7 Φεβ 2014

Δημήτρη μου, Δημήτρη μου, τι σου μελλε να πάθεις...

 Δημήτρη μου, Δημήτρη μου, τι σου μελλε να πάθεις...

Τώρα, σε νέα τιμή 0.20 για καύσιμο στις σόμπες...
Το βράδυ της Πέμπτης ο Θ. Καρυπίδης δήλωσε πως «συνεχίζει τον αγώνα του» και κάλεσε σε συστράτευση όλους τους πολίτες «ανεξαρτήτως πολιτικών χρωμάτων», ανακοινώνοντας ουσιαστικά την αυτονόμησή του από τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ οι διαβουλεύσεις στα όργανα του κόμματος για την υπόθεση της υποψηφιότητάς του ήταν σε εξέλιξη. Σύμφωνα με πληροφορίες ο Θ. Καρυπίδης έχει εξασφαλίσει ήδη την υποστήριξη των Ανεξάρτητων Ελλήνων. Νωρίτερα, κατά της απόσυρσης της υποψηφιότητας του Θ. Καρυπίδη είχε ταχθεί η πλειοψηφία των μελών του περιφερειακού οργάνου του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Μακεδονίας, ωστόσο ο Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής Δ. Βίτσας που ταξίδεψε στην Κοζάνη για να συμμετάσχει στη σύσκεψη του Περιφερειακού Συμβουλίου ανακοίνωσε ότι το ζήτημα «υπερβαίνει την Δυτική Μακεδονία» και ανακοίνωσε πως η τελική απόφαση θα ληφθεί από τα κέντρικά όργανα του ΣΥΡΙΖΑ.

«Το θέμα θα απασχολήσει τα όργανα την Παρασκευή και θα ληφθεί απόφαση όπως πάντα συλλογικά. Ξέρω τις τοποθετήσεις συντρόφων και στελεχών στα ΜΜΕ αλλά εγώ ως γραμματέας θα πρέπει να μεταφέρω αυτήν την εμπειρία και να καταλήξουμε σε κάτι που θα είναι θετικό για τον ΣΥΡΙΖΑ και για την προσπάθεια ανατροπής της κυβέρνησης, αλλά και για την Δυτική Μακεδονία», δήλωσε ο Δ. Βίτσας. Σχολιάζοντας την αυτονόμηση του Θ. Καρυπίδη, που μέχρι εκείνη την ώρα ήταν σε επίπεδο πληροφοριών, ο Δ. Βίτσας ανέφερε πως στην τελική απόφαση «θα μετρήσει και αυτό». Σε σημερινές του δηλώσεις και μετά την ανακοίνωση Καρυπίδη επισήμανε ότι είναι δικαίωμά του να συνεχίσει.

Από την πλευρά του ο γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ Κοζάνης, Γιώργος Χιωτίδης, σημείωσε πως ακούστηκαν διαφορετικές απόψεις, οι οποίες «φυσικά και θα ληφθούν υπόψη». Όπως είπε στο τέλος έγινε και μια τυπική ψηφοφορία και το αποτέλεσμα ήταν εννέα στελέχη να ταχθούν υπέρ της υποψηφιότητας Καρυπίδη και τρία κατά. Όταν ρωτήθηκε για το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας ο Δ. Βίτσας δεν θέλησε να σχολιάσει το αποτέλεσμα. Πηγές της Κουμουνδούρου, που επικαλείται το Βήμα, κάνουν λόγο για «άτυπη ψηφοφορία» που δεν αναμένεται να επηρεάσει την απόφαση της Πολιτικής Γραμματείας.

[...]

Νωρίτερα, μετά την Αμερικανοεβραϊκή Επιτροπή, και το Παγκόσμιο Εβραϊκό Συνέδριο, ζήτησε από τον ΣΥΡΙΖΑ να αποσύρει την υποψηφιότητα του Θ. Καρυπίδη από τη Δ. Μακεδονία λόγω των αντισημιτικών δηλώσεών του. «Οι αντισημιτικές θεωρίες συνομωσίας του Θ. Καρυπίδη δεν πρέπει να έχουν θέση στη δημόσια ζωή της αρχαιότερης δημοκρατίας στον κόσμο. Ενώνουμε την φωνή μας με τις ελληνο-εβραϊκές κοινότητες και ζητούμε να διαγραφεί ο Καρυπίδης από τους καταλόγους των υποψηφίων και από το κόμμα. Δυστυχώς, τα αντισημιτικά ξεσπάσματα δεν είναι προνόμιο μόνον των ακροδεξιών κομμάτων», ανέφερε ο πρόεδρος του Παγκόσμιου Εβραϊκού Συνεδρίου, Ρόναλντ Λόντερ.

Κώστας Πλεύρης: «Συγχαρητήρια στον κ. Καρυπίδη»

Συγχαρητήρια στον υποψήφιο περιφερειάρχη του ΣΥΡΙΖΑ στη Δυτική Μακεδονία, Θεόδωρο Καρυπίδη, δίνει ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΛΑΟΣ Κώστας Πλεύρης, επειδή, όπως λέει, «έχει το θάρρος να λέει τη γνώμη του χωρίς να φοβάται».

Με δήλωσή του στο zoomnews.gr ο Κώστας Πλεύρης αναφέρει τα εξής:

«Μου κάνει εντύπωση ότι επεμβαίνουν στα εσωτερικά της χώρας και των ελληνικών κομμάτων κάποιοι ξένοι οργανισμοί. Είναι παράλογο να επιτρέπονται όλα τα “αντί” (αντιαμερικανισμός, αντιγερμανισμός, αντιρωσσισμός, κ.α.) αλλά να μην επιτρέπεται ειδικά ο αντιεβραϊσμός. Εναντίον όλων μπορείς να μιλήσεις ελεύθερα, αλλά όχι εναντίον των Εβραίων. Συγχαρητήρια στον κ. Καρυπίδη που έχει το θάρρος να λέει τη γνώμη του χωρίς να φοβάται».

Η στήριξη του Κώστα Πλεύρη στον υποψήφιο του ΣΥΡΙΖΑ στην Δυτική Μακεδονία έρχεται να προστεθεί σε αυτή της Ραχήλ Μακρή των ΑΝΕΛ, η οποία δήλωσε χθες:

«Ο κ. Καρυπίδης έχει ζητήσει τη στήριξη των Ανεξαρτήτων Ελλήνων και έχει μιλήσει μάλιστα με τον πρόεδρό μας. Εμείς θέλουμε να στηρίξουμε ανθρώπους που είναι αποδεκτοί στις κοινωνίες, ανθρώπους έντιμους, καθαρούς, που θα έχουν τη διάθεση να δουλέψουν για τον τόπο μας, πέρα και πάνω από κόμματα. Θεωρώ ότι θα υπάρχει θετική εξέλιξη των Ανεξάρτητων Ελλήνων για τη στήριξη στον κ. Καρυπίδη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ