Αν, ο μη γένοιτο, κερδίσει η ΝΔ θα είναι άλλο ένα τεράστιο λάθος του ΚΚΕ (…) Πολλές φορές το έχει κάνει το λάθος το ΚΚΕ και η αριστερά (…)». Την αμίμητη αυτή ατάκα εκστόμισε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος στη Βουλή, ξεπατικώνοντας τις πιο χυδαίες «παραδόσεις» του ΠΑΣΟΚικού αυριανισμού, ότι όποιος δεν είναι μαζί τους είναι με τη «δεξιά». Καλώντας μάλιστα …τους ψηφοφόρους του ΚΚΕ να το πιέσουν να αλλάξει γραμμή ή να μην το ψηφίσουν! Μέσα στο μυαλό του Τσακαλώτου δύσκολα μπαίνει κανείς, αλλά αν επεκτείνουμε τη «λογική» του, το ΚΚΕ είτε δεν πρέπει να κατέβει στις εκλογές είτε πρέπει να δώσει «γραμμή» στήριξης στον ΣΥΡΙΖΑ, ώστε να συνεχίσει η σημερινή και όχι η επόμενη κυβέρνηση να υλοποιεί τις αντιλαϊκές δεσμεύσεις… Τέτοια έχουν πει κι άλλοι, πιο «αλεπουδιάρηδες» από τον Τσακαλώτο και φάγανε τα μούτρα τους.
Ομως, σήμερα ποιοι τολμούν να τα λένε; Μια κυβέρνηση που με την πολιτική της έγινε το καλύτερο πλυντήριο και για τη ΝΔ και για το ΠΑΣΟΚ. Ο ΣΥΡΙΖΑ, που διέσυρε τις έννοιες της προόδου και της αριστεράς, δικαίωσε όλα τα μνημονιακά μέτρα των προηγούμενων κυβερνήσεων, παίρνοντας τα εύσημα των «θεσμών», της ΕΕ και του ΔΝΤ, αλλά και του «διαβολικά καλού» Τραμπ. Ο ΣΥΡΙΖΑ που μαζί με ΝΔ – ΠΑΣΟΚ και τους υπόλοιπους ψήφισε ένα ακόμα μνημόνιο και εκατοντάδες αντιλαϊκούς νόμους. Το κόμμα που συγκυβέρνησε 4 χρόνια με τους ακροδεξιούς ΑΝΕΛ και ξαναέβαλε στο σβέρκο του λαού υπουργούς στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ που είχαν καταδικαστεί στη λαϊκή συνείδηση αφού φόρτωσαν στους εργαζόμενους όλη τη βαρβαρότητα της τελευταίας δεκαετίας. Οι άνθρωποι που από το 2015 – από τότε ακόμα που τα ίδια έλεγαν για τις «ιστορικές ευθύνες» του ΚΚΕ που δεν έβαζε πλάτη στα βρώμικα σχέδιά τους και προειδοποιούσε το λαό για το τι έρχεται κρατώντας, όπως αποδείχτηκε, ζωντανή την ελπίδα – συζητούσαν στο παρασκήνιο για συγκυβέρνηση με τη ΝΔ και που προχτές ο πρωθυπουργός τους άφηνε ξανά ανοιχτό το ενδεχόμενο. Εκείνοι που στις πρόσφατες τοπικές εκλογές λύσσαξαν μαζί με τη «δεξιά» για να μην επανεκλεγούν κομμουνιστές δήμαρχοι, ώστε να διευκολυνθεί το έργο της όποιας επόμενης κυβέρνησης.
Και τώρα οι ΣΥΡΙΖΑίοι ζητάνε τα ρέστα από το ΚΚΕ. Συμπέρασμα για τις ερχόμενες εκλογές: Οχι μόνο οι εργαζόμενοι, όσοι αυτοαποκαλούνται αριστεροί και προοδευτικοί δεν πρέπει να τους κάνουν τη χάρη αλλά να τους γυρίσουν την πλάτη ακόμα πιο μαζικά και αποφασιστικά ενισχύοντας το ΚΚΕ. Για να πάρει ανάσα ο λαός από τους χαλίφηδες που εναλλάσσονται, που τον εκβιάζουν, τον κοροϊδεύουν και τελικά τον τσακίζουν. ΚΚΕ, η μόνη απάντηση για να μαζευτούν!
Πηγή: Ριζοσπάστης/ Δ. Π.