Σαμαράς2-290x2901359552999
Συχνά οι του κυβερνητικού μπλοκ κατηγορούν όλους τους άλλους για «λαϊκισμό» διατηρώντας για τον εαυτό τους το μονοπώλιο της σοβαρότητας, της υπευθυνότητας και της λογικής. Χειρότερο πράγμα από τον λαϊκισμό όμως είναι ο κιτς λαϊκισμός. Και σε αυτό οι δήθεν αντιλαϊκιστές κερδίζουν κατά κράτος.
Πρώτα από όλα έχουν ξεθάψει μια ρητορική προδικτατορικής περιόδου με την οποία προσπαθούν να φοβίσουν τον νοικοκυραίο. Με το να βγαίνουν στα κανάλια σαν υστερικοί και να το παίζουν φοβισμένοι ότι δήθεν ο ΣΥΡΙΖΑ θα τους πάρει τα σπίτια δεν αποδεικνύουν τίποτα άλλο παρά την ανικανότητα των ακριβοπληρωμένων επικοινωνιολόγων τους. Σοβαρά τώρα, ποιος μπορεί να πιστέψει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να κάνει κάτι τέτοιο; Το πιο ριζοσπαστικό πράγμα που θα μπορούσε να κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ θα ήταν να κόψει την πρωινή προσευχή στα σχολεία. Τουλάχιστον έτσι νόμιζα μέχρι πριν κανα-δυο μήνες. Αλλά όπως το πάει τελευταία βλέπω να κάνει και υποχρεωτική την νηστεία.
Επίσης οι αντιλαϊκιστές κυβερνώντες έχουν συνασπισθεί σε ένα περίεργο στρατόπεδο: Παραδοσιακοί φιλελεύθεροι, νεοφιλελεύθεροι, ο Πρετεντέρης, λαϊκοδεξιοί, ακροδεξιοί, άλλοτε έγκριτοι δημοσιογράφοι, πασόκοι, νεοπασόκοι, εκσυγχρονιστές, ο Ψαριανός, γκέι ακτιβιστές, οικολόγοι, ο Καρατζαφέρης, ο Άνθιμος και άλλοι διάφοροι έχουν γίνει ένα μαύρο τουρλουμπούκι που είναι τόσο διαφορετικό σε επίπεδο αισθητικής που σε κάνει να γελάς. Σκεφτείτε ότι η κατά τα άλλα σοβαρή Ντόρα Μπακογιάννη πρέπει να κάτσει στο ίδιο τραπέζι με τον Σαμαρά, ή ότι ο Άδωνις και ο Βορίδης δεν διαφέρουν πολιτικά από τον Βαλλιανάτο. Ότι ο Τζήμερος είναι αναγκασμένος να υπομείνει την λαϊκουριά του Γιακουμάτου και ο Καρατζαφέρης είναι υποστηρικτής μιας κυβέρνησης στην οποία συμμετέχουν αυτοί που έλεγαν ότι έβαζαν βόμβες επί επταετίας. Σκέτο τσίρκο. Σκέτο κιτσαριό…
Όμως υπεράνω όλων ο Σαμαράς και το επικοινωνιακό του επιτελείο. Αυτός ο αντιλαϊκιστής, λοιπόν, αφού μας ενημέρωσε ότι μιλάει με την Παναγιά, πράγματι σοβαρή δήλωση, δεν έχει αφήσει μέρα που να μην προσπαθήσει χυδαία να φτιάξει για τον εαυτό του προφίλ σοβαρού αρχηγού. Οι περίφημες εντολές του είναι καθημερινό φαινόμενο, ενώ η αυξημένη χρήση του «εγώ» και του πρώτου ενικού είναι τόσο ασυνήθιστη που μάλλον χρήζει ψυχιατρικής εκτίμησης.
Εκεί όμως που το τερματίζει είναι στην ευκολία να σέρνεται πίσω από την επικαιρότητα. Με το που σκάσει ένα θέμα που απασχολεί κάπως τα μίντια τρέχει από πίσω σαν τον θρυλικό Μητσάρα. Έμαθε ότι παντρεύτηκε ο Κλούνει και έσπευσε να συναντηθεί με την σύζυγό του! Δεν θα μας φανεί καθόλου παράξενο αν παραστεί σε μνημόσυνο για τον Λουκάνικο ή αν τοποθετηθεί δημόσια για την φημολογούμενη εγκυμοσύνη της Μενεγάκη.
Αλλά τι να πεις; Αυτοί σας αξίζουν γιατί αυτός είναι ο μέσος Έλληνας: Μέτριας νοημοσύνης, στα λόγια ευπατρίδης, θρησκόληπτος, κρυφοφασίστας, παρτάκιας και λάτρης της ξεκούρασης στον καναπέ, όπως ο πρωθυπουργός μας ο οποίος από τότε που έπαψε να είναι βουλευτής της ΠΟΛΑΝ σηκώθηκε από τον καναπέ μόνο για να κυβερνήσει.