Σχολιάζει ο 2310net //
Φτάνει τόσο κράξιμο στο Λαζόπουλο. Θα είχε νόημα αν αυτό απευθυνόταν σε κάποιον που να είχε πράγματι κάτι να πει, σε κάποιον σημαντικό καλλιτέχνη, σε κάποιον πραγματικό άνθρωπο του πνεύματος. Αν κάποιος τέτοιος έκανε αυτό το σχόλιο για τα άτομα με κινητικά προβλήματα θα υπήρχε τεράστιο ζήτημα. Θα έπρεπε να ξεσηκωθούμε, να μας πνίξει η οργή και να τον κατακεραυνώσουμε όσο περισσότερο γίνεται.
Όμως όχι στον Λαζόπουλο. Δεν αξίζει ούτε την οργή μας αυτός που επι χρόνια και μεταξύ αστείων για κλανιές και γριές σατιρίζει τους ομοφυλόφιλους, τους χοντρούς, τους κοντούς, τους άσχημους. Δεν χρειάζεται να αναλωνόμαστε για το ποιος θα κάνει την πιο εύστοχη κριτική σε εκείνον που θεωρεί τον εαυτό του την προσωποποίηση της σάτιρας κι όμως έχει να γράψει αστείο από τότε που είχαμε δραχμή. Δεν πρέπει ούτε καν για να το αποδομήσουμε να επαναλαμβάνουμε εκφράσεις τύπου «νέος Αριστοφάνης» για αυτόν που έχει μετατρέψει την «σατιρική» του εκπομπή σε γραφηματική ανάλυση σεναρίων που ακροβατούν μεταξύ παραπολιτικής και συνομωσιολογίας.
Έχουμε και σοβαρότερα ζητήματα να ασχοληθούμε. Ας πούμε καλύτερα καμιά κουβέντα για τα άτομα με αναπηρία, τα δικαιώματα τους, τον τρόπο που βιώνουν την κρίση, τα προβλήματα που τους δημιουργούν οι πολιτικές που εφαρμόζουν οι κυβερνήσεις και ας αφήσουμε τον σατιρικό καλλιτέχνη να εμπνευστεί για το επόμενο θύμα της σάτιράς του. Όσο πιο «αδύναμος» τόσο πιο εύκολο θύμα.