3 Απρ 2018

Νέες συνομιλίες «καίνε» Μιχαλολιάκο – Παναγιώταρο

(vid)

Πολύ σημαντικά είναι τα στοιχεία που βλέπουν το φως της δημοσιότητας αυτές τις μέρες, στο πλαίσιο της διαδικασίας ανάγνωσης εγγράφων στη δίκη της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή.
Νέες συνομιλίες «καίνε» Μιχαλολιάκο - ΠαναγιώταροΘυμίζουμε ότι στη χτεσινή δικάσιμο, κατά την παραπάνω διαδικασία, αναγνώστηκε τηλεφωνική συνομιλία (από άρση τηλεφωνικού απορρήτου) του στρατολογητή του Ρουπακιά, χρυσαυγίτη Νικόλαου Αποστόλου (υπεύθυνος των ταγμάτων εφόδου της Χρυσής Αυγής του Πειραιά), που είναι πράγματι αποκαλυπτική, αφού ακούγεται ξεκάθαρα ότι ο Παύλος Φύσσας ήταν στοχοποιημένος.
Ακούγεται σε διάφορα σημεία μεταξύ άλλων από τις τηλεφωνικές συνομιλίες ότι:
«[…] τον ψάχναμε τόσο καιρό…»,
ή σε άλλο σημείο ο Αποστόλου ακούγεται να λέει:
«Θυμάσαι που τους είχαμε πετύχει και κατεβήκαμε μετά με τον Δεβελέκο (πρωτοπαλίκαρο του αρχηγού Μιχαλολιάκου) και τον Μάκη και τον ψάχναμε» και πάλι για τον Φύσσα και την παρέα του «αυτούς τους ψάχναμε πολύ καιρό, είχαμε πάει και με τους Περαματιώτες 3 φορές Ρεσάλτο…»
Νέες συνομιλίες «καίνε» Μιχαλολιάκο - ΠαναγιώταροΟ Αποστόλου ακούγεται να λέει ότι αυτός είχε βάλει τον Ρουπακιά στα τάγματα εφόδου της ναζιστικής οργάνωσης:
«Τον είχα βάλει εγώ στις ομάδες ασφαλείας».
Αναφέρει επίσης πως στη δολοφονία του Φύσσα και στο κυνηγητό που προηγήθηκε ήταν ο Τσάκας και όλοι:
«Τους κυνηγήσανε ρε δεν έγινε μέσα στην καφετέρια […] ήταν Τσάκας και όλοι αυτοί […] ήταν εκεί και ο Τσάκας στο σκηνικό…»,
αναφερόμενος με το υποκοριστικό του σε γνωστό στέλεχος της τοπικής οργάνωσης.
Και από τις τηλεφωνικές συνομιλίες προκύπτουν κι άλλες «δουλειές» της Χρυσής Αυγής όπως πως ήταν «νονοί» σε βραδινά κέντρα Ελλήνων και πουλούσαν προστασία και σε αλλοδαπούς:
«Είμαστε μια ομάδα καλή, 15 άτομα, και λέω τι το κάνουμε, πού το πάμε […] μάλλον θα δουλέψουμε στο Caramel»,
 λέει ο χρυσαυγίτης Αποστόλου. Σε άλλο σημείο λέει χαρακτηριστικά:
«Σου ‘χει κάνει αίτημα φιλίας ένας Δημήτρης, μποξέρ, δέξου τον είναι απ’ τη φρουρά του αρχηγού και ρωτάει αν πλακώνεις και τέτοια…»
Νέες συνομιλίες «καίνε» Μιχαλολιάκο - ΠαναγιώταροΚι ο ίδιος χρυσαυγίτης για πολλοστή φορά μιλά για την ιεραρχία της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης:
«Ναι, μωρέ, αυτό είναι η ιεραρχία, πώς πήγαινε, για να κάνεις κάτι παίρνεις πρώτα τον Γιάννη (τον Λαγό), ο Γιάννης το λέει στον Μεγάλο (Μιχαλολιάκο) κι αν δώσει το ΟΚ ο μεγάλος, πας.»
Ιδιαίτερα αποκαλυπτικές όμως είναι και οι συνομιλίες του πρώην υπαρχηγού της Χρυσής Αυγής Αντώνη Ανδρουτσόπουλου, γνωστού και ως «Περίανδρου», που καταδικάστηκε αμετάκλητα για απόπειρα ανθρωποκτονίας του Δημήτρη Κουσουρή, όταν τον Ιούνη του 1998 ο τότε φοιτητής υπέστη επίθεση έξω από την Ευελπίδων από τάγμα εφόδου 10 ατόμων με ρόπαλα, με επικεφαλής τον τότε υπαρχηγό της.
Στις τηλεφωνικές συνομιλίες, μεταξύ άλλων, ακούμε τον Ανδρουτσόπουλο να εμπλέκει τον αρχηγό της Χρυσής Αυγής, Ν. Μιχαλολιάκο και τον βουλευτή της Ηλ. Παναγιώταρο στη δολοφονική επίθεση κατά του Κουσουρή. Αναφέρει σχετικά: 
«Αν ανοίξω το στόμα μου στέλνω φυλακή για φυσικό αυτουργό τον Παναγιώταρο και ηθικό τον Μιχαλολιάκο […], αν πω την αλήθεια, ότι ένας από αυτούς είναι ο Παναγιώταρος και ότι με έβαλε ο Μιχαλολιάκος…»

Ακούστε το σχετικό ηχητικό


Πρόκειται για απόσπασμα από καταγεγραμμένη συνομιλία που είχε ο Α. Ανδρουτσόπουλος και η οποία είχε αποκαλυφθεί από το «Έθνος» στις 2 Νοέμβρη 2014. 
Πρέπει να επισημανθεί ότι οι παραπάνω αναφορές του Ανδρουτσόπουλου, που έχουν δημοσιοποιηθεί στον Τύπο εδώ και πολύ καιρό, σε συνδυασμό και με την αμετάκλητη απόφαση καταδίκης του, που αναγνώστηκε σε προηγούμενη δικάσιμο κι αναφέρει ότι στη συγκεκριμένη απόπειρα δολοφονίας εμπλέκονται και άλλα άτομα της Χρυσής Αυγής που δεν ταυτοποιήθηκαν,

δημιουργούν σοβαρά ερωτήματα για το γεγονός ότι δεν έχει διαταχθεί ακόμα από την Εισαγγελία ούτε καν η διενέργεια σχετικής προκαταρκτικής εξέτασης, ενώ επίκειται άμεσα η παραγραφή της ποινικής ευθύνης τους

«Σεμνά» και… φιλοναζιστικά – Βραβείο Πούλιτζερ στο TVXS του κ.Κούλογλου

 




«Σεμνά» και… φιλοναζιστικά – Βραβείο Πούλιτζερ στο TVXS του κ.Κούλογλου (του Νίκου Μπογιόπουλου)

 

 
 
Το παρακάτω κείμενο, υπό τον τίτλο «“Σεμνά” και… φιλοναζιστικά», απεστάλη προ 3 ημερών για δημοσίευση στο TVXS ως απάντηση σε ανάρτηση της συγκεκριμένης σελίδας με τίτλο «Πιο σεμνά, κ. Μπογιόπουλε». Η απάντησή μας ουδέποτε δημοσιεύτηκε. Αμέλεια; Λογοκρισία; Ας το εξηγήσουν οι κύριοι του ΤVXS όταν κληθούν να παραλάβουν το Πούλιτζερ δεοντολογίας. Ακολουθεί η απάντησή μας – με προσθήκη τριών Σημειώσεων για τις ανάγκες της παρούσας δημοσίευσης – που το «TVXS ανεξάρτητη ενημέρωση», όπως συστήνεται στην ταυτότητά του, στέρησε από τους αναγνώστες.
 
«Σεμνά» και… φιλοναζιστικά! 
 
Η αντικομμουνιστική, αντισοβιετική, φιλοναζιστική προπαγάνδα για τη σφαγή στο Κατίν βρήκε στις 17-18/3/2018 φιλόξενο χώρο στην «Εφημερίδα των Συντακτών» (https://www.efsyn.gr/arthro/alitheies-kai-psemata-gia-ti-sfagi-toy-katin).
 
Όπως καταγράψαμε σε απαντητικό μας άρθρο στον «Ημεροδρόμο» στις 20/3/2018
  (http://www.imerodromos.gr/o-glitsas-tis-efimeridas-ton-syntakton-tou-nikou-bogiopoulou/) συνεργάτης της εφημερίδας (καταγεγραμμένος ως «γλίτσας Νο2 στο άρθρο μας) εκτοξεύοντας απίθανες ύβρεις εναντίον μας (καταγράφονται στο «υστερόγραφο» του παρόντος κειμένου) ξεδίπλωσε σε ένα ολόκληρο δισέλιδο έναν αντικομμουνιστικό και αντισοβιετικό οχετό – που μόνο σε έντυπα φασιστικής κατεύθυνσης συναντά κανείς. Oχημα ήταν η παρουσίαση μιας συρραφής κειμένων ενός «συγγραφέα» (καταγεγραμμένος ως «γλίτσας Νο1 στο άρθρο μας) που τα αποκαλεί «βιβλίο» και στο οποίο αναπαράγεται αυτούσια η ναζιστική και αστική προπαγάνδα για το Κατίν.


Στο θέμα επανήλθε (27/3/2018) ο Νο1 – στον οποίο προσφέρθηκε άπλετος χώρος και πάλι από το σάιτ της «Εφημερίδας των Συντακτών» – με κείμενο που φέρει τον τίτλο «Ένα σχόλιο στην αρθρογραφία του κ. Μπογιόπουλου για το Κατίν» (http://www.efsyn.gr/arthro/ena-sholio-stin-arthrografia-toy-k-mpogiopoyloy-gia-katin).

Το κείμενο αυτό 

α) επίσης απαντήθηκε αυθημερόν στον «Ημεροδρόμο»
  (http://www.imerodromos.gr/o-glitsas-pali-apo-thn-efimerida-ton-syntakton-me-tin-megali-aftopepithisi-pou-tou-enepnee-i-pnevmatiki-tou-metriotita/
β) τρεις μέρες αργότερα αναπαρήχθη σχεδόν αυτούσιο στο TVXS (30/3/2018) υπό τον αλλοιωμένο τίτλο «Πιο σεμνά, κ.Μπογιόπουλε!» (σσ: και χωρίς το TVXS να μπει στον κόπο να αναφερθεί στη δική μας απάντηση – http://tvxs.gr/news/egrapsan-eipan/pio-semna-kyrie-mpogiopoyle).

Εκεί ο κήρυκας της «σεμνότητας», αφού μηρυκάζει την ίδια φιλοναζιστική του σαβούρα, παριστάνει και τον… θιγμένο. Έτσι δεν παραλείπει να μας δανείσει λίγη από τη γλίτσα του (η οποία προφανώς του περισσεύει) και με το φωτοστέφανο της εγκυρότητας του απολογητή του Γκέμπελς σπεύδει να συστήσει στους αναγνώστες του να προβληματιστούν γύρω από την δική μας «σταλινική» εγκυρότητα και τεκμηρίωση…

Για τις ανάγκες, λοιπόν, των αναγνωστών του TVXS εχω να σημειώσω τα εξής:

Ο«σεμνός» απολογητής της ναζιστικής προπαγάνδας, με μεγάλη δυσκοιλιότητα αλλά εξαναγκασμένος από την αντικειμενικότητα των στοιχείων που παρατίθεται σε σχετική αρθρογραφία





υποχρεώνεται να αποδεχτεί στο νέο του αναμάσημα σχεδόν το σύνολο των παρατηρήσεών μας που ακυρώνουν την ναζιστική και δυτική προπαγάνδα.
Ωστόσο μετά από κάθε δυσάρεστη γι’ αυτόν παραδοχή, φροντίζει να προσθέτει πάντα ένα έωλο και αίολο «αλλά» ώστε με τη μέθοδο της σοφιστείας να εισάγει τον γκεμπελισμό από την πίσω πόρτα.

Για παράδειγμα:

1) Μας κατηγορεί (ψευδώς) ότι τα στοιχεία μας που φωτίζουν την πλαστογραφία βάσει της οποίας αποδίδεται στην ΕΣΣΔ η ενοχή για την σφαγή, έχουν «αντιγραφεί σχεδόν κατά γράμμα από ακροδεξιούς και αντισημίτες…». Άραγε εδώ συγκαταλέγει και την αποστολή της Αμερικανικής πρεσβείας στη Μόσχα που παραβρέθηκε στην έρευνα που διεξήχθη στο Κατίν αμέσως μετά την αποκάλυψη της σφαγής; Εδώ συγκαταλέγει και τον Βρετανό ιστορικό G. Roberts, που παρουσιάζει τα έγγραφα του Αμερικανού πρέσβη Harriman στα οποία καταγράφονται τα συμπεράσματα της κόρης του που ήταν μέλος της αποστολής και στα οποία σημειώνεται: «Από τα αποδεικτικά στοιχεία γενικά και από την κατάθεση, η Kathleen και το μέλος της πρεσβείας πιστεύουν ότι σε κάθε περίπτωση η σφαγή πραγματοποιήθηκε από τους Γερμανούς» (Roberts G «Stalin’sWars» (NewHaven: YaleUniversityPress) σελ. 171-172 και 400).

2) Το ενδιαφέρον, δε, βρίσκεται στο γεγονός ότι αυτός που κατηγορεί εμάς για «ακροδεξιές και αντισημιτικές» πηγές, είναι ο ίδιος που παίρνει υπό την προστασία του τον… Γκέμπελς! Ετσι για να δικαιολογήσει ότι στον τόπο των εκτελέσεων του Κατίν βρέθηκαν κάλυκες από γερμανικά όπλα και σπάγκοι γερμανικής παραγωγής ο «σεμνός» αποδέχεται ασμένως τους ισχυρισμούς των ναζί λέγοντας ότι «ο Γκέμπελς εξηγεί αυτό το εύρημα» (προσέξτε: ο Γκέμπλες δεν «ισχυρίζεται», αλλά «εξηγεί»…). Και παρακάτω: «Η αρνητική αναφορά στο γεγονός της ανακάλυψης των γερμανικών σφαιρών από τον Γκέμπελς και την ανάγκη απόκρυψής του, εξηγείται από το ότι αν μαθαινόταν θα δυσχέραινε την προπαγανδιστική εκμετάλλευση της υπόθεσης από τους ναζί» (προσέξτε: ό,τι έχει σχέση με τον Γκέμπελς»… «εξηγείται» σε αντίθεση με ό,τι ανατρέπει την ναζιστική προπαγάνδα που ανάγεται στη σφαίρα του «σταλινικού ανεξήγητου»)! Αυτός, λοιπόν, ο διαφημιστής των «εξηγήσεων» του Γκέμπελς, κατηγορεί εμάς για «ακροδεξιές και αντισημιτικές» πηγές… (Σημείωση: Στο κείμενο στο TVXSo«σεμνός» αποδεικνύεται και… «λεβέντης». Τις λέξεις «εξηγεί» και «εξηγείται» με τις οποίες αποδέχεται την προπαγάνδα του Γκέμπελς στην «Εφημερίδα των Συντακτών», από την φωτοκόπια στο TVXS τις έχει αφαιρέσει! Εδώ πια χρησιμοποιεί τις λέξεις «…ο Γκέμπελς αποδίδει ρητά…» κλπ. Αλήθεια πόσο πιο ρητά να καταγραφεί ότι ο τύπος πιάστηκε στα πράσα σε βαθμό που έφτασε να πλαστογραφεί ακόμα και τον εαυτό του;;;!!!)

3) Ο «σεμνός» αποδέχεται ασμένως σαν ακριβές το «πόρισμα» της επιτροπής που είχαν συγκροτήσει οι ναζί (!), η οποία παρέμεινε στο Κατίν δυο μέρες όλες κι όλες «εξετάζοντας» όλα κι όλα 9 (από τα 22.000) πτώματα (!) και έριχνε τα βάρη στην ΕΣΣΔ… Τι κι αν ακόμα και ο Τσόρτσιλ (Fowler M (1985) «Winston S. Churchill. PhilosopherandStatesman» (Lanham, MD: UniversityPressofAmerica) δήλωνε στις 24 Απρίλη 1943: «Είμαστε οπωσδήποτε αντίθετοι σε κάθε υποτιθέμενη «έρευνα» που θα διεξαγόταν από το Διεθνή Ερυθρό Σταυρό ή οιονδήποτε άλλο οργανισμό από οιαδήποτε άλλη περιοχή υπό γερμανική κυριαρχία. Μια τέτοια έρευνα θα ήταν απάτη και τα συμπεράσματά της προϊόν τρομοκρατίας». Τι κι αν κι από αυτή την ναζιστική επιτροπή τα 2 από τα 12 μέλη της κατέθεσαν αργότερα ότι τα πορίσματά τους ήταν προκατασκευασμένα και υπαγορευμένα από τους ναζί…

4) Α, κοιτάξτε, λέει ο «σεμνός», ναι ανακάλεσαν αλλά ξέρετε κι αυτό… «εξηγείται» γιατί οι δυο που ανακάλεσαν φοβήθηκαν ότι θα υποστούν συνέπειες σαν συνεργάτες των ναζί γι’ αυτό ανακάλεσαν! Κατά την εκδοχή του, συνεπώς, μάλλον πρέπει να αμφισβητήσουμε και την εγκυρότητα της Δίκης της Νυρεμβέργης αφού ο ένας που ανακάλεσε ήταν και μάρτυρας κατηγορίας στη Δίκη της Νυρεμβέργης επομένως ίσως και η εκεί καταδίκη του ναζισμού – στη Νυρεμβέργη – να ήταν προιόν «εκβιασμού» των μαρτύρων…

5) Αντιθέτως, λέει ο «σεμνός», πρέπει να λάβουμε υπόψη μας όσους από την ναζιστική επιτροπή δεν ανακάλεσαν και κατέθεσαν το 1951 στην Επιτροπή Μάντεν του Αμερικάνικου Κογκρέσου πως «επρόκειτο για έγκλημα των σταλινικών μυστικών υπηρεσιών». Το γεγονός, βέβαια, ότι η Επιτροπή Μάντεν (πηρε το όνομά της από τον ρεπουμπλικανόΜάντεν) συγκροτήθηκε για τις ανάγκες της αμερικανικής αντισοβιετικής προπαγάνδας κατά τον πόλεμο της Κορέας και βασικός μάρτυρας κατηγορίας της ΕΣΣΔ εκεί ήταν ο OttoStahmer, το δεξί χέρι Γκέρινγκ, αυτό δεν φαίνεται να προβληματίζει τον «σεμνό» μας…

6) Ο «σεμνός» παραδέχεται ότι στους τάφους, πάνω στους νεκρούς, βρέθηκαν έγγραφα που όπως ομολογεί η γερμανική έκθεση φέρουν ημερομηνία «1941», δηλαδή όταν το Κατιν βρισκόταν όχι υπό σοβιετικό έλεγχο, αλλά υπό ναζιστική κατοχή. Αλλά κι αυτό… «εξηγείται»! Θαυμάστε πως: «Η αναφορά του 1941 από τον καταγραφέα – λέει ο «σεμνός» – οφείλεται πιθανότατα σε λάθος, λόγω της βιασύνης με την οποία συνέταξαν την έκθεσή τους οι ναζί»!!! Καταλάβατε; Οι ίδιοι οι Γερμανοί ναζί ομολογούσαν ότι στους νεκρούς βρέθηκαν στοιχεία που παρέπεμπαν στην περίοδο που η περιοχή βρισκόταν υπό τον έλεγχο των ναζί, επομένως δεν θα μπορούσαν να έχουν κάνει το έγκλημα οι Σοβιετικοί, αλλά για τον «σεμνό» μας η ομολογία αυτή ήταν ένα «λάθος» που προέκυψε λόγω «βιασύνης» του Γερμανού που έκανε την καταγραφή των στοιχείων!

Φυσικά το κείμενο του «σεμνού» βρίθει «αντικειμενικότητας» και «τεκμηρίωσης», όπως

– η θετική αναφορά του στο θάψιμο από Αμερικανούς και Βρετανούς στη Νυρεμβέργη της έκθεσης Μπουρντενκο (η υπό τον ακαδημαϊκό Μπουρντενκο επιτροπή που συγκροτήθηκε για την έρευνα της υπόθεσης μετά την απελευθέρωση της περιοχής από τον Κόκκινο Στρατό το Σεπτέμβρη του ’43),

– η υπεράσπιση από μέρους του της ναζιστικής «αμερόληπτης» επιτροπής έναντι της «ανυπόληπτης» σοβιετικής επιτροπής όπου «δεν επιτράπηκε να παραστεί κανείς» ξένος (άραγε ο Αμερικανός πρέσβης τα είχε… χαμένα όταν αναφέρεται στην ίδια του την κόρη ως μέλος της αποστολής;),

– η ατράνταχτη «επιχειρηματολογία» του πως η καταφανής πλαστογραφία των εγγράφων που «ανακαλύφθηκαν» από τη νομική ομάδα του Γιέλτσιν το 1992 ήταν αβάσιμοι ισχυρισμοί γιατί προέρχονταν από «ένα σταλινικό στέλεχος του ΚΚΡΟ», εντούτοις αυτά τα «γιελτσινικώς έγκυρα» δεν έγιναν δεκτά ούτε καν στο Συνταγματικό Δικαστήριο της Ρωσικής Ομοσπονδίας όταν ο Γιέλτσιν εκκινούσε τις διαδικασίες για να κηρυχτεί παράνομο το ΚΚΣΕ…

Τα παραπάνω αποτελούν μερικά – αλλά χαρακτηριστικά – δείγματα του είδους της «σεμνότητας» που εκπροσωπεί ο «σεμνός».

Σε κάθε περίπτωση η προβοκάτσια για το Κατίν, αυτό το γκαιμπελικό «πες – πες κάτι θα μείνει», διαρκεί πολλές δεκαετίες. Τη συκοφαντία την αναπαράγει ακόμα και η Ρωσία (του Γκορμπατσόφ, του Γιέλτσιν, του Πούτιν…). Στη συκοφαντία έχουν συμμετάσχει πολλοί και διάφοροι όλα αυτά τα χρόνια – και στην Ελλάδα. Και πάντα βρίσκονται οι πρόθυμοι να τη συνεχίζουν – και στην Ελλάδα. Ανάμεσά τους και εκείνο το είδος των ερήμην του Τρότσκι «νεοτροτσκιστών» που εκπροσωπεί ο «σεμνός» μας, στο οποίον ο Τρότσκι, παρά τις διαφωνίες μας μαζί του, θα είχε σίγουρα την ικανότητα να εντοπίσει την «μεγάλη αυτοπεποίθηση που του ενέπνεε η πνευματική του μετριότητα». Το δικαίωμά τους στον αυτοεξευτελισμό, όπως έχουμε τονίσει και παλιότερα, είναι αναφαίρετο…

Τα καταγράψαμε μόνο και μόνο γιατί ο εν λόγω ξύθηκε στην «γκλίτσα» και έκανε την αποκοτιά να μας προ(σ)καλέσει να μιλήσουμε για την ταμπακιέρα.
Στην περίπτωσή του, βέβαια, η ταμπακιέρα βρίσκεται πέρα από το Κατίν. Κι έχει να κάνει με την γνωστή μοίρα του αντικομμουνισμού που πλασάρεται με την… ντροπαλοσύνη του αντισταλινισμού και μάλιστα με επίκληση του «μαρξισμού»: Για τους φορείς του δεν υπάρχει όριο ξεφτίλας- και γλίτσας – κάτω από το οποίο να μην μπορούν να πέσουν.

Ήταν ευχαρίστηση για μας που στο μέτρο των δυνάμεών μας συμβάλαμε στην για μια ακόμα φορά επιβεβαίωση του φαινομένου. Ως εκ τούτου η ενασχόλησή μας με τον «σεμνό» αυτό φορέα της γκεμπελικής γλίτσας έφτασε στο τέλος της.   

Υστερόγραφο:

Ο «σεμνός» απολογητής του Γκέμπελς και οι φίλοι του μας εγκάλεσαν για «χυδαία» γλώσσα λόγω της χρήσης της λέξης «γλίτσας».
Είναι οι ίδιοι που χειροκρότησαν το κείμενο της «‘Εφημερίδας των Συντακτών» (17-18/3/2018) όπου γραφόταν (… «πολιτισμένα») για μας ότι εκπροσωπούμε «ένα βουνό απάτης, ψευδών, πλαστογραφιών, θράσους και αναισχυντίας», ότι δεν διαθέτουμε «στοιχειώδη διανοητική εντιμότητα», ότι αναπαραγάγουμε «ψευδολογίες αντιδραστικών απατεώνων», ότι είμαστε γεννήματα «δογματικής τύφλωσης, ανειλικρίνειας, υποκρισίας, υπεκφυγών και ψεμάτων» κι άλλα τέτοια υπέροχα κι απολύτως… στοιχειοθετημένα (ευτυχώς για τη μανούλα μας δεν ειπώθηκε τίποτα…).

Στην περίπτωσή τους, λοιπόν, ισχύει ακέραια η ρήση: «Χυδαίαγλώσσα δεν υπάρχει. Υπάρχουσι χυδαίοι άνθρωποι…». Όπως αυτοί. Που ο «πολιτισμός» τους την αναπαραγωγή της ναζιστικής προπαγάνδας την αντέχει και την πριμοδοτεί. Την ναζιστική προπαγάνδα και τον γκεμπελισμό, γαρνιρισμένα με ύβρεις, ο «πολιτισμός» τους τα αποδέχεται σαν στοιχεία «δημοκρατίας» και «διαλόγου». Αλίμονο, όμως, όταν ακούνε «κακές» λέξεις. Τότε η «ευπρέπειά τους» θίγεται.
Τους ευχαριστούμε που συνομολογούν ότι η «ευπρέπεια» του  «πολιτισμού» τους δεν μας συμπεριλαμβάνει. 

***

Σημείωση1: Γιατί «γλίτσες»; Διότι όποιος αναπαραγάγει, τροφοδοτεί, επικροτεί και διαφημίζει την ναζιστική προπαγάνδα, όποιος πωρωμένος αντικομμουνιστής χρησιμοποιεί ως εργαλείο ό,τι πιο κτηνώδες γνώρισε η ανθρωπότητα, τον ναζισμό, για να λερώσει τους κομμουνιστές (που έσωσαν την ανθρωπότητα από τον ναζισμό) και μάλιστα το διαπράττει παριστάνοντας τον «δημοκράτη» ή ακόμα και τον «μαρξιστή» (!!!), για τον γράφοντα (εμένα, δηλαδή) είναι γλίτσας.

Σημείωση 2: Οι φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ που με τόση εμμονή πρωτοστατούν στην ανακύκλωση της υπόθεσης του Κατίν – ο δε ιδρυτής του TVXSείναι και ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – το κάνουν γιατί ιεραρχούν τη σφαγή στο Κατίν ως το… φλέγον ζήτημα στην Ελλάδα του 2018; Το κάνουν γιατί λιώνουν από το πάθος να συμβάλουν στην ιστορική αλήθεια; Γιατί επιθυμούν να προκαλέσουν μια ώριμη συζήτηση γύρω από τα θέματα οικοδόμησης του σοσιαλισμού τον 20ο αιώνα; Τέτοια συζήτηση θέλουν; Βεβαίως! Να την κάνουμε. Αλλά αυτός είναι ο στόχος τους; Η’ μήπως ο στόχος τους είναι να μην γίνεται συζήτηση για το «εδώ και τώρα», επομένως πετάνε την μπάλα σε όποια εξέδρα βρίσκουν, αρκεί η μπάλα να μην βρίσκεται μέσα στο γήπεδο;

Σημείωση 3: Οι φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ, που μετατρέπονται στους εξ ευωνύμων αναμεταδότες του κηρύγματος του γκεμπελισμού, δεν πολυενδιαφέρονται ούτε για το Κατίν, ούτε καν για το… Αφρίν. Ούτε εργαλειοποιούν τον ενσωματωμένο στη δυτική προπαγάνδα γκεμπελισμόγιατί προσβλέπουνστον προσεταιρισμό ακροδεξιών «συνειδήσεων». Επιδίωξή τους είναι – άλλωστε αποτελεί 
πανευρωπαικό φαινόμενο – να  χρησιμοποιήσουν στην τρέχουσα συγκυρία ακόμα και την άθλια θεωρία των «δυο άκρων», να τσαλαβουτήσουν στο σχήμα «Χίτλερ 
– Στάλιν» ώστενα απευθυνθούν στους ανθρώπους, ιδίως εκείνους που αισθάνονται αριστεροί και δημοκράτες,λέγοντάς τους: «Δεν υπάρχει εναλλακτική»! Ενας δρόμος και μια «Αριστερά» υπάρχει! Αυτή των Μνημονίων, του ΝΑΤΟ, της ΕΕ, του ΕΝΦΙΑ, των τραπεζιτών και των εργολάβων. Τα υπόλοιπα; «Σταλινισμοί» και «απολιθώματα». Η τακτική τους πρόδηλη. Και χυδαία. Τόσο χυδαία όσο και εκείνο το είδος «ντροπαλού» αντικομμουνισμού που θέλει να κρυφτεί μα η χαρά – ειδικά όταν ποζάρει με τη μάσκα του «αντισταλινισμού» – δεν τον αφήνει.

***

Σχόλιο του Νίκου Μπογιόπουλου: 
 
Λίγη ώρα μετά από την δημοσίευση της απάντησης στο Thepressproject, το TVXS δικαιολογήθηκε ότι δεν είχε δει το mail με την απάντησή μου. Όμως, μετά την δημοσίευση στο Thepressproject, το είδε το mail. Και ανάρτησε, τελικά, την απάντηση καταφεύγοντας πάλι σε συστάσεις περί… «σεμνότητας». Από πλευράς μου σεμνύνομαι, πράγματι, να δηλώσω ικανοποιημένος αφού με την βοήθεια του Thepressproject συνέβαλα να… βλέπουν τα mail.

 

Οι συμμάχοι δεν νοιάζονται για ΣΗΜΑΙΕΣ μονάχα για κέρδη


Δεν ενδιαφέρονται για το καθεστώς νησίδων, βραχονησίδων, πλουτοπαραγωγικών πηγών που έτσι κι αλλιώς οι δικοί τους μονοπωλιακοί όμιλοι θα τρυγήσουν είτε κάτω από την γαλανόλευκη, είτε κάτω από την κόκκινη με το μισοφέγγαρο

«Αν σφίγγεις το χέρι των δολοφόνων, δεν έχεις ηθική»Στις 29 Μαρτίου ολοκληρώθηκε η ναυτική άσκηση «Noble Dina 2018». Η άσκηση είχε προγραμματιστεί από το πολεμικό ναυτικό του Ισραήλ και πραγματικά, μετείχαν σε αυτή πολεμικά σκάφη αυτής της χώρας, μία κορβέτα, δύο πυραυλάκατοι, ένα υποβρύχιο και δύο μαχητικά αεροσκάφη.
Θα μπορούσε να είναι μια τρέχουσα άσκηση των ενόπλων δυνάμεων αυτής της γειτονικής χώρας αν δεν υπήρχαν δύο – τρία σημεία τα οποία εύλογα προκαλούσαν απορίες.
Πρώτο η άσκηση έγινε σε απόμακρες από τις ακτές του Ισραήλ ζώνες. Απλώθηκε σε μεγάλες περιοχές της ανατολικής Μεσογείου που όμως βρίσκονταν πολύ πιο κοντά στην ελληνική επικράτεια παρά στην αντίστοιχη του Ισραήλ.
Στο επίκεντρο μάλιστα της άσκησης βρισκόταν η βάση της Σούδας όπου εδρεύει το Κέντρο εκπαίδευσης ναυτικής επιχειρησιακής ανάσχεσης του ΝΑΤΟ (NMIOTC – NATO Maritime Interdiction Operational Training Center).
Δεύτερο, πολύ παράξενο για άσκηση του ισραηλινού πολεμικού ναυτικού, τα ελληνικά σκάφη που μετείχαν στην άσκηση ήταν πολυπληθέστερα των ισραηλινών αντίστοιχων.
Οι συμμάχοι δεν νοιάζονται για ΣΗΜΑΙΕΣ μονάχα για κέρδηΕπρόκειτο για τη φρεγάτα «Ψαρά», την πυραυλάκατο «Ρίτσος», δύο υποβρύχια και δυνάμεις υποβρυχίων καταστροφών και καταδρομών.
Οι Αμερικανοί ήταν επίσης παρόντες – ως οικοδεσπότες υποθέτουμε – καθώς η βάση της Σούδας τους ανήκει. Συνέβαλαν στην άσκηση με ένα αντιτορπιλλικό και ένα αεροσκάφος ναυτικής συνεργασίας.
Τρίτο, την ίδια στιγμή που η άσκηση βρισκόταν σε εξέλιξη, άλλες μονάδες του ελληνικού πολεμικού ναυτικού βρίσκονταν στην διάθεση «συμμαχικών δυνάμεων».
Το καλύτερο υποβρύχιο του στόλου, το «Παπανικολής» με περηφάνεια συνόδευε το αμερικανικό πλοίο αμφιβίου πολέμου «Ιβοζίμα» το οποίο μόλις ολοκλήρωνε άλλη άσκηση με θέμα «μαζικές μετακινήσεις προσφυγικών πληθυσμών στην ανατολική Μεσόγειο» (τους Κύπριους είχαν υπόψη τους, τους Λιβανέζους, τους Παλαιστίνιους, τους Σύρους, τους κατοίκους του Καστελλόριζου ή τους Αιγύπτιους, θα σας γελάσω…)

Οι απορίες αρθρώνονται ως ακολούθως

Την ώρα που κλιμακώνονται οι τουρκικές απειλές στο Αιγαίο κι ο ορίζοντας φαίνεται όλο και περισσότερο σκοτεινός, οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις ασχολούνται – ξοδεύοντας τεράστια ποσά γι αυτό – με την βελτίωση των επιχειρησιακών δυνατοτήτων του ισραηλινού ναυτικού και την παροχή υπηρεσιών στον αμερικανικό στόλο.
Οι συμμάχοι δεν νοιάζονται για ΣΗΜΑΙΕΣ μονάχα για κέρδηΠροφανώς το Ισραήλ κερδίζει πολλά από τη συμμετοχή του ελληνικού πολεμικού ναυτικού στον τομέα της αντιμετώπισης απειλών από τη θάλασσα,
η Ελλάδα όμως δε μαθαίνει τίποτε περισσότερο πάνω στο πραγματικό – υπερβολικά πραγματικό τις ημέρες που ζούμε – πρόβλημα της υπεράσπισης της εθνικής της επικράτειας – των νησιών του Αιγαίου, των Δωδεκανήσων και λοιπά.
Ο περίφημος ελληνικός στόλος είναι μόνιμα παρών στην προάσπιση Αμερικανικών και Ισραηλινών συμφερόντων στην πολλά υποσχόμενη ανατολική Μεσόγειο, διστάζει όμως να επιδείξει ισχύ και σημαία στην ανατολική πλευρά του Αιγαίου (έτσι όπως το έχουν χωρίσει στα δύο οι γείτονες με πρόσχημα τη θεωρία περί υφαλοκρηπίδας).
Πίσω από ετούτη την επιλογή και πρακτική διακρίνονται οι επιλογές του ελληνικού καπιταλισμού του οποίου οι πολιτικές ελίτ – ετούτη την περίοδο κάτω από το ένδυμα του αριστεροακροδεξιού κυβερνητικού συνασπισμού – έχουν αποθέσει το σύνολο των «εθνικών» προβλημάτων στην διακριτική διάθεση μικρών ή μεγάλων «συμμάχων».
Πλήθος αποδείξεων συνηγορούν στο συμπέρασμα ότι τα ενδιαφέροντα των συμμάχων δεν συναντώνται σε κανένα σημείο με τα αντίστοιχα συμφέροντα του ελληνικού λαού και της χώρας.
Οι συμμάχοι δεν νοιάζονται για ΣΗΜΑΙΕΣ μονάχα για κέρδηΑυτό δεν ενοχλεί τις πολιτικές ελίτ που προαναφέραμε.
Οι «σύμμαχοι» μπορεί να μην ενδιαφέρονται για το καθεστώς νησίδων, βραχονησίδων, πλουτοπαραγωγικών πηγών (που έτσι κι αλλιώς οι δικοί τους μονοπωλιακοί κολοσσοί θα τρυγήσουν είτε κάτω από την γαλανόλευκη, είτε κάτω από την κόκκινη με το μισοφέγγαρο – οι σημαίες δεν επηρεάζουν τα κέρδη),
αποτελούν όμως εγγύηση για το κοινωνικό καθεστώς της Ελλάδας, αυτό που επιτρέπει στον ελληνικό καπιταλισμό να αρμέγει τον ίδιο του το λαό, να βγάζει σε πλειστηριασμό τη χώρα και να μετρά τα κέρδη του στο ρυθμό των βαθιών υποκλίσεων που επιδαψιλεύει στους ισχυρούς του κηδεμόνες.
Για το λόγο αυτό οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας που όπλισε και συντηρεί ο λαός μας, τρέχουν πίσω από ξένες σημαίες και ξένες υποθέσεις αφήνοντας την προάσπιση της επικράτειας στην ανόητη ρητορεία των αρλεκίνων που παριστάνουν τους υπουργούς και τους πρωθυπουργούς.

Υπάρχει όμως και κάτι επιπλέον

Ετούτοι οι σύμμαχοι, στο βωμό των οποίων η άρχουσα τάξη έχει καταθέσει την μοίρα ετούτου του τόπου, τυχαίνει να είναι αδίστακτοι, τυχαίνει να είναι εγκληματίες. Στην ζώνη της ανατολικής Μεσογείου έχουν προκύψει ανταγωνιστές και προβλήματα.
Για να διαφυλάξουν ετούτοι οι ως τώρα κυρίαρχοι τα συμφέροντά τους δεν διστάζουν μπροστά σε οποιοδήποτε έγκλημα.
«Ηνίοχος 2018»: Μια ακόμα ΝΑΤΟϊκή «πρόβα» πολέμουΤις ίδιες ημέρες που χαριεντίζονταν οι Έλληνες πολιτικοί και, δυστυχώς, οι Έλληνες στρατιωτικοί, με τους ισραηλινούς ομολόγους τους, ξεσπούσαν στη Γάζα οι μαζικές κινητοποιήσεις των έγκλειστων σε ετούτο το μεγαλύτερο στρατόπεδο συγκέντρωσης του σημερινού κόσμου, ανθρώπων.
Η Γάζα είναι μια στενή λωρίδα γης 365 τετραγωνικά χιλιόμετρα. Είναι μικρότερη από τη Ζάκυνθο, λίγο μεγαλύτερη από τη Λευκάδα, πολύ μικρότερη από τη Νάξο.
Σε αυτή τη στενή λωρίδα γης κατοικούν 1.900.000 άτομα, 5.100 ανά τετραγωνικό χιλιόμετρο, η πυκνότερη κατοίκηση μετά τη Σιγκαπούρη και το Χονγκ Κόνγκ.
Οι κάτοικοι της Γάζας ζουν για δεκαετίες στη γη αυτή – οι περισσότεροι προέρχονται από τα προσφυγικά κύματα που δημιουργήθηκαν μετά την ίδρυση του κράτους του Ισραήλ και τη μαζική εκτόπιση των πληθυσμών της Παλαιστίνης.
Φυλάκιση 8 μηνών στη 17χρονη Παλαιστίνια Αχέντ ΤαμίμιΈχουν θάλασσα, αλλά δεν μπορούν να ανοιχτούν σε αυτή – ούτε για να ψαρέψουν, ανήκει στο Ισραήλ, έχουν αέρα, δεν μπορούν να πετάξουν σε αυτόν, ανήκει στο Ισραήλ, έχουν διαβάσεις για τα ξένα, δεν μπορούν όμως να περάσουν από αυτές, ανήκουν στο Ισραήλ, έχουν δικαιώματα, στο μέτρο που το Ισραήλ τους επιτρέπει να έχουν.
Μόλις κάνουν κάτι κακό η ποινή είναι μία: θάνατος. Ζουν από την ελεημοσύνη οργανισμών και κρατών. Σε λίγο θα γίνουν δύο εκατομμύρια. Καμία ελεήμων διάθεση δεν θα μπορέσει τότε να εξυπηρετήσει τις πιο βασικές τους ανάγκες.
Για όλα αυτά διαμαρτύρονται, αγωνίζονται. Την περασμένη εβδομάδα ξεκίνησαν μαζικές κινητοποιήσεις, διαδηλώσεις στα περάσματα που ελέγχει ο ισραηλινός στρατός.
Μέσα σε μία ημέρα οι στρατιώτες του τελευταίου σκότωσαν 16 διαδηλωτές και έστειλαν στα άθλια νοσοκομεία της Γάζα άλλους 1.400.
Πολύ παράξενο. Για τη δηλητηρίαση ενός διπλού πράκτορα από μη διευκρινισμένη αιτία οι «δυτικές δυνάμεις», Μεγάλη Βρετανία επικεφαλής, έδειξαν σχεδόν έτοιμες να αρχίσουν παγκόσμιο πόλεμο, ενάντια στον υποτιθέμενο ένοχο, τη Ρωσία.
Για τη σφαγή αμάχων στη Γάζα μόνο μικρά σημειώματα σε εφημερίδες ή δελτία ειδήσεων υπήρξαν. «Ασήμαντο» ιεραρχήθηκε το γεγονός.
Οι συμμάχοι δεν νοιάζονται για ΣΗΜΑΙΕΣ μονάχα για κέρδη«Ασήμαντο» φαίνεται πως είναι ετούτο το διαρκές έγκλημα και για τους δικούς μας αριστεροακροδεξιούς κυβερνητικούς εταίρους.
Να θυμίσω πως μερικοί από αυτούς ξεσήκωναν τον κόσμο για τη Γάζα λίγα χρόνια πριν; Δεν αξίζει!
Ούτε η πρώτη ήταν, ούτε η τελευταία θα είναι ετούτη η «κωλοτούμπα». Φρόνιμα και τακτικά συντάσσονται με εκείνους που λίγο καιρό πριν θεωρούσαν εγκληματίες και αποθέτουν στην καλή θέληση των αδίστακτων τις τύχες του δικού μας λαού – και του λαού της Κύπρου.
Στο όνομα της μακροημέρευσης τους – ως πολιτικοί σχηματισμοί αλλά και ως εκμεταλλεύτρια τάξη – έχουν γίνει κι αυτοί συνένοχοι σε κάθε έγκλημα, σε κάθε αδικία, σε κάθε στυγερή δολοφονία, σε κάθε βρωμιά.

Οδηγώντας τη χώρα και το λαό μας στην άβυσσο: Φαίνεται πως είναι το τελευταίο που τους νοιάζει.

Εργοδοτικό όργιο στα ΑΒ Βασιλόπουλος και Σκλαβενίτη


Δυναμώνει το κύμα καταγγελίας ενάντια στο εργοδοτικό όργιο στα ΑΒ Βασιλόπουλος και Σκλαβενίτη που εξελίσσεται,με πρώτα βιολιά τις δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ

Αυξάνονται οι συνδικαλιστικές οργανώσεις που καταγγέλλουν τις αρχαιρεσίες – παρωδία του «σωματείου» – μηχανισμού της εργοδοσίας με το όνομα «Ενωση Υπαλλήλων Εμπορίου Τροφίμων και σούπερ μάρκετ Αττικής».
Στην Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων (ΟΙΥΕ), η πλειοψηφία του Διοικητικού Συμβουλίου έχει ζητήσει άμεση σύγκληση του οργάνου για τις τελευταίες εξελίξεις, ενώ αντίστοιχο αίτημα για σύγκληση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΓΣΕΕ έχει καταθέσει η Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία (ΔΑΣ).
Σε ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ καταγγέλλει:
«Παρά τη γενική κατακραυγή που υπάρχει, συνεχίζονται και κλιμακώνονται οι απαράδεκτες και άθλιες διαδικασίες που συντελούνται τις τελευταίες μέρες στις κατ’ όνομα αρχαιρεσίες του «σωματείου», έχοντας ως όπλο τη στήριξη της εργοδοσίας και των ανθρώπων της, αλλά και των δικηγόρων που εκτελούν χρέη δικαστικού αντιπροσώπου.»
«Ενδεικτικά, διαβάζουμε παρακάτω στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως για δύο από τα στελέχη της επιχείρησης "ΑΒ Βασιλόπουλος" που βρίσκονται στο ψηφοδέλτιο και τις "απλές ευθύνες" που έχουν στα πλαίσια της επιχείρησης», καταγγέλλει το ΠΑΜΕ.Να σημειωθεί μάλιστα ότι οι αρχαιρεσίες έχουν πάρει παράταση και για την επόμενη βδομάδα, παρατείνοντας με τον τρόπο αυτό το εργοδοτικό όργιο που ξεδιπλώνεται από τις 16 Σεπτέμβρη.
Αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών (ΔΣΑ), ενώ σήμερα ανάλογη συνάντηση προγραμματίζεται με τον πρόεδρο της Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, στο πλαίσιο της προσπάθειας να αναδειχθούν οι εργοδοτικές αθλιότητες.

Στοιχειοθετημένη αποκάλυψη του εργοδοτικού οργίου

Οσον αφορά την ουσία του ζητήματος, το ΠΑΜΕ με την ανακοίνωσή του υπενθυμίζει τα εξής:
1. «Πρόκειται για σωματείο – σφραγίδα χωρίς δράση, χωρίς ανακοινώσεις, με άγνωστη έδρα, χωρίς τηλέφωνα και ιστοσελίδα, χωρίς μαζικές διαδικασίες ποτέ και πουθενά. Και όμως σε αυτό το σωματείο – μηχανισμό, στις προηγούμενες εκλογές “ψήφισαν” πάνω από 5.000 εργαζόμενοι μέσω του μηχανισμού της εργοδοσίας. Μέσα από αυτές τις αρχαιρεσίες διαμορφώνονται οι συσχετισμοί στο συνδικαλιστικό κίνημα, στα δευτεροβάθμια όργανα, ακόμα και μέσα στη ΓΣΕΕ».
2. «Τις αρχαιρεσίες δεν τις διεξάγουν και τις οργανώνουν οι εργαζόμενοι. Τις διεξάγει η ίδια η εργοδοσία, χωρίς να κρατά τα προσχήματα. Η ίδια η εργοδοσία είναι υποψήφιοι, οι ίδιοι εκλέγονται.
Είναι οι ίδιοι που τρομοκρατούν, εκβιάζουν καθημερινά τους εργαζόμενους με απαράδεκτες μεθόδους για να νομιμοποιήσουν αυτή την άθλια διαδικασία. Η μεγαλοεργοδοσία των σούπερ μάρκετ θέλει όχι μόνο να παρέμβει, αλλά να ελέγξει πλήρως το συνδικαλιστικό κίνημα στον κλάδο.
3. «Μέσα στα κΕργοδοτικό όργιο στα ΑΒ Βασιλόπουλος και Σκλαβενίτηαταστήματα των σούπερ μάρκετ, τα διευθυντικά στελέχη πιέζουν με κάθε τρόπο για συμμετοχή, απειλώντας με κυρώσεις, εκβιάζοντας. Κεντρικά διευθυντικά στελέχη όχι απλά πλαισιώνουν το ψηφοδέλτιο αλλά έρχονται, γράφονται και ψηφίζουν δίπλα στους εργαζόμενους.
Πιο δίπλα, ένα μπούγιο από το τμήμα προστασίας του “Σκλαβενίτη” υποδέχεται και επιβλέπει τις διαδικασίες».

Σοβαρό ζήτημα υπάρχει και με το ρόλο των δικαστικών αντιπροσώπων:

«Γέφυρα για τη νομιμοποίηση όλων αυτών των διαδικασιών έχουν γίνει οι δικηγόροι, που με χρέη δικαστικού λειτουργού έχουν την ευθύνη για τις “αρχαιρεσίες”.
Η δικηγόρος και πρόεδρος της εφορευτικής επιτροπής, που είχε την ευθύνη των εκλογών την προηγούμενη βδομάδα, πήρε ξεκάθαρη θέση στηρίζοντας το ψηφοδέλτιο της εργοδοσίας, όχι μόνο κατά τη διάρκεια των “αρχαιρεσιών” αλλά δημόσια, στηρίζοντας σε μέσο “κοινωνικής δικτύωσης” τη δήλωση – λασπολογία και ψεύδους του γγ της ΟΙΥΕ».
Το ΠΑΜΕ καταγγέλλει μάλιστα ότι «με την έναρξη των “αρχαιρεσιών” τη δεύτερη βδομάδα, το δικηγορικό επιτελείο που τις πραγματοποιεί “αναβαθμίστηκε”.
Στην παρέμβαση συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ από ΓΣΕΕ – ΕΚΑ – ΟΙΥΕ, όχι μόνο αρνήθηκαν τον έλεγχο των διαδικασιών, αλλά φάνηκαν προετοιμασμένες και μιλημένες, κάνοντας χυδαία επίθεση».

Όργιο τρομοκρατίας σε ΑΒ Βασιλόπουλο και Σκλαβενίτη

Το «σωματείο» – μηχανισμός είναι ένας… «φαντομάς». Οι εργάτες δεν το έχουν δει ποτέ να κάνει παρεμβάσεις, να οργανώνει αγώνες για την υπεράσπιση των συμφερόντων τους. Δεν κάνει γενικές συνελεύσεις, δεν βγάζει καν ανακοινώσεις. Δύσκολα μπορεί να βρει κάποιος πού βρίσκεται, αφού δεν διαθέτει καν ιστοσελίδα, τηλέφωνα, διεύθυνση επικοινωνίας!
«Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του “σωματείου”», σημειώνει η ΔΑΣ, «είναι υψηλόβαθμα στελέχη των super market, περιφερειάρχες και διευθυντές καταστημάτων. (…) προωθούν την εκμετάλλευση των εργαζομένων κι αποφασίζουν απολύσεις και βλαπτικές μεταβολές για τους εργαζόμενους».

Ανάλογη είναι η κατάσταση και στα επιχειρησιακά σωματεία στα μεγάλα σούπερ μάρκετ «ΑΒ Βασιλόπουλος», «Σκλαβενίτης», «My Market»

Δύο εργαζόμενοι στον «Βασιλόπουλο», που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, εξηγούν:
Εργοδοτικό όργιο στα ΑΒ Βασιλόπουλος και Σκλαβενίτη
«Πριν μερικά χρόνια, ζητήσαμε να γίνουμε μέλη του επιχειρησιακού σωματείου στον “Βασιλόπουλο”. Η διοίκηση του σωματείου έκανε ό,τι μπορούσε για να μας αποτρέψει. Φτάσαμε στο σημείο να κάνουμε εξώδικο για να ζητήσουμε να γίνουμε μέλη! Το ίδιο το επιχειρησιακό σωματείο δεν εμφανίζεται πουθενά. Μια από τις ελάχιστες ανακοινώσεις που έχει βγάλει ήταν για να καταγγείλει το ΠΑΜΕ.»
Ο Αντρέας Πουλικόγιαννης, εργαζόμενος στον «Σκλαβενίτη», μέλος των διοικήσεων του Εργατικού Κέντρου Πειραιά και του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων Πειραιά, μας λέει για το επιχειρησιακό σωματείο στη συγκεκριμένη αλυσίδα:
«Οι αρχαιρεσίες γίνονται παρουσία ανθρώπων από το τμήμα προστασίας της επιχείρησης. Στελέχη της επιχείρησης, που εμποδίζουν τις περιοδείες των ταξικών συνδικαλιστικών δυνάμεων στα σούπερ μάρκετ, αλλά και εφαρμόζουν μέτρα που χτυπάνε τα δικαιώματα των εργατών, είναι οι ίδιοι που λένε στους εργάτες να πάνε να ψηφίσουν στο επιχειρησιακό και στην “Ενωση”.
Εμείς ως ταξικές δυνάμεις προσπαθήσαμε δύο φορές, το 2012 και το 2015, να κατεβάσουμε ψηφοδέλτιο, αλλά δεν τα καταφέραμε γιατί δεν ανακοίνωναν τις προθεσμίες για την υποβολή υποψηφιοτήτων.
Οταν το 2015 καταφέραμε να τις μάθουμε, δεν μπορέσαμε να βρούμε κανέναν από την Εφορευτική Επιτροπή για να τις καταθέσουμε, ενώ πήγαμε στα καταστήματα, φτάσαμε μέχρι και στα σπίτια των μελών της εφορευτικής και δεν τους βρήκαμε ούτε εκεί»!

Απροκάλυπτος και προκλητικός ο έλεγχος της εργοδοσίας

«Δεν έχουν καμία δουλειά οι εργοδότες, στα εργατικά σωματεία!», τονίζει το ΠΑΜΕ και καλεί όλα τα Εργατικά Κέντρα, τις Ομοσπονδίες, τα πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια σωματεία να δουν με τα ίδια τους τα μάτια το αίσχος και να πάρουν θέση. «Δεν νοείται συνδικαλιστής – εργάτης που να μην πάρει θέση για αυτό που συντελείται αυτές τις μέρες», σημειώνει.
Στην ανακοίνωσή του, το ΠΑΜΕ αναφέρει:
«Οι δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ που εκλέγονται σε όλα τα όργανα του συνδικαλιστικού κινήματος από αυτόν τον μηχανισμό, πρωταγωνιστούν σε ένα εργοδοτικό όργιο αρχαιρεσιών που δεν έχει καμία απολύτως σχέση με συλλογικές διαδικασίες, με τις αξίες του συνδικαλιστικού κινήματος.
Ο αντιπερισπασμός που επιχειρείται από αυτές τις δυνάμεις με παρέμβαση του “σωματείου” – μηχανισμού (που ξαφνικά, ύστερα από κάμποσα χρόνια, είδαμε ανακοίνωσή του), έχει την άθλια, παλιά και γνωστή αφετηρία που προσπαθεί να μετατρέψει τον θύτη σε θύμα.
Είναι αυτοί που στηρίζονται και στηρίζουν το ψηφοδέλτιο της εργοδοσίας από διευθυντές καταστημάτων, περιφερειακούς διευθυντές, υπευθύνους ασφάλειας “Σκλαβενίτη”, στελέχη που έχουν ευθύνη απέναντι στο νόμο για την επιχείρηση του “ΑΒ Βασιλόπουλου”.
Δίπλα σε αυτούς, ένας μηχανισμός από υπευθύνους, συντονιστές ταμείων, υπευθύνους μαναβικής που γκρουπάρουν και εκβιάζουν τους εργαζόμενους, με λίστα και καταμερισμό. Κι από πάνω βρίσκεται ο μπαμπούλας της Ασφάλειας του “Σκλαβενίτη”.
Εργοδοτικό όργιο στα ΑΒ Βασιλόπουλος και Σκλαβενίτη
Μόλις χτες κατέθεσαν αίτημα για παράταση των “αρχαιρεσιών” κατά μία βδομάδα. Προφανώς η εργοδοσία δεν πρόλαβε να στείλει με την τρομοκρατία όλους τους εργαζόμενους και αναζητά επιπλέον μέρες. Γι’ αυτό και από χτες η πίεση στα καταστήματα έχει οξυνθεί.
Η επιρροή, η παρέμβαση και ο έλεγχος των αρχαιρεσιών από την εργοδοσία “βγάζει μάτι”, είναι απροκάλυπτος αλλά και προκλητικός, στοιχειοθετείται».

Καταγγελίες του εργοδοτικού οργίου

Συνδικαλιστικές οργανώσεις που έχουν ήδη καταγγείλει τα παραπάνω είναι:
  • Το Εργατικό Κέντρο Αθήνας
  • Το Εργατικό Κέντρο Πειραιά
  • Το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου
  • Η Ομοσπονδία Συνταξιούχων ΙΚΑ
  • Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Λογιστών (ΠΟΛ)
  • Η Ομοσπονδία Μισθωτών Τύπου και Βιομηχανίας Χάρτου
  • Η Ομοσπονδία Οικοδόμων
  • Το Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγικής Βιομηχανίας Ελλάδας
  • Το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Κλωστοϋφαντουργίας – Ιματισμού – Δέρματος Ν. Αττικής
  • Η Ενωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου
  • Το Σωματείο Εργαζομένων στη «LIDL Ελλάς» Αττικής.

Πλειάδα διευθυντικών στελεχών στο εργοδοτικό ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ

Το εργοδοτικό ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ «κοσμεί» πλειάδα στελεχών της εργοδοσίας, όπως περιφερειακοί διευθυντές, διευθυντές καταστημάτων, υπεύθυνοι των τμημάτων ασφαλείας, στελέχη εξουσιοδοτημένα από τις επιχειρήσεις να τις εκπροσωπούν σε μια σειρά από περιπτώσεις και πάει λέγοντας.
Στις προηγούμενες αρχαιρεσίες εκλέχθηκαν με την παράταξη του ΜΕΤΑ (ΣΥΡΙΖΑ) ως αντιπρόσωποι για τις δευτεροβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις μια σειρά στελέχη.
Ενδεικτικά αναφέρουμε:
  • Β.Κ., εξουσιοδοτημένος από το ΔΣ της επιχείρησης «ΑΒ Βασιλόπουλος» στην αγοραπωλησία αυτοκινήτων
  • Γ.Κ., υπεύθυνη συντονισμού τμήματος Ασφάλειας στην «ΑΒ Βασιλόπουλος»
  • Π.Δ., εξουσιοδοτημένος από το ΔΣ της επιχείρησης «ΑΒ Βασιλόπουλος» για την αλληλογραφία και τα συστημένα (ΦΕΚ)
  • Σ.Σ., υπεύθυνος εξωτερικού ελέγχου «ΑΒ Βασιλόπουλος»
  • Δ.Γ., περιφερειακός διευθυντής «ΑΒ Βασιλόπουλος»
  • Κ.Μ., περιφερειακός διευθυντής «ΑΒ Βασιλόπουλος»
  • Σ.Ξ., περιφερειακός διευθυντής «ΑΒ Βασιλόπουλος»
  • Α.Λ., περιφερειακός διευθυντής «ΑΒ Βασιλόπουλος»
  • Α.Π., περιφερειακός διευθυντής «ΑΒ Βασιλόπουλος»
  • Ν.Κ., διευθυντής καταστήματος «ΑΒ Βασιλόπουλος»
  • Ι.Λ., διευθυντής καταστήματος «ΑΒ Βασιλόπουλος»
  • Α.Μ., διευθύντρια καταστήματος «ΑΒ Βασιλόπουλος»
  • Θ.Κ., διευθυντής καταστήματος «ΑΒ Βασιλόπουλος»
  • Γ.Δ., διευθυντής καταστήματος «ΑΒ Βασιλόπουλος»
  • Κ.Φ., διευθυντής καταστήματος «ΑΒ Βασιλόπουλος»
  • Γ.Π., διευθυντής καταστήματος «ΑΒ Βασιλόπουλος»
  • Α.Σ., product manager «Σκλαβενίτης».
  • Μεσοβδόμαδα ψήφισε και ο Γ.Γ., διευθυντής προσωπικού στον «Σκλαβενίτη», ο οποίος ήταν και νέα εγγραφή!
Η πλειοψηφία των παραπάνω είναι σήμερα και υποψήφιοι. («Κυριακάτικος Ριζοσπάστης» στις 24/9/2017).
«Ενδεικτικά, διαβάζουμε παρακάτω στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως για δύο από τα στελέχη της επιχείρησης “ΑΒ Βασιλόπουλος” που βρίσκονται στο ψηφοδέλτιο και τις “απλές ευθύνες” που έχουν στα πλαίσια της επιχείρησης», καταγγέλλει το ΠΑΜΕ.
Εργοδοτικό όργιο στα ΑΒ Βασιλόπουλος και Σκλαβενίτη
Στη μια περίπτωση, πρόκειται για υπάλληλο εξουσιοδοτημένο να εκπροσωπεί την εταιρεία και να υπογράφει για λογαριασμό της οποιοδήποτε σχετικό έγγραφο «για την αγορά ή πώληση από την εταιρεία παντός τύπου αυτοκινήτου»…

Στην άλλη, πρόκειται για υπάλληλο που «εκπροσωπεί την εταιρεία στα Ελληνικά Ταχυδρομεία για την παραλαβή (…) της αλληλογραφίας, των συστημένων επιστολών, των δεμάτων, ταχυδρομικών επιταγών»…

Επικίνδυνο σκηνικό από την κλιμάκωση της τουρκικής επιθετικότητας και την ελληνική εμπλοκή


Νέες δηλώσεις για τα Ιμια ως «τουρκικό έδαφος» και νέες συνδέσεις των υποθέσεων των «2» και των «8»


Ψηλά κρατά τους τόνους η Αγκυρα και στα Ελληνοτουρκικά, στο φόντο των ενδοϊμπεριαλιστικών ανταγωνισμών που οξύνονται διαρκώς, «αγκαλιάζοντας» όλη την περιοχή και αλληλεπιδρώντας με τις επιδιώξεις ισχυρών ιμπεριαλιστικών κέντρων. Παράλληλα, μόνο ανησυχίες γεννούν οι κυβερνητικές «κορόνες», που εναλλάσσονται με την προσπάθεια εφησυχασμού για τις εξελίξεις την ίδια ώρα που η κυβέρνηση σταθερά εντάσσει τις ελληνοτουρκικές σχέσεις στο πλαίσιο των επικίνδυνων σχεδιασμών ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ, σχεδιασμών που υπηρετεί για λογαριασμό της αστικής τάξης.
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Σαββατοκύριακο, το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας επανέλαβε σε ανακοίνωσή του ότι τα Ιμια αποτελούν «τουρκικό έδαφος». Με αφορμή το ότι η Ελλάδα συμπεριέλαβε τα Ιμια στο περιβαλλοντικό πρόγραμμα της ΕΕ «Natura 2000», το τουρκικό ΥΠΕΞ υποστήριξε ότι «δεν υπάρχει αμφιβολία περί της κυριαρχίας της Τουρκίας πάνω στις βραχονησίδες Καρντάκ (σ.σ. όπως αποκαλούν οι Τούρκοι τα Ιμια)», αλλά και ότι «δεν θα δεχθούμε κανένα τετελεσμένο που θα δημιουργήσει η Ελλάδα όσον αφορά τους γεωγραφικούς σχηματισμούς στη θάλασσα του Αιγαίου, το νομικό καθεστώς των οποίων αμφισβητείται». Το υπουργείο αναφέρει ότι θέλει «να καλέσουμε για άλλη μια φορά την Ελλάδα να συμπεριφερθεί με βάση την κοινή λογική. Θα θέλαμε επίσης να υπενθυμίσουμε στην ΕΕ να μη γίνεται εργαλείο στις προσπάθειες πολιτικής εκμετάλλευσης των ερευνητικών προγραμμάτων από την Ελλάδα» και ότι «ο ελληνικός νόμος υπ' αριθμόν 4519 δεν θα έχει καμία νομική ισχύ στις διαφορές μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας στο Αιγαίο».
Τη «σκυτάλη» πήρε ο Τούρκος πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ, που μιλώντας σε εγκαίνια νοσοκομείου είπε ότι «η Τουρκία δεν είναι μια χώρα που θα υποκύψει και θα πει "σας ευχαριστώ", υποκινώντας τα όνειρα εκείνων που έχουν φιλόδοξες εξωτερικές πολιτικές. Δεν θα ανεχτούμε ποτέ κύκλους που παραβιάζουν τα δικαιώματά μας στη Μεσόγειο και το Αιγαίο. Να μη βγάλουν από το μυαλό τους την ημερομηνία 9 Σεπτεμβρίου 1922 εκείνοι που κάνουν ζωή κουρσάρων στα νερά του Αιγαίου» (τέλη Αυγούστου - αρχές Σεπτέμβρη 1922 κορυφώθηκαν τα γεγονότα που οδήγησαν στη Μικρασιατική Καταστροφή).
Την ίδια στιγμή, ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Ρ. Τ. Ερντογάν, επανέφερε το θέμα των οκτώ στρατιωτικών που η Αγκυρα θέλει να εκδοθούν από την Ελλάδα ως ύποπτοι για συμμετοχή στην απόπειρα πραξικοπήματος του Ιούλη του 2016. Συσχετίζοντας ακόμα μια φορά τους «8» με τους 2 Ελληνες στρατιωτικούς που κρατούνται στην Αδριανούπολη, ο Ερντογάν είπε: «Ολη η Δύση ξεσηκώθηκε, μας είπαν "είστε μεγάλο κράτος, δώστε τους" (σ.σ. τους "2")», κάλεσμα στο οποίο εκείνος απάντησε: «Λυπάμαι πολύ, και εμείς είμαστε κράτος δικαίου, ό,τι αποφασίσει η δικαιοσύνη». Συνδέοντας τις δύο υποθέσεις πάλι, έκρινε σκόπιμο να αναφέρει ότι είχε απευθυνθεί στον Ελληνα πρωθυπουργό, λέγοντας πως «ο κ. Τσίπρας, που του είχα μιλήσει, μου είχε πει πως σε 10 - 15 μέρες θα κανόνιζε την υπόθεση. Πέρασαν μέρες, πέρασαν μήνες και ακόμη να το κανονίσει και να παραδοθούν οι 8 γκιουλενιστές». Ενώ για την ηγεσία της ΕΕ είπε ότι «για αυτούς τους τρομοκράτες (σ.σ. εννοεί τους "8") δεν κάνατε τίποτα, δεν είπατε τίποτα στον Τσίπρα».
Διαγωνισμοί «κορόνας»...
Από τη μεριά της Αθήνας, το ελληνικό ΥΠΕΞ υποστήριξε σε ανακοίνωσή του για τα Ιμια ότι το νομικό τους καθεστώς «είναι πλήρως κατοχυρωμένο» και «η ελληνική κυριαρχία επ' αυτών είναι δεδομένη και αναμφισβήτητη. Λαθεύει η Τουρκία, εάν νομίζει ότι δύναται να παραβιάσει στο Αιγαίο το διεθνές δίκαιο χωρίς συνέπειες, όπως πράττει σε άλλα σημεία του περίγυρού της. Της συστήνουμε δε, να μετράει τα λόγια της».
Ενώ στις δηλώσεις Ερντογάν για τους «8» και τους «2» απάντησε το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, αποδίδοντας στον Τούρκο Πρόεδρο «έναν ακατανόητα ολισθηρό δρόμο προκλητικών επιθέσεων» που ακολουθεί, «συμψηφίζοντας δυο εντελώς ανόμοιες υποθέσεις». Η ανακοίνωση ανέφερε ακόμα ότι «η Ελλάδα είναι κράτος δικαίου και έχει πρωθυπουργό που σέβεται και γνωρίζει τις διαδικασίες της ελληνικής δικαιοσύνης και όχι Σουλτάνο, ώστε να μπορεί να υπόσχεται για τις αποφάσεις της».
Ενώ ο υπουργός Αμυνας, Π. Καμμένος, μιλώντας χτες στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, εκτίμησε ότι η σύλληψη των «2» ήταν προσχεδιασμένη και πως αν και δεν περιμένουν «βαριά καμπάνα», εντούτοις «σε μία χώρα όπου δεν υπάρχουν δικαστήρια και η δικαιοσύνη λειτουργεί με δομές του Σουλτάνου, μπορεί να πάρει και 15 χρόνια»! Παράλληλα, με αναφορές περί «τρελού» Ερντογάν κ.λπ., σημείωσε ότι «δεν υπάρχει κανάλι επικοινωνίας», ενώ διαχώρισε την υπόθεση απ' αυτήν των οκτώ Τούρκων αξιωματικών, λέγοντας πως «δεν είναι το ίδιο πράγμα». Δεν απέκλεισε μάλιστα και θερμό επεισόδιο, εκτιμώντας ότι «ένας που έχει συνηθίσει να παίρνει πτώματα και δεν το υπολογίζει, μπορεί κάποια στιγμή να κάνει κάποια παραπάνω ενέργεια, γι' αυτό πρέπει να είμαστε σε ετοιμότητα».
Τουρκικές ασκήσεις στην Κύπρο, εμπλοκή στο Αιγαίο
Την ίδια ώρα, νέες στρατιωτικές ασκήσεις στα ανοιχτά της Κύπρου πραγματοποιεί η Τουρκία, η οποία εξέδωσε νέα παράνομη NAVTEX για σήμερα Τρίτη. Σύμφωνα με τα ελληνοκυπριακά ΜΜΕ, που αναπαρήγαγαν την είδηση, η νέα NAVTEX αφορά μέρος των «οικοπέδων 6» και «7» της κυπριακής ΑΟΖ, σε μια απόσταση περίπου 35 χιλιομέτρων από το Ακρωτήρι της Λεμεσού.
Στο μεταξύ, εμπλοκή καταγράφηκε χτες στον εναέριο χώρο του Αιγαίου, καθώς ελληνικά μαχητικά σηκώθηκαν για να αναχαιτίσουν 7 τουρκικά αεροσκάφη, τα 4 οπλισμένα, που προχώρησαν σε παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου.

TOP READ