18 Απρ 2012

Εφτά χρόνια αρπαχτή , ΤΑ ΞΕΧΑΣΜΕΝΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΤΗΣ «ΕΘΝΟΣΩΤΗΡΙΟΥ»


Εφτά χρόνια αρπαχτή , ΤΑ ΞΕΧΑΣΜΕΝΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΤΗΣ «ΕΘΝΟΣΩΤΗΡΙΟΥ»


Ο Τύπος δεν ασχολούνταν με σκάνδαλα, ούτε σκανδαλιζόταν από τις σχέσεις των κρατούντων με τους μεγιστάνες του πλούτου. Είχε έρθει άλλωστε το πλήρωμα του χρόνου για να εκπληρωθεί το Τάμα του Έθνους. 

Στους έντονα αντικοινοβουλευτικούς καιρούς μας, ένα δόλιο φάντασμα πλανιέται στον αέρα: ο ισχυρισμός περί «τιμιότητας» των δικτατόρων που κατέλαβαν πραξικοπηματικά την εξουσία το 1967 για να την επιστρέψουν πριν από 36 χρόνια, σαν βρεγμένες γάτες, «στους πολιτικούς». 

Πρόκειται βέβαια για μύθο, θεμελιωμένο στη μίζερη εικόνα των επιζώντων «πρωταιτίων» – αφού πρώτα έχασαν την εξουσία, στερήθηκαν όσα είχαν παράνομα καρπωθεί και υπέστησαν τις οικονομικές συνέπειες της κοινωνικής απομόνωσής τους. Ακόμη κι αυτή η εικόνα δεν αφορά, ωστόσο, παρά ελάχιστους πρωτεργάτες της δικτατορίας. Αγνοεί την οικονομική ευμάρεια πάμπολλων μεσαίων ή «πολιτικών» στελεχών της, που η νομική κατασκευή περί «στιγμιαίου αδικήματος» άφησε παντελώς ατιμώρητα ν’ απολαμβάνουν τα αποκτήματά τους. 

Την επιβίωση του μύθου διευκολύνει η χαώδης διαφορά του τότε με το σήμερα, όσον αφορά τη δυνατότητα δημόσιας συζήτησης για παρόμοια ζητήματα. Επί χούντας η ραδιοτηλεόραση ήταν κρατική (κι αυστηρά προπαγανδιστική), ενώ ο Τύπος περνούσε από δρακόντεια λογοκρισία. Οποιαδήποτε έρευνα ή ακόμη και νύξη για κρατικά σκάνδαλα ήταν απλά αδιανόητη. χαρακτηριστικό το κύριο άρθρο του Γιάννη Καψή στον «Ταχυδρόμο» (24.5.74), όταν η δικτατορία Ιωαννίδη δημοσιοποίησε το (παπαδοπουλικό) «σκάνδαλο των κρεάτων»: 

«Δεν είναι καινούρια η υπόθεση. Μήνες ολόκληρους οι φήμες οργίαζαν. Κι όμως κανείς δεν τολμούσε. Κανείς δεν είχε το θάρρος να μεταβάλη τον ψίθυρο σε καταγγελία. Κι όσο οι φήμες απλώνονταν, αγκαλιάζοντας όλο και περισσότερους υπεύθυνους και μη, τόσο μεγάλωνε κι ο φόβος μήπως θίξουμε τα κακώς κείμενα. Ηταν μια ‘συνωμοσία κραυγαλέας σιωπής’, χάρη και στη δρακόντεια νομοθεσία που ρυθμίζει -και συμπιέζει- την ενάσκηση του λειτουργήματός μας». 

Μετά τη Μεταπολίτευση, ο Τύπος ξεχείλισε βέβαια από πληροφορίες για σκάνδαλα της χουντικής επταετίας. Ομως αυτά θεωρούνταν τότε -και σωστά- απλές παρωνυχίδες μπροστά στα υπόλοιπα εγκλήματα της δικτατορίας. 

Απολαβές και «ασυλία» 

Το πρώτο πράγμα που φρόντισαν να κάνουν οι ηγέτες της χούντας, ήταν να αυγατίσουν τα εισοδήματά τους –σε σχέση όχι μόνο με τους ώς τότε δημοσιοϋπαλληλικούς μισθούς τους, αλλά και με τις απολαβές της ανατραπείσας κοινοβουλευτικής «φαυλοκρατίας». Με τον Α.Ν. 5 του 1967, ο μισθός του πρωθυπουργού υπερδιπλασιάστηκε (από 23.600 σε 45.000 δρχ), των υπουργών και υφυπουργών αυξήθηκε από 22.400 σε 35.000 δρχ, ενώ θεσπίστηκαν -για πρώτη φορά- ημερήσια «εκτός έδρας» 1.000 και 850 δρχ αντίστοιχα («Πολιτικά Θέματα» 5.10.73). 

Ακολούθησαν κι άλλες «τακτοποιήσεις», όπως η καταχρηστική στεγαστική αποκατάσταση «αξιωματικών διαδραματισάντων εξέχοντα ρόλον» στο πραξικόπημα με ειδική ρύθμιση του 1970 («Πολιτικά Θέματα» 8.2.75). 

Οι δικτάτορες θεσμοθέτησαν τέλος τη μελλοντική ασυλία τους, με ρυθμίσεις που κάνουν τα σημερινά κουκουλώματα να μοιάζουν με παιδικό παιχνίδι. Η χουντική νομοθεσία «περί ευθύνης υπουργών» (Ν.Δ. 802 της 30.12.1970) περιείχε «μεταβατική διάταξη» (§ 48) βάσει της οποίας δίωξη υπουργού ή υφυπουργού της χούντας μπορούσε να γίνει μόνο με απόφαση των ...συναδέλφων τους. Επιπλέον, όλα τα «εγκλήματα δια τα οποία δεν ησκήθη ποινική δίωξις μέχρι της ημέρας συγκλήσεως» της μελλοντικής Βουλής, θεωρούνταν αυτομάτως παραγεγραμμένα! 

Προϋπόθεση για την ατιμωρησία συνιστούσε, φυσικά, η επιτυχία της ελεγχόμενης επιστροφής στον κοινοβουλευτισμό «αλά τουρκικά». Η εξέγερση του Πολυτεχνείου τίναξε όμως το εγχείρημα στον αέρα, με αποτέλεσμα τον κάθετο θεσμικό διαχωρισμό της Μεταπολίτευσης απ’ το προηγούμενο καθεστώς. 

Τα μαύρα κρέατα 

Το μόνο σκάνδαλο που εκκαθαρίστηκε δικαστικά επί χούντας, αποκαλύφθηκε για λόγους προπαγανδιστικής «νομιμοποίησης» της ανατροπής του Παπαδόπουλου απ’ τον Ιωαννίδη. Πρόκειται για την (κυριολεκτικά δύσοσμη) «υπόθεση των κρεάτων», με βασικούς κατηγορούμενους τον πρώην υφυπουργό Εμπορίου Μιχαήλ Μπαλόπουλο και το Γεν. Διευθυντή του Υπουργείου (και διορισμένο πρόεδρο της ΑΔΕΔΥ) Ζαφείριο Παπαμιχαλόπουλο. 

Το κατηγορητήριο αφορούσε ποικίλες παρανομίες, με κυριότερη τη «δωροληψία κατά συρροήν» από μεγαλεμπόρους για τη μονοπωλιακή εξασφάλιση αδειών εισαγωγής κρέατος –με αποτέλεσμα παράνομες ανατιμήσεις («καπέλα») σε βάρος των καταναλωτών. Επιμέρους πτυχή του σκανδάλου συνιστούσε η απαγόρευση διάθεσης ντόπιων ζώων, ώστε να πουληθούν τα προβληματικά κρέατα Αργεντινής που «μαύριζαν» και «δεν τάθελε ο κόσμος». Στη δίκη πρόκυψε ανάμιξη του Παττακού – αναγνώστηκε, μάλιστα, και διαταγή του (21.9.72) «όπως διατεθούν το ταχύτερον εις την κατανάλωσιν» τα επίμαχα προϊόντα. 

Ο Μπαλόπουλος καταδικάστηκε σε 3,5 χρόνια φυλάκιση, ποινή που το 1976 μειώθηκε σε 14 μήνες. Δεν διώχθηκε, αντίθετα, για την επίδοση που τον έκανε ευρύτερα διάσημο: το «μπαλόσημο» που (φέρεται να) εισέπραττε ως γραμματέας του ΕΟΤ, με το παρατσούκλι «ο κύριος 10%». 

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι σχετικές ημερολογιακές εγγραφές του διπλωμάτη Γεωργίου Χέλμη, γαμπρού του Μαρκεζίνη. «Φαίνεται πως συνελήφθη ο Μπαλόπουλος, πρώην του Τουρισμού, για οικονομικά σκάνδαλα και καταδιώκεται ο Παύλου, γαμπρός του Παττακού, επίσης για οικονομικά σκάνδαλα (υπόθεσις κρεάτων)», σημειώνει στις 21.1.74, για να συμπληρώσει στις 5.2: «Για τα σκάνδαλα, πιστεύει ο Μομφεράτος ότι τίποτε δεν πρόκειται να προωθήσουν, διότι φοβούνται να έλθουν εις αντιθέσεις και, άλλωστε, δεν έχουν μάρτυρες να καταθέσουν». Με τη δημοσιοποίηση της δίωξης, εκτιμά τέλος «ότι κατά την δίκη θα προκύψουν και στοιχεία για άλλες υποθέσεις (ίσως σκάνδαλα στον τουρισμό κά)» («Ταραγμένη διετία», Αθήνα 2006, σ.123, 129 & 161). 

Η «νέα φαυλοκρατία» 

Η δυσοσμία δεν περιοριζόταν ωστόσο στα κρέατα. Επτά μήνες μετά το πραξικόπημα, ο εκδότης του «Ελεύθερου Κόσμου» (και κεντρικός προπαγανδιστής της χούντας) Σάββας Κωσταντόπουλος εξομολογείται γραπτά στον παλιό του πάτρωνα Κωνσταντίνο Καραμανλή: «Λυπούμαι, διότι είμαι υποχρεωμένος να μνημονεύσω και ένα άλλο εκτάκτως λυπηρόν φαινόμενον. Ενεφανίσθη και αναπτύσσεται μία νέο-φαυλοκρατία (ατομικά ρουσφέτια, προσωπικαί εξυπηρετήσεις, τακτοποιήσεις συγγενών, ατομική προβολή κοκ)» («Αρχείο Καραμανλή», τ.7ος, σ.50). 

Παρά τη στενή σχέση του με το καθεστώς, ο Κωσταντόπουλος διατήρησε την ίδια γνώμη μέχρι τέλους. Αναλύοντας το Δεκέμβριο του 1973 στον Καραμανλή την ανατροπή του Παπαδόπουλου, τονίζει πως «είχε υποστεί το καθεστώς και αυτός προσωπικώς ηθικήν φθοράν εις την συνείδησιν των Ενόπλων Δυνάμεων. Μεγάλην ζημίαν του έκαμε η σύζυγός του και ο ταξίαρχος Μ. Ρουφογάλης, τον οποίον είχε τοποθετήσει εις την ΚΥΠ. Εκαμαν προκλητικάς ενεργείας (εντυπωσιακοί γάμοι, θορυβώδεις δεξιώσεις, δημόσιαι εμφανίσεις με μεγαλοπλουσίους, επίδειξις πλούτου κλπ). Μοιραίον ρόλον έπαιξαν και οι γαμβροί ωρισμένων παραγόντων του καθεστώτος (του κ. Σ. Παττακού και άλλων). Εδημιουργήθη μία αποπνικτική ατμόσφαιρα σκανδάλων δια την οποίαν δεν δυνάμεθα ακόμη να γνωρίζωμεν μέχρι ποίου σημείου ανταπεκρίνετο εις την πραγματικότητα. Πάντως, αντιστοιχία υπήρχε οπωσδήποτε» (όπ.π., σ.203-5). 

Παρόμοια αίσθηση αναδύουν κι οι επιστολές του «γεφυροποιού» Ευάγγελου Αβέρωφ προς τον Καραμανλή: «κυκλοφορούσαι φήμαι περί μεγάλων ή μικρών σκανδάλων (δημοπρασίαι τηλεοράσεως, ΟΛΠ, σύμβασις Reynold’s, βέβαιοι μικρολοβιτούραι Ματθαίου και άλλα)» (14.10.68), «ανησυχία» του Παπαδόπουλου για «τα γύρω του σκάνδαλα, το ξεχαρβάλωμα της Διοικήσεως» (28.10.72). 

Ιδια γεύση και στη συνομιλία του νεαρού -τότε- πολιτικού επιστήμονα Θεόδωρου Κουλουμπή με τον παλαίμαχο μεταξικό υπουργό Ασφαλείας, Κωνσταντίνο Μανιαδάκη (27.8.71): «Και για το στρατό; τον ρώτησα. Η απάντησή του ήταν να τρίψει τα δάχτυλα του δεξιού του χεριού, υπονοώντας ότι δωροδοκούνται» («Σημειώσεις ενός πανεπιστημιακού», σ.116-7). 

Ειδική πτυχή της «νεοφαυλοκρατίας» αποτέλεσε η ποικιλότροπη «τακτοποίηση» του συγγενικού περιβάλλοντος των δικτατόρων: 

* Ο Μακαρέζος διόρισε υπουργό Γεωργίας (κι αργότερα Βορείου Ελλάδος) τον κουνιάδο του, Αλέξανδρο Ματθαίου. 

* Ο Λαδάς έκανε τον ένα ξάδερφό του διοικητή της ΑΣΔΕΝ και τον άλλο Γ.Γ. Κοινωνικών Υπηρεσιών. 

* Ο γαμπρός του Παττακού Αντρέας Μεϊντάσης επιδόθηκε σε μπίζνες με το Δήμο Αθηναίων –από την κατασκευή του υπόγειου γκαράζ της Κλαυθμώνος μέχρι μια τεχνική μελέτη αξιοποίησης δημοτικού ακινήτου, ύψους 1.109.000 δρχ. 

* Τα αδέρφια του αρχηγού βολεύτηκαν κι αυτά. Ο Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος ως στρατιωτικός ακόλουθος, Γ.Γ. του Υπ. Προεδρίας, Περιφερειακός Διοικητής Αττικής και «υπουργός παρά τω πρωθυπουργώ». Ο Χαράλαμπος Παπαδόπουλος αναρριχήθηκε αστραπιαία στην υπαλληλική ιεραρχία για να αναλάβει Γ.Γ. Δημ. Τάξεως. Σύμφωνα με τα απομνημονεύματα βαθμοφόρου υφισταμένου του, «μένει γνωστός σαν ‘μπον φιλέ’ γιατί, τυλιγμένος σε χειμωνιάτικο παλτό, τρέχει νύκτα μαζί με αξιωματικούς αστυνομίας πόλεων στα καμπαρέ σαν γκάγκστερς και τρώγουν φιλέτο» (Αλέξανδρος Δρεμπέλας, «Ο θρήνος του χωροφύλακα», Αθήνα 1998, σ.118). 

Ειδική κατηγορία σκανδάλων συνιστούν οι ανεξέλεγκτες δανειοδοτήσεις «ημετέρων». Τον πρώτο καιρό μετά τη μεταπολίτευση το θέμα απασχόλησε επανειλημμένα τα ΜΜΕ, για προφανείς όμως λόγους οι σχετικές κατηγορίες ουδέποτε ερευνήθηκαν σε βάθος. Αποκαλυπτικά είναι δυο έγγραφα του τότε αρχηγού της ΚΥΠ Μιχαήλ Ρουφογάλη που αποκάλυψε ο «Ταχυδρόμος» (29.8 και 12.9.74), με το ενδοκαθεστωτικό φακέλωμα «δανείων άτινα θεωρούνται χαριστικά ή επισφαλή», καθώς και των παραγόντων που «παρενέβησαν» για τη χορήγησή τους. Το συνολικό ύψος των «χορηγηθέντων» δανείων ήταν 1.519.000.000 δρχ. και των «υπό έγκρισιν» 1.644.000.000 δρχ. 

Ενδιαφέρουσα και η εμπιστευτική ενημέρωση του Χαρίλαου Χατζηγιάννη, προσωπικού φίλου του δικτάτορα, προς τον αυλάρχη του εξόριστου βασιλιά Κωνσταντίνου (25.11.70): «Αυξάνεται η επιρροή της Δέσποινας [Παπαδοπούλου], του Ρουφογάλη και του Φραγκίστα. Η Δέσποινα ανακατεύεται σε όλα και, αναμφισβήτητα, επηρεάζει τον άντρα της. Ακόμη και η κόρη της παίζει ρόλο. Μιλούν και για οικονομικά συμφέροντα. Ο Λαδάς φώναξε τον Χατζηγιάννη και του συνέστησε, φιλικά, να διαφωτίσει τον Παπαδόπουλο» (Λεωνίδας Παπάγος, «Σημειώσεις 1967-1977», Αθήνα 1999, σ.296). 

Η Ντόλτσε Βίτα 

Την εικόνα συμπληρώνουν, από διαφορετική οπτική γωνία, οι αναμνήσεις της Ντέλλας Ρουφογάλη, φωτομοντέλου που το 1973 παντρεύτηκε το διοικητή της ΚΥΠ: «Αρχίζω να ράβω την καινούρια μου γκαρνταρόμπα στους μετρ της ραπτικής για τους οποίους μέχρι τώρα έκανα επιδείξεις. Η ζωή μου έχει αλλάξει τελείως, το ίδιο και η συμπεριφορά όλων απέναντί μου. Μου φέρονται με έκδηλο σεβασμό και τα κοπλιμέντα τους είναι υπερβολικά. Αλλά μου αρέσει. Εγώ εξακολουθώ να φέρομαι φιλικά προς τους παλιούς γνωστούς και τους κανούριους, πλούσιους φιλοχουντικούς επιχειρηματίες που πληθαίνουν μέρα με τη μέρα μαζί με τα ραβασάκια για ρουσφέτια. Αισθάνομαι πως έχω υποχρέωση να εξυπηρετήσω τους πάντες. Ο Μιχάλης συνήθως δεν αρνείται. Γεύομαι τη δύναμη της εξουσίας, και με μαγεύει» (σ.85-6). 

Στην ιδιαίτερη πατρίδα της, τη Βέροια, «έρχονται πολλοί να με δουν. Γνωστοί και άγνωστοι. Ο πατέρας μου μου δίνει πακέτο τα σημειωματάκια με τα ρουσφέτια που ζητούσαν οι γνωστοί του όλο αυτό τον καιρό και εγώ του υπόσχομαι ότι κάτι θα προσπαθήσω να κάνω». Μεταξύ των αιτημάτων που ικανοποίησε, γράφει, ήταν και η απονομή χάριτος (απ’ τον Παπαδόπουλο) σ’ ένα συντοπίτη της εξαγωγέα, πρώην «μεγάλο ποδοσφαιριστή της τοπικής ομάδας», που είχε καταδικαστεί «με αποδείξεις» για κατασκοπεία υπέρ της Βουλγαρίας (σ.89). 

Τους αρραβώνες του ζεύγους τίμησαν «επιλεγμένοι εξωκυβερνητικοί παράγοντες», όπως οι επιχειρηματίες Λάτσης και Κιοσέογλου. «Την επόμενη βδομάδα καινούρια δώρα, καινούριες ανθοδέσμες, φρέσκα ψάρια απ’ όλα τα νησιά της Ελλάδας, κούτες με το καλύτερο χαβιάρι της Περσίας και παγωμένα καβούρια της Αλάσκας καταφθάνουν στο σπίτι. Δεν ξέρω τι να τα κάνω» (σ.88). 

Στο γάμο τους, πάλι, παραβρέθηκαν «ο Παύλος Βαρδινογιάννης, ο εφοπλιστής Θεοδωρακόπουλος με το γιο του τον Τάκη, ο Κώστας Δρακόπουλος των διυλιστηρίων, ο Νίκος Ταβουλάρης των ναυπηγείων, το ζεύγος Μποδοσάκη, ο Αγγελος Κανελλόπουλος των τσιμέντων ‘Τιτάν’ με τη γυναίκα του, ο Τομ Πάππας, ο Γ. Λύρας, ο Γιώργος Ταβλάριος, εφοπλιστής από τη Νέα Υόρκη με τη γυναίκα του και ο Γιάννης Λάτσης με τη μεγάλη του κόρη, αφού η γυναίκα του την ίδια μέρα πάντρευε την ανηψιά της σε άλλη εκκλησία» (σ.95). 

Εύγλωττη για τις στενές σχέσεις χουντικής ηγεσίας και μεγαλοκαπιταλιστών είναι η περιγραφή ενός ιδιωτικού ταξιδιού της Ντέλλας με τη Δέσποινα Παπαδοπούλου στο Παρίσι: «Μένουμε σε μεγάλες σουΐτες στο Intercontinental. Ερχονται να μας επισκεφθούν με το τραίνο από τη Γενεύη ο Γιάννης Λάτσης και η σύζυγός του Εριέτα. Είναι πολύ φίλοι της Δέσποινας. [...] Πηγαίνουμε σε όλα τα καλά μαγαζιά της Φομπούρ Σεντ Ονορέ. Η Δέσποινα έχει αφεθεί στο γούστο μου. [...] Λόγω της παρατεταμένης κακοκαιρίας, πηγαίνουμε οδικώς στις Βρυξέλλες με λιμουζίνα που μας έστειλε ο Ωνάσης» (σ.87). 

Οι επαφές αυτές δεν ήταν αυστηρά κοινωνικές. Λίγο μετά το Πολυτεχνείο, π.χ., το ζεύγος Ρουφογάλη τρώει στο σπίτι του με το Λάτση. Αρχηγός της ΚΥΠ κι εφοπλιστής «συζητούν για τα διϋλιστήρια και τα προβλήματα που έχει». Μετά το τέλος της κουβέντας, ο δεύτερος προθυμοποιείται να συνοδεύσει τη γυναίκα του πρώτου στο Λονδίνο, για κάποιες ιατρικές εξετάσεις (σ.100). 

Μια στιχομυθία του Ρουφογάλη φωτίζει, τέλος, καλύτερα την τυχοδιωκτική διαχείριση του δημόσιου πλούτου από τα ηγετικά στελέχη της χούντας: 

«Ενα βράδυ ο Χρήστος Μίχαλος, τότε υπουργός, μισοαστειευόμενος, του λέει ότι τώρα που παντρεύτηκε θα πρέπει να κάνουν καμιά δουλειά να εξασφαλίσουν το μέλλον τους, γιατί ποτέ δεν ξέρεις τι γίνεται. Ο Μιχάλης, ατάραχος, του λέει να μην ανησυχεί. ‘Οσο είμαστε στα πράγματα δεν μας χρειάζονται λεφτά και, αν πέσουμε, τα λεφτά δεν θα μας σώσουν’. Ξεσπάει σε γέλια. Εγώ παγώνω, μαζί μου κι ο Μίχαλος» (σ.98). 

Οι συμβάσεις 

Το φιλέτο των σκανδάλων της «επταετίας» υπήρξαν ωστόσο οι μεγάλες «αναπτυξιακές» συμβάσεις της περιόδου. 

* Η πρώτη υπογράφηκε με την αμερικανική πολυεθνική Litton (15.5.67), για «παροχήν υπηρεσιών οργανώσεως και διεκπεραιώσεως της οικονομικής αναπτύξεως ορισμένων περιοχών εις Κρήτην και Δυτικήν Πελοπόννησον» (ΦΕΚ 1972/Α/88). Είχε προταθεί το 1966 απ’ την κυβέρνηση των αποστατών (κυρίως τον Μητσοτάκη), αλλά η Βουλή δεν τόλμησε να την ψηφίσει. Η Litton θα εισέπραττε όλα τα έξοδα που έκανε «βοηθώντας» το δημόσιο (συν κέρδος 11%) και προμήθεια 2% επί των κεφαλαίων (ή των δανείων) που θα έφερνε, θεωρητικού ύψους 800.000.000 δολαρίων. Ως «προκαταβολή», το δημόσιο της κατέβαλε 1.200.000 δολάρια. 

Στην πράξη, η εταιρεία αρκέστηκε να ξεκοκκαλίζει τα ποσοστά επί των ...εξόδων της: «Το κέρδος μας είναι φυσικά δυσανάλογα μεγάλο», παραδεχόταν (στις ΗΠΑ) ο υπεύθυνος του προγράμματος, «επειδή δεν έχουμε κάνει βασική επένδυση. Η επένδυση είναι το καλό μας όνομα». Τελικά η σύμβαση λύθηκε στις 15.10.69, με καταβολή από το κράτος των δαπανών της εταιρείας -συν 11%- ακόμη και κατά την ...«περίοδο τερματισμού» (ΦΕΚ 1969/Α/268). Επίσημη δικαιολογία: «αι ελληνικαί υπηρεσίαι είναι εις θέσιν να συνεχίσουν άνευ ειδικής εξωτερικής βοηθείας τας προσπαθείας δια την ανάπτυξιν» (Βήμα, 16.10.69). 

* Απίστευτα επαχθής ήταν και η σύμβαση για την κατασκευή της Εγνατίας, που ο Μακαρέζος υπέγραψε με τον αμερικανό εργολάβο Ρόμπερτ Μακντόναλντ (ΦΕΚ 1969/Α/15). Το δημόσιο έβαζε 45 απ’ τα 150 εκατομμύρια δολάρια του έργου, «διευκόλυνε» τον «επενδυτή» με ομόλογα 80.000.000 κι εγγυόταν για τα δάνειά του. Το έργο θα γινόταν από έλληνες υπεργολάβους, ενώ ο «ανάδοχος» θα φρόντιζε απλώς για μελέτες και δάνεια, εισπράττοντας αμοιβή 14% επί των εξόδων (συμπεριλαμβανόμενης της δημόσιας χρηματοδότησης!) – τα 4.500.000 δολάρια «εν είδει προκαταβολής». «Εάν κατά την διάρκειαν της μελέτης ήθελεν διαπιστωθή» από τον ίδιο πως 150 εκατομμύρια δεν αρκούν, μπορούσε είτε να ψάξει γι’ άλλα είτε απλά να «θεωρηθή εκτελέσας την σύμβασιν άμα τη συμπληρώσει της κατασκευής τμήματος της οδού, ούτινος η αξία ανέρχεται εις δολλ. ΗΠΑ 150.000.000» (άρθρο 1§4). Τελικά, δε βρήκε ούτε τα προβλεπόμενα κι έφυγε, αφού το δημόσιο επιβαρύνθημε με 1 ½ δις δρχ. 

* Ο ελληνοαμερικανός Τομ Πάππας ήταν ήδη παρών με το διϋλιστήριο της ESSO στη Θεσσαλονίκη, επένδυση του 1962 που είχε καταγγελθεί ως σκανδαλωδώς προνομιακή. Το Μάιο του 1972, η χούντα τον απάλλαξε από τις αντισταθμιστικές υποχρεώσεις που είχε αναλάβει, για ανέγερση έξι αγροτοβιομηχανικών μονάδων σε διάφορα σημεία της χώρας (ΦΕΚ 1972/Α/72). Του έδωσε και άδεια για τα εργοστάσια της Coca Cola, που οι κοινοβουλευτικές κυβερνήσεις δεν ενέκριναν, ως ανταγωνιστικά προς τη ντόπια παραγωγή αναψυκτικών (ΦΕΚ 1968/Α/201). 

Θερμός υποστηρικτής της χούντας, ο Πάππας πρωταγωνίστησε ως γνωστόν στο «ελληνικό Γουτεργκέιτ», ανακυκλώνοντας κονδύλια της CIA για το χρηματισμό του Νίξον απ’ τους δικτάτορες. Ενας προσωπάρχης του με σκανδαλώδες παρελθόν, ο Παύλος Τοτόμης, διορίστηκε το 1967 υπουργός Δημόσιας Τάξης και κατόπιν πρόεδρος της ΕΤΒΑ. 

* Μητέρα όλων των μαχών υπήρξε ωστόσο το ντέρμπι των μεγιστάνων (Ωνάσης, Νιάρχος, Βαρδινογιάννης, Ανδρεάδης, Λάτσης κ.ά) για το 3ο διϋλιστήριο της χώρας. Ο Παπαδόπουλος τάχθηκε αποφασιστικά υπέρ του Ωνάση, σε βίλα του οποίου (στο Λαγονήσι) έμενε αντί συμβολικού ενοικίου, ενώ ο Μακαρέζος υπέρ του Νιάρχου. Η σύγκρουση έφτασε στα άκρα, με απόπειρες πραξικοπημάτων κι έκτακτους ανασχηματισμούς. Τελικά ο Ωνάσης τα παράτησε, ακυρώνοντας τη «μεγαλειώδη» σύμβαση που είχε υπογράψει και παίρνοντας πίσω την εγγύησή του, το 3ο διϋλιστήριο μοιράστηκε μεταξύ Ανδρεάδη και Λάτση (ΦΕΚ 1972/Α/130) κι ένα 4ο παραχωρήθηκε στο Βαρδινογιάννη (ΦΕΚ 1972/Α/181). 

Μια λεπτομέρεια αυτής της τιτανομαχίας, από την εμπιστευτική ενημέρωση Χατζηγιάννη προς τον Παπάγο (25.11.70), παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον με βάση τα σημερινά δεδομένα: 

«Σε άλλο υπουργικό συμβούλιο, παραβρισκόταν ο Καρδαμάκης, ο οποίος εισηγήθηκε την αγορά μηχανημάτων από τη Siemens και την AEG χωρίς διαγωνισμό, για να μπορέσει να ανταποκριθεί η ΔΕΗ στο πρόγραμμά της, που καθυστερούσε λόγω των δυσκολιών εκτέλεσης των συμφωνιών Ωνάση. Ο Παπαδόπουλος έλυσε μόνος του το θέμα, αποδεχόμενος την αγορά από τη μια εταιρεία». 

Το «Τάμα του Εθνους» 

Υπήρξε ίσως το χαρακτηριστικότερο σκάνδαλο της χούντας: ο τέλειος συνδυασμός της επαγγελίας μιας «Ελλάδος Ελλήνων Χριστιανών» με τη μεγαλομανία του δικτάτορα και το ξάφρισμα υπέρογκων δημόσιων κονδυλίων. 

Στις 14 Δεκεμβρίου 1968 ο Παπαδόπουλος εξήγγειλε την ανέγερση ενός μνημειώδους ναού του Σωτήρος στα Τουρκοβούνια –ως εκπλήρωση, υποτίθεται, της σχετικής υπόσχεσης της Δ΄ Εθνοσυνέλευσης του 1829 προς το Θεό σε περίπτωση απελευθέρωσης της Ελλάδας. Σύμφωνα άλλωστε με τη χουντική προπαγάνδα, η «επανάστασις» της 21ης Απριλίου 1967 δεν ήταν παρά η άμεση συνέχεια -και ολοκλήρωση- του 1821. 

Το έργο εγκρίθηκε στις 5.1.69 σε κοινή συνεδρίαση υπουργικού συμβουλίου και αρχιεπισκόπου. Για την επίβλεψή του συστήθηκε το Μάιο μια «Ανώτατη Επιτροπή» με πρόεδρο τον ίδιο τον πρωθυπουργό Γ. Παπαδόπουλο και μέλη τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, τους υπουργούς Εσωτερικών Στ. Πατττακό, Συντονισμού Ν. Μακαρέζο, Παιδείας Θ. Παπακωνσταντίνου, Δημ. Εργων Κ. Παπαδημητρίου και τον υφυπουργό Προεδρίας Κ. Βοβολίνη. Ενα δεύτερο σώμα, το «Γνωμοδοτικό Συμβούλιο», αποτελούνταν από τον πρόεδρο της Ακαδημίας, τους πρυτάνεις του Πανεπιστημίου και του ΕΜΠ, το δήμαρχο Αθηναίων, το Γενικό Διευθυντή Αρχαιοτήτων και τον κοσμήτορα της Αρχιτεκτονικής. Στο εγχείρημα μετείχε, με άλλα λόγια, σύμπασα η ανώτατη πολιτική και πνευματική ηγεσία του καθεστώτος. 

Για το είδος της προπαγάνδας που συνόδευσε την εξαγγελία, αποκαλυπτικό είναι ένα απόσπασμα από την «Ηχώ των Ενόπλων Δυνάμεων» (3.6.73): «Ο Ναός του Σωτήρος Χριστού, αφ’ ενός μεν υλοποιεί την υπόσχεσιν που έδωσε το Εθνος προς τον Θεό, και αφ’ ετέρου θ’ αποτελέση, μετά την οικοδόμησίν του, το τρίτο αρχιτεκτονικό οικοδόμημα των Αθηνών, μετά τον κλασικό Παρθενώνα και τον Βυζαντινό Λυκαβηττό». 

Η επιστημονική κοινότητα των 1.857 ελλήνων αρχιτεκτόνων δεν φάνηκε πάντως να δείχνει τον ίδιο ενθουσιασμό. Τρεις διαδοχικοί διαγωνισμοί «προσχεδίων» και «ιδεών» μεταξύ 1970 και 1973 κατέληξαν σε φιάσκο: παρά τα τεράστια «βραβεία» που τους συνόδευαν (από 300.000 μέχρι 5.000.000 δραχμές, όταν ο μέσος μισθός του ιδιωτικού τομέα ήταν γύρω στις 4.000 δραχμές), οι προτάσεις που υποβλήθηκαν ήταν αντίστοχια 7, 35 και 31. Τελικά και οι τρεις διαγωνισμοί κηρύχθηκαν άγονοι - μάλλον δίκαια, αν κρίνουμε από τις μακέτες που δημοσιεύθηκαν μεταδικτατορικά στο «Αντί» (30.11.74). Ακόμη κι έτσι, 3.650.000 δρχ διανεμήθηκαν σε ελάσσονες «επαίνους». 

Απείρως μεγαλύτερη τέχνη επιδείχθηκε στη διασπάθιση των χρημάτων. 

Τον Ιούνιο του 1969 ανακοινώθηκε η σύσταση «Ειδικού Ταμείου» για την οικονομική διαχείριση του «τάματος». Σύμφωνα με τον τελικό απολογισμό του που δημοσιεύθηκε μετά την ανατροπή του Παπαδόπουλου («Εστία» 19.1.1974), το «Ταμείο» εισέπραξε συνολικά 453.300.000 δρχ: 45,5 εκατομμύρια ως επιχορήγηση απ’ τον τακτικό προϋπολογισμό, 180 εκατομμύρια από «δωρεές, εισφορές, κλπ» και 230 εκατομμύρια σε δάνεια. Ενα μέρος των «εισφορών» ήταν επίσης δημόσιο χρήμα (η Αγροτική Τράπεζα «πρόσφερε» π.χ. 10 εκατομμύρια), ενώ το υπόλοιπο προήλθε από το υστέρημα του φιλοχρίστου και φιλοθεάμονος κοινού – όπως ο συνταξιούχος δημόσιος υπάλληλος που θυσίασε στο «Τάμα» ολόκληρο το εφάπαξ του (109.455 δρχ), εισπράττοντας «τα συγχαρητήρια του πρωθυπουργού δια του υπουργού Προεδρίας» («Νέα» 31.12.68). 

Σύμφωνα ωστόσο με τον ίδιο απολογισμό, το 90% των εσόδων είχε ήδη καταναλωθεί σε απαλλοτριώσεις, «δαπάνες μελετών», προπαρασκευαστικά έργα και «δαπάνες διοικήσεως και λειτουργίας»! 

«Φαίνεται ότι ο Ναός του Σωτήρος, που πρόκειται να ανεγερθή πάνω στα Τουρκοβούνια, θα είναι απ’ τους πιο θαυματουργούς στη χώρα μας», σχολίαζαν τις επόμενες μέρες τα «Νέα» (26.1.74). «Γιατί, πριν ακόμα κτισθή, πριν καν γίνουν τα σχέδια για την κατασκευή του, δαπανήθηκαν -λες από θαύμα- τα 406 εκατομμύρια δραχμές από τα 453 εκατομμύρια που είχαν τελικά συγκεντρωθεί. Πάντως κι οι πιο ολιγόπιστοι θαύμασαν το γεγονός ότι με εντελώς κανονικό τρόπο αναλώθηκε ολόκληρο το τεράστιο αυτό ποσόν για ένα έργο του οποίου ακόμα δεν κατάφεραν οι υπεύθυνοι να έχουν ούτε το σχέδιο. [...] Αφού λεφτά δεν υπάρχουν πιά, αφού ούτε καν τα σχέδια του ναού δεν έχουν γίνει ακόμη, η υπόθεση αυτή θα πρέπει να λήξη εδώ και όλοι θα φροντίσουμε να ξεχασθή». 

Το κεφάλαιο κερδίζει και στην κρίση




Είναι γεγονός ότι η πολιτική των κυβερνήσεων από την έναρξη της οικονομικής καπιταλιστικής κρίσης μεταφέρει στις πλάτες της εργατικής τάξης και των άλλων φτωχών λαϊκών στρωμάτων τις συνέπειές της, προκειμένου να βγει όσο γίνεται πιο αλώβητο το κεφάλαιο απ' αυτήν. Βεβαίως, οι εργαζόμενοι ζουν ήδη αυτές τις συνέπειες, που έχουν κάνει τη ζωή τους κόλαση. Ορισμένα στοιχεία όμως που αποδεικνύουν αυτή την πραγματικότητα έχουν τη σημασία τους. Για παράδειγμα, η ανεργία, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, ξεπέρασε το 1.084.668, ενώ η πραγματική υπολογίζεται στα 1,5 εκατομμύρια ανέργους. Οι μισθοί έχουν φτάσει στα 430 ευρώ ο κατώτατος και για τους νέους κάτω των 25 ετών στα 390 ευρώ, ενώ με βάση τον πρόσφατο νόμο για τις συμβάσεις και την τρίμηνη μετενέργεια και με δεδομένο το νόμο επίσης για τις επιχειρησιακές συμβάσεις μπορεί να μειωθούν μισθοί σε κλάδους έως και 50%. Ταυτόχρονα, θερίζει η μερική απασχόληση, η εκ περιτροπής εργασία, οι ατομικές συμβάσεις κλπ.
Την ίδια ώρα βεβαίως το κεφάλαιο συνεχίζει να κερδοφορεί. Για παράδειγμα, το 2008 ενώ η διατροφική ικανότητα της λαϊκής οικογένειας μειωνόταν, σύμφωνα με έρευνα της ICAP, οι αλευροβιομηχανίες είχαν αύξηση κερδών κατά 57,4% και αύξηση τζίρου 27,3%. Η «Ελληνική Χαλυβουργία», που θέλει να επιβάλει μείωση μισθών και εκ περιτροπής εργασία, μέχρι το 2008 είχε κέρδη 550 εκατ. ευρώ.
***
Αλλά ας δούμε και τα στοιχεία των επόμενων χρόνων. Στο 9μηνο του 2009, οι εισηγμένες στο Χρηματιστήριο εταιρείες σημείωσαν κέρδη 8,6 δισ. ευρώ. Η Marfin Popular Bank είχε 143,9 εκατ. ευρώ. Η Εθνική Τράπεζα 1,01 δισ. ευρώ, η Eurobank 280 εκατ. ευρώ. To 2009 πάνω από το 77% του ΑΕΠ κατέληξε στους μεγαλοεργοδότες (από τα 237 δισ. ευρώ, τα 184,1 δισ. ευρώ). Τη διετία 2008-2009 η EE έδωσε μέσω «πακέτων στήριξης» στις ευρωπαϊκές τράπεζες 4,13 τρισ. ευρώ.
Το 2010 οι εισηγμένες στο Χρηματιστήριο επιχειρήσεις είχαν κέρδη 7,3 δισ. ευρώ.
Αλλο παράδειγμα, η «Frigoglass», που στο όνομα της κρίσης προχώρησε με το πρόσχημα της «εθελούσιας εξόδου» σε 93 απολύσεις, στο τρέχον 9μηνο τα καθαρά κέρδη της αυξήθηκαν κατά 192,2% (από τα 6,5 εκατ. ευρώ στα 19 εκατ. ευρώ).
Ταυτόχρονα έγιναν επενδύσεις στα Βαλκάνια 14 δισ. ευρώ και με κρατική επιδότηση, κλείνοντας πολλά εργοστάσια μεταποίησης στη Μακεδονία και τη Θράκη.
Το 2011 οι Ελληνες εφοπλιστές εμφανίζονται πρώτοι στην παγκόσμια ναυτιλία. Μάλιστα, το 2010 είχαν ποσοστό 15,96, ενώ το 2011 έφτασαν στο 16,17%. Ακολουθούν οι Ιαπωνία, Κίνα, Γερμανία, Νότια Κορέα. Το 2011 επένδυσαν 11 δισ. δολάρια για νέα πλοία στα ναυπηγεία της Κίνας και της Νότιας Κορέας. Οι λιγότερες παραγγελίες νεότευκτων πλοίων οφείλονται στο ότι έχουν στρέψει το επενδυτικό ενδιαφέρον τους σε πιο εξειδικευμένα και ακριβά πλοία, όπως αυτά μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, υγροποιημένου φυσικού αερίου και σε πλωτά όπως οι θαλάσσιες εξέδρες γεώτρησης. Επίσης στο α' τρίμηνο του 2012 έκαναν νέες παραγγελίες πλοίων αξίας 1,6 δισ. δολαρίων.
Οι τράπεζες μέχρι το 2011 έχουν επιδοτηθεί από το κράτος με 60 δισ. ευρώ, ενώ από την έναρξη της κρίσης το 2008 το κράτος έχει αποφασίσει τη χορήγηση εγγυήσεων ύψους 155 δισ. ευρώ.
***
Τώρα τα αστικά κόμματα και η ΕΕ μιλούν για εκταμίευση κονδυλίων του ΕΣΠΑ που θα επενδυθούν, θα υπάρξει ανάπτυξη, θα αντιμετωπιστεί η ανεργία. Μεγάλο ψέμα. Μιλούν για έργα υποδομής, πράσινη ενέργεια κλπ. Λένε μάλιστα ότι θα εξασφαλίσουν 60.000 θέσεις εργασίας. Μέχρι τα 1,1 εκατομμύρια ανέργους; Οι υπόλοιποι πού θα βρουν δουλειά; Λένε ότι θα εφαρμόσουν προγράμματα κατάρτισης και επανακατάρτισης. Στα πάνω από 10 χρόνια που τα εφαρμόζουν, γιατί η ανεργία αντί να μειώνεται αυξάνεται; Γιατί και προ κρίσης αυξανόταν; Λένε επίσης ότι θα ενισχύσουν τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Μα αυτές βάζουν μαζικά λουκέτο λόγω ανταγωνισμού με τα μονοπώλια και λόγω κρίσης. Επενδύσεις θα γίνουν από τα μονοπώλια επιλεκτικά με κριτήριο το κέρδος!
Να γιατί λέμε, στις εκλογές κάτω τα αστικά κόμματα, με πανίσχυρο ΚΚΕ, για να ισχυροποιηθεί το εργατικό λαϊκό κίνημα στη σύγκρουσή του με τα μονοπώλια, στην προοπτική του άλλου δρόμου ανάπτυξης, όπου θα κοινωνικοποιήσουμε τα μονοπώλια, θα αποδεσμευτεί η Ελλάδα από την ΕΕ, θα διαγράψουμε μονομερώς το χρέος, με εργατική λαϊκή εξουσία.

ΜΕΤΑ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΟΥΔΕΝ ΛΑΘΟΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΤΑΙ


ΜΕΤΑ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΟΥΔΕΝ ΛΑΘΟΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΤΑΙ
ΧΤΕΣ: «Σε 15.000 υπολογίζονται οι εργαζόμενοι που μέσα σε ένα δίμηνο αναγκάστηκαν να στραφούν από την πλήρη απασχόληση στη μερική ή εκ περιτροπής εργασίας. Αυτό στην πράξη συνεπάγεται... ευέλικτο ωράριο και κατ' επέκταση ελαστικούς μισθούς (...) Ενας στους δύο εργαζόμενους (...) είδε το ωράριό του να περιορίζεται στις 4 ώρες την ημέρα (...) το 12,4% των νέων συμβάσεων εκ περιτροπής απασχόλησης προβλέπει εργασία για μία μόλις ημέρα την εβδομάδα (...) στον αντίποδα μόνο ένας στους εκατό μερικώς απασχολούμενους απασχολείται για επτά ώρες κάθε ημέρα» (το θέμα στην ΗΜΕΡΗΣΙΑ)
ΑΥΡΙΟ: «Στο τέλος των μισθών οδηγείται ο ιδιωτικός τομέας (...) μετά τη 14η Μαΐου (...) το σύνολο των αμοιβών είτε θα οδηγηθούν αυτομάτως είτε θα "πιεστούν" να προσαρμοστούν σταδιακά προς τα κατώτατα όρια της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας. Ηδη οι αμοιβές του ιδιωτικού τομέα έχουν μειωθεί περίπου κατά 40% την τελευταία διετία (...) Στη λήψη επιπρόσθετων μέτρων (...) περιλαμβάνονται (...) η περικοπή ενός επιπλέον μισθού ετησίως, πιθανότατα 14ου (δώρο Πάσχα και επίδομα αδείας). Η μείωση κατά 10 ημέρες της ετήσιας αδείας που δικαιούται ο μισθωτός. Η μείωση των προσαυξήσεων (από 75% σε 50% ή και 25%) με τις οποίες αμείβεται η απασχόληση σε Κυριακές και αργίες. Η εφαρμογή "σπαστού οκταώρου" (4 + 4 ώρες) εντός του 24ώρου. Η εφαρμογή του πενθημέρου με τρόπο ώστε η διήμερη ανάπαυση να μην είναι συνεχόμενη κ.λπ. (...) Μεγάλο μέρος από τα μέτρα αυτά αποτελούν αιτήματα των επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται στον τουρισμό»(το θέμα στο ΒΗΜΑ)

Κόλαση για το λαό ο μονόδρομος του κεφαλαίου


ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΝΤ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
Κόλαση για το λαό ο μονόδρομος του κεφαλαίου
Εκτιμά ότι το 2012 οι επίσημα καταγεγραμμένοι άνεργοι - χωρίς να προσμετρώνται οι ημιαπασχολούμενοι - θα ξεπεράσουν το 1,2 εκατομμύριο
Οι εκθέσεις του ΔΝΤ επιβεβαιώνουν τη νέα θύελλα που έρχεται. Διέξοδος για το λαό είναι η αντεπίθεση με ισχυρό ΚΚΕ
Λιτότητα χωρίς τέλος, νέα εκτίναξη της ανεργίας το 2012 και περαιτέρω βάθεμα της οικονομικής κρίσης το τρέχον έτος, προβλέπουν για την Ελλάδα οι δύο εκθέσεις του ΔΝΤ που δόθηκαν χθες στη δημοσιότητα, στα πλαίσια της εαρινής συνόδου του Ταμείου και της Παγκόσμιας Τράπεζας, που θα πραγματοποιηθούν το προσεχές σαββατοκύριακο στην Ουάσιγκτον. Κοντολογίς, αυτό που επιβεβαιώνουν οι δύο εκθέσεις του ΔΝΤ, είναι ότι μετά τις εκλογές στις 6 Μάη έρχεται νέα κόλαση μέτρων, αν τα δυο κόμματα δεν υποστούν στραπάτσο με πανίσχυρο το ΚΚΕ.
Αναλυτικότερα, στις εκθέσεις του ΔΝΤ εκτιμάται ότι η οικονομική δραστηριότητα, μετά την υποχώρησή της κατά 6,9% το 2011, το 2012 θα συρρικνωθεί περαιτέρω κατά 4,7%. Το 2013 θα υπάρξει μηδενική ανάπτυξη και η οικονομία θα επανέλθει σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης από το 2014.
Το βάθεμα της οικονομικής κρίσης, θα συνοδευτεί από ένα νέο κύμα ανέργων, με την επίσημη ανεργία σε μεσοσταθμική βάση - χωρίς να λαμβάνονται υπόψη οι ημιαπασχολούμενοι - να εκτινάσσεται το 2012 αλλά και το 2013 στο 19,4%, από 17,3% που είχε διαμορφωθεί το 2011. Αυτό σημαίνει ότι το 2012 θα προστεθούν περισσότεροι από 100.000 άνεργοι στο 1,1 εκατ. που -επίσημα μόνο- υπάρχουν σήμερα. Και οι 1,2 εκατομμύρια επίσημα καταγεγραμμένοι άνεργοι, θα διατηρηθούν και το 2013.
Για τα άλλα μακροοικονομικά μεγέθη, εκτιμάται ότι το χρέος θα υποχωρήσει φέτος στο 152,3% του ΑΕΠ, από 160,8% πέρυσι λόγω του PSI για να ανέβει ξανά στο 160,9% το 2013 και να αρχίσει να υποχωρεί σταδιακά τα επόμενα έτη ώστε να διαμορφώνεται στο 136,8% του ΑΕΠ το 2017. Το δημοσιονομικό έλλειμμα, από 9,2% του ΑΕΠ το 2011, θα υποχωρήσει στο 7,2% το 2012, στο 4,6% στο 2013, για να μειωθεί κάτω από το 3% το 2014.
Οι εκτιμήσεις του ΔΝΤ για την παγκόσμια οικονομία προβλέπουν για το 2012 ρυθμό ανάπτυξης 3,5%, ελαφρώς υψηλότερο από το 3,3% της προηγούμενης πρόβλεψης. Επίσης, δεν αποκλείει την εκδήλωση νέας κρίσης στην Ευρωζώνη, αναθεωρώντας τις εκτιμήσεις για συρρίκνωση της οικονομικής δραστηριότητας (της Ευρωζώνης) το 2012 κατά 0,3%, έναντι 0,5% της προηγούμενης πρόβλεψης.
Κλυδωνισμοί στην Ευρωζώνη
Οι κίνδυνοι για την ανάπτυξη και τη σταθερότητα της οικονομίας της Ευρωζώνης συνεχίζουν να είναι υψηλοί, δήλωσε χθες το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της γερμανικής Μπούντεσμπανκ A. Ντόμπρετ, επιβεβαιώνοντας τις εκτιμήσεις ότι η καπιταλιστική κρίση στην Ευρωζώνη είναι βαθιά και παρατεταμένη. Οσον αφορά την ενίσχυση των πόρων του ΔΝΤ, ο Γερμανός κεντρικοτραπεζίτης ανέφερε ότι η Μπούντεσμπανκ είναι έτοιμη να προσφέρει επιπλέον 41,5 δισ. ευρώ, υπό την προϋπόθεση ότι θα υπάρξει μια ευρεία και ισότιμη διεθνής συμμετοχή.
Την ίδια στιγμή αξιωματούχοι της Κομισιόν και κυβερνήσεις της ΕΕ καταβάλλουν συντονισμένες προσπάθειες για να διασκεδάσουν τις ανησυχίες που έχουν προκληθεί εξαιτίας της βύθισης της ισπανικής οικονομίας σε κρίση. Οπως ανακοίνωσε χτες ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας της χώρας, η ισπανική οικονομία επέστρεψε στην ύφεση, δύο χρόνια μετά την ανάκαμψή της, καθώς η υποχώρηση του ΑΕΠ κατά 0,3% το τελευταίο τρίμηνο του 2011, συνεχίστηκε και στο πρώτο τρίμηνο του 2012.
«Η Ισπανία προχωρά τις οικονομικές μεταρρυθμίσεις και δεν θα χρειαστεί ένα πρόγραμμα διάσωσης όπως η Ελλάδα αλλά η εμπιστοσύνη των νευρικών αγορών δεν θα κερδηθεί εν μια νυκτί», τόνισε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Β. Σόιμπλε. Ο ίδιος υπογράμμισε επίσης ότι και η Ιταλία προχωρά στην υλοποίηση μέτρων περιορισμού του χρέους και των ελλειμμάτων της. Ο Σόιμπλε εξέφρασε την πεποίθηση ότι το G20 θα αποφασίσει την ενίσχυση των πόρων του ΔΝΤ κατά 400 δισ. δολάρια εντός της εβδομάδας, τονίζοντας ότι δεν θα πρέπει να συνδεθεί η αύξηση των πόρων με άλλες απαιτήσεις, όπως αλλαγές στα δικαιώματα ψήφου.

ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ


ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ
Α΄ ΑΘΗΝΑΣ
Eurokinissi
ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΥ ΣΟΥΛΑ
Ιδιωτική Υπάλληλος, Πρόεδρος Ομοσπονδίας Γονέων Αθήνας
ΒΑΪΟΥ ΜΠΑΜΠΗΣ
Λογιστής, Μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ
ΒΕΡΑ ΛΥΔΙΑ
Διαμερισματική Σύμβουλος στο Α' Διαμέρισμα Αθήνας
ΒΟΥΡΔΟΥΜΠΑ ΤΑΤΙΑΝΑ
Τραπεζοϋπάλληλος, Μέλος ΔΣ κλαδικού Σωματείου Χρηματοπιστωτικού
ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
Βιοτέχνης, Πρόεδρος ΟΒΣΑ (ΠΑΣΕΒΕ)
ΓΑΡΔΟΥΝΗ ΤΟΝΙΑ
Διαμερισματική Σύμβουλος Αθήνας, Μέλος Συμβουλίου Περιοχής ΚΝΕ
ΖΙΩΓΑΣ ΚΩΝΤΑΝΤΙΝΟΣ
Οικοδόμος, Μέλος ΔΣ Ομοσπ. Οικοδόμων, Μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ
ΚΑΝΕΛΛΗ ΓΑΡΥΦΑΛΛΙΑ (ΛΙΑΝΑ)
Δημοσιογράφος, Βουλευτής
ΛΑΜΠΡΟΥ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ
Λογιστής, Δημοτικός Σύμβουλος Αθήνας, Μέλος της Κ.Ε.Ο.Ε. του ΚΚΕ
ΜΑΜΑΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
Αυτοαπασχ. Ξυλουργός, Μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ
ΜΑΥΡΙΚΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
Γραμματέας Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας, Μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ
ΟΡΚΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ
Ηθοποιός
ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΕΛΙΣΑΒΕΤ (ΒΕΤΑ)
Επόπτρια Δημόσιας Υγείας, Μέλος Δ.Σ. Ομοσπονδίας
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Ξενοδοχοϋπάλληλος, Πρόεδρος Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων
ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΑΤΟΥ ΝΑΥΣΙΚΑ
Κοινωνική Λειτουργός, Μέλος Δ.Σ. Σωματείου Ιδιωτικής Κλινικής και Δ.Σ. ΟΣΝΙΕ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
Μουσικός, Πρόεδρος Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου
ΡΟΥΤΖΟΥΝΗ ΕΥΑΝΘΙΑ
Υπάλληλος ΟΤΕ, Μέλος του Δ.Σ. της ΟΜΕ - ΟΤΕ
ΣΕΦΕΡΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ
Ιδιωτική Υπάλληλος
ΣΙΩΡΑΣ ΗΛΙΑΣ
Καρδιολόγος, Πρόεδρος Σωματείου Ευαγγελισμού
ΤΣΑΓΚΑΤΑΚΗ ΜΑΡΙΑ
Εμποροϋπάλληλος, Πρόεδρος Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων
ΦΙΛΙΠΠΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
Δημοσιογράφος
B΄ ΑΘΗΝΑΣ
ΠΑΠΑΡΗΓΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ
Γενική Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ
ΑΡΑΠΗ - ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ (ΒΙΚΥ)
Συνταξιούχος εκπαιδευτικός, πρώην Βουλευτής
ΑΥΓΕΡΙΝΟΥ ΑΦΡΟΔΙΤΗ
Αρχιτέκτονας
ΒΕΛΗΣ ΖΑΦΕΙΡΙΟΣ
Μηχανοδηγός ΟΣΕ, Συνδικαλιστής στον ΟΣΕ
ΒΗΤΤΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
Ταχυδρόμος, Μέλος Δ.Σ. Σωματείου, Δημοτικός Σύμβουλος
ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΝΕΛΛΑ
Ανεργη, Μέλος Δ.Σ. Ομοσπονδίας Γονέων
ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
Δικηγόρος
ΔΡΙΜΑΛΑ ΘΕΟΔΩΡΑ
Δασκάλα, Μέλος ΔΣ της ΔΟΕ
ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΕΒΕ τυπογράφος
ΚΑΛΑΜΠΑΛΙΚΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
Εμπορος, Πρόεδρος Ενωσης ΕΒΕ Αγ. Δημητρίου
ΚΑΡΑΤΖΑ ΚΟΝΔΥΛΙΑ (ΛΟΥΛΑ)
Δημοσιογράφος, Δημοτικός Σύμβουλος Χαλανδρίου
ΚΑΤΣΩΤΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
Ξενοδοχοϋπάλληλος, Μέλος Δ.Σ. ΕΚΑ, Μέλος Ε.Γ. ΠΑΜΕ, Μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ
ΚΙΟΥΣΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
Οδηγός ΕΘΕΛ, Μέλος Δ.Σ. Σωματείου Οδηγών ΕΘΕΛ
ΚΟΥΜΠΟΥΡΗΣ ΔΗΜΟΣ
Πρόεδρος Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ, Μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ
ΚΡΟΚΙΔΗ ΛΙΝΑ
Δικηγόρος, Υπεύθυνη του Τμήματος της ΚΕ Δημοκρατικών Ελευθεριών, Δικαιωμάτων Μεταναστών και Δικαιοσύνης
ΛΙΑΠΑΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
Οδηγός ΦΑΓΕ, Πρόεδρος Ομοσπονδίας Τροφίμων-Ποτών, Μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ
ΜΑΜΑΛΗ ΒΑΣΩ
Εργάτρια
ΜΑΡΓΑΝΕΛΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
Ανεργος, Λαϊκή Επιτροπή Περιστερίου
ΜΑΥΡΟΘΑΛΑΣΣΙΤΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ
ΕΒΕ, Παν. Γραμματεία ΠΑΣΕΒΕ
ΜΕΘΩΝΙΟΥ ΝΙΚΟΛΕΤΤΑ
Τεχνολόγος Ιατρικών Εργαστηρίων, Γενική Γραμματέας της ΠΟΕΔΗΝ
ΜΕΝΕΓΑΚΗ ΕΛΕΝΗ
Εργάτρια ιματισμού, Πρόεδρος Σωματείου ΚΙΔΕ,
ΜΠΑΘΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
Δάσκαλος
ΜΠΟΥΝΤΖΑ ΙΩΑΝΝΑ
Εμποροϋπάλληλος, Μέλος Δ.Σ. Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων, Μέλος Συμβουλίου Περιοχής ΚΝΕ
ΜΥΤΙΛΗΝΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
Εργάτης ΠΥΡΚΑΛ, Πρόεδρος Σωματείου Μετάλλου Αττικής
ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ ΚΑΛΛΙΟΠΗ
Αρχιτέκτονας
ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Γιατρός στο ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ, Βουλευτής,
ΠΑΣΟΥΛΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
Οικοδόμος, Πρόεδρος Ομοσπονδίας Οικοδόμων
ΠΕΡΡΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
Επικεφαλής ΠΑΜΕ, Μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ
ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΥ ΕΥΣΤΑΘΙΑ
Πρόεδρος Σωματείου Φαρμάκου Αττικής
ΠΛΑΤΑΝΙΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ
Ιστορικός, Ιδιωτική Υπάλληλος
ΡΕΤΖΙΟΥ ΑΦΡΟΔΙΤΗ
Ψυχίατρος
ΡΟΓΚΑΚΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ
Τραπεζοϋπάλληλος, Μέλος Γραμματείας Γυναικών ΠΑΜΕ Αθήνας
ΣΑΝΤΖΑΡΙΔΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
Ιδιωτικός Υπάλληλος, Δημοτικός Σύμβουλος Αιγάλεω
ΣΚΑΛΟΥΜΠΑΚΑ ΧΡΙΣΤΙΝΑ
Δικηγόρος, Μέλος Προεδρείου ΟΓΕ
ΣΟΥΛΤΑΝΙΑ ΑΓΓΕΛΙΚΗ
Πρόεδρος Σωματείου Ιδιωτικών Κλινικών
ΤΑΒΟΥΛΑΡΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ
Πρόεδρος Ομοσπονδίας Φαρμάκου
ΤΑΣΙΟΥΛΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
Πρόεδρος Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας, Μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ
ΤΑΣΣΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ
Σεισμολόγος - ερευνητής, Πρόεδρος ΕΕΔΥΕ
ΤΟΛΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
Εργάτης ΣΟΦΤΕΞ, Πρόεδρος Ομοσπονδίας Τύπου - Χάρτου
ΤΟΛΙΑ ΝΑΥΣΙΚΑ
Χημικός στην ΕΚΟ
ΤΣΙΤΣΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ
Οδοντίατρος, Δημοτικός Σύμβουλος Ιλίου
ΧΑΛΒΑΤΖΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ
Βουλευτής, Μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ
ΧΑΛΙΟΥ ΕΥΘΥΜΙΑ
Τραπεζοϋπάλληλος, Πρόεδρος Σωματείου Χρηματοπιστωτικού
ΧΟΥΡΔΑΚΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ
Εργαζόμενος στο Αγ. Ολγα, Μέλος Συντονιστικής Επιτροπής Αναπήρων
ΧΡΙΣΤΟΓΙΑΝΝΗ ΛΑΜΠΡΙΝΗ
Εργαζόμενη στο ΥΠΑΑΤ, Μέλος ΔΣ Σωματείου
ΨΗΤΟΠΟΥΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ
Ταξιτζής, Μέλος Δ.Σ. Ιδιοκτητών Ταξί
Α΄ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΠΑΠΑΡΗΓΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ
Γενική Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ
ΑΓΑΘΑΓΓΕΛΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Εκπαιδευτικός, Πρόεδρος Α΄ ΕΛΜΕ
ΒΑΛΑΝΑΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ
Δικηγόρος
ΒΑΡΔΑΛΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
Εργατοτεχνίτης ΟΤΑ, Μέλος ΚΕ
ΒΕΛΛΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ
ΕΒΕ
ΔΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
Εκπαιδευτικός
ΖΙΩΓΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
Πανεπιστημιακός, Βουλευτής
ΚΑΠΕΤΑΝΓΙΩΡΓΗ ΟΥΡΑΝΙΑ
Αυτοαπασχολούμενη
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ ΘΕΟΔΟΣΗΣ
Μέλος του ΠΓ της ΚΕ
ΜΑΓΓΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ
Πρόεδρος Σωματείου Υπαλ/λων Συμβολαιογραφείων
ΜΑΛΛΙΑ-ΣΤΟΛΙΔΟΥ ΧΡΥΣΑΦΕΝΙΑ
Φοιτήτρια
ΜΗΤΣΙΑΚΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
Γιατρός, Μέλος ΔΣ ΕΝΙΘ
ΜΩΥΣΙΔΟΥ ΣΟΦΙΑ
Λογίστρια
ΝΙΚΟΠΟΛΙΤΙΔΟΥ ΠΑΡΘΕΝΑ (ΝΕΝΑ)
Μηχανικός
ΠΑΠΑΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
Γραμματέας Συνδικάτου Οικοδόμων
ΡΑΪΖΗ ΗΛΕΚΤΡΑ
Αυτοαπασχολούμενη
ΤΗΛΙΚΙΔΟΥ ΕΙΡΗΝΗ
Καθηγήτρια ΤΕΙ
ΤΣΑΜΠΟΥΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
Εμποροϋπάλληλος, Ομοσπονδία Ιδ. Υπαλλήλων
ΤΣΙΑΟΥΣΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ
Πρόεδρος Σωματείου Επισιτισμού
ΧΑΤΖΗ ΑΘΑΝΑΣΙΑ
Δικηγόρος
B΄ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΓΕΡΑΣΙΜΙΔΟΥ ΕΛΕΝΗ
Ηθοποιός
ΙΓΝΑΤΙΑΔΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ
Κτηνίατρος, Βουλευτής
ΚΥΓΙΑΚΗ ΕΛΕΝΗ
Εκπαιδευτικός στην Ιδ. Εκπαίδευση, Μέλος ΚΣ ΚΝΕ
ΜΑΑΪΤΑ ΤΖΑΜΑΛ - ΟΔΥΣΣΕΑΣ
Υπ. Διδάκτορας
ΜΩΥΣΙΔΗΣ ΣΑΒΒΑΣ
Εκπαιδευτικός
ΠΕΡΚΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
Αυτοαπασχολούμενος
ΠΕΤΡΙΔΗΣ ΑΝΕΣΤΗΣ
Αυτοαπασχολούμενος
ΠΟΛΥΖΩΪΔΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ
Εκπαιδευτικός στην ιδ. Εκπαίδευση
ΡΕΒΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
Πρόεδρος Συνδικάτου Οικοδόμων
Α' ΠΕΙΡΑΙΑ
ΖΑΜΠΕΤΑ ΕΛΙΣΣΑΒΕΤ (ΕΛΣΑ)
Λογίστρια, Πρόεδρος Ομοσπονδίας Λογιστών
ΚΟΝΤΑΞΙΔΑΚΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ (ΓΙΩΤΑ)
Εμποροϋπάλληλος
ΜΑΡΟΥΠΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
Εκπαιδευτικός Πληροφορικής, Μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ, Γραμματέας Σ.Π. Αττικής
ΜΟΦΟΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ
ΕΒΕ συνεργείο αυτοκινήτων, Πρόεδρος ΣΙΣΕΜΑ, Δημοτικός Σύμβουλος Πειραιά
ΜΠΑΡΔΟΥΝΙΑ ΣΤΕΛΛΑ
Νοσηλεύτρια, Πρόεδρος του Σωματείου Ιδιωτικής Υγείας Πειραιά
ΞΕΚΑΛΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
Ιδιωτικός υπάλληλος, Μέλος της Ιδεολογικής Επιτροπής της ΚΕ του ΚΚΕ
ΠΑΝΤΕΛΑΚΗ ΕΛΠΙΔΑ
Μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημοτική Σύμβουλος Πειραιά
ΤΣΙΜΠΟΓΛΟΥ ΣΑΒΒΑΣ
Πρόεδρος ΠΕΜΕΝ, Μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ
Β' ΠΕΙΡΑΙΑ
ΕΥΑΓΓΕΛΑΚΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
Ναυτεργάτης Μηχανικός, Γενικός Γραμματέας ΠΕΜΕΝ, Μέλος Δ.Σ. Ε.Κ. Πειραιά
ΖΥΜΑΡΗ ΑΘΗΝΑ
Δημοσιογράφος «Ρ», Δημοτικός Σύμβουλος Περάματος
ΚΑΛΑΜΑΡΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΕΒΕ, Δημοτικός Σύμβουλος Κερατσινίου
ΚΑΡΑΝΤΟΥΣΑΣ ΜΑΝΩΛΗΣ
Βιομηχανικός εργάτης, Συνδικάτο και Ομοσπονδία Τροφίμων-Ποτών
ΚΡΟΚΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ (ΚΑΤΙΑ)
Αργυροχρυσοχόος, Μέλος του Προεδρείου της ΟΓΕ
ΜΑΝΩΛΑΚΟΥ ΔΙΑΜΑΝΤΩ
Γεωπόνος, Επικεφαλής Τμήματος Αγροτικής Πολιτικής,
Βουλευτής, Μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ
ΜΠΑΤΖΑΚΗ ΑΝΝΑ
Ανεργη
ΞΟΥΡΑΦΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Βιομηχανικός εργάτης, Πρόεδρος Ε.Κ. Πειραιά
ΠΑΤΙΔΗΣ ΗΛΙΑΣ
Καθηγητής, Μέλος του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ, Δημοτικός Σύμβουλος Κερατσινίου
ΠΟΖΑΤΖΙΔΟΥ ΠΑΝΔΩΡΑ
Αυτοαπασχολούμενος Γιατρός
ΠΟΥΛΙΚΟΓΙΑΝΝΗΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ
Μεταλλεργάτης, Πρόεδρος Συνδικάτου Μετάλλου Πειραιά ΠΟΕΜ
ΑΤΤΙΚΗΣ
ΒΑΡΔΑΒΑΚΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ
Νοσηλευτής, Μέλος Δ.Σ. Σωματείου Θριάσιου, μέλος Δ.Σ. ΠΟΕΔΗΝ
ΓΚΙΟΚΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
Δικηγόρος, Βουλευτής, Μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ
ΚΟΛΟΒΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
Μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και του Τμήματος ΕΒΕ
ΠΑΝΤΕΛΟΓΛΟΥ ΤΕΥΚΡΟΣ
Οδηγός
ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΠΑΝΤΕΛΗΣ
Μεταλλεργάτης Πρόεδρος ΜΑΣΙΝΑ, Μέλος Δ.Σ. Ομοσπονδίας Μετάλλου
ΠΑΣΧΑΛΙΔΟΥ ΘΕΟΔΩΡΑ
Ιδιωτική Υπάλληλος
ΣΤΑΘΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ
Φάρμακο ΣΥΝΦΑ
ΣΥΜΕΩΝΙΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
Συνταξιούχος Μεταλλεργάτης
ΣΥΡΙΓΟΣ ΒΑΛΣΑΜΟΣ
Οικοδόμος, Πρόεδρος Ε.Κ. Λαυρίου, Ομοσπονδία Οικοδόμων
ΤΑΚΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Πρόεδρος Σωματείου Εργαζομένων Καζίνο Πάρνηθας
ΤΟΠΑΛΛΙΑΝΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
Γιατρός ΕΟΠΠΥ (πνευμονολόγος)
ΤΡΙΓΑΖΗ ΑΣΤΕΡΩ
Δικηγόρος
ΤΣΟΥΜΠΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
Συνταξιούχος Μεταλλεργάτης, Δημοτικός Σύμβουλος Ζεφυρίου
ΧΑΙΡΙΚΑΚΗ - ΞΑΝΘΑΚΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ (ΕΛΙΝΑ)
Ιδιωτική Υπάλληλος
ΧΑΣΙΩΤΗΣ ΜΙΧΑΗΛ
Λογιστής, Μέλος Δ.Σ. Ομοσπονδίας Λογιστών
ΣΕΡΡΕΣ
ΔΗΜΙΖΑΣ ΠΕΤΡΟΣ
Βιομηχανικός εργάτης
ΚΟΤΣΑΜΠΑΣΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
Εκπαιδευτικός, Εργαζ. σε φροντιστήριο
ΝΙΚΗΤΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΕΡΓΙΟΣ
Αγρότης
ΠΑΝΤΑΖΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ
Ανεργη
ΣΑΡΑΝΤΙΔΟΥ ΕΡΜΟΦΥΛΗ (ΦΙΛΙΩ)
Εργαζόμενη στη ΔΕΥΑΣ
ΣΕΡΕΤΗΣ ΣΤΕΡΓΙΟΣ
Υπ. Διδάκτορας
ΣΙΔΕΡΗ ΣΤΥΛΙΑΝΗ (ΛΙΑΝΝΑ)
ΣΠΕΝΤΖΟΥ ΕΦΗ
Γιατρός (άνεργη)
ΦΑΡΜΑΚΗΣ ΠΑΥΛΟΣ
Ελεύθερος επαγγελματίας
ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ
ΝΟΤΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
Εκπαιδευτικός, Μέλος της ΕΕ της ΑΔΕΔΥ
ΠΑΡΘΕΝΙΩΤΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Οικοδόμος
ΠΟΤΙΟΓΛΟΥ ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ (ΜΑΚΗΣ)
Μελισσοκόμος
ΤΡΙΚΑΛΙΩΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
Τοπογράφος
ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥ ΑΓΓΕΛΙΚΗ
Συνταξιούχος εκπαιδευτικός
ΚΙΛΚΙΣ
ΚΑΛΑΝΤΙΔΟΥ ΣΟΦΙΑ
Εμποροϋπάλληλος, Βουλευτής
ΟΡΓΑΝΤΖΗΣ ΑΚΙΝΔΥΝΟΣ (ΑΚΗΣ)
Συνταξιούχος, Δημοτικός Σύμβουλος
ΦΑΧΟΥΡΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
Αρχιτέκτονας
ΧΑΛΙΤΣΙΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
Φαρμακοποιός
ΧΑΤΖΗ ΕΙΡΗΝΗ
Ανεργη
ΠΕΛΛΑ
ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ
Γιατρός
ΓΙΩΓΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
Αγρότης
ΔΡΟΣΟΓΛΟΥ ΣΤΑΥΡΟΣ
Συνταξιούχος
ΚΑΝΑΚΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ
Δικηγόρος
ΦΟΥΝΤΑΛΗΣ ΜΙΧΑΗΛ
Συνταξιούχος ΔΕΗ
ΧΑΤΖΗΒΑΣΙΛΕΙΑΔΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ
Λογίστρια, Ελ. επαγγελματίας
ΗΜΑΘΙΑΣ
ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΟΛΓΑ
Λογίστρια
ΚΑΡΤΣΙΟΥΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
Γιατρός
ΜΠΟΜΠΟΛΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Αυτοαπασχολούμενος
ΠΟΥΡΣΑΝΙΔΟΥ ΣΟΦΙΑ
Λογίστρια
ΤΑΜΠΑΚΗ - ΣΟΦΡΟΝΩΦ ΙΩΑΝΝΑ
Συνταξιούχος Δασκάλα
ΤΣΙΤΣΗΣ ΣΑΚΗΣ
Κλωστοϋφαντουργός, Πρόεδρος ΕΚ Νάουσας
ΠΙΕΡΙΑ
ΑΓΟΡΑΣΤΟΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ
Ελεύθερος Επαγγελματίας
ΔΑΝΙΗΛΙΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
Ταξιτζής
ΣΑΛΠΙΣΤΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Δικηγόρος
ΣΚΟΥΦΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΤΣΑΚΑΛΑΚΗΣ ΑΝΕΣΤΗΣ
Αγρότης
ΦΟΥΚΗ - ΠΑΝΤΕΛΙΑΔΟΥ ΚΑΛΛΙΟΠΗ (ΚΕΛΛΥ)
ΛΕΣΒΟΣ
ΑΝΤΩΝΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗ
Συνταξιούχος Νοσηλεύτρια
ΔΟΥΚΑΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ (ΜΑΝΟΣ)
Εκπαιδευτικός, Μέλος του Γενικού Συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ
ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
Κτηνοτρόφος, Πρόεδρος Αγροτικού Συνεταιρισμού ΚΑΠΗΣ
ΜΑΡΑΓΚΟΥΔΑΚΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ
Μηχανικός Περιβάλλοντος, Μέλος του ΔΣ Επισιτισμού Λέσβου
ΠΙΝΑΚΟΣ ΦΩΤΙΟΣ
Πολιτικός Μηχανικός
ΧΙΟΣ
ΖΩΦΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
Συνταξιούχος
ΜΙΧΑΛΙΑΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
Ναυτεργάτης, Μέλος του ΔΣ Σωματείων Μαγείρων ΕΝ
ΠΑΠΟΥΡΤΖΗ - ΞΥΛΑ ΠΟΛΥΞΕΝΗ (ΞΕΝΙΑ)
Δικηγόρος
ΤΣΙΓΚΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ
Δάσκαλος, Μέλος του ΔΣ Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χίου
ΣΑΜΟΣ - ΙΚΑΡΙΑ
ΛΑΡΔΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Ιδιωτ. Υπάλληλος, Δημοτικός Σύμβουλος Ικαρίας
ΜΑΥΡΑΤΖΩΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
Γιατρός, Δημοτικός Σύμβουλος Σάμου
ΠΟΘΑ ΔΙΑΣΙΝΙΩ
Ανεργη, Γραμματέας Νομαρχιακού Συμβουλίου ΚΝΕ
ΚΥΚΛΑΔΕΣ
ΓΚΙΚΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ
Διδάκτωρ Πολιτικών Επιστημών - Ιστορικός
ΚΑΦΑΝΤΑΡΗ ΕΥΘΑΛΙΑ (ΛΙΛΑ)
Ηθοποιός, Μέλος ΔΣ Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών
ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ ΙΑΚΩΒΟΣ
Συνταξιούχος ΝΑΤ
ΣΙΓΑΛΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
Συνταξιούχος, Περιφερειακός Σύμβουλος Ν. Αιγαίου
ΨΑΡΡΑ ΕΥΔΟΚΙΑ
Συνταξιούχος Δασκάλα, Δημοτικός Σύμβουλος Νάξου
ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
ΓΙΑΝΝΕΖΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΑ
Μαθηματικός, Μέλος ΔΣ Συλλόγου Ιδιοκτητών Φροντιστηρίων Ρόδου, Μέλος Τοπικής Επιτροπής ΠΑΣΕΒΕ Ρόδου
ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
Ξενοδοχοϋπάλληλος, Μέλος ΔΣ Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου, Μέλος ΔΣ Εργ. Κέντρου Ρόδου
ΜΑΚΡΗ ΚΥΡΙΑΚΗ (ΚΙΚΗ)
Ξενοδοχοϋπάλληλος, Πρόεδρος Εργ. Κέντρου Κω, Δημ. Σύμβουλος Κω, Μέλος ΔΣ Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Κω
ΠΟΤΣΟΣ ΚΑΛΕΤΟΣ (ΤΑΚΗΣ)
Ιδιωτικός Υπάλληλος, Δημοτικός Σύμβουλος Ρόδου, μέλος ΔΣ Ιδιωτ. Υπαλλήλων Ρόδου, Μέλος ΔΣ Εργ. Κέντρου Ρόδου
ΣΑΚΕΛΑΡΙΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
Αγρότης, Πρόεδρος Αγροτικού Συνεταιρισμού Κτηνοτρόφων Καδραμαινας Κω, Πρόεδρος Διοικούσας Επιτροπής Αγροτικού Συλλόγου Κω
ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΗ ΜΑΡΙΑ
Υπάλληλος ΟΤΑ, Μέλος ΔΣ Υπαλλήλων ΟΤΑ Ρόδου
ΧΟΥΛΗΣ ΣΑΚΗΣ
Ανεργος, Πτυχιούχος Τμήματος Κοινωνιολογίας Παντείου
ΕΒΡΟΣ
ΓΚΑΤΖΙΔΗΣ ΣΤΑΜΑΤΙΟΣ
Συνταξιούχος Εκπαιδευτικός, Δημοτικός Σύμβουλος Ορεστιάδας
ΔΕΥΤΕΡΑΙΟΣ ΣΑΒΒΑΣ
Γιατρός Πανεπιστημιακός, Δημοτικός Σύμβουλος
ΔΡΑΜΑΝΙΔΟΥ ΝΙΚΗ
Εκπαιδευτικός, Μέλος ΔΣ Α' ΕΛΜΕ
ΜΑΡΓΑΡΙΤΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
Αγρότης, Συνδικαλιστής ΠΑΣΥ
ΣΙΣΚΟΥ ΑΝΝΑ ΜΑΡΙΑ
Ιδιωτική Υπάλληλος - Λογοθεραπεύτρια, Μέλος Συμβουλίου Περιοχής ΚΝΕ
ΤΡΕΛΛΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
Γεωπόνος ΕΒΕ, Περιφερειακός Σύμβουλος
ΡΟΔΟΠΗ
ΚΑΔΡΟΥΔΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
Εκπαιδευτικός
ΚΕΡΑΤΖΗ ΙΜΠΡΑΧΗΜ
Αρχιτέκτονας
ΣΠΟΡΙΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
Οδοντίατρος
ΤΑΞΟΠΟΥΛΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ
Ιδιωτική Υπάλληλος, Μέλος Συμβουλίου Περιοχής ΚΝΕ
ΦΑΚΙΡΙΔΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Γιατρός, Δημοτικός Σύμβουλος Κομοτηνής
ΞΑΝΘΗ
ΒΟΥΖΑΡΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΕΒΕ
ΕΦΕΝΤΗ ΧΑΣΑΝ
Οικοδόμος
ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΙΔΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ
Εκπαιδευτικός
ΚΟΛΛΑΡΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
Πανεπιστημιακός, Δημοτικός Σύμβουλος Ξάνθης
ΠΥΡΓΕΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
Ιδιωτικός Υπάλληλος - ΠΑΜΕ
ΚΑΒΑΛΑ
ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΟΥ - ΠΑΝΑΓΙΩΤΙΔΟΥ ΕΛΠΙΔΑ
Συνταξιούχος Εκπαιδευτικός
ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ ΔΗΜΟΣ
Συνταξιούχος Εκπαιδευτικός, Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Καβάλας
ΚΟΝΤΟΓΕΩΡΓΙΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΣ
ΕΒΕ, ΠΑΣΕΒΕ
ΠΟΤΟΛΙΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
Εκπαιδευτικός, Περιφερειακός Σύμβουλος
ΠΡΑΣΙΔΟΥ ΤΖΕΝΗ
Ιδιωτική Υπάλληλος, ΟΓΕ
ΧΡΥΣΑΦΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΕΒΕ - Αγρότης, Δημοτικός Σύμβουλος Θάσου
ΔΡΑΜΑ
ΜΗΤΡΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΕΒΕ, Δημοτικός Σύμβουλος Δράμας
ΜΠΑΜΠΛΑ ΣΤΕΛΛΑ
Εκπαιδευτικός
ΜΠΙΜΠΙΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΕΒΕ, Μέλος Γραμματείας ΠΑΣΕΒΕ Δράμας
ΣΤΕΦΑΝΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
Αγρότης, ΠΑΣΥ
ΧΑΡΠΑΝΤΙΔΗΣ ΣΩΚΡΑΤΗΣ
Εργάτης, ΠΑΜΕ
ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ
ΑΡΑΒΑΝΗΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ
Γιατρός
ΔΗΜΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
Ιδιωτικός Υπάλληλος, Δημοτικός Σύμβουλος
ΚΑΛΤΣΟΥΛΑΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ
Γιατρός
ΚΑΤΣΙΓΙΑΝΝΗΣ ΜΙΧΑΗΛ
Οικοδόμος, Πρόεδρος Οικοδόμων
ΚΟΤΟΠΟΥΛΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ
Αγρότης, Πρόεδρος ΟΑΣ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΕΙΡΗΝΗ
Συνταξιούχος Εκπαιδευτικός
ΛΑΜΠΡΟΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ
Μέλος της ΚΝΕ
ΜΥΛΩΝΑ ΓΕΩΡΓΙΑ
Γιατρός, Πρόεδρος της Ενωσης Γονέων
ΜΩΡΑΪΤΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Αγρότης, Βουλευτής
ΝΙΚΑΚΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
Εμπορος
ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗ ΜΑΡΙΑ
Ιδιωτική Υπάλληλος
ΑΡΤΑ
ΑΛΙΦΤΗΡΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
Εργάτης, Αχτίδα Αρτας - Φιλιππιάδας
ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
Οικοδόμος, Πρόεδρος ΕΚ Αρτας
ΖΟΡΜΠΑ - ΖΙΩΒΑ ΦΡΕΙΔΕΡΙΚΗ (ΡΙΤΑ)
Φαρμακοποιός
ΜΠΕΤΣΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
Δημοτικός Υπάλληλος, Πρόεδρος ΟΑΣΝΑ
ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
Συνταξιούχος ΔΕΗ
ΚΕΡΚΥΡΑ
ΖΕΡΒΟΣ ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ
Ξενοδοχοϋπάλληλος, Δημοτικός Σύμβουλος «Λαϊκής Συσπείρωσης»
ΜΠΟΡΜΠΟΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
Καθηγητής
ΠΑΠΙΚΙΝΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
Υπάλληλος ΔΕΗ, Δημοτικός Σύμβουλος «Λαϊκής Συσπείρωσης»
ΣΚΕΜΠΡΗ ΤΖΕΝΗ
Ξενοδοχοϋπάλληλος
ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ
Γιατρός, Βουλευτής
ΠΡΕΒΕΖΑ
ΚΛΙΝΑΚΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ
Αγρότης
ΚΥΡΙΑΖΗΣ ΧΡΥΣΑΝΘΟΣ
Εθνική Ομάδα Βόλεϊ
ΝΟΒΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ - ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ
Γιατρός - Συνταξιούχος
ΠΑΡΛΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ (ΕΥΗ)
Νοσηλεύτρια
ΛΕΥΚΑΔΑ
ΚΑΒΒΑΔΑΣ ΘΩΜΑΣ
ΕΒΕ - Λογιστής
ΚΤΕΝΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ (ΤΑΚΗΣ)
Εργατοαγρότης
ΣΤΑΜΑΤΕΛΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ
Αγροτικός Γιατρός, Μέλος της ΕΟΕ του ΚΣ της ΚΝΕ
ΙΩΑΝΝΙΝΑ
ΓΕΩΡΓΙΑΔΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ
Βιομηχανική Εργάτρια, Μέλος ΔΣ Ομοσπ. ΓΤΠ, Πρ. Κλαδ. ΓΤΠ
ΕΞΑΡΧΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ (ΠΑΚΟΣ)
Οικοδόμος, Γραμ. ΠΑΜΕ
ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΛΑΜΠΡΟΣ
Βιομηχανικός Εργάτης
ΠΡΕΝΤΖΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
Νοσηλευτής, ΠΑΜΕ Υγείας
ΤΑΣΙΟΥΛΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ (ΤΑΚΗΣ)
ΕΒΕ - Ηλεκτρολόγος, Δημοτικός Σύμβουλος
ΤΣΟΥΜΑΝΗ ΟΛΓΑ (ΟΛΥ)
Δικηγόρος
ΤΣΩΛΟΥ ΦΩΤΕΙΝΗ
Μέλος Γραφείου Περιοχής Βορειοδυτικής Ελλάδας του ΚΚΕ
ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ
ΓΚΙΚΑΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ
Οικοδόμος, Πρόεδρος ΕΚ Θεσπρωτίας
ΔΗΜΑΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ
Εμπορος, Δημοτικός Σύμβουλος
ΧΡΗΣΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ (ΤΑΚΗΣ)
Μηχανικός
ΚΟΖΑΝΗ
ΛΑΜΠΑΔΑ ΧΑΡΑ
Γιατρός, Μέλος ΝΣ Κοζάνης της ΚΝΕ
ΛΙΑΚΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ
Εργαζόμενη στο νοσοκομείο
ΣΤΑΜΠΟΛΙΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
Μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ
ΣΤΟΛΤΙΔΗΣ ΝΩΝΤΑΣ
Διοίκηση Επιχειρήσεων, Διεθνείς Οικονομικές Σχέσεις
ΤΑΤΑΡΙΔΗΣ ΠΕΤΡΟΣ
Εργαζόμενος στη ΔΕΗ
ΤΣΑΚΩΝΑΣ ΑΝΤΩΝΗΣ
Υπάλ. ΕΣΥ
ΤΣΙΓΚΑ ΕΥΘΥΜΙΑ
Γεωπόνος, Ελ. Επαγγελματίας
ΦΛΩΡΙΝΑ
ΒΕΡΤΚΑΣ ΟΡΕΣΤΗΣ
Μεταπτυχιακός φοιτητής, Μέλος της ΚΝΕ
ΒΟΓΙΑΤΖΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ
Εργαζόμενος στη ΔΕΗ
ΚΑΡΑΤΖΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
Δικηγόρος
ΤΟΡΛΑΧΙΔΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ
Εμποροϋπάλληλος
ΚΑΣΤΟΡΙΑ
ΔΟΒΑΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ
Γεωπόνος
ΖΕΓΑΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ
Συνταξιούχος ΟΣΕ
ΤΙΓΚΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
Εκπαιδευτικός
ΧΑΡΑΜΟΠΟΥΛΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ
Πτυχιούχος Χημικός
ΓΡΕΒΕΝΑ
ΓΑΛΑΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
Εκπαιδευτικός
ΚΛΕΙΣΙΑΡΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
Εργάτης σε βιομηχανία ξύλου
ΝΤΑΓΚΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ
Εκπαιδευτικός
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ ΚΡΥΣΤΑΛΕΝΙΑ (ΛΙΝΑ)
Χημικός
ΑΥΓΟΥΛΑ ΔΕΣΠΟΙΝΑ
Συνετ. Υπάλληλος, Τοπική Γραμματεία ΠΑΣΥ, Μέλος ΔΣ ΟΓΕ
ΒΡΥΣΑΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
Νοσηλευτής, Περιφερειακός Σύμβουλος
ΓΩΝΙΑΝΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
Μέλος ΔΣ Εργ. Κέντρου Ηρακλείου, Μέλος ΔΣ Ομοσπ. Οικοδόμων Ελλάδας, Στέλεχος του ΠΑΜΕ
ΚΟΚΟΣΑΛΗ - ΣΑΛΟΥΣΤΡΟΥ ΜΑΡΙΑ
Αρχαιολόγος, Μέλος ΔΣ Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων
ΠΑΤΕΡΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Γιατρός, Στέλεχος της ΔΗΠΑΚ Γιατρών Ηρακλείου
ΣΚΕΠΑΡΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
Ηλεκτρονικός, Δημ. Σύμβ. Ηρακλείου, «Λαϊκή Επιτροπή» Αλικαρνασσού
ΣΚΥΒΑΛΑΚΗ ΕΙΡΗΝΗ
Φυσικός, Δημοτική Σύμβουλος Ηρακλείου
ΣΥΝΤΥΧΑΚΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ
Κοινωνιολόγος, Δημοτικός Σύμβουλος Ηρακλείου, Μέλος ΔΣ Ομοσπονδίας Γονέων Ηρακλείου
ΧΟΥΣΤΟΥΛΑΚΗΣ ΜΙΧΑΗΛ
Συνταξ. Οικοδόμος, Δημοτ. Σύμβουλος Μαλεβιζίου
ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
Οικοδόμος, Στέλεχος του ΠΑΜΕ
ΧΑΝΙΑ
ΒΟΥΡΛΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Επαγγελματίας, Τοπική Γραμματεία ΠΑΣΕΒΕ, Πρόεδρος ποδοσφαιρικού σωματείου Ο.Φ.Χ «Παγχανιακός», ΔΣ τοπικού Παραρτήματος ΕΣΥΝ
ΓΙΑΝΝΑΚΗ ΜΑΡΙΑ
Εκπαιδευτικός, Μέλος ΔΣ Συλλόγου Δασκάλων, ΔΣ Νομ. Τμημ. ΑΔΕΔΥ
ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
Πολιτικός Επιστήμονας
ΝΤΑΓΚΟΥΝΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
Τεχνολόγος Γεωπόνος, Περιφερειακός Σύμβουλος, Μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ
ΠΑΠΑΝΤΩΝΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Εμπορος, Δημοτικός Σύμβουλος Χανίων, ΔΣ Εμπορικού συλλόγου
Πρόεδρος Αθλ. Συλλ «ΙΔΟΜΕΝΕΑΣ»
ΡΗΓΑΝΑΚΟΣ ΦΩΤΙΟΣ
Ιδιωτικός Υπάλληλος, Μέλος ΔΣ Ε.Κ. Χανίων, Τοπική Γραμματεία ΠΑΜΕ
ΡΕΘΥΜΝΟ
ΑΓΓΕΛΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
Φυσικός Εφαρμογών ΕΜΠ
ΓΙΑΝΝΑΡΑΚΗ ΑΘΗΝΑ
Ιδιωτικός Υπάλληλος, ΔΣ Συλλόγου Γυναικών Ρεθύμνου
ΜΑΝΟΥΣΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Οικοδόμος, Πανελλαδική Επιτροπή ΠΑΜΕ
ΜΑΝΟΥΣΟΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΝΟΥΣΟΣ
Ιδιωτικός Υπάλληλος, ΔΣ ιδιωτ.υπαλλήλων, Δημοτ. Συμβ Ρεθύμνου
ΛΑΣΙΘΙ
ΚΑΡΑΜΠΕΛΑ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ
Φαρμακοποιός, Μέλος ομάδας γυναικών ΟΓΕ
ΚΟΤΣΙΦΑΚΗ ΜΑΡΙΑ
Συνταξ. Δημοσίου, Δημοτικός Σύμβουλος Ιεράπετρας
ΠΑΓΚΑΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
Συνταξιούχος, Πρόεδρος Ενωσης Συνταξ. Μεραμβέλλου
ΣΥΜΕΩΝΙΔΗΣ ΣΥΜΕΩΝ
Οικονομολόγος, Δημοτικός Σύμβουλος Σητείας
ΑΧΑΪΑ
ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
Οικοδόμος, ΔΣ Ομοσπονδία Οικοδόμων
ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
Οικονομολόγος
ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣ
Εργάτης, Πρόεδρος Σωματείου Τροφίμων και Ποτών Αχαΐας
ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ
Οικοδόμος, Δημοτικός Σύμβουλος Πάτρας
ΘΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΙΟΣ
Αγρότης, Στέλεχος της ΠΑΣΥ, Δυτ. Αχαΐας
ΘΕΟΦΙΛΑΤΟΥ ΑΙΜΙΛΙΑ
Συνταξιούχος
ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Οικονομολόγος, Τμήμα Οικονομίας της ΚΕ, Βουλευτής
ΚΕΡΑΜΙΔΑΣ ΣΤΑΘΗΣ
Δημοσιογράφος, Δημοτικός Σύμβουλος Πάτρας
ΛΑΒΡΑΝΟΥ ΜΑΡΙΝΑ
Φοιτήτρια, ΓΠ ΚΝΕ
ΛΑΪΝΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
Γιατρός
ΛΕΚΚΑ ΕΛΕΝΗ
Συνταξιούχος
ΜΠΙΡΛΗ ΕΛΕΝΗ
Ανεργη
ΗΛΕΙΑ
ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ ΤΡΥΦΩΝ
Καθηγητής, Πρώην Δήμαρχος Ανδρίτσαινας
ΒΑΓΓΕΛΑΤΟΥ ΧΡΥΣΑΥΓΗ
Καθηγήτρια, ΔΣ ΕΛΜΕ
ΓΙΑΝΝΑΡΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
Ιδιωτικός Υπάλληλος, Δημοτικός Σύμβουλος Πύργου
ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
Αγρότης, Στέλεχος ΠΑΣΥ, Ζαχάρω, Πρόεδρος Ομοσπονδίας Αγροτικού Συλλόγου Ηλείας
ΚΟΥΤΡΟΥΜΠΗ ΙΩΑΝΝΑ
Τραπεζοϋπάλληλος
ΚΑΡΑΠΑΝΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΕΒΕ, Περιφερειακός Σύμβουλος Αμαλιάδας
ΚΑΖΑΚΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
Ηθοποιός, Βουλευτής
ΤΣΑΣΗ ΖΩΗ
Ξενοδοχοϋπάλληλος, Πρόεδρος Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων
ΜΕΣΣΗΝΙΑ
ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΟΦΙΑ
Γιατρός στο Κέντρο Υγείας, Δημοτικός Σύμβουλος Πύλου
ΔΙΑΣΑΚΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Οδοντίατρος, Δημοτικός Σύμβουλος Καλαμάτας
ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ (ΓΙΩΤΑ)
Καθηγήτρια
ΚΑΤΣΑΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ
Δικηγόρος, Σχήμα «Θεατρική Διαδρομή»
ΚΟΚΟΥΜΗΣ ΣΑΡΑΝΤΟΣ
Δάσκαλος, Δημοτικός Σύμβουλος Τριφυλίας
ΚΟΥΦΑΛΑΚΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
Υπάλληλος του Δήμου, Στέλεχος του ΠΑΜΕ
ΛΑΖΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ
Οικοδόμος, «Λαϊκή Επιτροπή Φυτείας»
ΛΑΚΩΝΙΑ
ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ
Οικονομολόγος
ΚΥΡΙΑΚΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
Εργάτης, ΔΣ Σωματείου Ιδιωτ. Υπαλλήλων
ΛΕΒΕΝΤΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
Συνταξιούχος
ΜΕΣΣΑΔΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ
Οικοδόμος
ΧΟΥΜΠΑΥΛΗ-ΚΟΛΟΒΟΥ ΠΙΤΣΑ
ΑΡΚΑΔΙΑ
ΑΔΑΜΗΣ ΤΑΚΗΣ
Οικοδόμος, Δημοτικός Σύμβουλος Κυνουρίας
ΓΟΝΤΙΚΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Εφοριακός, Περιφερειακός Σύμβουλος
ΚΑΡΒΕΛΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
Συνταξιούχος, ΔΣ ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ
ΠΑΝΑΓΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΕΒΕ, Δημοτικός Σύμβουλος Μεγαλόπολης
ΠΑΝΟΥΣΗ ΓΙΩΤΑ
Μηχανικός, Μέλος ΔΣ ΕΚ Αρκαδίας
ΑΡΓΟΛΙΔΑ
ΑΓΓΕΛΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Αγρότης, Στέλεχος ΠΑΣΥ
ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
Δημοσιογράφος
ΓΚΙΟΚΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗ
ΕΒΕ
ΚΟΛΙΖΕΡΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
Εργάτης, Μέλος ΔΣ Εργαζομένων στην Ενωση
ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
Λογιστής
ΚΟΡΙΝΘΙΑ
ΑΚΑΡΕΠΗ - ΑΡΜΕΝΑΚΑ ΕΙΡΗΝΗ
Χημικός
ΚΑΡΑΚΑΣΗΣ ΜΙΧΑΗΛ
Εργάτης, Στέλεχος ΠΑΜΕ, Μέλος ΔΣ Σωματείου Φούλγκορ
ΜΕΝΕΛΑΟΥ ΜΕΝΕΛΑΟΣ
Εμπορος
ΜΠΡΑΒΟΣ ΗΛΙΑΣ
Καθηγητής
ΝΑΝΟΠΟΥΛΟΥ ΚΙΚΗ
Εμπορος
ΤΣΑΡΜΠΟΥ ΦΡΟΣΩ
Ιδιωτ. Υπάλληλος, ΔΣ Σωματείου Ιδιωτ. Υπαλλήλων
ΖΑΚΥΝΘΟΣ
ΒΛΑΧΙΩΤΗ ΔΙΟΝΥΣΙΑ
Ιδιωτ. Υπάλληλος, Στέλεχος ΠΑΜΕ, Πρόεδρος Σωματείου Ιδιωτ. Υπαλλήλων
ΚΟΡΦΙΑΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
Δάσκαλος, Περιφερειακός Σύμβουλος
ΜΠΕΛΟΥΣΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Υδραυλικός, Γραμματέας ΠΑΣΕΒΕ
ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ - ΙΘΑΚΗ
ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ
Νοσηλεύτρια
ΚΟΥΡΟΥΚΛΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
Δικηγόρος, Πρόεδρος Δικηγορικού Συλλόγου Κεφαλλονιάς
ΤΣΩΛΟΥ ΑΓΓΕΛΙΚΗ
Υπάλληλος ΤΕΙ
ΕΥΒΟΙΑ
ΑΡΓΥΡΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
Εργάτης, Στέλεχος του ΠΑΜΕ
ΒΡΑΝΑ ΚΥΡΙΑΚΟΥΛΑ
Δικηγόρος, Δημοτικός Σύμβουλος Καρύστου
ΚΟΥΚΟΥΡΑΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ
Εργάτης, Μέλος ΔΣ Ε.Κ. Εύβοιας
ΛΙΑΓΚΑΚΗΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ
Πρόεδρος Αγροτικού Συλλόγου, Δημοτ. Σύμβουλος Μαντουδίου - Λίμνης - Αγ. Αννας
ΜΑΡΙΝΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
Ναυτεργάτης, Βουλευτής, Μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ
ΝΤΟΥΡΟΥ ΙΩΑΝΝΑ (ΣΟΦΙΑ)
Δασκάλα, Περιφερειακός Σύμβουλος Στερεάς, ΔΣ Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας
ΠΑΠΑΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΥ-ΡΑΧΙΩΤΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ
Συνταξιούχος
ΣΤΑΜΑΤΟΥΚΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
Κτηνίατρος, Δημ. Σύμβ. Χαλκίδας. ΔΣ Νομ.Τμημ. ΑΔΕΔΥ
ΦΘΙΩΤΙΔΑ
ΖΑΡΚΑ - ΚΑΣΤΡΙΣΤΗ ΧΡΥΣΑΦΩ (ΧΡΥΣΑΝΘΗ)
Αγρότισσα, ΔΣ Πολιστικού Συλλόγου Τραγάνας
ΚΑΡΑΠΛΙΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
Βιομηχανικός Εργάτης, Πρόεδρος Σωματείου ΠΑΚΟ
ΝΤΙΝΟΥ-ΤΣΕΛΙΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ
Δικηγόρος, Δημοτ. Συμβ. Λαμίας, Μέλος ΔΣ ΟΓΕ
ΠΟΛΙΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
Εργάτης ΛΑΡΚΟ, Πρόεδρος Συνδικάτου Μετάλλου Φθιώτιδας
ΠΑΠΠΑ ΓΑΡΥΦΑΛΙΑ (ΛΙΤΣΑ)
Οικονομολόγος, Μέλος ΔΣ Σωμ. Ιδιωτ. Υπαλλήλων Φθιώτιδας
ΤΣΕΤΣΟΣ ΕΥΘΥΜΙΟΣ
Υπάλληλος ΟΤΑ, Μέλος ΔΣ Εργατ. Κέντρου Φθιώτιδας
ΧΡΟΝΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ
Γιατρός ΕΣΥ, Περιφερειακός Σύμβουλος, μέλος ΔΣ Ιατρικού συλλόγου Φθιώτιδας
ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ
ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
Εργάτης
ΠΑΠΑΡΟΪΔΑΜΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
Συνταξιούχος Τραπεζοϋπάλληλος
ΣΕΡΕΤΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Γεωπόνος, Μέλος ΔΣ Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας, Δημοτικός Σύμβουλος Καρπενησίου
ΦΩΚΙΔΑ
ΙΩΣΗΦΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
Εργάτης, Πρόεδρος ΕΚ Φωκίδας
ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ ΧΡΗΣΤΟΣ
Ιχθυολόγος, Δημοτικός Σύμβουλος Δωρίδας
ΤΣΕΛΕΣ ΔΡΟΣΟΣ
Ιδιωτ. υπάλληλος, Δημοτικός Σύμβουλος Δελφών
ΒΟΙΩΤΙΑ
ΑΝΤΩΝΕΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
Γιατρός, Μέλος ΔΣ Ελληνοκουβανικού Συνδέσμου Λιβαδειάς
ΓΚΙΚΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
Αγρότης, Μέλος Πανελλαδικής Γραμματείας ΠΑΣΥ, Περιφερειακός Σύμβουλος Στερεάς
ΚΑΒΑΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
Βιομηχανικός Εργάτης, Πρόεδρος Σωματείου Χημ. Βιομηχανίας Βοιωτίας, μέλος ΔΣ Εργ. Κέντρου Θήβας
ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗ - ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ
Εκπαιδευτικός, Πρόεδρος συλλόγου γυναικών Λιβαδειάς
ΞΕΝΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
Ιδ. Υπάλληλος, Δημοτικός Σύμβουλος Τανάγρας
ΤΟΥΛΟΥΜΑΚΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ
Δικηγόρος, Δημοτικός Σύμβουλος Θήβας
ΛΑΡΙΣΑ
ΑΒΡΑΝΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
Δημοτικός Σύμβουλος
ΓΑΒΑΛΑ ΜΑΡΙΑ
Δικηγόρος
ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΚΥΡΙΑΚΗ
Γιατρός Πανεπιστημιακός
ΚΑΜΑΚΑ ΕΙΡΗΝΗ
Μέλος ΔΣ Ε.Κ. Λάρισας, Σωματείο Ιδ. Κλινικών
ΛΑΜΠΡΟΥΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
Δημοτικός Σύμβουλος Λάρισας
ΜΑΡΟΥΔΑΣ ΡΙΖΟΣ
Αγρότης, Μέλος Γραμματείας ΠΑΣΥ, Δημοτικός Σύμβουλος Αγιάς
ΜΟΛΟΧΑΣ ΑΣΤΕΡΙΟΣ
Εκπαιδευτικός, Δημοτικός Σύμβουλος Φαρσάλων
ΜΠΑΝΤΟΓΙΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Δημοτικός Σύμβουλος Τυρνάβου, Αγροτοσυνδικαλιστής
ΣΚΟΚΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
Μέλος ΔΣ Εργατικού Κέντρου Λάρισας
ΤΣΙΑΠΛΕΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ
Πρόεδρος Ε.Κ. Λάρισας, Μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ
ΨΩΜΙΑΔΟΥ ΑΝΝΕΤΑ
Αγρότισσα, Μέλος Συλλόγου Γυναικών Ελασσόνας
ΜΑΓΝΗΣΙΑ
ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
Επαγγελματίας
ΚΩΤΗ - ΡΟΥΣΗ ΑΓΟΡΗ (ΡΙΤΣΑ)
Σύλλογος Γυναικών
ΛΟΥΜΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Μαγνησίας του ΚΚΕ
ΝΑΝΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ
Βουλευτής, Δημοτικός Σύμβουλος
ΡΗΓΑΚΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ
Στέλεχος ΚΝΕ
ΡΙΖΟΠΟΥΛΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ
Εκπαιδευτικός, ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών, Δημοτικός Σύμβουλος
ΣΤΕΡΓΙΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
Μεταλλεργάτης, Μέλος ΔΣ Ε.Κ. Βόλου, ΠΟΕΜ
ΤΡΙΚΑΛΑ
ΚΑΪΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
Εκπαιδευτικός, Δημοτικός Σύμβουλος Τρικάλων
ΚΑΝΤΑΡΤΖΗΣ ΑΧΙΛΛΕΑΣ
Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ, Μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ
ΜΠΑΚΑΣΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ (ΒΑΣΩ)
ΠΑΜΕ Υγειονομικών
ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΕΡΓΙΑΝΗ (ΑΝΝΥ)
Εργαζόμενη
ΠΕΤΡΑΚΗ ΕΙΡΗΝΗ
Μηχανικός, Μέλος ΔΣ Συλλόγου Γυναικών
ΣΤΕΡΓΙΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ
Εκπαιδευτικός, Δημοτικός Σύμβουλος Φαρκαδόνας
ΤΣΙΓΚΑΣ ΠΕΤΡΟΣ
Εμποροϋπάλληλος, Μέλος ΔΣ Σωματείου Υπαλλήλων
ΚΑΡΔΙΤΣΑ
ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
Δημοτικός Σύμβουλος
ΚΟΥΛΟΥΡΗ ΣΟΦΙΑ
Επαγγελματίας
ΚΟΥΤΡΑ ΧΑΡΑ
Αδιόριστη Εκπαιδευτικός, Μέλος ΔΣ σωματείου υπαλλήλων
ΚΡΑΝΙΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
Μέλος ΔΣ Ε.Κ. Καρδίτσας
ΜΠΟΥΤΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
Μέλος Γραμματείας ΠΑΣΥ, Περιφερειακός Σύμβουλος, Μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ
ΠΟΛΥΓΕΝΗΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ
Αγρότης, Αγροτοσυνδικαλιστής
ΧΑΛΑΤΣΗΣ ΑΣΤΕΡΙΟΣ
Συνταξιούχος Εκπαιδευτικός

TOP READ