25 Σεπ 2013

Επιχειρηματίες - Εφοπλιστές - Άνθρωποι της νύχτας: οι χρηματοδότες της Χρυσής Αυγής

Επιχειρηματίες - Εφοπλιστές - Άνθρωποι της νύχτας: οι χρηματοδότες της Χρυσής Αυγής

Τα παρακάτω δημοσιεύθηκαν στην οικονομική ιστοσελίδα Sofokleousin.gr και έρχονται να επιβεβαιώσουν τους "δεσμούς αίματος" των ναζιστών με το κεφάλαιο και τον υπόκοσμο.

Στοιχεία που προκαλούν αναταράξεις στην επιχειρηματική και πολιτική σκηνή έχει πλέον στη διάθεσή του το ΣΔΟΕ όσον αφορά τις πηγές χρηματοδότησης της Χρυσής Αυγής και τους υποστηρικτές της εγκληματικής δράσης της οργάνωσης. Καλά πληροφορημένες πηγές που μίλησαν στο Sofokleousin.gr υπό την προϋπόθεση της ανωνυμίας επισημαίνουν ότι από τους πρώτους ελέγχους έχουν προκύψει διασταυρωμένα στοιχεία για χρηματοδότηση παράνομων δραστηριοτήτων από μεγάλους επιχειρηματίες, εφοπλιστές ακόμα και ιερωμένους.
Αξίζει να σημειωθεί ότι κάποιοι από εμπλεκόμενους επιχειρηματίες είναι έγκλειστοι στις φυλακές ήδη, ενώ για άλλους εκκρεμούν ποινικές διώξεις, ενώ περιλαμβάνονται και άτομα υπεράνω πάσης υποψίας.

Τα στοιχεία προδίδουν διασύνδεση μελών και τοπικών οργανώσεων της Χρυσής Αυγής μεεπιχειρηματίες της νύχτας και του αθλητισμού, ενώ στοιχειοθετείται φάκελος για κακουργήματα που έχουν να κάνουν με την εκβίαση, απειλή καθώς και για συμβόλαια θανάτου.
Το ΣΔΟΕ έχει ήδη ζητήσει το άνοιγμα λογαριασμών από τις τράπεζες ώστε να πιστοποιηθούν με τον πλέον αδιάσειστο τρόπο τα πρώιμα στοιχεία που έχει στα χέρια του. 
Παράλληλα από τη διασταύρωση και κοινή εξέταση στοιχείων από παρακολουθήσει συνδιαλέξεων μελών της Χρυσής Αυγής επιβεβαιώνονται οι σχέσεις με συγκεκριμένους επιχειρηματίες, ενώ αναμεμειγμένοι φαίνονται ακόμα και μητροπολίτες.
Τα στοιχεία έχουν ήδη αποσταλεί στο Μέγαρο Μαξίμου, καθώς σύμβουλοι του πρωθυπουργού έχουν ζητήσει πρώιμη ενημέρωση για την πορεία των ερευνών, ώστε να μην υπάρξουν διαρροές.

η εξομοίωση του κομμουνισμού με τον φασισμό - μια χυδαία πρακτική

η εξομοίωση του κομμουνισμού με τον φασισμό - μια χυδαία πρακτική


επαναληψη



Πίσω απ’ την θεωρία των άκρων βρίσκεται πάντα η εξομοίωση του κομμουνισμού με τον φασισμό. Ο στόχος πάντα είναι η δαιμονοποίηση του κομμουνισμού. Για όσους είναι πληροφορημένοι, ακούγεται κοινότυπο να πει κάποιος ότι η εξομοίωση του κομμουνισμού με τον φασισμό είναι βασικότατο συστατικό της κυρίαρχης προπαγάνδας, να πει ότι είναι μια χυδαία πρακτική  που θελημένα παραβλέπει το οικονομικό υπόβαθρο του φασισμού το οποίο ήταν και είναι ο καπιταλισμός. Το προβλημα είναι ότι αυτός ο εξομοιωτισμός (ας μου επιτραπεί ο νεολογισμός, για συντομία) απευθύνεται σε πολλούς που δυστυχώς είναι από απληροφόρητοι ως και ανιστόρητοι και οι οποίοι, δυστυχέστερα, έχοντας αφομοιώσει αυτήν την στρέβλωση, την αναπαράγουν. 

Ο εξομοιωτισμός είναι μια ακραία απολογία της αστικής δημοκρατίας. Ιδιαίτερα όταν εμφανίζεται και στην πιο εκλεπτυσμένη και «πληροφορημένη» εκδοχή του και αφορά το απο κοινού τσουβάλιασμα του λεγόμενου σταλινισμού με τον φασισμό, όπου ο πρώτος όρος υπονοεί όχι απλά την αποδοχή του Στάλιν ως έναν απο τους γνήσιους μεγάλους επαναστάτες, όχι απλά ότι εκφράζει μιαν υποτίθεται νοσταλγία ενός νοσηρά εννοούμενου Σοβιετικού σταλινικού  καθεστώτος, αλλά κυρίως ότι, όπως και ο φασισμός-ναζισμός, αποτελεί μια ιδεολογία, νοοτροπία και πρακτική που αφενός εμπνέεται ιστορικά απο μια βίαια καθεστωτική καταστολή της ελευθερίας του ατόμου, και αφετέρου στοχεύει στην εγκαθίδρυση της με βίαιο τρόπο. Παρότι ο αντισταλινισμός δεν εμφανίζεται πάντα απροκάλυπτα σαν αντικομουνισμός, καταλήγει να εκτρέφει την ίδια παρανόηση ότι δεν μπορεί να υπάρχει ένας κομμουνισμός χωρίς τα χαρακτηριστικά αυτού που οι εξομοιωτέςεννοούν ή παρανοούν ως σταλινισμό κι ότι δεν είναι καλύτερος από τον φασισμό. Αυτή η πιο εκλεπτυσμένη εκδοχή του εξομοιωτισμού απευθύνεται σε αυτούς που θέλουν να σκέπτονται.

Το ζήτημα είναι που παροτρύνεται να εστιάζει ο δέκτης της προπαγάνδας αυτής, είτε αρέσκεται στο να θωρεί τον εαυτό του σκεπτόμενο, είτε όχι. Να εστιάζει στην παλελθούσα, στην μελλοντική ουτοπία, ή στην σημερινή πραγματικότητα; Η βρωμιά που απλώνουν οι εξομοιωτές πάνω στην εικόνα του παρελθόντος σοσιαλισμού, στην ιστορία του, είναι συνάμα βρωμιά που προβάλουν στον μελλοντικό κομμουνισμό, στο όραμα του. Το εξωφρενικό είναι ότι όλα τα συστατικά αυτής της βρωμιάς που προβάλλεται στον κομμουνισμό δεν είναι απλές επινοήσεις, αλλά αποτελούν αντανάκλαση, μέσω παραμορφωτικών κατόπτρων, ακριβώς της φρικωδιας του σημερινού καπιταλισμού. Η ωμή καταπίεση, οι ψυχολογικοί και φυσικοί βασανισμοί, οι εξορίες, φυλακίσεις, προσφυγιά, τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, οι πολιτικές δολοφονίες, η γραφειοκρατία και η σιχαμερή διαφθορά της, η κατάχρηση εξουσίας – όλα αυτά είναι συστατικά του καπιταλισμούπου προβάλλονται στον κομμουνισμό. Και αυτά χωρίς να αναφέρουμε τα αποκλειστικά καπιταλιστικής φύσης συστημικά χαρακτηριστικά της «δημοκρατίας» που συνιστούν έναν ανελέητο κεφαλαιοκρατικό  ολοκληρωτισμό, όπως η εκμετάλλευση, η εξωφρενική σπάταλη, οι κρίσεις, οι πόλεμοι και οι γενοκτονίες στις οποίες οδηγεί.

Το συστηματικό βρόμισμα λειτουργεί σαν «κατευθυνόμενος διαλογισμός» απο τους εξομοιωτές. Επιφέρει «χαλάρωση» απο τον βιωνόμενο σύγχρονο εφιάλτη του καπιταλισμού με «οραματισμούς της φρίκης» που μπορεί να τον αντικαταστήσει.

Ατενίζοντας την πραγματικότητα του καπιταλισμού στις μέρες μας, η εξομοίωση αυτή καθίσταται αηδιαστικά υποκριτική.  Για ελευθερία του ατόμου σαν βασικό και οικουμενικό γνώρισμα του σύγχρονου καπιταλισμού μπορούν να μιλούν πλέον μόνο κρετίνοι και κυνικοί.  

Ένας λόγος για τον οποίο ο εξομοιωτισμος είναι αποτελεσματικός είναι ότι η «δημοκρατία», για τις ευρύτερες λαϊκές μάζες, ειδωμένη συχνά με μεταφυσικό τρόπο και χωρίς τις εγγενείς αντιφάσεις της, έχει καταστεί απαραβίαστο ταμπού. Ο φασισμός αντιπαρατίθεται απο τους εξομοιωτές στην «ιερή δημοκρατία» ενώ η καπιταλιστική φύση και των δυο (φασισμού και αστικής δημοκρατίας αποκρύβεται), σαν να πρόκειται για ασυμβίβαστα και άλληλο-αποκλειόμενα συστήματα.

Εκτός αυτού που είναι κραυγαλέα έκδηλο – ότι δηλαδή οι δικτατορίες, συνήθως σε χώρες του λεγόμενου αναπτυσσομένου καπιταλισμού, επιβάλλονται με απαράμιλλο κυνισμό από τους «δημοκρατικά» εκλεγμένους εκπρόσωπους «δημοκρατιών» του αναπτυγμένου καπιταλισμού – πίσω από την επίφαση δημοκρατίας στον καπιταλισμό κρύβονται μηχανισμοί άσκησης εξουσίας πολύ ποιο αποκλειστικοί και απόλυτοι από αυτούς που χαρακτήρισαν τον φασισμό και τον ναζισμό του περασμένου αιώνα και την δικτατορία των ημερών μας. Αυτός είναι και ένας λόγος για τον οποίο η «δημοκρατία» είναι το καθεστώς πρώτης επιλογής των αστών. Οι μηχανισμοί αυτοί είναι ποιο αποκλειστικοί διότι ο αποκλεισμός αυτών που είναι οι καθυπότακτοι της εξουσίας, και παραμένουν κάτω και έξω από αυτήν, υφίσταται όχι τόσο επειδή υπάρχουν εμφανή κατασταλτικά συστήματα σε κάθε είδους καπιταλισμό (που όντως υπάρχουν και σε ώρες ανάγκης χρησιμοποιούνται), όχι τόσο επειδή ο περιορισμός της ελευθερίας του ατόμου είναι περισσότερο συστημικός και άρα πιο αποτελεσματικός  απο θεσμικός (που είναι επίσης – και αυξάνεται), αλλά επειδή ο καθυπότακτος άνθρωπος στον αναπτυγμένο καπιταλισμό έχει υποστεί μια τεχνητή αναπηρία, έχει καταστεί ανίκανος να διακρίνει τα αιτία, τους όρους και την φύση της καθυπόταξης του. Και σ’ αυτό συνεισφέρει ο εξομοιωτισμός.  

Παραδόξως, αυτός ο εξομοιωτισμός, όσο θερμά και να βάλει κατά «παντός είδους ολοκληρωτισμού» στα λόγια, το αποτέλεσμα  είναι ότι καθίσταται κύριος και αναντικατάστατος αρωγός και τροφοδότης του φασισμού στην πράξη. «Μα δεν  μπορεί αυτό να αληθεύει όταν αυτό που αποκαλείς «εξομοιωτισμό» στρέφεται εναντίον και των δυο μορφών ολοκληρωτισμού», θα ισχυριζόταν κάποιος θιασώτης του. Να όμως που μπορεί, διότι οι εξίσου «απαράδεκτοι» τύποι «ολοκληρωτισμού» τίθενται σε αντιπαράθεση με την «δημοκρατία» η οποία παρουσιάζεται ως το μόνο καθεστώς το οποίο κατοχυρώνει ατομικές ελευθερίες. Όμως - με δοσμένο ότι ο εξομοιωτισμοςθελημένα παραβλέπει τους κεφαλαιοκράτες (πάντα κρυμμένοι πίσω απο το προσωπείο του Φασισμού-Ναζισμού), με δοσμένο επίσης ότι αποκρύπτεται ο καπιταλιστικός χαραχτήρας της αστικής δημοκρατίας - όταν οι συνθήκες ζωής επιδεινώνονται, η αντίδραση ενός τμήματος των λαϊκών μαζών, στους οποίους συστηματικά καλλιεργείται αυτή η λειψή συνείδηση της πραγματικότητας, ευκολότερα χειραγωγείται ώστε να στραφούν εναντίον αυτής της «δημοκρατίας» που φαίνεται να τους εξαθλιώνει. Ευκολότερα καταλήγουν να οραματίζονται αυταρχικές λύσεις. Στο στόχαστρο λοιπόν δεν μπαίνει ο «άφαντος» καπιταλισμός αλλά η «φαύλη δημοκρατία».

«Μα γιατί δεν στρέφονται οι μάζες προς τον κομμουνισμό» θα ρωτούσε ο ίδιος κουτοπόνηρα. Η απάντηση είναι ότι, κόντρα στα μύρια όσα αντίξοα, στρέφονται και προς τον κομουνισμό, αλλά συχνά όχι με την δέουσα ταχύτητα. Μια ανάλυση των λόγων για τους οποίους ο κομμουνισμός, σαν κίνημα, συχνά δεν αναπτύσσεται τόσο ραγδαία όσο ο φασισμός, θα αποτελούσε αντικείμενο ενός άλλου σημειώματος. Μας αρκεί να αναφέρουμε ότι οι λόγοι είναι πολλοί, οι δυο βασικοί απο τους οποίους είναι ότι: όχι μόνο η κρατική μηχανή της αστικής δημοκρατίας παρατάσσεται υπέρ του φασισμού απο τους αστούς, αλλά και όλος ο μηχανισμός παραγωγής ιδεολογίας, σε τέτοιες συνθήκες,  πιο έντονα  στηρίζει την ιδέα ότι η δικτατορία ενός «μεσσιανικού ηγέτη» είναι προτιμότερη απο την «δημοκρατία», ενώ η δικτατορία του προλεταριάτου ήδη έχει απωθηθεί στο κοινωνικό ασυνείδητο σαν μια οψη της χειρότερης κόλασης που και η σκέψη της «μας... ταράζει».

Αυτός ο μηχανισμός παραγωγής ιδεολογίας, που είναι σε ιδιωτικά καπιταλιστικά χέρια, έχει την δύναμη να στηρίξει ή να διαλύσει ένα καθεστωτικό σχήμα, έχει την δύναμη να ανεβάσει ένα συνονθύλευμα εγκληματιών στο πλατύσκαλο της εξουσίας, ή να το μειώσει στο περιθώριο του πολιτικού γίγνεσθαι. Δεν χρειάζεται να πάμε μακριά σε τόπο και χρόνο: Δείτε πως εδώ και τώρα, για παράδειγμα, μετά την άνοδο της δημοτικότητας της ΧΑ, που έγινε δυνατή με συστηματικό λιβάνισμα της απο τον κύριο όγκο των μέσων ενημέρωσης, φαίνεται να μειώνεται ξαφνικά η δημοτικότητα της στο ήμισυ, μετά την αποκάλυψη της εγκληματικής φύσης της απο τα ίδια μέσα. Που σημαίνει ότι αν αυτός ο μηχανισμός ήθελε, θα μπορούσε απο μόνος του να αποτρέψει την εξέλιξη των γεγονότων που αφορούν τον Νεοναζισμό εδώ και, μ' αυτήν την έννοια, ενέχεται σε ηθική αυτουργία για οποιουδήποτε κρίμα έχει διαπραξει.

Αυτό το αστικό, συστημικό πλέγμα παραγωγής ιδεολογίας, είναι υπεύθυνο για την καλλιέργεια των πολιτικών προκαταλήψεων κατά του κομμουνισμού, που απο ένα σημείο και πέρα αυτό-αναπαράγονται. Οι προλήψεις και προκαταλήψεις που καλλιεργούν γίνονται ο υλικός καταλύτης που είτε αδρανοποιεί τις μάζες είτε τις κατευθύνει προς αυταρχικές «λύσεις» του προβλήματος τους οι οποίες τελικά ποτέ δεν είναι λύσεις για τις ίδιες.

Γι αυτό η εν λόγω εξομοίωση αναγκαστικά μετατρέπεται σε στήριξη του πολέμου του φασισμού εναντίον του κομμουνισμού, που δεν είναι απλά ένας πόλεμος ιδεολογιών απο τον οποίο κάποιοι μπορούν να μένουν σε  ασφαλή «δημοκρατική» απόσταση και αμέτοχοι. Σ΄ αυτόν συμμετέχουν όλοι, και δεν θα μπορούσε να είναι αλλιώς: πρόκειται πάντα για μια επίθεση των πλουτοκρατών εναντίον των εργατών με σκοπό την διαιώνιση της εκμετάλλευσης των τελευταίων απο τους πρώτους.  


Γιατί ο Νίκος Δένδιας έστειλε με καθυστέρηση 12 ημερών το φάκελο για την επίθεση στο Πέραμα;

Γιατί ο Νίκος Δένδιας έστειλε με καθυστέρηση 12 ημερών το φάκελο για την επίθεση στο Πέραμα;


Γιατί ο υπουργός Δένδιας διαχώρισε την υπόθεση του Περάματος από τη δολοφονία του 34χρονου Παύλου Φύσσα

*
Γιατί μέχρι σήμερα δεν έχει «ενοχληθεί» από την Αστυνομία και τη Δικαιοσύνη κανείς από τους έξη (6) ταυτοποιημένους τραμπούκους;

*
   Γιατί καθυστερεί η έρευνα;

Το θύμα

Προβληματισμό προκαλούν οι «καθυστερήσεις» και οι «παραλείψεις» Αστυνομίας και Δικαιοσύνης

*

Παρέμβαση στην Εισαγγελία Πειραιά θα κάνουν σήμερα τα Συνδικάτα της Ζώνης και άλλοι φορείς

Οι αυτουργοί 
Μίχος, Παναγιώταρος και Λαγός, στη ζώνη Περάματος.
Ο τελευταίος είχε δεσμευθεί
 «να πάει η ΧΑ στο Συνδικάτο Μετάλλου στον Πειραιά
να τους ξεριζώσουν».


Με καθυστέρηση 12 ημερών, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Νίκος Δένδιας, έστειλε τελικά χτες στον Αρειο Πάγο το φάκελο που αφορά στη δολοφονική επίθεση των χρυσαυγιτών τη νύχτα της 13ης Σεπτέμβρη, σε βάρος συνεργείου στελεχών του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, που έκανε αφισοκόλληση στη λεωφόρο Δημοκρατίας στο Πέραμα.
Ανάμεσα στα στελέχη του Κόμματος ήταν πρωτοπόροι συνδικαλιστές των Σωματείων της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης.
Σήμερα, στις 9.30 το πρωί, θα γίνει η πρώτη κατάθεση στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για την επίθεση στο Πέραμα.
Επίσης σήμερα, στις 12 το μεσημέρι, τα Συνδικάτα της Ζώνης και άλλοι φορείς θα κάνουν παρέμβαση στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πειραιά, για να δοθούν εξηγήσεις γιατί ο υπουργός Δένδιας διαχώρισε την υπόθεση του Περάματος από τη δολοφονία του 34χρονου Παύλου Φύσσα, απαιτώντας να ληφθούν όλα τα μέτρα για να μη μείνουν ατιμώρητοι οι υπεύθυνοι.
Οι καθυστερήσεις και οι «παραλείψεις» Αστυνομίας και Δικαιοσύνης προκαλούν προβληματισμό, παρά το γεγονός ότι τα στοιχεία βοούν για την ταυτότητα των δραστών και την πρόθεσή τους να προκαλέσουν θανάσιμα χτυπήματα στους κομμουνιστές συνδικαλιστές.
Οι αλήθειες του Πουλικόγιαννη είναι "πικρές" για τους εφοπλιστές

Από την πρώτη στιγμή, οι εννιά τραυματίες κατέθεσαν μήνυση κατά παντός υπευθύνου.
Ο «Ριζοσπάστης» και το portal του «902», με βάση τις καταγγελίες τόσο των τραυματιών, όσο και μαρτυρίες αυτοπτών μαρτύρων, την επομένη της επίθεσης, δημοσίευσαν δύο ονόματα από αυτούς που συμμετείχαν στη δολοφονική επίθεση.
Επίσης, στις 14 Σεπτέμβρη η ΕΛ.ΑΣ. με επίσημη ανακοίνωσή της ανέφερε ότι ήδη είχαν ταυτοποιηθεί τρεις από τους δράστες της επίθεσης, που είχαν μάλιστα πρωταγωνιστικό ρόλο, ενώ πληροφορίες ανέφεραν ότι έχουν ταυτοποιηθεί συνολικά έξι άτομα.
Από τους εννιά τραυματίες, ο ένας, σύμφωνα με διάγνωση από το Θριάσιο Νοσοκομείο, «έφερε βαθύ θλαστικό τραύμα» στο πίσω μέρος του μπράτσου του δεξιού του χεριού, που δείχνει ότι τον κάρφωσαν με αιχμηρό αντικείμενο.
Σύμφωνα με τον ίδιο, πρόλαβε και σήκωσε το χέρι του για να προστατέψει το πρόσωπό του. Αν δεν προλάβαινε, θα του κάρφωναν το πρόσωπο ή το κεφάλι.
Παρά τα συντριπτικά στοιχεία, κανείς από τους τραμπούκους φονιάδες δεν έχει «ενοχληθεί» από την Αστυνομία και τη Δικαιοσύνη, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι μετά από όλα αυτά έχουν το θράσος να απειλούν εργαζόμενους της Ζώνης μην τυχόν και τους «δώσουν»!
Να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με δημοσιεύματα, οι αστυνομικοί φέρεται από την πρώτη στιγμή να έχουν στην κατοχή τους και ένα δακτυλικό αποτύπωμα που βρέθηκε σε αυτοσχέδιο ρόπαλο στο σημείο της επίθεσης στο Πέραμα.




Αριστερά κοκόρια...

Αριστερά κοκόρια...

Το τελευταίο παιδί που μεγάλωσε σε λαϊκή γειτονιά, γνωρίζει από μικρός πως τις φάπες ούτε τις τάζεις, ούτε τις κουβεντιάζεις.
Αν είσαι σοβαρός, απλά τις ρίχνεις (αν έχεις την δυνατότητα να το κάνεις), γιατί διαφορετικά γίνεσαι ρεζιλι.
Τα παραπάνω με αφορμή το σημερινό "πρωτοσέλιδο" του ΜΑΟ.gr, και τα διάφορα κοκοράκια της αριστεράς...

Παλιά τους τέχνη

Παλιά τους τέχνη



«Να σταματήσουν την αδιέξοδη, μοναχική πορεία, που διασπά και αποδυναμώνει τη δύναμη πυρός του εργατικού κινήματος, που αποτελεί το βούτυρο στο ψωμί στις δυνάμεις του κεφαλαίου και την κυβέρνηση» κάλεσε τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ ο Γ. Χαρίσης, στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, από το βήμα της χτεσινής συγκέντρωσης της ΑΔΕΔΥ.
Καταλαβαίνουμε τη θλίψη και τη μοναξιά του έτσι όπως κοίταζε από το βήμα τους συγκεντρωμένους και διαπίστωνε ποιοι είναι οι απεργοσπάστες.
Από έναν χώρο χιλιάδων εργαζομένων, τους ΟΤΑ, από τους οποίους εκλέγεται και στους οποίους ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μεγάλο αριθμό οργανωμένων δυνάμεων, δεν υπήρχε ψυχή από κάτω, γιατί ακριβώς η απεργοσπασία πάει σύννεφο.
Καταλαβαίνουμε τη θλίψη του από τη διαπίστωση ότι και από τους καθηγητές που επίσης διαθέτει μια δύναμη ο ΣΥΡΙΖΑ λιγοστοί ήταν οι απεργοί.
Οι υπόλοιποι είχαν πάει και χτες στη δουλειά, όπως είχαν κάνει και προχτές.

Ας μη συνεχίσουμε την αναφορά σε χώρους όπου στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ δίνουν εξετάσεις απεργοσπασίας κι έχουν κάνει δόγμα το «δηλώνουμε ασθένεια τη μέρα της απεργίας για να μη χαθεί το μεροκάματο». Τα ξέρει όλα και με ονόματα ο Χαρίσης.
Στην περίπτωση του ΣΥΡΙΖΑ δεν ισχύει το «λίγη τσίπα δε βλάπτει».
Έχουν μακρά ιστορία τα στελέχη του στην προβοκάτσια απέναντι στο ταξικό κίνημα.
Αλλά πάει πολύ να εγκαλούν για βοήθεια στο κεφάλαιο τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ,
  • Αυτοί που έχουν θεό τους την «ανταγωνιστικότητα»,
  • Αυτοί που ακόμα και χτες από το βήμα της συγκέντρωσης της ΑΔΕΔΥκαλούσαν τους εργαζόμενους να παλέψουν για έναν πιο δίκαιο καπιταλισμό.
  • Αυτοί που «με τα τέσσερα» έχουν υπερψηφίσει τη «Λευκή Βίβλο για την Ανταγωνιστικότητα, την Ανάπτυξη, την Απασχόληση», το Ευαγγέλιο, δηλαδή, του κεφαλαίου το οποίο το παρουσίαζαν και σαν προοδευτικό εργαλείο.
  • Αυτοί που σήμερα - σήμερα ακριβώς - ψάχνουν σωτηρία για τον καπιταλισμό σ' ένα «νέο New Deal», όπως δηλώνει αριστερά και δεξιά ο Α. Τσίπρας, ψάχνουν δηλαδή τρόπο να πειστούν οι εργαζόμενοι ότι δεν πρέπει να χτυπήσουν αλύπητα τους καπιταλιστές ακριβώς την ώρα της κρίσης του συστήματός τους,αλλά να πάνε μαζί τους για να σωθεί το σύστημα.



Προβοκάτσια σε βάρος της ΚΝΕ από χρυσαυγίτες σε Γυμνάσιο της Θεσσαλονίκης

Προβοκάτσια σε βάρος της ΚΝΕ από χρυσαυγίτες σε Γυμνάσιο της Θεσσαλονίκης

Την προβοκατόρικη δράση χρυσαυγιτών σε Γυμνάσιο στην Άνω Τούμπα καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Νομαρχιακή Οργάνωση Κεντρικής - Ανατολικής Θεσσαλονίκης της ΚΝΕ.

Συγκεκριμένα μικρή ομάδα μαθητών που ανήκουν στο στενό περίγυρο της Χρυσής Αυγής, αλλά και άλλοι χρυσαυγίτες προχώρησαν σε κατάληψη του 2ου Γυμνασίου Άνω Τούμπας, χωρίς να προηγηθεί γενική συνέλευση των μαθητών επιχειρώντας να προβάλουν την «κατάληψη» αυτή ως έργο της ΚΝΕ.

Η ΝΟ Κεντρικής – Ανατολικής Θεσσαλονίκης καλεί τους μαθητές να απομονώσουν τα φασιστικά στοιχεία που δρουν στο σχολείο τους και να απέχουν την Τετάρτη 25/9 τις 3 τελευταίες ώρες για να κατέβουν στο αντιφασιστικό συλλαλητήριο στις 12.00 το μεσημέρι στο άγαλμα του Βενιζέλου όπου θα ακολουθήσει συναυλία στις 2.00 μ.μ.

Η καταγγελία της ΝΟ Κεντρικής- Ανατολικής Θεσσαλονίκης της ΚΝΕ είναι η ακόλουθη:

«Επιχειρήθηκε χθες, στο 2ο Γυμνάσιο Άνω Τούμπας, να στηθεί προβοκάτσια σε βάρος της ΚΝΕ. Από το βράδυ της προηγούμενης ημέρας μπήκαν στο σχολείο 5-6 μαθητές έχοντας ήδη -με κάποιο "περίεργο τρόπο"- τα κλειδιά του σχολείου και προχώρησαν σε κατάληψη. Η κατάληψη έγινε χωρίς να προηγηθεί Γενική Συνέλευση των μαθητών του σχολείου, με άλλα λόγια χωρίς να αποφασίσουν οι μαθητές του σχολείου! Τα αιτήματα που πρόβαλαν υποτιμούσαν τη νοημοσύνη των υπόλοιπων μαθητών, αφού αποπροσανατόλιζαν από τα πραγματικά τους προβλήματα στο σχολείο και το σπίτι. Ποιος κρύβεται από πίσω; Μαθητές του στενού περίγυρου της Χρυσής Αυγής, αλλά και χρυσαυγίτες από αλλού που έσπευσαν να κρατήσουν το σχολείο κλειστό με τον πιο φασιστικό τρόπο.

Στη συνέχεια, επειδή οι μαθητές αντιδρούσαν στο "καπέλο" των δολοφόνων φασιστών χρυσαυγιτών, η διεύθυνση του σχολείου και εκείνοι που έκαναν την κατάληψη επιχείρησαν να πείσουν τους μαθητές ότι η κατάληψη υποκινήθηκε από την ΚΝΕ! Μέχρι που άλλαξαν το πλαίσιο των αιτημάτων και χρησιμοποίησαν αυτό της Επιτροπής Αγώνα του σχολείου για να ταυτίσουν το περιστατικό με την αγωνιστική ομάδα του σχολείου στην οποία συμμετέχουν οι Κνίτες.

Καταγγέλλουμε το περιστατικό γιατί ουδεμία σχέση έχει η δράση της ΚΝΕ με τέτοια φαινόμενα. Ουσιαστικά ξέρουμε ότι τέτοιες τακτικές στόχο έχουν να απομονώσουν τους μαθητές, να αρρωστήσουν τη μαθητική κοινότητα, να απογοητεύσουν τους μαθητές και να τους κρατήσουν μακριά από την οργανωμένη πάλη, από την οργάνωση του αγώνα τους. Τέτοιες τακτικές και λογικές προσπαθούν να ζυμώσουν στους μαθητές, στους εργάτες, συνολικά στο λαό τα φασιστοειδή της Χρυσής Αυγής. Από τις σάπιες ιδέες τους, από το γεγονός ότι είναι γέννημα θρέμμα αυτού του συστήματος, γεννιούνται οι πρακτικές τους. Χρησιμοποιούν τον τραμπουκισμό για να φοβίσουν το λαό, να τον κρατήσουν με το κεφάλι κάτω. Αλλά δεν τρομάζουμε γιατί εμείς έχουμε τη δύναμη να τους τσακίσουμε!!!

Όσο κι αν προσπάθησαν να δείξουν ότι το χθεσινό γεγονός ήταν υποκινούμενο από την ΚΝΕ και την Επιτροπή Αγώνα του σχολείου, οι μαθητές ξεχωρίζουν την αλήθεια από το ψέμα!! Αυτή η προβοκάτσια έπεσε στο κενό.

Ρίχνουν λάσπη γιατί μας φοβούνται, γιατί ξέρουν ότι εμείς, οι γονείς μας, οι καθηγητές έχουμε τη δύναμη στα χέρια μας. Ο κοινός μας αγώνας με κατεύθυνση να χτυπήσει το πρόβλημα στη ρίζα του, δηλαδή η πάλη μας με στόχο ο λαός να πάρει την εξουσία.Έτσι μόνο θα λυθεί κάθε πρόβλημά μας, θα τους τσακίσει. Θα τσακίσει την εκμετάλλευση και κάθε όπλο επιβολής της όπως τη Χρυσή Αυγή. Η δράση της ΚΝΕ ενόχλησε, ενόχλησαν οι μαθητές που είχαν διάθεση να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους, έφτιαξαν αγωνιστική ομάδα, κινητοποίησαν το σχολείο, αντιπαρατέθηκαν, έβαλαν μπροστά το καθήκον να καθαρίσουν το σχολείο τους από τα φασιστοειδή, γι’ αυτό έστειλαν και ενισχύσεις!

Η ΚΝΕ έχει συγκεκριμένη θέση για το πώς πρέπει να είναι οι αγώνες των μαθητών. Να έχουν οργάνωση, σχέδιο, συμπόρευση με γονείς, καθηγητές, εργαζόμενους, ανέργους κλπ. Να γίνεται κουβέντα σε κάθε σχολείο για τα προβλήματα που έχουν οι μαθητές στο σχολείο, αλλά και στο σπίτι. Να συζητούν τι τους προβληματίζει και μέσα από Γενικές Συνελεύσεις μαζί με γονείς και καθηγητές να επιλέγουν μορφές πάλης όπως κινητοποιήσεις, καταλήψεις, παράσταση διαμαρτυρίας κτλ. Να παλεύουν αποφασιστικά σαν μια γροθιά για τα δίκαια αιτήματά τους! Οι αγώνες που θέλουμε να αναπτύσσονται σε κάθε σχολείο, σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε γειτονιά, θέλουμε να χτυπάνε την ουσία! Να ξεκαθαρίζεται ότι ο αγώνας αυτός φτάνει μακριά, μέχρι την ανατροπή αυτού του σάπιου συστήματος. Για να πάρουν οι εργαζόμενοι την εξουσία στα χέρια τους. Η κοινωνία που ζούμε τώρα δεν μας κάνει!!! Γι' αυτό θα την αλλάξουμε, φτιάχνοντας τη δικιά μας κοινωνία, το σοσιαλισμό, όπου την εξουσία θα την έχουν οι εργάτες!!!

Καλούμε όλους τους μαθητές να απομονώσουν τα φασιστικά στοιχεία που δρουν στο σχολείο τους. Να απομονώσουν τους χρυσαυγίτες, ναζιστές και δολοφόνους. Να περάσουν αγωνιστικά ψηφίσματα καταδίκης της Χρυσής Αυγής για τη δολοφονία του 34χρονου στο Κερατσίνι».



902

(ΠΡΟΦΕΣΤΙΒΑΛΙΚΗ ΤΗΣ ΚΝΕ) ΤΑΙΝΙΑ ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ

(ΠΡΟΦΕΣΤΙΒΑΛΙΚΗ ΤΗΣ ΚΝΕ) ΤΑΙΝΙΑ ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ

Μια 15λεπτη αξιολογη προσπαθεια ειναι η ταινια μικρου μηκους με τιτλο ''TO ΣΚΥΛΙ ΚΑΙ ΤΟ ΛΙΟΝΤΑΡΙ'' απο τη ΠΡΟΦΕΣΤΙΒΑΛΙΚΗ ΤΗΣ ΚΝΕ, στη Νεα Περαμο Αττικης. Μπραβο σε ολα τα παιδια!

Η ξεφτίλα του «ΠΡΙΝ» και του Δελαστίκ

Η ξεφτίλα του «ΠΡΙΝ» και του Δελαστίκ



Χτες, όπως ίσως ήδη γνωρίζετε, η «Χρυσή Αυγη» αναδημοσίευσε στην ιστοσελίδα της, άρθρο του στελέχους του ΝΑΡ Γ. Δελαστίκ που αρχικά είχε δημοσιευθεί στο «ΠΡΙΝ».

Στο άρθρο αυτό, ο Γ. Δελαστίκ παριστάνοντας τον Ταξίαρχο Θεοχάρη, παρότι ισχυρίζεται πως δεν το κάνει(«Δεν παριστάνουμε τον επιθεωρητή Κλουζό», γράφει) ουσιαστικά αθωώνει τους φονιάδες της Χρυσής Αυγής με το απίστευτού βάθους και ανάλυσης επιχείρημα πως δεν ωφελείται από την δολοφονία!


Χρησιμοποιεί επίσης παρόμοια «λογικά» δήθεν επιχειρήματα που προβάλλονται και από τους Χρυσαυγίτες: «Πρέπει να σημειώσουμε ότι εμάς μας έκανε πολύ μεγάλη εντύπωση ο τρόπος που κινήθηκε ο δολοφόνος. Διέπραξε εν ψυχρώ το φόνο στο κέντρο της Αμφιάλης, με δεκάδες αυτόπτες μάρτυρες, χωρίς να προσπαθήσει έστω και με ένα κράνος μοτοσικλετιστή να καλύψει κάπως το πρόσωπό του. Δεν προσπάθησε καν να διαφύγει. Άφησε επί τόπου το μαχαίρι της δολοφονίας με τα δακτυλικά του αποτυπώματα. Όλα αυτά ενώ ήταν πασίγνωστος στην Αμφιάλη και επίσης πασίγνωστη η πολιτική του ταυτότητα.»

Η κατακλείδα του άρθρου του είναι η εξής: «Δεν είναι απλώς εξοργιστικές οι θέσεις Σαμαρά – Βενιζέλου. Το σοβαρότερο είναι ότι πυκνώνουν τις αναπόδεικτες –μέχρι στιγμής, τουλάχιστον– αμφιβολίες για το κατά πόσο ο δολοφόνος έδρασε όντως πρωτοβουλιακά ή αν σκότωσε εκτελώντας εντολές κάποιων άγνωστων σε εμάς κέντρων, διαφορετικών πάντως από την ηγεσία της Χρυσής Αυγής. Ίδωμεν…»

Για όποιον αντέχει ας επισκεφθεί την ιστοσελίδα του ΠΡΙΝ και ας το διαβάσει ολόκληρο.

Οι απόψεις του Γ. Δελαστίκ είναι τόσο εξοργιστικές, ποτίζουν τόσο απροκάλυπτα την «γλάστρα» της Χρυσής Αυγής που μέχρι και το «Έθνος» (για τους δικού του λόγους) βγήκε σήμερα να τις καταδικάσει!

Να τον χαίρεστε εκεί στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ και στο ΠΡΙΝ. Αυτός είναι ο «αντιφασισμός» σας ξεφτίλες…



Χρονολόγιο “αντισυστημικότητας” της Χρυσής Αυγής μέσα στο Κοινοβούλιο. Που και πότε έχει στηρίξει κυβέρνηση και συμφέροντα.

Χρονολόγιο “αντισυστημικότητας” της Χρυσής Αυγής μέσα στο Κοινοβούλιο. Που και πότε έχει στηρίξει κυβέρνηση και συμφέροντα.





Ένα μικρό χρονολόγιο της “αντισυστημικότητας” της Χρυσής Αυγής μέσα στο Κοινοβούλιο, όπως το καταγράψαμε από το 2012 μέσα από αναρτήσεις του LEFTeria-news



27 Ιουλ. 2012





23 Αυγ. 2012

Έναν μήνα αργότερα, οι Χρυσαυγίτες μαζί με τους βουλευτές της Συμπολίτευσης , ψηφίζουν  τροπολογία για τα χρέη των ΠΑΕ των γνωστών "αναξιοπαθούντων" εφοπλιστών προέδρων τους.




6 Σεπτ. 2012

Λίγες μέρες μετά .Η Ζαρούλια, σύζυγος Μιχαλολιάκου, κάνει ερώτηση υπέρ επιχειρηματιών. Συγκεκριμένα κατά δωρεαν δημοτικού πάρκινγκ, που ζητάει να κλείσει και τάσσεται υπέρ τοπικού επιχειρηματία, λέγοντας ότι η κοινωνική παροχή δωρεάν πάρκινγκ, είναι αθέμιτος ανταγωνισμός στον ιδιώτη.




5 Δεκ. 2012 

Πέρασε με την ανοχή της ΧΑ που ψήφισε Παρών, το “περίεργο” κυβερνητικό νομοσχέδιοπου έδινε στην Εσθονία την διαχείριση της ελληνικής ηλεκτρονικής διακυβέρνης, των ηλεκτρονικών μέσων και των κονδυλίων αντιμετώπισης διαφθορας.




19 Δεκ. 2012




13 Φεβρ. 2013

Η Χρυσή Αυγή υπερψηφίζει το νομοσχέδιο για πώληση νησίδων και βραχονησίδων, με τον Παναγιώταρο να εκτοξεύει το αμίμητο, ότι δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι αυτοί έθεσαν πρώτοι θέμα πώλησης νησίδων & βραχονησίδων!





24 Σεπτ. 2013

Απόντες οι βουλευτές της ΧΑ, από την συζήτηση στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής για το μείζον θέμα της σκανδαλώδους τροπολογίας που προβλέπει ότι οι μετοχές off shore ναυτιλιακών εταιρειών δεν θα δηλώνονται στο «πόθεν έσχες».





ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ


ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΒΟΥΛΗΣ.Χρυσή Αυγή."Εμείς θέσαμε πρώτοι θέμα πώλησης νησίδων & βραχονησίδων, υπερψηφίζουμε"





ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΒΟΥΛΗΣ.Η Ζαρούλια,σύζυγος Μιχαλολιάκου,κάνει ερώτηση υπέρ επιχειρηματιών!





Οι βουλευτές της Συμπολίτευσης και της Χρυσής Αυγής ψήφισαν τροπολογία για τα χρέη των ΠΑΕ!




ΝΔ-Πασοκ-Δημαρ-Χρυση Αυγη μπλοκάρουν την συγκληση της Επιτροπης Οικ.Υποθεσεων για την Αγροτικη




ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΒΟΥΛΗΣ. Ένταση με Λαφαζάνη, μαζί με την Εσθονία θα γίνει διαχείριση της ελλην.ηλεκτρον.διακυβερνησης,της διαφθοράς και των μέσων πληροφορίας.





Χρυσή Αυγή.19 Δεκ.Καταψηφίζει την συνέχιση ερευνών λίστας Λανγκαρντ, 5 Δεκ.Στηρίζει με "Παρών" κυβερνητικό νομοσχέδιο




Χρυσή Αυγή & ΚΑΖΙΝΟ Λουτρακιου χέρι-χέρι;




Κρυμμένοι οι βουλευτές της ΧΑ στην συζήτηση περί της σκανδαλώδους ρύθμισης υπέρ των εφοπλιστών.




2013 Ο ΣΔΟΕ ετοιμάζεται να μπει στην ΧΑ.
2012 Δημιουργική λογιστική: Η Χρυσή Αυγή δήλωσε 80 χιλιάδες ευρώ έξοδα και για τις 2 εκλογές!

Ο Μαρινάκης, η Χρυσή Αυγή και το περίφημο No Politica της Θύρα 7

Ο Μαρινάκης, η Χρυσή Αυγή και το περίφημο No Politica της Θύρα 7

Αναρτήθηκε από τον/την redship Ο Μαρινάκης, η Χρυσή Αυγή και το περίφημο No Politica της Θύρα 7
Του Κ.Χ.
Τα τελευταία χρόνια όλο και συχνότερα βλέπουμε πολιτικά πανό από οπαδούς πολλών ομάδων της Α Εθνικής στα γήπεδα με διάφορες αφορμές που δίνει η επικαιρότητα (πχ Γρηγορόπουλος, μνημόνιο, Παλαιστίνη, απολύσεις, ΕΡΤ) αλλά ποτέ δεν έχουμε δει κάτι αντίστοιχο από τους οπαδούς του Ολυμπιακού. Μετά τη δολοφονία του Φύσσα, ο οποίος ήταν και Ολυμπιακός, πολλοί φίλαθλοι του ΟΣΦΠ κυρίως από το fb “έκραξαν” τον βασικό σύνδεσμο του Ολυμπιακού Porto Leone με έδρα το Κερατσίνι, που δεν τοποθετήθηκε άμεσα για το συμβάν όπως έκανε η πλειοψηφία των “αλλόθρησκων” συνδέσμων που καταδίκασαν εξαρχής πλήρως τη ΧΑ είτε με ανακοινώσεις είτε με πανό. Το Porto Leone μετά από 2 μέρες έβγαλε μια (το λιγότερο υποκριτική) ανακοίνωση στην ουσία απαντώντας στους επικριτές της, με τη Θύρα 7 Εξαρχείων να απαντάει αιχμηρά. (και οι δύο ανακοινώσεις βρίσκονται εδώ).
Όποιος γνωρίζει κάποια ελάχιστα για τα οπαδικά του Ολυμπιακού, η κόντρα που εμφανίζουν πολλά site μεταξύ των 2 συνδέσμων (Porto Leone και Εξάρχεια) σαν ο φιλοχρυσαυγίτικος Porto Leone από τη μια και ο αντιφασιστικός Θύρα 7 Εξάρχεια από την άλλη είναι ανύπαρκτη. Μακάρι να υπήρχαν δύο πόλοι άλλα δυστυχώς στον Ολυμπιακό,
1ον το Πόρτο Λεόνε είναι ο μεγαλύτερος και σοβαρότερος σύνδεσμος του Ολυμπιακού, με χιλιάδες μέλη και επιρροή, ιστορία 25 χρόνων ενώ ο σύνδεσμος στα Εξάρχεια είναι “σφραγίδα” γιατί δεν υπήρχε και δεν υπάρχει πουθενά (δεν είναι στεγασμένος, ούτε έχει κάποιο πανό στο γήπεδο, ούτε οργανωμένους οπαδούς με διακριτικά του), και
2ον η τεράστια πλειοψηφία των συνδέσμων έχει εδώ και κάποια χρόνια συμφωνήσει στην πολύ επικίνδυνη γραμμή NO POLITICA, η οποία είναι κάτι αντίστοιχο με τη γραμμή έξω οι παρατάξεις από τις σχολές που κεκαλυμμένα έχουν οι Χρυσαυγίτες για τα πανεπιστήμια για να μπορέσουν να βάλουν πόδι.
Αυτό το Νo Politica υιοθετήθηκε υποτίθεται για να μην μπαίνουν πολιτικά πανό στο γήπεδο, ούτε από τους μεν ούτε από τους δε, ώστε να μην υπάρχει αντιπαλότητα στην κερκίδα στη λογική “είμαστε οπαδοί και μας ενώνει η ομάδα η οποία είναι πάνω απ όλα”. Λογικό θα μπορούσε να πει κάποιος, αλλά μόνο αυτό δεν είναι.
Κατ αρχήν οι μεγαλύτεροι σύνδεσμοι του Ολυμπιακού είναι εδώ και πολλά χρόνια σε πλήρη συνεργασία με τη διοίκηση (Κόκκαλη αρχικά, Μαρινάκη τώρα). Είναι χρόνια γνωστό ότι οι πρόεδροι και βασικά μέλη των συνδέσμων δουλεύουν σε εταιρίες των προέδρων (Ιντρασόφτ, Ιντραλότ, ναυτιλιακές) ή κάνουν μπραβιλίκια και προστασία σε αυτούς ή στα νυχτερινά μαγαζιά του Πειραιά, δουλεύουν ως security στο γήπεδο, έχουν θέσεις στη διοίκηση, εκπομπές δικές τους στην ΤV, μαγαζιά με οπαδικά ρούχα, δωρεάν εκδρομές με την ομάδα στο εσωτερικό και στο εξωτερικό, εταιρικά αυτοκίνητα, μηχανές, κινητά κλπ. Υπάρχει δηλαδή μια πλήρης μετατροπή της πλειοψηφίας των οργανωμένων οπαδών (των κεφαλιών) σε υπάλληλους στην ουσία του προέδρου που η δουλειά τους είναι να υπηρετούν πιστά τον Ολυμπιακό ότι και αν γίνει γιατί ο Ολυμπιακός είναι υπεράνω όλων που λέει και το πανό, αλλά επειδή στηρίζεται στον Πρόεδρο (εδώ γίνεται ένα λογικό άλμα) άρα και ο πρόεδρος είναι πάνω απ όλα. Σε όλα αυτά, πάντα υπάρχει και η εξήγηση: “πάνω από όλα γιατί σε τόσο δύσκολες εποχές είναι παρών, δίνει πολλά λεφτά για την ομάδα, αγαπάει την ομάδα και παίρνει τα πρωταθλήματα που πρέπει να παίρνουμε κάθε χρόνο (κι ας γίνεται με οποιοδήποτε τρόπο”, νόμιμο, παράνομο, άδικο, δίκαιο, στο γήπεδο, εκτός γηπέδου δεν έχει σημασία).
Για όσους βλέπουν μπάλα, θα έχουν παρατηρήσει πόσο λίγες φορές έχει αμφισβητηθεί ή γιουχαριστεί ο πρόεδρος. Αυτό συμβαίνει γιατί όποτε σπανίως γίνει, επεμβαίνουν αμέσως οι συνδεσμίτες και με διάφορους τρόπους ηρεμούν την κατάσταση και επαναφέρουν την ομαλότητα και την τάξη. Έτσι και ο πρόεδρος έχει την ησυχία του και ένα στρατό με το μέρος του ώστε να κάνει τις μπίζνες του και οι συνδεσμίτες βγάζουν το μεροκάματο τους και έχουν τις πλάτες της αστυνομίας και της δικαιοσύνης όταν χρειαστεί. Δεν είναι άγνωστος για παράδειγμα ο βρώμικος ρόλος του πρώην διευθυντή της Αστυνομίας Αθηνών Γιάννη Τσιρώνη, ο οποίος αναβαθμίστηκε μετά της αποστρατεία του σε διευθυντή “ασφαλείας” του Ολυμπιακού και φυσικά είναι γνωστότατο το χαΐδεμα ποινών που δέχτηκαν από τη δικαιοσύνη οι δολοφόνοι του Φιλόπουλου στο ραντεβού θανάτου της Παιανίας πριν λίγα χρόνια.
Η προνομιακή κατάσταση για τη ΧΑ
Για τη Χρυσή Αυγή όλη αυτή η κατάσταση είναι προνομιακή. Γιατί είναι το πιο εύκολο το παρακράτος να συναντηθεί με το οργανωμένο έγκλημα και αντιστρόφως. Υπάρχουν μια σειρά λόγοι που συνδέονται και με τα παραπάνω.
1ον Το αντιδραστικό Νο Politica που κυριαρχεί στη Θύρα 7 έχει πολύ ύπουλο ρόλο και συνεχώς στρέφει την κερκίδα προς ακροδεξιές ιδέες και αντιλήψεις. Από τη μια ακυρώνει τις προσπάθειες και τις πρωτοβουλίες οπαδών για ανάρτηση πολιτικού πανό προοδευτικού ή αντιφασιστικού περιεχομένου στο γήπεδο, και από την άλλη επιτρέπει την παλιά ελληνική σημαία με το σταυρό (με γνωστούς συμβολισμούς), τη σημαία της Βεργίνας ,της επανάστασης του 1821, πανό για τα εθνικά όπως “Iμια 1996 Δεν Ξεχνώ” και πανό “Orthodox Brothers” ή “Κοssovo is Serbia” για τους εθνικιστές “αδερφούς” οπαδούς του Ερυθρού Αστέρα. Δύο μέτρα και δύο σταθμά, ακόμα και στα συνθήματα, γιούχα από τους οργανωμένους όταν αρχίσει μεμονωμένη ομάδα οπαδών να βρίζει πχ τον πρωθυπουργό αλλά μπορεί να ακούγεται ο ήχος της μαϊμούς όταν παίρνει τη μπάλα έγχρωμος παίχτης της αντίπαλης ομάδας. Πάλι όμως υπάρχει μια φθηνή δικαιολογία όποτε προκύψει αντιπαράθεση, στη λογική ότι αυτά δεν είναι πολιτικά πανό αλλά είναι τα σύμβολα της χώρας μας, είναι η ιστορία της πατρίδας μας αφού είμαστε Έλληνες, Ορθόδοξοι, ιστορικά είμαστε αντίπαλοι με τους Τούρκους και τους Αλβανούς, αγαπάμε τους Σέρβους.
2ον Η εξάρτηση των συνδέσμων από τον ημιφασίστα εφοπλιστή πρόεδρο και εκδότη των χρυσαυγίτικων Παραπολιτικών (o οποίος βρίσκεται και πίσω από τη χυδαία οπαδική εφημερίδα Γαύρος). Χρυσαυγίτικη δεν είναι μόνο γιατί πχ έβγαλε το Μιχαλολιάκος σε συνέντευξη που έλεγε ότι απειλείται η ζωή του από την τρομοκρατία βγάζοντας τον θύμα, ούτε γενικά για όλο το “ακίνδυνο” lifestyle των Ναζί που προσπάθησαν από πέρσι να επιβάλουν στη ζωή μας αυτή και διάφορες άλλες φυλλάδες άλλων Γαύρων όπως ο Θ”αί”μος που εύστοχα έγραψαν οι Παναθηναϊκοί σε πανό. Ο Μαρινάκης έχει συμφέρον να στηρίζει τη ΧΑ όπως θα δούμε πιο κάτω.
3ον Η αδυναμία απάντησης από τον προοδευτικό και δημοκρατικό κόσμο του Ολυμπιακού που είναι η σιωπηρή πλειοψηφία που δεν μιλάει, δεν οργανώνεται δεν αντιδράει παρά σπασμωδικά άτομα τα οποία αμέσως στοχοποιούνται. Σίγουρα παίζει μεγάλο ρόλο η παγίωση μιας χρόνιας κατάστασης με το μεγάλο βαθμό δυσκολίας που υπάρχει να τα βάλεις με το παρακράτος της ΧΑ και το οργανωμένο έγκλημα που πλέον υπάρχει στη θύρα 7.
4ον και πολύ σημαντικό, η καλή δουλειά που έτσι κι αλλιώς γίνεται στις λαϊκές γειτονιές του Πειραιά την περίοδο της κρίσης από τη ΧΑ σε συνδυασμό με την ανυπαρξία σοβαρής απάντησης από την αριστερά έχει φέρει την κατάσταση στα μέτρα της, αυξάνοντας συνεχώς την επιρροή της στρατολογώντας τη νεολαία του Πειραιά και της θύρας 7.
Η ΧΑ στην υπηρεσία του Μαρινάκη με τις πλάτες των συνδέσμων
Η ντροπιαστική ανακοίνωση για την ιστορία του Ολυμπιακού και του Πειραιά του Porto Leone για το Φύσσα δεν είναι τυχαίο γεγονός αλλά αποτέλεσμα των παραπάνω . Είναι και αυτή σε κλίμα No Politica γενικά, και πέραν όλων των άλλων που λέει ή δεν λέει, το δήθεν απολιτικ κλείσιμο, “στη Θύρα 7 εργάτες και αφεντικά γίνονται ένα” δυστυχώς τα λέει όλα.
Ότι δηλαδή, πρόεδροι ΠΑΕ με χρέη εκ. στο δημόσιο και ενταγμένοι στο άρθρο 44 ,αφεντικά με δις ευρώ σε offshore εταιρίες στο εξωτερικό, πρώην αντιπρόεδροι μπλεγμένοι σε σκάνδαλα δισεκατομμυρίων δραχμών, εργάτες στη Ζώνη με 1 μεροκάματο τη βδομάδα, εφοπλιστές με 56 φοροαπαλλαγές και 100 καράβια με σημαία Μarshall Ιsland (ναι αυτή τη σημαία έχουν τα 100 πλοία του πατριώτη Μαρινάκη), άνεργοι από τα κλειστά εργοστάσια των Λιπασμάτων και του Κεράνη, πρώην πρόεδροι με ιδιόκτητο πρώην δημοτικό γήπεδο ονόματι Καραϊσκάκη για 50 χρόνια, εργαζόμενοι στο Λιμάνι της Cosco με μισθούς Κίνας, ναυτεργάτες σε γκαζάδικα γίνονται ένα για το Θρύλο, στη Θύρα 7.


Η επικίνδυνη αυτή εξίσωση δεν έγινε αφελώς, έχει και αυτή το ρόλο της. Να δικαιολογεί το χρέος προς τον Πρόεδρο / Εφοπλιστή Μαρινάκη που εκτέλεσε η Χρυσή Αυγή όταν την ώρα που ο ελληνικός λαός περνάει μαρτύρια από τα μνημόνια, ψήφισε τις ρυθμίσεις για τα χρέη των ΠΑΕ προς το δημόσιο εκατομμυρίων ευρώ. Όταν την ώρα που δολοφονούσε τον Φύσσα την προηγούμενη Παρασκευή ψήφισε με τη ΝΔ υπέρ στην επέκταση νέων προνομίων φοροαποφυγής των εφοπλιστών. Προσπαθεί εδώ και καιρό να στήσει εργοδοτικά-απεργοσπαστικά σωματεία στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη του Περάματος στη λογική ότι η απεργίες σας έφτασαν ως εδώ την ώρα που η επιβίωση των εργατών έγκειται στη ευχέρεια των εφοπλιστών αν τους δώσουν κάνα μεροκάματο, λέγοντας “μαζί με τους εφοπλιστές γιατί από αυτούς εξαρτιόμαστε“.
Δεν χρειάζεται άλλες αποδείξεις για να πειστούμε ότι οι εφοπλιστές χρηματοδοτούν και ανοίγουν γραφεία για τη ΧΑ όπως λέει και ο Guardian.
Το Καθήκον το φίλων του Ολυμπιακού
Μπορεί σε πολλούς συνδέσμους ομάδων μετά το Δεκέμβρη του 08 (όπως των ΠΑΟΚ, ΠΑΟ, Πανιώνιου, Ατρόμητου, Πας, Ηρακλή ή της ΑΕΚ από παλαιότερα) να γίνονται θετικές διεργασίες για τα δεδομένα και τη φύση του οπαδικού κινήματος και οι φασίστες να έχουν εκτοπιστεί, αλλά στον Ολυμπιακό δυστυχώς το παιχνίδι έχει χαθεί προς ώρας και το αυγό του φιδιού έχει σπάσει για τα καλά, στην πιο μεγάλη και πιο εργατική/ταξική κερκίδα της χώρας. Αν δεν δοθεί η μάχη μέσα και έξω από την κερκίδα, η κατάσταση όλο και θα χειροτερεύει. Ο προοδευτικός κόσμος του Ολυμπιακού έχει ιστορική ευθύνη να ανατρέψει τους συσχετισμούς απομονώνοντας τα φασισταριά ακόμα και μέσα στους συνδέσμους. Πολλοί μπορεί να διαφωνήσουν και να πουν πως δεν μπορεί να γίνει προτεραιότητα κάτι τέτοιο και πως υπάρχουν πιο σοβαρά προβλήματα. Εδώ και χρόνια όμως οι σύνδεσμοι συσπειρώνουν το πιο οργισμένο και δυναμικό κομμάτι της νεολαίας και αποτελούν ένα από τα πιο οργανωμένα κομμάτια της ελληνικής κοινωνίας και όχι μόνο (είδαμε το ρόλο των οπαδών στην τουρκική εξέγερση) που δεν μπορεί να το χαρίσεις στη Χρυσή Αυγή..

TOP READ