Γράφει η Ελένη Κακναβάτου //
Χωρίς διάθεση τρομοκράτησης, δεν είναι καλός σύμβουλος ο φόβος σε τέτοιες περιστάσεις, διαπιστώνουμε ότι τμήματα της εργατικής τάξης, αυτοαπασχολούμενοι, νεολαία, άνεργοι ακόμη και μεσαίοι αγρότες και εργαζόμενοι το προσεχές διάστημα θα βρεθούν αντιμέτωποι με καθολική πτώχευση. Στις οικονομικές καπιταλιστικές κρίσεις, όχι ανθρωπιστικές, όπως αρέσκονται ορισμένοι να τις ονομάζουν για να αποκρύψουν τις πραγματικές αιτίες που τις γεννάνε, ο λαός βρίσκεται εκτεθειμένος στα κύματα της κρίσης που σαν σίφουνες, αγριεμένα έρχονται και τον χτυπάνε. Οι φτωχοί γίνονται φτωχότεροι, εξαθλιώνονται, οι μικρομεσαίοι φτωχαίνουν. Η απογοήτευση κι η μοιρολατρία μπορεί πλέον να κυριαρχούν, ο εκφασισμός της κοινωνίας να βρίσκεται προ των πυλών.
agonas2Ο λαός μας έχει δείξει στο παρελθόν και φυσικά θα το ξανακάνει και τώρα ότι σε τέτοιες περιπτώσεις η ταξική αλληλεγγύη έφερε άμεσα αποτελέσματα. » Το ΕΑΜ μας έσωσε από τη πείνα» λέει το γνωστό μας τραγούδι, ο ύμνος του.  Η μάχη κατά της πείνας, η μάχη της σοδειάς, η μάχη  κατά της πείνας των εξόριστων, η λαϊκή αλληλεγγύη που οργανώθηκε στις γειτονιές της Αθήνας σε όλη την περίοδο της γερμανικής κατοχής, είναι κάποια παραδείγματα που αποδείχνουν ότι ο λαός μπορεί να οργανωθεί και να αντιμετωπίσει τις δύσκολες καταστάσεις διαβίωσης, που του επιβάλλουν τα ντόπια και ξένα μονοπώλια.
Μια λύση υπάρχει: Ταξική αλληλεγγύη παντού! Οργάνωση για να μην πτωχεύσει ο Λαός!
agonas3Στην πρώτη γραμμή, όπως και στο παρελθόν, πρέπει να βρεθούν όλοι οι κομμουνιστές κι οι φίλοι τους.  Μαζί με την πάλη και την οργάνωση της αντεπίθεσης στην επίθεση που δέχονται οι εργαζόμενοι από εχθρούς και «φίλους», πρέπει να οργανωθεί ένα πλατύ μέτωπο αλληλεγγύης για όσους έχουν ανάγκη.
Θα σταθούμε ορθοί. Έτσι, ορθοβαδίζοντες, θα παλέψουμε ενάντια στη λαίλαπα των μέτρων που έρχονται, ενάντια στην ΕΕ, το κεφάλαιο και τα ντόπια τσιράκια τους μέχρι να δικαιωθούν οι αγώνες, να πάρουμε την εξουσία στα χέρια μας και τον πλούτο που παράγουμε.