5 Απρ 2014

Η αβάσταχτη ελαφρότητα του παιχνιδιού της σοσιαλδημοκρατίας με τον φασισμό

 Η αβάσταχτη ελαφρότητα του παιχνιδιού της σοσιαλδημοκρατίας με τον φασισμό

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Αλέξης Τσίπρας, έβαλε θέμα άμεσης παραίτησης του Μπαλτάκου, του Αθανασίου και του Δένδια, μετά τις σημερινές εξελίξεις, στο πλαίσιο της διακαναλικής συνέντευξης που παραχωρεί αυτή την ώρα σε τρία κανάλια.

Επιπλέον, επισήμανε ότι "θα πρέπει να δώσει εξηγήσεις ο πρωθυπουργός". Ερωτώμενος εάν θέλει εκλογές, ο Αλέξης Τσίπρας απάντησε πως "αυτή την περίοδο, υπάρχουν σημαντικοί λόγοι για να προχωρήσει η χώρα σε εκλογές".

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε ότι η υπόθεση Μπαλτάκου αποκαλύπτει τις «εκλεκτικές συγγένειες» της κυβέρνησης με τη ΧΑ, καθώς και «τον καιροσκοπισμό» του κ. Σαμαρά, υποστηρίζοντας ότι η κυβέρνηση στράφηκε εναντίον της ΧΑ για να κόψει ψήφους από τον ΣΥΡΙΖΑ.
Πηγή: Κουτί της Πανδώρας
__________ 
Για την περίπτωση που δεν το καταλάβατε ο Αλέξης Τσίπρας υπονοεί εμμέσως πλην σαφώς πως η δίωξη της Χρυσής Αυγής είναι αποτέλεσμα πολιτικού δόλου (με όλα όσα μία τέτοια παραδοχή συνεπάγεται), και όχι μόνο. Αυτό είναι το λιγότερο, αφού ζητώντας την παραίτηση των αρμόδιων για την δίωξη αυτή υπουργών δημιουργεί κλίμα αθώωσης των κατηγορούμενων ναζιστών εγκληματιών που δικαιούνται πλέον να επικαλούνται τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης όταν μιλούν για «μεθοδευμένες διώξεις» και σκευωρίες, και μάλιστα ακριβώς την ώρα που λαμβάνονται οι αποφάσεις για την συνέχιση ή μη της κράτησης κάποιων εξ’ αυτών.
Το γεγονός πως τα παραπάνω γίνονται σε προεκλογική περίοδο και είναι βούτυρο στο εκλογικό ψωμί των ναζιστών που κατά αυτόν τον τρόπο "ηρωοποιούνται" και από επάνω, δεν το κουβεντιάζουμε καν... 
Είναι ο Τσίπρας βλαμένος, είναι αδίστακτος μπροστά στην προοπτική της καρέκλας, ή όπως πιστεύουμε εμείς και τα δύο;
Γιατί για γκάφα δεν πρόκειται σίγουρα, τουλάχιστον εφόσον δεν μαζεύτηκε ούτε εκ των υστέρων.
Και για όσους νομίζουν πως υπερβάλουμε στα συμπεράσματα μας, πάρτε και λίγο Κασιδιάρη να καλεί «όλα τα κόμματα να συνταχθούν με ΣΥΡΙΖΑ και να υπογράψουν κείμενο για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής.»:
_________
"...Παίρνοντας το λόγο στη Βουλή, ο Ηλίας Κασιδιάρης μιλώντας για τον Αντώνη Σαμαρά τον αποκάλεσε «δοτό πρωθυπουργό» και κατήγγειλε ότι παρεμβαίνει άμεσα στη δικαιοσύνη προς δικαστικό λειτουργό χωρίς καν, όπως είπε, να χρειάζεται να τηλεφωνεί νωρίτερα στον υπουργό Δικαιοσύνης, Χαράλαμπο Αθανασίου.

«Υπάρχει συγκεκριμένο υλικό ότι έχουν διαπράξει κακούργημα κατάχρησης εξουσίας και εσχάτη προδοσία…», λέει χαρακτηριστικά. «Δεν τον αποκαλεί με το όνομά του. Τον αποκαλεί «Παναθηναϊκάκια». Του μεταβιβάζει και μέσω τρίτων εντολές. Το κοινό του με τον Μπαλτάκο είναι πως κι αυτός είναι Παναθηναϊκός, έχει τρισύλλαβο όνομα και την ίδια κατάληξη» δήλωσε ο Κασιδιάρης και κάλεσε όλα τα κόμματα να συνταχθούν με ΣΥΡΙΖΑ και να υπογράψουν κείμενο για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής..."
Πηγή: Κουτί της Πανδώρας
Ταυτόχρονα: (Το παρακάτω το λάβαμε με μέηλ από αναγνώστη του ιστολόγιου)

Μερικές διαφοροποιήσεις βουλευτών από την θετική εισήγηση της Επιτροπής Δεοντολογίας για την άρση ασυλίας των πέντε βουλευτών της Χρυσής Αυγής,αποκαλύπτουν τα αποτελέσματα της φανερής ψηφοφορίας που έγινε σήμερα στην Ολομέλεια.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα προκύπτει ότι:

Ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής της ΝΔ Γιώργος Καλαντζής ψήφισε όχι στην άρση ασυλίας του Δημήτρη Κουκούτση ενώ παρών δήλωσε ο βουλευτής της ΝΔ Δημήτρης Κυριαζίδης, όπως και ο ανεξάρτητος βουλευτής Νικήτας Κακλαμάνης.

Από το ΣΥΡΙΖΑ ο Κώστας Κουτσογιαννακόπουλος ψήφισε λευκό για την υπόθεση του Νίκου Κούζηλου.

Σύσσωμη η κοινοβουλευτική ομάδα των ΑΝ.ΕΛ. ψήφισαν παρών επί της άρσης ασυλίας των βουλευτών της Χρυσής Αυγής Ελένης Ζαρούλια, Ηλία Κασιδιάρη, Μιχάλη Αρβανίτη, Νίκου Κούζηλου και Δημήτρη Κουκούτση.*
http://www.enikos.gr/politics/225290,Poioi_diaforopoih8hkan_sthn_yhfoforia_gi.html"

γκούκλαρα το όνομα Νίκος Κούζηλος. Τι βρήκα λοιπόν για τον βουλευτή της ΧΑ και νυν υποψήφιο δήμαρχο Πειραιά;

Κάντε σύγκριση της επισυναπτόμενης φωτογραφίας με το παρακάτω βίντεο:

Υ. Γ. Πηγή φωτο: http://www.thepressproject.gr/article/57443/Bouleutis-kai-epifani-stelexi-tis-XA-stin-epithesi-sto-Keratsini
Υ.Γ.2
Τα πάρε-δώσε με τους συμμορίτες της ΧΑ δεν είναι αποκλειστικό προνόμιο των "δεξιών" βουλευτών ΝΔ και ΑΝΕΛ. Ακούστε και τον Στάθη Παναγούλη του ΣΥΡΙΖΑ....
___
*Εμείς από την μεριά μας υπενθυμίζουμε:
Bonus: 
Στρατούλης και Γεωργιάδης μαλώνουν για το ποιός έχει περισσότερες επαφές με την Χ.Α....


ΟΥΓΓΑΡΙΑ. ΔΕΞΙΑ ΚΑΙ ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ ΟΠΩΣ ΕΛΛΑΔΑ

 ΟΥΓΓΑΡΙΑ. ΔΕΞΙΑ ΚΑΙ ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ ΟΠΩΣ ΕΛΛΑΔΑ


Αν κάποιος νομίζει πως η πολιτική εικόνα της δεξιάς και της ακροδεξιάς στην Ελλάδα είναι ειδικό σύμπτωμα,  καλύτερα να δει τι γίνεται στην Ουγγαρία και σε άλλε χώρες.



Λίγο πριν τις βουλευτικές εκλογές στην Ουγγαρία, που θα γίνουν στις 6 Απριλίου, κανείς δεν αμφιβάλλει ότι νικητής θα είναι ο μισοφασίστας πρωθυπουργός Βίκτορ Ορμπάν και το συντηρητικό εθνικιστικό του κόμμα «Ένωση Νεαρών Δημοκρατών» με ποσοστό περί του 49%. Με το ποσοστό αυτό θα αποσπάσει τα 2/3 των εδρών για να τροποποιήσει προς το φασιστικότερο το σύνταγμα μετά την πρώτη παρόμοια τροποποίηση από τους ίδιους. Βλέπετε, κι εκεί μπορεί να μην έχεις την πλειοψηφία των ψήφων αλλά μπορείς να έχεις τα 2/3 της βουλής με το καλπνοθευτικό σύστημα…



Παράλληλα η ΧΑ της Ουγγαρίας, το διαβόητο ακροδεξιό κόμμα Γιόμπικ, το οποίο, σύμφωνα με πρόσφατη απόφαση ουγγρικού δικαστηρίου, επιτρέπεται να αποκαλείται νεοναζιστικό(!!!)εμφανίζεται να παίρνει ποσοστό 15-21%!



Οι ομοιότητες με Ελλάδα, Γαλλία, Βέλγιο, Ουκρανία, Βαλτικές χώρες, Πολωνία κλπ είναι εντελώς συμπτωματικές και… προγραμματισμένες!



Όταν το καπιταλιστικό σύστημα και η δικτατορία του κεφαλαίου, τρέφουν τον φασισμό με τις διάφορες μορφές του, το αυγό του φαδιού κάνει ματωμένο σεργιάνι στην πολιτική εξουσία. Και δεν είναι ζήτημα πολιτικής αντιμετώπισης αλλά αντιμετώπισης του συνολικού συστήματος της εκμετάλλευσης και των μονοπωλίων. Να μη ξεχνάμε την ιστορία. Οι φασισμοί δεν ήρθαν μόνοι. Τεράστιες δυνάμεις των αστικών κομμάτων ήταν οι εφεδρείες τους, μαζί και τα κοινοβούλιά τους.



Αυτές τις διαδικασίες φαιστικοποίησης του κόσμου μόνο η οργανωμένη πάλη των λαών μπορεί να τις ανατρέψει ανατρέποντας και το καπιταλιστικό σύστημα. Ούτε οι δικαστές του συστήματος, ούτε οι ενδοαστικές συγκρούσεις, ούτε οι ενδοκαπιταλιστκές αντιθέσεις αστών δημοκρατών, δεξιών και ακροδεξιών. 

Η γενεσιουργός αιτία του φασιστικού φαινομένου δεν αφορά το εποικοδόμημα και τα επιφαινόμενα του αστικού πολιτικού συστήματος αλλά το βαθύ σύστημα της δικτατορίας του κεφαλαίου.

Αυταπάτες ας μην έχουμε.

Επικίνδυνη πλειοδοσία αστυνομοκρατίας



Επικίνδυνη πλειοδοσία αστυνομοκρατίας
Από τη μία ο υποψήφιος της ΝΔ για το Δήμο της Αθήνας Αρ. Σπηλιωτόπουλος λέει πως θα «καθαρίσει» την Αθήνα από την εγκληματικότητα. Και εξηγεί: «Για να την καθαρίσω από την εγκληματικότητα χρειάζεται η μητροπολιτική Αστυνομία. Χρειάζεται ισχυρή αστυνομική παρουσία, περιοχή την περιοχή, γειτονιά τη γειτονιά», όπως είχε δηλώσει πριν λίγες μέρες σε τηλεοπτική του συνέντευξη.
Από την άλλη, ο Γ. Καμίνης κάνει συνάντηση με τον υπουργό Δημόσιας Τάξης Ν. Δένδια και ζητά ενίσχυση των αρμοδιοτήτων της ΕΛ.ΑΣ. Και δηλώνει: «Ηδη από τον περασμένο Φλεβάρη έχουμε στείλει στο υπουργείο ένα σχέδιο μνημονίου συνεργασίας του υπουργείου με το Δήμο Αθηναίων και συμφωνήσαμε στις γενικές κατευθύνσεις».
Πού το πάνε; Προς τι η πλειοδοσία αστυνομοκρατίας; Και οι δύο προετοιμάζουν για ένταση της καταστολής, με πρόσχημα ένα υπαρκτό πρόβλημα. Και επαναφέρουν με τον έναν ή τον άλλον τρόπο τα περί «ανακατάληψης της πόλης» της κυβέρνησης που έχει ρίξει πολύ νερό στο μύλο της δράσης των φασιστοειδών...
* * *
Τι κρίμα...
Εμμέσως, ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ για τη Δημαρχία της Αθήνας, Γ. Σακελλαρίδης, θύμισε ότι ο Γ. Καμίνης (τον οποίο στήριζαν οι ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ, Οικολόγοι, ΔΡΑΣΗ) ήταν επιλογή του κόμματός του στο δεύτερο γύρο των προηγούμενων δημοτικών εκλογών. «Ο Καμίνης απογοήτευσε τους προοδευτικούς πολίτες που τον ψήφισαν», είχε πει πριν μερικές εβδομάδες στην παρουσίαση του προγράμματος της «Ανοιχτής Πόλης». Γιατί; Γιατί δεν τήρησε τις υποσχέσεις του για «αστικές αναπλάσεις, βιώσιμη κινητικότητα, συμμετοχικές διαδικασίες», που κατά τον Γ. Σακελλαρίδη τον εξέλεξαν στο δημαρχιακό θώκο. Κι αν αυτές, ανάμεσα σε άλλες, ήταν κάποιες κοινές προσδοκίες και οραματισμοί του Γ. Καμίνη και της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ, σήμερα έχουν άλλα πράγματα να τους ενώνουν. Κι αυτό είναι η παραίτησή τους από τη διεκδίκηση πόρων από τον κρατικό προϋπολογισμό. Ο μεν Γ. Καμίνης έχει ταχθεί καθαρά υπέρ της εξεύρεσης εναλλακτικών τρόπων χρηματοδότησης των δήμων και υπέρ του εξορθολογισμού των δαπανών (ήδη το κάνει με απολύσεις και μείωση κοινωνικής πολιτικής). Στο ίδιο μήκος κύματος ο Γ. Σακελλαρίδης, στην παρουσίαση των προτάσεών του, μίλησε για διάφορες πηγές χρηματοδότησης, χωρίς σε αυτές να υπολογίζει την κρατική χρηματοδότηση. Τι σημαίνει αυτό; Μοναδική πηγή χρηματοδότησης που απομένει για το δήμο είναι η αύξηση της φορολόγησης των δημοτών και ο περιορισμός δαπανών, άρα κατάργηση υπηρεσιών... Υλοποίηση των μνημονιακών νόμων που έχουν περικόψει την κρατική χρηματοδότηση.
* * *
Ευαγγέλιο η υγιής επιχειρηματικότητα
Την ...προστασία του περιβάλλοντος μέσα από την «υγιή επιχειρηματικότητα» προκρίνει η υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ για την Περιφέρεια Αττικής, Ρ. Δούρου. Σύμφωνα με τις θέσεις του συνδυασμού της για την προστασία και τη διαχείριση του περιβάλλοντος στην Περιφέρεια Αττικής, η ευθύνη για την εκτεταμένη τσιμεντοποίηση και εκποίηση δημόσιου χώρου επιρρίπτεται στα μνημόνια και τους εφαρμοστικούς νόμους που «δημιούργησαν νέα αρνητικά δεδομένα σε βάρος του περιβάλλοντος της Αττικής». Λες και πριν τα μνημόνια δεν υπήρχε η πολιτική εμπορευματοποίησης της γης, λες και το καπιταλιστικό σύστημα δεν είναι αυτό που καθορίζει και τις χρήσεις γης προς όφελος των καπιταλιστών. Για τον ΣΥΡΙΖΑ το ζήτημα είναι «η Αττική να γίνει χώρος όπου η υγιής επιχειρηματικότητα της μικρομεσαίας, συνεταιριστικής οικονομικής δραστηριότητας, θα συμβαδίζει με χώρους πρασίνου και αθλητισμού»... Δηλαδή, συνέχιση της εμπορευματοποίησης της γης, συνέχιση της δράσης των επιχειρηματικών ομίλων αλλά με άλλους όρους.

Κυβέρνηση - ΣΥΡΙΖΑ στην ίδια ρότα για τις ΜΚΟ

Κυβέρνηση - ΣΥΡΙΖΑ στην ίδια ρότα για τις ΜΚΟ


«Το υπουργείο Εξωτερικών δεν χρηματοδοτεί ΜΚΟ. Ουδεμία χρηματοδότηση προς ΜΚΟ έχει διενεργηθεί από την Υπηρεσία Διεθνούς Αναπτυξιακής Συνεργασίας. Εχουν, όμως, χρηματοδοτηθεί αναπτυξιακά και ανθρωπιστικά προγράμματα που υλοποιούντο από μία ή και περισσότερες ανά περίπτωση προγράμματος ΜΚΟ». Οι φράσεις που ανέφερε στη Βουλή ο υφυπουργός Εξωτερικών Κ. Γεροντόπουλος, που αποτελούν κοροϊδία στο τετράγωνο, έδωσαν και το στίγμα της συζήτησης που έγινε χτες στη Βουλή με αφορμή την Επίκαιρη Επερώτηση που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ για τις ΜΚΟ. Παρά τη γνωστή αποπροσανατολιστική κοκορομαχία μεταξύ κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ, φάνηκε ότι στο διά ταύτα δεν διαφωνούν με το ρόλο που παίζουν αυτές οι Οργανώσεις, συμφωνούν με την ύπαρξή τους, οργανώσεις που, εκτός από χώρους διαφθοράς, παίζουν και το ρόλο των υποκατάστατων των ευθυνών του κράτους σε ό,τι αφορά την κοινωνική πολιτική.
Από τον ΣΥΡΙΖΑ εισηγητής ήταν ο βουλευτής του Δ. Παπαδημούλης, ο οποίος ανέφερε ότι «οι ΜΚΟ είναι ένας θεσμός με παγκόσμια εφαρμογή. Ορισμένες από αυτές και στον κόσμο και στην Ευρώπη και στην Ελλάδα έχουν πραγματικά θετικό έργο. Οσο περνούσαν, όμως, τα χρόνια από εκφραστές της κοινωνίας των πολιτών μπλέχτηκαν και αυτές με τα λόμπι των συμφερόντων» και πρόσθεσε ότι «έχω υπόψιν μου έναν οργανισμό (...) στον οποίον προεδρεύει ο αδελφός του πρωθυπουργού, ο οποίος - από τότε που ο κ. Σαμαράς έγινε πρωθυπουργός - με ειδικές φωτογραφικές ρυθμίσεις σε νόμους και ΠΔ παίρνει πάρα πολλά λεφτά από το κράτος για να κάνει διάφορες δουλειές που κάνουν οι ΜΚΟ».
Ο βουλευτής του ΚΚΕ Σπ. Χαλβατζής, δείχνοντας ποιος είναι ο πραγματικός ρόλος των ΜΚΟ, ανέφερε ότι «είναι κυβερνητικές οργανώσεις που χρηματοδοτούνται από το κράτος και από τα μονοπώλια, αποτελούν το "μακρύ χέρι" των μονοπωλιακών επιχειρηματικών ομίλων, υπηρετούν σχέδια κυβερνήσεων, αλλά και ιμπεριαλιστικών οργανισμών, υπηρεσιών και μηχανισμών, αξιοποιούνται για τη διείσδυση όχι μόνο των μονοπωλίων, αλλά και των μυστικών υπηρεσιών σε διάφορες χώρες». «Είναι χώροι φθοράς και διαφθοράς συνειδήσεων και πρέπει να ελεγχθούν και να αποδοθούν ευθύνες». Κατέληξε λέγοντας: «Εμείς είμαστε κατηγορηματικά αντίθετοι στη λογική της υποκατάστασης των ευθυνών του κράτους από τις λεγόμενες Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις σε θέματα κοινωνικής πολιτικής και κοινωνικής πρόνοιας. Αυτό που γίνεται είναι με κρατικά χρήματα να κάνουν δήθεν έργο φιλανθρωπίας και ελεημοσύνες».

Ολα στα πόδια του ΣΕΒ

Ολα στα πόδια του ΣΕΒ
Ακαδημαϊκή έρευνα, αδειοδότηση επιχειρήσεων και κρατική επιδότηση του ενεργειακού κόστους, τα θέματα που συζητήθηκαν


Περαιτέρω διείσδυση των επιχειρηματικών κεφαλαίων στην ακαδημαϊκή έρευνα, διορθώσεις της τελευταίας στιγμής στο νόμο για την αδειοδότηση των επιχειρήσεων και κυρίως η μείωση του ενεργειακού κόστους των επιχειρήσεων ήταν τα θέματα που απασχόλησαν τη χτεσινή Διυπουργική Επιτροπή για τη βιομηχανική πολιτική, στην οποία συμμετείχαν οι υπουργοί Ανάπτυξης, Οικονομικών, Περιβάλλοντος, Εργασίας και ο πρόεδρος του ΣΕΒ.
Το χαρακτήρα του «κατεπείγοντος» έδωσε στα μέτρα κρατικής ενίσχυσης του ενεργειακού κόστους των βιομηχανιών ο πρόεδρος του ΣΕΒ Δ. Δασκαλόπουλος, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι η «ελληνική βιομηχανία βρίσκεται σε οριακό σημείο», με τον υπουργό Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκη να δείχνει πως συμμερίζεται τις έγνοιες των βιομηχάνων, δηλώνοντας κατηγορηματικά ότι «σταθερή επιλογή της κυβέρνησης είναι η ενίσχυση της επιχειρηματικότητας».
Ειδικότερα για το περιεχόμενο της χτεσινής συνεδρίασης της Διυπουργικής, ο Κ. Χατζηδάκης χαρακτήρισε ως ζήτημα «κομβικής σημασίας τη σύνδεση των ερευνητικών κέντρων και των πανεπιστημίων με την παραγωγή, με τη βιομηχανική δραστηριότητα στη χώρα», ενώ σχετικά με το νόμο-πλαίσιο για τις αδειοδοτήσεις επιχειρήσεων, είπε ότι «συμπληρώνει τις διαρθρωτικές παρεμβάσεις της κυβέρνησης» σε συνδυασμό με τις προτάσεις του ΟΟΣΑ. «Πρόκειται για ένα μήνυμα στην επιχειρηματική κοινότητα ότι η στάση της δημόσιας διοίκησης απέναντι στην επιχειρηματικότητα αλλάζει», συμπλήρωσε. Τέλος, σχετικά με το ζήτημα του ενεργειακού κόστους των επιχειρήσεων, είπε ότι το σχετικό χρονοδιάγραμμα, για την εφαρμογή των μέτρων που έχουν ήδη ανακοινωθεί, προχωρά σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και διαβεβαίωσε πως «τα πράγματα θα εξελιχθούν ομαλά».
Ο Δ. Δασκαλόπουλος εξέφρασε για ακόμη μία φορά την ικανοποίησή του για τα μέτρα μείωσης του ενεργειακού κόστους των βιομηχανιών και άλλων μεγάλων επιχειρήσεων που προωθεί η κυβέρνηση - σ.σ. στην ουσία πρόκειται περί άμεσης κρατικής επιχορήγησης - αναφέροντας ότι «αποτελούν πραγματικά οξυγόνο ζωής για τις βιομηχανίες». Πρόσθεσε ότι η εφαρμογή τους «προσκρούει και στις Βρυξέλλες» και πως «οποιαδήποτε ακύρωσή τους ή καθυστέρησή τους έχει βαριές επιπτώσεις» καθώς «θα επιφέρει καίριο πλήγμα στον ήδη τραυματισμένο παραγωγικό ιστό».
Τέλος, αναφορικά με το νέο καθεστώς αδειοδότησης των επιχειρήσεων είπε ότι αποτελεί έναν «από τους σημαντικότερους παράγοντες που θα κάνει πιο ελκυστική τη χώρα μας για επενδύσεις και πρωτοβουλίες» και σχετικά με το ζήτημα της έρευνας σημείωσε πως θα πρέπει «να διοχετευθεί εκεί που παράγει προϊόντα, καινοτομίες, εξαγωγές...».

TOP READ