20 Οκτ 2012

Κι αλλο ψωφιμι βρωμισε


Ναζί καθηγητής απειλεί μαθητές σε σχολείο των Εξαρχείων 



 Βασιλογιάννης Αθανάσιος: Καθηγητής φιλόλογος στο 46ο Γυμνάσιο Νεάπολης Εξαρχείων,απείλησε αλλοδαπούς μαθητές της Α Γυμνασίου ότι θα φέρει την ΧΑ να τους σκοτώσει. Τα παιδιά έβαλαν τα κλαματα και τα υπερασπίστηκαν οι Έλληνες συμμαθητές τους. Ο Βασιλογιάννης απέβαλε τους Έλληνες μαθητές που αντιστάθηκαν. Η διευθύντρια παραδέχτηκε το παραπάνω περιστατικό αλλά δεν έχει προχωρήσει σε καμία καταγγελία ή πειθαρχική δίωξη του καθηγητή.


indymedia 
 Αναρτήθηκε από Γιώργο

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΣΟΚ ΓΙΑ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ


ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΣΟΚ ΓΙΑ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ 
Ακούστε και αυτό και φρίξατε: Ο πρόεδρος του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου Βασίλης Παπάς με πληροφόρησε ότι το νοσοκομείο πληρώνει 1 εκατομμύριο ευρώ το χρόνο γιά αγορά φίλτρων αιμοκάθαρσης. Το υπουργείο Υγείας έχει ορίσει την τιμή των φίλτρων σε 30 ευρώ ανά φίλτρο, όταν το νοσοκομείο βρήκε τρόπο να αγοράζει τα φίλτρα προς...10 ευρώ, απευθείας από το εργοστάσιο που τα παράγει. Όμως, το υπουργείο,...απαγόρευσε στο νοσοκομίο να τα αγοράζει προς 10 ευρώ και του ζήτησε να συνεχίζει να τα αγοράζει προς 30 ! Έτσι, 650.000 ευρώ το χρόνο, μόνο από ένα νοσοκομείο, καταλήγουν σε κάποιες τσέπες. Αν κάποιος εισαγγελέας (λέω αν) φιλοτιμηθεί να ζητήσει στοιχεία, τα έχω στα χέρια μου. Περιμένω σχετική κλήση.

Στρατάκης Μιχάλης
Seleo.gr News  
ΠΡΕΖΑ TV

 Αναρτήθηκε από Γιώργος  

χαιρε κεφαλαιου εξουσια



χ

χχ


χ 
χ

Οι κομουνιστες θα μας παρουν τα σπιιτια;;;;


Μ. ΒΟΡΙΔΗΣ: Στο σφυρί η πρώτη .....κατοικία !!!!!!!!!!

 Ο κ. Βορίδης έχει διατελέσει Γενικός Γραμματέας της Νεολαίας της Ε.Π.ΕΝ., κόμματος, το οποίο είχε ιδρύσει μέσα από την φυλακή ο έγκλειστος επικεφαλής της Χούντας των Συνταγματαρχών Γεώργιος Παπαδόπουλος, πόστο στο οποίο παρέμεινε μέχρι το 1990.
 Ως φοιτητής ίδρυσε την φοιτητική οργάνωση Φοιτητική Εναλλακτική, ως επικεφαλής της οποίας διεγράφη από το σύλλογο φοιτητών Νομικής για φασιστική δράση το 1985. 
Στις φωτογραφίες βλέπετε τον κ. Βορίδη σε νεανική ηλικία ροπαλοφόρο φοιτητή της νομικής να συμμετέχει σε επεισόδια




Στη σημερινή του, δήλωση "βόμβα" ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Μάκης Βορίδης, που είναι θετικός στον πλειστηριασμό, ακόμα και των πρώτων κατοικιών, για την αποπληρωμή των δανείων προς τις τράπεζες. Στη δήλωση που έκανε στον Real fm και την εκπομπή των Άκη Παυλόπουλου και Μάνου Νιφλή, είπε ότι κάποια στιγμή πρέπει να ληφθούν ξεκάθαρα μέτρα, για να αποπληρωθούν οι οφειλές των πολιτών, προς τις τράπεζες.
Απαντώντας επίσης σε σχετική ερώτηση για το κλείσιμο των ελληνικών επιχειρήσεων, ο κ. Βορίδης είπε ότι δεν τον ενδιαφέρει τι εθνικότητος θα είναι τα κεφάλαια που θα έρθουν στην Ελλάδα.
 πηγη: enikos.gr

ΚΚΕ: Επίδειξη βαρβαρότητας η επίθεση στο «Estelle»


ΚΚΕ: Επίδειξη βαρβαρότητας η επίθεση στο «Estelle»



«Η επίθεση του ισραηλινού στρατού στο πλοίο «Estelle» αποτελεί ένα ακόμα δείγμα επίδειξης βαρβαρότητας του κράτους του Ισραήλ που εγκληματεί ασταμάτητα εναντίον του Παλαιστινιακού λαού έχοντας τη στήριξη της ΕΕ και των ΗΠΑ.
Ο ελληνικός λαός πρέπει να διεκδικήσει να σταματήσει ο απάνθρωπος αποκλεισμός της Γάζας, να διακοπεί εδώ και τώρα η στρατιωτική συμφωνία - συνεργασία της Ελλάδας με το Ισραήλ» επισημαίνεται σε σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ.

Ευτυχώς, είμαστε ελεύθεροι.


Συγκίνηση 



 Όταν προχτές, την ημέρα της απεργίας, αποφάσισα να δημοσιεύσω το ποίημα του Τάσου Λειβαδίτη "Ο νεκρός", δεν μπορούσα να φανταστώ πως εκείνη την ημέρα, κατά την διάρκεια της μεγαλειώδους διαδήλωσης στους δρόμους τής Αθήνας, θα άφηνε την τελευταία του πνοή ένας επί 6 ολόκληρα χρόνια άνεργος διαδηλωτής. Ούτε θυμήθηκα ότι τέτοιες μέρες πέρυσι έφυγε από την ζωή ένας ταλαίπωρος οικοδόμος κατά την διάρκεια μιας απεργιακής εκδήλωσης.

 Αισθάνθηκα μια παράξενη συγκίνηση μόλις έμαθα τα παραπάνω. Και δεν μπόρεσα να μη θυμηθώ τους στίχους με τους οποίους το ιστολόγιο υποδέχτηκε τούτη την χρονιά. Ήταν το ποίημα "Ορόσημα", από την συλλογή τού Δημήτρη Ραβάνη-Ρεντή "Ρεπορτάζ για ένα ζεστό Νοέβρη":

Σταματήσαμε την πορεία
να θάψουμε ένα νεκρό.

Βάλαμε κι ένα σταυρό.

Ύστερα κι άλλον.
Και πιο πέρα.
Και παρακάτω.
Κι άλλο σταυρό.

Έτσι, μας είπαν,
θα βρούνε το δρόμο
εκείνοι που έρχονται.


 Έχουμε την τύχη να ζούμε σε μια δημοκρατική χώρα. Για σκεφτείτε τι βάσανα θα είχαμε τραβήξει αν, ας πούμε, η Ελλάδα είχε γίνει σοσιαλιστική ή κομμουνιστική μετά τον πόλεμο. Είτε θα μας έσφαζε κάποιος Στάλιν, είτε θα μας παρακολουθούσε σε κάθε μας βήμα κάποια Στάζι, είτε θα δουλεύαμε νυχθημερόν σε κάποιο ορυχείο για ένα πιάτο φασολάδα, είτε θα πηδιόντουσαν οι αδελφές μας για ένα ζευγάρι νάυλον κάλτσες, είτε...

 Ευτυχώς, ανήκομεν εις την δύσιν και γλιτώσαμε από όλα τούτα. Δεν μας σφάζει κανένας Στάλιν...άλλο αν αρχίσαμε ν' αυτοκτονούμε από μόνοι μας. Δεν φοβόμαστε καμμία Στάζι... άλλο αν βρίσκουμε μπροστά μας τα στυλιάρια και τα χημικά τής μπατσονομίας όποτε τολμήσουμε να διαμαρτυρηθούμε. Δεν δουλεύουμε μόνο για ένα πιάτο φασολάδα...ακόμη...όσοι δουλεύουμε...ακόμη. Δεν πηδιούνται οι αδελφές μας για ένα ζευγάρι νάυλον κάλτσες...άλλο αν σε λίγο αρχίσουν να πηδιούνται για ένα πιάτο φασολάδα.

 Άλλο αν πεθαίνουμε μόνοι μας κατά την διάρκεια απεργιών και διαδηλώσεων.

 Ευτυχώς, είμαστε ελεύθεροι.

 Ελεύθεροι να βάζουμε σταυρούς.

 Ορόσημα.

 Για να βρουν τον δρόμο εκείνοι που έρχονται...

cogito ergo

«Καλωσορίζουν» το λαό στην εξαθλίωσή του...


«Καλωσορίζουν» το λαό στην εξαθλίωσή του...
Γρηγοριάδης Κώστας
ΚΑΙ Η ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ μας ...καλωσόρισε! Στο περίφημο μήνυμά τους οι 17 αρχηγοί κρατών - όπως λένε- «καλωσορίζουν» την αποφασιστικότητα της ελληνικής κυβέρνησης και την πορεία υιοθέτησης των μέτρων που έχουν συμφωνηθεί !
Καλωσήρθαμε, λοιπόν, στη ...χώρα των θαυμάτων! Εκεί που με μαγικό τρόπο οι μισθοί μειώνονται, τα προϊόντα ακριβαίνουν, η δημόσια Υγεία, Παιδεία, Ασφάλιση εξαφανίζονται παρέα με τα εργασιακά δικαιώματα.
Καλώς ...μας βρήκαν όλοι οι επενδυτικοί όμιλοι που περιμένουν σαν τα κοράκια για να «επενδύσουν» (χωρίς να βάλουν φράγκο) σε μια χώρα μισθωτών «σκλάβων» και ενός κρατικού μηχανισμού κομμένου και ραμμένου στα μέτρα και τα συμφέροντά τους.
Φυσικά, «έχουμε πολύ δρόμο ακόμα» και «πρέπει να συνεχιστούν οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις», για να φτιάξουμε «έναν πιο ανταγωνιστικό ιδιωτικό τομέα». Αυτά θεωρούνται ...δεδομένα.
Οπως καταλαβαίνετε, τέτοιο ...καλωσόρισμα τίποτε καλό δεν προσφέρει στον ελληνικό λαό. Μόνο σιγουριά στην εγχώρια πλουτοκρατία για το ότι θα συνεχίσει να μας εκμεταλλεύεται με καλύτερους όρους.
Προφανώς, μόνο μια λύση υπάρχει για τους εργαζόμενους όταν τους «καλωσορίζουν» έτσι: Να ...αποχαιρετήσουν και να πάρουν τα πράγματα στα χέρια τους, γιατί ό,τι παράγεται σε αυτήν τη χώρα τους ανήκει.
Α, ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ τον ...ευγενέστατο Χ. Β. Ρομπάι που θυμήθηκε τις «αξιοθαύμαστες προσπάθειες του ελληνικού λαού». Μόνο που η λέξη «προσπάθεια» προϋποθέτει και τη συναίνεση αυτού που προσπαθεί. Και τέτοια δεν υπάρχει.
Σε περίπτωση που δεν το γνωρίζει, οι πολιτικές της ΕΕ εφαρμόζονται διά πυρός και σιδήρου. Με ΜΑΤ, ασφαλίτες, προβοκάτορες, δικαστήρια, απειλές απόλυσης και διώξεις.
Αλλά τα ξέρει αυτά πολύ καλά. Αλλωστε, πλευρές της πολιτικής της ΕΕ είναι. Αποφασισμένες εδώ και πολύ καιρό.

Παπαγεωργίου Βασίλης

Απατεώνες!


Απατεώνες!

Γράφει:
ο Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ


«Σύγκλιση» με τους μισθούς Βουλγαρίας. Σελίδα 427 του Μνημονίου...
Tι ακριβώς συμβαίνει με τους «σωτήρες»;
`Η για να το θέσουμε διαφορετικά:
Από πότε ένας «σωτήρας» μπορεί να είναι ταυτόχροναπολιτικός απατεώνας καιπολιτικός ψεύτης της τελευταίας υποστάθμης;
Εκτός βέβαια αν υποθέσουμε ότι είναι όλοι... «Χρυσοχοΐδηδες». Οτι δηλαδή δεν έχουν διαβάσει ούτε το δεύτερο Μνημόνιο, το οποίο, εντούτοις, το έχουν συντάξει, το οποίο το έχουν υπογράψει,
το οποίο το έχουν ψηφίσει (όπως η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ)
ή δεν το έχουν ψηφίσει (όπως η ΔΗΜΑΡ, που όμως τώρα συμμετέχει στο κυβερνητικό σχήμα που το εφαρμόζει)
και το οποίο, μάλιστα, ως κυβέρνηση το θεωρούν «ιδιοκτησία» τους, όπως με πατριωτικό ενθουσιασμό έχει δηλώσει ο κ. Σαμαράς.
*
Τα όρια της πολιτικής απάτης εκ μέρους των «σωτήρων» έχουν ξεπεραστεί προ πολλού.
Το δείχνουν τα έως τώρα έργα τους.
Τώρα καμώνονται ότι «διαπραγματεύονται» με την τρόικα. Επανασύρουν τη γελοιότητα περί «κόκκινων γραμμών». Παριστάνουν ότι διαφωνούν με το εργασιακό «απαρτχάιντ» που - όπως λένε - το «εισηγείται η τρόικα», όταν όλα αυτά που «εισηγείται η τρόικα»και με τα οποία υποτίθεται ότι «διαφωνούν»,
τα έχουν ψηφίσει ήδη με το δεύτερο Μνημόνιο και έχουν δεσμευτεί ως προς την εφαρμογή τους!
Λεζάντα: «Αντικατάσταση» (!!!) των σημερινών μισθών πείνας με τους «καθόλου» μισθούς. Σελίδα 518 του Μνημονίου...
*
Το πού θα φτάσει η βαλίτσα της έτσι κι αλλιώς δεδομένης υποκρισίας τους, αυτό εξαρτάται από το λαό.
Οσο πάντως για το μέγεθος αυτής της υποκρισίας,
αντί άλλης... μεζούρας, ας αξιοποιήσουμε το ίδιο το Μνημόνιό τους:
*
1) Στη σελίδα 427 του Μνημονίου αναφέρονται όλα όσα... «δεν θέλουν» να κάνουν και συγκεκριμένα τα εξής:
*
«Τα μέτρα αυτά (σ.σ.: μειώσεις μισθών κ.λπ.) θα δώσουν τη δυνατότητα μείωσης της απόκλισης στο επίπεδο του κατώτατου μισθού σε σχέση με τους ανταγωνιστές μας (Πορτογαλία, Κεντρική και Νοτιοανατολική Ευρώπη)»!
*
Αυτά λέει το Μνημόνιό τους! Αυτά λέει ο «υπέρτατος νόμος» του κράτους τους:
Διαμόρφωση κατώτατου μισθού για τους εργαζόμενους στην Ελλάδα που στο όνομα της «ανταγωνιστικότητας» των μονοπωλίων θα οδηγηθεί σε τέτοια επίπεδα ώστε να μην αποκλίνει από τον αντίστοιχο των λεηλατημένων από τους καπιταλιστές χωρών της Βουλγαρίας, της Ρουμανίας, της Λετονίας, της Αλβανίας κ.ο.κ.
*
2) Στη σελίδα 518 του Μνημονίου, κάτω από τον τίτλο «Μεταρρυθμίσεις στο σύστημα καθορισμού των μισθών», διαβάζουμε:
«Εως το τέλος Ιουλίου 2012 θα καταρτιστεί ένα χρονοδιάγραμμα για την αναθεώρηση της εθνικής γενικής συλλογικής σύμβασης εργασίας. Η πρόταση θα στοχεύει στην αντικατάσταση του ύψους των μισθών που ορίζονται στην ΕΓΣΣΕ με ελάχιστο ύψος μισθού νομοθετημένο από την κυβέρνηση σε διαβούλευση με τους κοινωνικούς εταίρους».
Ως το τέλος 2012 απολύσεις 15.000 δημοσίων υπαλλήλων. Σελίδα 413 του Μνημονίου...
*
Αυτά λέει το Μνημόνιό τους!
Οτι ήδη από τον Ιούλιο - έχουν καθυστερήσει κιόλας, δηλαδή (!) - θα προχωρούσαν στην «αντικατάσταση» (!!!) των μισθών και στην κατάργηση της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.
*
3) Στη σελίδα 413 του Μνημονίου διαβάζουμε:
«...ως τέλος 2012 (...) 15.000 υποχρεωτικές αποχωρήσεις υπαλλήλων από το δημόσιο τομέα».
Είδατε τι «κομψά» που αποκαλούν τις απολύσεις, που δε θέλουν να κάνουν, αλλά που έχουν υπογράψει ότι θα τις κάνουν; «Υποχρεωτικές αποχωρήσεις»!
Ισως αυτός να είναι και ο λόγος που παριστάνουν ότι... εναντιώνονται στις απολύσεις. Μάλλον δε θα το έχουν καταλάβει ότι οι «υποχρεωτικές αποχωρήσεις» συνιστούν απολύσεις...


Να αλλάξουμε βιβλίο, όχι σελίδα


Να αλλάξουμε βιβλίο, όχι σελίδα



Είδε κάποιος σε ένα - έστω σε ένα - από τα κανάλια της αστικής τάξης, έστω κι ένα σύντομο απόσπασμα από την ομιλία στην προχτεσινή κεντρική απεργιακή συγκέντρωση; Ούτε πλάνο.
Στον πόλεμο που φουντώνει η προπαγάνδα παίζει κυρίαρχο ρόλο δίπλα στην καταστολή. Οι καπιταλιστές εξαφανίζουν από τη δημόσια τηλεοπτική εικόνα τον αντίπαλό τους, υποβάλλοντας την ιδέα ότι αυτός δεν υπάρχει.
***
Παράλληλα, αυτοί που λίγους μήνες πριν έγραφαν καθημερινά ότι θα βούλιαζε στα Τάρταρα η χώρα αν δεν περνούσε το μνημόνιο, τώρα κλαίνε, δήθεν, για τα λάθη της κυβέρνησης Παπαδήμου. Δεν τους έπιασε ο πόνος για την εργατική τάξη. Τα επόμενα διάδοχα πολιτικά σχήματα ετοιμάζουν. Και πασχίζουν να κατοχυρωθούν ως αξιόπιστοι αναλυτές και καθοδηγητές του μέλλοντός μας.
Απ' αυτούς τους υποκριτές κρατάμε μόνο την ομολογία ότι οι ανατροπές στα εργασιακά δεν είναι κάτι περιστασιακό, αλλά ήρθαν για να μείνουν. Με το δικό τους τρόπο ομολογούν ότι το κρίσιμο σ' όλη την ιστορία είναι να εξασφαλιστούν για το κεφάλαιο μακροχρόνιες συνθήκες κερδοφορίας κι ότι αυτό μπορεί να συμβεί μόνο με ριζικές ανατροπές στις εργασιακές σχέσεις (ασφαλώς και δεν περιμένουμε απ' αυτούς να αναγνωρίσουν ότι το ΚΚΕ εξαρχής τόνισε ότι τα μέτρα που παίρνονται δεν αφορούν στην πρόσκαιρη αντιμετώπιση του χρέους αλλά στο πώς θα εξασφαλιστούν για τους καπιταλιστές συνθήκες καλύτερης εκμετάλλευσης της εργατικής δύναμης κι ότι γι' αυτόν ακριβώς το λόγο τα μέτρα ήρθαν για να μείνουν, αν δεν παρεμποδίσει την εφαρμογή τους η ίδια η εργατική τάξη με την πάλη της).
***
Δε θα αντιμετωπίσουμε την προπαγάνδα των αστών αν δεν απαντάμε διαρκώς στο κεντρικό ερώτημα: Τι φταίει;
Μας λένε ότι φταίει ο ένας ή ο άλλος κακός χειρισμός.
Τα στοιχεία λένε ότι δε φταίει ο δράκος, αλλά το ίδιο το σύστημα.
Από κει να ξεκινάμε για να βάλουμε κάθε κατεργάρη στον πάγκο του, ώστε να έχουμε δρόμο ανοιχτό για το επόμενο βήμα. Το βήμα που ανοίγει δρόμο για την ανάληψη της εξουσίας από τους παραγωγούς του πλούτου.
***
Το σύστημα της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο σκοτώνει. Το γνωρίζουμε από την εμπειρία. Τώρα το καταγράφουν και οι στατιστικές.
Είναι, όμως, δυνατόν το σύστημα να αυτοκτονεί; Να σκοτώνει, δηλαδή, τη μόνη δύναμη στην εκμετάλλευση της οποίας στηρίζει την ύπαρξή του, την εργατική; Το σύστημα δεν αυτοκτονεί.
Απλά, το σύστημα αξιοποιεί την τρομακτική ανάπτυξη των παραγωγικών δυνάμεων και με εργαλείο τη μέχρι τώρα πολιτικοϊδεολογική κυριαρχία του υποβιβάζει το επίπεδο ζωής ενός μεγάλου μέρους της εργατικής τάξης ώστε από την ακόμα πιο στυγνή εκμετάλλευσή του να έχει περισσότερα κέρδη.
Το σύστημα χρησιμοποιεί τα θύματά του για να παρουσιάσει τις ασπιρίνες που προσφέρει ως φιλανθρωπία.
Σ' αυτή τη ρότα της φιλανθρωπίας εμφανίζονται και τα νέα πολιτικά σχήματα που ετοιμάζονται να αναλάβουν στη θέση των ξεφωνημένων.
Αυτά τα νέα σχήματα, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, μιλάνε ήδη για «καμένη γη». Η τακτική παλιά, από το ίδιο οπλοστάσιο της σοσιαλδημοκρατίας, που καλείται να βγάλει και πάλι το σύστημα από τα δύσκολα.
Πόσα θύματα αντέχουμε ακόμα για να το πάρουμε ανάποδα;
***
Αυτό το δρόμο σπεύδει να κλείσει η αστική τάξη επιταχύνοντας την εφαρμογή του σχεδίου για αναπαλαίωση του πολιτικού συστήματος έτσι που τίποτα να μην αλλάξει στο βασικό, την εκμετάλλευση, κι όλα να μοιάζουν καινούρια.
Η εξέλιξη, σωστά το λένε, επιταχύνεται. Το θέμα είναι προς ποια κατεύθυνση.
Το εργατικό κίνημα πρέπει να 'ναι έτοιμο να αντεπεξέλθει στα πιο απότομα ζιγκ ζαγκ.
Να τους ρίξουμε απ' το κάρο πριν προλάβουν να σταθεροποιήσουν την πορεία τους.
***
Ασχετο: Είναι λάθος δρόμος η κατάθλιψη. Θα πει ο επιστήμονας ότι η κατάθλιψη είναι μια κατάσταση για την οποία δεν μπορείς να κατηγορήσεις τον άρρωστο. Σωστό μόνο αν δεχτούμε την κατάσταση ως αρρώστια κι όχι ως συνεπαγόμενο μιας οικονομικο-κοινωνικο-πολιτικής πραγματικότητας που μπορούμε να την αλλάξουμε. Εδώ και ο αναντικατάστατος ρόλος του Κομμουνιστικού Κόμματος ως της πρωτοπόρας συνείδησης της εργατικής τάξης. Να δείχνει στην εργατική τάξη ότι όχι μόνο δεν πρέπει να ανέχεται τη μιζέρια αλλά και να φωτίζει το δρόμο για να 'ναι περήφανη - κι όχι καταθλιπτική - για το γεγονός ότι τα πάντα εξαρτώνται από τα χέρια της και το μυαλό της. Για να δικαιώνεται στην πράξη η δήλωση ότι η πραγματική αυγή της ανθρωπότητας είναι τότε που η εργατική τάξη καταργεί τους εκμεταλλευτές της.

TOP READ