12 Σεπ 2012

Συνδικάτο Τροφίμων & Ποτών Ευβοίας-Βοιωτίας: Η Χρυσή Αυγή είναι στην υπηρεσία των αφεντικών



Συνδικάτο Τροφίμων & Ποτών Ευβοίας-Βοιωτίας: Η Χρυσή Αυγή είναι στην υπηρεσία των αφεντικών 













 Οι επισκέψεις της Χρυσής Αυγής σε επιχειρήσεις του κλάδου μας, εξυπηρετούν τις επιδιώξεις των αφεντικών και κανενός εργαζόμενου έλληνα ή μετανάστη. 

Μέσα στον Αύγουστο η Χρυσή Αυγή επισκέφτηκε επιχειρήσεις του κλάδου μας ζητώντας από τους ιδιοκτήτες να αντικαταστήσουν Μετανάστες εργαζόμενους με Έλληνες. Η ενέργεια αυτή σε κάθε περίπτωση εξυπηρετεί τις επιδιώξεις των αφεντικών που θέλουν να χωρίζουν τους εργαζόμενους σε ομάδες, ώστε να χτυπούν τα δικαιώματά τους πιο εύκολα. Σε όλες τις περιπτώσεις, επιδίωξη είναι η εξίσωση όλων των εργαζομένων με αυτόν που παίρνει τα λιγότερα. Σε αυτή τη λογική αξιοποιήθηκαν και οι μετανάστες, έχουν δεν έχουν χαρτιά. 

Είναι καλό να γνωρίζει η Χρυσή Αυγή ότι οι εργαζόμενοι του κλάδου μας δεν έχουμε κανένα πρόβλημα με τους μετανάστες. Πρόβλημα έχουμε με τα αφεντικά που μας έχουν απλήρωτους 1, 2, 3, 4, 5 ακόμα και 6 μήνες. 

Τα αφεντικά που καθημερινά καταπατούν τα εργασιακά δικαιώματα, εφαρμόζουν 4ήμερα, μειώνουν τις αποδοχές, απολύουν, απειλούν, ισοπεδώνουν την αξιοπρέπεια και τη ζωή της εργατικής τάξης. Τα αφεντικά που προκειμένου να κερδίσουν περισσότερα δολοφονούν καθημερινά εργάτες που καταγράφονται ως «εργατικά ατυχήματα». 

Τα αφεντικά που η Χρυσή Αυγή μέσα από ανακοίνωσή της υμνεί για τη «συνεισφορά τους τόσο στα κρατικά έσοδα, όσο και σε θέσεις εργασίας». Όσο για τα κρατικά έσοδα όχι απλά χρωστάνε εκατομμύρια στα ταμεία, όχι απλά δεν συνεισφέρουν, αλλά είναι και οι υπεύθυνοι για το χρέος που δημιουργήθηκε από τις επιδοτήσεις, τις ενισχύσεις και τις φοροαπαλλαγές και σήμερα ισχυρίζονται ότι το χρωστάμε εμείς. 

Ακόμη στην ανακοίνωσή της η Χρυσή Αυγή αναφέρεται στο συνάλλαγμα που φεύγει εκτός Ελλάδας από τους μετανάστες, ότι «σε μία μόνο εταιρία πληροφορηθήκαμε ότι το ποσό αγγίζει τις 170.000 ευρώ μηνιαίως!». Αλήθεια τι λένε οι Χρυσαυγίτες για τα 600.000.000.000 ευρώ Ελλήνων που βρίσκονται στις τράπεζες μόνο της Ελβετίας;;;; (για όποιον δεν μπορεί να μετρήσει τα μηδενικά είναι 600δις). 

Επιπρόσθετα ας μας πει η Χρυσή Αυγή. Σε όλες τις περιπτώσεις ζητάει οι θέσεις εργασίας να πάνε στους Έλληνες αντί στους Μετανάστες;;;;;;;;; Για το καμποτάζ που χρόνια αγωνίζονται οι ναυτεργάτες και έχει να κάνει με τη διατήρηση ελληνικού πληρώματος στα πλοία και με ζητήματα εθνικής άμυνας, τι λέει η Χρυσή Αυγή;;;;; 

Βέβαια οι ναυτεργάτες δεν είναι ρατσιστές αλλά υπερασπίζονται την ύπαρξη ελληνικού πληρώματος πρώτα και κύρια για την ασφάλεια τη δικιά τους και των επιβατών. Στα ναυάγια που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια το πλήρωμα δεν μπορούσε να συνεννοηθεί ούτε για να κατεβάσει τις βάρκες γιατί απλούστατα δεν μιλάει την ίδια γλώσσα. 

Το 2007 το πλήρωμα του SEA DIAMOND που βυθίστηκε στη Σαντορίνη δεν μιλούσε την ίδια γλώσσα ενώ η πλειοψηφία του πληρώματος δεν ήταν ναυτεργάτες αλλά ενοικιαζόμενοι εργάτες που ανήκαν σε δουλεμπορικό γραφείο!!! Για αυτά τα ζητήματα μήπως η Χρυσή Αυγή δεν μιλάει γιατί θίγονται τα συμφέροντα των ελλήνων ;;;;(εφοπλιστών εννοείται!). 

Είναι καλό να γνωρίζει η Χρυσή Αυγή ότι έλληνες και μετανάστες στη γραμμή παραγωγής δουλεύουμε δίπλα – δίπλα. 

Είναι καλό να γνωρίζει η Χρυσή Αυγή ότι σε πολλές περιπτώσεις οι μετανάστες έχουν πρωτοστατήσει για να λυθούν προβλήματα που αντιμετωπίζουμε οι εργάτες στους εργασιακούς χώρους. Σε σωματείο που ιδρύθηκε στον κλάδο μας από τα 70 ιδρυτικά μέλη περισσότερα από 30 ήταν μετανάστες και μάλιστα ήταν από τους πρώτους που υπέγραψαν σπάζοντας την τρομοκρατία και δείχνοντας τον δρόμο σε πολλούς έλληνες συναδέλφους τους που ακολούθησαν. 

Άλλωστε στην Ελλάδα δεν υπάρχουν μόνο ξένοι εργάτες αλλά και ξένα αφεντικά, όπως οι Γάλλοι στα Τσιμέντα, οι Γερμανοί στον ΟΤΕ και το Αεροδρόμιο κ.τ.λ.. Όλοι τους εκμεταλλεύονται τους εργάτες, έλληνες και μετανάστες. Αντίστοιχα ελληνικά αφεντικά εκμεταλλεύονται εργάτες σε άλλες χώρες όπως από τον κλάδο των Τροφίμων ο Σουλιώτης (ΠΑΛΙΡΡΟΙΑ ΑΕ) στην Βουλγαρία και την Κίνα, ο Μπελές (ΝΗΡΕΥΣ) στην Τουρκία και την Ισπανία κ.τ.λ.. Μάλλον δεν βγαίνει άκρη με αυτή τη λογική.

Αντίθετα! 

Το κυνήγι του κέρδους είναι που ισοπεδώνει καθημερινά τη ζωή του λαού απλά γιατί η ανθρώπινη υπόσταση δεν μπορεί να συνυπάρξει με τα κέρδη. 

Η Χρυσή Αυγή που τόσο αγαπάει την Ελλάδα ας μας πει τι ενέργειες θα κάνει ώστε να αναπτυχθούν οι πλουτοπαραγωγικές πηγές της χώρας μας ώστε να μην εισάγεται τίποτα το οποίο μπορεί να παραχθεί στην Ελλάδα;;; 

Ας μας πει η Χρυσή Αυγή για τα πραγματικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι και ο λαός τι θα κάνει; 

Τι θα κάνει για το λαϊκό εισόδημα που δεν φτάνει ούτε για τα απαραίτητα δουλεύεις δεν δουλεύεις: Θα απαιτήσει κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων που τσεκουρεύουν τους μισθούς και επίδομα ανεργίας για όλους τους άνεργους ή θα προσφέρει συσσίτια; 

Τι θα κάνει για την υγεία του λαού; Θα απαιτήσει δημιουργία νοσοκομείων, κέντρων υγείας, προσλήψεις προσωπικού, υλικά, πρωτοβάθμια προληπτική φροντίδα υγεία; Θα απαιτήσει κατάργηση του εισιτηρίου, των εργολάβων και κάθε επιχειρηματικής δράσης στην υγεία ή θα πηγαίνει στα νοσοκομεία και θα λέει να φύγουν οι ξένοι; 

Τι θα κάνει για την παιδεία; Θα απαιτήσει δημιουργία παιδικών σταθμών και σχολείων, προσλήψεις, υλικά, θέρμανση παράλληλα με κατάργηση κάθε είδους πληρωμής (τροφεία, βιβλία κ.τ.λ.) και κάθε είδους επιχειρηματικής δράσης στην παιδεία ή θα πηγαίνει στους παιδικούς σταθμούς και τα σχολεία και θα λέει να φύγουν οι μετανάστες; 

Ο μόνος τρόπος για να υπερασπιστείς τα εργατικά – λαϊκά δικαιώματα είναι ο συλλογικός αγώνας που θα συσπειρώνει όλους τους εκμεταλλευόμενους απέναντι στους εκμεταλλευτές. 

Τέτοιος αγώνας αναπτύσσεται καθημερινά από το Συνδικάτο μας καιτα αποτελέσματα κάθε φορά εξαρτώνται από τη συσπείρωση των εργαζομένων ανεξάρτητα από χρώμα, φυλή, θρησκεία, εθνικότητα ή άλλη διαφορά. Οι μόνοι που αποκλείονται, που δεν μπορούν να γραφτούν στο μητρώο μελών είναι τα αφεντικά, οι διευθυντές και τα τσιράκια τους. 

Η βασική διαίρεση της κοινωνίας μας είναι οι εκμεταλλευτές και οι εκμεταλλευόμενοι, εργάτες και αφεντικά και όποιος προβάλλει οτιδήποτε άλλο λειτουργεί σε όφελος των δεύτερων γιατί αποδυναμώνει το μέτωπο απέναντί τους. 

Δηλαδή με απλά λόγια εργαζόμενοι, αυτοαπασχολούμενοι, αγρότες, νεολαία, γυναίκες κ.τ.λ. ο μοναδικός εχθρός που έχουν είναι οι εφοπλιστές, οι βιομήχανοι, οι τραπεζίτες και το πολιτικό τους προσωπικό που κρύβει αυτή την πραγματικότητα και προβάλει ότι υπάρχουν λύσεις κοινές για όλους. 
Ο ρόλος της Χρυσής Αυγής στη διαστρέβλωση αυτής της πραγματικότητας είναι να προβάλλει ότι εργάτες και αφεντικά μπορούν να συνυπάρξουν αρκεί να είναι έλληνες. 

Η χώρα μας είναι μια πλούσια χώρα που μπορεί να θρέψει όχι μόνο όσους βρίσκονται τώρα εδώ, αλλά πιθανά και τα εκατομμύρια έλληνες που μεταναστεύουν στο εξωτερικό αναζητώντας ένα καλύτερο μέλλον. 

Για να γίνει αυτό δεν χρειάζεται να φύγουν οι μετανάστες αλλά οι πραγματικοί κοπρίτες, βιομήχανοι, τραπεζίτες, εφοπλιστές. Χρειάζεται να αξιοποιηθεί ο πλούτος της χώρας μας σε όφελος του λαού, που δεν αξιοποιείται όχι γιατί υπάρχουν μετανάστες αλλά επειδή υπάρχουν τα συμφέρονται των βιομηχάνων, των εφοπλιστών και των τραπεζιτών, ντόπιων και ξένων. 

Η Χρυσή Αυγή έχει συγκεκριμένο ρόλο στο εκμεταλλευτικό σύστημα που ζούμε ο οποίος σε καμία περίπτωση δεν υπερασπίζεται τα συμφέροντα των εργαζομένων και των υπόλοιπων λαϊκών στρωμάτων. 

Ο ρόλος της είναι αντιδραστικός, κατευθύνει την οργή του λαού σε ανέξοδα κανάλια, προσανατολίζει στο όλοι μαζί οδηγώντας σε συμβιβασμό εργαζομένων και αφεντικών, προσανατολίζει στην ελεημοσύνη, στο να βολευτούμε με τα λίγα τη στιγμή που ο πλούτος ο οποίος παράγεται σήμερα είναι τεράστιος. 

Η επιθετικότητα απέναντι στους μετανάστες είναι πρόβα τζενεράλε για το χτύπημα του οργανωμένου ταξικού κινήματος που θα αμφισβητήσει την εξουσία των τραπεζιτών, των εφοπλιστών και των βιομηχάνων. Είναι οι καινούργιοι ταγματασφαλίτες που προετοιμάζονται για να χτυπήσουν τον οργανωμένο λαό. 

Να είναι σίγουροι και οι Χρυσαυγίτες ότι η κατάληξη δεν θα είναι το πισωγύρισμα της ιστορίας. Μέσα στην ιστορία της ανθρωπότητας έστω και αν προσωρινά κάποιες στιγμές υπήρχε πισωγύρισμα,τελικά με την καθοριστική συμβολή της εργατικής τάξης η ιστορία πήγε μπροστά. Έτσι θα γίνει και τώρα. Η ανθρωπότητα θα τραβήξει μπροστά προς την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο, προς την εργατική – λαϊκή εξουσία. 



Συνδικάτο Τροφίμων & Ποτών Ευβοίας-Βοιωτίας




 Πηγή: Lenin Reloaded
 Αναρτήθηκε από Praxis red  

Το αυγο του φιδιου και μητρα του Φασισμου


Ο παλιός καλός καιρός στο RD, ή οι πλατείες από την οπτική της Ελβετίας της Μεσογείου και με καλωδιακή

"Αγανακτίστας (με τους σφυροδρεπανίστας)", 27/5/2011:
Θερμά συγχαρητήρια στους cheerleaders του αντικομμουνισμού με "κινηματικό" (ναι για) και "μεταπολιτικό" (ουουου) προσωπείο, "από όπου και αν προέρχονται." Να χαίρεστε την επανάστα κατά του κατεστημένου λεβέντες!



"Κλειστόν λόγω τεχνικών δυσκολιών, θα επιστρέψουμε με ένα άλλο μπλογκ", 2/6/2011



"Που είσαι νιότη πού' λεγες, πως θα γινόμουν άλλος...", 4/6/2012

Στοχοποιούν σήμερα τον Μίκη Θεοδωράκη, αν όμως δεν υπήρχαν αυτές οι φωνές θα είχαμε μείνει με τους ''κρατικοδίαιτους διανοούμενους''.
Αλέξης Τσίπρας, Πρόεδρος Κ.Ο ΣΥΡΙΖΑ, 4/1/2011 

Εφημερίδα Πριν, 1/5/2011:
Ο κάμπος, η σπίθα, και οι "Σπίθες"

Ήτανε σίγουρο: ο Μίκης θα παρενέβαινε στις εξελίξεις! Αυτό που παιζόταν είναι το αν θα έβγαινε κραυγαλέα υπέρ ή αναφανδόν κατά του Παπανδρέου. Από πρώτη άποψη, φαντάζει από ακίνδυνο μέχρι ελκυστικό: Ο μουσικός γίγαντας Θεοδωράκης, σ’ αυτή την ηλικία, σαλπίζει και πάλι το μήνυμα της αντίστασης! Μήπως κάτι καινούργιο γεννιέται, έστω «με τα ρούχα και τ’ όνομα ενός άλλου»;

Η Ελλάδα γέμισε Σπίθες, όμως το πρόβλημα είναι ποιος κρατάει το μπουζί που τις παράγει… Πέπλο μυστηρίου καλύπτει τους ηγέτες του εγχειρήματος. Εκ των υστέρων και από σπόντα, πληροφορηθήκαμε ότι το οργανωτικό της Σπίθας είχε γραφτεί από τον άλλοτε πανίσχυρο Γενικό Διευθυντή της ΝΔ, Γ. Δημητροκάλλη! Έχοντας μ’ επιτυχία θητεύσει στην έμμεση, οργανώνει τώρα την άμεση δημοκρατία… Η ίδια η «συμβουλευτική επιτροπή»(!) παραπέμπει σε γρίφο της Άγκαθα Κρίστι: Από τους 10 αρχικώς ανακοινωθέντες, 4 μέχρι στιγμής με τον ένα ή τον άλλο τρόπο έχουν βρεθεί εκτός. Άλλοι περιελήφθησαν «εκ παραδρομής», άλλοι αποχώρησαν καταγγέλλοντας. Παραμένουν: Ζουράρις, Φίλιας, Κούνδουρος, Καραμπελιάς καθώς και ο τηλεοπτικός κριός της αντιμεταναστευτικής υστερίας και επίθεσης στο άσυλο της Νομικής, στρατηγός Αλευρομάγειρος.

«Φίλοι της Σπίθας»: Σγουρίδης, Πατουλίδου, Γιανναράς. Στον άμεσο περίγυρο: Καμένος, Παπαθεμελής και βεβαίως, ο σύμβουλος της βασίλισσας της Αγγλίας, σερ Βασίλειος Μαρκεζίνης! Ο τελευταίος έχει τη στήριξη του επιχειρηματικού ομίλου Λασκαρίδη, που διαθέτει το Μ. Βρετανία για τις πολιτικές του συγκεντρώσεις. Αντίστοιχα τον Θεοδωράκη στηρίζει ο όμιλος Κυριακίδη - Λαυρεντιάδη μέσω της ΜΚΟ του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων Ρωμηοσύνη. Επαγγελματικές ενώσεις συνδιοργανώνουν εκδηλώσεις της Σπίθας.

Μια ματιά στα άρθρα της επίσημης ιστοσελίδας της: «Γενετικός και πληθυσμιακός αφελληνισμός της πατρίδας μας». «Ο Πρ. Εμφιετζόγλου δηλώνει παρών: ένας ευπατρίδης Έλληνας». «Καλός ως αρχή ο φράκτης των 12,5 χλμ., θα χρειαστεί όμως να επεκταθεί σε όλο το μήκος των συνόρων στον Έβρο». Διδακτική είναι επίσης μια περιήγηση στην συνεργαζόμενη ιστοσελίδα kinima.org: «Οι φιλοσκοπιανοί διώκουν τα μέλη των ΟΥΚ γιατί φώναζαν εθνικά συνθήματα», «Επί χούντας ήμασταν πολύ καλύτερα σε εθνικό - οικονομικό και ατομικό επίπεδο», «Οι προδότες πολιτικοί του κ…».

Τα μυστήρια όμως συνεχίζονται: Η επιτροπή ενημέρωσης και ποιοι την απαρτίζουν - στο σκοτάδι. Ακατάληπτες για τον αμύητο συνωμοσιολογίες και αλληλοκαταγγελίες: «Ναζιστικές πρακτικές», «δημιουργία Σπιθών κατευθυνόμενων από γνωστά κέντρα», «ο κακοήθης όγκος που μας απειλούσε», «να καθαρίσουν τη Σπίθα από την κόπρο του Αυγείου». Κανείς ωστόσο δεν μπαίνει στον κόπο να εξηγήσει περί τίνος ο λόγος. Και τα ακατάληπτα συνεχίζονται: «Με βάση το Δόγμα της Δίκαιης Ανισότητας του Μίκη Θεοδωράκη, θα πρέπει η κάθε Σπίθα να ξεχωρίζει τα ταλέντα των μελών της. Είναι εθνική ανάγκη μέσα από τις Σπίθες να προκύψει η νέα γενιά των ηγετών –κάθε είδους– της χώραςΑυτών που την ώρα Χ θα αναλάβουν την ευθύνη της ανάπλασης, αναγέννησης και διακυβέρνησης της χώρας».

Στα πρόσωπα που στελεχώνουν τη Σπίθα, κυρίως όμως στο λόγο που εκφέρεται, εμφανής είναι η προσπάθεια της υπέρβασης των διαχωριστικών γραμμών Αριστεράς και Δεξιάς. «Η πεμπτουσία του κινήματος» είναι η ταυτολογική κενολογία «η Ελλάδα ανήκει στην Ελλάδα και μόνο στην Ελλάδα!». Τα ερμηνευτικά σχήματα του ανάδελφου έθνους που βάλλεται από τους κακούς ξένους –Αμερικάνους και πλούσιους Ευρωπαίους στο ίδιο τσουβάλι με τους μετανάστες– αποκρύπτουν κάθε έννοια ταξικής πάλης. Συσκοτίζουν την ίδια την κυρίαρχη αντίθεση, καλώντας σε πατριωτικό προσκλητήριο όλους: Δεξιούς και αριστερούς, πλούσιους και φτωχούς, για την παραγωγική ανασυγκρότηση της πατρίδας με το όραμα ενός δικαιότερου ελληνικού καπιταλισμού, σύμφωνα με το Δόγμα της Δίκαιης Ανισότητας! Τη λύση θα τη δώσει η ανάδειξη των «αρίστων», οι οποίοι θα αναλάβουν τη διακυβέρνηση της χώρας.

Οι λαϊκότροπες απόψεις για «προδότες πολιτικούς - να μπει ένας φυλακή», στην καλύτερη περίπτωση αφήνουν στο απυρόβλητο την ουσία της πολιτικής που πτωχεύει τους εργαζόμενους. Όλα θα ήταν απλούστερα αν επρόκειτο για «300 λαμόγια» που «τα αρπάζουν».

Σε μια κοινωνία με αυξημένο το ειδικό βάρος της μικροαστικής τάξης, με την απαξίωση του πολιτικού προσωπικού της αστικής τάξης και το λαϊκίστικο λόγο να ανθεί, με τη μετάπτωση από το ζενίθ της Ολυμπιάδας και του χρηματιστηρίου στο ναδίρ της επικείμενης χρεοκοπίας, με τη λαϊκή βάση του ΠΑΣΟΚ να μένει ακάλυπτη και το ΛΑΟΣ να ξεπλένεται τηλεοπτικώς καθημερινά στα αυτιά των τηλεθεατών, με την επίσημη Αριστερά να αδυνατεί να παίξει έστω το ρεφορμιστικό της ρόλο, είναι πολύ επικίνδυνο να τζογάρει κανείς σε ποικίλες αμφιλεγόμενες «γέφυρες».

Φαίνεται όμως ότι πολλά ακόμη αγνοούμε: Στην επίσημη ιστοσελίδα της Σπίθας, υπάρχει σύνδεση («η λέσχη Μπίλντεμπεργκ στην Ελλάδα») με το φρικιαστικό μπλογκ του χρυσαυγίτη που φέρει το προσωνύμιο «Τσιμπούκας» και γράφει «αίμα-τιμή-χρυσή αυγή»… Καλύτερα λοιπόν να φοράμε ο καθένας τα δικά του ρούχα...




Το λινκ για το πιο κάτω κείμενο ήρθε στο ιστολόγιο μέσω email. Για διαφορετικούς λόγους από αυτούς των αποστολέων, που στέλνουν ανάλογα μηνύματα εδώ και καιρό, αποφάσισα να το προωθήσω. Enjoy. Ο πρώτος που θα βρει τα έμφυλα δίπολα κερδίζει το δικαίωμα να δίνει διαλέξεις περί αυθορμητισμού και να κάνει επιδείξεις μεταδομιστικής και μεταμαρξιστικής σεμιναριακής παπαγαλίας για ένα ολόκληρο χρόνο!


Πατριωτικό Μέτωπο
Νίκης 33, 10557, Σύνταγμα, Αθήνα
Τηλ. 2103311642, Φαξ: 2103311652
Τηλ. Εκπροσώπου: 6980292626
www.pamet.gr, pametopo@gmail.com

Αθήνα, 6 Ιουνίου 2011

ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΡΟΥΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ

Το Πατριωτικό Μέτωπο καλεί όλες τις Πατριωτικές Δημοκρατικές Οργανώσεις σε περαιτέρω οργάνωση της περιφρούρησης των συγκεντρώσεων του Συντάγματος.

Ο Ελληνικός Λαός έχει πάρει την υπόθεση στα χέρια του και η διαμαρτυρία στο Σύνταγμα έχει γίνει πλέον εξαιρετικά μαζική. Η μέχρι τώρα περιφρούρηση από Οργανώσεις και Πατριώτες που δρουν αυτόνομα έχει επιτύχει τον σκοπό της στο μεγαλύτερο ποσοστό.

Όμως, είναι ανάγκη η περιφρούρηση να αυξηθεί και να οργανωθεί περαιτέρω.

Η πρώτη συνάντηση θα γίνει την Πέμπτη 9 Ιουνίου στις 6 μ.μ. στην Οδό Νίκης 33. Τηλέφωνο επικοινωνίας: 210 – 3311642.

Εκτός από τις Πατριωτικές Οργανώσεις, η πρόσκληση απευθύνεται και προς όλους τους Έλληνες που θέλουν και μπορούν να συμμετάσχουν στην κρίσιμη υπόθεση της περιφρούρησης.

Η ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΕΙΡΗΝΙΚΗ. [!!!!]



"Σημαίες Αυθορμήτως Κυματίζουσες", 9/6/2011

ΠΡΙΝ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ:

Πατριωτικό Μέτωπο
Ούτε δεξιά ούτε αριστερά: Πατριωτικά

Αθήνα 13 Μαΐου 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δεδομένων των δύο κινητοποιήσεων που γίνονται εναντίον της έλευσης των νεοοθωμανών και της υποδοχής του από τους νεοραγιάδες, τόσο στην Πλατεία Κλαυθμώνος όσο και την Πλατεία Κολοκοτρώνη στις 7 μ.μ., το Πατριωτικό Μέτωπο, καλεί τα μέλη και τους φίλους του να συμμετάσχουν ΜΟΝΟ στα μπλόκ με τις ελληνικές σημαίες. Δεν έχουμε πια την πολυτέλεια να κουβαλάμε κανενός είδους άλλο σύμβολοεκτός από την ελληνική και μόνον την ελληνική σημαία. Και φυσικά, ούτε το σύμβολο του Πατριωτικού Μετώπου (ΠΑΜΕ).

Δεν είναι ώρα για κριτικές της επιλογής που έγινε, για δύο ξεχωριστές κινητοποιήσεις. Εμείς πάντως, ως μέλη και φίλοι του Πατριωτικού Μετώπου, δεν μπορούμε, δεν επιτρέπεται σε αυτήν την συγκυρία, να βρεθούμε κάτω από πολύχρωμες σημαίες και σύμβολα, παρ’ όλες τις καλές προαιρέσεις και διαθέσεις των οργανωτών τους.

Παράλληλα:

Κρατάμε την ελληνική και μόνον την ελληνική σημαία. Αν δεν έχουμε μαζί μας ελληνική σημαία, εντασσόμαστε στο μπλοκ εκείνο που κρατούν ελληνικές σημαίες. Το Πατριωτικό Μέτωπο, ξεκαθαρίζει στα μέλη και στους φίλους του, πως δεν πρέπει να κρατούν κανένα σύμβολο, ούτε του Πατριωτικού Μετώπου (ΠΑΜΕ).

Ζητάμε –πάντα χωρίς ανώφελες συγκρούσεις και έντονες διαφωνίες - από όσους κρατούν σημαία με σύμβολα της οργάνωσης που εκπροσωπούν, να πάνε στο δικό τους μπλόκ η να κάνουν το δικό τους μπλόκ. Σε αυτήν την δύσκολη φάση που βρίσκονται η Πατρίδα και ο Λαός μας, δεν χρειαζόμαστε κανενός είδους «μανιφέστο» απέναντι στους νεοοθωμανούς. Η σκέψη και μόνο της προάσπισης της αξιοπρέπειας μας ως λαού και ως έθνους, είναι αρκετή. Να μην ξεχνάμε, πως τα μεγαλοκάναλα και οι ξένοι τηλεοπτικοί σταθμοί, αυτό επιθυμούν διακαώς να δείξουν: Κελτικά σύμβολα, σφυροδρέπανα, κόκκινες σημαίες, μονοθεματικές οργανώσεις κλπ. Και αυτό για να πουν στην κοινή γνώμη, «να αυτοί είναι που δεν θέλουν την ελληνοτουρκική φιλία για την οποία αγωνίζονται ο κ. Παπανδρέου και ο κ. Ερντογάν. Κομμουνιστές, αναρχικοί, ακροδεξιοί κλπ». Αν θέλουμε να βοηθήσουμε την Πατρίδα και τον Λαό μας, πρέπει να μην έχουν άλλη εικόνα να βάλουν στα δελτία τους, πέρα από τους χιλιάδες διαδηλωτές που κρατούν την ελληνική σημαία.

Να επεμβαίνουμε άμεσα όταν βλέπουμε κουκουλοφόρους. Κανένας αγώνας σε αυτόν τον τόπο δεν έγινε με κουκούλα. Κουκούλα φόρεσαν ιστορικά, μόνο οι προδότες των Ναζί.

Να απομονώνουμε άμεσα όσους επιχειρούν να χρησιμοποιήσουν μολότοφ.

Να μην επιτρέπουμε σε καμία περίπτωση σε εγκληματικά στοιχεία να σπάνε καταστήματα.

Να επεμβαίνουμε αμέσως σε περιπτώσεις αλητήριων που επιχειρούν να κάνουν πλιάτσικο.

Να μην ξεχνάμε πως ο εχθρός μας είναι, τόσο η σοσιαλνεοφιλελεύθερη μαφία που επιχειρεί να ξεπουλήσει ότι απέμεινε στον τόπο, όσο και το στημένο παρακράτος.

Τέλος, να φροντίζουμε να γνωριζόμαστε στα μπλόκα μεταξύ μας. Είναι σημαντικότατο, τώρα που το Πατριωτικό Μέτωπο, το Κίνημα που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και έχει βάλει σαν στόχο να συνενώσει όλους του Έλληνες Πατριώτες απέναντι στον κοινό εχθρό, να γνωριζόμαστε μεταξύ μας. Να μην ξεχνάμε πως το κίνημα βασίζεται στην αυτοοργάνωση. Δεν αποδεχόμαστε «μανιφέστα», αρχηγούς, καθοδηγητές, μεσσίες. Έτσι τα κατάφερε εξάλλου ο λαός της ΑργεντινήςΜόνο στη δεύτερη και τρίτη φάση των κινητοποιήσεων του αργεντίνικου λαού, όταν δηλαδή πέταξαν τις διαφόρων χρωμάτων και ομάδων σημαίες, και κατέβηκαν στους δρόμους όλοι με την σημαία της χώρας τους, κατόρθωσαν να ξηλώσουν το σάπιο και διεφθαρμένο πολιτικό τους κατεστημένο, που αποτελούνταν από όλο το φάσμα των επαγγελματιών πολιτικών και των υποτιθέμενων ιδεολογικοπολιτικών διαφοροποιήσεών τους.

Τέλος να προσθέσουμε εδώ, πως το Πατριωτικό Μέτωπο με τις παραπάνω συμβουλές, σε καμία περίπτωση δεν επιθυμεί την προσβολή της όποιας διαφορετικότητας εκφρασθεί στην σημερινή κινητοποίηση. Απλώς εκτιμούμε πως με πολύ υπομονή και επιμονή, θα πεισθούν όλοι τελικά, πως η σωτηρία της πατρίδας και του Λαού μας από την εξαπλωνόμενη νεοταξίτικη γάγκραινα, επαφίεται στον Πατριωτισμό, όλων των Ελλήνων.


ΤΩΡΑ:

Στο Σύνταγμα ΜΟΝΟ με ελληνικές σημαίες

Ελληνικές σημαίες και δεύτερη συνέλευση στο Σύνταγμα!

Όλοι στο Σύνταγμα με ελληνικές σημαίες!

Στο Σύνταγμα πάμε κάθε μέρα με ελληνικές σημαίες και δε φεύγουμε!

ΣΤΟ ΜΕΣΟΔΙΑΣΤΗΜΑ (25/3/2011):
Ακροδεξιοί επιτέθηκαν σε μετανάστες που πωλούσαν ελληνικές σημαίες

"Ψήφισμα Λ.Σ, 13/6/2011, θέμα 9", 14/6/2011
ΨΗΦΙΣΜΑΤΑ Λ.Σ. 13/6

9. Να ζητήσουμε κατάργηση των κομμάτων.

ΥΠΕΡ

Πηγή: Real Democracy

ΕΥΡΩΖΩΝΗ Τσακίζουν κόκαλα τα μέτρα σε όλα τα κράτη - μέλη



ΕΥΡΩΖΩΝΗ
Τσακίζουν κόκαλα τα μέτρα σε όλα τα κράτη - μέλη
Με οποιοδήποτε μείγμα διαχείρισης, με ή χωρίς χαλάρωση των στόχων και μνημόνια, ο λαός χρεοκοπεί ανεξέλεγκτα
Από παλιότερη κινητοποίηση αλληλεγγύης του ΠΑΜΕ στην πορτογαλική πρεσβεία στην Αθήνα
Η «χαλάρωση» δήθεν των όρων της δημοσιονομικής προσαρμογής για τα υπερχρεωμένα κράτη που βρίσκονται σε κρίση κανένα όφελος δεν έχει για το λαό, αφού η λιτότητα και τα άγρια μέτρα θα συνεχίζουν να «σκάνε» στις πλάτες του, με κλιμακούμενη μάλιστα ένταση.
Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα της Πορτογαλίας. Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργού Οικονομικών, Β. Κασπάρ,η τρόικα αποφάσισε να «χαλαρώσει» το στόχο για μείωση του ελλείμματος στο 5% του ΑΕΠ το 2012 αντί για 4,5% που ήταν αρχικά, ενώ άλλαξε και το στόχο για το 2013, στο 4,5% του ΑΕΠ από 3%. Επίσης, ο στόχος της μείωσης του ελλείμματος στο 3% του ΑΕΠ μετατίθεται για το 2014.
Επαληθεύοντας ότι οι παραπάνω αποφάσεις δεν είναι παρά μια ρύθμιση στα πλαίσια της αντιλαϊκής διαχείρισης της κρίσης, ο Πορτογάλος υπουργός απέδωσε την αλλαγή των δημοσιονομικών στόχων στη δυσκολία να «βγει» ο προϋπολογισμός και στη μεγάλη ανεργία. Διαβεβαίωσε ταυτόχρονα ότι η κυβέρνηση θα προωθήσει με αποφασιστικότητα τις«διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις», το σύνολο δηλαδή των αντεργατικών - αντιλαϊκών μέτρων, για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των μονοπωλίων.
Στην Ισπανία, η κυβέρνηση κάνει το ένα βήμα μετά το άλλο σε ό,τι αφορά στην προσφυγή της στους μηχανισμούς στήριξης της ΕΕ, που σημαίνει μνημόνιο. Για λαϊκή κατανάλωση, μάλιστα, ο πρωθυπουργός, M. Ραχόι, δήλωσε χτες πως «δεν μπορώ να αποδεχτώ ότι θα μας υπαγορεύουν σε ποιες συγκεκριμένες πολιτικές θα πρέπει να γίνονται ή όχι περικοπές», κρύβοντας ότι στην Ισπανία ήδη εφαρμόζονται μέτρα ανάλογα με αυτά που περιέχονται στο ελληνικό μνημόνιο.
Δίνοντας διαβεβαιώσεις στο ντόπιο και ξένο κεφάλαιο, ο Ισπανός πρωθυπουργός είπε ότι η κυβέρνηση θα τηρήσει τις δεσμεύσεις για το δημόσιο έλλειμμα και το χρέος, ενώ δεν πρόκειται να ανακοινώσει «ποιες είναι οι κόκκινες γραμμές».
Σύμφωνα εξάλλου με χτεσινές ανταποκρίσεις, το αίτημα της Κύπρου για ένταξη στο Μηχανισμό Στήριξης θα είναι μεταξύ των θεμάτων που θα απασχολήσουν την Παρασκευή το Γιούρογκρουπ, το οποίο θα συνέλθει στη Λευκωσία. Παρούσα στη συνεδρίαση θα είναι και η διευθύντρια του ΔΝΤ, Κρ. Λαγκάρντ. Σύμφωνα με το ΡΙΚ, αξιωματούχος της Ευρωζώνης ανέφερε ότι η Κύπρος χρειάζεται ένα πρόγραμμα όχι μόνο για τα προβλήματα του τραπεζικού τομέα, αλλά και για τη «διόρθωση των διαρθρωτικών ανισορροπιών».
Η Ελλάδα πρέπει να τηρήσει όλες τις δεσμεύσεις της, επανέλαβε χτες και ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Β. Σόιμπλε, ο οποίος είπε ακόμα με νόημα ότι «δεν υπάρχει εύκολη έξοδος (σ.σ. από την κρίση), ούτε με τη συγκέντρωση χρέους, ούτε με την εκτύπωση χρήματος», επικρίνοντας το «άλλο μείγμα» διαχείρισης που υπερασπίζονται χώρες ανταγωνιστικές στη Γερμανία. Ο ίδιος παραδέχτηκε τους αναιμικούς ρυθμούς ανάπτυξης. Για τη γερμανική οικονομία είπε ότι οι προβλέψεις για ανάπτυξη είναι κατά 0,7% για φέτος και 1,6% για το 2013, αλλά ενδέχεται, πρόσθεσε, ο ρυθμός αύξησης του ΑΕΠ να είναι χαμηλότερος.

Ρατσιστική επίθεση στη Μεταμόρφωση



Ρατσιστική επίθεση στη Μεταμόρφωση


Μετά το περιστατικό της Ραφήνας, νέο επεισόδιο ρατσιστικής βίας σημειώθηκε προχτές. Στο νέο περιστατικό, άγνωστοι προξένησαν ζημιές σε κουρείο Πακιστανού, στη Μεταμόρφωση, ενώ τραυμάτισαν και Ελληνα πελάτη.
Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, δυο άτομα μετά τις οκτώ το βράδυ εισέβαλαν στο κουρείο του μετανάστη που βρίσκεται στην οδό Γκινοσάτη 47. Ζήτησαν τα έγγραφα του καταστήματος από τον ιδιοκτήτη και διαπληκτίστηκαν μαζί του. Οδηγός ταξί, που περίμενε να κουρευτεί, αντέδρασε και τότε ένας από τους δράστες τον τραυμάτισε με αιχμηρό αντικείμενο στη δεξιά ωμοπλάτη. Την ώρα που έφευγαν έριξαν εύφλεκτο υγρό στα έπιπλα του μαγαζιού και προκάλεσαν πυρκαγιά. Μάλιστα, έξω από το κατάστημα τους περίμενε ομάδα υποστήριξης που πετροβόλησε το κουρείο προκαλώντας ζημιές στην τζαμαρία.
Το θύμα της επίθεσης μεταφέρθηκε για τις πρώτες βοήθειες στο «Λαϊκό», ενώ στο σημείο έσπευσαν τρία οχήματα της Πυροσβεστικής με εννέα πυροσβέστες. Οι δράστες διέφυγαν και αναζητούνται από την Αστυνομία. Την έρευνα έχει αναλάβει η Κρατική Ασφάλεια, αφού, σύμφωνα με πληροφορίες, ο μετανάστης δεχόταν απειλές να κλείσει το κουρείο του.

Κολυμβητικός διάπλους Ηγουμενίτσας – Κέρκυρας, στις 30/9


Κολυμβητικός διάπλους Ηγουμενίτσας – Κέρκυρας, στις 30/9




Στις 30 Σεπτεμβρίου, το ΕΣΥΝ Κέρκυρας προγραμματίζει να διοργανώσει τον κολυμβητικό διάπλου Ηγουμενίτσα – Κέρκυρα. Μια διοργάνωση που γίνεται για την προώθηση του κοινωνικού αιτήματος δημιουργίας «στεγνής» θεραπευτικής μονάδας, για εξαρτημένους και για τις οικογένειες τους στην Κέρκυρα. 

Αναλυτικά το σχετικό δελτίο τύπου του ΕΣΥΝ, στο οποίο, ζητά τη στήριξη από τους Πολιτιστικούς-Αθλητικούς φορείς, Φορείς παιδείας, Υγείας, Πρόνοιας Τοπικής Αυτοδιοίκησης-Φορείς του Μαζικού-Λαϊκού & Νεολαιίστικου κινήματος της Κέρκυρας αναφέρει τα εξής: 

Κες και Κύριοι εκπρόσωποι φορέων της Κέρκυρας στον Πολιτισμό, τον Αθλητισμό, την Υγεία, την πρόνοια, την παιδεία! 
Ο φορέας μας που δραστηριοποιείται τα τελευταία χρόνια και στην Κέρκυρα, μελετάει το δυσεπίλυτο ψυχοκοινωνικό φαινόμενο της εξάρτησης και αγωνίζεται σταθερά και με συνέπεια ενάντια στη μάστιγα των ναρκωτικών. 
Παρεμβαίνει στην τοπική κοινωνία ενημερώνοντας και προτείνοντας δράσεις προκειμένου να παρθούν μέτρα στο πλαίσιο της πρωτογενούς πρόληψης, στοχεύοντας στα αίτια που γεννούν και αναπαράγουν την τοξικοεξάρτηση. Σε αυτές τις παρεμβάσεις- διαχρονικά- με πολλούς από σας έχουμε συναντηθεί! 
Αγωνιζόμαστε ενάντια στην λογική του διαχωρισμού των ναρκωτικών και στην «ελεγχόμενη» χορήγηση από το κράτος υποκατάστατων, ενάντια στην αποποινικοποίηση της Χρήσης, της κατοχής, της καλλιέργειας και διακίνησης ουσιών και προτείνουμε τη δημιουργία νέων «στεγνών» προγραμμάτων σε όλη την επικράτεια ανάλογα με τις ανάγκες των εξαρτημένων! 
Στην κατεύθυνση να προωθηθεί παραπέρα το Πανκερκυραϊκό αίτημα για δημιουργία θεραπευτικής μονάδας στεγνού προγράμματος για χρήστες ουσιών και των οικογενειών τους στο νησί, αίτημα που από τον Δεκέμβρη του 2009 έχει κατατεθεί στο γραφείο της τότε Κας Υπουργού (164.281/14-12-09) στον ΟΚΑΝΑ (13587/14-12-09) και στα κόμματα της τότε βουλής! 
προγραμματίζουμε μια εκδήλωση αθλητικού περιεχομένου: 
«τον κολυμβητικό διάπλου Ηγουμενίτσας - Κέρκυρας» 
με πρωταγωνιστή τον Χάρη Θεοδόση, γνωστό Κερκυραίο κολυμβητή ανοιχτής θαλάσσης μεγάλων αποστάσεων, την Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2012 , με εναλλακτική ημερομηνία την επόμενη Κυριακή 7 Οκτωβρίου σε περίπτωση δυσμενών καιρικών συνθηκών. 
Κα- Κε πρόεδρε, μέλη των ΔΣ, ζητάμε την δικής σας συμβολή σε αυτό το εγχείρημα, με την συμμετοχή σας και στήριξη της εκδήλωσης, έτσι που το κοινωνικό αυτό μήνυμα να γίνει ευρέως γνωστό, να έχει- για άλλη μια φορά- την πλήρη κοινωνική στήριξη της τοπικής κοινωνίας! 
Γι αυτό, σας επισυνάπτουμε πρότυπο απόφασης των ΔΣ- χωρίς να είναι δεσμευτικό- και παρακαλούμε να φθάσει σε μας το αργότερο 20 Σεπτέμβρη (μέσω meil perrosn@otenet.gr, & esynkerkyras@yahoo.gr ή μέσω φαξ 2661043040 
Είμαστε βέβαιοι πως θα εξετάσετε το αίτημα μας με ευαισθησία και θα ανταποκριθείτε, γι αυτό σας ευχαριστούμε και σας καλούμε να ενώσουμε την φωνή μας και την δράση μας σε αυτές τις δύσκολες στιγμές που είναι «πρόσφορες» για την εξάπλωση της μάστιγας των ναρκωτικών αφού οι δείκτες των αιτιών (ανεργία- φτώχεια, σχολική διαρροή κα) βρίσκονται σε διαρκή άνοδο! Εχουμε χρέος σαν κοινωνία, το οφείλουμε σε μας, στους γύρω μας και κύρια στα παιδιά μας! 
Σημείωση: ο καταρχάς προγραμματισμός προβλέπει :Εκκίνηση από Δρέπανο Κυριακή 6:30 με 7.00 πμ, τερματισμός ΝΑΟΚ… μετά από 10 έως 14 ώρες …κατ΄ εκτίμηση!

Η αφορμή της 11ης Σεπτέμβρη


Η αφορμή της 11ης Σεπτέμβρη
Γράφει:
ο Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ

Το «Σχέδιο Για Τον Νέο Αμερικανικό Αιώνα» (PNAC) ιδρύθηκε το 1997, με απολύτως ξεκάθαρους και διακηρυγμένους στόχους:
Την απόλυτη και με κάθε μέσο επιβολή της αμερικανικής κυριαρχίας στον κόσμο κατά τον 21ο αιώνα.
Στα «μανιφέστα» του PNAC, που είδαν το φως της δημοσιότητας τόσο τον Ιούνη του 1997, όσο και το Νοέμβρη του 2000
(το δεύτερο, δηλαδή, μόλις ένα χρόνο πριν από τους Δίδυμους Πύργους)
γινόταν καθαρό πως η αμερικανική κυριαρχία θα περνούσε μέσα από «προληπτικούς» πολέμους, μέσα από την καθυπόταξη έως και κατάργηση του ΟΗΕ (που παρουσιαζόταν σαν ένα «φόρουμ για αριστερίζοντες, αντισιωνιστές και αντιιμπεριαλιστές») και μέσα από την επιβολή της κρατικής τρομοκρατίας ως παρονομαστή των διεθνών σχέσεων.
*
Μάλιστα, στο «μανιφέστο» του Νοέμβρη του 2000 περιέχεται και μια ενδιαφέρουσα «προφητεία»:
«Εάν σημειωθεί ένα καταστροφικό συμβάν, όπως ένα νέο Περλ Χάρμπορ, αυτό θα έχει καταλυτικές συνέπειες» (!), σημείωναν οι εμπνευστές του σχεδίου, για να τεθεί το αμερικανικό σχέδιο σε εφαρμογή μια ώρα αρχύτερα...
***
Θα 'λεγε κανείς ότι τα μέλη του PNAC «προφήτεψαν» την 11η Σεπτέμβρη ένα χρόνο πριν ακόμα κι από τον ...Μπιν Λάντεν.
Ετσι, σε λιγότερο από δώδεκα μήνες μετά από την εκλογή του Μπους, μέσω του οποίου οι αρχιτέκτονες του PNAC (Τσέινι, Γούλφοβιτς, Ράμσφελντ κ.λπ.) είχαν ανέλθει στην κυβερνητική εξουσία,
η «ευκαιρία» που τόσο επιθυμούσαν, το νέο «Περλ Χάρμπορ» που τόσο περίμεναν για να τους «λύσει τα χέρια», ήταν πραγματικότητα...
*
Εκτοτε, η ανθρωπότητα βιώνει μια διαρκή «11η του Σεπτέμβρη». Ολα όσα μεσολάβησαν από εκείνο το πρωινό στο Μανχάταν βοούν ότι
η 11η Σεπτέμβρη του 2001 αξιοποιήθηκε ως το αναγκαίο πρόσχημα, η αναγκαία αφορμή, για την εκδήλωση μιας άνευ προηγουμένου παγκόσμιας τρομοκρατίας από τον αμερικανικό ιμπεριαλισμό, από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ.
Το έγκλημα που συντελέστηκε στην καρδιά των ΗΠΑ,
το αίμα των 3.000 νεκρών των δίδυμων πύργων,
χρησιμοποιήθηκε από τον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό ως ένα διαρκές «άλλοθι» για τα εκατοντάδες χιλιάδες θύματα και την ιμπεριαλιστική θηριωδία που έχουν σπείρει στον πλανήτη.
***
Το τι και το πώς συνέβη εκείνο το πρωινό στη Νέα Υόρκη, τι προηγήθηκε, πώς σχεδιάστηκε, ποιες είναι οι πραγματικές διαστάσεις της επιχείρησης και των μηχανισμών που την έφεραν σε πέρας ίσως δεν αποκαλυφθούν ποτέ.
Αλλωστε, αν και συμπληρώνεται μισός αιώνας από το Ντάλας του 1963, ουδέποτε αποκαλύφθηκε τι κρυβόταν πίσω από το παραβάν της δολοφονίας του Κένεντι.
*
Εντούτοις, ήδη αυτά που γνωρίζουμε είναι πάρα πολλά.
Και σίγουρα εκείνο που γνωρίζουμε είναι ότι ο αμερικανικός ιμπεριαλισμός δεν έχει κανέναν ενδοιασμό να χρησιμοποιεί σαν πρόσχημα το αίμα ακόμα και του αμερικανικού λαού, όπως συνέβη με τα σχεδόν 3.000 θύματα των δίδυμων πύργων, για να επεκτείνει τη θηριωδία του.
*
Εκείνο που, επίσης, έχει πια απαντηθεί πεντακάθαρα είναι το
«ποιος είχε όφελος»
από μια τέτοια ενέργεια:
Αρκεί μια ματιά στο χάρτη της υδρογείου, όπου, μετά την 11η Σεπτέμβρη, σε πάνω από 150 χώρες του πλανήτη έχει εγκατασταθεί η μπότα του Αμερικανού πεζοναύτη.
***
Το «Σχέδιο Για Τον Νέο Αμερικανικό Αιώνα»
έχει πια αποκαλυφθεί στην ολότητά του, και στο πλαίσιό του η 11η Σεπτέμβρη αξιοποιήθηκε ως αφορμή, ως σκαλοπάτι, ως σταθμός
  • για την επιβολή μιας παγκόσμιας χούντας, που στα κελιά της, στο Γκουαντάναμο, στο Αμπού Γκράιμπ, στις μυστικές επίγειες ή ιπτάμενες φυλακές της CIA βασιλεύει ο νόμος των νέων «Αουσβιτς»,
  • για να περάσει ο ιμπεριαλισμός από τους «ανθρωπιστικούς» του πολέμους (όπως στη Γιουγκοσλαβία), στους «προληπτικούς» του πολέμους (Αφγανιστάν) και από εκεί στους πολέμους και στις ελεγχόμενες εξεγέρσεις «εξαγωγής της δημοκρατίας» (Ιράκ - Μέση Ανατολή),
  • για τη διακήρυξη της «ενοχής» όλου του πλανήτη (!), αφού, κατά το δόγμα Μπους,«όποιος δεν είναι μαζί μας είναι εναντίον μας».
***
Το κράτος - τρομοκράτης, οι ΗΠΑ, μαζί με τους Ευρωπαίους συμμάχους τους, χρησιμοποίησαν την 11η Σεπτέμβρη για να τυλίξουν τον κόσμο «σε μια κόλλα χαρτί»:
  • Εκτόξευση της «οικονομίας του πολέμου» με πάνω από 6 τρισεκατομμύρια δολάρια να έχουν διατεθεί μόνο για τις επεμβάσεις σε Αφγανιστάν και Ιράκ,
  • εγκατάσταση «Τσολάκογλου» και αμερικανοτσολιάδων ανά τον κόσμο,
  • τρομονόμοι, χαφιεδοκάμερες, φακέλωμα, καταπάτηση ελευθεριών, τρομο-υστερία, φαλκίδευση ατομικών δικαιωμάτων, «δικαίωμα» στη CIA για δολοφονίες ξένων ηγετών, απαγωγές, βασανιστήρια,
  • απροσχημάτιστες επεμβάσεις στο εσωτερικό κρατών, κατασκευασμένες «επαναστάσεις», Κοσσυφοπέδια, «πόλεμος των άστρων».
*
Την επόμενη μέρα της 11ης του Σεπτέμβρη είχαμε την απαρχή της εφόρμησης της «νέας τάξης» ενός νέου «Ράιχ», κτηνώδους και καταστροφικού, που
πρέπει να έχει ένα τέλος πανομοιότυπο με το τέλος του προηγούμενου.
*
Σε αυτόν τον αγώνα ζωής, ο λαός της Ελλάδας, αν θέλει να έχει τη δική του συμβολή για να έρθει μια ώρα αρχύτερα η νέα «Νυρεμβέργη», έχει μία επιλογή:
Την αταλάντευτη και εντεινόμενη αντιπαράθεσή του με τον αμερικανικό ιμπεριαλισμό και τον ευρω-ατλαντισμό, την καταδίκη και
πολιτική ανατροπή των στυλοβατών και των ερεισμάτων των Αμερικανών, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ στον τόπο μας.





ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ
Σε κέντρα κράτησης Ελληνες μετανάστες
ΚΑΜΠΕΡΑ.--
Στη «δαγκάνα» των αυστραλιανών μεταναστευτικών αρχών πέφτουν το τελευταίο διάστημα και Ελληνες πολίτες με ελληνικά διαβατήρια που συλλαμβάνονται και στέλνονται σε κέντρα κράτησης παράνομων μεταναστών, είτε επειδή λήγει η τουριστική βίζα, είτε επειδή δεν πείθουν πως μεταβαίνουν στην Αυστραλία για τουρισμό, αναφέρει δημοσίευμα της ομογενειακής εφημερίδας «Νέος Κόσμος» της Μελβούρνης.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, μόνον σε κέντρα κράτησης παράνομων μεταναστών στη Μελβούρνη οδηγήθηκαν το τελευταίο διάστημα τουλάχιστον 20 Ελληνες, καθώς κρίθηκε πως δεν ικανοποιούσαν τις βασικές προϋποθέσεις παραμονής στην Αυστραλία, όπως εισιτήρια μετ' επιστροφής και ικανό χρηματικό ποσό που θα καλύπτει τα έξοδα διαμονής τους στη χώρα για όλο το διάστημα που επιδιώκουν να παραμείνουν.
Η ανάγκη που κάνει τους Ελληνες επίδοξους μετανάστες να «μεταμφιέζονται» σε τουρίστες είναι τα τεράστια ποσά και η μεγάλη γραφειοκρατική διαδικασία που απαιτούνται. Για την απόκτηση μίας βίζας μόνιμης παραμονής, μαζί με τα έξοδα ιατρικών εξετάσεων, ξεπερνά τα 8.000 δολάρια, μια διαδικασία που το αστικό κράτος έχει μετατρέψει σε μεγάλη μπίζνα.

Ιστορία του ΔΣΕ, μέρος 19: Οι Εκλογές του 1946 (Β) Οι Κυβερνήσεις της περιόδου 1944-1946


Ιστορία του ΔΣΕ, μέρος 19: Οι Εκλογές του 1946 (Β) Οι Κυβερνήσεις της περιόδου 1944-1946

Οι κυβερνήσεις της περιόδου 1944
έως τις εκλογές του 1946
Τον Ν. Πλαστήρα διορίζουν οι Αγγλοι στη θέση του Γ. Παπανδρέου, ενώ έχουν ήδη χρήσει αντιβασιλέα τον Αρχιεπίσκοπο Δαμασκηνό, προετοιμάζοντας το έδαφος για την επάνοδο των Γλύξμπουργκ
Meros21_Photo2_small.jpg
Η πρώτη μεταπελευθερωτική κυβέρνηση ήταν η κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας με πρόεδρο τον Γ. Παπανδρέου. Σ’ αυτή συμμετείχε και το ΕΑΜ με 6 υπουργούς, οι οποίοι αποχώρησαν από το κυβερνητικό σχήμα την 1η Δεκέμβρη του 1944. Συνεπώς, μπορούμε να υποστηρίξουμε πως αυτή η κυβέρνηση μέχρι την αποχώρηση των ΕΑΜιτών υπουργών απολάμβανε της λαϊκής ανοχής. Από κει και μετά, οι επόμενες κυβερνήσεις στηριζόταν ουσιαστικά στις βρετανικές λόγχες. Στις 31/12/44 σημειώνεται η πρώτη κυβερνητική μεταβολή. Η κυβέρνηση Παπανδρέου παραιτείται κατ’ εντολή των Αγγλων. Επίσης, την ίδια μέρα, πάλι με πρωτοβουλία της Μ. Βρετανίας, ο Αρχιεπίσκοπος Δαμασκηνός διορίζεται αντιβασιλέας.
Στις 3/1/45 οι Εγγλέζοι διορίζουν πρωθυπουργό τον Ν. Πλαστήρα, τον οποίο οδήγησαν σε παραίτηση 3 μήνες μετά – στις 7/4/1945 – αφού προηγουμένως διοχέτευσαν στη δημοσιότητα επιστολή του προς τον Ελληνα πρεσβευτή στο Βισί (πρωτεύουσα της Γαλλίας επί προεδρίας του συνεργαζόμενου με τους Γερμανούς στρατάρχη Πετέν), από τις 16/7/41, στην οποία ο Πλαστήρας εξέφραζε συνθηκολογικές τάσεις για τον πόλεμο 1940 – 1941 και, ιδιαίτερα, την αντίθεσή του, για την αντίσταση κατά των χιτλερικών στρατευμάτων. (Βλέπε ολόκληρη την επιστολή: Σ. Γρηγοριάδης: “Ιστορία της Σύγχρονης Ελλάδας”, εκδόσεις Κ. Καπόπουλος, τόμος 3ος, σελ. 38 – 42).
Την ίδια μέρα, που αποπέμφθηκε ο Πλαστήρας, ο Δαμασκηνός έδωσε εντολή για σχηματισμό κυβέρνησης στον Βούλγαρη, ναύαρχο εν αποστρατεία και πρώην διευθύνοντα σύμβουλο στις επιχειρήσεις του Μποδοσάκη. Στο… έργο της κυβέρνησης Βούλγαρη – πέραν των άλλων – εγγράφεται και το γεγονός πως ύστερα από επιταγή (κοινή ανακοίνωση) των κυβερνήσεων Μ. Βρετανίας, ΗΠΑ και Γαλλίας (για διενέργεια εκλογών στην Ελλάδα το ταχύτερο κι αν είναι δυνατόν πριν τη λήξη του έτους) με απόφασή της, στις 5/10/45, όρισε τις εκλογές για τις 20/1/46.
Η κυβέρνηση Βούλγαρη θα πέσει, ύστερα από δήλωση του κόμματος των Φιλελευθέρων ότι παύει να τη στηρίζει κι ότι θα απόσχει από τις εκλογές της 20ής Γενάρη του ’46. Ο αντιβασιλέας Δαμασκηνός δίνει αμέσως εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στο Σοφούλη, με την προϋπόθεση ότι σ’ αυτή θα συμμετέχει και το Λαϊκό Κόμμα. Το τελευταίο, όμως, επιμένει ότι η κυβέρνηση πρέπει να έχει υπηρεσιακό χαρακτήρα. Ετσι ο Σοφούλης καταθέτει άπρακτος την εντολή. Στη 17/10/45 σχηματίζεται κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον Δαμασκηνό και Υπουργικό Συμβούλιο αποτελούμενο από υπουργούς της κυβέρνησης Βούλγαρη. Το σχήμα δεν μπορούσε και δε συνέφερε την αντίδραση να σταθεί, γι’ αυτό παράλληλα γίνονται διαβουλεύσεις, ώστε να βρεθεί μια διαφορετική κυβερνητική λύση. Στις 30/10/45 ο Δαμασκηνός δίνει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στο Σ. Βενιζέλο, αλλά θα αποτύχει και αυτή η προσπάθεια.
Οι Αγγλοι διατάζουν
Την 1η Νοεμβρίου θα σχηματιστεί κυβέρνηση από το Π. Κανελόπουλο, αλλά κι αυτής ο βίος θα είναι σύντομος. Πέραν των αντιδράσεων του ΕΑΜικού κινήματος και δυνάμεων του Κέντρου, η κυβέρνηση αυτή θα παραιτηθεί στις 20/11/45, γιατί τα σχέδια των Αγγλων είναι διαφορετικά. Στο μεσοδιάστημα του βίου της, την Ελλάδα θα επισκεφθεί ο Βρετανός υφυπουργός Εξωτερικών, Μακ Νιλ, ο οποίος θα έχει συνομιλίες με τους Δαμασκηνό, Σοφούλη, Παπανδρέου κ. ά. Την ημέρα δε, που παραιτήθηκε η κυβέρνηση Κανελόπουλου, ο Δαμασκηνός ανακοίνωσε σε σύσκεψη με τους πολιτικούς αρχηγούς τις απαιτήσεις της Μ. Βρετανίας, που του διαβίβασε ο Μακ Νιλ. Κι αυτές οι απαιτήσεις είχαν ως εξής:
- Να αναβληθεί το δημοψήφισμα ως το Μάρτη του 1948
- Να σχηματιστεί κυβέρνηση συνασπισμού με πρόεδρο τον Σοφούλη, όσο το δυνατόν πιο πλατιά, από τα αστικά κόμματα, ώστε να αντιμετωπιστεί το οικονομικό πρόβλημα της χώρας και να προπαρασκευαστούν οι εκλογές, οι οποίες να διενεργηθούν μέχρι τον Μάρτη του ’46.
- Η οικονομική ανασύνταξη της χώρας να γίνει με βάση τα σχέδια των Αγγλων εμπειρογνωμόνων.
- Σε περίπτωση που δε γίνουν δεκτές οι βρετανικές απαιτήσεις η Μ. Βρετανία δε θα χορηγήσει οικονομική βοήθεια στην Ελλάδα. (Βλέπε: Σ. Γρηγοριάδης: “Ιστορία της Σύγχρονης Ελλάδας”, εκδόσεις Κ. Καπόπουλος, τόμος 3ος, σελ. 96 και Στ. Σαράφη: “Μετά τη Βάρκιζα”, Εκδόσεις ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ σελ. 185 – 186).
Ετσι ανατίθεται στο Σοφούλη ο σχηματισμός κυβέρνησης. Στην πολιτική αυτή επιλογή θα αντιδράσουν το Λαϊκό Κόμμα και ο βασιλιάς Γεώργιος, γιατί δεν μπορούσαν να δεχτούν ότι το δημοψήφισμα παραπεμπόταν στις ελληνικές καλένδες. Οι αντιδράσεις αυτές θα οδηγήσουν τον Δαμασκηνό σε παραίτηση αλλά, τελικά, θα τον συγκρατήσουν ο Μακ Νιλ, ο Αγγλος πρεσβευτής Λίπερ και ο Αμερικάνος πρεσβευτής Μακ Βι.
Το ΚΚΕ και το ΕΑΜ θα δηλώσουν ανοχή στην κυβέρνηση Σοφούλη την οποία, όμως πολύ σύντομα, στις 11/12/45, θα αποσύρουν. Ετσι η κυβέρνηση αυτή είναι η δεύτερη μετά την κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας του Παπανδρέου που μπορεί να θεωρηθεί ότι για ένα ελάχιστο χρονικό διάστημα απολάμβανε τη λαϊκή ανοχή. Κατά τ’ άλλα ήταν μια από τα ίδια. Κυβέρνηση εντολοδόχος της Αγγλίας, γεγονός που αποδεικνύεται και από το ότι όρισε – ύστερα από απαίτηση του Βρετανού υπουργού Εξωτερικών, Μπέβιν – τις εκλογές για τις 31/3/1946, έχοντας πλήρη επίγνωση ότι θα επρόκειτο για εκλογές βίας και νοθείας. Και δεν αρκέστηκε να ορίσει τις εκλογές. Τις πραγματοποίησε κιόλας!!!
Η στάση του ΕΑΜ και του ΚΚΕ έναντι των εκλογών
Meros21_Photo1_small.jpg
Πριν τα Δεκεμβριανά, όταν στην κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας συμμετείχαν και οι ΕΑΜίτες υπουργοί, τόσο το ΚΚΕ, όσο και το ΕΑΜ υπογράμμιζαν την ανάγκη για γρήγορη προετοιμασία των εκλογών και του δημοψηφίσματος, όπου ο λαός θα εξέφραζε την ελεύθερη βούλησή του. “Αγωνιζόμαστε – έλεγε ο Σιάντος, μιλώντας στη μεγαλειώδη συγκέντρωση στην Αθήνα, λίγο πριν τα Δεκεμβριανά, για το γιορτασμό των 26 χρόνων του ΚΚΕ – για να γίνει γρήγορα ελεύθερο δημοψήφισμα για το πολιτειακό. Πιστεύουμε ότι μόνο η λύση αυτού του ζητήματος είναι δυνατό να απαλλάξει τον τόπο μας από τις ραδιουργίες και τις αναστατώσεις της κλίκας του Γλύξμπουργκ… Αγωνιζόμαστε για την άμεση προετοιμασία των εκλογών Συντακτικής Εθνοσυνέλευσης, γιατί μόνο έτσι μπαίνουμε πραγματικά στον ομαλό πολιτικό βίο και την πραγματική ανοικοδόμηση της Ελλάδας”. Ευσεβείς πόθοι, ίσως, πει κανείς. Ομως, το ΕΑΜ και το ΚΚΕ ήταν οι μόνες δυνάμεις της χώρας, που δεν είχαν κανένα λόγο να φοβούνται τη λαϊκή βούληση και πάλεψαν με όλες τους τις δυνάμεις για να υπάρξει ομαλή διέξοδος, με δημοκρατικές εκλογές.
Τα εκλογομαγειρέματα μετά τη Βάρκιζα
Μετά τη Βάρκιζα το ΕΑΜικό κίνημα, ταυτόχρονα με την προσπάθεια ανασυγκρότησης των δυνάμεών του, προέβαλε αιτήματα για σεβασμό της Συμφωνίας από τον αντίπαλο, κατήγγειλε το μονόπλευρο πόλεμο εις βάρος του και ζητούσε τη συγκρότηση αντιπροσωπευτικής κυβέρνησης με τη συμμετοχή του, την εκκαθάριση του κρατικού μηχανισμού από τα φασιστικά στοιχεία και τους συνεργάτες των Γερμανών, το σταμάτημα των διώξεων εις βάρος των λαϊκών αγωνιστών και τη χορήγηση γενικής αμνηστίας, Τη δημιουργία, με δυο λέξεις, των βασικά απαραίτητων προϋποθέσεων, για διεξαγωγή ελεύθερων και αδιάβλητων εκλογών.
Αντίθετα με όλα αυτά, η κυβέρνηση Βούλγαρη, με τον εκλογικό νόμο της 9ης Ιούνη 1945, προχώρησε στην ανασύνταξη των εκλογικών καταλόγων, που ήταν ανενημέρωτοι για μια ολόκληρη δεκαετία, αφού είχε μεσολαβήσει η δικτατορία του Μεταξά και η Κατοχή. Η ανασύνταξη των εκλογικών καταλόγων γινόταν με την επίδειξη βεβαίωσης, που περιείχε τα στοιχεία του εκλογέα για την εγγραφή του στους εκλογικούς καταλόγους. Τη βεβαίωση αυτή χορηγούσαν στρατιωτικές και αστυνομικές αρχές. Ομως, οι αρμόδιες αυτές αρχές κυριαρχούνταν από φασιστικά, ακροδεξιά – και ως επί το πλείστον – αντικομμουνιστικά στοιχεία, γεγονός που σήμαινε ότι καμιά εγγύηση δεν υπήρχε ότι θα διαμορφώνονταν αδιάβλητοι και γνήσιοι εκλογικοί κατάλογοι. Η εφαρμογή δε του μέτρου της ανασύνταξης των καταλόγων απέδειξε του λόγου το αληθές. Οι …αρμόδιες αρχές συνεχώς προέβαλαν αρνήσεις και προσκόμματα για την έκδοση των απαραίτητων δικαιολογητικών, ώστε να εγγραφούν στους εκλογικούς καταλόγους δημοκρατικοί πολίτες. Αντίθετα, οι περιπτώσεις διπλοεγγραφών και τριπλοεγγραφών στους καταλόγους συντηρητικών στοιχείων ήταν κραυγαλέες.
Την πραγματικότητα αυτή δεν μπορούσε να αρνηθεί ούτε το παλαιοδημοκρατικό Κέντρο (Σοφούλης – Καφαντάρης – Τσουδερός). Ο Καφαντάρης, μάλιστα, με δήλωσή του στις αρχές Αυγούστου του ’45 υπογράμμιζε: “Αν η κυβέρνηση επιθυμεί να επισπευθή η αληθινή λαϊκή ετυμηγορία, οφείλει να αναστείλη άνευ αναβολής τη σύνταξιν των εκλογικών καταλόγων, ήτις αποτελεί καθαράν πράξιν εκλογικής νοθείας” (Εφημερίδα “ΒΗΜΑ”, 5/8/1945). Το παλαιοδημοκρατικό κέντρο εξέφρασε την αντίθεσή του με τη νοθεία που επιχειρείτο μέσω των εκλογικών καταλόγων και στη διακομματική επιτροπή που επόπτευε την ανασύνταξή τους. Στα ρεπορτάζ των εφημερίδων της εποχής, διαβάζουμε: “Προ της ενάρξεως της συνεδριάσεως (σ.σ. της διακομματικής επιτροπής), οι αντιπρόσωποι των φιλελεύθερων, των προοδευτικών και των άλλων δημοκρατικών κομμάτων ετόνισαν ότι εμμένουν εις άποψιν ότι πάσα η μέχρι σήμερον εργασία αναθεωρήσεως και ανασυντάξεως των εκλογικών καταλόγων δέον να θεωρηθή άκυρος, διότι δεν περιέχει τα εχέγγυα της ανοθεύτου εκδηλώσεως του γνήσιου φρονήματος του ελληνικού λαού” (Εφημερίδα “ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ”, 22/9/45).
Αποχή από την εγγραφή στους καταλόγους
Η πραγματικότητα αυτή οδήγησε το ΕΑΜ και το ΚΚΕ στην αποχή από την εγγραφή στους εκλογικούς καταλόγους. Το 7ο Συνέδριο του Κόμματος, στην Πολιτική του Απόφαση, υπογράμμιζε: “Εκλογές κάτω από τις σημερινές συνθήκες, της τρομοκρατικής ασυδοσίας του ΣΑΝ, του γενικού διωγμού του κινήματος Εθνικής Αντίστασης, της πλαστής ανασύνταξης των εκλογικών καταλόγων, που έκανε ο Βούλγαρης, αποτελούν νομιμοφανές πραξικόπημα κατά της λαϊκής θέλησης, αφού θα ‘χουνε σαν σκοπό να αποκλείσουνε το ΕΑΜ από την πολιτική ζωή και οδηγούνε τον τόπο σε καινούρια ανωμαλία και σε νέα αναστάτωση. Το ΚΚΕ, σύμφωνα με την απόφαση της ΚΕ του ΕΑΜ, εμμένει στην αποχή και δηλώνει πως σε καμιά περίπτωση δε θα δώσει κύρος και νομιμότητα σε τέτοιου είδους πραξικόπημα” (“Επίσημα Κείμενα ΚΚΕ”, τόμος 6ος, σελ. 80). Η απόφαση αυτή για μη εγγραφή στους εκλογικούς καταλόγους – που ανακλήθηκε στις 17/1/1946 – ήταν ένα προμήνυμα για τη μελλοντική αποχή από τις εκλογές, χωρίς όμως να προδικάζει οριστικά τον τρόπο, με τον οποίο θα εκφραζόταν η αντίθεση του ΕΑΜικού κινήματος στο επικείμενο εκλογικό πραξικόπημα της ντόπιας αντίδρασης και των Αγγλων.
Οι εκλογές και η 2η Ολομέλεια της ΚΕ του ΚΚΕ
Εχει εκφραστεί η γνώμη – και είναι ευρύτερα πιστευτό – ότι την απόφαση για αποχή από τις εκλογές της 31ης Μάρτη 1946 την πήρε η 2η Ολομέλεια της ΚΕ του ΚΚΕ που έγινε στο διάστημα 12 – 15/2/1946. Η αλήθεια, βεβαίως, δεν είναι ακριβώς αυτή. Η 2η Ολομέλεια υιοθέτησε την από 7/2/1946 απόφαση της ΚΕ του ΕΑΜ και των Αριστερών Φιλελευθέρων, με την οποία το κίνημα προσανατολιζόταν στην αποχή, αλλά σε καμία περίπτωση δεν ευσταθεί ο ισχυρισμός ότι η αποχή παραπέμπει ευθέως στις αποφάσεις της 2ης Ολομέλειας ή στη σχετική απόφαση της ΚΕ του ΕΑΜ και των Αριστερών Φιλελευθέρων.
Τόσο η απόφαση του ΕΑΜ στις 7 Φλεβάρη, όσο και η ταυτόσημη απόφαση της 2ης Ολομέλειας της ΚΕ του ΚΚΕ λίγες μέρες μετά, διαπνέονταν απ’ το πνεύμα της καταγγελίας του εκλογικού πραξικοπήματος, απειλούσαν με αποχή, χωρίς να προδικάζουν οριστικά και αμετάκλητα ότι, τελικά, θα επέλεγαν αυτή τη στάση. Για δε το ΚΚΕ, τα αδιαμφισβήτητα ιστορικά στοιχεία και γεγονότα λένε ότι η 2η Ολομέλεια άφησε την πρωτοβουλία της τελικής απόφασης για το θέμα της στάσης στις εκλογές, στο ΠΓ του Κόμματος και στον ΕΑΜικό πολιτικό συνασπισμό. Πρέπει, τέλος, να υπογραμμίσουμε πως ήταν πολιτικά ορθό, το ΕΑΜ και το ΚΚΕ να μην αφήσουν με τη στάση τους την εντύπωση στις μάζες ότι νομιμοποιούν το εκλογικό πραξικόπημα, που μαγείρευαν, με ανοικτό και απροκάλυπτο τρόπο, οι Εγγλέζοι και η ντόπια αντίδραση. Ετσι, ακόμη και στην περίπτωση συμμετοχής τους στις εκλογές, όφειλαν να επιλέξουν τον κατάλληλο τρόπο, ώστε να φαίνεται εμφανώς η καταγγελία τους στις εκλογές της βίας και της νοθείας. Τέτοιες σκέψεις υπήρχαν τότε και θα αναφερθούμε σ’ αυτές στη συνέχεια.
Ας δούμε, όμως, τι αποφάσισε το ΕΑΜ για τις εκλογές στις 7/2/46.
Η απόφαση του ΕΑΜ για τις εκλογές
Η απόφαση του ΕΑΜ και των Αριστερών Φιλελευθέρων που υιοθέτησε η ΚΕ του ΚΚΕ ήταν η εξής:
“Η Κεντρική Επιτροπή του Πολιτικού Συνασπισμού των κομμάτων του ΕΑΜ και ο αντιπρόσωπος της ομάδας των Αριστερών Φιλελευθέρων συνήλθαν σήμερα και αφού εξέτασαν την όλη εσωτερική πολιτική κατάσταση κατέληξαν ομόφωνα στις ακόλουθες διαπιστώσεις και αποφάσεις:
(…)4. Η ΚΕ του ΕΑΜ, έχοντας για γνώμονα το εθνικό συμφέρον, διακηρύσσει ακόμη μια φορά την προσήλωσή της προς τις ομαλές δημοκρατικές λύσεις, τις οποίες εξασφαλίζουν μόνο ελεύθερες και γνήσιες εκλογές. Ομως τέτοιες εκλογές είναι δυνατόν να πραγματοποιηθούν μόνον κάτω από τις ακόλουθες προϋποθέσεις:
α. Αντιπροσωπευτική δημοκρατική κυβέρνηση, με ευρεία συμμετοχή των κομμάτων του ΕΑΜ.
β. Κατάπαυση της τρομοκρατίας, πραγματική διάλυση και αφοπλισμός των τρομοκρατικών οργανώσεων, αποκατάσταση της τάξεως και ισοπολιτείας σ’ όλη τη χώρα.
γ. Γενική πολιτική αμνηστία των αγωνιστών της Εθνικής Αντιστάσεως.
δ. Γενική και εγγυημένη εκκαθάριση των εκλογικών καταλόγων.
ε. Απομάκρυνση από τον στρατό, τα σώματα ασφαλείας και τον κρατικό εν γένει μηχανισμό τουλάχιστον όλων, που υπηρέτησαν στα Τάγματα Ασφαλείας ή συνεργάστηκαν ανοικτά με τον εχθρό.
5. Αν δεν πραγματοποιηθούν τα παραπάνω, τα κόμματα του ΕΑΜ είναι υποχρεωμένα να δηλώσουν και πάλι επίσημα και κατηγορηματικά ότι δε θα μετάσχουν στις εκλογές, γιατί απλούστατα θα πρόκειται περί εκλογικής κωμωδίας, η οποία, όμως, θα έχει τα πιο τραγικά αποτελέσματα για τη χώρα.
Την ευθύνη για το μεγάλο κακό, που θα προξενηθεί στο έθνος, θα τη φέρουν ολοκληρωτικά η κυβέρνηση και ο παλιός δημοκρατικός κόσμος, χωρίς να αποτελεί γι’ αυτούς κανένα ελαφρυντικό η ξενική επέμβαση, την οποία τυφλά και αντεθνικά υπηρετούν” (“Επίσημα Κείμενα ΚΚΕ”, τόμος 6ος, σελ. 176).
Την απόφαση αυτή του ΕΑΜ και του ΚΚΕ επιβεβαίωσε και το ΠΓ της ΚΕ του Κόμματος, με απόφασή του στις 21/2/46. Με την πολιτική του ΕΑΜ και του ΚΚΕ για το ζήτημα των εκλογών συντάχθηκε και το κόμμα ΣΚ – ΕΛΔ των Τσιριμώκου – Σβώλου που δε συμμετείχε στον ΕΑΜικό πολιτικό συνασπισμό.
Πηγή: Ειδικό αφιέρωμα Ριζοσπάστη
Πίσω στα περιεχόμενα
http://erodotos.wordpress.com/istoria-dse/

TOP READ