Γράφει ο Αλέκος Χατζηκώστας //
Η ταξική πάλη και ιδιαίτερα η ιδεολογική –πολιτική πάλη, δεν σταματά  στις περιόδους πανδημίας. Αυτή την αλήθεια ήλθε να επιβεβαιώσει δημοσίευμα της Κυριακάτικης Δημοκρατίας (15/3) για να δείξει ότι ο αντικομμουνισμός είναι μία… «αρρώστια» που επιβιώνει απέναντι σε κάθε ιό στο σύστημα που ζούμε!
Σε δημοσίευμα λοιπόν (σελ. 48) – κρίνοντας τη στάση του ΚΚΕ- αναφέρει:”Ένα από τα ανέκδοτα των ημερών δημοσιεύτηκε από το γραφείο Τύπου της Κ.Ε του ΚΚΕ: «Για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας και στο πλαίσιο των μέτρων πρόληψης και προφύλαξης από την επιδημία του κορονοϊου , ανακοινώνουμε την αναβολή όλων των μαζικών εκδηλώσεων των Οργανώσεων του ΚΚΕ και της ΚΝΕ μέχρι το Πάσχα.». Κάνει «μαζικές εκδηλώσεις» το ΚΚΕ: Πόσα μαζικές , βρε παιδιά; Αν δεν υπήρχε το αστικό κράτος να σας τα σκάει κανονικότατα και η μισητή Ευρωβουλή για να την αρμέγετε, θα σας είχε κοπεί το μεροκάματα, βρε αστικοκρατικοδίαιτοι. Δεν υπάρχουν μεγάλες μάζες πια για το ΚΚΕ. Μια μάζα παλιοσίδερα είναι η ιδεολογία του, που έχει αποδειχθεί άκυρη ήδη από το 1989, αλλά οι «δικοί» μας συνεχίζουν το μπαλαμούτι διότι δεν ξέρουν να κάνουν καμιά άλλη δουλειά και δεν υπάρχει άλλο κράτος στον κόσμο που θα τους τάιζε για να υπόσχονται «επανάσταση». Επίσης στην υπόθεση του ΚΚΕ σημαντικό είναι να τονιστεί ότι χαίρει ειδικής προστασίας από το κράτος μας,. Το οποίο αρνείται να εφαρμόσει τον νόμο και να ελέγξει τα οικονομικά του κόμματος και αρνείται να χαρακτηρίσει παράνομη τη λειτουργία μιας εγκληματικής οργάνωσης που υπόσχεται να επιβάλει τη «δικτατορία του προλεταριάτου» και να πολεμήσει και εναντίον του Ελληνικού Στρατού» , αν δεχθούμε εχθρική επίθεση”.
Παρουσιάσαμε όλο τον ωμό, πρωτόγονο αντικομμουνισμό της εφημερίδας (που άλλωστε αρέσκεται να προσφέρει στους αναγνώστες της ότι πιο αραχνιασμένο – αντικομμουνιστικό βιβλίο έχει κυκλοφορήσει τα τελευταία χρόνια) για να δείξουμε τόσο το μένος της, όσο και το επίπεδο των επιχειρημάτων της σε ένα κόμμα που και στους καιρούς της πανδημίας δείχνει με λόγια και έργα ότι είναι κοντά στο λαό, στις αγωνίες του και κυρίως στις πραγματικές του ανάγκες.
Όλο αυτό το διάστημα μέσα στους μαζικούς φορείς, στη Βουλή, μέσω των οργανώσεων του παρεμβαίνει στα ζητήματα της πανδημίας αποκαλύπτοντας ευθύνες, κάνοντας προτάσεις, οργανώνοντας αντιστάσεις-διεκδικήσεις.
Χαρακτηριστικά τα όσα αναφέρει σε δήλωση του ο Δ. Κουτσούμπας: «Το ΚΚΕ αντιμετωπίζει με υψηλό αίσθημα ευθύνης την περιπέτεια δημόσιας υγείας που περνάει η χώρα και ολόκληρος ο κόσμος. Έχει ήδη καταθέσει προτάσεις για να θωρακιστεί – όσο είναι δυνατό – το δημόσιο σύστημα Υγείας και οι εργαζόμενοι σ’ αυτό. Κατέθεσε επίσης προτάσεις για τη στήριξη των εργαζομένων, των ελεύθερων επαγγελματιών, των αυτοαπασχολουμένων, που επηρεάζονται από τις επιπτώσεις στην οικονομία και τη λήψη των αναγκαίων μέτρων.»
Φυσικά και από την πανδημία αποκαλύπτονται ανάγλυφα οι μεγάλες  εγκληματικές ευθύνες του καπιταλιστικού συστήματος (που υποστηρίζει ένθερμα η εφημερίδα) στην πρόληψη και αντιμετώπιση του ζητήματος σε μία περίοδο που η επιστήμη- κάτω από άλλες κοινωνικοοικονομικές συνθήκες- θα μπορούσε να κάνει θαύματα. (Άλλωστε το παράδειγμα της Κούβας είναι χαρακτηριστικό…).
Ναι «Κυριακάτικη Δημοκρατία» αν κάτι απέδειξε και η πανδημία είναι ότι η αστική ιδεολογία, η υπεράσπιση του σάπιου καπιταλιστικού συστήματος, είναι «μάζα παλιοσίδερα, που έχει αποδειχθεί άκυρη»!