25 Ιαν 2019

Ποιοι είναι οι “ομοφοβικοί” στ’αλήθεια; Κατά της άρσης ασυλίας του βουλευτή Κατσίκη όλοι πλην ΚΚΕ

Ο βουλευτής Νίκος Κατσίκης ήρθε ξανά στην επικαιρότητα ως ένας από τους «τελευταίους των Μοϊκανών «που έμειναν πιστοί στον Πάνο Καμμένο. Λίγα χρόνια πριν όμως είχε προκαλέσει αίσθηση με το ομοφοβικό του παραλήρημα, κατά τη διάρκεια της ψήφισης του νομοσχεδίου για την ταυτότητα φύλου. Εκεί μεταξύ άλλων διερωτήθηκε αν, αφού «Η αγάπη στην παιδοφιλία είναι έγκλημα, γιατί να είναι διαφορετικό η αγάπη στην ομοφυλοφιλία;» Μάλιστα, μετά το σάλο που προκλήθηκε ο ίδιος επανήλθε, κάνοντάς το ακόμα χειρότερο, αφού ούτε λίγο ούτε πολύ ισχυρίστηκε πως οι ομοφυλόφιλοι «θέλουν να παίρνουν τα παιδιά των άλλων».
Μετά από αυτά τα διαδοχικά κηρύγματα μίσους, ο Κατσίκης έγινε αντικείμενο μήνυσης από τη ΛΟΑΤ κοινότητα. Προχθές λοιπόν, εξετάστηκε στην Επιτροπή δεοντολογίας της βουλής το αίτημα άρσης της ασυλίας του βουλευτή, με την εισήγηση να είναι αρνητική. Κι αυτό γιατί υπέρ της άρσης ασυλίας ψήφισε ποιος μόνο; Μαντέψτε: Το «ομοφοβικό» και «συντηρητικό» ΚΚΕ. Όλοι οι υπόλοιποι εκπρόσωποι των κομμάτων, ανάμεσά τους κι εκείνοι του Σύριζα, που ήταν από τους πιο λάβρους επικριτές της «οπισθοδρομικής» στάσης του ΚΚΕ σε ζητήματα φύλου, έκριναν προφανώς ότι δε συνιστά ρητορική μίσους η σύγκριση της παιδοφιλίας με την ομοφυλοφιλία.
«Περιέργως» η είδηση πέρασε εντελώς στα ψιλά, σε αντίθεση με τη φασαρία που είχε ξεσπάσει τον καιρό των δηλώσεων. Καθένας μπορεί να φανταστεί τι θα γινόταν αν το ΚΚΕ είχε καταψηφίσει την άρση ασυλίας, ιδίως αν το κυβερνών κόμμα την είχε υπερψηφίσει. Οι ευαισθησίες όμως τόσο των «εναλλακτικών» και «προοδευτικών» ΜΜΕ, όσο και των αντίστοιχων λογαριασμών στα ΜΚΔ, είναι αλά καρτ ανάλογα με τα προσδοκώμενα επικοινωνιακά οφέλη, φανερώνοντας το βαθιά υποκριτικό χαρακτήρα του ενδιαφέροντός τους για την καταπολέμηση των διακρίσεων και του ρατσισμού σε άτομα διαφορετικού σεξουαλικού προσανατολισμού.

Κοινή αιμοδοσία Δήμου Καλλιθέας – Χρυσής Αυγής καταγγέλλει η ΛΑΣΥ

Την ώρα που το τελευταίο διάστημα οι φασίστες της Καλλιθέας προσπαθούν με κάθε τρόπο να κάνουν αισθητή την παρουσία τους στην πόλη, συναντώντας πάντα την αποφασιστική απάντηση των κομμουνιστών, η δημοτική αρχή αντιμετωπίζει τη Χρυσή Αυγή όχι μόνο ως ισότιμο συνομιλητή, αλλά και ως φορέα κοινωνικών δράσεων.
Οι ίδιοι λοιπόν που παλιότερα διοργάνωναν τις κατάπτυστες «Αιμοδοσίες μόνο για Έλληνες» έγιναν συνδιοργανωτές εθελοντικής αιμοδοσίας υπό την αιγίδα του Δήμου Καλλιθέας στα Δημοτικά Ιατρεία Καλλιθέας χθες και προχθές. Οι σημερινοί δημοτικοί άρχοντες είχαν δώσει δείγματα γραφής και παλιότερα βέβαια, καθώς ο δήμαρχος τον περασμένο Δεκέμβρη φιγουράριζε μαζί με χρυσαυγίτες κι άλλα φασιστοειδή στο μνημόσυνο των πεσόντων χωροφυλάκων στου Μακρυγιάννη κατά τα Δεκεμβριανά.
Τον εναγκαλισμό με τους φασίστες καταγγέλλει σε υψηλούς τόνους η Λαϊκή Συσπείρωση Καλλιθέας, καλώντας το λαό της πόλης ενόψει εκλογών να τιμωρήσει όσους κανακεύουν το φασισμό, με την ενίσχυση των αγωνιστικών ψηφοδελτιών. Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση:
«Για ακόμη μία φορά ο δήμαρχος Καλλιθέας και η διοίκηση του δήμου δείχνει τη διάθεσή του να “χαϊδέψει” και να προβάλει τους ναζιστές – εγκληματίες της Χρυσής Αυγής.
Ο δήμαρχος Καλλιθέας και η διοίκηση του δήμου αποδέχτηκαν ουσιαστικά τη συνδιοργάνωση εθελοντικής αιμοδοσίας με την “Ελληνική Αυγή”, τη δημοτική παράταξη των φασιστών, στα Δημοτικά Ιατρεία Καλλιθέας, την Τετάρτη 23 Ιανουαρίου και την Πέμπτη 24 Ιανουαρίου. Αποδέχτηκαν ουσιαστικά τη συνδιοργάνωση εθελοντικής αιμοδοσίας με φασίστες, ρατσιστές που έχουν στο παρελθόν οργανώσει εθελοντικές αιμοδοσίες μόνο για Έλληνες!!!
Αυτοί που σκότωσαν τον Παύλο Φύσσα, που καθημερινά χτυπάνε εργάτες, αγωνιστές, φτωχούς και κατατρεγμένους μετανάστες, “κόπτονται” να σώσουν ζωές συνδημοτών τους που το έχουν ανάγκη! Η Χρυσή Αυγή είναι το χρησιμότατο και άριστα αξιοποιημένο εργαλείο του αστικού πολιτικού συστήματος σε δύο κατευθύνσεις. Από τη μια παρασύρει με ψέματα και από την άλλη τρομοκρατεί. Και στις δύο αυτές εκφάνσεις της δράσης της, θύματα είναι η εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα, ενώ ωφελημένοι βγαίνουν η αστική τάξη και το μεγάλο κεφάλαιο, των οποίων τα συμφέροντα, πότε φανερά και πότε ύπουλα, η Χρυσή Αυγή προστατεύει και υπηρετεί.
Δεν είναι τυχαία αυτή η ανοχή του δημάρχου, καθώς πρόσφατα εθεάθη μαζί με χρυσαυγίτες και άλλα ναζιστικά απολιθώματα στο ετήσιο εμετικό “μνημόσυνο” των απόγονων των Χιτών και ταγματασφαλιτών …στου Μακρυγιάννη.
Είναι ξεκάθαρο ότι με τη στάση του και την ανοχή του εκκολάπτει “το αυγό του φιδιού” διευκολύνοντας τα σχέδια του φασιστικού μορφώματος.
Η “Λαϊκή Συσπείρωση” Καλλιθέας καλεί το λαό και τη νεολαία της Καλλιθέας να απομονώσουν τέτοιου είδους “πρωτοβουλίες” για δήθεν κοινωνική αλληλεγγύη, που εμφανίζεται με τη μορφή της ελεημοσύνης και του τραμπουκισμού ταυτόχρονα. Να δυναμώσουν συνολικά την πάλη τους ενάντια στην αντιλαϊκή – αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και των μονοπωλίων που διευκολύνουν με τη στάση τους το εγκληματικό ναζιστικό μόρφωμα να δρα ανενόχλητο.
Στις εκλογικές αναμετρήσεις που έχουμε μπροστά μας να “γυρίσουν την πλάτη” στους φασίστες και σε όλους αυτούς που τους ανέχονται και τους στηρίζουν.
Να στηρίξουν τα ψηφοδέλτια της “Λαϊκής Συσπείρωσης” σε δήμους και Περιφέρειες.
Να ενισχύσουν τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ παντού».

Τι δεν κατάλαβε ο Τσίπρας από το Λένιν


Ο λενινισμός από τα Λιντλ είναι ένα από τα αγαπημένα σπορ των Συριζαίων, και δε θα μπορούσε να λείψει κι από τη χθεσινή ομιλία Τσίπρα, σημαντικό μέρος της οποίας αφιερώθηκε σε μια ολομέτωπη επίθεση στο ΚΚΕ, που… δεν μπορεί πια «να χαίρει ασυλίας», όπως δήλωσε ο πρωθυπουργός σε μια διάλεκτο που θεωρητικά προσιδιάζει σε αδωνοβορίδηδες, αλλά ποιος στέκεται τώρα σε τέτοιες λεπτομέρειες.
Σε μια αποστροφή του λοιπόν, την οποία δεν ξέρουμε αν εμπνεύστηκε ο ίδιος ή ανήκε στο σκονάκι που αγχωμένα διάβαζε από μέσα κατά διαστήματα, κυρίως ως προς τα ιστορικά στοιχεία, ο Τσίπρας αναρωτήθηκε: «Ή εγώ διάβασα λάθος το Λένιν όταν ήμουν μικρός ή κάτι άλλο συμβαίνει». Δε θα σχολιάσουμε την οίηση του πρωθυπουργού που θεωρεί ότι το διάβασμα που έκανε ως μαθητής της ΚΝΕ τον κατέστησε και μύστη του μαρξισμού – λενινισμού, η οποία συγκρίνεται μόνο με εκείνη του γνωστού μοντέλου που απέρριψε το «Κεφάλαιο» και το συγγραφέα του στα 15 της.
Θα σταθούμε στην ουσία αυτού που «κατάλαβε» ο Τσίπρας από το μεγάλο επαναστάτη κι όσα ακριβώς έλεγε. Η αναφορά του πρωθυπουργού αφορούσε συγκεκριμένα τα περί αυτοδιάθεσης των λαών, τα οποία σκόπιμα συγχέει με το διαβόητο «δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού», για ν’ αποδείξει πως οι κομμουνιστές τάχα έχουν «εγκαταλείψει» τις λενινιστικές διεθνιστικές αρχές. Η γραμμή αυτή φυσικά δεν είναι καινούρια, αλλά αποτελεί μόνιμο βέλος στη φαρέτρα του Σύριζα κατά του ΚΚΕ από την πρώτη στιγμή που άρχισε να γίνεται γνωστό το περιεχόμενο της Συμφωνίας των Πρεσπών.  Για να δούμε λοιπόν αν ο Τσίπρας διάβασε τα παρακάτω αποσπάσματα από το έργο του ηγέτη της Οχτωβριανής Επανάστασης:
«Γι’ αυτό η τάση (η επιδίωξη) κάθε εθνικού κινήματος είναι ο σχηματισμός εθνικών κρατών, που ικανοποιούν καλύτερα αυτές τις ανάγκες του σύγχρονου καπιταλισμού. Προς το σχηματισμό αυτό σπρώχνουν οι πιο βαθιοί οικονομικοί παράγοντες και, για το λόγο αυτό, για όλη τη Δυτική Ευρώπη – κάτι παραπάνω: για όλο τον πολιτισμένο κόσμο – χαρακτηριστικό φυσιολογικό φαινόμενο για την κεφαλαιοκρατική περίοδο είναι τα εθνικά κράτη (…) Με την έννοια αυτοδιάθεση των εθνών εννοούμε τον κρατικό χωρισμό τους από ξένα εθνικά σύνολα, εννοούμε το σχηματισμό αυτοτελούς εθνικού κράτους» (Β. Ι. Λένιν: «Για το Δικαίωμα Αυτοδιάθεσης των Εθνών», «Απαντα», τ. 25, σελ. 261.)
«Οι διάφορες διεκδικήσεις της δημοκρατίας, μαζί και η αυτοδιάθεση, δεν είναι κάτι απόλυτο, αλλά ένα “μέρος” του πανδημοκρατικού (σήμερα: πανσοσιαλιστικού) “παγκόσμιου” κινήματος. Μπορεί σε ορισμένες συγκεκριμένες περιπτώσεις το μέρος να έρχεται σε αντίθεση με το όλο και τότε πρέπει να απορρίπτεται» (Β. Ι. Λένιν, «Τα αποτελέσματα της συζήτησης για την αυτοδιάθεση». «Απαντα», τ. 30, σελ. 39).
Σε άλλο σημείο υπογράμμιζε:
«Το άρθρο του προγράμματός μας για την αυτοδιάθεση των εθνών δεν μπορεί να ερμηνευτεί αλλιώς παρά μόνο με την έννοια της πολιτικής αυτοδιάθεσης, δηλαδή του δικαιώματος αποχωρισμού και σχηματισμού ανεξάρτητου κράτους» (Β. Ι. Λένιν, «Θέσεις πάνω στο Εθνικό Ζήτημα», «Απαντα», τ. 23, σελ. 315).
Λίγο παρακάτω συμπλήρωνε:
«Η αναγνώριση (…) του δικαιώματος της αυτοδιάθεσης όλων των εθνοτήτων δε σημαίνει καθόλου πως οι σοσιαλδημοκράτες (κομμουνιστές) παραιτούνται από το να δώσουν δική τους εκτίμηση όσον αφορά τη σκοπιμότητα του κρατικού αποχωρισμού του ενός ή του άλλου έθνους σε κάθε ξεχωριστή περίπτωση. Αντίθετα οι σοδιαλδημοκράτες πρέπει να δίνουν ίσα – ίσα δική τους εκτίμηση, παίρνοντας υπόψη τόσο τις συνθήκες εξέλιξης του καπιταλισμού και της καταπίεσης των προλετάριων των διαφόρων εθνών από την ενωμένη αστική τάξη όλων των εθνοτήτων, όσο και τα γενικότερα καθήκοντα της δημοκρατίας και στην πρώτη σειρά και πάνω απ’ όλα τα συμφέροντα της ταξικής πάλης του προλετάριου για το σοσιαλισμό» (Β. Ι. Λένιν, «Θέσεις πάνω στο Εθνικό Ζήτημα», «Απαντα», τ. 23, σελ. 316).
Κι αν έχει συνηθίσει στα σκονάκια και του φαίνονται μεγάλα όλα αυτά, μπορεί να τα δει κωδικοποιημένα σε τίτλους από τον Παφίλη στο παρακάτω βίντεο.
Πόσα από αυτά που αναφέρει ο Λένιν έχουν σχέση με την κατάσταση στη σημερινή ΠΓΔΜ κι οσονούπω Βόρεια Μακεδονία; Μήπως βρισκόμαστε σε εποχή που ο σχηματισμός των εθνών κρατών είναι ακόμα σε εξέλιξη, στην εποχή της αποικιοκρατίας και των πολυεθνικών αυτοκρατοριών; Μήπως δεν έχει ολοκληρωθεί ο μετασχηματισμός της γειτονικής χώρας σε ανεξάρτητο κράτος; Μήπως αρνείται το ΚΚΕ το δικαίωμα ύπαρξής του, όπως οι μακεδονομάχοι των συλλαλητήριων που μιλούν για «θνησιγενές κρατίδιο των Σκοπίων»; Μήπως δεν αναγνωρίζει την ύπαρξη σλαβομακεδόνων ή βορειομακεδόνων, όπως επίσης εντέχνως κατηγόρησε με τις δακρύβρεχτες αναφορές στο σλαβομακεδονικό αλφαβητάρι των κομμουνιστών της Τασκένδης ο Τσίπρας το ΚΚΕ;
Τίποτε από όλ’ αυτά δε συμβαίνει φυσικά. Κι όσο μικρή εμπιστοσύνη κι αν έχουμε στη λενινιστική, αλλά και στην εγκυκλοπαιδική μόρφωση του Τσίπρα, θεωρούμε ότι είναι πιθανό όντως να έχει καταλάβει περισσότερα από το Λένιν από όσα αφήνει να εννοηθούν στο «αθώο» ρητορικό του ερώτημα στη βουλή. Πολύ καλύτερα εξάλλου τα γνωρίζουν οι σύμβουλοι και λογογράφοι του. Η διαστρέβλωση λοιπόν είναι σε σημαντικό βαθμό συνειδητή.
Το λενινιστικό πασπάλισμα των αντιδραστικών θεωριών του «είσαι ό,τι δηλώσεις», το οποίο σε επίπεδο διακρατικών σχέσεων είναι όχημα ανακίνησης αλυτρωτισμών, ειδικά στην ευαίσθητη περιοχή των Βαλκανίων, είναι εκ των ων ουκ άνευ για να συντηρείται το ψευδοδίπολο των «προοδευτικών» διεθνιστών που στηρίζουν τη συμφωνία Τσίπρα – Ζάεφ, και των «συντηρητικών», στους οποίους τσουβαλιάζονται αδιακρίτως οι αντίπαλοί της ανεξάρτητα από τη σκοπιά της κριτικής τους. Μια νατοϊκή αριστερά χρειάζεται όμως και τον ιμπεριαλιστικό λενινισμό της ως «θεωρητικό» υπόβαθρό της, ποντάροντας στην άγνοια ή την ιδιοτέλεια των υποστηρικτών της.

Εργατικό Κέντρο στην υπηρεσία των εργαζομένων, όχι των αφεντικών




Ο Κερκυραϊκός Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων καλεί τα Δ.Σ. των Σωματείων και τους αντιπροσώπους τους στο Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας, όλους τους τίμιους συνδικαλιστές, να αναλάβουν την ευθύνη και να διασφαλίσουν ότι την Δευτέρα 28 Γενάρη (5 μ.μ.) θα διεξαχθεί μια πραγματική Γενική Συνέλευση των αντιπροσώπων του Εργατικού Κέντρου Κέρκυρας. Τους καλεί να συμβάλουν, ώστε αυτή η Γενική Συνέλευση να έχει στο επίκεντρό της τις ανάγκες και τις αγωνίες χιλιάδων εργαζομένων και στο νησί μας. Να συζητήσει τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι συνάδελφοι σε όλους τους χώρους δουλειάς. Απληρωσιά, ελαστικές μορφές εργασίας, ατέλειωτες ώρες δουλειάς, κατάργηση της κυριακάτικης αργίας, εργοδοτικά εγκλήματα («εργατικά ατυχήματα»), εργοδοτική τρομοκρατία και αυθαιρεσία, κρατική καταστολή και περιστολή συνδικαλιστικών ελευθεριών, δικαίωμα στην απεργία και ο κατάλογος δεν έχει τελειωμό.
Η προσπάθεια του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού, όπως εκφράζεται από την πλειοψηφία της Διοίκησης του ΕΚΚ, σε συμπόρευση με την αντίστοιχη της ΓΣΕΕ,  που με τερτίπια και με την καθοδήγηση των μεγαλοεργοδοτών το έχουν μετατρέψει σε φερέφωνο και εκτελεστικό όργανο των μεγάλων αφεντικών και των κυβερνήσεων, να πέσει στο κενό. Ως εδώ λοιπόν με τις μεθοδεύσεις της μεγαλοεργοδοσίας! Ως εδώ με την βρώμα των ανθρώπων της μέσα στο εργατικό κίνημα!

ΒΑΖΟΥΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΓΚΕΣ
ΟΧΙ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΩΝ ΛΙΓΩΝ
ΠΕΡΝΑΜΕ ΣΤΗΝ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ


Οι κομμουνιστές και η… «βεβήλωση» της Ακρόπολης

Η κίνηση των μελών του ΚΚΕ να αναρτήσουν πανό κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών με το σύνθημα «Όχι στη Συμφωνία Τσίπρα – Ζάεφ, Όχι στα σχέδια ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ, Οχι στον αλυτρωτισμό και τον εθνικισμό, Ναι στη φιλία, αλληλεγγύη και κοινή πάλη των λαών», γραμμένο στα Ελληνικά και στα Αγγλικά, ενόχλησε.
    Έγινε λόγος για χαμηλού επιπέδου «εικαστική παρέμβαση», για «αφισορύπανση» του ναού, ακόμα και για «βεβήλωση» (!) της Ακρόπολης από το ΚΚΕ…
    Στο σημείωμα που ακολουθεί δεν θα αναφερθούμε στις αιτιάσεις περί αισθητικής που μπορεί να διατυπώνονται και με καλόπιστη διάθεση, αφού αλίμονο αν η δική μας αισθητική είχε την απαίτηση να επιβληθεί στην αισθητική των άλλων. Αλλά και αντιστρόφως…
    Θα σταθούμε αποκλειστικά στους φέροντες πολιτική ιδιότητα επικριτές του ΚΚΕ και στα παρακολουθήματα αυτών.
    Από όσο, λοιπόν, μπορούμε να θυμηθούμε, κανείς από τους αντιδρώντες για την «βεβήλωση» της Ακρόπολης από το ΚΚΕ δεν ένιωσαν βεβηλωμένοι όταν
  • το ελληνικό κράτος έδινε την άδεια στην κυρία Τζένιφερ Λόπεζ, το 2008, να χρησιμοποιεί τον Παρθενώνα ως ντεκόρ για τη διαφήμιση της κολεξιόν της…


  • όταν το ελληνικό κράτος δεν έβγαλε άχνα το 1992, τότε που στη διαφήμιση της «Coca-Cola» οι κίονες του Παρθενώνα έπαιρναν το σχήμα του μπουκαλιού της πολυεθνικής…

    Επίσης, θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε ότι εκλεκτές διασημότητες εκ των ολοφυρόμενων για την «βεβήλωση» του ΚΚΕ είναι επίλεκτα μέλη εκείνου του σεσημασμένου κλαμπ που ευγνωμονεί τους Άγγλους που αιματοκύλισαν την Αθήνα το Δεκέμβρη του 1944, δηλαδή
  • αυτούς που εγκατέστησαν πολυβολεία ακόμα και στον Παρθενώνα, σαν αυτόν που φωτογραφιζόταν στο Μουσείο της Ακρόπολης …

    Επιπλέον επισημαίνουμε: Μεταξύ των πολιτικών επικριτών των κομμουνιστών ότι «βεβήλωσαν» την Ακρόπολη επειδή ανάρτησαν πανό, δεν βρήκαμε ούτε έναν που να μην έχει χειροκροτήσει τον Μακρόν, τον λιμοκοντόρο τραπεζίτη που έχει στείλει τις τελευταίες βδομάδες 100 ανθρώπους σε σοβαρή κατάσταση στα νοσοκομεία με 13 να έχουν χάσει το μάτι τους,
  • όταν για να μας απαγγείλει «το όραμά του για την Ευρώπη» το ελληνικό κράτος του παραχώρησε (επί… «αριστερής» κυβερνήσεως) ακόμα και την Πνύκα …
    Και φυσικά στους πολιτικούς επικριτές των κομμουνιστών για το πανό στην Ακρόπολη, είδαμε να συνωθούνται κι όλοι εκείνοι που το 2015 ψήφισαν το 3ο Μνημόνιο. Και το 3ο Μνημόνιο δεν ψηφίστηκε από το ΚΚΕ. Ψηφίστηκε από εκείνους που μαζί με το Μνημόνιο ψήφισαν και το Υπερταμείο. Αυτό, δηλαδή, στο οποίο επιχειρήθηκε να ενταχθούν για να εκποιηθούν 2.500 μνημεία και αρχαιολογικοί χώροι του τόπου (!), πράξη ιταμή και πραγματικά βέβηλη, απέναντι στην οποία, μεταξύ άλλων σημαιοφόρων, στάθηκε ένας κομμουνιστής, ο δήμαρχος Πάτρας, ο Πελετίδης.   
    Ας είμαστε, λοιπόν, ειλικρινείς. Αυτό που ενόχλησε του πολιτικούς επικριτές των κομμουνιστών δεν ήταν η ανύπαρκτη «βεβήλωση». Ούτε το πανό. Ήταν το μήνυμα του πανό.

    Και ο λόγος είναι προφανής. Η πραγματική τους ενόχληση βρίσκεται στο γεγονός ότι το μήνυμα του πανό δεν εμπίπτει στην «αισθητική» των «εταιρειών» που αυτοί υπηρετούν. Ούτε, φυσικά, εμπίπτει στον κόσμο των δικών τους συμμαχιών. Των συμμαχιών τους, δηλαδή, με εκείνους που θέλουν και την ποδηγέτηση του ελληνικού λαού και την βεβήλωση των πανανθρώπινων μηνυμάτων που εκπέμπει η Ακρόπολη.

Παράπλευρες απώλειες – Αυξάνονται οι νεκροί από αστυνομικά τέιζερ και σπρέι πιπεριού στη Γερμανία

Η στρατιωτικοποίηση και η ολοένα και πιο διευρυνόμενες αρμοδιότητες της γερμανικής αστυνομίας οδηγούν σε διαρκή αύξηση των νεκρών από χρήση όπλων ηλεκτροσόκ και σπρέι πιπεριού κυρίως. Μόλις την Παρασκευή ένας 56χρονος άνδρας στην πόλη Πίρμαζεν έπεσε νεκρός από έμφραγμα, μετά τη χρήση όπλου ηλεκτροσόκ. Οι αστυνομικοί προχώρησαν στη χρήση τέιζερ όταν ο άντρας αρνήθηκε να εξεταστεί οικειοθελώς για την ψυχική του πάθηση. Πριν λίγους μήνες ένας ακόμα 43χρονος άντρας έπεσε θύμα τέιζερ στη Νυρεμβέργη.
Ιδιαίτερα επικίνδυνη αναδεικνύεται και η χρήση σπρέι πιπεριού από την αστυνομία. Στις 12 Γενάρη πέθανε από τη χρήση του σπρέι ένας 36χρονος άνδρας, που και στις 27 Δεκέμβρη είχε εκτεθεί σε αυτό.
Παρά τα συνεχή περιστατικά, τόσο η αστυνομία, όσο και οι πολιτικοί της προϊστάμενοι αρνούνται να αναγνωρίσουν το πρόβλημα, Είναι χαρακτηριστικό ότι στο παρελθόν τόσο οι ομοσπονδιακές αρχές, όσο και οι κυβερνήσεις των κρατιδίων αρνήθηκαν πρωτουβουλίες οργανώσεων πολιτών να καταγράφονται τουλάχιστον στατιστικά οι θάνατοι από τέιζερ και σπρέι πιπεριού, ενώ υπήρχε και αμφισβήτηση της συσχέτισης μεταξύ αυτών των μεθόδων καταστολής και των θανάτων μετά τη χρήση τους. Έκθεση του ολλανδικού παραρτήματος της Διεθνούς Αμνηστίας απέδειξε πάντως την επικινδυνότητα αυτών των πρακτικών, ενώ τόνισε και την ελλιπή εκπαίδευση των αστυνομικών στη χρήση τους. Στις μόλις δυο μέρες εκπαίδευσης των αστυνομικών «δεν υπήρξε σχεδόν καμία ενασχόληση με πολλούς από τους κινδύνους, που αναφέρει αναλυτικά ο κατασκευαστής».  Αν και θεωρητικά η χρήση όπλων ηλεκτροσόκ στοχεύει στην αποτροπή εγκληματιών από το να πλησίασουν, στην Ολλανδία χρησιμοποιήθηκε κατά 44% με απευθείας επαφή με το σώμα, μια επώδυνη πρακτική που στόχο έχει να κάμψει την αντίσταση του πραγματικού ή κατά φαντασίαν υπόπτου. Πολύ χαρακτηριστικό είναι επίσης πως στο 80% των περιπτώσεων, τα όπλα ηλεκτροσόκ χρησιμοποιούνται εναντίον άοπλων ατόμων. Στη Γερμανία, η αυστηροποίηση των αστυνομικών κανονισμών έχει οδηγήσει πλέον σε σχεδόν καθημερινή χρήση των όπλων αυτών, χωρίς κανένα ενδιαφέρον για τις δυνάμει θανατηφόρες συνέπειές τους.
Με πληροφορίες από junge welt

Παλιά τους τέχνη κόσκινο...


Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, που τολμάνε να κάνουν μαθήματα διεθνισμού στο ΚΚΕ, φτάνοντας να χαρακτηρίσουν έως και «αντιιμπεριαλιστική» (!) τη ΝΑΤΟική συμφωνία των Πρεσπών, ξέρουν καλά ότι το κόμμα τους έχει πλούσιο παρελθόν στο ξέπλυμα του ιμπεριαλισμού και των προσχημάτων που χρησιμοποιεί διαχρονικά για να μακελέψει λαούς, να αλλάξει σύνορα, να προωθήσει τα αμερικανοΝΑΤΟικά συμφέροντα σε βάρος ανταγωνιστικών δυνάμεων. Κι όποτε δεν το έκανε ανοιχτά, το έκανε επιτήδεια, κρατώντας ίσες αποστάσεις ανάμεσα στους θύτες και τα θύματα, με επιχειρηματολογία που τελικά κατέληγε να δικαιολογεί τα ιμπεριαλιστικά εγκλήματα, να τα ξεπλένει στα μάτια του λαού. Απ' αυτή την άποψη, ο ΣΥΡΙΖΑ και όλοι οι προκάτοχοί του στο χώρο της λεγόμενης «ανανεωτικής αριστεράς» υπήρξαν πάντα χρήσιμοι στο σύστημα. Για τις υπηρεσίες του αυτές, ο ΣΥΡΙΖΑ αναβαθμίστηκε σε κυβέρνηση, αποσπώντας σήμερα τα εύσημα για τον πρωταγωνιστικό του ρόλο στο ξεδίπλωμα της αντιλαϊκής πολιτικής και στη βαθύτερη εμπλοκή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς και σχεδιασμούς.
* * *
Ας κάνουμε μια μικρή αναδρομή στο σχετικά πρόσφατο παρελθόν: Στις αρχές της δεκαετίας του '80, όταν το ΠΑΣΟΚ, σε μια τεραστίων διαστάσεων καπηλεία συνθημάτων και αξιών, διακήρυττε ότι θα διώξει τις αμερικανικές βάσεις, η τότε ηγεσία της «ανανεωτικής αριστεράς», δηλαδή του «ΚΚΕ εσωτερικού», του «τράβαγε το αυτί» ότι «οι βάσεις δεν είναι ραπανάκια για να ξεριζώνονται», χτίζοντας άλλοθι για την παραμονή τους, όπως αποφάσισε τελικά και το ΠΑΣΟΚ, παρά την εκφρασμένη θέληση του λαού να πάρουν πόδι από την Ελλάδα οι βάσεις εφόρμησης των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ. Μερικές δεκαετίες μετά, ο ΣΥΡΙΖΑ σπέρνει βάσεις σε όλη τη χώρα, καθιστώντας την ξέφραγο αμπέλι για τους ΑμερικανοΝΑΤΟικούς ιμπεριαλιστές. Οταν με απόφαση ΕΕ και ΝΑΤΟ αναγνωριζόταν η Κροατία και ξεκίναγε η διάλυση της Γιουγκοσλαβίας, ο ΣΥΝ χειροκροτούσε την απόσπαση κρατών, στο όνομα της αυτοδιάθεσης των λαών. Αλλά και το 1992, η τότε αριστερά του ΣΥΝ υπέγραφε μαζί με το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ τη γνωστή θέση «Ποτέ το όνομα Μακεδονία», ενώ συμμετείχε και στα εθνικιστικά συλλαλητήρια, για να τα γυρίσει ξανά μετά από λίγους μήνες, έχοντας όμως εγγράψει υποθήκες ως αναγκαία τσόντα στους αντιλαϊκούς σχεδιασμούς του κεφαλαίου, ιδιαίτερα σε μια περίοδο που ο αέρας της αντεπανάστασης σάρωνε τα πάντα.
* * *
Λίγα χρόνια μετά, ακολούθησε η ΝΑΤΟική επέμβαση που έληξε με διαμελισμό της Γιουγκοσλαβίας και ποτάμι αίματος στα Βαλκάνια. Τι έλεγε τότε ο ΣΥΝ; «Οχι στον πόλεμο - όχι στην εθνοκάθαρση του Μιλόσεβιτς»! Υιοθετούσε έτσι και αναπαρήγε το βασικό επιχείρημα των ιμπεριαλιστών, ότι συντελούνταν «εθνοκάθαρση» και άρα νομιμοποιούνταν να επέμβουν, σε μια χώρα που είχε 3 εκατομμύρια μεικτούς γάμους και άνθρωποι διαφορετικών εθνικοτήτων και θρησκειών συμβίωναν ανέκαθεν ειρηνικά! Μάλιστα, όταν εκείνη την περίοδο ήρθε ο Κλίντον στην Αθήνα και το μεγάλο λαϊκό συλλαλητήριο έγινε στόχος άγριας καταστολής, στελέχη του επέρριπταν ευθύνες στο ΚΚΕ, κατηγορώντας το για ακραία στάση επειδή αρνήθηκε να συμμορφωθεί με την απόφαση απαγόρευσης της πορείας προς την αμερικάνικη πρεσβεία! Αλλοθι επομένως και στην καταστολή, για την «ασφάλεια» του πλανητάρχη και για ...να μη στάξει η ουρά του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού.
* * *
Το 2001, όταν έγινε η επίθεση στους δίδυμους πύργους στις ΗΠΑ και το πράγμα φώναζε από μακριά ότι θα αποτελούσε άλλοθι για κλιμάκωση της ιμπεριαλιστικής επιθετικότητας των ΗΠΑ παγκοσμίως, στο όνομα της «καταπολέμησης της τρομοκρατίας» ο ΣΥΝ ένωνε τη φωνή του με το ΠΑΣΟΚ, τη ΝΔ και άλλα κόμματα, κάτω από το ομόθυμο σύνθημα «είμαστε όλοι Αμερικανοί». Ούτε κουβέντα για την πολεμική προετοιμασία των ΗΠΑ, που δεν άργησε να εκδηλωθεί, με τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις που ακολούθησαν, στο Αφγανιστάν το 2001 και στο Ιράκ το 2003. Ακόμα και όταν ξέσπασε ο πόλεμος στο Ιράκ, ο ΣΥΝ διατύπωνε ένα πασιφιστικό «όχι στον πόλεμο», αλλά έσπευδε να συμπληρώσει ότι ο Σαντάμ Χουσεΐν είχε πυρηνικά και χημικά όπλα, πρόσχημα με το οποίο έγινε η επέμβαση, για να αποκαλυφθεί μερικά χρόνια αργότερα ότι ήταν ολότελα φτιαχτό από τα χαλκεία προπαγάνδας του ιμπεριαλισμού. Η βρώμικη δουλειά όμως είχε ήδη γίνει! Πιο πρόσφατο παράδειγμα, η στάση του στο Παλαιστινιακό. Αρχικά «ίσες αποστάσεις» ανάμεσα στους θύτες και τα θύματα, στάση που σταδιακά - και στο πλαίσιο της κολιγιάς με το Ισραήλ - μετατρέπεται σε ανοιχτή συνηγορία υπέρ του «δικαιώματός» του να τσακίζει έναν ολόκληρο λαό.
* * *
Στην πραγματικότητα δεν υπάρχει ιμπεριαλιστική εκστρατεία που το σύνθημά της δεν το ασπάστηκε ο ΣΥΡΙΖΑ, είτε αυτό αφορούσε την υπεράσπιση τάχα των «ανθρώπινων δικαιωμάτων», είτε την «προάσπιση της δημοκρατίας», είτε την «υπεράσπιση των μειονοτήτων» και το «δικαίωμα για αυτοπροσδιορισμό και αυτοδιάθεση»... Οχι μόνο τα υιοθετούσε αλλά τα πρόβαλλε στο λαό, συμβάλλοντας στο να νομιμοποιείται σε λαϊκές συνειδήσεις κάθε έγκλημα που ο ιμπεριαλισμός διέπραττε με τέτοια προσχήματα...

Βαλκάνια - Βενεζουέλα στο στόχαστρο των ιμπεριαλιστών




Αυτές τις μέρες της συζήτησης για τη συμφωνία των Πρεσπών, που ο ΣΥΡΙΖΑ και τα στελέχη του με περισσό θράσος παρουσιάζουν ως παράγοντα «ειρήνης και ασφάλειας» στα Βαλκάνια τις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και την ΕΕ, αυτές οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις δείχνουν έμπρακτα το «φιλειρηνικό» τους έργο και στη μακρινή Βενεζουέλα. Εκεί επιχειρούν μια ωμή επέμβαση για την ανατροπή της μη αρεστής σε αυτούς κυβέρνησης και του Προέδρου της χώρας, στο όνομα της... δημοκρατίας.
Αυτό που επιβεβαιώνεται και στη γειτονιά μας και στη Βενεζουέλα είναι ότι οι στοχεύσεις των ιμπεριαλιστών δεν αλλάζουν: Αφορούν το μοίρασμα αγορών, τον έλεγχο σφαιρών επιρροής, φυσικών πόρων. Στα Βαλκάνια οι διευθετήσεις και παρεμβάσεις που γίνονται (συμφωνία Πρεσπών, παζάρια για το Κοσσυφοπέδιο, σχέδια «Μεγάλης Αλβανίας») επιχειρούν να εδραιώσουν τα συμφέροντα των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ, των μονοπωλιακών ομίλων των χωρών τους ώστε να ανακοπεί η επιρροή της Ρωσίας, της Κίνας και άλλων ανταγωνιστών. Στη Βενεζουέλα, ο πλούτος της χώρας, οι συμμαχίες με τη Ρωσία και την Κίνα τα τελευταία χρόνια, έχουν μπει στο στόχαστρο των ΗΠΑ και της ΕΕ. Ετσι, τα παραμύθια που πουλάνε αστοί και σοσιαλδημοκράτες υπηρέτες του συστήματος και στη χώρα μας (ΣΥΡΙΖΑ και όλα τα άλλα αστικά κόμματα) περί «εγγυητών της ειρήνης», δεν πείθουν κανέναν. Υπάρχει πολλή συσσωρευμένη πείρα για το ρόλο των ...εταίρων τους. Αυτό που απαιτείται είναι η πείρα να μετατραπεί σε οργανωμένο αγώνα για σύγκρουση με κάθε ιμπεριαλιστικό οργανισμό, με κάθε αστική τάξη, ώστε οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα να γίνουν αφέντες στον τόπο τους και να μπορούν να αναπτύξουν την αμοιβαία επωφελή συνεργασία με άλλους λαούς, όπως δείχνει η περίοδος της σοσιαλιστικής οικοδόμησης στα Βαλκάνια, αλλά και η μεγάλη διεθνιστική βοήθεια που πρόσφεραν σε όλο τον κόσμο η ΕΣΣΔ και οι άλλες σοσιαλιστικές χώρες.

Διαχρονική στάση


Η στάση του ΚΚΕ απέναντι στη συμφωνία Τσίπρα - Ζάεφ αποτελεί συνέχεια της διαχρονικής του στάσης και του αγώνα ενάντια στα επικίνδυνα ιμπεριαλιστικά σχέδια, στις επεμβάσεις των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ και ΕΕ στην περιοχή, στην εμπλοκή της χώρας για τα συμφέροντα της αστικής τάξης.
Διαχρονικά αυτή η στάση του Κόμματος έχει συμβάλει, ώστε ο ελληνικός λαός να μην υιοθετήσει μαζικά τα προσχήματα των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών, επεμβάσεων και πολέμων, έχει συμβάλει να διατηρούνται ζωντανά αντιιμπεριαλιστικά και αντιΝΑΤΟικά αισθήματα σε σημαντικά τμήματα του λαού μας.
Αυτά, άλλωστε, αναγνωρίζονται ως «προβλήματα» από την πρόσφατη έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, που καλεί την Πρεσβεία, την κυβέρνηση, ΜΚΟ, ΜΜΕ, φορείς σε δράση προκειμένου να λυθούν. Η στάση αυτή του ΚΚΕ είναι απάντηση στον εθνικισμό και τον κοσμοπολιτισμό, στην προσπάθεια να αξιοποιηθούν υπαρκτά και ανύπαρκτα ζητήματα για να διχάζουν λαούς και να υποδαυλίζουν συγκρούσεις, στην τακτική του «διαίρει και βασίλευε».
Είναι η μόνη συνεπής διεθνιστική και ταυτόχρονα πατριωτική στάση από τη σκοπιά του λαού.
Το ΚΚΕ είναι η μόνη πολιτική δύναμη, που ήδη από το 1992, μέσα στις δύσκολες συνθήκες της αντεπανάστασης και κόντρα στο ρεύμα, καταδίκασε την ιμπεριαλιστική επέμβαση για τη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας, την οποία στήριξαν από κοινού αστικές δυνάμεις και δυνάμεις του οπορτουνισμού.
Αποκάλυψε ότι το βασικό πρόβλημα βρίσκεται στα ιμπεριαλιστικά σχέδια ΗΠΑ - ΝΑΤΟ και τότε ΕΟΚ στην περιοχή, σχέδια που κάλεσε το λαό να τα αντιπαλέψει.
Το ΚΚΕ είναι η μόνη πολιτική δύναμη που ήδη από τότε αποκάλυψε τον παραπλανητικό ρόλο της ονοματολογίας, διαχώρισε τη θέση του από τα εθνικιστικά συλλαλητήρια στα οποία έτρεχαν οι δυνάμεις του οπορτουνισμού και ο πρόγονος του σημερινού ΣΥΡΙΖΑ, καταφεύγοντας όπως και σήμερα σε αντιΚΚΕ επιθέσεις.
Είναι το μόνο κόμμα που μίλησε από τότε για σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό, άνοιξε μέτωπο στον αλυτρωτισμό και τον εθνικισμό, αναδεικνύοντας ότι η Μακεδονία είναι γεωγραφική περιφέρεια, κατανεμημένη με βάση τη Συνθήκη του Βουκουρεστίου.
Ολη τη δεκαετία του '90, αντιπάλεψε τα ιμπεριαλιστικά σχέδια στα Βαλκάνια που υποδαύλισαν εθνικισμούς και αλυτρωτισμούς, τους πολέμους και τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις στο έδαφος της πρώην Γιουγκοσλαβίας, την ώρα που αστικές δυνάμεις και οπορτουνιστές «χαιρέτιζαν» την αλλαγή συνόρων σε όλη την περιοχή.
Το ΚΚΕ καταψήφισε και σταθερά όλα αυτά τα χρόνια αντιπάλεψε την ένταξη της Ελλάδας, όπως και όλων των χωρών της περιοχής, στους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς, στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ. Ηταν το μόνο κόμμα που εναντιώθηκε στην ιδρυτική Συνθήκη της ΕΕ (Μάαστριχτ), προβάλλοντας τον στόχο της αποδέσμευσης από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ.
Εναντιώθηκε στο διχοτομικό σχέδιο «Ανάν», την ώρα που άλλες πολιτικές δυνάμεις και ιδιαίτερα ο ΣΥΡΙΖΑ έσκιζαν τα ρούχα τους για να το στηρίξουν.
Πήρε αμέτρητες πρωτοβουλίες για τον συντονισμό της πάλης αυτής με τα υπόλοιπα ΚΚ, το εργατικό - λαϊκό κίνημα στις γειτονικές χώρες, για την ενίσχυση των διεθνών αντιιμπεριαλιστικών οργανώσεων.
Το ΚΚΕ εναντιώνεται στα επικίνδυνα ιμπεριαλιστικά σχέδια ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ, στην εμπλοκή της χώρας σε αυτά, στη μετατροπή της από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, όπως και από τους προκατόχους της, σε απέραντη αμερικανοΝΑΤΟική βάση για λογαριασμό της αστικής τάξης και των συμφερόντων της. Γι' αυτόν τον λόγο εναντιώνεται και στη συμφωνία Τσίπρα - Ζάεφ.
Σε μια περίοδο που ξανανοίγει ο ασκός του Αιόλου στα Βαλκάνια, που πυκνώνουν τα σύννεφα των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών στην περιοχή μας, που η ελληνική εμπλοκή σε επικίνδυνους σχεδιασμούς παίρνει μεγάλες διαστάσεις, είναι αναγκαίο να δυναμώσει η εργατική - λαϊκή επαγρύπνηση και κινητοποίηση.
Το ΚΚΕ, όπως πάντα, βρίσκεται στη σωστή πλευρά της υπεράσπισης των λαϊκών συμφερόντων και στην πρώτη γραμμή.

TOP READ