16 Μαρ 2012

Ποιά ΥΕΝΕΔ, εδώ έχουμε ΝΕΤ ...


Ποιά ΥΕΝΕΔ, εδώ έχουμε ΝΕΤ ...


Η προεκλογική περίοδος ξεκίνησε και οι πολιτικές εκπομπές των ιδιωτικών αστικών ΜΜΕ όπως και των κρατικών εξάλλου, άρχισαν να διεκπεραιώνουν τον σκοπό της ύπαρξής τους. Παραπλάνηση, εκφοβισμός και διλήμματα χωρίς ουσία και νόημα. Πάνω απ'ολα η προστασία του κεφαλαιοκρατικού συστήματος, της αστική κυριαρχίας και των θεσμών τους.

Χθες το βράδυ, σειρά είχε η κρατική τηλεόραση μέσα απο το σήμα της ΝΕΤ και συγκεκριμένα η εκπομπή Πέμπτη βράδυ x2 με τον Γιάννη Πολίτη και την Πηνελόπη Γαβρά. Καλεσμένοι ήταν ο Πέτρος Ευθυμίου του ΠΑΣΟΚ, ο Κώστας Τασούλας της ΝΔ, ο Μάκης Παπαδόπουλος του ΚΚΕ (για πρώτη φορά σε αυτήν την εκπομπή έβλεπα εκπρόσωπο του ΚΚΕ), ο Δημήτρης Μαύρος της MRB και στην απέναντι εξέδρα σε στύλ ανακριτών, ο δεξιός δημοσιογράφος Αντώνης Δελατόλας απο το Ποντίκι, η δημοσιογράφος Μαριάννα Πυργιώτη (μέλος της ΝΔ), ενώ υπήρχαν και διάφοροι "τυχαίοι" πολίτες και επαγγελματίες, όπως ο επιχειρηματίας Μενέλαος Κουλούρης, ο οποίος είναι μέλος του ΠΑΣΟΚ και μάλιστα γραμματέας των ΕΒΕ ...


Στόχος της εκπομπής είναι να καλυφθεί ο τηλεοπτικός χρόνος, όσο γίνεται δυνατόν περισσότερο, απο τις φωνές που οδηγούν στον μονόδρομο της κυρίαρχης αστικής ιδεολογίας. Να αντιμετωπιστεί δηλαδή, η φωνή του κομμουνιστή στο πάνελ, ο μόνος που θα μιλήσει πολιτικά, οικονομικά και κοινωνικά, απο μια "δημοκρατική" συστημική, πολλαπλή μονοφωνία.

Καταγράφοντας τον τηλεοπτικό χρόνο που δόθηκε στους εκπροσώπους των κομμάτων και στους τυχαίους μας πολίτες, έχουμε το εξής αποτέλεσμα (το δείγμα αναφέρεται στο δεύτερο μισό της εκπομπής).

Πέτρος Ευθυμίου (00:15 - 00:32) 17 λεπτά ασταμάτητης αερολογίας περι ευθύνης απέναντι στην πατρίδα, περι αναγκαίων μέτρων, περι ενός νέου κεντροαριστερού ΠΑΣΟΚ που θα αναγεννηθεί μέσα από τις στάχτες των μνημονίων, περι ενός ΠΑΣΟΚ που έκανε και λάθη, που δεν τόλμησε νωρίτερα .... μπλα μπλα μπλα ... Η μόνη διακοπή, ήταν μια ερώτηση 20 δευτερολέπτων του Αν. Δελατόλα, ώστε να του την πει ευγενικά πως το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να αναγεννηθεί τώρα, αλλά αφού λήξουν τα μνημόνια.

Κώστας Τασούλας (00:32- 00:48) 16 λεπτά (που φάνηκαν σαν αιώνας) επαναλαμβανόμενης αοριστολογίας, περι ευθύνης, σοβαρότητας και πατριωτισμού, μερικές παραδοσιακές μπηχτές για το ΠΑΣΟΚ ότι δεν πήρε τα μέτρα όταν έπρεπε, μια υποκριτική αυτοκριτική ότι και η Νέα Δημοκρατία δεν έκοψε τους μισθούς απο το 2009 επειδή φοβόταν τις λαϊκές αντιδράσεις ... μπλα μπλα μπλα ...
Καμία διακοπή, καμία ερώτηση ... και στο τέλος ο Τασούλας άφησε και την βρωμιά του για το ΚΚΕ και την Βόρεια Κορέα ...

Και εκεί που όλοι περίμεναν πως τώρα θα ακούσουμε και ένα πραγματικά πολιτικό λόγο, γυρνάει ο Γιάννης Πολίτης βλοσυρός στον Μάκη Παπαδόπουλο, ο οποίος ήδη είχε διαμαρτυρηθεί, πως "τωρα θα ακούσουμε τι λέει ο κόσμος" ... και δίνει τον λόγο στον επιχειρηματία Μενέλαο Κουλούρη (τυχαία ξέχασαν πως ο συγκεκριμένος είναι εκτός απο επιχειρηματίας και γραμματέας του ΠΑΣΟΚ στους ΕΒΕ).

Μενέλαος Κουλούρης (00:49 - 00:54) 5 λεπτά αναφοράς στον κέντρο της Αθήνας, τις διαδηλώσεις, τις καταστροφές και τους επιχειρηματίες που προβληματίζονται για την κατάσταση.

Ύστερα μίλησε κάποιος κρασοπαραγωγός (δυστυχώς δεν συγκράτησα το όνομά του, αλλά είμαι σίγουρος πως και αυτός θα ήταν μέλος ή συνδικαλιστής της ΝΔ ή του ΠΑΣΟΚ) για περίπου 6 λεπτάαπό τις 00:54 έως τις 01:00 που πήγαν σε διαφημίσεις, μέσα σε αστεϊσμούς για το κρασί ...

Σημειωτέον, όλοι έχουν μιλήσει μέχρι τώρα χωρίς ουσιαστικές διακοπές και έχουν αφεθεί να απλώσουν την όποια σκέψη τους.

(01:00 - 01:04) 4 λεπτά ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ

Μάκης Παπαδόπουλος (01:04-01:10) 6 λεπτά γεμάτα διακοπές, μετά τις μια το βράδυ και αφού οι τηλεθεατές ακόμα ψάχνονται στο ζάπινγκ ... Δεν τόλμησε όμως να ξεκινήσει ο Μάκης Παπαδόπουλος για τα αίτια της κρίσης και τον δρόμο ανάπτυξης της Λαικής Οικονομίας, και ο Γιάννης Πολίτης σε συνδυασμό με την Πηνελόπη Γαβρά, άρχισαν να τον χτυπούν με διάφορες ερωτήσεις απο το κοινό του διαδικτύου !!! Και τι ερωτήσεις έχει το κοινό ? Μα φυσικά, το μέγα πολιτικό ερώτημα, εαν το ΚΚΕ θα συνεργαστεί με την ΔΗΜΑΡ και το ΣΥΡΙΖΑ ... Απο κοντά άρχισε να διακόπτει και ο Π. Ευθυμίου με τον Κ. Τασούλα, ενώ ο Μάκης Παπαδόπουλος, ανεβάζοντας τον τόνο της φωνής του, άρχισε να αγνοεί τις διακοπές και συνέχισε να απλώνει τον πολιτικό του λόγο. Ξαφνικά ο Δελατόλας θυμήθηκε ότι πρέπει να κάνει και μια ερώτηση, και η ερώτηση αφορούσε το γιατί ο κόσμος του θεσσαλικού κάμπου, δεν έχει πειστεί τα τελευταία 30 χρόνια απο τον λόγο του ΚΚΕ ! Με αυτά και αυτά ολοκληρώθουκαν τα 6 λεπτά και ο Γιάννης Πολίτης πέρασε γρήγορα ξανά στον Κ. Τασούλα της ΝΔ.

Κώστας Τασούλας (01:10 - 01:16) 6 λεπτά στα οποία προσπάθησε να μας πείσει ο κύριος Τασούλας πως απο την μια η χώρα πνιγόταν απο τον υπερβολικό κρατισμό (σε στυλ απάντησης των πολιτικών θέσεων του ΚΚΕ που ακούστηκαν), ενώ απο την άλλη δεν υπήρχε κράτος για να λύσει τα προβλήματα !! Φυσικά και ο Μάκης Παπαδόπουλος αυτήν την αρλούμπα δεν την άφησε ασχολίαστη. Ο Τασούλας όμως δεν ήθελε διάλογο με κάποιον που μπορεί να τον ξεβρακώσει, οπότε προχώρησε χωρίς να απαντήσει ...

Μαριάννα Πυργιώτη (01:16 - 01:19) 3 λεπτά, τοποθέτηση και ερώτηση προς τον Ευθυμίου, για τις ακροδεξιές οργανώσεις ... δηλαδή την Χρυσή Αυγή.

Πέτρος Ευθυμίου (01:19 - 01:26) 7 λεπτά αρλουμπολογίας περι ακραίων ομάδων, και της άκρας δεξιάς και της άκρας αριστεράς, έτσι για να τα ανακατέψουμε όλα μαζί ... Και φυσικά ο Μάκης Παπαδόπουλος, ξανά δεν άφησε ασχολίαστη τις αστειότητες του Ευθυμίου, αναφέροντας την σημασία της Σοσιαλδημοκρατίας στην άνοδο του ναζισμού στην προπολεμική Γερμανία, πράγμα που έκανε τον Ευθυμίου να αντιδράσει λιγουλάκι ... ώστε να πει πως και "Σοσιαλιστές", εκτελέστηκαν απο τον Χίτλερ ... Η δήλωση της ημέρας απο τον Πέτρο Ευθυμίου, ήταν πως η ΑΝΤΑΡΣΥΑ είναι συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ.

Τυχαίοι πολίτες, δηλαδή ο πράσινος Κουλούρης & μια νεαρά φοιτήτρια της ΔΑΠ ή της ΠΑΣΠ (01:26 - 01:29) 3 λεπτά κλείσιμο με μπλα μπλα ... και μια ερώτηση της φοιτήτριας για την ανεργία η οποία όμως απευθυνόταν μόνο στους εκπροσώπους του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, καθώς το ΚΚΕ είναι κάθετο ... όπως η ίδια είπε. Κάθετο σε τι άραγε ?

Και η εκπομπή έκλεισε με μια 2λεπτη αναφορά (01:29-01:31) του Πέτρου Ευθυμίου στην ερώτηση της φοιτήτριας.

Σύνολο : 76 λεπτά
Πέτρος Ευθυμίου : 26 λεπτά χωρίς διακοπές
Κώστας Τασούλας : 23 λεπτά χωρίς διακοπές
Τυχαίοι πράσινοι και γαλάζιοι πολίτες/δημοσιογράφοι : 17 λεπτά
Μάκης Παπαδόπουλος : 6 λεπτά με 3-4 διακοπές
Διαφημίσεις : 4 λεπτά

ή με άλλα λόγια

Συστημικές φωνές και κυρίαρχη αστική προπαγάνδα 70 λεπτά
Αντισυστημικές φωνές και λαϊκή προπαγάνδα 6 λεπτά

Βλέπετε, σήμερα δεν χρειαζόμαστε μια ΥΕΝΕΔ, απο την στιγμή που η ΝΕΤ και η πολλαπλή μονοφωνία (συντομογραφία: πολυφωνία) της, όπως είχε πει και ο Αντώνης σε παλαιότερο άρθρο, αντιμετωπίζει καλύτερα και πιο "δημοκρατικά", την λαϊκή αντιπολίτευση του ΚΚΕ.

Αντί επιλόγου, ένα απόσπασμα απο δελτίο ειδήσεων του MEGA, κατα την προεκλεογική περίοδο του 2009, στην οποία ξανά ο Μάκης Παπαδόπουλος τα βάζει με όλους στο πάνελ ώστε να πει την άποψή του. Δείτε το, έχει ενδιαφέρον ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ