26 Φεβ 2018

Στόχος τους, όποιος σηκώνει κεφάλι!

Είχε τέρατα με παράξενες στολές
που παραμονεύαν πάντοτε κρυφά μεσ’ στις σκιές
Killah P.
Στις 25 Φεβρουαρίου, ημέρα Κυριακή και ώρα εφτά περίπου το απόγευμα, δέκα περίπου άτομα με κράνη, κρατώντας πυρσούς και ρόπαλα εισέβαλαν στον Ελεύθερο Κοινωνικό χώρο “Φαβέλα” στον Πειραιά. Οι δράστες φρόντισαν να κρύψουν τα πρόσωπά τους, μα όχι τις προθέσεις και το πού ανήκουν. Οι απειλές κατά της ζωής των παρευρισκομένων ήταν παραπάνω από ξεκάθαρες και η επίθεση είχε κάθε χαρακτηριστικό φασιστικής επίθεσης, όπως τις έχουμε συνηθίσει.
Την ώρα λοιπόν που οι φασίστες στον Πειραιά ζωγράφιζαν αγκυλωτούς σταυρούς στον τοίχο της Φαβέλας, την ώρα που χτυπούσαν τους φίλους μας και διψούσαν για αίμα, τα συστημικά μέσα έκαναν λόγο για “επεισόδια από αγνώστους”. Δεν είναι η πρώτη φορά. Την επόμενη μέρα από τη δολοφονία του αντιφασίστα Παύλου Φύσσα, καλοπληρωμένοι δημοσιογράφοι μιλούσαν για συμπλοκή που προήλθε από διαφωνία για τα ποδοσφαιρικά, ενώ η αστυνομία κώφευε για μια απρόκλητη, εν ψυχρώ δολοφονία που συνέβη μπροστά στα μάτια δικών της οργάνων.
Λίγους μόλις μήνες μετά την επίθεση στη δικηγόρο της πολιτικής αγωγής στη δίκη της Χρυσής Αυγής, Ευγενία Κουνιάκη, άλλη μία δικηγόρος της Πολιτικής Αγωγής δέχεται επίθεση από ροπαλοφόρους που ανάμεσα στα “Αίμα- Τιμή -Χρυσή Αυγή” ουρλιάζουν “Θα πεθάνετε όλοι’’.
Η Ελευθερία Τομπατζόγλου ήταν εχθές μια εκ των τραυματιών που άφησαν πίσω τους οι δέκα “άγνωστοι”. Είναι άραγε η βαριά κρανιοεγκεφαλική κάκωση και τα οχτώ ράμματα, ικανά να κλείσουν το στόμα της Ελευθερίας; Έτσι πιστεύουν οι φασίστες. Για αυτό επιτίθενται, όλοι μαζί, αιφνιδιαστικά, με πολύ θόρυβο, κοπανούν τα πόδια τους, χτυπούν αδιάκριτα κι εξαφανίζονται ακριβώς όπως ήρθαν. Γρήγορες και ύπουλες επιθέσεις, προγραμματισμένες, κατόπιν άνωθεν εντολής. Για άλλη μία φορά τυχαία δεν έχουμε χειρότερη εξέλιξη.
Ας μου συγχωρεθεί το γεγονός ότι με το παρόν κείμενο θα αναφερθώ ονομαστικά μόνο στην Ελευθερία Τομπατζόγλου. Δε θεωρώ τους υπόλοιπους τραυματίες λιγότερο σημαντικούς, μα εκτός από το ότι δεν γνωρίζω τα ονόματά τους, κρίνω πως η επίθεση στο πρόσωπό της δεν ήταν καθόλου τυχαία.
Η Ελευθερία είναι μια νέα γυναίκα, μαχόμενη δικηγόρος, με έντονη αντιφαστική δράση, είναι ένας άνθρωπος που δεν εφησυχάζει και δεν φοβάται. Η δικηγορία μπορεί για κάποιους να είναι δρόμος προσοδοφόρος, ένα μαγαζί, για κάποιους άλλους όμως είναι δρόμος απόδοσης δικαιοσύνης, δρόμος αγώνα. Σε αυτούς τους κάποιους ανήκει κι αυτή και κάθε δικηγόρος που μάχεται σε αυτή τη δίκη στο πλευρό της οικογένειας του Παύλου Φύσσα, των αλιεργατών και των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ, αλλά και στο πλευρό κάθε θύματος του φασισμού. Εντός κι εκτός αιθούσης δίνεται η μάχη με το φασισμό.
Η δίκη της Χρυσής Αυγής μετρά τον τρίτο της χρόνο κι έχουμε καταστεί γραφικοί να λέμε πως κάποιοι άνθρωποι παλεύουν μόνοι μέσα στις αίθουσες. Όση η απαξίωση της διαδικασίας από τα ΜΜΕ, άλλη τόση η σπουδαιότητά της. Οι συνήγοροι της Πολιτικής Αγωγής επιτελούν έργο ιστορικό, η επιμονή και η εξαιρετική δουλειά που έχουν κάνει από κοινού, έχει φέρει την άλλη πλευρά σε αμηχανία. Αυτοί οι άνθρωποι μάχονται εκεί μέσα για όλους εμάς, χωρίς εμάς.
Η Ελευθερία και η κάθε Ελευθερία μάς είναι πολύτιμη, να είναι γερή!
*Για την αλήθεια του χθεσινού περιστατικού διάβαστε ΕΔΩ

Ήταν ανήθικο αλλά νόμιμο κι έγινε πράξη


Πόσο ηθική μπορεί να είναι η στάση μιας καλοπληρωμένης υπουργού, από τα πιο ευκατάστατα κυβερνητικά στελέχη με βάση τη φορολογική της δήλωση, όταν παίρνει επίδομα για να νοικιάσει σπίτι στην πρωτεύουσα; Και μάλιστα όταν αυτό το ετήσιο επίδομα, είναι όσο και τα λεφτά που βγάζει σε ένα χρόνο ο μέσος εργαζόμενος;
Μάλλον όχι και τόσο. Ήταν όμως νόμιμο, απαντά η Ράνια Αντωνοπούλου. Και ό,τι είναι νόμιμο, είναι και ηθικό, θα συμπλήρωνε ο Γιώργος Βουλγαράκης μέσα της. Όπως λέμε “ηθικό πλεονέκτημα”…
Το πρόβλημα είναι ότι έχει και επικοινωνιακό-πολιτικό κόστος. Έτσι λοιπόν, μπορεί η Αντωνοπούλου να μην ήταν αρκετά εύθικτη ώστε να παραιτηθεί μόνη της -και ας έδειξε την “αριστερή της ευαισθησία” με την πρόθεσή της να επιστρέψει τα χρήματα που πήρε. Ήταν όμως ο πρωθυπουργός, που συναγωνίζεται τις δικές της “ευαισθησίες” και έκανε αποδεκτή την παραίτησή της, για να διατηρήσει το περιβόητο “ηθικό πλεονέκτημα”. Εκτός κι αν έχει αλλάξει πια το τροπάρι των συριζοτρόλ και πουλήσουν προς τα έξω το δυναμικό προφίλ και την πυγμή που έδειξε ο ηγέτης, με τις αποφασιστικές του κινήσεις…
Παρεμπιπτόντως, να ασχοληθούμε και με την ουσία. Όσοι έχουν πραγματικές ευαισθησίες για τις απολαβές βουλευτών και κυβερνητικών στελεχών, έχουν μπροστά τους πεδίο δόξης λαμπρό: ας ψηφίσουν κάποια από τις κόκκινες προτάσεις που κατατίθενται κάτα καιρούς για μείωση των κοινοβουλευτικών αποζημιώσεων. Να δούμε δηλαδή πόσα απίδια πιάνει ο σάκος των ευαισθησιών τους…

Περι "Εθνών "και λοιπες μ.....





Aς το βάλω κι εδώ γιατί τους έχω βαρεθεί τους διαφόρους "εθνολόγους" και τις αρλούμπες τους.
Τα «έθνη» γεννιούνται και πεθαίνουν, όπως κάθε τι υλικό.
Η κατηγορία «έθνος» διαχρονικά αλλάζει περιεχόμενο, ακόμη και αν διατηρεί κάποια εξωτερικά μορφολογικά γνωρίσματα. Τα δουλοχτητικά «έθνη» διαφέρουν ουσιαστικά από τα φεουδαρχικά και τα καπιταλιστικά. Και όλα μαζί, από τα προλεταριακά, που είναι μη εκμεταλευτικά και σήμερα βασικά βρίσκονται «εν υπνώσει» αλλά ιστορικά εμφανίστηκαν σαν σοσιαλιστικά, στον εικοστό αιώνα. Και θα ξαναεμφανιστούν, με πιο συμπαγή/ξεκάθαρη την αταξική τους ουσία/υφή. Οι διαφορές τους θα είναι πια μόνο πολιτιστικές και γι αυτό, όχι απλά συμβατές μεταξύ τους, αλλά και αναγκαίες μέχρι η Ζωή να εξελιχτεί σε ανώτερες, άγνωστες σήμερα, μορφές της.
Το εξοχώτερο δείγμα πραγματοποίησης αυτής της λογικής ήταν η πολυεθνική ΕΣΣΔ, και πρωτεργάτης της ήταν ο Στάλιν.




Η αυτογνωσία ενός «έθνους» δεν μπορεί να αγνοείται, αφού διαμορφώνει ουσιαστικά την συμπεριφορά του σε κάθε ιστορικό πλαίσιο, που το δεδομένο «έθνος» υπάρχει. Δεν αποτελεί όμως αντικειμενικό χαρακτηριστικό του, για τον ίδιο λόγο, που η γνώμη κάθε υποκειμένου για τον εαυτό του, ανήκοντας στη σφαίρα της αντανάκλασης, δεν προσδιορίζει υποχρεωτικά και την φύση αυτού του αντικειμένου.
Η ιδιοποίηση του «έθνους» από την αστική εξουσία, που το ταύτισε παράλογα και εγκληματικά με το κράτος της (εθνοκρατική οντότητα) για προφανή σκοπιμότητα, δεν πρεπει να ταυτίζεται με το ίδιο το «έθνος». Αλλωστε, πουθενά δεν επιτεύχθηκε αυτό: Κάθε αστική «εθνογένεση» δημιουργούσε ταυτόχρονα και, πέντε-έξι το λιγώτερο, «μειονοτικά» (δηλαδή «νέα εθνογενετικά») προβλήματα, που την αμφισβητούσαν, συντελώντας ουσιαστικά στην εξουδετέρωση της ταξικής πάλης και άρα σταθεροποίηση της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης. Ομως "έθνη" υπήρχαν, και αρκετά, αν και διαφορετικής υφής, και πριν από την κρατικοποίησή τους.
Μην πνίγεστε σε μια κουταλιά νερό, και, βασικά, στην αστική προπαγάνδα.

Κι αν προσέξετε την στάση του ΚΚΕ, νομίζω πουθενά δεν αντιφάσκει με τις παραπάνω, για μένα αυτονόητες, βασικές αφετηρίες. Δυστυχώς είναι ο μόνος πολιτικός σχηματισμός, που έχει σχέση με τον Διαλεκτικό/Ιστορικό υλισμό.


Σεχταρ ο τρομερος 






Ανησυχίες των αγορών



Από τις αρχές Φεβρουαρίου επικρατεί μια ανακατωσούρα κι ένας εκνευρισμός στις χρηματαγορές ανά την υφήλιο. Η δυσάρεστη αυτή κατάσταση αποτυπώνεται στους χρηματιστηριακούς δείκτες, οι οποίοι δείχνουν πτωτικές τάσεις, ενίοτε δε τόσο έντονες ώστε κάποιοι να κάνουν λόγο ακόμη και για διαφαινόμενο κραχ. Φυσικά, παντού γίνονται προσπάθειες να σβήσει η φωτιά πριν θεριέψουν οι φλόγες αλλά οι εύφλεκτες πρώτες ύλες είναι πολλές. Ενδεικτικά:

(α) Στην Ιταλία έχει φουντώσει η παροχολογία εν όψει των εκλογών τής Κυριακής που έρχεται. Όλα τα κόμματα τάζουν λαγούς με πετραχήλια στους ψηφοφόρους, προκειμένου να τους προσελκύσουν. Βέβαια, κανείς σοβαρός αναλυτής δεν πιστεύει ότι υπάρχει περίπτωση να υλοποιηθούν όλα αυτά, όμως επίσης κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει πόσα και ποια θα υλοποιηθούν. Το μόνο που όλοι γνωρίζουν καλά είναι ότι η χώρα βαδίζει στην κόψη τού ξυραφιού και ο παραμικρός δημοσιονομικός εκτροχιασμός απειλεί να την βουλιάξει.


(β) Στην Ισπανία, οι δανειολήπτες αποφάσισαν να αντιδράσουν στις χιλάδες κατασχέσεις και να αντεπιτεθούν με χιλιάδες αγωγές κατά των τραπεζών. Οι δανειολήπτες κατηγορούν τις τράπεζες για εξαπάτηση ως προς το κάτω όριο του κυμαινόμενου επιτοκίου. Ως γνωστόν, το κυμαινόμενο επιτόκιο συνδέεται με το επιτόκιο αναφοράς (euribor) αλλά στα "ψιλά γράμματα" οι τράπεζες όριζαν πως το επιτόκιο του δανείου ακολουθεί μεν την πορεία τού euribor αλλά δεν μπορεί να πέσει κάτω από κάποιο ύψος (3% ή και 4,5% σε κάποιες περιπτώσεις). Το 2009, το euribor βρισκόταν στο 5% αλλά από το 2010 μέχρι σήμερα κυμαίνεται σε ποσοστά μικρότερα της μονάδας. Χάρη στα "ψιλά" των τραπεζών, όμως, απ' αυτή την μείωση ωφελείται η τράπεζα και όχι ο δανειολήπτης.

(γ) Ως προσάναμα λειτουργεί και μια αντίστοιχη διαμαρτυρία που έχει ξεκινήσει και στην Κύπρο από εκείνους που είδαν τις καταθέσεις τους να κουρεύονται. Μόνο που εκεί η διαμαρτυρία στρέφεται και κατά των κυβερνήσεων, οι οποίες έφτιαξαν το κατάλληλο νομικό πλαίσιο.

(δ) Θρυαλλίδες που απειλούν με γενικό παρανάλωμα, συνιστούν τα διάφορα ταμεία (ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά), τα οποία είναι πάντοτε ευεπίφορα στο να τοποθετούν τα αποθεματικά τους σε φούσκες, μιας και η αγαπημένη ως τώρα τοποθέτησή τους (οι καταθέσεις προθεσμίας) έχει αμελητέα απόδοση λόγω της πτώσης των επιτοκίων. Χαρακτηριστικά παραδείγματα για το τι μπορούν να πάθουν τα ταμεία, συνιστούν οι περιπτώσεις της Ελλάδας (αγόρασαν σε φουλ τιμή ελληνικά ομόλογα λίγο πριν κουρευτούν) και της Βρεττανίας (επένδυσαν στις φούσκες των ισλανδικών τραπεζών).

(ε) Ο πλανήτης ξεχειλίζει από φούσκες, οι οποίες είναι σίγουρο ότι θα σκάσουν, έστω κι αν δεν γνωρίζουμε το πότε. Δεν είναι μόνο η φούσκα των παραγώγων (επενδύσεις σε αέρα κοπανιστό) ή η φούσκα των κρυπτογραφημένων νομισμάτων (επενδύσεις σε κάτι που δεν υπάρχει). Είναι και οι παραφουσκωμένες εταιρείες, από την Carillon ως την Deutsche Bank, των οποίων το σκάσιμο θα σωριάσει πολλά οικοδομήματα σε συντρίμμια.

Παρένθεση. Η Carillon είναι βρεττανικός κατασκευαστικός κολοσσός, με ετήσιο τζίρο 6 δισ. ευρώ και πάνω από 40.000 εργαζόμενους. Η διοίκησή της λέει ότι η εταιρεία είναι βιώσιμη, αρκεί να αναδιαρθρώσει ένα χρέος ενός δισ. ευρώ. Υπολογίζεται ότι η κατάρρευσή της θα πλήξει 30.000 συνεργαζόμενες επιχειρήσεις και η πτώχευση του συνταξιοδοτικού της ταμείου θα αφήσει 28.000 άτομα χωρίς σύνταξη. Κλείνει η παρένθεση.

2/11/2017: Ο Ντόναλντ Τραμπ προαναγγέλει την τοποθέτηση του Τζερόμ Πάουελ ως διοικητού τής Fed

Και πάνω στην αναμπουμπούλα, άλλαξε κι ο διοικητής τής Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, της περίφημης Fed. Ο -τραπεζίτης μεν αλλά όχι οικονομολόγος- Τζερόμ Πάουελ διαδέχθηκε την Τζάνετ Γιέλλεν κι αυτό από μόνο του αρκεί για να αρχίσουν πολλοί να σταυροκοπιούνται και να επικαλούνται την εξ ύψους βοήθεια. Και πώς να μην ανησυχούν οι άνθρωποι, αφού κάθε αλλαγή διοικητή τής Fed συνοδεύεται από καταστροφές:
- 1970: Ο Άρθουρ Μπερνς διορίζεται διοικητής από τον Ρίτσαρντ Νίξον. Λίγο αργότερα ο Dow Jones κατρακυλάει κατά 20%.
- 1978: Ο Ουίλλιαμ Μίλλερ καλείται από τον Τζίμμυ Κάρτερ να αντικαταστήσει τον Μπερνς. Δυο μήνες αργότερα, το δολλάριο αρχίζει να βουλιάζει. Ο Μίλλερ δεν θα καταφέρει ποτέ να αποκαταστήσει το πολιτειακό νόμισμα και τελικά παραιτείται πριν συμπληρώσει ενάμισυ χρόνο στην διοίκηση της τράπεζας
- 1979: Ο Κάρτερ βάζει τον Πωλ Βόλκερ στην θέση τού Μίλλερ. Για να σώσει το δολλάριο, ο Βόλκερ εξακοντίζει τα επιτόκια στα ουράνια. Αποτέλεσμα: τα πολιτειακά ομόλογα χάνουν μέχρι και 12% της αξίας τους.
- 1987: Ο Ρόναλντ Ρέηγκαν αντικαθιστά τον Βόλκερ με τον "γκουρού" Άλαν Γκρήνσπαν. Δυόμισυ μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, ο Γκρήνσπαν βλέπει τον Dow Jones να έχει χάσει το 35% της αξίας του. Μόνο μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Οκτωβρίου χάθηκαν σχεδόν 30 ποσοστιαίες μονάδες.
- 2006: Ο Μπεν Μπερνάνκι επιλέγεται από τον Τζωρτζ Μπους Β' ως αντικαταστάτης τού Γκρήνσπαν. Στην αρχή, ο Μπερνάνκι είδε το δολλάριο να χάνει 17% της αξίας του μέσα ενάμισυ χρόνο. Αμέσως μετά ξέσπασε η παγκόσμια καπιταλιστική κρίση.
- 2014: Ο Μπαράκ Ομπάμα τοποθετεί την Τζάνετ Γιέλλεν επί κεφαλής τής Fed. Η αλήθεια είναι ότι η τετραετής θητεία τής Γιέλλεν δεν συνοδεύτηκε από κάποια μεγάλη καταστροφή. Συνοδεύτηκε, όμως, από την αδυναμία ανάκαμψης και από την επέκταση της φτώχειας, τόσο σε πολιτειακό όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο.

Οι οιωνοί που συνοδεύουν τον Πάουελ στην ανάρρησή του στην θέση τού διοικητή, δεν είναι καλοί. Χρόνια τώρα, η Fed στηρίζει τα πολιτειακά χρηματιστήρια και την οικονομία της χώρας εκδίδοντας χρήμα, το οποίο τοποθετεί σε παράγωγα. Αν η παντοκρατορία των ΗΠΑ αμφισβητηθεί έμπρακτα από άλλες δυνάμεις (π.χ. συμφωνία Κίνας και Ρωσσίας να μη χρησιμοποιούν το δολλάριο στις μεταξύ τους συναλλαγές), είναι πολύ πιθανό η φούσκα των παραγώγων να σκάσει στα χέρια του κυρίου Πάουελ. 

Δικαιούται επίδομα ανεργίας η κυρία Αντωνοπούλου;!

        

Η άνεργη αναπληρώτρια υπουργός Ράνια Αντωνοπούλου δικαιούται επίδομα ανεργίας μετά την παραίτησή της;! Αν δικαιούται κάποιος πρέπει να τις το πει ώστε να σπεύσει να το παραλάβει!
Μετά από την παραίτησή της από τη θέση της αναπληρώτριας υπουργού Εργασίας η κυρία Αντωνοπούλου θα επιστρέψει το επίδομα ενοικίου που λάμβανε όπως είχε προαναγγείλει ή αφού παραιτήθηκε τώρα δεν συντρέχει κανένας λόγος να το επιστρέψει;!
Υπάρχει περίπτωση τώρα που η κυρία Αντωνοπούλου έμεινε άνεργη να περάσει η κυβέρνηση καμιά τροπολογία ώστε να μπορεί η πρώην αναπληρώτρια υπουργός να λαμβάνει το επίδομα αλληλεγγύης και το κοινωνικό μέρισμα;!

Παΐσιος Παλικάρης

Απόπειρα δολοφονίας του προπονητή του Ολυμπιακού από αγροίκους Παοκτσήδες…

       


Κανίβαλοι του ΠΑΟΚ προσπάθησαν να δολοφονήσουν τον προπονητή του Ολυμπιακού μέσα στην κόλαση του γηπέδου τους! Οι εγκληματίες οπαδοί του ΠΑΟΚ πέταξαν εναντίον του προπονητή του Ολυμπιακού εγκληματικά χαρτιά υγείας, εγκληματικά χαρτιά ταμειακής μηχανής και εγκληματικές σερπαντίνες και κομφετί, τα οποία τραυμάτισαν θανάσιμα τον προπονητή του Ολυμπιακού!
Ο προπονητής του Ολυμπιακού δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή τριγυρίζοντας από νοσοκομείο σε νοσοκομείο και προσπαθώντας να βρει κάποιον άξιο γιατρό να διαγνώσει τον θανάσιμο τραυματισμό του!
Ο Ολυμπιακός πρέπει να απαιτήσει να μεταφερθεί ο προπονητής του με ελικόπτερο σε νοσοκομείο που θα έχει την πρόθεση να διαγνώσει τον θανάσιμο τραυματισμό του! Επίσης ο Ολυμπιακός πρέπει να απαιτήσει να του κατακυρωθεί το παιχνίδι και να αφαιρεθούν από τον ΠΑΟΚ 7 βαθμοί! Ο Ολυμπιακός πρέπει ακόμα να απαιτήσει να αφαιρεθούν και 5 βαθμοί από την ΑΕΚ ως ηθικό αυτουργό της απόπειρας δολοφονίας του προπονητή του Ολυμπιακού και ως συνεργό του ΠΑΟΚ στο έγκλημα! Λόγω του βαρύ τραυματισμού του προπονητή του Ολυμπιακού, ο Ολυμπιακός πρέπει να απαιτήσει να του δοθεί το πρωτάθλημα χωρίς να παιχτούν άλλοι αγώνες αφού δεν θα μπορεί να έχει τις υπηρεσίες του προπονητή του που χαροπαλεύει!


Δολοφονική επίθεση φασιστοειδών σε κοινωνικό χώρο στον Πειραιά

Δολοφονική επίθεση με στειλιάρια και πυρσούς εναντίον του ελεύθερου κοινωνικού χώρου “Φαβέλα” στον Πειραιά, πραγματοποίησε πριν από λίγη ώρα ομάδα δέκα περίπου φασιστοειδών, που φορούσαν κράνη για να μη γίνει αντιληπτή η ταυτότητά τους.
Σύμφωνα με μαρτυρίες, οι φασίστες χτυπούσαν αδιακρίτως για μερικά λεπτά όποιον και ό,τι περνούσε από μπροστά τους κι άφησαν πίσω τους πέντε τραυματίες, ενώ αποχώρησαν ανενόχλητοι, φωνάζοντας φασιστικά συνθήματα: αίμα-τιμή-χρυσή αυγή, για να αφήσουν τη νεοναζιστική υπογραφή του εγκλήματός τους. Όσο κρατούσε η επίθεση, έβριζαν κι απειλούσαν τα άτομα που βρήκαν στο χώρο, ουρλιάζοντας μεταξύ άλλων “μ…ά θα πεθάνετε”.
Μεταξύ των τραυματιών, βρίσκεται κι η Ε. Τομπατζόγλου, που είναι συνήγορος πολιτικής αγωγής της οικογένειας Φύσσα, στη δίκη των χρυσαυγιτών που βρίσκεται σε εξέλιξη αυτό το διάστημα. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο συγκεκριμένος κοινωνικός χώρος μπαίνει στο στόχαστρο φασιστικών ομάδων για την αντιφασιστική δράση του. Η συγκυρία με τη δίκη των νεοναζί της χρυσής αυγής, όμως, δίνει μία επιπλέον πτυχή για τους λόγους που όπλισαν το χέρι των νεοναζί, καθώς και για την… “ειλικρινή μεταμέλειά” τους, για τις κατηγορίες που τους βαραίνουν.
Στον επίλογο σημειώνουμε και την αλγεινή εντύπωση που προκαλεί η αρχική κάλυψη του θέματος από το Αθηναϊκό Πρακτορίο Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ) που έκανε απλώς λόγο για επεισόδια και τραυματίες, λες και περιέγραφε μια ποδοσφαιρική αναμέτρηση και έπρεπε να κρατήσει ουδέτερη θέση, διαστρεβλώνοντας τα γεγονότα. Μετά από λίγα λεπτά, και το σχετικό “κράξιμο” των αναγνωστών προφανώς, αναγκάστηκε να διορθώσει την αρχική ανάρτηση, χωρίς να διασκεδάσει βέβαια τις εντυπώσεις.
Όχι πως θα μπορούσε να περιμένει κανείς κάτι διαφορετικό από ένα φορέα του κράτους, που αφήνει ατιμώρητα τα χαϊδεμένα παιδιά του συστήματος (τους χρυσαυγίτες), αλλά το σημειώνουμε γιατί είναι άκρως διδακτικό.

Εκτός Απ' τούς ΥΠΟΤΕΛΕΙΣ στο ΝΑΤΟ, ΥΠΑΡΧΟΥΝ kαι ΑΥΤΟΙ οι ΣΤΡΑΤΗΓΟΙ που ΤΙΜΟΥΝ τα ΓΑΛΟΝΙΑ τους:

 


«Η κατάσταση στα ανατολικά σύνορα της χώρας μας και στην ευρύτερη περιοχή μας γίνεται όλο και πιο επικίνδυνη. 
Οι ανταγωνισμοί για την ενέργεια, τους δρόμους μεταφοράς του φυσικού αερίου και του πετρελαίου, για τον έλεγχο των αγορών, για το γεωστρατηγικό έλεγχο, μας έχουν φέρει πολύ κοντά στον κίνδυνο του πολέμου.
 Η επιθετικότητα της άρχουσας τάξης της Τουρκίας, που αναζητά μερίδιο από το μοίρασμα της λείας που γίνεται πάνω στο αίμα των λαών της περιοχής, 
καθώς και οι αντιπαραθέσεις των μεγάλων ιμπεριαλιστικών δυνάμεων, των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ με τη Ρωσία και την Κίνα, μπορούν να προκαλέσουν κάθε στιγμή την ανάφλεξη ενός πολέμου στα σύνορά μας ή και ενός γενικευμένου πολέμου. 
Αυτό έχει αποδειχθεί και ιστορικά. Η ιμπεριαλιστική επιθετικότητα μεγαλώνει σε περιόδους κρίσης του καπιταλισμού.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, συνεχίζοντας την πολιτική της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, 
έχει εμπλέξει πιο βαθιά τη χώρα μας στους ανταγωνισμούς των ιμπεριαλιστών, στο όνομα μιας δήθεν γεωστρατηγικής αναβάθμισης που δεν είναι τίποτε άλλο παρά η εξυπηρέτηση των ξένων συμφερόντων, καθώς και των συμφερόντων των ντόπιων επιχειρηματικών ομίλων που συνεργάζονται μαζί τους και διεκδικούν και αυτοί μερίδιο της λείας.
 Παίζει με τη φωτιά, ενώ είναι άμεσοι και παρόντες οι κίνδυνοι για τα κυριαρχικά μας δικαιώματα στο Αιγαίο και προωθείται η διχοτομική λύση στην Κύπρο.
Έχει αποδειχτεί ότι η συμμετοχή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς, στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ,
 η συμμετοχή των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων σε αποστολές εκτός των συνόρων μας, 
η διάθεση του ιδρώτα και του αίματος του λαού μας για εξοπλισμούς που εξυπηρετούν το ΝΑΤΟ,
 η αναβάθμιση των αμερικανοΝΑΤΟικών βάσεων και η δημιουργία νέων,
 η ανάθεση του Αιγαίου στο ΝΑΤΟικό στόλο, η πολιτική της υπακοής στις ΝΑΤΟικές επιθυμίες για τις σχέσεις μας με τα Βαλκανικά κράτη,
 δεν διασφαλίζουν τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, τα σύνορα της πατρίδας μας, την ειρήνη για το λαό μας.
Απαιτείται λοιπόν, εδώ και τώρα, αλλαγή πλεύσης. 
Είναι αναγκαίο η χώρα μας να απαγκιστρωθεί από τους σχεδιασμούς των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων. 
Να επιστρέψουν όλοι οι Έλληνες στρατιωτικοί στη χώρα μας για να προστατεύσουν τα σύνορα της πατρίδας μας. 
Να κλείσουν οι ξένες βάσεις στην Ελλάδα. 
Να αποδεσμευτεί η χώρα μας από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ. Να επιδιώξει σχέσεις αμοιβαίας εμπιστοσύνης και φιλίας με όλους τους γειτονικούς λαούς των Βαλκανίων.
Πρώτιστα όμως, πρέπει να καταδικαστεί η κυβερνητική πολιτική,
 μια πολιτική που θέλει τα παιδιά του ελληνικού λαού να χύσουν το αίμα τους για τα συμφέροντα των ιμπεριαλιστών.
Την ευκαιρία και τη δυνατότητα αυτή μας δίνει η συμμετοχή μας στα συλλαλητήρια που διοργανώνει το ΚΚΕ ενάντια στην εμπλοκή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους.
Εμείς, οι απόστρατοι και το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, 
ευαισθητοποιημένοι λόγω και της φύσης των καθηκόντων μας στο ζήτημα του πολέμου,
 γνωρίζοντας ότι πόλεμος σημαίνει θάνατος, ορφάνια, καταστροφή, φτώχεια, προσφυγιά, 
έχοντας υποχρέωση και καθήκον να προστατεύσουμε τα παιδιά μας, τα εγγόνια μας, τις γενιές που μέλλονται να έρθουν, από τη βαρβαρότητα του πολέμου,
 ανεξάρτητα από τις τυχόν επιφυλάξεις που μπορεί να έχει κάποιος, για το ΚΚΕ και αναγνωρίζοντας τον τίμιο, ρόλο του για τα συμφέροντα του λαού και της πατρίδας μας.
Να βρεθούμε όλοι, την Τρίτη 27 Φλεβάρη 2018, ώρα 18.30, στο Σύνταγμα, στην Αθήνα, μαζί με τον αθηναϊκό λαό για να διαδηλώσουμε και να δηλώσουμε ‘‘Όχι στον πόλεμο’’, ‘‘Αλληλεγγύη και κοινή πάλη των λαών, ενάντια στα σχέδια των ιμπεριαλιστών’’.»
https://www.902.gr/…/ohi-stoys-imperialistikoys-shediasmoys…
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΕΥΡΩΝΑΤΟΪΚΑ ΣΧΕΔΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Συγκεντρώσεις του ΚΚΕ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη - Θα μιλήσει ο Δ. Κουτσούμπας
https://www.902.gr/…/sygkentroseis-toy-kke-se-athina-kai-th…
Το κάλεσμα για τις συγκεντρώσεις έχει ως εξής:
«Η περιοχή μας μυρίζει μπαρούτι. ΝΑΤΟ - ΗΠΑ - ΕΕ προετοιμάζουν νέα επικίνδυνα σχέδια για να ενισχύσουν την παρουσία τους. Να βγουν πιο ενισχυμένες στον ανταγωνισμό με άλλες δυνάμεις, όπως η Ρωσία, η Κίνα. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, μεθοδεύεται ο διαμελισμός κρατών, όπως η Συρία. Κλιμακώνεται η επίθεση κατά του Παλαιστινιακού λαού από το κράτος του Ισραήλ. Προωθείται διχοτομική λύση στο Κυπριακό. Δυναμώνει η αμφισβήτηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας στο Αιγαίο από την Τουρκία.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ έχει αναλάβει ρόλο "σημαιοφόρου" του ΝΑΤΟ. Επεκτείνει τις αμερικανοΝΑΤΟικές βάσεις στην Ελλάδα. Δαπανά τεράστια ποσά, που χρυσοπληρώνει ο ελληνικός λαός, για την αγορά ΝΑΤΟικού πολεμικού υλικού. Αναβαθμίζει τη συνεργασία με κράτη - δολοφόνους, όπως το Ισραήλ και η Σαουδική Αραβία.
Για τις ανάγκες των ευρωατλαντικών σχεδίων αναζωπυρώνεται και το ζήτημα των σχέσεων με την ΠΓΔΜ.Επιχειρείται να παραπλανηθεί ο λαός με την ονοματολογία, να συγκαλυφθούν τα πραγματικά προβλήματα, που είναι ο αλυτρωτισμός, η ένταξη της γειτονικής χώρας στο ΝΑΤΟ.
Ο στόχος της "γεωστρατηγικής αναβάθμισης" δεν έχει καμία σχέση με την ειρήνη και την ασφάλεια των λαών. Η κυβέρνηση διεκδικεί για λογαριασμό του ελληνικού κεφαλαίου μερίδιο από το πλιάτσικο σε βάρος των λαών. Βάζει τον ελληνικό λαό σε μεγάλους κινδύνους. Είναι η άλλη όψη της αντιλαϊκής πολιτικής.
Η συμμετοχή της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ δεν είναι παράγοντας ασφάλειας για το λαό. Το αποδεικνύει η πορεία των ελληνοτουρκικών σχέσεων. Αντίθετα, διαμόρφωσε αρνητικούς όρους σε βάρος των κυριαρχικών δικαιωμάτων και των λαϊκών συμφερόντων.
Καμία συμμετοχή στα επικίνδυνα ιμπεριαλιστικά σχέδια. Να κλείσουν η βάση της Σούδας και όλες οι ξένες βάσεις στην Ελλάδα. Να επιστρέψουν οι Έλληνες στρατιωτικοί από αποστολές εκτός συνόρων. Αποδέσμευση από ΝΑΤΟ και ΕΕ.
Οι λαοί μπορούν να βαδίσουν τον δικό τους ελπιδοφόρο δρόμο, της κοινής πάλης, για να διώξουν τους ιμπεριαλιστές από τα Βαλκάνια και την ευρύτερη περιοχή, για να ανατρέψουν το βάρβαρο καπιταλιστικό σύστημα που γεννά φτώχεια και πολέμους.
Αλληλεγγύη και κοινή πάλη των λαών ενάντια στα σχέδια των ιμπεριαλιστών».

Όχι στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους!




Του Γιώργου Παλιούρα, Υποστράτηγου ΕΛΑΣ ε.α.

«Η κατάσταση στα ανατολικά σύνορα της χώρας μας και στην ευρύτερη περιοχή μας γίνεται όλο και πιο επικίνδυνη. Οι ανταγωνισμοί για την ενέργεια, τους δρόμους μεταφοράς του φυσικού αερίου και του πετρελαίου, για τον έλεγχο των αγορών, για το γεωστρατηγικό έλεγχο, μας έχουν φέρει πολύ κοντά στον κίνδυνο του πολέμου. Η επιθετικότητα της άρχουσας τάξης της Τουρκίας, που αναζητά μερίδιο από το μοίρασμα της λείας που γίνεται πάνω στο αίμα των λαών της περιοχής, καθώς και οι αντιπαραθέσεις των μεγάλων ιμπεριαλιστικών δυνάμεων, των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ με τη Ρωσία και την Κίνα, μπορούν να προκαλέσουν κάθε στιγμή την ανάφλεξη ενός πολέμου στα σύνορά μας ή και ενός γενικευμένου πολέμου. Αυτό έχει αποδειχθεί και ιστορικά. Η ιμπεριαλιστική επιθετικότητα μεγαλώνει σε περιόδους κρίσης του καπιταλισμού.


Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, συνεχίζοντας την πολιτική της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, έχει εμπλέξει πιο βαθιά τη χώρα μας στους ανταγωνισμούς των ιμπεριαλιστών, στο όνομα μιας δήθεν γεωστρατηγικής αναβάθμισης που δεν είναι τίποτε άλλο παρά η εξυπηρέτηση των ξένων συμφερόντων, καθώς και των συμφερόντων των ντόπιων επιχειρηματικών ομίλων που συνεργάζονται μαζί τους και διεκδικούν και αυτοί μερίδιο της λείας. Παίζει με τη φωτιά, ενώ είναι άμεσοι και παρόντες οι κίνδυνοι για τα κυριαρχικά μας δικαιώματα στο Αιγαίο και προωθείται η διχοτομική λύση στην Κύπρο.

Έχει αποδειχτεί ότι η συμμετοχή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς, στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ, η συμμετοχή των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων σε αποστολές εκτός των συνόρων μας, η διάθεση του ιδρώτα και του αίματος του λαού μας για εξοπλισμούς που εξυπηρετούν το ΝΑΤΟ, η αναβάθμιση των αμερικανοΝΑΤΟικών βάσεων και η δημιουργία νέων, η ανάθεση του Αιγαίου στο ΝΑΤΟικό στόλο, η πολιτική της υπακοής στις ΝΑΤΟικές επιθυμίες για τις σχέσεις μας με τα Βαλκανικά κράτη, δε διασφαλίζουν τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, τα σύνορα της πατρίδας μας, την ειρήνη για το λαό μας.

Απαιτείται λοιπόν, εδώ και τώρα, αλλαγή πλεύσης. Είναι αναγκαίο η χώρα μας να απαγκιστρωθεί από τους σχεδιασμούς των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων. Να επιστρέψουν όλοι οι Έλληνες στρατιωτικοί στη χώρα μας για να προστατεύσουν τα σύνορα της πατρίδας μας. Να κλείσουν οι ξένες βάσεις στην Ελλάδα. Να αποδεσμευτεί η χώρα μας από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ. Να επιδιώξει σχέσεις αμοιβαίας εμπιστοσύνης και φιλίας με όλους τους γειτονικούς λαούς των Βαλκανίων.

Πρώτιστα όμως, πρέπει να καταδικαστεί η κυβερνητική πολιτική, μια πολιτική που θέλει τα παιδιά του ελληνικού λαού να χύσουν το αίμα τους για τα συμφέροντα των ιμπεριαλιστών.

Την ευκαιρία και τη δυνατότητα αυτή μας δίνει η συμμετοχή μας στα συλλαλητήρια που διοργανώνει το ΚΚΕ ενάντια στην εμπλοκή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους.

Εμείς, οι απόστρατοι και το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, ευαισθητοποιημένοι λόγω και της φύσης των καθηκόντων μας στο ζήτημα του πολέμου, γνωρίζοντας ότι πόλεμος σημαίνει θάνατος, ορφάνια, καταστροφή, φτώχεια, προσφυγιά, έχοντας υποχρέωση και καθήκον να προστατεύσουμε τα παιδιά μας, τα εγγόνια μας, τις γενιές που μέλλονται να έρθουν, από τη βαρβαρότητα του πολέμου, ανεξάρτητα από τις τυχόν επιφυλάξεις που μπορεί να έχει κάποιος, για το ΚΚΕ και αναγνωρίζοντας τον τίμιο, ρόλο του για τα συμφέροντα του λαού και της πατρίδας μας.

Να βρεθούμε όλοι, την Τρίτη 27 Φλεβάρη 2018, ώρα 18.30, στο Σύνταγμα, στην Αθήνα, μαζί με τον αθηναϊκό λαό για να διαδηλώσουμε και να δηλώσουμε ‘‘Όχι στον πόλεμο’’, ‘‘Αλληλεγγύη και κοινή πάλη των λαών, ενάντια στα σχέδια των ιμπεριαλιστών’’.»

902gr 

Υπάρχει καλύτερο πρωτάθλημα από το ελληνικό;

Αμφιβάλλει κανείς; Τολμά να αμφισβητήσει πως το ελληνικό πρωτάθημα είναι με διαφορά το πιο συναρπαστικό; Όλα τα πρωταθλήματα στην Ευρώπη έχουν κριθεί από τα Χριστούγεννα, μόνο το Καμπιονάτο έχει ακόμα κάποια αγωνία, εδώ όμως δε γνωρίζουμε καν αν θα τελειώσει…. Χα, γατάκια!
Αλλού έχουν αγωνία πως θα τελειώσει μια αμφίρροπη αναμέτρηση. Εδώ έχουμε αγωνία αν θα αρχίσει και πώς θα ολοκληρωθεί. Συγκρίνεται αυτό το αίσθημα;
Εδώ έχουμε φιέστες-τραγωδίες, πιστούς που δίνουν συνεχώς αποδείξεις (σε ρολό) για την αγάπη στην ομάδα τους, ‘υπέροχους λαούς’ που βάζουν τα χέρια τους και βγάζουν τα μάτια τους, μάτια που βρίσκονται κοντά στο στόμα, εσωτερικές αμυχές και αμυ-χέστηδες, σκουτεράκι στην κερκίδα -γιατί δεν έβρισκε πού να το αφήσει-, υποκρισία κι υποκριτική χαμηλού επιπέδου από παίκτες και προπονητές, αθλητικές εκπομπές χωρίς στιγμιότυπα, στα τέτοια μας κι εμάς-Κέβιν Μιραλάς, ρολά-(σαν) κωλόχαρτα και δηλώσεις τύπου Άδωνι…
Έχουμε προπονητές στην εντατική κι ένα πρωτάθλημα κλινικά νεκρό, που κυκλοφορεί όμως ελεύθερο, έρμαιο των συμφερόντων που το σκοτώνουν κάθε μέρα, ένα άταφο πτώμα που αποσυντίθεται, σαν τον Μπέρνι στην αντίστοιχη ταινία, κι είναι έξω κάθε σαββατοκύριακο, τριάντα φορές το χρόνο, μαζεύοντας πάντα κόσμο στα μνημόσυνά του.
Για αυτό σου λέω, υπάρχει καλύτερο πρωτάθλημα από το ελληνικό; Ζωή σε λόγου σας…

TOP READ