22 Νοε 2020

"Δεν θα πας πουθενά. Θα μείνεις εδώ που σε αγαπάμε"

 


 




Ο Μίκης είναι ένα μεγάλο παιδί .Ενα μεγάλο παιδί που ανήκει σε όλους μας ,σε κάθε Ελληνίδα μάνα και σε κάθε Ελληνα πατέρα .Κι όπως στα παιδιά μας συγχωρούμε κάθε αταξία ,κάθε λάθος και αστοχία και τα λατρεύουμε όπως κι αν έχει έτσι κι αυτόν .Γιατί όχι μόνο πολιτιστικά έχει ακουμπήσει πάνω του όλη η σύχγρονη Ελλάδα .Ακολουθεί ένα άρθρο ΥΜΝΟΣ στον μεγάλο μας Μίκη απο την Ελενα Ακρίτα 


"Η κόρη του Μίκη είναι η κόρη του Μίκη. Τίποτα παραπάνω, τίποτα περισσότερο. Από δική της επιλογή. Θα μπορούσε να γίνει η Μαργαρίτα Θεοδωράκη. Με τη δουλειά της. Με το σπαθί της. Αντ’ αυτού έγινε η κόρη του Μίκη. Γιατί έτσι αποφάσισε. Δικαίωμά της.


Ο Μικης στο αφιέρωμα προς τιμή του που του έκανε το κόμμα 



Πώς ξοδεύονται τα πνευματικά δικαιώματα, όταν ΜΟΝΟΝ από το συρτάκι του Ζορμπά θα μπορούσαν να ζήσουνε τρεις γενιές – πόσω μάλλον και με όλα τα υπόλοιπα; Πώς ξοδεύονται αλήθεια, όταν ο Μίκης και η Μυρτώ ζούσαν πάντα μια λιτή ζωή, χωρίς πολυτέλειες; Η κόρη του Μίκη θύμωσε γιατί η καραντίνα της στέρησε τις σαράντα πέντε (45!) συναυλίες που της έταξε η Μενδώνη ως «αντιπαροχή» για να μην επικρίνει ο συνθέτης τον Μητσοτάκη και την παρέα του. Το είπε άλλωστε και η ίδια «ο μπαμπάς μου στήριξε τον Μητσοτάκη όσο κανείς, γιατί μου το κάνουν τώρα αυτό;». Δεν θα μιλήσω εδώ για τα όποια λάθη και τις πολιτικές αβλεψίες που έκανε ο Μίκης. Του τα έχω πει του ίδιου και δυο φορές τοποθετήθηκα και δημόσια. Όμως κανένας δεν μπορεί να παραγκωνίσει το έργο του Μίκη Θεοδωράκη. Ούτε καν ο ίδιος.


Στο Φεστιβάλ της ΚΝΕ 



Άναψε και κόρωσε η δημοσιογραφία της πλάκας. Άκριτα, επιπόλαια χωρίς ίχνος ρεπορτάζ έκαναν viral τον διασυρμό ενός ανθρώπου. Φωτιές έβγαλαν τα πληκτρολόγια, όλοι ήξεραν, όλοι είχαν αποψάρα, όλοι δίκαζαν και καταδίκαζαν. Μέχρι που κυκλοφόρησε ράδιο αρβύλα ότι στις συναυλίες που έκανε επί χούντας στο εξωτερικό, αυτός λέει κοιμόταν σε σουίτες και το συγκρότημά του σε κουρελούδες. Σόρι που θα σας το χαλάσω αλλά υπήρξα αυτόπτις μάρτυς. Στα δεκαέξι μου χρόνια ο Μίκης με πήρε μαζί του σε μια περιοδεία που έκανε στη νότια Γαλλία και στο Παρίσι. Ούτε σε σουΐτες κοιμόταν ο ίδιος (δεν τα γούσταρε κιόλας όλα αυτά), ούτε σε κουρελούδες το συγκρότημά του.

Οι τρεις Γίγαντες 



Μέναμε όλοι στο ίδιο ξενοδοχεία, τρώγαμε στο ίδιο τραπέζι, ήμασταν μια παρέα. Μάρτυρες η ορχήστρα του, ο Αντώνης Καλογιάννης, ο Πέτρος Πανδής και η Αφροδίτη Μάνου — η τελευταία μπορεί να το επιβεβαιώσει. Μίκη, άκου να τελειώνουμε. Μαθαίνω ότι είσαι τόσο πικραμένος από όλο αυτό, που θέλεις να φύγεις από την Ελλάδα. Δεν θα φύγεις, δεν θα πας πουθενά. Θα μείνεις εδώ που σε αγαπάμε. Και σε αγαπάμε με όλα τα σωστά και τα λάθη — γιατί εμείς βλέπεις είμαστε οι σούπερ αλάνθαστοι. Μίκη, η υστεροφημία σου θα αγνοήσει τις μικρότητες και θα καλπάσει στο μέλλον μαζί με τα παιδιά και τα εγγόνια μας. Σε αγαπάμε Μίκη. Κι όσοι σε γνωρίσαμε, σε αγαπάμε ακόμα πιο πολύ. Γιατί ευλογήθηκε ο δρόμος μας και συναντηθήκαμε, όχι μόνο με έναν σπουδαίο δημιουργό, αλλά με έναν άνθρωπο γεμάτο καλοσύνη και γενναιοδωρία ψυχής. Τα σέβη μου. Και τα φιλιά μου.



ΕλεναΑκριτα 






Στοιχήματα έβαζαν στελέχη σε εργοστάσιο κρέατος στις ΗΠΑ για το πόσοι εργαζόμενοι θα κολλήσουν κορονοϊό

 

Δε χρειάστηκε πολύς καιρός από το ξέσπασμα της πανδημίας για να γίνει φανερό ότι τα εργοστάσια επεξεργασίας κρέατος αποτελούσαν, λόγω του συνωστισμού και των θερμοκρασιών ψυγείο, έναν βασικό χώρο υπερμετάδοσης του κορονοϊού. Τα κρούσματα ήταν κυριολεκτικά χιλιάδες, ενώ μόνο στο εργοστάσιο της Tyson Foods στην Άιοβα, πέντε εργαζόμενοι έχασαν τη ζωή τους ανάμεσα σε περίπου 1000 κρούσματα στη συγκεκριμένη μονάδα. Ένας εξ αυτών ήταν και ο Ισίντρο Φερνάντες, που έχασε τη μάχη με τον Covid-19 τον Απρίλιο, η οικογένεια του οποίου κατέθεσε αγωγή στην εταιρεία για το θάνατο του άντρα, λόγω έλλειψης μέτρων προστασίας στο χώρο εργασίας, αλλά και υποτίμηση της απειλής του κορονοϊού από τη διοίκηση προκειμένου να μη σταματήσει η παραγωγή.

Ανάμεσα στα όσα σοκαριστικά αναφέρει το κείμενο της αγωγής, περιλαμβάνεται και η κατηγορία πως στελέχη της επιχείρησης, με έμπνευση του διευθυντή του εργοστασίου Τομ Χαρτ, οργάνωσαν διαγωνισμό στοιχήματος μεταξύ των διευθυντικών στελεχών σχετικά με το πόσοι εργάτες θα κολλούσαν κορονοϊό μετά την αναγκαστική προσέλευσή τους στην εργασία. Τα στοιχήματα άρχισαν να πέφτουν την ίδια περίπου χρονική περίοδο που το μέρος επισκέφτηκε ο τοπικός σερίφης Τόνι Τόμπσον, που έκανε λόγο για συνθήκες εργασίας που “τον συντάραξαν βαθιά”.

Η πίεση δεν ασκούνταν μόνο στους εργάτες, αλλά και σε προϊστάμενους, κατόπιν ρητής εντολής ανωτέρων τους, όπως ο Τζον Κέισι, που τους προέτρεπε να έρχονται στη δουλειά ακόμα και με συμπτώματα, λέγοντας πως ο κορονοϊός είναι “μια μεγαλοποιημένη γρίπη” που “όλοι θα την περάσουν”. Ο Κέισι μάλιστα εμπόδισε έναν άρρωστο προϊστάμενο να κάνει τεστ, διατάζοντας τον να γυρίσει στο χώρο εργασίας γιατί “είχε δουλειά να κάνει”. Επιπλέον, ανάγκασαν εργαζόμενο που έκανε εμετό πάνω στη γραμμή παραγωγής να παραμείνει στη θέση του και να ξανάρθει την επόμενη μέρα.

Το εργοστάσιο αρνείται τις κατηγορίες, επικαλούμενο την εντολή Τραμπ τον Απρίλιο να παραμείνουν ανοιχτές οι μονάδες τροφίμων και ειδικότερα επεξεργασίας κρεάτων με πρόσχημα τη διατήρηση της τροφοδοσίας της αγοράς με κρέατα. Τελικά το εργοστάσιο έκλεισε προσωρινά μετά το μπαράζ κρουσμάτων ανάμεσα στα 2800 μέλη του προσωπικού.

Τίποτε ουσιαστικό ωστόσο δεν άλλαξε έκτοτε είτε σε εκείνη, είτε σε άλλη μονάδα του κλάδου, όπου οι εργάτες είναι κυρίως μέλη μειονοτήτων και μετανάστες, που εργάζονται σκληρά για χαμηλά μεροκάματα. Παραδοσιακά, πριν ακόμα την πανδημία, τα εργατικά ατυχήματα ήταν περισσότερα από τον εθνικό μέσο όρο, χωρίς καν να λαμβάνεται υπόψη ο πιθανότατα μεγάλος αριθμός περιστατικών που δε δηλώνονται ποτέ στις αρμόδιες αρχές.

Μπορεί το αρμόδιο τμήμα του αμερικανικού CDC να έχει εκδώσει οδηγίες για την τήρηση αποστάσεων και υγιεινής στα εργοστάσια αυτά, ωστόσο πρόκειται απλά για σύσταση, χωρίς καμία νομική συνέπεια για την εργοδοσίας και χωρίς κανέναν ελεγκτικό μηχανισμό να επιτηρεί την εφαρμογή τους.

Συγκλονίζεται η Γαλλία από διαδηλώσεις κατά του νόμου φίμωσης του τύπου

 



Πλημμύρισαν οι δρόμοι στο Παρίσι και σε άλλες γαλλικές πόλεις σήμερα Σάββατο, από δημοσιογραφικές οργανώσεις και απλούς πολίτες, που διαμαρτύρονται ενάντια στο νόμο – λαιμητόμο της ελευθερίας του τύπου, ο οποίος προβλέπει ότι όποιος δημοσιεύει εικόνες αστυνομικών “με στόχο να τους βλάψει” θα τιμωρείται με πρόστιμο 45000 ευρώ και ως ένα χρόνο φυλακή. Στο Παρίσι, χιλιάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν κοντά στον Πύργο του Άιφελ, με συνθήματα όπως “Ελευθερία” και “Όλοι θέλουν να βιντεοσκοπήσουν την αστυνομία”.

Οι ισχυρισμοί της κυβέρνησης Μακρόν πως στόχος είναι “να προστατευτούν οι αστυνομικοί από διαδικτυακές προτροπές σε βία”, δεν πείθουν κανέναν, αφού κανείς δεν εγγυάται ότι δε θα βρεθεί στη φυλακή, είτε ως δημοσιογράφος είτε ως ιδιώτης, επειδή ανέβασε οπτικοακουστικό υλικό με περιστατικά αστυνομικής βίας.

Το νομοσχέδιο έχει δεχθεί δριμεία κριτική από τις συνδικαλιστικές οργανώσεις του τύπου, αλλά και διάφορες οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ακόμα και από τον Γάλλο επιτετραμμένο του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Ο πρωθυπουργός Ζαν Καστέξ, προσπαθώντας να αντικρούσει την κριτική, δήλωσε πως θα υπάρξει τροπολογία του νομοσχεδίου ώστε “να μην εμποδίζει την ελευθερία του τύπου”, κι ότι οι διώξεις θα αφορούν μόνο όσες εικόνες έχουν “σαφή” πρόθεση να βλάψουν αστυνομικό.

Σύμφωνα με τον Εμμανουέλ Πουπάρ, γγ. της Εθνικής Δημοσιογραφικής Ένωσης (SNJ), η τροπολογία “δεν αλλάζει τίποτε” στην ουσία του κατασταλτικού νομοσχεδίου, προσθέτοντας πως μόνος στόχος είναι “να ενισχυθεί η αίσθηση ατιμωρησίας των μελών των οργάνων καταστολής και να καταστήσουν αόρατη την αστυνομική βία”.

Το νομοσχέδιο έρχεται μετά από την απαγγελία κατηγοριών ανθρωποκτονίας του διανομέα Σεντρίκ Σουβιά σε τρεις αστυνομικούς τον Ιούλιο, με μεθόδους που παραπέμπουν στη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ. Η ψήφιση θα γίνει την ερχόμενη Τρίτη και στη συνέχεια θα περάσει από τη γερουσία.

ΝΑΙ ΡΕ !!! "Σοβιετία " θέλουμε να γίνουμε !!

 


 


Η φωτογραφία είναι απο Λ.Δ.Β.Κορέας και δείχνει ενα χώρο εργασίας και μιαν νοσηλεύτρια που ελέγχει για Covid-19 μια εργάτρια .Ο έλεγχος είναι καθημερινός και η ΛΔΒ.Κορέα έχει τα λιγότερα κρούσματα παγκοσμίως ,οπως κι η Κούβα !! Η οποία Κούβα μετρά περί τους 135 νεκρούς μόλις απο την αρχή της πανδημίας εδώ και μήνες σταθερά γιατί έβγαλε αμέσως 20.000 γιατρούς και φοιτητές ιατρικής στο δρόμο για να ελέγχουν και να ενημερώνουν τον λαό .Οπότε ναι ρε Κικίλια μακάρι να είμασταν ΣΟΒΙΕΤΙΑ γιατί εκει αγαπούσαν τους πολίτες τους και πρόσεχαν σαν τα μάτια τους την υγεία τους !!!Εκεί η Υγεία δεν ήταν εμπόρευμα αλλά ΑΓΑΘΟ !! 


Δεν θα σας πω ένα παραμύθι για να σας κοιμίσω, αλλά θα σας παραθέσω ένα γεγονός, μήπως και σας ξυπνήσω.
Πριν από μερικές μέρες η αδελφή κάποιου γνωστού παρουσίασε κάποιο νευρολογικό σύμπτωμα. Την παίρνει και την πηγαίνει σε έναν ιδιώτη νευρολόγο. Αυτός την εξετάζει και ζητά μία αξονική τομογραφία. Την κάνει, ξαναπηγαίνει στο ιατρείο του με την εξέταση και ανήσυχος ο γιατρός της λέει ότι βρέθηκε ένας όγκος στον εγκέφαλο και πρέπει οπωσδήποτε να τη δει νευροχειρουργός και αν μπορεί να τη χειρουργήσει. Κλείνει ραντεβού στο ιατρείο ενός νευροχειρουργού και πηγαίνει να την εξετάσει. Της λέει ότι όντως είναι ένας όγκος που μπορεί να χειρουργηθεί και μάλιστα πρέπει να γίνει η επέμβαση σχετικά σύντομα, γιατί αλλιώς θα πιέσει γειτονικά στοιχεία που θα προκαλέσουν μόνιμες βλάβες ή ακόμη και το θάνατο. Της ανακοινώνει ότι θα της στοιχίσει 10.000 ευρώ.
Δεν τα έχει όμως τα χρήματα αυτά η οικογένεια, οπότε τηλεφωνεί ο αδελφός σε γνωστό του νοσοκομειακό γιατρό για να βρει λύση στο ΕΣΥ. Ο συνάδελφος, άλλης ειδικότητας, του απαντά: Να κλείσεις ραντεβού πρωινό ή απογευματινό στα νοσοκομεία της χώρας δεν υπάρχει, γιατί έχουν κλείσει (απαγορευτεί) όλα τα τακτικά ραντεβού. Αν έλθεις στα επείγοντα του νοσοκομείου, ήδη στη διαλογή των επειγόντων θα σε κόψουν γιατί δεν έχεις άμεσο επείγον πρόβλημα. Έστω και αν βάλουμε μέσον και σε αφήσουν να εξεταστείς από νευροχειρούργο, το πιθανότερο είναι να σου πει ότι θα σε ειδοποιήσουμε αργότερα όταν ανοίξει η κανονική λειτουργία των χειρουργικών κλινικών του ΕΣΥ. Αν βάλουμε μέσον και στο νευροχειρουργό και σου κάνει εισαγωγή και σε βάλει στο πρόγραμμα χειρουργείου, θα σε κόψουν οι αναισθησιολόγοι γιατί δεν υπάρχει κρεβάτι σε ΜΕΘ για μη Covid περιστατικό ούτε για δείγμα. Άρα καλύτερα ξεκίνα τις προσευχές.
ΥΓ1: Αν δεν σας άρεσε η ιστορία και προτιμάτε τα παραμύθια, σας προτείνω τις ειδήσεις στα τηλεοπτικά κανάλια.
ΥΓ2: Προτείνω στους συναδέλφους μου να σταματήσουν πλέον να ανακυκλώνουν τα αυτονόητα και σωστά μέτρα για προστασία, αποστάσεις, απομόνωση, πλύσιμο κ.λπ. και να τοποθετούνται πάνω στα ουσιαστικά προβλήματα και να προτείνουν λύσεις.
*Ο Άγγελος Νικολάου είναι Συντονιστής Διευθυντής της ΩΡΛ κλινικής του Νοσοκομείου «Παπανικολάου» (το άρθρο αναδημοσιεύεται από το «parallaxi»)


"ΕΓΚΕΛΑΔΟΣ "







TOP READ