10 Μαΐ 2014

Θ. Γουλής: Σοβαρές κακοτεχνίες στο έργο της μαρίνας στη Σπηλιά Εκτύπωση

Εκτύπωση
Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο


Την Πέμπτη κλιμάκιο της Λαϊκής Συσπείρωσης, με επικεφαλής τον Υποψήφιο περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Θόδωρο Γουλή, επισκέφτηκε τα έργα που πραγματοποιούνται στο λιμάνι της Σπηλιάς.
Από όσα διαπίστωσε το κλιμάκιο της Λαϊκής Συσπείρωσης, το έργο εκτελείται με σοβαρές κακοτεχνίες. Πραγματοποιείται εναπόθεση χωματένιου υλικού στο βυθό της θάλασσας, μέχρι και λίγο πάνω από την επιφάνια του νερού, χωρίς να έχουν μπει πριν τα απαραίτητα τσιμεντένια μπλοκ που θα προστάτευαν και θα συγκρατούσαν το υλικό αυτό.
Ο καθένας, τεχνικός και μη, μπορεί να καταλάβει ότι πρώτα θα πρέπει να μπουν τα τσιμεντένια μπλοκ και στο ενδιάμεσο να τοποθετηθεί το υλικό ώστε και να μην διασκορπίζεται στο βυθό της θάλασσας και να είναι προστατευμένο από ενδεχόμενη κακοκαιρία και κυματισμούς που θα το διασκορπίσουν ακόμη περισσότερο. Σημειώνουμε εδώ, ότι στα πλαίσια του έργου, ο βυθός της θάλασσας σκάφτηκε για να αυξηθεί το βάθος του και τώρα υπάρχει ο κίνδυνος όλη αυτή η δουλειά αλλά και τα χρήματα να πάνε χαμένα.
Το έργο στο λιμάνι της Σπηλιάς είναι ένα από τα πολυδιαφημιζόμενα έργα στα προεκλογικά σποτάκια του κ. Σπύρου όπου αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «Εμείς μιλάμε με έργα». Προφανώς, ο κ. Σπύρου όπως και ο διορισμένος προκάτοχός του της ΝΔ κ. Βόσδου ανακάλυψαν νέο υλικό για να κατασκευάζουν λιμάνια, το χώμα!!!



OYKPANIA: «Χίτλερ, ο..ελευθερωτής!» (VIDEO)

 OYKPANIA: «Χίτλερ, ο..ελευθερωτής!» (VIDEO)

Σημερα ειδα σε δυο sites, ενα συγκινητικο video μιας ηρωικής μητερας η οποια σε μια ομιλια που εγινε κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων στη Χερσώνα , αφιερωμένη στην Ημέρα της Νίκης κατα του φασισμου στον Β Παγκόσμιο Πόλεμο και οταν ο Προεδρος της Περιφ. Δημόσιας Διοίκησης της Kherson, Yuriy Odarchenko είπε στο κοινό ότιο ...Χίτλερ ηταν αυτος που προέβαλε το σύνθημα «απελευθέρωση από τον κομμουνιστικό ζυγό» η μητερα αυτη δεν διστασε και με το μωρό στην αγκαλιά της πηγε κοντα του και παρ ολο που την εμποδισαν καταφερε τελικα και πέταξε το μικρόφωνο απο τον Ουκρανό φασίστα!

(Σημ. Δεν γνωριζω Ρωσικα και ετσι μετεφρασα με τη βοηθεια του Google translate τα σχολια κατω απο το παραπανω video που ανεβηκε στο youtube).

«Σήμερα, που γιορτάζουμε την Ημέρα της Νίκης , θυμόμαστε εκείνα τα ταραχώδη γεγονότα που συνέβησαν κατά τη διάρκεια του Μεγάλου Πατριωτικού Πολέμου. Θυμόμαστε γιατι πολέμησαν εναντίον εκεινων που προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν τη χωρα", είπε ο Odarchennko ." Οι επιτιθέμενοι κίνητρο ειχαν την επιθυμία τους να συλλάβουν όχι μόνο να καταλάβουν τη γη και να υποδουλώσουν τους ανθρώπους , αλλά προέβαλαν τα συνθήματα της απελευθέρωσης σαν ένα έθνος των λαών που ζουν στη γη που ο Χίτλερ προσπάθησε να κατακτήσει. 

Εάν διαβάσει κανείς την ιστορία , βλέπουμε ότι ηταν αυτός ( ο Αδόλφος Χίτλερ ) που παρουσιασε για πρώτη φορά το σύνθημα - η απελευθέρωση των ανθρώπων από τον κομμουνιστικό ζυγό , να ελευθερώσει τους ανθρώπους από τον τύραννο Στάλιν " - είπε ο κυβερνήτης . 
 
Ημέρα μνήμης των πεσόντων στον Β Παγκόσμιο Πόλεμο. Kherson, Πάρκο της Δόξας

Το Kherson News ανέφερε ότι μετά από αυτά τα λόγια ο κοσμος που ειχε συγκεντρωθει άρχισε να φωνάζει "Ντροπη'' (οι υποστηρικτές του Κομμουνιστικού Κόμματος).  
Μια γυναίκα ήρθε κοντα στον Odarchenko με το παιδί της και προσπάθησε να τον εμποδίσει από το να συνεχίσει την ομιλια του. "Ο αντιδήμαρχος της  Kherson Sergei Tcherevko προσπαθησε να βαλει μια ταξη στα πραγματα, αλλά ο κοσμος συνέχισε να ουρλιάζει " Ντροπη'' . 

"Μετά απ αυτό, η γυναίκα με το παιδί στην αγκαλιά της, σήκωσε το μικρόφωνο και το πέταξε μακριά. Οι υποστηρικτές του Κομμουνιστικού Κόμματος άρχισαν να την χειροκροτουν. 
Ο Yuriy Odarchenko μετακινηθηκε  σε άλλο μικρόφωνο και  συνέχισε την ομιλία , όμως, πλησιαστηκε απο  έναν άγνωστο άνδρα που  άρπαξε το μικρόφωνο και μετα άρχισε η συμπλοκη "λέει η δημοσίευση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Odarchenko δεν κρύβει τη συμπάθεια του για τη Γιούλια Τιμοσένκο , για την οποια έλαβε παρατήρηση απο την Επιτροπή των ψηφοφόρων της Ουκρανίας για υπερβολικα ευνοικη στάση απεναντι σ ένα από τους προεδρικούς υποψηφίους'' . 

(Δειτε περισσοτερες φωτος και σχολια στο link του RT news, σε Αγγλικα). 

Αναρτήθηκε από

ΠΕΤΡΟ ΣΙΜΟΝΕΝΚΟ: Αντιστεκόμαστε στους φασίστες

 ΠΕΤΡΟ ΣΙΜΟΝΕΝΚΟ: Αντιστεκόμαστε στους φασίστες

Μήνυμα στην ημερίδα έστειλε ο Α' Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚ Ουκρανίας
Στο χαιρετιστήριο μήνυμά του, ο Α' Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚ Ουκρανίας, Πέτρο Σιμονένκο, αφού σημειώνει ότι για τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου εκτυλίσσεται εμφύλια αντιπαράθεση στη χώρα του που την υποδαυλίζουν, αναφέρει ανάμεσα σε άλλα: «Για χάρη των διεθνών επιχειρήσεων, των συμφερόντων των ΗΠΑ και των δορυφόρων τους της ΕΕ, στην Ουκρανία υλοποιείται, στην πράξη, μια ελεγχόμενη πολιτική υποδαύλισης της εμφύλιας έχθρας και της αδιαλλαξίας. Οσοι υποδαυλίζουν την εσωτερική εχθρότητα και το μίσος είναι άμεσα υπεύθυνοι για τη μαζική αιματοχυσία στην Ουκρανία. Ακριβώς με τις δικές τους προσπάθειες και τη δική τους καθοδήγηση οι επίγονοι των ναζιστών εγκληματιών όλων των αποχρώσεων βγήκαν από τους τάφους. Αυτοί ακριβώς ευθύνονται για το ότι την Ουκρανία την βασανίζουν ατιμώρητα, τη ληστεύουν και τη σκοτώνουν ένοπλοι, νεοφασίστες οπαδοί του Μπαντέρα, άλλων εξτρεμιστικών εθνικιστικών μορφωμάτων και ακόμα οι ταϊσμένες με τα λεφτά των ολιγαρχών - προέδρων διάφορων ποδοσφαιρικών ομάδων συμμορίες των λεγόμενων "ούλτρας".
Σημειώνει επίσης: «Οι κομμουνιστές της Ουκρανίας υφίστανται ξυλοδαρμούς, απειλές και δολοφονίες, ένοπλοι φασίστες επιτίθενται στα γραφεία του ΚΚ Ουκρανίας, κλέβουν και καίνε τα κτίριά μας, αφαιρούν τα περιουσιακά μας στοιχεία. Η φιλοφασιστική χούντα που βρίσκεται στην εξουσία, επιδιώκοντας να απαγορέψει το Κομμουνιστικό Κόμμα της Ουκρανίας, προσπαθεί να κατασκευάσει κατηγορίες και να διαστρεβλώσει ντοκουμέντα, που κατασχέθηκαν από τα κεντρικά γραφεία του ΚΚΟ στο Κίεβο με την πλήρη συνεργασία της λεγόμενης "προσωρινής ηγεσίας της Ουκρανίας".
Και καταλήγει: «Το ΚΚ Ουκρανίας αντιστέκεται στη ναζιστική και φασιστική απειλή με ενιαίο και συσπειρωμένο μέτωπο, κάνει πολλή δουλειά με τους πολίτες της Ουκρανίας, προσπαθώντας να ενώσει όλον το λαό κάτω από τα συνθήματα της εθνικής συμφιλίωσης και της πάλης ενάντια στις ακραίες εκφάνσεις του εθνικιστικού εξτρεμισμού.
Εμείς θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε τις διεθνιστικές μας αρχές, τα συμφέροντα του εργαζόμενου λαού και των απλών πολιτών».
Πηγή: Ριζοσπάστης

αισχος κ.ΥΔΡΑΙΟΥ

Ανακοίνωση - Καταγγελία

Ο συνδυασμός της κυρίας Υδραίου ψάχνει να βρει άτομα που έναντι αμοιβής «θα
βοηθούν ηλικιωμένους να ψηφίζουν». Είναι γνωστό επίσης ότι η κυρία Υδραίου
πίεσε υποψήφια σε Τοπικό Συμβούλιο να αποσυρθεί από το ψηφοδέλτιο της Λαϊκής
Συσπείρωσης.
Παράλληλα διαδίδει σε ΜΜΕ (ΚΥΜΑ FM) ότι το ψηφοδέλτιο της περιλαμβάνει
υποψηφιότητες από όλα τα κόμματα και μάλιστα όταν ρωτήθηκε συγκεκριμένα για το ΚΚΕ
απάντησε «ναι και από το ΚΚΕ»!!!
Όλα τα παραπάνω αποτελούν μια απαράδεκτη, εκβιαστική και συκοφαντική
πρακτική από την ανεπίσημα επίσημη υποψήφια της ΝΔ (ελέω κ. Δένδια).
Είναι γνωστό ότι η κυρία Υδραίου πρωτοστάτησε στην εγκατάσταση
ανεμογεννητριών στον Παντοκράτορα και είχε το θράσος να το υπερασπιστεί και στο
Περιφερειακό Συμβούλιο τον Αύγουστο του 2011.
Αποδεικνύεται ότι η φτώχεια επιχειρημάτων και η αντιδραστική πολιτική που
υπηρετεί η κυρία Υδραίου την οδηγεί σε αυτήν την πολιτική κατάντια.
Καλούμε το κερκυραϊκό λαό και τη νεολαία να καταψηφίσει τον συνδυασμό
της κυρίας Υδραίου αλλά και τους άλλους συνδυασμούς του ευρωμονόδρομου. Να
υπερψηφίσει μαζικά τους συνδυασμούς της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Δήμο και την
Περιφέρεια.
9/5/2014

Το Γραφείο Τύπου της Λαϊκής Συσπείρωσης 

Καταδίκασε ο ΟΑΣΕ τα αιματηρά επεισόδια στη Μαριούπολη – Ποικίλλουν οι αναφορές για τον αριθμό των θυμάτων των συγκρούσεων (+κάποια video)

 Καταδίκασε ο ΟΑΣΕ τα αιματηρά επεισόδια στη Μαριούπολη – Ποικίλλουν οι αναφορές για τον αριθμό των θυμάτων των συγκρούσεων (+κάποια video)

Mαριουπόλ χθες: Διαδηλωτές ακινητοποιούν κυβερνητικό
τεθωρακισμένο. Πηγή: BBC
Ο Οργανισμός για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) καταδίκασε τα αιματηρά επεισόδια που σημειώθηκαν χθες στη Μαριούπολη και κάλεσε τις αντιμαχόμενες πλευρές να λάβουν «άμεσα μέτρα» για την επίλυση της κατάστασης. «Καταδικάζουμε έντονα τη βία και καλούμε όλες τις πλευρές να λάβουν άμεσα μέτρα ώστε να αποκλιμακωθεί η κατάσταση που έχει προκαλέσει πολλούς θανάτους και έχει δημιουργήσει κλίμα φόβου» δήλωσε ο Ερτογκρούλ Απακάν, ο επικεφαλής της ειδικής αποστολής στο Κίεβο του ΟΑΣΕ.

Υπενθυμίζεται ότι, χθες, ουκρανικές δυνάμεις ασφαλείας επιτέθηκαν σε συμμετέχοντες στην πορεία για την Ημέρα της Νίκης που ήταν συγκεντρωμένοι μπροστά από το αρχηγείο της τοπικής αστυνομίας προσπαθώντας να εμποδίσουν την κατάληψή του. Νωρίτερα ο τηλεοπτικός σταθμός Rossiya-24ανέφερε σε ρεπορτάζ του ότι Ουκρανοί αστυνομικοί, οι οποίοι συμμετέχουν στη λεγόμενη«αντιτρομοκρατική επιχείρηση» στη Μαριούπολη, χρησιμοποίησαν τεθωρακισμένα οχήματα κατά του άμαχου πληθυσμού.

Πάντως οι αναφορές για τον αριθμό των θυμάτων της αιματηρής σύγκρουσης ποικίλλουν. Το Rossiya-24, επικαλούμενο την υπηρεσία Τύπου της διοίκησης της περιφέρειας του Ντόντετσκ, έκανε λόγο για τρεις νεκρούς και 25 τραυματίες. Από την πλευρά του, το ουκρανικό υπουργείο Εσωτερικών ανέφερε ότι έχασαν τη ζωή τους 20 διαδηλωτές και ένας αστυνομικός, ενώ σημειώθηκαν και πέντε τραυματισμοί. Ο Βιτάλι Ιβάνοφ, εκπρόσωπος της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ, σε συνέντευξή του στο ITAR-TASS είπε ότι δέκα άτομα πέθαναν από την πυρκαγιά που προκάλεσαν τα τεθωρακισμένα και άλλοι 20 άμαχοι τραυματίστηκαν. Σύμφωνα με τη μαρτυρία του, δυνάμεις ασφαλείας της Ουκρανίας άνοιξαν πυρ κατά των αστυνομικών που βρίσκονταν εντός του κτιρίου. Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι με πυροβολισμούς γάζωσαν το κτίριο και κατόπιν του έβαλαν φωτιά.
Πηγή: Σύγχρονη Ρωσία
Στο βίντεο καταγράφονται σκηνές με τραυματισμούς και δολοφονίες από πυροβολισμούς


-Και μερικά ακόμη βίντεο,που αξίζει να τα δει κάποιος:

Η πορεία για την ημέρα την νίκης, λίγο πριν την επίθεση


Πυρά κατά βούληση κατά άοπλων διαδηλωτών σε οδόφραγμα.



Τεθωρακισμένα BMP-2 προωθούνται προς το κέντρο της πόλης




με αφορμή την ουκρανία

 Σημειωματάριο

Σημειώσεις με αφορμή την ουκρανία και την επικαιρότητα

Το περασμένο καλοκαίρι τα σύννεφα μιας διεθνούς πολεμικούς σύρραξης –πέρα από τις μάχες του συριακού στρατού με τις ένοπλες δυνάμεις κατά του άσαντ- είχαν αρχίσει να μαζεύονται απειλητικά πάνω από τη συρία, προμηνύοντας επικίνδυνη κλιμάκωση στην αντιπαράθεση των συγκρουόμενων συμφερόντων και την ιμπεριαλιστική διελκυστίνδα μεταξύ ηπα, εε και ρωσίας. Η διεθνής κοινότητα παρακολουθούσε φοβισμένη κι αμήχανη τις εξελίξεις, ενώ πολλοί αναλυτές περίμεναν πως θα άναβε τελικά το φιτίλι στην περιοχή, καθώς φαινόταν πως κανείς δε θα κάνει πίσω σε αυτή τη διένεξη, για να μην πληγεί το γόητρό του αλλά προπαντός για λόγους ουσίας. Τα πράγματα φάνηκαν προσωρινά να ηρεμούν και να οδηγούνται σε εκτόνωση. Αυτό όμως ήταν απλώς μια ανάπαυλα ηρεμίας προτού ξεσπάσει η καταιγίδα.

Όσοι περίμεναν να παγιωθεί μια εύθραυστη έστω ισορροπία τρόμου, που δε θα εκτρέπεται σε θερμά πολεμικά επεισόδια, ξέχασαν μάλλον το βασικό δίδαγμα πως ο πόλεμος δεν είναι τίποτα άλλο παρά συνέχεια της ιμπεριαλιστικής ειρήνης –και όχι κάποια παρέκκλιση από αυτήν. Και έτσι βρέθηκαν σε αμηχανία μπροστά στις εξελίξεις στην ουκρανία, που εκτυλίσσονται σα χιονοστιβάδα και διαψεύδουν παταγωδώς πάσης φύσεως πασιφιστικές αυταπάτες.

Στην παραπάνω κατηγορία συμπεριλαμβάνονται προφανώς κι όλοι όσοι ένιωσαν να πέφτουν από τα σύννεφα (του πολέμου που μαζεύονται πάνω από την ουκρανία) και να σοκάρονται που η καταιγίδα ξέσπασε τόσο κοντά μας, στην αυλή της ευρώπης. Ή πάλι εκπλήσσονται με τον αντιδραστικό ρόλο της εε, τη στάση της και την ανοιχτή στήριξη στους ουκρανούς νεοναζί. Η εε όμως δεν είναι κάποιου είδους καταφύγιο για τους λαούς της ευρώπης αλλά σφαγείο που τους φέρνει σαν πρόβατα στο στόμα των λύκων και της συμμαχίας τους.

Ευτυχώς εμείς βέβαια έχουμε το πασοκ, που είναι δύναμη ασφάλειας και ελπίδας για τον τόπο. Αλλά αν τυχόν φύγει από την κυβέρνηση, θα αποσταθεροποιηθεί το σύμπαν και η ελλάδα θα κινδυνεύει να γίνει σαν την ουκρανία –τάδε έφη λεωνίδας γρηγοράκος. Γιατί όσο να πεις, όταν βλέπεις το βενιζέλο να σπεύδει στο κίεβο να αναγνωρίσει πρώτος και να καλύψει πολιτικά τους νεοναζί στην κυβέρνηση της ουκρανίας, νιώθεις μια σιγουριά απέναντι στους φασίστες και τον πόλεμο, πως θα κάνει ακριβώς τα ίδια και στην χώρα μας. Και ότι θα κατεβάσει το βασικό μισθό κοντά στα 70 ευρώ της μολδαβίας –να τα βλέπει η μητέρα του στουρνάρα με τα πεντακόσια ευρώ σύνταξη και να νιώθει προνομιούχος.

Δεν μπορείς λοιπόν παρά να γελάσεις με το χοντροκομμένο (σαν τη σιλουέτα του) θράσος του μπένι που εκβιάζει τους ψηφοφόρους πως θα φύγει από την κυβέρνηση αν δεν του δώσουν τουλάχιστον ένα διψήφιο ποσοστό στις ευρωεκλογές, θυμίζοντας κάπως το μικρό πέπε από το «αστερίξ στην ισπανία», που κρατούσε την αναπνοή του μέχρι να πειστούν οι άλλοι γύρω του να του κάνουν κάθε χατίρι. Τον μπένι βέβαια μικρό δεν τον λες ακριβώς, αλλά έχει γίνει αναμφίβολα καρικατουρίστικη φιγούρα –και ας μην είναι ο μόνος που θέτει αστεία ψευδοδιλήμματα στο εκλογικό σώμα.

Ο λαός δεν έχει να περιμένει τίποτα όμως από την κυβέρνηση και το αν θα μείνει ή αν θα φύγει στις 26 ο βενιζέλος κι οι σύμμαχοί του, αν δε σκεφτεί τι ακριβώς θα έρθει στη θέση τους. Η μόνη δύναμη σταθερότητας για τους λαούς δεν είναι μια κυβερνητική εναλλαγή αλλά ο δικός τους αγώνας ενάντια στον πόλεμο και το σύστημα που τον γεννά, όπως τα σύννεφα τη βροχή. Κι η λύση δεν προϋποθέτει μια μετριοπαθή στάση αναμονής αλλά ανάπτυξη επιθετικών πρωτοβουλιών ενάντια στο ματοκύλισμα και τα γεράκια που το οργάνωσαν. Κάτι που αναδεικνύει το μέτρο και της δικής μας ευθύνης για την οργάνωση και την ενίσχυση αυτού του κινήματος. Γιατί είναι δική μας ευθύνη να σπάσουμε αυτή την εκκωφαντική σιωπή, να κινητοποιήσουμε ευρύτερες λαϊκές μάζες, να μην αφήσουμε να μας καταπιεί η προεκλογική περίοδος και το καταθλιπτικό κλίμα της.

Η χτεσινή επέτειος της μεγάλης αντιφασιστικής νίκης των λαών (που θέλουν να τη σκεπάσουν με το πέπλο της λήθης και να τη μετατρέψουν σε μέρα του ευρώ και της ενωμένης ευρώπης) έρχεται σε μια δύσκολη και σημαδιακή συγκυρία, που προσφέρεται για αναπόφευκτες συγκρίσεις τώρα που βγήκαν πάλι παγανιά οι φασίστες και η σαπίλα όλου του ντουνιά –με δημοκρατικό προσωπείο ή χωρίς- στις χώρες που έκαναν την πρώτη οργανωμένη έφοδο στον ουρανό. Όχι φυσικά για να μελαγχολήσουμε με τα περασμένα μεγαλεία και διηγώντας τα να κλαις για τη σημερινή κατάντια. Αλλά γιατί μας δείχνει τη λύση, το μόνο δρόμο που έχουν οι λαοί για να νικάνε..

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΚΕ ΚΚΕ ΓΙΑ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ – ΜΙΧΑΗΛ ΜΙΧΑΛΗΣ

Κάνε τα κουμάντα σου

Κάνε τα κουμάντα σου
Δείτε τις διακηρύξεις τους. Περισσεύουν οι επικοινωνιακές φράσεις. ΣΧΕΔΟΝ όλοι μιλάνε για «όμορφους ανθρώπινους και καθαρούς Δήμους». Το ίδιο και στην εργατοσυνοικία μας.* Μιλάνε για «όμορφο και καθαρό Αιγάλεω» για το πόσο λατρεύουν αυτήν την πόλη. Για το πώς από μικρά παιδιά έζησαν και μεγάλωσαν στις γειτονιές του Αιγάλεω. ΣΧΕΔΟΝ όλοι τους λένε ότι είναι «ένας από εσάς». Υποψήφιοι δήμαρχοι και υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι που στα φυλλάδιά τους υμνούν τους εαυτούς τους, προβάλλουν χωρίς μέτρο έστω, τις ικανότητές τους, άλλοι τις μεγάλες σπουδές τους, άλλοι το πόσο ικανοί και μεγάλοι επιχειρηματίες είναι. Σχεδόν όλοι σού λένε ότι έχουν τις λύσεις, το μαγικό ραβδί. Κάποιοι το λένε καθαρά, το κάνουν και ταμπέλα «Ο Αιγαλιώτης ψηφίζει ο τάδε μπορεί». Δηλαδή, «σε θέλω μόνο για την ψήφο, μετά κάτσε στη γωνία, εγώ είμαι εδώ για σένα». Ονομάζουν την παράταξή τους «Συμμαχία για το Αιγάλεω», την ίδια στιγμή που τρία δικά τους στελέχη δικοί τους πρώην αντιδήμαρχοι «ξεσυμμάχησαν» απ' αυτούς και κατεβαίνουν με δικές τους παρατάξεις, για να «σώσουν» και να κάνουν «καθαρό το Αιγάλεω», όπως λένε, γιατί φαίνεται πως σαν διοίκηση και αντιδήμαρχοι ούτε το έσωσαν, ούτε καθαρό το έκαναν. Μάλιστα, ο ένας που ονομάζει την παράταξή του «ΩΡΑ Αιγάλεω» (οκτώ χρόνια που ήταν στη διοίκηση (ΝΔ) φαίνεται δεν είχε έρθει η «Ωρα για το Αιγάλεω»), συμμάχησε με άλλον αντιδήμαρχο από την άλλη παράταξη της σημερινής διοίκησης (ΠΑΣΟΚ) που και αυτός παραιτήθηκε και έκανε δική του «Ανεξάρτητη παράταξη». Δηλαδή, ένας που ως αντιδήμαρχος της σημερινής διοίκησης τέσσερα χρόνια υπερασπιζόταν την πολιτική και το «έργο της» απέναντι στον άλλο πρώην αντιδήμαρχο της προηγούμενης διοίκησης, ο οποίος «κατακεραύνωσε» τη σημερινή, αλλά σήμερα και οι δυο μαζί, που συνολικά διοίκησαν 12 χρόνια, ζητάνε ψήφο για να κάνουν το «Αιγάλεω καθαρό και Ανθρώπινο», γιατί επί 12 χρόνια δεν μπόρεσαν να το κάνουν.
Ζαλιστήκατε; Ετσι, ζαλάδα είναι τα πράγματα στις μετακινήσεις ανάμεσα σε διαφορετικά ψηφοδέλτια που όλοι όμως είναι με το ίδιο κόμμα, αυτό των επιχειρηματιών, της ΕΕ, της αντιλαϊκής πολιτικής. Αλλά έχει και συνέχεια. Ενας άλλος, κι αυτός μάλιστα πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου στην προηγούμενη διοίκηση Καλογερόπουλου (ΝΔ) και παράγοντας του κυβερνητικού κόμματος, κατεβαίνει τώρα με δική του παράταξη που τη λέει «Αιγάλεω Μπροστά», γιατί φαίνεται ότι κι επί δικής του προεδρίας και διοίκησης το Αιγάλεω πήγε πίσω. Αλλος, που ήταν δημοτικός σύμβουλος και το 'παιζε «αριστερός» στη διοίκηση Μυστακόπουλου (ΣΥΝ), την τελευταία τετραετία έγινε ΠΑΣΟΚ με τη διοίκηση Καρδάρα. Σήμερα, μπροστά στις εκλογές, ξαναγίνεται «αριστερός» με τον Μπίρμπα (ΣΥΡΙΖΑ). (Ολους τους χωράει μια τέτοια «αριστερά»). Μάλιστα, στο Δημοτικό Συμβούλιο που δήλωσε την παραίτησή του είπε ότι είχε «άψογη συνεργασία, συνεννόηση και συμφωνία» με τον σημερινό δήμαρχο και την παράταξή του!! Τότε γιατί παραιτήθηκε; Ε, εντάξει τώρα! Αυτά και πολλά άλλα «όμορφα» συμβαίνουν και μετά σου λέει ο άλλος γιατί μπερδεύεται ο κόσμος. Αυτά τα «ωραία» συμβαίνουν και σου λέει τώρα ο άλλος «θα ψηφίσω το γείτονά μου που είναι και φιλαράκι μου». «Εγώ θα ψηφίσω τον τάδε γιατί δουλεύω στην επιχείρησή του». (Το ότι μπορεί να τον έχει με 300, 400 ευρώ και να τον απολύει όποτε γουστάρει δεν παίζει βέβαια κανένα ρόλο) «Εγώ γιατί...» και πάει λέγοντας.
Ε, όχι ρε φίλε. Είπαμε. «Σχεδόν όλοι». Υπάρχουν και εκείνοι που ποτέ δεν είπαν τέτοια παραμύθια, δεν έκαναν τους γυρολόγους από 'δώ κι από 'κεί.
Που ποτέ δεν μίλησαν για τον εαυτό τους για να το παίξουν σωτήρες.
Που ποτέ δεν σου είπαν «ψήφισέ με έχω το μαγικό ραβδί», την εύκολη λύση.
Που κανένας απ' αυτούς δε βγάζει προσωπικό φυλλάδιο με την αφεντομουτσουνάρα του για να σου πει πόσο «κλαίει» και «λυπάται» για το Αιγάλεω ή πόσο καλά και «ανταγωνιστικά» προσόντα έχει σε σχέση με άλλους.
Που ποτέ μα ποτέ δεν έβαλαν, δε βάζουν διαφήμιση στις τοπικές εφημερίδες με τη φωτογραφία τους, προβάλλοντας τον εαυτό τους, και άλλα τέτοια πολλά.
Είπαμε «σχεδόν όλοι». Υπάρχουν και εργάτες, άνεργοι, μικροεπαγγελματίες, νέα παιδιά που δεν έχουν ανάγκη απ' όλα αυτά. Που δεν έχουν ανάγκη από ιλουστρασιόν προσωπικά φυλλάδια, φιοριτούρες και κορδελάκια. Το εισιτήριο της υποψηφιότητάς τους είναι η καθημερινή συμβολή τους στους λαϊκούς αγώνες. Τους βλέπουμε, τους ξέρουμε, τους αναγνωρίζουμε, μέσα στις καθημερινές μάχες για το μεροκάματο, για τη δουλειά, στις μάχες ενάντια στα χαράτσια, έξω από το ΙΚΑ και την Εφορία, στις μάχες στον ΟΑΕΔ, για να μην είναι κανένας ανασφάλιστος, αγιάτρευτος. Στην πάλη για να μη μείνει κανενός ανέργου το παιδί έξω από τον παιδικό σταθμό, για την κατάργηση των τροφείων. Για να μην πέσει κανένα λαϊκό σπίτι, κανένα μικρομάγαζο στα νύχια του τραπεζίτη ή της Εφορίας. Τους είδαμε, τους γνωρίσαμε, όταν μπήκαν μπροστά για να μην περάσουν τα πρόστιμα του Δήμου χιλιάδων ευρώ στους επαγγελματίες της πόλης. Τα προσόντα τους είναι οι αγώνες στο πλευρό του λαού μας. Σεμνοί αγωνιστές που ποτέ δεν ζήτησαν ψήφο για να στρογγυλοκαθήσουν σε θέσεις και αξιώματα. Που πάλεψαν και παλεύουν σταθερά, αταλάντευτα χωρίς επικοινωνιακές περικοκλάδες. Που σου είπαν και σου λένε την αλήθεια ότι πρέπει όλοι μαζί, με οργάνωση καλή να μπούμε μπροστά στο δύσκολο δρόμο του αγώνα. Δύσκολο, αλλά και μοναδικό για μας και τα παιδιά μας. Να συγκρουστούμε στα ίσα με τη λυκοφωλιά της ΕΕ, τις δεσμεύσεις, τις κυβερνήσεις και τα κόμματά της. Που σου λένε ανοιχτά, καθαρά ότι ο λαός μας δε χρειάζεται παλιούς ή νέους υπάλληλους της ΕΕ σε Περιφέρειες και Δήμους. Τέτοιους αγωνιστές θα βρεις στα ψηφοδέλτια με το γαρίφαλο. Στα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ. Κάνε τα κουμάντα σου.
* Στη θέση του Αιγάλεω μπορείτε να βάλετε οποιονδήποτε Δήμο ή Περιφέρεια σε οποιαδήποτε γωνιά της Ελλάδας, η εικόνα είναι ίδια.

Γ. Σ.

TOP READ