25 Φεβ 2021

“Δροσερή αύρα” δημοκρατίας χτυπά εν ψυχρώ διαδηλωτές

 

! (ΒΙΝΤΕΟ)

Σε κάθε περίπτωση, υποτίθεται πως οι αύρες επιστρατεύονται ως έσχατο μέσο, για να διαλύσουν μια διαδήλωση που είναι εκτός ελέγχου. Το παρακάτω βίντεο που έφερε στη δημοσιότητα η Ελληνοφρένεια, είναι αποκαλυπτικό. Δείχνει πως η αύρα στην Πανεπιστημίου σημαδεύει και χτυπά εν ψυχρώ τη συγκέντρωση για τον Κουφοντίνα και τους διαδηλωτές που υποχωρούν, χωρίς να έχει συμβεί το παραμικρό. Βασικά μας δείχνει τι σημαίνει εκδικητικό κράτος απέναντι στις φωνές που το ενοχλούν. Και δεν είναι απλώς ζήτημα κράτους και των οργάνων της τάξης, αλλά κυρίως ποια τάξη υπηρετούν.

Αγωνιζόμαστε για την υγεία του λαού


Και ενώ το τρίτο κύμα χτυπά ήδη δυνατά τους «κυματοθραύστες» του ΕΣΥ, που δεν είναι άλλοι από τους υγειονομικούς του, η πληρότητα στις ΜΕΘ Covid αγγίζει το 100%.

Στόχος της κυβέρνησης, ο ευρωπαϊκός μέσος όρος των 1.200 κλινών ΜΕΘ, ο οποίος όμως είναι κάτω από το 50% των κλινών ΜΕΘ που θα έπρεπε να έχει η χώρα μας με βάση τα στοιχεία του ΠΟΥ, δηλαδή 3.500 κλίνες ΜΕΘ!

Εν μέσω πανδημίας, ακόμα και στο «και πέντε», η κυβέρνηση μειώνει κατά 572 εκατομμύρια τη χρηματοδότηση για την Υγεία και μεταβιβάζει την κρατική ευθύνη για επαρκή χρηματοδότηση του ΕΣΥ ...στην ατομική ευθύνη του καθενός, αλλά και σε «φιλάνθρωπους» ιδιώτες, που υποκαθιστούν το κράτος (π.χ. σε προμήθεια βασικών μέσων προστασίας, σε εξοπλισμό και κλίνες) και διαφεντεύουν τα νοσοκομεία. Ο δρόμος για την κυριαρχία των Συμπράξεων Δημόσιου - Ιδιωτικού Τομέα είναι στρωμένος.

* * *

Η αναλογία στο νοσηλευτικό προσωπικό όσον αφορά τις κλίνες ΜΕΘ είναι λιγότερο από 2 νοσηλευτές ανά κλίνη, όταν η Παγκόσμια Εταιρεία Εντατικής Θεραπείας ορίζει 4 νοσηλευτές ανά κλίνη σε συνθήκες μη Covid. Φτάσαμε πλέον σε ΜΕΘ Covid να νοσηλεύουμε μη Covid περιστατικά, στην προσπάθεια αποδέσμευσης κρεβατιών Γενικής - ΜΕΘ, αντί για άμεση επίταξη του ιδιωτικού τομέα. Οσο δε για τους γιατρούς, ένας για 20 διασωληνωμένους (!), γεγονός που κάνει αδύνατη ακόμα και μια απλή διακομιδή.

Στην αρχή μας χτύπησαν παλαμάκια, ύστερα μας είπαν ήρωες. Μετά μας έστειλαν δωροεπιταγές, πατατάκια που λήγουν, χάντρες και καθρεφτάκια. Εμείς όμως εδώ, καθημερινά να παλεύουμε αδιάλειπτα για τη ζωή του λαού, τη δική μας, τη δική τους.

Και στη συνέχεια να εισπράττουμε χλεύη και κοροϊδία, να μας περνούν ΕΔΕ που αρρωστήσαμε. Ομως εμείς δεν τους μοιάζουμε! Κι ούτε είμαστε συντεχνία. Συνεχίζουμε με αυταπάρνηση παρά τα κενά, την κόπωση, τις απαράδεκτες - πολλές φορές και επικίνδυνες - συνθήκες, να παλεύουμε για δημόσια και δωρεάν Υγεία.

Το τελευταίο διάστημα κάθε βδομάδα 60 - 80 υγειονομικοί σταθερά θετικοί, με τις στολές προστασίας να τελειώνουν, να αναγκαζόμαστε να παζαρεύουμε κάθε μέρα το υλικό (μάσκες υψηλής αναπνευστικής προστασίας, κεντρικούς φλεβικούς καθετήρες, γάντια), να μη φτάνουμε να καλύψουμε τις βάρδιες. Με τις ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις να ανεβαίνουν απειλητικά, φάρμακα να μην υπάρχουν.

Το 80% των ΜΕΘ να δουλεύει με επικουρικό προσωπικό και με μετακινήσεις συναδέλφων από άλλα νοσοκομεία, να είναι εξαντλημένο και θυμωμένο, χωρίς ξεκούραση και ρεπό, χωρίς άδειες, όμως με έναν «όρκο» δοσμένο: Να διαφυλάττει τη ζωή και την υγεία του λαού!

* * *

Συνάδελφε, συμπολίτη! Σου είπαν ότι για το χάλι του ΕΣΥ φταις εσύ! Πού είναι η δική τους ευθύνη; Της κυβέρνησης και όσων υπηρετούν την ίδια αντιλαϊκή πολιτική και στην Υγεία; Οι ΜΕΘ ανοίγουν και λειτουργούν με υγειονομικούς και όχι με δωρεές και χορηγούς. Ολα αυτά «αγιοποιούνται» από το αστικό κράτος, ώστε να καλλιεργείται και να εμπεδώνεται στην κοινή γνώμη η αντίληψη ότι οι κοινωνικές υπηρεσίες που αφορούν ακόμα και τις πιο στοιχειώδεις ανάγκες μας είναι «προσφορά» ευεργετών - ιδιωτών, αντί να είναι κρατική ευθύνη.

ΟΧΙ! Οι ΜΕΘ είναι λειψές, οι ΜΕΘ στενάζουν και η ευθύνη είναι ολοκληρωτικά δική τους. Οι υγειονομικοί παλεύουν για τα αυτονόητα και δεν θα σταματήσουν μέχρι η Υγεία να βρει «την υγειά της»! Είμαστε οι νοσηλευτές και οι γιατροί του λαού. Αυτή είναι η απόγνωσή τους! Οτι δεν θα μας φτάσουν ποτέ!

«Καραβιές» κινδύνων


Χιλιάδες Αμερικανοί και Βρετανοί στρατιώτες, δυνάμεις «μπαρουτοκαπνισμένες» σε όλα τα πεδία των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων τα τελευταία χρόνια, εκατοντάδες οχήματα και ο μεγαλύτερος όγκος στρατιωτικού υλικού που έχει περάσει ποτέ από το λιμάνι, βρίσκονται από χτες στην Αλεξανδρούπολη.

Μαζί με χιλιάδες ακόμα που αναμένονται να φτάσουν εκεί με τουλάχιστον 6 διαδοχικές «καραβιές» τους επόμενους μήνες, οι δυνάμεις αυτές συμμετέχουν σε μια αλυσίδα ασκήσεων, μια πρωτόγνωρη «πρόβα πολέμου» των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ, με το όνομα «Defender Europe 2021», που θα απλωθεί από τα Βαλκάνια μέχρι τη Βαλτική.

Οι πρόβες αυτές έχουν στραμμένη την κάννη στη Ρωσία, ενώ στέλνουν «μήνυμα» και στην Κίνα, η επιρροή της οποίας στην περιοχή αυξάνεται μέσα από διάφορα κανάλια. Βασικός κρίκος αυτών των σχεδιασμών σε Μαύρη Θάλασσα και Βαλκάνια γίνεται η Αλεξανδρούπολη και συνολικά ο Εβρος, βαθαίνοντας την εμπλοκή της χώρας στα επικίνδυνα ευρωατλαντικά σχέδια και τους ανταγωνισμούς.

Η κυβέρνηση της ΝΔ, αλλά και τα υπόλοιπα αστικά κόμματα, με πρώτο τον ΣΥΡΙΖΑ, που η «εκκωφαντική» αφωνία τους για όσα συμβαίνουν στην Αλεξανδρούπολη αποκαλύπτει την πλήρη ταύτισή τους στα επικίνδυνα σχέδια, αναλαμβάνουν πολύ βαριές ευθύνες απέναντι στον ελληνικό λαό, στους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα της περιοχής.

ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ άνοιξαν βήμα βήμα τον δρόμο για τις σημερινές εξελίξεις, μέσω του «Στρατηγικού Διαλόγου» με τις ΗΠΑ και την αναθεώρηση της Συμφωνίας για τις αμερικάνικες βάσεις, ώστε αυτή να συμπεριλάβει την Αλεξανδρούπολη και δεκάδες άλλα σημεία σε όλη την Ελλάδα, που χρησιμοποιούνται ως ορμητήριο για τους ΑμερικανοΝΑΤΟικούς.

Μαζί έχουν συνυπογράψει τα επικίνδυνα ΝΑΤΟικά σχέδια, από κοινού στέλνουν τις Ενοπλες Δυνάμεις σε αποστολές εκτός συνόρων και σε συνεκπαιδεύσεις με τους φονιάδες ΗΠΑ - ΝΑΤΟ, που καμία σχέση δεν έχουν με την υπεράσπιση των συνόρων, των κυριαρχικών δικαιωμάτων, της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας.

Ολα αυτά χρειάζεται να προβληματίσουν κάθε άνθρωπο καλής θέλησης. Η προπαγάνδα που διακινείται από την κυβέρνηση, τα αστικά κόμματα, αλλά και τις δημοτικές και περιφερειακές αρχές, επιχειρηματικούς ομίλους και άλλους μηχανισμούς που δρουν στην περιοχή με την «υψηλή εποπτεία» της αμερικάνικης πρεσβείας, έχει καταρρεύσει ξανά και ξανά με πάταγο, είναι επικίνδυνη για τον λαό.

Τα περί «ασφάλειας και σταθερότητας» από την παρουσία των ΑμερικανοΝΑΤΟικών είναι παραμύθι για μικρά παιδιά. Κανένα «προκεχωρημένο φυλάκιο» δεν ήταν ποτέ και πουθενά ασφαλές. Αντίθετα, ήταν πάντα στόχος αντιποίνων από τους αντιπάλους του.

Καμία ασφάλεια δεν μπορεί να νιώθει ο λαός, όταν στην περιοχή του «κονταροχτυπιούνται» τεράστια επιχειρηματικά συμφέροντα για την Ενέργεια, το εμπόριο, τους δρόμους μεταφοράς, χρησιμοποιώντας όλα τα μέσα.

Το ίδιο μεγάλο ψέμα είναι και τα περί «ανάσχεσης της τουρκικής επιθετικότητας», όταν είναι τα ίδια τα ΝΑΤΟικά σχέδια και ο στόχος της «διατλαντικής συνοχής» που δίνουν «αέρα» στις απαράδεκτες διεκδικήσεις της τουρκικής αστικής τάξης σε Αιγαίο, Θράκη, Μεσόγειο, στρώνουν το τραπέζι του ιμπεριαλιστικού παζαριού, με «μενού» τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας.

Ενώ και η πρόσφατη πείρα, όταν η περιοχή βρέθηκε στο επίκεντρο των ευρωτουρκικών παζαριών με αφορμή την έξαρση του Προσφυγικού, δείχνει ότι η εμπλοκή της χώρας σε αυτά τα σχέδια είναι παράγοντας που δημιουργεί νέους κινδύνους, περιπλέκει παραπέρα τις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Οσο για την ύπουλη προπαγάνδα ότι τα «ματωμένα δολάρια», αλλά και συνολικά τα σχέδια των ΗΠΑ στην περιοχή θα φέρουν οικονομική ανάπτυξη και οφέλη, αυτά μπορεί να αφορούν τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων, που έχουν τα λιμάνια, τους οδικούς άξονες, τους αγωγούς Ενέργειας, αλλά σίγουρα όχι τον λαό της περιοχής.

Αυτός έχει άλλωστε πείρα από το τι σήμαναν τα προηγούμενα χρόνια τα «μεγάλα έργα», όπως ο αγωγός ΤΑΡ, οι οδικοί άξονες, η αναβάθμιση των λιμενικών και ενεργειακών υποδομών: Ελάχιστες, κακοπληρωμένες και με ημερομηνία λήξης θέσεις δουλειάς, ανεργία που σπάει κόκαλα, «ειδικές οικονομικές ζώνες» χωρίς εργασιακά δικαιώματα, την ώρα που επαγγελματίες και αγρότες συνεχίζουν να βουλιάζουν στα χρέη και να ξεκληρίζονται.

Για όλους αυτούς τους λόγους, τα συνθήματα που ακούστηκαν χτες, κατά την αγωνιστική «υποδοχή» των ΑμερικανοΝΑΤΟικών φονιάδων, για την απεμπλοκή της Ελλάδας από τα επικίνδυνα σχέδια, καμία διευκόλυνση, ακύρωση της Ελληνοαμερικανικής Συμφωνίας για τις βάσεις, χρειάζεται να γίνουν υπόθεση κάθε εργαζόμενου, επαγγελματία, νέου.

 

TOP READ