Γράφει ο Πάνος Αλεπλιώτης // 
Ο Matthew Palmer, απεσταλμένος των ΗΠΑ στα Βαλκάνια, από τα Σκόπια που βρέθηκε, εκφράζει στην τοπική τηλεόραση την ανησυχία του για το γεγονός ότι βρέθηκαν Ρωσικά όπλα στην Σερβία και για την πιθανότητα να αγοραστούν από την Σερβική κυβέρνηση. 
Πρόκειται για τα S-400, τα οπλικά συστήματα εξουδετέρωσης εχθρικών πυραύλων που για πρώτη φορά βγήκαν από τα σύνορα της Ρωσίας όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας.
 Συμμετείχαν στις 25 Οκτώβρη στην κοινή στρατιωτική  άσκηση Σερβίας – Ρωσίας με το όνομα “Σλάβικη Ασπίδα”.
Είναι τα ίδια συστήματα που αγοράζει και η Τουρκία κάτω από τις διαμαρτυρίες των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ.
 Έχουν ήδη χρησιμοποιηθεί με επιτυχία στην Συρία, όπως έχει δημοσιευθεί,  για εξουδετέρωση πυραύλων που εξαπολύονται ιδιαίτερα από το Ισραήλ. 
20191106 214727
Το ίδιο συνέβη και στην περίπτωση της δολοφονικής επίθεσης των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ εναντίον της Συρίας με το πρόσχημα της χρήσης χημικών όπλων από τις Συριακές δυνάμεις πράγμα που δεν αποδείχθηκε ποτέ. 
– Ελπίζω οι Σέρβοι συνέταιροι μας να δείξουν προσοχή και περίσκεψη για τέτοιου είδους αγορές, δηλώνει ο Αμερικάνος αξιωματούχος. 
-Έχουμε ισχυρούς δεσμούς με την Σερβία. Είμαστε ο πιο ισχυρός στρατιωτικός συνέταιρος τους, συμπληρώνει. 
Ο πρόεδρος της Σερβίας με την σειρά του καθησυχάζει τους Αμερικάνους δηλώνοντας:
20191106 214656
-Φυσικά θα είμαστε προσεκτικοί. Δεν θέλω η Σερβία να γίνει στόχος επιβολής μέτρων από την μεγαλύτερη δύναμη στον κόσμο, ανεξάρτητα αν αυτό θα ήταν αδικαιολόγητο και άδικο.
Η Σερβία έχει περικυκλωθεί από το ΝΑΤΟ αφού  Σλοβενία, Κροατία, Μαυροβούνιο και Αλβανία είναι μέλη του ΝΑΤΟ και η Β.Μακεδονία με την κατάπτυστη συμφωνία των Πρεσπών που προώθησε και υπέγραψε ο ΣΥΡΙΖΑ για λογαριασμό των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ είναι στον δρόμο για την ένταξη. 
Η Ρωσία επικαλείται τους ιστορικούς δεσμούς των δύο χωρών βλέποντας παράλληλα τα Βαλκάνια να “καταλαμβάνονται” από το ΝΑΤΟ με  όποιες επιπτώσεις έχει αυτό για την δική της πολιτική εξάπλωσης και επηρεασμού.
Οι μόνοι που δεν ανησυχούν για αυτό το απίστευτο κουβάρι συμφερόντων στην περιοχή μας είναι οι αστικές δυνάμεις της χώρας μας, ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ πρωτίστως, που παίζουν ενεργό ρόλο στον εγκλωβισμό του λαού μας στα επικίνδυνα ιμπεριαλιστικά παιχνίδια.
 Αντίθετα καθησυχάζουν καθημερινά τον λαό επικαλούμενοι την σιγουριά και την σταθερότητα που προσφέρει το ναρκοπέδιο της πιο φονικής μηχανής της Ιστορίας.
Της μηχανής του ΝΑΤΟ. 
Είναι στα χέρια του λαού μας να απεγκλωβιστεί από αυτή την μηχανή συμφερόντων γιατί το έχει ανάγκη.