το πιο εντυπωσιακό στοιχείο και στις δύο βίλες, ωστόσο, τόσο στο Μαϊάμι όσο και στα Χάμπτονς είναι ότι τους τοίχους κοσμεί το σύμβολο του… δολαρίου.
Offshore και ακίνητα στο Μανχάταν
Σύμφωνα με τα καταγγελλόμενα από τους πιστωτές της Μαρινόπουλος, η πτωχευμένη στην Ελλάδα επιχείρηση είναι πάμπλουτη στο εξωτερικό. Οπως προκύπτει, άλλωστε, από τις οικονομικές καταστάσεις της κυπριακής Marinopoulos Holdings Cyprus Limited, που έχουν παρουσιαστεί στα δικαστήρια, η συγκεκριμένη εταιρία ήταν το 2014 ιδιοκτήτρια 65 θυγατρικών σε ολόκληρο τον κόσμο. Οι εταιρίες αυτές, που βρίσκονται από την Κύπρο και τα Βαλκάνια μέχρι τη Βόρεια Ευρώπη, την Κίνα και τις Ηνωμένες Πολιτείες, «χρησιμοποιήθηκαν για την απόκρυψη της περιουσίας του ομίλου, η οποία δεν εμφανίστηκε στην αίτηση υπαγωγής του ομίλου στο άρθρο 99», σύμφωνα με τους δικηγόρους των πιστωτών.
Η λίστα των 65 θυγατρικών, η οποία συμπεριλαμβάνεται στην οικονομική κατάσταση της Marinopoulos Holdings LTD για τη χρήση του 2014, περιλαμβάνει και τέσσερις εταιρίες στις Ηνωμένες Πολιτείες. Πρόκειται για τη 14 East 63rd Street Manhattan Corporation, τη 45 East 63rd Street Manhattan Corporation, τη Wingdale Holding Corporation και τη Rochdale Holding Corporation. Οι τέσσερις αυτές εταιρίες αποκτήθηκαν από τον Μαρινόπουλο το 2008 μαζί με κάποιες ακόμα που είχαν έδρα στα British Virgin Islands (Βρετανικές Παρθένες Νήσοι), έναν από τους πιο δημοφιλείς φορολογικούς παραδείσους στον κόσμο, τις Rossville Corporation, Apthorp Corporation, Brookside Services Ltd.
Οι εντυπωσιακές κρεβατοκάμαρες της βίλας στο Μαϊάμι
Συγκεκριμένα, στις καταστάσεις της χρήσης του 2008 αναφέρεται ότι «στις 15 Σεπτεμβρίου του 2008 η θυγατρική του ομίλου, Foranti Holding LtD με έδρα την Κύπρο, απέκτησε εταιρίες εγκατεστημένες στις Βρετανικές Παρθένες Νήσους και τις Ηνωμένες Πολιτείες που είναι ιδιοκτήτριες τεσσάρων ακινήτων για συνολικό τίμημα 21,5 εκατ. ευρώ».
«Θα ζητήσουμε νέες συλλήψεις»
Από τη Δικαιοσύνη γίνεται έρευνα για να διαπιστωθεί μέσω των υποθηκοφυλακείων της χώρας αν μεταβιβάστηκαν ακίνητα της οικογένειας Μαρινόπουλου σε εταιρίες του εξωτερικού πριν από την κατάρρευση της επιχείρησης.
Την ίδια ώρα, η πλευρά Καρυπίδη είναι αποφασισμένη να ζητήσει νέες συλλήψεις, καθώς με απόφαση του Ειρηνοδικείου έξι συνολικά πρόσωπα, μέλη της διοίκησης της «Μαρινόπουλος Γενικού Εμπορίου», κλήθηκαν να παρουσιάσουν ενόρκως κατάλογο με τα προσωπικά περιουσιακά τους στοιχεία αλλά ουδείς προσήλθε.
Πρόκειται για τους Λεωνίδα, Γιώργο και Δημήτρη Μαρινόπουλο, καθώς επίσης τον Γάλλο πρώην αντιπρόεδρο Ζερόμ Λουμπέρ, τον πρώην εκπρόσωπο Ιωάννη Παντολέων και τον πρώην αντιπρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο Γιώργο Βογιατζάκη.
Σύμφωνα με πληροφορίες του «Ελεύθερου Τύπου» της Κυριακής, οι δύο τελευταίοι έχουν πετύχει αναβολή, ενώ μετά τον Δημήτρη ο Λεωνίδας και ο Γιώργος Μαρινόπουλος, καθώς και ο Ζερόμ Λουμπέρ, ο οποίος ζει μόνιμα στο Παρίσι, απειλούνται με προσωποκράτηση. «Εχουμε στοιχεία για τεράστια περιουσία που δεν δικαιολογεί την πτώχευση. Θα ζητήσουμε να εκτελεστεί η απόφαση και για τους άλλους τρεις (σ.σ.: Λεωνίδα Μαρινόπουλο, Γιώργο Μαρινόπουλο και Ζερόμ Λουμπέρ) προκειμένου να αναζητηθούν», δήλωσε ο δικηγόρος της οικογένειας Καρυπίδη, Θέμης Σοφός.
Ο Δημήτρης Μαρινόπουλος εντοπίστηκε στην οδό Κριεζώτου στο Κολωνάκι όχι από την Αστυνομία αλλά από δικαστικό επιμελητή σε μια σπάνια νομική πρακτική και οδηγήθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Συντάγματος, ενώ στη συνέχεια παρουσιάστηκε στον εισαγγελέα. Τελικά, αφέθηκε ελεύθερος καταγγέλλοντας «θεατρινισμούς» από την πλευρά Καρυπίδη.
Μιλώντας στην εφημερίδα, ο δικηγόρος των υπόλοιπων μελών της οικογένειας, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, ξεκαθάρισε ότι η απόφαση του Ειρηνοδικείου δεν αφορά στους εντολείς του. «Εγώ εκπροσωπώ τον Πάνο, τον Στέφανο και τον Παναγιώτη Μαρινόπουλο, οι οποίοι ούτε αναζητούνται ούτε καταζητούνται. Η υπόθεση αφορά μόνο στο κομμάτι των σούπερ μάρκετ και την οικογένεια του Λεωνίδα Μαρινόπουλου», επισημαίνει ο γνωστός ποινικολόγος.
Τη διοίκηση του ομίλου είχαν τα τέσσερα ξαδέλφια, οι Πάνος Ι. Μαρινόπουλος, Στέφανος Ι. Μαρινόπουλος, Πάνος Δ. Μαρινόπουλος και Λεωνίδας Δ. Μαρινόπουλος. Ο τελευταίος είχε ευθύνη για τα σούπερ μάρκετ, ο Πάνος Ι. Μαρινόπουλος για την αλυσίδα καταστημάτων Starbucks, ο Στέφανος Ι. Μαρινόπουλος για την αλυσίδα καταστημάτων Marks & Spencer, ενώ και οι τέσσερις ασχολούνταν με τη ΦΑΜΑΡ.

Χρήμα – «Τιμή» – Χρυσή Αυγή κι άλλες ναζιστικές ιστορίες!

Χρήμα – «Τιμή» – Χρυσή Αυγή κι άλλες ναζιστικές ιστορίεςΑποκαλυπτικές είναι οι δηλώσεις των ναζί της Χρυσής Αυγής όταν πρόκειται για «τιμή»!
Και φυσικά όταν λέμε «τιμή» εννοούμε την τιμή που κοστίζουν οι ναζιστικές τους ιδέες.
Με αφορμή την δήλωση ανεξαρτητοποίησης του ευρωβουλευτή των ναζί της Χρυσής Αυγής, Ελευθέριου Συναδινού, έχει εξελιχθεί δημόσια ένας «διάλογος» για το χρήμα.
Ο Συναδινός στην ανακοίνωση του αναφέρει, μεταξύ άλλων:
«Προς λύπη μου όμως, διαπίστωσα ότι εντός του κινήματος δημιουργήθηκε σταδιακά ένας στενός κύκλος άεργων προσώπων, με μηδενική προθυμία να αναλάβουν έστω μκαι την ελάχιστη πρωτοβουλία να ανταποκριθούν στον παλμό ενός πένητος λαού και μιας εθνικά εξευτελισμένης χώρας.»
Χρήμα – «Τιμή» – Χρυσή Αυγή κι άλλες ναζιστικές ιστορίεςΗ Χρυσή Αυγή απάντησε με επίσημη ανακοίνωση της ζητώντας πίσω την έδρα και τα λεφτά από τον Συναδινό:
«Η Κεντρική Επιτροπή του Λαϊκού Συνδέσμου καταδικάζει την κίνηση ανεξαρτητοποίησης του εκλεγμένου με την Χρυσή Αυγή ευρωβουλευτή Συναδινού και τον καλεί άμεσα:
1. Να παραδώσει την έδρα στο κόμμα
2. Να τακτοποιήσει τις οικονομικές του υποχρεώσεις προς το κόμμα…»
Ο Συναδινός σε ανάρτηση του δήλωσε στο ίδιο κλίμα …υψηλών ιδανικών:
Χρήμα – «Τιμή» – Χρυσή Αυγή κι άλλες ναζιστικές ιστορίεςΜε λίγα λόγια ναζιστικές ιστορίες στις οποίες οι ναζί της Χρυσής Αυγής μετατρέπουν – όταν πρόκειται για λεφτά – και τα συνθήματα τους… Κάπως έτσι:
Χρήμα – «τιμή» – Χρυσή Αυγή.
Print Friendly, PDF & Email
(Visited 1 times, 1 visits today)

Πάντα πρώτοι στη ρουφιανιά…

       



Πάντα πρώτοι στη ρουφιανιά οι απόγονοι των γερμανοτσολιάδων. Όταν όμως πρόκειται για τις αγαπημένες τους ΗΠΑ, εκεί ξεπερνούν τον εαυτό τους. Έτσι, τις προηγούμενες μέρες που χιλιάδες εργαζόμενοι διαδηλώνουν στους δρόμους ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και την ελληνική εμπλοκή, η συμμορία στάζει δηλητήριο: Κάνει λόγο για «ΚΝΑΤ» που επιτίθενται σε αστυνομικούς, ειρωνεύεται τα αντιιμπεριαλιστικά συνθήματα του ΚΚΕ έξω από την πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα και «γαβγίζει» ότι το ΠΑΜΕ επιτέθηκε στο άγαλμα του Τρούμαν, για να αποπροσανατολίσει την «κοινή γνώμη» από την τουρκική επιθετικότητα! Τα σάλια που τους τρέχουν για τις ΗΠΑ είναι ασυμμάζευτα και σαν γνήσια μαντρόσκυλα του συστήματος μπαίνουν μπροστά για το χτύπημα και την καταστολή των κινητοποιήσεων, κάτι που, όπως αποδεικνύεται, η κυβέρνηση το υλοποιεί με μεγάλο πάθος…

Επίθεση τύπου πογκρόμ εναντίον μεταναστών στη Μυτιλήνη

Επίθεση τύπου πογκρόμ επιχείρησε το απόγευμα της Κυριακής στη Μυτιλήνη πλήθος φασιστοειδών κι αγανακτισμένων πολιτών εναντίον μεταναστών που βρίσκονταν για πέμπτη συνεχή ημέρα στην πλατεία Σαπφούς και διαμαρτύρονταν για τον εγλεισμό τους στο στρατόπεδο συγκέντρωσης (κατ’ ευφημισμόν) καταυλισμό στη Μόρια και ζητούν να εξεταστούν άμεσα τα αιτήματα που έχουν υποβάλει για χορήγηση ασύλου.
Οι δράστες προέρχονταν από το πλήθος που συγκεντρώθηκε σε παρακείμενο χώρο -διαδηλώνοντας για την απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που συνελήφθησαν από τις τουρκικές αρχές- και μετά από λίγη ώρα επιτέθηκαν με μπουκάλια και μία φωτοβολίδα -σύμφωνα με το ρεπορτάζ- στους μετανάστες που παραμένουν σε ένδειξη διαμαρτυρίας στην κεντρική πλατεία, και επιχείρησαν να την εκκενώσουν με επίθεση τύπου πογκρόμ.
Η αστυνομία έκανε χρήση χημικών, η ατμόσφαιρα στην πλατεία Σαπφούς ήταν ασφυκτική και η ένταση φαίνεται να τερματίστηκε, χωρίς να έχουν αναφερθεί τραυματισμοί προς το παρόν. Η κατάσταση όμως παραμένει έκρυθμη, σαν καζάνι που βράζει, με την κυβέρνηση να έχει εγκληματικές ευθύνες, αδιαφορώντας για το δράμα των προσφύγων, τις συνθήκες που αντιμετωπίζουν και τα δίκαια αιτήματά τους.

Ντοκουμέντα: -ΟΙ ΦΊΛΟΙ και ΟΙ ΣΎΜΜΑΧΟΙ ΤΗΣ "ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΉΣ" ΧΟΎΝΤΑΣ !!

 


Λίγους μετά το πραξικόπημα, το Σεπτέμβρη του 67 στον Έβρο, κάθονται στο τραπέζι ο πρωθ. της Τουρκίας (Ντεμιρέλ) με τον χουντικό πρωθ. Κ. Κόλλια.
Η χούντα προτείνει Ένωση Ελλάδας- Κύπρου και σε αντάλλαγμα δίνει σημαντικό μέρος της Δ. ΘΡΑΚΗΣ...
Επίσης δεν ήθελε με τίποτα να διεθνοποιηθεί το Κυπριακό (με σύμμαχο ΗΠΑ,ΝΑΤΟ).
Η Τουρκία απορρίπτει την πρόταση.

http://www.kathimerini.gr/919635/article/epikairothta/ellada/ellhnotoyrkikh-synanthsh-ston-evro


Η πολιτική της χούντας ερχόταν σε αντίθεση με αυτή της Κύπρου που ήθελε Κύπρο ανεξάρτητη και διεθνοποίηση του ζητήματος (με σύμμαχο την ΕΣΣΔ).

Τον Ιούλη του 74 χουντικοί αξιωματικοί κάνουν πραξικόπημα και στην Κύπρο σε συνεργασία με τη φασιστική κυπριακή ΕΟΚΑ Β που είχε φτιάξει ο Γρίβας* και ανατρέπουν τον Μακάριο.

Το πραξικόπημα οδήγησε στην επέμβαση των Τούρκων.
Πέντε μέρες μετά (20-7-74) η Τουρκία εισβάλει στην Κύπρο, κάτι που εξυπηρετούσε το ΝΑΤΟ.



***

Απρίλη-Μάης 1967: Μέσα σε ένα μήνα η χούντα είχε συλλάβει 6.138 πολιτικούς κρατούμενους μεταξύ αυτών και 235 γυναίκες (σύμφωνα με τον Παττακό).

Ιούνης 1967: Το Ισραήλ επιτίθεται με τη βοήθεια των ΗΠΑ στην Ιοραδία, Συρία και Ενωμένη Αραβική Δημοκρατία (ο πόλεμος των 6 ημερών). Η χούντα διέθεσε για τον πόλεμο αυτό τις βάσεις των ΗΠΑ στην Ελλάδα.

25 Ιούνη 67: Σε δηλώσεις του στην ¨Μακεδονία¨ο εφοπλιστής και τραπεζίτης Σ.Ανδρεάδης δίνει τα εύσημά του στη χούντα, ¨που τόλμησε να πραγματοποιήσει ό,τι αι προηγούμεναι κυβερνήσεις δεν ήσαν ικανάι να πράξουν¨.



23 Αυγούστου 67: Ο πρωθ. της χούντας Κόλλιας δήλωσε ότι το καθεστώς στηρίζει πλήρως την αμερικάνικη επέμβαση στο Βιετνάμ.

3 Μαρτίου 1972: Η Ένωση Ελλήνων εφοπλιστών ανακηρύσσει το δικτάτορα Παπαδόπουλο ισόβιο επίτιμο πρόεδρο της !!!!
Κι εκείνος τους διαβεβαίωσε: ¨Ειπέτε μας, τι άλλο θέλετε να σας δώσει η Πατρίς;...Σας προσφέρομεν όσα ζητήσατε...¨.!
1 Φλεβάρη 1973: Σύμφωνα με τον ¨Οικονομικό Ταχυδρόμο¨οι πλουσιότεροι Έλληνες έφτασαν να πήρώνουν σε φόρους ΛΙΓΟΤΕΡΑ από ό,τι οι οικοδόμοι της Θεσσαλονίκης...
6 Οκτώβρη 1973: Ο αρχηγός του ναυτικού Αραπάκης, της χούντας, δηλώνει προς τον Αμερικάνο ομόλογό του: Χρησιμοποιείστε τις βάσεις σας στην Ελλάδα όπως θέλετε¨.
Στη φωτογραφία ο Παπαδόπουλος με τον επιχιερηματία και κατα καιρούς συνεργάτη της CIA, Τομ Πάπας.
-Ο Τομ Πάπας διετέλεσε μέλος στη εταιρεία 20th Century Fox...
Ο Πάπας είχε υπογράψει το 1962 αποικιοκρατική σύμβαση με την κυβέρνηση Καραμανλή για τη δημιουργία διυλιστηρίων πετρελαίου κ.α. εργοστασίων στην χώρα με την επωνυμία «Esso Pappas» εξασφαλίζοντας προνομιακή για αυτόν εκμετάλλευση της εσωτερικής αγοράς καυσίμων της Eλλάδας.
Ο Πάπας λοιπόν ανέλαβε τον ρόλο του διαμεσολαβητή μεταξύ της κυβέρνησης των ΗΠΑ και της Χούντας των Συνταγματαρχών.
Στην χουντική κυβέρνηση Κόλλια υπουργός δημόσιας τάξης διορίστηκε ο Παύλος Τοτόμης, υπάλληλος του Τομ Πάπας, ο οποίος στη συνέχεια μεταπήδησε στην διοίκηση της ΕΤΒΑ...
Ο Τομ Πάπας διετέλεσε επίσης αντιπρόσωπος της Coca Cola στην Ελλάδα κι ανέπτυξε πλούσια επιχειρηματική δραστηριότητα στη χώρας έχοντας το μονοπώλιο σε πολλούς τομείς και καμία υποχρέωση σε φόρους.
Τον Μάιο του 1972 θα απαλλαγεί, με απόφαση της χούντας, από τις αντισταθμιστικές υποχρεώσεις, για έξι αγροτοβιομηχανικές μονάδες σε διάφορες περιοχές της χώρας...

Εδώ το ίνδαλμα των "αντισυστημικών"
χρυσαυγουλων με τον Τομ Πάπας


Εδώ το ίνδαλμα της νεοναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης με τον Τούρκο πολιτικό Ισμέτ Ινονού
Έξι μήνες μετά την πρωθυπουργοποίηση του, ο Γ. Παπαδόπουλος, σε συνέντευξη που έδωσε στην καθημερινή εφημερίδα της Κωνσταντινουπόλεως, Μιλιέτ, και που δημοσίευε η εφημερίδα αυτή στις 28 Ιουνίου 1968, δήλωσε:
 “Ακούγονται ακόμη οι φωνές του Ατατούρκ και του Βενιζέλου … Πρέπει να ενώσουμε τις δύο ακτές του Αιγαίου”.
Ο Τούρκος δημοσιογράφος τον ρώτησε τότε εάν με την ένωση δύο χωρών εννοούσε ομοσπονδία. “Θέλω ιδιαιτέρως να υπογραμμίσω” απάντησε ο Παπαδόπουλος, “την πίστη μου στην αναγκαιότητα πραγματοποιήσεως αυτής της ομοσπονδίας … Εάν είχα μαγική δύναμη θα έκανα το παν για την πραγματοποίηση της ομοσπονδίας και θα οδηγούσα πάραυτα τον λαό μας προς αυτήν την κατεύθυνση”.



Στις 31 Αυγούστου 1971 σε ηλικία 74 χρόνων, όταν οι σχέσεις του Μακαρίου με τη δικτατορία των Συνταγματαρχών και ειδικά με τον Γεώργιο Παπαδόπουλο είχαν ενταθεί, επέστρεψε κρυφά στην Κύπρο και ίδρυσε την ΕΟΚΑ Β΄, η οποία στελεχώθηκε κυρίως από πρώην άνδρες της ΕΟΚΑ και νέους που πίστεψαν ότι με τη δυναμική δράση θα πειθόταν ή θα εξαναγκαζόταν ο Μακάριος να ακολουθήσει τη γραμμή της ένωσης. Ο Μακάριος κάλεσε τον Γρίβα να εμφανιστεί και να δηλώσει τις προθέσεις του, προσφέροντάς του μάλιστα και θέση στην κυβέρνηση. Ο Γρίβας δεν εμφανίστηκε, και τον Οκτώβριο του 1971 διένειμε προκήρυξη με την οποία δήλωνε ότι θα αρχίσει ένοπλο αγώνα για την ένωση με την Ελλάδα. Η κυπριακή κυβέρνηση αντέδρασε με τη σύσταση νέας αστυνομικής μονάδας, του λεγόμενου «Εφεδρικού» η οποία εξοπλίστηκε με όπλα από την Τσεχοσλοβακία. Η ενέργεια αυτή προκάλεσε κρίση στις σχέσεις Αθήνας - Λευκωσίας. Υπό την πίεση της Ελληνικής κυβέρνησης, ο Μακάριος συναντήθηκε μυστικά με τον Γρίβα προκειμένου να γεφυρωθούν οι μεταξύ τους διαφορές. Ο Μακάριος δεν δέχτηκε τις προτάσεις του Γρίβα, η οργάνωση του οποίου από το 1972 εξαπέλυσε έντονη τρομοκρατική δραστηριότητα. Από το 1973 άρχισε η αποδυνάμωση της ΕΟΚΑ Β' λόγω καταστολής της δράσης της από την αστυνομία και της αποδοκιμασίας από την κυβέρνηση Παπαδόπουλου, ο οποίος τότε επιχειρούσε πολιτικοποίηση του δικτατορικού καθεστώτος. Ακολούθησαν δύο καθοριστικά γεγονότα, το πραξικόπημα Ιωαννίδη στην Ελλάδα (Νοέμβριος 1973) και ο θάνατος του Γρίβα (Ιανουάριος 1974). Μετά από το θάνατο του αρχηγού της, η ΕΟΚΑ Β' πέρασε στον έλεγχο του καθεστώτος Ιωαννίδη ακόμη περισσότερο.
Η ΕΟΚΑ Β συνέχισε να λειτουργεί και συμμετείχε στο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 1974. Μέλη της ΕΟΚΑ Β΄.
Αλιευμένα απ' την Σελίδα 

της σ. Κατερίνας !!!


************
Πριν λίγο:
 κάποια χρυσαυγουλα ετοιμάζουν βαλίτζα για άλλες παραλίες ?!!
Πάλι επιβεβαιώνεται το ΚΚΕ που έχει Πει για την αναμόρφωση του πολιτικού προσωπικού της Τάξης της βαρβαρότητας:

Ναζιστικές ιστορίες με Χρήμα – «Τιμή» – Χρυσή Αυγή


Αποκαλυπτικές είναι οι δηλώσεις των ναζί της Χρυσής Αυγής όταν πρόκειται για «τιμή»! Και φυσικά όταν λέμε «τιμή» εννοούμε την τιμή που κοστίζουν οι ναζιστικές τους ιδέες. 
Με αφορμή την δήλωση ανεξαρτητοποίησης του ευρωβουλευτή των ναζί της Χρυσής Αυγής, Ελευθέριου Συναδινού, έχει εξελιχθεί δημόσια ένας «διάλογος» για το χρήμα. 
Ο Συναδινός στην ανακοίνωση του αναφέρει, μεταξύ άλλων: 
«Προς λύπη μου όμως, διαπίστωσα ότι εντός του κινήματος δημιουργήθηκε σταδιακά ένας στενός κύκλος άεργων προσώπων, με μηδενική προθυμία να αναλάβουν έστω μκαι την ελάχιστη πρωτοβουλία να ανταποκριθούν στον παλμό ενός πένητος λαού και μιας εθνικά εξευτελισμένης χώρας».
Η Χρυσή Αυγή απάντησε με επίσημη ανακοίνωση της ζητώντας πίσω την έδρα και τα λεφτά από τον Συναδινό: 
«Η Κεντρική Επιτροπή του Λαϊκού Συνδέσμου καταδικάζει την κίνηση ανεξαρτητοποίησης του εκλεγμένου με την Χρυσή Αυγή ευρωβουλευτή Συναδινού και τον καλεί άμεσα: 1. Να παραδώσει την έδρα στο κόμμα 2. Να τακτοποιήσει τις οικονομικές του υποχρεώσεις προς το κόμμα…»
Ο Συναδινός σε ανάρτηση του δήλωσε στο ίδιο κλίμα …υψηλών ιδανικών: 
Με λίγα λόγια ναζιστικές ιστορίες στις οποίες οι ναζί της Χρυσής Αυγής μετατρέπουν – όταν πρόκειται για λεφτά – και τα συνθήματα τους… Κάπως έτσι:
Χρήμα – «τιμή» – Χρυσή Αυγή.


Μοίρασέ το
στα νεοναζιστικά μορφώματα του διαδικτύου που μάς ταχουν πρήξει για τον πατριωτισμό τους !! 

TOP READ