Πανκερκυραϊκό συλλαλητήριο θα πραγματοποιηθεί στις 9 Μαρτίου, μετά την απόφαση που πάρθηκε στη σύσκεψη που συγκάλεσε ο Σύνδεσμος Ξενοδοχοϋπαλλήλων.
Όπως αναφέρει ο Σύνδεσμος στο σχετικό κείμενο:
Με την παρουσία εκπροσώπων δεκάδων λαϊκών φορέων της Κέρκυρας (εργατοϋπαλληλικών σωματείων, πολιτιστικών, αγροτικών, επαγγελματικών, γονεικών συλλόγων – κινημάτων και κοινοτήτων) πραγματοποιήθηκε η σύσκεψη που συγκάλεσε ο Σύνδεσμος Ξενοδοχοϋπαλλήλων για την διοργάνωση πανκερκυραικής κινητοποίησης για τα απορρίμματα.
Απ’ όλους εκφράστηκε η ανάγκη ενοποίησης του αγώνα για την διεκδίκηση της επίλυσης του προβλήματος των απορριμμάτων και η ενεργοποίηση ολόκληρου του κερκυραϊκού λαού για ένα ζήτημα που συνδέεται άρρηκτα με όλα τα μεγάλα λαϊκά προβλήματα, αφού η διαχείριση των απορριμμάτων εντάσσεται απ τις κυβερνήσεις και την τοπική διοίκηση στην πολιτική εξυπηρέτησης των μεγάλων ιδιωτικών συμφερόντων.
Με κεντρικά συνθήματα
-Έξω οι ιδιώτες και τα συμφέροντα τους.
-Να πληρώσει τώρα το κράτος για τον λαό.

Αποφασίστηκε η οργάνωση πανκερκυραικού συλλαλητηρίου απ την ‘’Πρωτοβουλία Λαϊκών Φορέων’’ για την Παρασκευή 9 Μάρτη με το ακόλουθο πλαίσιο αιτημάτων:
Κεντρικό εθνικό σχεδιασμό για την διαχείριση των απορριμμάτων.
-Αλλαγή του περιφερειακού σχεδιασμού

-Να αναθέσουν σε δημόσιο πανεπιστήμιο την μελέτη νέας χωροθέτησης της εγκατάστασης της ολοκληρωμένης διαχείρισης (εργοστάσιο-ΧΥΤΥ- ανακύκλωση).
-Να διαθέσουν όλα τα απαραίτητα υλικά και να ενεργοποιήσουν με ενημέρωση και κίνητρα εκτεταμένο πρόγραμμα ανακύκλωσης, για να μειωθεί ο όγκος των απορριμμάτων και να εξοικονομηθεί ανακυκλώσιμη ύλη.
-Πρόσληψη του αναγκαίου προσωπικού στην διαχείριση απορριμμάτων με σταθερή εργασία, τήρηση κανόνων υγιεινής και ασφάλειας-επαναφορά των βαρέων και ανθυγιεινών
-Να κλείσουν, να αποκαταστήσουν τον ΧΥΤΑ Τεμπλονιού και να αποκλείσουν την λειτουργία ΧΥΤΑ-ΧΥΤΥ Λευκίμμης.
-Έως την κατασκευή του εργοστασίου και του ΧΥΤΥ να μεταφερθούν τα υπόλοιπα, από την ανακύκλωση απορρίμματα, με ευθύνη και δαπάνη του κράτους σε νόμιμο αποδέκτη.
Να απαγορευτεί η συμμετοχή των ιδιωτών από όλα τα στάδια (συλλογή, μεταφορά, ανακύκλωση) της διαχείρισης των απορριμμάτων.

-Καμία αύξηση στα δημοτικά τέλη.
-Άμεση απόδοση ευθυνών στους υπευθύνους για το κατάντημα της διαχείρισης των απορριμμάτων.
Καλούμε όλους τους λαϊκούς φορείς της Κέρκυρας, τους ενεργούς πολίτες, την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα να στηρίξουν με τις αποφάσεις τους, την συμμετοχή και την συμβολή τους στην οργάνωση, το πανκερκυραικό συλλαλητήριο.