12 Σεπ 2012

Κολυμβητικός διάπλους Ηγουμενίτσας – Κέρκυρας, στις 30/9


Κολυμβητικός διάπλους Ηγουμενίτσας – Κέρκυρας, στις 30/9




Στις 30 Σεπτεμβρίου, το ΕΣΥΝ Κέρκυρας προγραμματίζει να διοργανώσει τον κολυμβητικό διάπλου Ηγουμενίτσα – Κέρκυρα. Μια διοργάνωση που γίνεται για την προώθηση του κοινωνικού αιτήματος δημιουργίας «στεγνής» θεραπευτικής μονάδας, για εξαρτημένους και για τις οικογένειες τους στην Κέρκυρα. 

Αναλυτικά το σχετικό δελτίο τύπου του ΕΣΥΝ, στο οποίο, ζητά τη στήριξη από τους Πολιτιστικούς-Αθλητικούς φορείς, Φορείς παιδείας, Υγείας, Πρόνοιας Τοπικής Αυτοδιοίκησης-Φορείς του Μαζικού-Λαϊκού & Νεολαιίστικου κινήματος της Κέρκυρας αναφέρει τα εξής: 

Κες και Κύριοι εκπρόσωποι φορέων της Κέρκυρας στον Πολιτισμό, τον Αθλητισμό, την Υγεία, την πρόνοια, την παιδεία! 
Ο φορέας μας που δραστηριοποιείται τα τελευταία χρόνια και στην Κέρκυρα, μελετάει το δυσεπίλυτο ψυχοκοινωνικό φαινόμενο της εξάρτησης και αγωνίζεται σταθερά και με συνέπεια ενάντια στη μάστιγα των ναρκωτικών. 
Παρεμβαίνει στην τοπική κοινωνία ενημερώνοντας και προτείνοντας δράσεις προκειμένου να παρθούν μέτρα στο πλαίσιο της πρωτογενούς πρόληψης, στοχεύοντας στα αίτια που γεννούν και αναπαράγουν την τοξικοεξάρτηση. Σε αυτές τις παρεμβάσεις- διαχρονικά- με πολλούς από σας έχουμε συναντηθεί! 
Αγωνιζόμαστε ενάντια στην λογική του διαχωρισμού των ναρκωτικών και στην «ελεγχόμενη» χορήγηση από το κράτος υποκατάστατων, ενάντια στην αποποινικοποίηση της Χρήσης, της κατοχής, της καλλιέργειας και διακίνησης ουσιών και προτείνουμε τη δημιουργία νέων «στεγνών» προγραμμάτων σε όλη την επικράτεια ανάλογα με τις ανάγκες των εξαρτημένων! 
Στην κατεύθυνση να προωθηθεί παραπέρα το Πανκερκυραϊκό αίτημα για δημιουργία θεραπευτικής μονάδας στεγνού προγράμματος για χρήστες ουσιών και των οικογενειών τους στο νησί, αίτημα που από τον Δεκέμβρη του 2009 έχει κατατεθεί στο γραφείο της τότε Κας Υπουργού (164.281/14-12-09) στον ΟΚΑΝΑ (13587/14-12-09) και στα κόμματα της τότε βουλής! 
προγραμματίζουμε μια εκδήλωση αθλητικού περιεχομένου: 
«τον κολυμβητικό διάπλου Ηγουμενίτσας - Κέρκυρας» 
με πρωταγωνιστή τον Χάρη Θεοδόση, γνωστό Κερκυραίο κολυμβητή ανοιχτής θαλάσσης μεγάλων αποστάσεων, την Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2012 , με εναλλακτική ημερομηνία την επόμενη Κυριακή 7 Οκτωβρίου σε περίπτωση δυσμενών καιρικών συνθηκών. 
Κα- Κε πρόεδρε, μέλη των ΔΣ, ζητάμε την δικής σας συμβολή σε αυτό το εγχείρημα, με την συμμετοχή σας και στήριξη της εκδήλωσης, έτσι που το κοινωνικό αυτό μήνυμα να γίνει ευρέως γνωστό, να έχει- για άλλη μια φορά- την πλήρη κοινωνική στήριξη της τοπικής κοινωνίας! 
Γι αυτό, σας επισυνάπτουμε πρότυπο απόφασης των ΔΣ- χωρίς να είναι δεσμευτικό- και παρακαλούμε να φθάσει σε μας το αργότερο 20 Σεπτέμβρη (μέσω meil perrosn@otenet.gr, & esynkerkyras@yahoo.gr ή μέσω φαξ 2661043040 
Είμαστε βέβαιοι πως θα εξετάσετε το αίτημα μας με ευαισθησία και θα ανταποκριθείτε, γι αυτό σας ευχαριστούμε και σας καλούμε να ενώσουμε την φωνή μας και την δράση μας σε αυτές τις δύσκολες στιγμές που είναι «πρόσφορες» για την εξάπλωση της μάστιγας των ναρκωτικών αφού οι δείκτες των αιτιών (ανεργία- φτώχεια, σχολική διαρροή κα) βρίσκονται σε διαρκή άνοδο! Εχουμε χρέος σαν κοινωνία, το οφείλουμε σε μας, στους γύρω μας και κύρια στα παιδιά μας! 
Σημείωση: ο καταρχάς προγραμματισμός προβλέπει :Εκκίνηση από Δρέπανο Κυριακή 6:30 με 7.00 πμ, τερματισμός ΝΑΟΚ… μετά από 10 έως 14 ώρες …κατ΄ εκτίμηση!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ