15 Μαρ 2021

Νέα Σμύρνη: Άγριος ξυλοδαρμός και σεξουαλική κακοποίηση 18χρονης από αστυνομικούς

 

                


Η 18χρονη ξυλοκοπήθηκε άγρια από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΡΑΣΗ και άνδρες των ΜΑΤ, ενώ υπέστη σωματική και λεκτική σεξουαλική παρενόχληση κατά τη σύλληψή της. Η δικηγόρος της μιλά στο NEWS 24/7 για την κατάσταση της νεαρής.

Μια άκρως σοβαρή καταγγελία ήρθε στο φως της δημοσιότητας σχετικά με τη βίαιη σύλληψη 18χρονης από τις αστυνομικές δυνάμεις της ομάδας ΔΡΑΣΗ το βράδυ της Τρίτης, 9 Μαρτίου στη Νέα Σμύρνη, στη διάρκεια της συγκέντρωσης κατά της αστυνομικής αυθαιρεσίας, όταν η ίδια διαμαρτυρήθηκε για την κακοποίηση ατόμου από τους αστυνομικούς.

Σύμφωνα με την καταγγελία, η 18χρονη ξυλοκοπήθηκε άγρια από τους αστυνομικούς, ενώ υπέστη σωματική και λεκτική σεξουαλική κακοποίηση κατά τη σύλληψή της από τους αστυνομικούς. Συγκεκριμένα, -σύμφωνα με την καταγγελία- ένας εκ των αστυνομικών της ομάδας ΔΡΑΣΗ απείλησε πως θα τη βιάσει, λέγοντάς της “εσύ θα γ…θείς, να το θυμάσαι”, ενώ ένας άλλος της έπιασε τα οπίσθια και της είπε “πάμε στο στενό να σε γ…σω”.

Άδωνις Γεωργιάδης όπως Γκέμπελς...

 


 Μπούρδες, ψέματα, αθλιότητες και βρωμιές Μπουμπούκου...

Ο υπουργός Αναπτύξεως κι Επενδύσεων της κυβερνήσεως Μητσοτάκη, Άδωνις Γεωργιάδης, σε πολιτική υστερία δήλωσε αρχικά: 

«Ας πούμε ότι λες ότι θα χρησιμοποιήσω τις δυνάμεις καταστολής, τη νόμιμη διαδικασία για να εμποδίσεις την διαδήλωση. Τις δυνάμεις των ΜΑΤ δηλαδή. Όταν τα ΜΑΤ θα έρθουν σώμα με σώμα με τους διαδηλωτές θα επιβαρύνουν την μετάδοση του ιού; Εδώ, είμαστε εγκλωβισμένοι σε έναν ανήθικο εκβιασμό της ΑριστεράςΞέρουν ότι δεν μπορούμε να τους σταματήσουμε διότι αυτό θα επιβαρύνει το ιό. Ξέρουν ότι η έκρηξη των κρουσμάτων θα φέρει περαιτέρω καραντίνα, κι άρα περαιτέρω δυσαρέσκεια στα μαγαζιά, περαιτέρω δυσαρέσκεια στον κόσμο που είναι σπίτι και ούτω καθεξής»

Μέχρι εδώ η υπουργάρα του κυρίου Μητσοτάκη απλά λέει μπούρδες και ψέματα. Η ίδια κυβέρνηση έχει βγάλει έξω την

αστυνομία και καταγράφονται δεκάδες περιστατικά βίας σε διαδηλωτές, αυτός υποστηρίζει ότι τα ΜΑΤ… δεν χτυπάνε για να μην γίνει μετάδοση του ιού! 

Ο υπουργός Αναπτύξεως, όμως, δεν σταματά εδώ και ισχυρίζεται: 

«Το κάνουν επί σκοπώ για να διαδώσουν τον ιό, το κάνουν με δόλο. Για να διαδώσουν τον ιό. Για να κρατήσουν την Ελλάδα δεμένη στην καραντίνα. Και μετά να βγαίνουν και να κατηγορούν την κυβέρνηση για την καραντίνα. Δεν το καταλάβατε ακόμα;(…) Ένα μικρό κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας, της Αριστεράς, και της άκρας Αριστεράς, αποφάσισε να αποσχιστεί από την εθνική προσπάθεια, και να εκβιάσει το υπόλοιπο σώμα της ελληνικής κοινωνίας(…) Είναι απολύτως προφανές ότι έχουν πέσει οι μάσκες τους. Είναι κανονικοί εκβιαστές. Χρησιμοποιούν τον κορωνοϊό ως όπλο για να καταστρέψουν την Ελλάδα, για να επιβάλουν τη γνώμη τους».

Λογικό είναι ο επιφανής εκπρόσωπος της κυβερνήσεως μετά τις μπούρδες και τα ψέματα να συνεχίσει με αθλιότητες και βρωμιές

Την ίδια στιγμή που η χώρα βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, με νεκρούς, με χιλιάδες κρούσματα καθημερινά, με τις ΜΕΘ και συνολικά τα νοσοκομεία να μην μπορούν να ανταποκριθούν με ευθύνη της κυβέρνησης, αυτοί άρχισαν πάλι το παραμύθι της διασποράς του κορωνοϊού από τις διαδηλώσεις. 

Αν ντρέπονται; Όχι, το έχουμε ξαναπεί δεν ντρέπονται, αφού είναι οι ίδιοι που ενώ δεν κάνουν μόνιμες προσλήψεις στα νοσοκομεία, δεν ενισχύουν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, δεν εντείνουν τους ελέγχους στους χώρους εργασίας, χαρίζουν εκατομμύρια ευρώ σε κλινικάρχες και καναλάρχες,βγαίνουν στα κανάλια και ρίχνουν την ευθύνη της διάδοσης του κορωνοϊού στις διαδηλώσεις. 

Πάνε να πετάξουν από πάνω τους ευθύνη με τον πιο χυδαίο τρόπο: Ασκούν εγκληματική πολιτική στην πανδημία και στρέφονται κατά του «εχθρού λαού» που αντιδρά στις άθλιες επιλογές τους. 

Και είναι τόσο τιποτένιοι που το κάνουν ενώ γνωρίζουν πως το τελευταίο διάστημα έχουν εντείνει την αστυνομοκρατία παντού και επιδιώκουν να επιβάλλουν ως κανονικό ένα αυταρχικό καθεστώς. Το μόνο που θέλουν να φαίνεται «κανονικό» είναι να υπακούει ο λαός σε κάθε μέτρο που αποφασίζουν κι όποιος έχει αντίρρηση να του κολλάνε τη ρετσινιά πως μεταδίδει τον κορωνοϊό. Κι ας ξέρουν ότι οι διαδηλωτές εφαρμόζουν μέτρα προστασίας πολύ καλύτερα από την ίδια την κυβέρνηση που όποτε γουστάρει περιοδεύει «ανέμελα». 

Και κάνουν και κάτι ακόμα, το οποίο συγκρούεται με την ίδια την πραγματικότητα αλλά αφού τους βολεύει το συνεχίζουν: Στο πλαίσιο του δικομματικού πινγκ – πονγκ με τον ΣΥΡΙΖΑ θέλουν να εμφανίζουν το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σαν οργανωτή και υποκινητή των διαδηλώσεων. «Όσο οι διαδηλώσεις είναι στους δρόμους οι επαγγελματίες δεν θα ανοίξουν τα μαγαζιά τους. Ο Τσίπρας έχει αποφασίσει να καταστρέψει την Ελλάδα για να αποκομίσει ο ίδιος δήθεν πολιτικά οφέλη», είπε ο υπουργός, μεταξύ άλλων. Η αλήθεια είναι ότι πολύ θα ήθελε ο ΣΥΡΙΖΑ να έχει σχέση με τις διαδηλώσεις. Ακόμα και οι ίδιοι στον ΣΥΡΙΖΑ, όμως, παραδέχονται ότι η πολιτική επιρροή και η οργανωτική τους δυνατότητα σε σχέση με τις κινητοποιήσεις είναι… δυσανάλογη. Ο οποιοσδήποτε, βέβαια, έχει στοιχειώδη εικόνα των λαϊκών αντιδράσεων αντιλαμβάνεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να «καπελώσει» τις αντιδράσεις αλλά δεν του βγαίνει, επειδή οι διαδηλωτές γνωρίζουν πολύ τις πολιτικές του ευθύνες και όταν ήταν κυβέρνηση και κατά τη διάρκεια της πανδημίας. 

Η πολιτική υστερία του υπουργού Αναπτύξεως και σε ήχο: 





Διαβάστε επίσης: «Τελειώσανε! Πάμε! Θα τους σκοτώσουμε!»

ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ 

Βία είναι, αλλά

 


Φωτο αρχείου 
Φωτο αρχείου
Πηγή: Eurokinissi

*Της Στέλλας Αγγελόγλου

«Βία. Το θέμα των ημερών. Πολλά έχουν γραφεί και μπορούν ακόμα να περιγραφούν. Τη βιώνουμε καθημερινά σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής μας, με συνεχώς αυξανόμενη ένταση, αφού είναι το κυρίαρχο μέσο με το οποίο επιβάλλεται πλέον το δίκιο του ισχυρού μέσω του κρατικού μηχανισμού που ελέγχει.

  • Βία είναι το 2021 να μη φτάνει η παροχή οξυγόνου στα νοσοκομεία για να καλύψει τις ανάγκες των ασθενών. Πόσο πιο γλαφυρό το capitalism means I can’t breath;

  • Βία είναι η παροχή Υγείας στα δημόσια νοσοκομεία να έχει φτάσει στο σημείο να είναι ένα ράντζο και μία μπουκάλα οξυγόνου στο διάδρομο, σε covid και μη ασθενείς, ενώ στη διπλανή γειτονιά υπάρχουν ιδιωτικά νοσοκομεία-ξενοδοχεία με πολυδιαφημιζόμενες υπερσύγχρονες μονάδες που αξιοποιούνται για αφαίρεση … σπίλων.

  • Βία είναι τα ιδιωτικά νοσοκομεία που ακριβοπληρώνονται για να νοσηλεύουν ασθενείς που … δε χωράνε πλέον στα δημόσια νοσοκομεία μίας νόσου, να αποσπούν ειδικευόμενους από νοσοκομεία που πραγματικά στενάζουν.

  • Βία είναι να βγαίνεις βόλτα με την οικογένειά σου στα χιλιόμετρα που σου επιτρέπονται και να τρως αναίτια ξύλο από τις ομάδες καταστολής. Επειδή πίσω από το "έτσι γουστάρω" του ΜΑΤατζή κρύβεται μία πολιτική εκφοβισμού και τρομοκρατίας που στόχο έχει να μετατρέψει κάθε σκεπτόμενο μυαλό σε τυφλό πειθήνιο της πολιτικής του κέρδους.

  • Βία είναι να κάνει η αστυνομία face control στα πανεπιστήμια με παρουσία περισσότερων αστυνομικών μέσα στις σχολές από ότι καθηγητών και φοιτητών.

  • Βία είναι να σε ξεγυμνώνουν και να σε σέρνουν στο πεζοδρόμιο επειδή ζητάς να ανοίξει η σχολή σου.

  • Βία είναι να μην έχεις δουλειά.

  • Βία είναι να μην έχεις για μέρες ολόκληρες νερό και ρεύμα σε περιοχές λίγα χιλιόμετρα έξω από την Αθήνα λόγω μίας χιονόπτωσης.

  • Βία είναι πολλά ακόμα, τα οποία συνοψίζονται στο ότι βία είναι να έχει μεγαλύτερη αξία το κέρδος των λίγων, σε σχέση με τις ανάγκες και τη ζωή όσων το παράγουν.

Ο καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του με βάση δικά του παραδείγματα. Οι εκάστοτε κυβερνήσεις έχουν δείξει δείγματα γραφής σχετικά με την πολιτική που ακολουθούν, με τους νόμους που ψηφίζουν, με το τι ιεραρχούν. Η μία σε αγαστή συνεργασία με την επόμενη καθώς αλληλοσυμπληρώνονται σαν την άλλη όψη του ίδιου νομίσματος. Ο ΣΥΡΙΖΑ φέρνει αύρες, ψηφίζει μνημόνια με το ροζ συννεφάκι του αριστερού και την ηττοπάθεια του "θα λογαριαστούμε μετά" και η ΝΔ συμπληρώνει το πλαίσιο με την ωμή βία και καταστολή, την απαγόρευση δημοκρατικών δικαιωμάτων με πρόσχημα την ομαλότητα και την πανδημία. Και οι δύο νομοθετούν για την προστασία των μεγάλων επιχειρήσεων και τη διατήρηση των κερδών τους και εις βάρος της ζωής μας, ξεζουμίζοντας ό,τι έχει απομείνει από τα κερδισμένα με αγώνες δικαιώματά μας. Μία λέξη μπορεί να περιγράψει την πολιτική και των δύο εγκληματική.

Το ερώτημα που μένει και έρχεται στη μεριά μας, στη μεριά των εργαζόμενων, συνολικά του λαού είναι για πόσο ακόμα θα τους αφήνουμε; Για πόσο θα σιωπάμε στους νεκρούς μας, για πόσο θα δεχόμαστε σαν κάτι αναμενόμενο την καταστολή, για πόσο θα ανεχόμαστε την εξαθλίωση και την ταπείνωση της αξιοπρέπειας για να θησαυρίζουν οι δυνάστες μας;

Ο καθένας έχει κάνει τις επιλογές του και με βάση αυτές θα πορευτεί. Φαίνεται όμως, πως όταν χτίζουμε μία ανθρώπινη αλυσίδα γύρω από τη διεκδίκηση όσων μας ανήκουν και δημιουργούμε ένα πλαίσιο κοινωνικής αλληλεγγύης μπορούμε να γίνουμε ανίκητοι. Ας μη μείνουν οι κινητοποιήσεις των τελευταίων ημερών στη μνήμη μας ως φλόγες αντίστασης στο έγκλημα και την εξαθλίωση. Μπορούμε να τις μετατρέψουμε σε σπίθες αλλαγής, ξεριζώματος της σαπίλας, για να χτίσουμε τον κόσμο των αναγκών μας. Στο χέρι μας είναι άλλωστε. Ξεκινάμε;».

* Η Στ. Αγγελόγλου είναι γιατρός νευρολόγος στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας «Ο Αγ. Παντελεήμων».

902gr

Σκοτώνουν και λογαριασμό δε δίνουν

 


Τη Παρασκευή 12 Μαρτίου, έξω από τη Bουλή, ένας μοτοσiκλετιστής παρασύρθηκε από υπηρεσιακό-μπατσικό αυτοκίνητο που έβγαινε από τη Bουλή. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο σε κρίσιμη κατάσταση (πληροφορίες αναφέρουν ότι το παιδί είναι εγκεφαλικά νεκρό).

Τις πρώτες ώρες του συμβάντος, η είδηση παρουσιάστηκε από τα περισσότερα μέσα ως ένα τυπικό τροχαίο ατύχημα που απλά συνέβη μπροστά στη Βουλή και εμπλεκόταν ένα υπηρεσιακό όχημα. Τις επόμενες ώρες, όμως, βίντεο που βγήκε στη δημοσιότητα δείχνει έναν αυτόπτη μάρτυρα, επίσης μοτοσικλετιστή, ταχυμεταφορέα, ο οποίος σταματάει με το μηχανάκι του και διαμαρτυρόμενος στους τροχαίους λέει ότι «το παιδί ήταν με πράσινο και το τσακίσατε». Τότε ο υπεύθυνος τροχόμπατσος που βρισκόταν στο σημείο τού λέει να κάνει στην άκρη, δίνοντας εντολή σε έναν αλλο τροχαίο να τον γράψει: «Γράψ’ τον, να μη λέει χαζομάρες». Και απευθυνόμενος στον μάρτυρα: «Εσύ τι είσαι, ο δικηγόρος του διαβόλου; Ασε το παιδί, εσύ φοράς το κράνος σου; Αντε τώρα σήκω φύγε από δω, εξαφανίσου»! Μιλάμε, δηλαδή, για εκδίωξη αυτόπτη μάρτυρα σοβαρού τροχαίου ατυχήματος, που είχε τελικά ως αποτέλεσμα το βαρύτατο τραυματισμό ενός νέου, εικοσιατριάχρονου ανθρώπου.

Την επόμενη μέρα (Σάββατο), άρχισαν να «βουΐζουν» τα social media και αποκαλύφθηκε ότι το υπηρεσιακό αυτοκίνητο που βγήκε από τη Βουλή ήταν της φρουράς της Ντόρας Μπακογιάννη. Η συγκεκριμένη «λεπτομέρεια» μέχρι το μεσημέρι της Κυριακής είχε θαφτεί από όλα τα Μέσα και μόνο το μεσημέρι και μετά από το θόρυβο που είχε δημιουργηθεί, η Μπακογιάννη αναγκάστηκε να δηλώσει μέσω του επίσημου λογαριασμού της στο fb:
«Την Παρα-σκευή το μεσημέρι, την ώρα που βρι-σκόμουν στη Βουλή παρα-κολουθώντας την “ώρα του πρωθυπουργού“ υπηρεσιακό όχημα της ασφάλειάς μου ενεπλάκη σε τροχαίο δυστύχημα με αποτέλεσμα τον βαρύτατο τραυματισμό ενός νέου παιδιού 23 ετών, του Ιάσωνα. Είμαι βαθύτατα συντετριμμένη. Οι σκέψεις μου και οι προσευχές μου είναι με την οικογένεια του άτυχου νέου. Επικοινώνησα μαζί τους για να τους εκφράσω την συμπαράστασή μου και να τους διαβεβαιώσω ότι η υπόθεση θα ερευνηθεί σε βάθος και οι ευθύνες θα αποδοθούν».

Την ίδια στιγμή εξέδωσαν δελτίο Τύπου για το συμβάν και οι μπάτσοι, επίσης με δύο μέρες καθυστέρηση. Ούτε συνεννοημένοι να ήταν….

Ας πάμε στην ουσία του πράγματος τώρα. Το ότι οι μπάτσοι, ειδικά οι συνοδείες των διάφορων υπουργών και βουλευτών, οδηγούν άκρως επικίνδυνα είναι γνωστό. Δεν είναι η πρώτη φορά που προκαλείται ατύχημα από την οδηγική τους συμπεριφορά. Μάλιστα, αν τολμήσει κάποιος να τους ζητήσει το λόγο, τρώει και ξύλο. Γνωστό είναι αυτό που έγινε με τον αρχισύμβουλο και ανιψιό του Μητσοτάκη στη Μιχαλακοπούλου, στις 27 Απρίλη του 2020, όταν η συνοδεία του παραλίγο να σκοτώσει έναν μοτοσικλετιστή και όταν αυτός διαμαρτυρήθηκε, τον «πλάκωσαν» κιόλας οι μπάτσοι-μπράβοι του κυβερνητικού στελέχους, ενώ η μπατσαρία και ο Χρυσοχοΐδης παρουσίασαν το γεγονός σαν τάχα να έγινε αστυνομικός έλεγχος και το θύμα αντιστάθηκε!

Επίσης, η προσπάθεια διάφορων συριζοτρόλ να «φορτώσουν» στη Μπακογιάννη το θανατηφόρο τροχαίο, γεμίζοντας τα social media με hashtag όπως #nddolofonoi κ.ά., είναι τουλάχιστον αποπροσανατολιστική έως και χυδαία. Θα μπορούσε αντί για τη φρουρά της Μπακογιάννη να είναι η φρουρά του Τσίπρα ή της Γεννηματά. Δεν νομίζουμε ότι οδηγούν με μεγαλύτερο σεβασμό οι άλλοι μπάτσοι.

Η είδηση και αυτό που πρέπει να μας εξοργίζει είναι ότι συμβαίνει ένα σοβαρό τροχαίο ατύχημα στον κεντρικότερο δρόμο της πρωτεύουσας και ο υπεύθυνος της Τροχαίας τραμπουκίζει και διώχνει από το σημείο αυτόπτη μάρτυρα! Δε θα το έκανε αν το ατύχημα γινόταν κάπου αλλού και αν ο οδηγός του αυτοκινήτου δεν ήταν μπάτσος. Ξέρουμε, επίσης, ότι τα αυτοκίνητα από τη Βουλή συνήθως βγαίνουν μετά από σήμα του υπεύθυνου τροχαίου που βρίσκεται στο σημείο. Είναι πολύ πιθανόν, λοιπόν, ο ευέξαπτος τροχαίος που διώχνει με απειλές τον αυτόπτη μάρτυρα να φέρει επίσης ευθύνη για το ατύχημα (ή κάποιος συνάδελφός του). Το συγκεκριμένο σημείο βιντεοσκοπείται από χίλιες μεριές, συνεπώς η Τροχαία είναι υποχρεωμένη να δώσει στη δημοσιότητα τα βίντεο για να φανεί πώς ακριβώς έχει προκληθεί το ατύχημα.

Οσο για τη Μπακογιάννη, αρκεί να της χρεώσουμε την κατά δύο μέρες καθυστέρηση να παραδεχτεί ότι η φρουρά της ενεπλάκη σε σοβαρό (ενδεχομένως θανατηφόρο) τροχαίο. Τα δάκρυά της ήταν κροκοδείλια. Η υποκρισία ξέχειλη. Μίλησε μόνο όταν είδε ότι τα κρατικά όργανα δεν κατάφεραν να κρύψουν το συμβάν από τη δημοσιότητα. Κι αυτό αρκεί για να τη χαρακτηρίσει.

Παρακάτω το βίντεο με τον τραμπουκισμό του αυτόπτη μάρτυρα από τον τροχόμπατσο:

 

Πηγή: Κόντρα

TOP READ