15 Οκτ 2019

Ελλάς - Κουρδία - κοροιδία


Επόμενο βήμα είναι:
Η συνεννόηση Τουρκίας – Συρίας με την πίεση των Ρώσων για μια συνθήκη με ένα «περίεργο μεικτό πακέτο» που θα ικανοποιούνται και οι δύο ενώ παίζουν τους τουρίστες οι «σύμμαχοι στο ΝΑΤΟ» και θα θάβονται οι πρώην σύμμαχοι του Κούρδοι.
Το «περίεργο μεικτό πακέτο» που θα «σέβεται και θα αναγνωρίζει το εύλογο συμφέρον της Τουρκίας» - το λένε όλοι άλλωστε αυτό - είναι ήδη έτοιμο, και αν πετύχει μπορεί να πάει γάντι για Κύπρο και Αιγαίο. Κι όπως είδαμε τους τουρίστες Πομπέο και τον ΓΓ του ΝΑΤΟ, να σουλατσάρουν σφυρίζοντας ακαταλαβίστικα( και αδιάφορα για Αιγαίο και Αν Μεσόγειο… μιλώντας και αυτοί για το εύλογο συμφέρον της Τουρκίας, εσείς κάντε τώρα τους υπολογισμούς σας και στείλτε τον λογαριασμό στους πανηγυρτζήδες που μας γκάστρωσαν ότι με τις βάσεις και τη νέα Συμφωνία με τις ΗΠΑ (μιλάμε για… αξιόπιστο σύμμαχο, ρωτήστε και τους Κούρδους…) θωρακίζεται η Ελλάς(!) απέναντι στους Τούρκους…
Τι Ελλάς, τι Κουρδία τι κοροϊδία. Για τους ιμπεριαλιστές κάτι κανόνια και κάτι κανονιές αξίζουν!

Στέργιος Βασιλείου 







Ο Χατζηνικολάου, ο Μητσοτάκης και τα πορτατίφ του Σαμαρά

Νομίζαμε ότι η αλήστου μνήμης συνέντευξη του Σαμαρά στα πορτατίφ του της πάλαι ποτέ ΝΕΡΙΤ ήταν το αποκορύφωμα της δημοσιογραφικής υμνολογίας σε πρωθυπουργό, αλλά ακόμα δεν τα είχαμε δει όλα, όπως απέδειξε η χθεσινοβραδινή συνέντευξη – παιάνας – διθύραμβος του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Ενώπιος Ενωπίω (reloaded) του Νίκου Χατζηνικολάου.
Όταν λίγους πριν τις εκλογές ο Κυριάκος είχε εμφανιστεί στο πρωινάδικο της Σταματίνας Τσιμτσιλή, κάνοντας μεταξύ άλλων συγκλονιστικές αποκαλύψεις, όπως ότι βλέπει Netflix από το κινητό, δεν ήταν λίγοι αυτοί που είχαν εκδηλώσει τη θυμηδία τους. Αλλά η χτεσινή… φιλική κουβεντούλα δεν είχε και τόσο μεγάλες διαφορές από τη συγκεκριμένη lifestyle κουβεντούλα.
Ο Χατζηνικολάου κυριολεκτικά κόλλησε στον τοίχο τον πρωθυπουργό, με ερωτήσεις του στιλ αν τα ντολμαδάκια της Μαρίκας είναι το αγαπημένο του φαγητό, [αν προτιμά] “ποδόσφαιρο, μπάσκετ ή τέννις;” (sic), τι ομάδα είναι, παραλείποντας ωστόσο να ρωτήσει το ζώδιο και τον ωροσκόπο. Προς το τέλος της συνέντευξης ακολούθησε ερώτηση κόλαφος για το αν ο Μητσοτάκης αισθάνεται “χαλαρός ή σφιγμένος” στα νέα του καθήκοντα, κι αν θα σκεφτόταν να μείνει χωρίς γραβάτα, κάτι που ο πρωθυπουργός τον διαβεβαίωσε ότι δε θα συμβεί ποτέ όσο ασκεί τα επίσημα καθήκοντά του.
Ακολούθησε “μίνι ξενάγηση” στο Μαξίμου, για να δει το πανελλήνιο τις διακοσμητικές – καλλιτεχνικές παρεμβάσεις του νέου πρωθυπουργού. Συγκλονιστικά ήταν και τα ενδιάμεσα βιντεάκια, με τίτλους όπως “Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον ελεύθερο χρόνο του”, όπου μάθαμε μεταξύ άλλων ότι το ringtone στο κινητό του είναι το Paradise City των Guns’n’roses, τους οποίους όμως δεν έχει καταφέρει να δει από κοντά -τραγικό- κι ότι είναι “ιδιαίτερα ταλαντούχος στο ποδόσφαιρο” (sic). Ταλέντο που μοιράζεται εξάλλου με τον πρόσφατα αποσυρθέντα από την πολιτική (γέλια κοινού) παλαιότερο προκάτοχό του, Κώστα Καραμανλή.
Νωρίτερα, είχαμε την ευκαιρία να συγκινηθούμε με τους συγχωρεμένους πια γονείς του πρωθυπουργού, που αναπολούσαν σε παλιά εκπομπή του σταθμού τα πρώτα χρόνια του Κυριάκου, ως πολιτικού εξόριστου βρέφους στο Παρίσι μεταξύ άλλων. Έτσι δόθηκε η ευκαιρία στον πρωθυπουργό να εκθέσει την αφοσίωσή του στο θεσμό της οικογένειας “που κράτησε όρθια τη χώρα μες στην κρίση” (εννοώντας  ότι υποκατέστησε πλήρως το κοινωνικό κράτος που διαλύσαμε) και να μιλήσει για τα παιδιά και τη σύζυγό του, λανσάροντας το προφίλ του φιλόστοργου πάτερ-φαμίλια, παραδίδοντας μάλιστα και μαθήματα διάσωσης γάμου.
Ο Μητσοτάκης απάντησε επίσης σε όσους τον θεωρούν “προϊόν της ελίτ” (υποθέτουμε ότι δεν εννοούσε τα στρώματα, τα παπούτσια ή τις φρυγανιές), λέγοντας ότι:  “Δούλεψα πολύ σκληρά, αποφοίτησα από το Χάρβαρντ ως αριστούχος. Έφυγα από την Ελλάδα γιατί ήθελα να σταθώ στα πόδια μου. Ο μεγάλος μου αγώνας για να συμμετέχω στα κοινά είναι για να δώσω ευκαιρίες σε κάποιους να πετύχουν κάτι ανάλογο. Έχω τεράστιο σεβασμό για τους ανθρώπους που φτάνουν στην κορυφή χωρίς εφόδια”. Ένα δάκρυ κύλησε για όσους έχουν μέσα τους έναν άριστο γίγαντα εν υπνώσει, που περιμένει να αφυπνιστεί.
Μας διαβεβαίωσε επίσης, στο λιγοστό μέρος της συνέντευξης που αφιερώθηκε σε πολιτικά ζητήματα, ότι “εφαρμόζουμε πολιτικές που στηρίζουν τον κόσμο της εργασίας”. Όπως το πλήρες κι οριστικό χτύπημα στις απεργίες, το συνδικαλισμό και τις συλλογικές συμβάσεις, με πολιτικές όπως η προώθηση της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας και του φακελώματος των συνδικαλιστών.
Στον πόλεμο που γίνεται στη γειτονιά μας αφιερώθηκαν ελάχιστα λεπτά σε μια σχεδόν δίωρη εκπομπή, περιοριζόμενος ουσιαστικά σε ευχολόγια περί “κυρώσεων” από την ΕΕ. Τόνισε πως είναι “αρκετά παρεμβατικός πρωθυπουργός που έχει απαιτήσεις” γιατί “η κοινωνία έχει απαιτήσεις”, για να προβάλλει την εικόνα του “αποφασιστικού” ηγέτη. Όπως κάθε κυβέρνηση τα τελευταία χρόνια, μίλησε για εξάντληση της τετραετίας και αποφυγή εκλογικού αιφνιδιασμού με αφορμή την εκλογή ΠτΔ. Αναφερόμενος στη Novartis μετέθεσε το θέμα στη βουλή, λέγοντας πως για εκείνον οι πολιτικές διαφορές λύνονται στην κάλπη κι όχι στα δικαστήρια, ενώ εμφανίστηκε διατεθειμένος να θεσπίσει διαδικασία ψηφοφορίας αποδήμων στα προξενεία, αντί της επιστολικής ψήφου που προκρίνει ο ίδιος, δίχως ωστόσο να κάνει λόγο για πιο συγκεκριμένα κριτήρια απόδοσης του εκλογικού δικαιώματος στους κατοίκους εξωτερικού.
Αδημονούμε για την επόμενη συνέντευξη – πορτρέτο του πρωθυπουργό σε αυτή ή άλλη “ενημερωτική” εκπομπή, όπου πέρα από τις αστρολογικές μας απορίες για τον πρωθυπουργό, μπορεί να μάθουμε επίσης αν αγαπά τα ζώα, αν προτιμά βουνό ή θάλασσα, το αγαπημένο του χρώμα κι αν έχει δει το Joker και ποια η γνώμη του.

Υπόσχεται «αναπτυξιακή άνοιξη» σπέρνοντας ανεμογεννήτριες παντού



  Πηγή: Eurokinissi

Ως πρότυπο «ανάπτυξης» παρουσίασε ο πρωθυπουργός Κυρ. Μητσοτάκης το άναρχο «φύτεμα» ανεμογεννητριών σε κάθε γωνία της Ελλάδας, προκειμένου να προχωρήσουν οι «πράσινες» μπίζνες των επιχειρηματικών ομίλων.

«Το νέο αιολικό πάρκο είναι μία ακόμη απόδειξη ότι ο επενδυτικός χειμώνας δίνει τη θέση του στην αναπτυξιακή άνοιξη. Η Ελλάδα αλλάζει με νέες επενδύσεις και νέες δουλειές» δήλωσε ο Κυρ. Μητσοτάκης, εγκαινιάζοντας το σύμπλεγμα αιολικών πάρκων της «Enel Green Power» στον Καφηρέα της Εύβοιας.


Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, στόχος της κυβέρνησης είναι η Ελλάδα να γίνει πρωτοπόρα στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας «όχι μόνο στην πράσινη, αλλά και στη γαλάζια ανάπτυξη με την αξιοποίηση και των θαλασσών».

Βεβαίως, η τοποθέτηση τεράστιων ανεμογεννητριών χωρίς κανέναν σεβασμό στα σπάνια οικοσυστήματα και στις γεωργικές δραστηριότητες των κατοίκων μόνο σεβασμό στο περιβάλλον δεν υποδηλώνει.

Μάλιστα, ο πρωθυπουργός άναψε «πράσινο φως» για να υπάρξει περισσότερη ασυδοσία από τους «ήρωες - επενδυτές», όπως τους χαρακτήρισε, δεσμευόμενος για «απλοποίηση» των αδειοδοτικών διαδικασιών. «Δεν μπορεί οι επενδυτές να είναι ήρωες που ξεπερνούν τις δυνατότητές τους. Υπάρχουν ανησυχίες που πρέπει να αντιμετωπιστούν και οι τοπικές κοινωνίες πρέπει να πουν τη γνώμη τους, αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να δικαιολογηθεί ένα χρονοδιάγραμμα δεκαετίας. Αποτελεί δέσμευσή μου ότι αυτό θα αλλάξει», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ο πρωθυπουργός επιχείρησε να προσπεράσει τις επιπτώσεις στην τοπική κοινωνία, χρησιμοποιώντας ως «δέλεαρ» τα έργα υποδομής που θα δημιουργηθούν στην περιοχή, τα οποία, όμως, αφορούν τις ανάγκες της επένδυσης και όχι των κατοίκων. Ισχυρίστηκε, επίσης, πως οι μισοί από τους 1.200 εργαζόμενους που απασχολήθηκαν σε αυτό το έργο προέρχονταν από τις συγκεκριμένες περιοχές. Φυσικά, δεν είπε κουβέντα για τους θέσεις εργασίας στον αγροτικό ή στον τουριστικό τομέα που χάνονται από τέτοιου είδους «επενδύσεις».

Σημειώνεται πως οι κάτοικοι της Καρύστου και του Μαρμαρίου πραγματοποίησαν  συγκέντρωση διαμαρτυρίας με αφορμή την παρουσία του Κυρ. Μητσοτάκη. 

902.gr

ΠΡΟΣ: Τον Πρόεδρο του Π.Σ. της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων



14/10/2019                                                                       



κ. Πρόεδρε,
Στην Περιφέρεια Ιονίων νήσων είναι έντονη η αγωνία και οι διαμαρτυρίες των κατοίκων, για την απόφαση της κυβέρνησης να κυρώσει και μάλιστα με συνοπτικές διαδικασίες, τις συμβάσεις για την παραχώρηση τεσσάρων θαλάσσιων περιοχών στο Ιόνιο και την Κρήτη για έρευνες υδρογονανθράκων. Συγκεκριμένα στη θαλάσσια περιοχή «Ιόνιο», παραχωρείται για έρευνα και για εκμετάλλευση (αν ανακαλυφθούν εκμεταλλεύσιμα κοιτάσματα για 25 χρόνια), στην κοινοπραξία της Repsol Exploration με τα Ελληνικά Πετρέλαια.
Στο προηγούμενο Περιφερειακό Συμβούλιο 5-6/10/2019, το θέμα αυτό δεν περιλαμβάνονταν στη διαδικασία της ενημέρωσης από την κα. Περιφερειάρχη. Η Λαϊκή Συσπείρωση εξέφρασε τη διαφωνία της, τόνισε τη σοβαρότητα του ζητήματος και την ανάγκη να συζητηθεί. Σας θυμίζουμε ότι ήταν ακριβώς οι μέρες που γίνονταν η συζήτηση στη Βουλή.
Ανεξάρτητα από το γεγονός ότι η προηγούμενη περιφερειακή αρχή είχε δώσει το πράσινο φως στο να προχωρήσουν αυτοί οι σχεδιασμοί, το νέο περιφερειακό συμβούλιο οφείλει να πάρει θέση στις εξελίξεις. Με βάση το παρακάτω πλαίσιο ζητήσαμε να μας ενημερώσετε για τις θέσεις σας απέναντι σε αυτές τις εξελίξεις.
Με βάση το περιεχόμενο των συμβάσεων αλλά και το στόχο του κάθε επιχειρηματικού ομίλου που είναι το κέρδος γίνεται φανερό ότι:
1.       Θα κλαπεί οριστικά και αμετάκλητα και θα χαθεί για τις επόμενες γενιές ένα πολύτιμο ενεργειακό απόθεμα. Δεν διασφαλίζεται ούτε η ερευνητική συμμετοχή, ούτε ο ουσιαστικός έλεγχος, ούτε καν η δέσμευση μέρους της πιθανής εξόρυξης από το ελληνικό κράτος.
2.       Δεν θα δημιουργήσουν θέσεις καλοπληρωμένης και ασφαλούς σταθερής εργασίας, παρά μόνο ίσως για ελάχιστο αριθμό εξειδικευμένων εργαζομένων, αφού όλοι οι μνημονιακοί νόμοι που μείωσαν μισθούς, διέλυσαν εργασιακές σχέσεις, απελευθερώνουν απολύσεις είναι εδώ.
3.       Οι υποσχέσεις της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ για τα μεγάλα οικονομικά οφέλη που θα προκύψουν για την τοπική διοίκηση είναι κάλπικες. Ο περιφερειακός πόρος του 5% από τα έσοδα εξόρυξης, είναι το «τυράκι» στη φάκα για το λαό, που, ακόμα κι αν δοθεί, δεν θα ανακόψει την ενεργειακή φτώχεια και τη «φοροληστεία». Το μόνο που επιβεβαιώνει είναι ότι οι Περιφέρειες γίνονται dealers παράδοσης του δημόσιου πλούτου.
4.       Με βάση τη διεθνή πείρα ο κίνδυνος για τεράστιες επιπτώσεις στη δημόσια υγεία και την καταστροφή του περιβάλλοντος δεν ξεπερνιέται με ένα παρατηρητήριο.
5.       Θα υπάρχει επίδραση στις τοπικές οικονομίες, αφού θα χτυπηθεί η τουριστική, κτηνοτροφική και αλιευτική δραστηριότητα, η βιοποικιλότητα, ενώ δεν είναι έωλος και ο προβληματισμός για τα ζητήματα σεισμικότητας.
6.       Η εμπλοκή της περιοχής μας στους ανταγωνισμούς για τους δρόμους ενέργειας ανάμεσα σε ΗΠΑ, ΡΩΣΙΑ, ΕΕ κ.α δεν είναι προς όφελος του λαού μας, της ασφάλειας και της σταθερότητας της περιοχής.
Η Λαϊκή Συσπείρωση είναι αντίθετη με αυτούς τους σχεδιασμούς όπως και η μεγάλη πλειοψηφία του λαού μας. Η ενέργεια είναι αγαθό και όχι εμπόρευμα. Έχουμε καθαρό ότι η αξιοποίηση των πλουτοπαραγωγικών πηγών της χώρας μπορεί να γίνει προς όφελος του λαού μόνο μέσα από ένα δρόμο ανάπτυξης, που έχει στο κέντρο του τον άνθρωπο και τις σύγχρονες κοινωνικές ανάγκες. Για αυτό συνεχίζουμε τον αγώνα για την αποτροπή αυτών των σχεδίων και τον συνδέουμε με τις αιτίες που τα προκαλούν.
Για μας, το ζήτημα αυτό δεν έχει κλείσει. Για αυτό ζητάμε τη συζήτησή του σε ειδική συνεδρίαση. Σε κάθε περίπτωση το θέτουμε ως θέμα ημερήσιας διάταξης στο επερχόμενο περιφερειακό συμβούλιο (χωρίς τηλεδιάσκεψη).

Οι περιφερειακοί Σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης
                                                                                                                       ΓΚΙΣΓΚΙΝΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
                                                                                                                    ΚΕΦΑΛΛΗΝΟΣ ΔΙΟΝΥΣΗΣ
                                                                                                                             ΚΟΛΥΒΑ ΕΥΓΕΝΙΑ
                                                                                                                       ΜΠΑΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ
                                                                                                              ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ

Ολοι εναντίον όλων




Το «όλοι εναντίον όλων», μετά την επέμβαση της Τουρκίας στη Συρία, επιβεβαιώνει ότι στο έδαφος των οξυμένων ανταγωνισμών αρκεί μια σπίθα για να ανάψει τη φωτιά μιας πιο γενικευμένης αντιπαράθεσης, καθώς τα συμφέροντα που διακυβεύονται στην περιοχή είναι τεράστια, το ίδιο και οι αντιθέσεις.
Αυτό που παρουσιάστηκε ως μια «περιορισμένη» στρατιωτική επιχείρηση ενάντια στους Κούρδους της Βόρειας Συρίας, έχοντας το «πράσινο φως» από τις ΗΠΑ, απειλεί να εξελιχθεί σε θρυαλλίδα σοβαρών εξελίξεων, με τεράστιο κίνδυνο για τους λαούς της περιοχής.
Αυτό φανερώνουν οι απειλές της Τουρκίας ότι θα συνεχίσει τη δολοφονική επέμβαση μέχρι να διασφαλίσει τα συμφέροντά της στο έδαφος της Συρίας, η ένταση στις σχέσεις ΗΠΑ - Τουρκίας, που κλιμακώνεται ξανά, λίγες μέρες μετά τις αμερικανικές πλάτες στην έναρξη των επιχειρήσεων, η αποστολή δυνάμεων του συριακού στρατού στο θέατρο των τουρκικών επιχειρήσεων για να διασφαλίσουν την ακεραιότητα της χώρας.
Αυτό φανερώνουν όμως και οι προειδοποιήσεις της Ρωσίας ότι πρέπει να αποχωρήσουν από τη Συρία όλοι οι ξένοι στρατοί, όπως και η στάση Γαλλίας και Γερμανίας, που από τη μια ανακοινώνουν μέτρα για να πιέσουν την Τουρκία να σταματήσει την επέμβαση και από την άλλη αναγνωρίζουν τις «ανησυχίες» για την ασφάλειά της από τους κουρδικούς πληθυσμούς της Συρίας.
Η πραγματικότητα είναι ότι η τουρκική στρατιωτική επιχείρηση για την απώθηση των Κούρδων, που μέχρι χτες ήταν οι βασικοί σύμμαχοι των Αμερικανών στη Συρία, επιδρά στις ισορροπίες και προκαλεί κινητικότητα στα στρατόπεδα όλων των δυνάμεων που διαγκωνίζονται για τα ιδιαίτερα συμφέροντά τους στην περιοχή.
Γι' αυτό δεν χωράει κανένας εφησυχασμός ούτε στη χώρα μας, απέναντι στις εξελίξεις και στην προσπάθεια της κυβέρνησης και των άλλων κομμάτων που στηρίζουν τον αμερικανοΝΑΤΟικό σχεδιασμό και την ελληνική εμπλοκή να θολώσουν τη «μεγάλη εικόνα» και τους κινδύνους που προκύπτουν για το λαό.
Δεν είναι τυχαία η προσπάθειά τους να εμφανίσουν ότι ο κίνδυνος για την Ελλάδα περιορίζεται στην αύξηση των προσφυγικών ροών, ή στη διέλευση φυγάδων τζιχαντιστών προς την Ευρώπη, και ότι κατά τ' άλλα η χώρα μας είναι θωρακισμένη από τα απόνερα της εκρηκτικής κατάστασης που διαμορφώνεται στην περιοχή, εξαιτίας της πολιτικής εμβάθυνσης των σχέσεων με τις ΗΠΑ έναντι της ανταγωνίστριας Τουρκίας.
Παρουσιάζουν την τουρκική επιθετικότητα αποσπασμένη από τα παζάρια και τους ανταγωνισμούς στην περιοχή, που οξύνει ο σχεδιασμός ΗΠΑ - ΝΑΤΟ, κυρίως απέναντι στη Ρωσία, στον οποίο η Ελλάδα δεν συμμετέχει απλά, αλλά διεκδικεί και αναβάθμιση του ρόλου της.
Καθόλου τυχαία δεν είναι επίσης η προσπάθεια δυνάμεων όπως ο ΣΥΡΙΖΑ να αποδώσουν τις επικίνδυνες εξελίξεις στον «απρόβλεπτο» Τραμπ, τον οποίο αποθέωναν όσο ήταν στην κυβέρνηση, μαζί και την πολιτική των ΗΠΑ στην περιοχή, που έχει στόχο να περιορίσει την «κακόβουλη επιρροή» της Ρωσίας και σε συνάρτηση μ' αυτό να διασφαλίσει την παραμονή της Τουρκίας στο δυτικό στρατόπεδο.
Σ' αυτόν το σχεδιασμό των ΑμερικανοΝΑΤΟικών, που κάνει πολλές από τις αποφάσεις των ΗΠΑ να δείχνουν αντιφατικές, συμμετέχει η Ελλάδα με συγκεκριμένο καταμερισμό, που την καθιστά μαγνήτη κινδύνων, είτε στην περίπτωση που εμπλακεί σε μια πιο γενικευμένη σύγκρουση συμφερόντων των ΗΠΑ με την Τουρκία, είτε τα κυριαρχικά της δικαιώματα σε Αιγαίο, Νοτιοανατολική Μεσόγειο, ακόμα και στη Θράκη αποτελέσουν αντικείμενο ενός μελλοντικού συμβιβασμού.
Αυτό που τώρα επείγει είναι να εκφραστεί ολόψυχα η αλληλεγγύη στο λαό της Συρίας, να καταδικαστούν η τουρκική δολοφονική εισβολή και οι ΗΠΑ - ΝΑΤΟ που την ενθάρρυναν.
Να απαιτήσει ο λαός καμία εμπλοκή της Ελλάδας στους αμερικανοΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς και ανταγωνισμούς, που αναβαθμίζουν τον κίνδυνο, μετά την ανανέωση και διεύρυνση της Συμφωνίας για τις βάσεις, αλλά και την καταρχήν ανταπόκριση της κυβέρνησης στο αμερικανικό αίτημα για την αποστολή πολεμικού πλοίου στον Περσικό, όπου οι ΗΠΑ ενισχύουν τη στρατιωτική τους παρουσία.
Οι εξελίξεις αποκαλύπτουν όλους εκείνους που προπαγάνδιζαν ότι η απάντηση στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο είναι ένας «πολυπολικός» κόσμος, που θα χαλιναγωγεί τάχα τις αντιθέσεις και θα εγγυάται την παγκόσμια ειρήνη. Ολους εκείνους που παρουσιάζουν τη συμμετοχή της Ελλάδας στα αμερικανοΝΑΤΟικά σχέδια ως εγγύηση για τη σταθερότητα στην περιοχή και τη χώρα μας ως «πυλώνα ασφάλειας».
Η καμπάνα σημαίνει κίνδυνο και ταυτόχρονα την ανάγκη να οργανώσει ο λαός την αντεπίθεση, βάζοντας στο στόχαστρο τον πραγματικό ένοχο, τον σάπιο καπιταλισμό, που παράγει εκμετάλλευση, συγκρούσεις, ανταγωνισμούς, φτώχεια και προσφυγιά.

TOP READ