Επιμέλεια  Ομάδα ¡H.lV.S! //
Πάει πια πολύς καιρός από τότε, μπορεί και να ‘ναι και πριν από τα «Pumpers», του λεγόμενου «σκάνδαλου» Κοσκωτά…. «δίκης του αιώνα» κλπ (σε εισαγωγικά όλ’ αυτά αφού δεν είναι τίποτ’ άλλο από συμπτώματα του σάπιου αστικού πολιτικού συστήματος, που κατά καιρούς έντεχνα εκτρέφει και γιγαντώνει), 30 σχεδόν χρόνια που όλ’ αυτά και πολλά άλλα συνδυάζονται με τους ψευδεπίγραφα «τίμιους» και «αδέκαστους» που -δήθεν, δεν είναι εξαρτημένοι από κόμματα και παρατάξεις. Λογικό, αυτά να αναπαράγονται και εν όψει των επικείμενων τοπικών & περιφερειακών εκλογών.
Πολύ πρόσφατα σε σημείωμα / ρεπορτάζ, ΣΣ |> Λαϊκή Συσπείρωση Καισαριανής: «Μαζί με το λαό, για όσα δικαιούται» αναφέραμε (λόγια του δήμαρχου της ΛΣ-ΚΚΕ Ηλία Σταμέλου):
Ορισμένοι από τους υποψηφίους παρουσιάζονται με τον μανδύα του ανεξάρτητου. Σε αυτή την πόλη γνωριζόμαστε όλοι πολύ καλά, κανείς υποψήφιος δήμαρχος, κανείς υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος δεν βγήκε από παρθενογένεση, όλοι έχουν πολιτική ταυτότητα, έχουν ενεργοποιηθεί σε μικρότερο ή μεγαλύτερο βαθμό στα κοινά με προηγούμενες δημοτικές αρχές ας σταματήσουν λοιπόν να ψαρεύουν σε θολά νερά. Ούτε νέα ομάδα είναι ούτε πρώτη φορά εμφανίζονται, ήταν στελέχη των προηγούμενων παρατάξεων που οδήγησαν τα πράγματα έως εδώ. Όλο το προηγούμενο διάστημα ψήφισαν το 90% των πρωτοβουλιών της δημοτικής αρχής, χωρίς να κάνουν προτάσεις μίλαγαν για το Brand Name για την «ανάπτυξη» γενικώς και αορίστως.
Και προειδοποιούμε, αν θέλετε προβλέπουμε: Δεν θα λείψει η διαστρέβλωση, το ψέμα η συκοφαντία, θα προσπαθήσουν όλα αυτά να τα παρουσιάσουν σαν αλήθεια, όλα αυτά όμως τα ψέματα έχουν κοντά ποδάρια -θα αποκαλυφτούν. Έχουμε πορευτεί όλο αυτό το διάστημα με την αλήθεια κοιτώντας σας στα μάτια, η αλήθεια μας δεν θέλει φτιασίδωμα, γιατί είναι στην υπηρεσία του λαού -δεν λέμε κάθε μέρα διαφορετικά πράγματα, λέμε τα ίδια με την πρώτη μέρα, υπερασπιζόμαστε με συνέπεια του ίδιους στόχους,.

Το ξέρουν πια κι οι κότες πως δεν έχουμε (ούτε στην πραγματικότητα είχαμε ποτέ) Τοπική Αυτοδιοίκηση, αλλά μια ΤΟΠΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ,που εφαρμόζει κατά γράμμα τις €υρωενωσιακές επιλογές του εκάστοτε αστικού κράτους. Διαχρονικά και όχι μόνο στο τελευταίο διάστημα, οι δήμοι με διοίκηση είτε κομματική των €υρωλάγνων (ή σ’ αυτούς «προσκείμενη») είτε των ποικιλώνυμων «όλοι_Μαζί_Μπορούμε», στέκονταν δίπλα και όχι σπάνια επί κεφαλής «λαγοί» στις κυβερνητικές επιλογές και έβαζαν πλάτη για την εφαρμογή τους. Από το Μάαστριχτ και τη Λισαβόνα, μέχρι τα μνημόνια και τα μεσοπρόθεσμα, που στόχο είχαν τον οικονομικό στραγγαλισμό του λαού, το βάθεμα της ανταποδοτικότητας των δημοτικών υπηρεσιών, την προώθηση των ιδιωτικοποιήσεων, την επέκταση των ελαστικών εργασιακών σχέσεων κλπ., αναλόγως με τις κάθε φορά προτεραιότητες της εξουσίας «εκπορευόμενες, συμπροσκυνούμενες και συνδοξαζόμενες»…
Ανάμεσα σ’ αυτούς -σε θέση περίοπτη, κι εκείνοι που εμφανίζονται ως «ανεξάρτητοι» υποψήφιοι (και που στις ερχόμενες εκλογές μπορεί να αγγίξουν ακόμη και 70-80%). Τελικά μόνο η Λαϊκή Συσπείρωση, ντόμπρα -με απλά και σταράτα λόγια δηλώνει την ταυτότητά της και την κοινωνικο-ταξική και πολιτική της αναφορά, το ΚΚΕ.
Έτσι κι αλλιώς τα προβλήματα δεν είναι «ανεξάρτητα» και όσοι παρουσιάζονται σαν τέτοια, παρά τα βαρύγδουπα μπλα-μπλα, δεν προσφέρουν καμιά προοπτική και λύση, αφού όλα είναι θέμα ταξικών επιλογών και τα τοπικά με τα γενικότερα προβλήματα δεν είναι άσχετα μεταξύ τους, αντίθετα -κυριολεκτικά και μεταφορικά, «διαπλέκονται». Το κρίσιμο τώρα είναι να σηκώσουμε ανάστημα, να διεκδικήσουμε να ζούμε σε συνοικίες και πόλεις, σε μια χώρα που να έχει ζωή, που οι κάτοικοί της να ζουν αξιοπρεπώς και συνεχίζουν να κάνουν όνειρα. Δεν πρέπει να τους αφήσουμε να τσακίζουν τις ζωές μας, αλλά να απαντάμε καθημερινά με τη δράση μας, στα «μικρά» και στα «μεγάλα».
Αναδεικνύοντας και παλεύοντας στα «αναχώματα» που στήνονται με σκοπό να συγκρατήσουν τη λαϊκή δυσαρέσκεια «εντός των τειχών», που ψευδεπίγραφα εμφανίζονται ως ανεξάρτητοι, ως εκφράσεις των «κεντροαριστερών» και «κεντροδεξιών» σεναρίων, αυτοί που κρύβονται πίσω από το προσωπείο του «αντάρτη» ακόμη και αυτοί που παραπλανητικά ισχυρίζονται ότι ακυρώνουν («καταθέτουν» …) την πολιτική, ή κομματική τους, ταυτότητα και διεκδικούν ψήφο με καθαρά «αυτοδιοικητικά» (sic!!) κριτήρια.

Πολύ εύστοχο το παραπάνω σκίτσο του Γιάννη Αντωνόπουλου (JohnAntono – cartoonist), που δημοσιεύθηκε στην «Επικοινωνί@»: κάποιοι το παίζουν «ανεξάρτητοι» & «καθαρά αυτοδιοικητικοί» η κυβερνητική υποψήφια -εντολοδόχος Συριζαία «σφυράει (δήθεν) αδιάφορα» και φυσικά ο Σταμέλος δηλώνει απερίφραστα Κου-Κου-Ε, αποκαλύπτοντας τον πραγματικό τους ρόλο. Μόνη μας ένσταση το «ψάρεμα στα θολά νερά», που ίδιον των οπορτουνιστών (αφού το πράττουν σε μόνιμη βάση «εις άγραν» αφελών), αποκλείεται να το ξεστόμισε…«συμβουλεύοντας» μάλιστα το ΚΚΕ! η όποια Παραγυιού.

Εμείς δεν κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας -όχι μόνο τώρα αλλά [από πάντα]: (λέγαμε τότε στην προ-προ-προ_μνημονιακή εποχή) Οι τοπικές εκλογές είναι ένα ακόμη βήμα απ’ το οποίο η πλειοψηφία των εργαζομένων, των λαϊκών στρωμάτων, μπορεί να καταδικάσει την κυβερνητική πολιτική, να ενισχύοντας τις προϋποθέσεις για την ανατροπή της – βασικά της πολιτικής της. Φυσικά, για να γίνει κάτι τέτοιο, μεγάλα τμήματα αυτών των στρωμάτων πρέπει να «αποδράσουν» από το νέο δικομματισμό, ξεπερνώντας τα κάθε είδους διλήμματα. Γιατί στις βουλευτικές -όποτε κι αν γίνουν αυτές, μια εκλογική ήττα της κυβέρνησης που συνδυάζεται με εκλογική νίκη της ΝΔ και το αντίθετο θα είναι μια εξέλιξη χωρίς αντίκρισμα, αφού είναι γνωστό ότι κι οι δύο με τους «μαϊντανούς» τους υποστηρίζουν στα βασικά την ίδια, απαράλλακτη πολιτική.
Το λέμε –ίδιο κι απαράλλαχτο και σήμερα |> ΣΣ βλ. Κάλεσμα της ΚΕ του ΚΚΕ, για τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές: Οι διοικήσεις των Δήμων και των Περιφερειών αλλά και οι “αντιπολιτεύσεις“, είτε ανήκουν σε άλλα κόμματα είτε εμφανίζονται με το μανδύα του “ανεξάρτητου“, υλοποίησαν ή στήριξαν τις επιταγές της κυβέρνησης και της ΕΕ για την ενίσχυση της Τοπικής Διοίκησης ως στηρίγματος των επιχειρηματικών ομίλων και ως φορομπηχτικού και αντιλαϊκού μηχανισμού.

Μόνον οι δυνάμεις τηςΛαϊκής Συσπείρωσης” είτε στη διοίκηση του δήμου είτε όχι λειτούργησαν ως πραγματική λαϊκή αντιπολίτευση!

Το πραγματικό δίλημμα που μπαίνει μπροστά στο λαό, είναι ένα: Θα συνεχίσουμε στον ίδιο δρόμο, αυτού του σάπιου εκμεταλλευτικού συστήματος, που αποδεδειγμένα φέρνει νέα δεινά και καταστροφές ή θα αντεπιτεθούμε μαζικά και δυναμικά παντού, για ν’ ανοίξει επιτέλους ο δικός μας δρόμος για την ικανοποίηση των σύγχρονων κοινωνικών αναγκών;

  • Μπορούμε να δυναμώσουμε το μοναδικό πόλο της αντίστασης και της προοπτικής για το λαό, με ισχυρό ΚΚΕ παντού, κόντρα στο δίπολο ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ, που στήνεται για να εγκλωβιστεί η λαϊκή δυσαρέσκεια.
  • Μπορούμε να βάλουμε εμπόδια, να καθυστερήσουμε αντιλαϊκά μέτρα, να διεκδικήσουμε μέτρα ανακούφισης για τη λαϊκή οικογένεια, να ανοίξουμε το δρόμο για να επιβάλουμε ριζικές αλλαγές, για να ζήσουμε καλύτερα εμείς και τα παιδιά μας.
  • Οι υποψήφιοι της “Λαϊκής Συσπείρωσης“, των ψηφοδελτίων που στηρίζει το ΚΚΕ σε όλη την Ελλάδα, είναι δοκιμασμένοι αγωνιστές του εργατικού κινήματος, των ριζοσπαστικών συσπειρώσεων των βιοπαλαιστών αγροτών και επαγγελματιών, επιστημόνων, των γυναικών, της νεολαίας.

Οι υποψήφιοι τηςΛαϊκής Συσπείρωσηςείναι αμετακίνητοι στην πρώτη γραμμή των αγώνων του λαού.

Εκεί θα βρίσκονται και την επόμενη μέρα των εκλογών.

Δυναμώνουμε παντού τη Λαϊκή Συσπείρωση σε Κοινότητες, Δήμους και Περιφέρειες

Με ισχυρό ΚΚΕ παντού κάνουμε την πραγματική διαφορά