30 Νοε 2018

Γερμανία, η 4η πιο διεφθαρμένη παγκοσμίως!


AddThis Sharing Buttons
Share to LinkedInLinkedInShare to Google+Google+Share to Περισσότερα...
Email this page.
Print Friendly, PDF & Email
.
Δεν μπορεί παρά να θαυμάσει κανείς την καγκελάριο, όσον αφορά κυρίως την ικανότητα της να παρουσιάζεται ως η πλέον άμεμπτη και ηθική πολιτικός της υφηλίου – ενώ έχει ένα επί πλέον μεγάλο πλεονέκτημα: το να παρουσιάζει επίσης τη Γερμανία ως ηθική, συμπεριλαμβανομένων των επιχειρήσεων της!
.

Επικαιρότητα

Ήδη από το 2014 η γερμανική εφημερίδα DIE WELT έγραφε πως σε θέματα διαφθοράς πιστεύουν πολλοί ότι, προηγούνται χώρες όπως η Κίνα, η Ελλάδα ή η Ρωσία (πηγή) – παραθέτοντας όμως ένα γράφημα, από το οποίο διαπιστώνεται πως η Γερμανία είναι στην 4η θέση παγκοσμίως, μετά την Αίγυπτο, τη Νιγηρία και τη Ναμίμπια (όλες οι άλλες αφρικανικές!), χωρίς να υπάρχει καθόλου η Ελλάδα στις πρώτες θέσεις. Με δεδομένες δε τις συνεχείς απάτες, καθώς επίσης τη διαφθορά που έχει αποκαλυφθεί όσον αφορά τη Deutsche Bank (το πρόσφατο εδώ), ίσως να έχει κατακτήσει πια την πρώτη θέση – επιμένοντας παρόλα αυτά να κατηγορεί την Ελλάδα, προφανώς για να διευκολύνει τη ληστεία της.
Με τον τρόπο αυτό καταφέρνει βέβαια να αυξάνει τις εξαγωγές της, παραπλανώντας τις άλλες χώρες που πιστεύουν πως οφείλεται στις ικανότητες των Γερμανών και στα προϊόντα τους – κάτι που φυσικά δεν ισχύει. Ξεπερνάει πάντως κατά πολύ τις Η.Π.Α., τη Ρωσία και την Ιταλία όσον αφορά τη διαφθορά – οπότε εύλογα συμπεραίνει κανείς πως τα βασικά της ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα είναι η διαφθορά, η διαπλοκή, η απάτη, το ψέμα, το ξέπλυμα μαύρου χρήματος, η παράνομη και η νόμιμη φοροδιαφυγή.
Εμείς έχουμε αναφερθεί βέβαια αναλυτικά σε πολλά από αυτά, χαρακτηρίζοντας τη Γερμανία ως πρωταθλήτρια της απάτης – μεταξύ άλλων στην τράπεζα των σκανδάλων, στην Deutsche Bank που θεωρείται από την ίδια την αστυνομία της χώρας ως εγκληματική συμμορία. Επίσης στην απάτη της Volkswagen, στη μεγαλύτερη νόμιμη ληστεία όλων των εποχών (άρθρο), στη Διεθνή Διαφάνεια που έχει έδρα το Βερολίνο και μέλη της όλους τους διαφθορείς της χώρας, με πρώτη τη Siemens, στους χρηματισμένους δημοσιογράφους της, στις φορολογικές οάσεις που συντηρεί κοκ.
Εν τούτοις δεν μπορεί παρά να θαυμάσει κανείς την καγκελάριο, όσον αφορά κυρίως την ικανότητα της να παρουσιάζεται ως η πιο άμεμπτη και ηθική πολιτικός της υφηλίου, ενώ έχει ένα επί πλέον μεγάλο πλεονέκτημα: το να παρουσιάζει επίσης τη Γερμανία ως ηθική, συμπεριλαμβανομένων των επιχειρήσεων της!
Κλείνοντας, αφού μία εικόνα είναι χίλιες λέξεις, όλοι γνωρίζουν πια πως η Γερμανία τρέφεται από την κρίση υπερχρέωσης της Ευρωζώνης – παράγοντας μετά το 2009 τεράστια πλεονάσματα στο ισοζύγιο της, με τη βοήθεια της ΕΚΤ και του ευρώ. Η σύγκριση της δε με τη Γαλλία, όπου οι μπλε στήλες και η αριστερή κάθετος στο γράφημα που ακολουθεί αφορούν τη Γερμανία, ενώ η διακεκομμένη καμπύλη (δεξιά κάθετος) τη Γαλλία, είναι τρομακτική – αρκεί βέβαια να προσέξει κανείς πως η δεξιά κάθετος παραμένει αρνητική, παρά το ότι ανέκαμψε από το -3% το 2012, στο περίπου -1,5% το 2016 (ενώ η αριστερή, η Γερμανία δηλαδή, έφτασε στο τεράστιο +8,5% του ΑΕΠ, ήτοι πάνω από 250 δις €).
Δυστυχώς όμως, η Γαλλία κυβερνάται από έναν πολιτικό που δεν είναι τίποτα άλλο από ένα πιόνι του Βερολίνου – αφού έχει εκπαιδευθεί εκεί, ενώ η προεκλογική του εκστρατεία στηρίχθηκε από τις γερμανικές εταιρίες με την προτροπή της κυβέρνησης τους. Ως εκ τούτου, οι ελπίδες να υπάρξει κάποια αλλαγή στην Ευρώπη, με ηγέτη τη Γαλλία, είναι μάλλον ουτοπικές – σημειώνοντας την απίστευτη στροφή του δικού μας πρωθυπουργού, ο οποίος έχει μετατραπεί επίσης σε «υποτακτικό» της καγκελαρίου.

Ανοιχτή Συνδρομή
Εμείς την ορεξη και την εργατικότητα την έχουμε. ‘Οραμα διαθέτουμε. Γνώσεις αρκετές. Στηρίξτε τη προσπάθειά μας να γίνουμε ο καταλύτης, για τη συλλογική εξέλιξη της κοινωνίας και της χώρας μας.

REVOLTERPIECES: Εμπιστεύεσαι τη Google;

Στο 38ο φεστιβάλ της ΚΝΕ υπήρξε μια πολύ ενδιαφέρουσα ομιλία για το ρόλο και τη φύση του Διαδικτύου στην σύγχρονη κοινωνία1. Αυτή η ομιλία υπήρξε μια πολύ γειωμένη στην πραγματικότητα προσέγγιση από επαναστατική οπτική πάνω στο θέμα. Οι ιδέες που αναπτύσσονται, τελείως απλουστευμένα εδώ, έχουν τους εξής άξονες: Α) Το διαδίκτυο είναι ένα φοβερό εργαλείο το οποίο η ανθρωπότητα μπορεί σήμερα και θα μπορέσει στο κομμουνιστικό μέλλον να αξιοποιήσει ακόμα περισσότερο, αλλά και που με όρους και το εργατικό κίνημα μπορεί να χρησιμοποιήσει σήμερα. Β) Σήμερα το διαδίκτυο δεν είναι η πραγματωμένη ουτοπία που διάφοροι ιδεολόγοι του διαδικτύου το πλάσαραν κυρίως στα τέλη 90s- αρχές 00s2. Αντίθετα, το διαδίκτυο δεν είναι καν “ουδέτερο”. Είναι ιδιοκτησία καπιταλιστικών, μονοπωλιακών εταιριών. Και, παρ’ όλη την αλλαγή παραδείγματος από τα παραδοσιακά ΜΜΕ όπου η σχέση πομπού (σταθμός/εφημερίδα)-μέσου (συσκευή ή χαρτί)-δέκτη (τηλεοπτικό/ραδιοφωνικό/αναγνωστικό κοινό) ήταν μονόπλευρη από τη μια κατεύθυνση προς την άλλη, παρά τη διαμόρφωση του κοινού σε πομπό επίσης, κάτι που σε άλλο πλαίσιο θα ήταν θετικό, οι εταιρίες που ελέγχουν την πληροφορία είναι ακόμα κυρίαρχες στο τι προβάλλεται και τι όχι.
Επί του πρακτέου αυτό σημαίνει ότι μπορεί να δημιουργείται η εντύπωση πως το επίπεδο της δημοκρατικότητας της κοινωνίας έχει ανέβει, καθιστώντας τον καθένα από μας ενδεχόμενο πομπό επικοινώνησης σκέψης και πληροφορίας, αλλά η αλήθεια είναι ότι η διαχείριση πληροφορίας απέκτησε μεν νέα layers, παραμένει δε αντικείμενο διαχείρισης από το Κεφάλαιο.
Όμως, αυτές οι εταιρίες στις οποίες ανήκει το internet δεν είναι μια αφηρημένη ιδέα στον κόσμο, μια μορφή δίκαιου γονέα που μας αντιμετωπίζει όλους το ίδιο. Δεν έχουν καν την ψευδεπίγραφη “ουδετερότητα” ενός αστικού κράτους. Είναι ιδιωτικές εταιρίες. Και σαν τέτοιες έχουν τις δικές τους προτιμήσεις και θέσεις, ακριβώς γιατί έχουν τα δικά τους συμφέροντα. Το μεγαλύτερο παράδειγμα αυτού του θέματος είναι η μεγαλύτερη εταιρία πληροφορίας στο κόσμο, η Google. Η Google, σαν κάθε καπιταλιστικός Λεβιάθαν που σέβεται τον εαυτό του, έχει πρώτα και πάνω από όλα απέχθεια στο κομμουνιστικό κίνημα και σε ό,τι αμφισβητεί την εξουσία του. Για την ακρίβεια, η συγκεκριμένη εταιρία έχει από ό,τι φαίνεται και πιο συγκεκριμένα “γούστα”: ακροδεξιά για την ακρίβεια.
Η αφορμή για το άρθρο αυτό ήρθε μέσα από τη προσωπική παρατήρηση. Στο YouTube (ιδιοκτησίας Google) οι προτάσεις που δέχομαι το τελευταίο καιρό είναι αρκετές για να προκαλέσουν στον οποιονδήποτε την απορία: Ανάμεσα στα βίντεο που μου προτείνονται την τελευταία βδομάδα είναι 1. Ένα upload από random κανάλι της προ πολλών χρόνων της συνέντευξης του Ν. Μιχαλολιάκου στο Σταύρο Θεοδωράκη 2. Μια συνέντευξη του Hoover Institution3 σε έναν καριερίστα αντικομουνιστή εν ονόματι Stephen Kotkin, με τίτλο “Why Does Joseph Stalin Matters?” 3. Δύο βίντεο με συνεντεύξεις του Τζίμη Πανούση με κεντρικό θέμα (ω, τι έκπληξις) το “κακό ΚΚΕ”.
Η πρώτη απάντηση βέβαια θα ήταν ότι έχει να κάνει με τα cookies στο pc μου. Αλλά εδώ ο διάολος κρύβεται στη λεπτομέρεια: Δεν έχω δει ούτε ένα βίντεο της ΧΑ εδώ και χρόνια. Δεν έχω δει βίντεο που να αφορά τον Τζίμη Πανούση εδώ και χρόνια. Και στην δυναμική τους πλειοψηφία, τα βίντεο που βλέπω σχετικά με τον κομμουνισμό είναι, προφανώς, θετικά διακείμενα προς αυτή την ιδέα (συνεντεύξεις, αναλύσεις, ομιλίες κτλ). Παρόλα αυτά, η Google επιλέγει να μου παρουσιάζει συγκεκριμένες προτάσεις “με βάση τα γούστα μου”. Δηλαδή, μπήκα να δω μια συνέντευξη του ιστορικού Γιώργου Μαργαρίτη στο CreteTv4, στην οποία η λέξη “ΚΚΕ” χτυπάει συνέχεια στα comments, και το YT θεώρησε ότι το πιο πιθανό να με ενδιαφέρει δεν είναι μια άλλη παρουσία του ιστορικού στα ΜΜΕ, δεν είναι το κανάλι του 902.gr, δεν είναι καν έστω μια ομιλία του ΚΚΕ (μ-λ), του ΝΑΡ ή του ΕΚΚΕ για τη Σοβιετική Ένωση. Θεώρησε ότι αυτό που με νοιάζει είναι ο χρυσαυγίτης φυρερίσκος και ο κ. Ποτάμι.
Αυτά όσον αφορά την δική μου εμπειρική παρατήρηση. Όμως την ίδια παρατήρηση φαίνεται να έχουν κάνει αρκετοί άλλοι πέραν εμού. Το θέμα φαίνεται να έχει γίνει τόσο κοινός τόπος πια που δημιουργούνται memes τα οποία γίνονται αρκετά δημοφιλή όπως αυτό.
Κάνε αυτό το πείραμα: Δες 20 κομμουνιστικά βίντεο εξ ΗΠΑ. Μετά δες 1 του Jordan Peterson. Δες μετά τις προτάσεις στη κεντρική του YT
Το θέμα έχει απασχολήσει αρκετά ώστε ακόμα και οι NewYorkTimes, εφημερίδα που στη καλύτερη την λες κεντροαριστερή/προοδευτική, φαίνεται να ασχολούνται με το θέμα με άρθρο5 στο οποίο γίνεται αναφορά σε τουλάχιστον 2 διαφορετικούς ερευνητές που έχουν ασχοληθεί με αυτό. Και αν, τέλος πάντων, υπάρχει μια τάση να υποτιμηθούν οι υποψίες μερικών κομμουνιστών ανά τον κόσμο στον κυρίαρχο δημόσιο λόγο, ένα αστικό ΜΜΕ είναι αρκετά νομιμοποιητική αρχή για να θεωρήσουμε ότι πίσω από τον καπνό φαίνεται να υπάρχει φωτιά.
Έχει πάρα πολύ σημασία να δούμε και τη θεωρητική δικαιολόγηση πίσω από όλα αυτά. Δηλαδή, πώς δικαιολογεί την πολιτική της η εταιρία. Στο επίσημο blog του YT τον Οκτώβρη του 2017 η εταιρία ανακοίνωσε6 τη νέα πολιτική της σχετικά με το περιεχόμενο των video. Τι βρίσκουμε σε αυτήν; Για αρχή μια δήλωση ότι η “τρομοκρατία” (ό,τι και αν σημαίνει αυτό) θα καταπολεμηθεί και τα video που τη στηρίζουν θα κατεβαίνουν. Αναμενόμενο θα έλεγε κάποιος. Αλλά το μεγαλύτερο ενδιαφέρον βρίσκεται στη “γκρίζα ζώνη”:
We started applying tougher treatment to videos that aren’t illegal and don’t violate our Guidelines, but contain controversial religious or supremacist content. These videos remain on YouTube, but they are behind a warning interstitial, aren’t recommended, monetized, and don’t have key features including comments, suggested videos, and likes. This is working as intended and helping us strike a balance between upholding free expression, by providing a historical record of content in the public interest, while also keeping these videos from being widely spread or recommended to others.
Ακόμα και τα βίντεο που δεν έχουν άμεση προτροπή σε βια και δε λειτουργούν παρανόμως, θα υφίστανται περιορισμούς από τη στιγμή που λειτουργούν ενάντια στην πολιτική της εταιρίας. Ενάμιση χρόνο μετά, αν κάτι φαίνεται να αντιμετωπίζει περιορισμό και έλλειψη επικοινώνησης της ύπαρξης τους, δεν είναι τα “supremacist” αλλά τα κομμουνιστικά videos. Και ίσως όχι μόνο τα αμιγώς πολιτικά. Ιστορικά, καλλιτεχνικά, φιλοσοφικά φαίνεται να έχουν την ίδια τύχη. Δεν προτείνονται και για να τα βρεις θα πρέπει να τα ψάξεις επί τούτου.
Και θα ρωτήσει κάποιος: Είναι κάτι που κάνει η Google ή κάτι που κάνουν οι ακροδεξιοί στο YT; Το πιο τραγικό είναι ότι όλο αυτό πάντα θα μένει σε επίπεδο υποψιών, μιας και η μόνη απόδειξη θα ήταν να έχουμε πρόσβαση στους αλγόριθμους και τα data της Google. Δηλαδή, η Google σε αυτήν την περίπτωση είναι η μόνη που μπορεί να μας πει αν μας ταΐζει κουτόχορτο ή όχι. Δημοκρατία στα καλύτερα της! Σε κάθε περίπτωση πάντως, η Google φέρει την ευθύνη ότι στο μέσο της γίνεται ξεκάθαρα διασπορά τέτοιων βίντεο.
Αλλά και από την άλλη, θα ήταν λάθος να επικεντρώσουμε το πρόβλημα στη Google καθ’ αυτή. Όποια εταιρία και να βρεθεί στη θέση της, το ίδιο ακριβώς θα πράξει. Σήμερα είναι αυτή, αύριο μπορεί να είναι κάποιος άλλος μονοπωλιακός όμιλος. Είτε λέγεται Microsoft με το bing, είτε Yahoo!, είτε οτιδήποτε. Η μόνη λύση ίσως να ήταν μια μηχανή open source, που θα λειτουργούσε με άλλους όρους. Αλλά αυτό αφήνω να το απαντήσουν άνθρωποι που είναι στο πεδίο και ξέρουν καλύτερα.
Σίγουρα όμως δεν είναι η πρώτη φορά που το καπιταλιστικό σύστημα δηλώνει ότι θα χτυπήσει “τα άκρα” και στη πραγματικότητα χτυπάει το εργατικό κίνημα. Η Ιστορία και της Ελλάδας και του κόσμου όλου βρίθει τόσων παραδειγμάτων που πλέον πρέπει να μας είναι ξεκάθαρο. Γιατί, ακόμα και τα νήπια πλέον ξέρουν, ότι το ένα “άκρο” είναι μέρος του Είναι του καπιταλισμού, ενώ το άλλο η άρνησή του.
ΥΓ. Για το αστείο της υπόθεσης, παραθέτω κάποια από τα παραδείγματα των όσων προέκυψαν στις προτάσεις του υποφαινόμενου τις ημέρες που δουλεύτηκε το άρθρο.
Σε ενδιαφέρει ο Διαφωτισμός; Πάρε ναζισμό και ακροδεξιά μπας και το μετανιώσεις. Το βίντεο Μιχαλολιάκου- Θεοδωράκη πρέπει να μου έχει προταθεί και 30 φορές τις τελευταίες 7 μέρες. Από δίπλα και ένας Άδωνις.
Μετά το πείραμα που ανέφερα πάνω, βλέποντας μόνο 10” από video του Peterson, δεύτερη πρόταση μέσα στην ίδια μέρα.

Τρίτη φορά

Τέταρτη

Πέμπτη φορά Peterson, ξανά Μιχαλολιάκος. Γιατί αν τα γούστα κάποιου που βλέπει είδηση για τη σύλληψη του Tekashi δεν είναι ο ελληνικός ναζισμός, τι άλλο θα είναι;

Και ξανά, και ξανά. Βλέπεις συνέντευξη Dresta& BG Knocc Out; Μιχαλολιάκο και Peterson είδες; Δεν είδες. Δες με το ζόρι ειδάλλως δε θα ηρεμήσει το YT.
Υποσημειώσεις
1https://www.youtube.com/watch?v=viLY3-OuGIk
2 Peter Ludlow, Crypto Anarchy, Cyberstates, and Pirate Utopias,εκδ. A Bradford Book, 2001
3https://www.hoover.org/
4https://www.youtube.com/watch?v=PcyTOaa34fE
5https://www.nytimes.com/2018/09/07/world/europe/youtube-far-right-extremism.html
6https://youtube.googleblog.com/2017/10/an-update-on-our-commitment-to-fight.html

Αν οι 300 του Λεωνίδα πολεμούσαν σαν χρυσαυγίτες (μια υπόθεση ρε αδερφέ) τι θα είχε γίνει;

 




Μόνο ένας φασίστας έχει πολεμήσει ηρωϊκά για την πατρίδα!
Ο … Πρέκας κι αυτός στο… σινεμά!


Όχι μόνο σαν πολύ «πατριώτες» (Τα είπαμε αυτά) αλλά και σαν πολύ «μάχιμοι» και «παληκαράδες», εμφανίζονται τα εθνίκια.

Μόνο ένας φασίστας έχει πολεμήσει ηρωϊκά για την πατρίδα 
Ένας διθύραμβος πολεμικής ικανότητας κυριαρχεί στα λόγια και στα συνθήματα των εθνικιστών.

«Ελληνικό πνεύμα» και «πολεμική αρετή» και τέτοια. Εργολάβοι πατριωτισμού κι αλυτρωτισμού.

Κάνουν και μαθήματα για το πως πολεμούσαν λέει οι αρχαίοι Έλληνες.

Λες και πολέμησαν ποτέ αυτοί κι οι πολιτικοί τους πρόγονοι, στα ίσια και χωρίς προστάτες.


Απειλούν λαούς και κράτη με πολέμους των ονειρώξεών τους.

Κι όλα αυτά για να κρυφτεί ο πραγματικός πόλεμος που γίνεται κάθε μέρα παντού και στον οποίο έχουν πάρει τη θέση των μαντρόσκυλων των αφεντικών και των επικυρίαρχων.

Ποιοι ρε ; Ποιοι τα λένε αυτά ;

 


 • Αυτοί που για να σφάξουν έναν Φύσσα, πρέπει να πάνε 30 νοματαίοι οπλισμένοι με κάθε είδους ρόπαλα και με συνοδεία μερικών ζευγών Ζητάδων προς αποφυγή «παρεξηγήσεων»;
 • Αυτοί που για να χτυπήσουν 5 Αιγύπτιους ψαράδες στο σπίτι τους επιστρατεύουν ένα οπλισμένο τάγμα;
 • Αυτοί που όταν τους πάρουν χαμπάρι είναι «δεν είδα, δε ξέρω» κι αν δε τη γλυτώσουν έτσι, τρέχουν και κρύβονται στα κοτέτσια;
 • Αυτοί που στο τέλος κλαίνε στο δικαστήριο και στη βουλή «Δεν ήμουν εγώ κύριε. Εγώ είμαι ΠΑΣΟΚ»;
Αυτοί είναι οι παληκαράδες;



Μόνο ένας φασίστας έχει πολεμήσει ηρωϊκά για την πατρίδα 
Ποιοι ρε;

 • Αυτοί που παραδόθηκαν το 1941 στους Γερμανούς και τους Ιταλούς και τους Βούλγαρους χωρίς ο στρατός να ηττηθεί;
 • Αυτοί που από την πρώτη στιγμή έγιναν συνεργάτες των Γερμανών, πρωθυπουργοί, ταγματασφαλίτες, μαυραγορίτες και καταχραστές εβραϊκών περιουσιών;
 • Αυτοί που φόρεσαν με τη μία τις κουκούλες κι έδιναν όρκο στο Χίτλερ;
 • Αυτοί που πρωτοστάτησαν σε μπλόκα, κρεμάλες, σφαγές και αντίποινα σε βάρος αμάχων, γυναικών, γέρων και παιδιών;
 • Αυτοί που έκαιγαν τα Δίστομα και τις Κανδάνους;

Ας μας πουν μια μάχη που έδωσαν εναντίον των κατακτητών. Π.χ. εναντίον των Βουλγάρων που κατείχαν τη Μακεδονία.

Ποιοι θα μιλήσουν;

 • Αυτοί που σαν αξιωματικοί στο Κάιρο παραιτούνταν μαζικά από τις θέσεις τους, τις παραμονές της μάχης του Ελ Αλαμέιν, την ώρα που οι φαντάροι της ΑΣΟ και του ΕΑΜ διεκδικούσαν πιεστικά από τη διοίκηση και τους Άγγλους να τους συμπεριλάβουν στα σχέδια της μάχης και να πολεμήσουν (όπως κι έγινε);
 • Αυτοί που το Δεκέμβρη του ’44 πυροβολούσαν άοπλους διαδηλωτές από τις ταράτσες της βουλής και της Μεγάλης Βρετανίας ;
 • Αυτοί που παρακαλούσαν τους Άγγλους να επέμβουν εναντίον του ΕΛΑΣ γιατί οι ίδιοι δε μπορούσαν να τον αντιμετωπίσουν ;
 • Αυτοί που παρακολουθούσαν με τα κιάλια τους Αμερικάνους πιλότους να καίνε όλα τα βουνά με τις ναπάλμ;
 • Αυτοί που το μόνο που κατάφερναν ήταν να βασανίζουν ποιητές κι επιστήμονες στη Μακρόνησο; Να βιάζουν γυναίκες και να καίνε ουρήθρες ανδρών στα κολαστήρια της Χούντας;

Μόνο ένας φασίστας έχει πολεμήσει ηρωϊκά για την πατρίδα 
Ας μας πουν:

Πώς, που και πότε πολέμησαν οι πολιτικοί τους πρόγονοι τους κατακτητές; Ποια είναι η «παληκαριά» τους;


Σιγά λοιπόν τα καλτσόν ρε «μαχητές». Μη ξεχάσετε τις περικνημίδες και σας δαγκώσει κανάς σκίουρος.

Μια σκέψη όμως «βασανίζει» το μυαλό μου: Αν οι 300 του Λεωνίδα πολεμούσαν σαν χρυσαυγίτες (μια υπόθεση ρε αδερφέ) τι θα είχε γίνει;


Γενίκευση ηλεκτροσόκ και απελάσεις εξπρές με το νέο μεταναστευτικό νόμο στην Ιταλία

Εγκρίθηκε χθες από την κάτω βουλή της Ιταλίας το σκληρό αντιμεταναστευτικό σχέδιο νόμο του ακροδεξιού υπουργού εσωτερικών και αντιπροέδρου της κυβέρνησης Ματέο Σαλβίνι. Ήδη το νομοσχέδιο είχει εγκριθεί από τη Γερουσία στις αρχές του μήνα με μεγάλη πλειοψηφία, καθώς η συγκυβέρνηση Λέγκας – Πέντε Αστέρων είχε προσδώσει στην ψηφοφορία το χαρακτήρα χορήγησης ψήφου εμπιστοσύνης.
Η ψηφοφορία, από την οποία απείχαν 14 βουλευτές των Πέντε Αστέρων, συντομεύει δραματικά τις άδειες παραμονής, κυρίως αυτές που παραχωρούνταν για ανθρωπιστικούς λόγους και είχαν διετή διάρκεια, αφού αντικαθίστανται από μονοετείς άδειες “ειδικής προστασίας” ή “φυσικής καταστροφής στη χώρα καταγωγής” εξαμηνιαίας διάρκειας.
Επιπλέον προστίθεται η δυνατότητα κατεπείγουσας επέλασης σε αιτούντες άσυλο εφόσον κριθούν “επικίνδυνοι” από τις αρχές. Χειρότερες συνθήκες διαβίωσης αναμένεται επίσης να προκαλέσει η πρόβλεψη μεταφοράς των 146.000 αιτούντων ασύλου σε μεγάλα κέντρα, “για λόγους εξοικονόμησης πόρου”.
Σκληρά είναι και τα κατασταλτικά μέτρα που προβλέπονται, ανάμεσά τους η γενικευμένη χρήση όπλων που προκαλούν ηλεκτροσόκ αλλά και οι εκκενώσεις κατειλημμένων από πρόσφυγες και μετανάστες κτιρίων.
Την ίδια μέρα με την ψηφοφορία, η ιταλική κυβέρνηση ανακοίνωσε επίσης ότι δε θα συνυπογράψει το σύμφωνο του ΟΗΕ για τη μετανάστευση, σε αντίθεση με τη δέσμευση του προκατόχου της, συντασσόμενη μια χορεία ευρωπαϊκών και μη χωρών που αρνούνται να προσχωρήσουν σε αυτό, όπως η Ουγγαρία, η Αυστρία, η Πολωνία, η Σλοβακία, η Τσεχία, η Εσθονία, η Βουλγαρία, η Κροατία, αλλά και η Ελβετία, το Ισραήλ και οι ΗΠΑ.
Με πληροφορίες από 902.gr

Εισβολή κουκουλοφόρων Χρυσαυγιτών στο Καπετανάκειο Λύκειο Ηρακλείου για αντιφασιστικό πανώ

Επίθεση χρυσαυγιτών στο 1ο ΓΕΛ Ηρακλείου, το ιστορικό Καπετανάκειο, πραγματοποιήθηκε χθες από ομάδα τριάντα περίπου κουκολουφόρων , επειδή οι μαθητές όχι μόνο αποφάσισαν να μη συμμετάσχουν στις εθνικιστικές καταλήψεις χθες , αλλά ανάρτησαν πανό με σύνθημα «Έξω οι φασίστες από τα σχολεία».
Οι κουκουλοφόροι μπούκαραν μεσημεριανές ώρες στο σχολείο και σύμφωνα με μαρτυρίες έσκισαν το πανώ, άρχισαν να πετούν πέτρες στους μαθητές και τους απειλούσαν φωνάζοντας «Θα σας κάψουμε», «Δε θα μείνει κανένας μαθητής μέσα στο σχολείο» κααι άλλα παρόμοια. Την ώρα εκείνη γινόταν μάθημα, ενώ κάποιες τάξεις παρακολουθούσαν το μάθημα της γυμναστικής. Η είσοδος των φασιστών στο κτίριο αποτράπηκε από την παρέμβαση του φύλακα, που έκλεισε τις πόρτες όταν είδε τους κουκουλοφόρους να σκίζουν το πανώ. Η ταυτότητα των δραστών έγινε σαφής πέρα από κάθε αμφιβολία, καθώς φώναξαν τουλάχιστον δύο φορές το σύνθημα «Αίμα – Τιμή – Χρυσή Αυγή».
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Σύλλογος Γονέων και κηδεμόνων του σχολείου ειδοποίησε με sms τους γονείς να συνοδεύσουν σήμερα α παιδιά τους στο Λύκειο, ενώ μητέρα σχολίαζε:
«Πως γίνεται να ζούμε σε μία δημοκρατική κοινωνία και να υπάρχουν περιστατικά όπου ο εκφοβισμός που προκαλούν φασιστικές ομάδες να είναι μεγαλύτερος από όταν ζούσαμε στη Χούντα;».
Ανακοίνωση εξέδωσε η Αγωνιστική Παρέμβαση Εκπαιδευτικών του Νόμου Ηρακλείου, όπου σημειώνει μεταξύ άλλων:
«την ημέρα της διοργάνωσης των υποκινούμενων από τους φασιστικούς κύκλους εθνικιστικών συλλαλητηρίων, επέλεξε η εγκληματική συμμορία της Χρυσής Αυγής να κάνει επίδειξη τρομοκρατικής δράσης έναντι των μαθητών και των εκπαιδευτικών του Καπετανάκειου», με στόχο «να απειλήσει και  να εκφοβίσει το μαθητικό και εκπαιδευτικό κίνημα».
Την επίθεση κατήγγειλε επίσης η Ένωση Συλλόγου Γονέων Μαθητών Δήμου Ηρακλείου, που αναφέρει:
“Καταγγέλλουμε τη θρασύδειλη επίθεση ομάδας κουκουλοφόρων φασιστοειδών σήμερα ενάντια στους μαθητές του Καπετανάκειου Γυμνασίου-Λυκείου! Ομάδα κουκουλοφόρων διαφόρων ηλικιών, κρατώντας κράνη και έχοντας και τα απαραίτητα “πολεμοφόδια” με ύβρεις και χειρονομίες επιτέθηκαν στους αμυνόμενους μαθητές ενώ κατέβασαν το αντιφασιστικό πανό που με απόφαση του 15μελούς Συμβουλίου των μαθητών του Λυκείου είχε αναρτηθεί έξω από το σχολείο.
Η επίθεσή τους όμως δεν έμεινε αναπάντητη! Δυναμικά και συντονισμένα σύσσωμη η σχολική κοινότητα απάντησε στην ενέδρα που στήθηκε έξω από το σχολείο!
Οι μαθητές σήμερα σε μια σειρά σχολείων του Δήμου Ηρακλείου, με πνεύμα ωριμότητας δεν επέτρεψαν στους εθνικιστές και στους φασίστες να διεισδύσουν στα σχολεία τους. Δεν άφησαν στο μίσος να μολύνει τις ψυχές τους. Έβαλαν μπροστά τις δικές τους ανάγκες, για τις οποίες από την αρχή της χρονιάς αγωνίζονται.
Οι μαθητές με δυναμισμό γύρισαν την πλάτη στην ενορχηστρωμένη δράση εξωσχολικών ατόμων που πρόσκεινται σε ακροδεξιά και νεοναζιστικά μορφώματα.
Απέναντι στην προσπάθεια της κυβέρνησης να εδραιώσει την συμφωνία των Πρεσπών, που μόνο στόχο έχει την  συμμετοχή στο ΝΑΤΟ και την Ε.Ε  της γειτονικής  χώρας,  αυτοί οι κύκλοι προσπαθούν να σπείρουν στους μαθητές  ακραίες λυτρωτικές και εθνικιστικές αντιλήψεις και διεκδικήσεις, αδιαφορώντας για τις συνέπειες που μπορεί να έχουν για τη χώρα και το λαό μας, αντί για την προώθηση των ιδεών για τη φιλία και την αλληλεγγύη μεταξύ των λαών, για τη συνεργασία για το κοινό συμφέρον.
Η ελπίδα βρίσκεται στην κοινή πάλη των λαών και της νεολαίας κόντρα σε πολεμοκάπηλους και εθνικιστές, σε κυβερνήσεις και εκμεταλλευτές. Αυτοί που βάζουν τους λαούς να σφάζονται, είναι οι ίδιοι που φέρανε τα σχολεία στην κατάσταση αυτή.
Οργανωμένα οι γονείς-μαθητές-εκπαιδευτικοί μαζί με τους υπόλοιπους εργαζόμενους θα συνεχίσουμε να παλεύουμε για τα σημαντικά προβλήματα της μαθητικής κοινότητας, όπως οι ελλείψεις δασκάλων και καθηγητών, τα διδακτικά κενά, οι υλικοτεχνικές υποδομές, η μεταφορά των μαθητών, η κατάργηση τμημάτων στα ΕΠΑΛ, η σχολική στέγη, κ.ά.
Και στο Καπετανάκειο και σε κάθε σχολείο θα είμαστε πάντα παρόντες, μαθητές και γονείς, και θα εξωστρακίζουμε κάθε ναζιστική ή φασιστική απειλή. Δεν θα επιτρέψουμε να περάσει ο φόβος, το μίσος των εθνικιστών και το διαίρει και βασίλευε της πολεμικής μηχανής του ΝΑΤΟ στα Βαλκάνια.
Καλούμε όλους τους μαζικούς φορείς να καταδικάσουν τη θρασύδειλη επίθεση των φασιστοειδών στο Καπετάκειο Γυμνάσιο-Λύκειο και να διατρανώσουμε:
Έξω οι φασίστες από τα σχολεια !
Όχι στη συμφωνία των Πρεσπών !
Έξω το ΝΑΤΟ από τα Βαλκάνια!”
Με πληροφορίες από neakriti.gr

Η γύμνια σε όλο της το μεγαλείο...

 



Αυτή στη φωτογραφία είναι η χτεσινή... «απεργιακή συγκέντρωση» του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης! Αυτό το μαύρο χάλι είναι η συγκέντρωση της... «πλειοψηφίας» του ΕΚΘ, των εργοδοτικών και κυβερνητικών συνδικαλιστών, που στο πρόσφατο συνέδριο του Εργατικού Κέντρου έφτασαν στο σημείο να καλέσουν μέσα στις εργασίες του το «συνδικαλιστικό» της Ασφάλειας, ενώ όταν ο ασφαλίτης πιάστηκε στα πράσα δεν βρήκαν ούτε μια λέξη καταδίκης έστω για τα μάτια του κόσμου.

Ιδια εικόνα και στην Αθήνα... «Τρεις και ο κούκος» στη συγκέντρωση της ΓΣΕΕ και του ΕΚΑ στην πλατεία Κλαυθμώνος. Δεν μαζεύτηκαν ούτε καν... τα Διοικητικά Συμβούλια από τις συνδικαλιστικές ηγεσίες που ελέγχουν οι εργατοπατέρες!


Αυτή είναι η απόλυτη γύμνια του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού, η οποία δεν κουκουλώνεται με τίποτα, όσο κι αν για ακόμα μια φορά διάφορα ΜΜΕ το προσπάθησαν, παρουσιάζοντας αυτά τα θλιβερά σκορποχώρια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη ως τις «συγκεντρώσεις των συνδικάτων»!

Η γύμνια των εργατοπατέρων αποτυπώνει ανάγλυφα και τον γενικότερο ρόλο τους ενάντια στην ενίσχυση της οργάνωσης και των αγώνων των εργαζομένων. Επιβεβαιώνεται ότι οι εργοδοτικοί και κυβερνητικοί συνδικαλιστές, αφού πρώτα έπαιξαν το παιχνίδι της «κολοκυθιάς» με τις ημερομηνίες, επιχειρώντας να βάλουν εμπόδια στη λήψη απόφασης για απεργία και στη δημιουργία ισχυρού απεργιακού μετώπου, στη συνέχεια, όταν αναγκάστηκαν να κηρύξουν πανεργατική απεργία, δεν κούνησαν ούτε το μικρό τους δαχτυλάκι για την επιτυχία της.

Οι εργάτες που παλεύουν, οι εργάτες που διεκδικούν, που κάνουν το βήμα και μπαίνουν στον αγώνα, τους γυρίζουν την πλάτη. Είναι αναγκαίο να δυναμώσει ακόμα πιο πολύ η πάλη για την ανασύνταξη του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος, για να αλλάξουν οι συσχετισμοί, ώστε τα συνδικάτα να γίνουν πραγματικά συνδικάτα των εργατών, που θα τα εμπιστεύονται οι εργάτες και θα τα φοβούνται οι εργοδότες.

 902.gr

Ταξική ... κοροϊδία




Ως το «απαύγασμα» της «ταξικής μεροληψίας» της υπέρ του λαού παρουσιάζει η κυβέρνηση τις τροπολογίες που κατέθεσε για τον ΕΝΦΙΑ και το λεγόμενο «κοινωνικό μέρισμα», όσο και τα «αντίμετρα» που περιλαμβάνονται στον προϋπολογισμό, επιβεβαιώνοντας ότι η πρόκληση δεν έχει όρια.
Μάλιστα, ο πρωθυπουργός και τα προπαγανδιστικά επιτελεία της κυβέρνησης είπαν να μην το τσιγκουνευτούν και ανακάλυψαν ότι οι ωφελούμενοι από τις εξαγγελίες τους είναι η μισή Ελλάδα! Δηλαδή, 5 εκατομμύρια Ελληνες!
Αν σκεφτεί κανείς ότι τα «πανηγύρια» αυτά τα έστηνε η κυβέρνηση την ώρα που απέρριπτε την τροπολογία του ΚΚΕ για πλήρη κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, μπορεί να καταλάβει ότι εδώ πια μιλάμε για νέο επίπεδο εξαπάτησης.
Η κυβέρνηση αθροίζει αυτούς που προσπαθεί να ξεγελάσει με λίγα ψίχουλα, με τους πραγματικά ωφελημένους από τις ρυθμίσεις της.
Ετσι, μαζί με τους «μικροϊδιοκτήτες ακινήτων», που θα συνεχίζουν να πληρώνουν κανονικά τον ΕΝΦΙΑ ...αλλά μειωμένο, τα νοικοκυριά που εκβιάζονται με έναν ακόμα νόμο και με την απειλή των πλειστηριασμών πάνω από τα κεφάλια τους να δώσουν και το τελευταίο ευρώ στις τράπεζες, αθροίζονται οι πραγματικά ωφελημένοι εργοδότες, που θα παίρνουν «ζεστό» επιδοτούμενο χρήμα για την ασφάλιση των - «ελαστικά» κατά τ' άλλα - νεοπροσλαμβανόμενων, κατά το πάγιο αίτημά τους.
Κι από κοντά βέβαια οι μέτοχοι επιχειρήσεων, για τους οποίους η κυβέρνηση μειώνει τη φορολογία μερισμάτων, και τα «νομικά πρόσωπα», οι επιχειρηματικοί όμιλοι, στους οποίους επίσης μειώνει παραπέρα τη φορολογία.
Ολοι «μαζί κι αντάμα», δηλαδή, για να δημιουργείται η αίσθηση ότι μπορούν τάχα να βγαίνουν άπαντες κερδισμένοι από την πολιτική της κυβέρνησης.
Ομως, η αλήθεια είναι ότι η πολιτική που υπηρετεί το κεφάλαιο, δεν έχει να δώσει στο λαό παρά μόνο διαχείριση της φτώχειας, ψίχουλα και «επιταγές χωρίς αντίκρισμα». Γι' αυτό η κυβέρνηση επιχειρεί να ρίξει κι άλλο τις προσδοκίες του λαού, να βάλει ακόμα πιο χαμηλά τον πήχη.
Γι' αυτό κόβει κάθε κουβέντα και παρουσιάζει ως «μαξιμαλισμό» την ανάκτηση των απωλειών που είχαν οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα τα χρόνια της κρίσης.
Παρουσιάζει ως «ταξική πολιτική» υπέρ του λαού τα μέτρα αναδιανομής της φτώχειας, καλώντας τον να βάλει πλάτη στην πολιτική στήριξης του κεφαλαίου, μήπως και στο τέλος κάθε χρόνου από το φαγοπότι των ομίλων περισσεύει κάποιο ψίχουλο.
Το δικό τους ρόλο στην προσπάθεια αυτή παίζουν και τα υπόλοιπα αστικά κόμματα, που της επιτίθενται με την πολύ «βολική κριτική» ότι τα ψίχουλα είναι «παροχολογία χωρίς όρια».
Ταυτόχρονα, τα κυβερνητικά στελέχη, προσπαθώντας να ενισχύσουν και τα κάλπικα προεκλογικά δίπολα, προειδοποιούν ότι οι «παροχές» αυτές δεν είναι τάχα «δεδομένες», αλλά εξαρτώνται απ' το αν θα συνεχίσει ο ΣΥΡΙΖΑ να κρατάει τις κυβερνητικές καρέκλες και μετά τις εκλογές του 2019.
Αν θα συνεχίσει ο ίδιος, δηλαδή, ή θα αναλάβει ο επόμενος να υλοποιήσει τις «δεσμεύσεις» για τα ματωμένα πλεονάσματα έως το 2060, το ξήλωμα του ασφαλιστικού συστήματος, της Υγείας - Πρόνοιας, την παραπέρα θωράκιση του αντεργατικού «οπλοστασίου» και μαζί τις «αναδιαρθρώσεις» που απαιτεί το κεφάλαιο, από τις φοροαπαλλαγές και το «ζεστό» χρήμα στους επιχειρηματικούς ομίλους έως τις ιδιωτικοποιήσεις και το κυνηγητό στα λαϊκά σπίτια για να κλείσει το κενό των «κόκκινων» δανείων των τραπεζών.
Αυτές είναι οι «ράγες» πάνω στις οποίες κινούνται όλοι μαζί, σημερινοί και επίδοξοι κυβερνητικοί διαχειριστές του σάπιου συστήματος. Οσο για τις εργατικές - λαϊκές ανάγκες, η ικανοποίησή τους είναι υπόθεση των ίδιων των εργαζομένων και μπορούν να την πετύχουν μόνο σε σύγκρουση με το κεφάλαιο και τις κυβερνήσεις του.

Σύγχρονος μηχανισμός καταστολής και χαφιεδισμού με στόχο το λαϊκό κίνημα

Αποσπάσματα από την τοποθέτηση του Γιάννη Γκιόκα, ειδικού αγορητή του ΚΚΕ, στη συζήτηση που έγινε την περασμένη βδομάδα στην αρμόδια Ε...

TOP READ