7 Σεπ 2012

ΚΕΡΚΥΡΑ-Οχι στο ξεπουλημα.Οχι στα σκλαβοπαζαρα


Φουριόζος ο Φούχτελ για «πρωτόκολλα συνεργασίας», προκαλεί αντιδράσεις για «ξεπούλημα ασημικών»






Αντιδράσεις προκαλεί ήδη η αυριανή επίσκεψη του αναπληρωτή υπουργού Εργασίας της Γερμανίας και εντεταλμένου της Αγκέλα Μέρκελ για την Ελλάδα, Χάνς Γιοακίμ Φούχτελ στην Κέρκυρα. Ο κ. Φούχτελ, μερικούς μήνες μετά την πρώτη του επίσκεψη, θα βρεθεί και πάλι αύριο το πρωί στο νησί ως επικεφαλής γερμανικής αντιπροσωπείας με αντικείμενο την επίτευξη συμφωνιών συνεργασίας στο πλαίσιο των πρώτων επαφών και συζητήσεων που είχε πραγματοποιήσει με τον περιφερειάρχη Σπύρο Σπύρου και άλλους εκπροσώπους φορέων τον Ιούλιο. Στην αυριανή ανοικτή σύσκεψη φορέων που έχει προγραμματιστεί, θα παρευρίσκεται και ο αναπληρωτής Περιφερειάρχης της γερμανικής περιφέρειας του Βορπόμερν – Ρούγκεν – Rugen με την οποία ο κ. Φούχτελ προωθεί συνεργασία με τα Ιόνια, καθώς και ο αντιδήμαρχος της πόλης Bergen – Rugen, εκπρόσωπος του Γερμανοελληνικού Επιχειρηματικού Συνδέσμου, εκπρόσωπος της Γερμανικής Πρεσβείας στην Αθήνα, επιχειρηματίες και κρατικοί παράγοντες του τομέα της Υγείας, καθώς και δημοσιογράφοι της Deutsche Welle και του περιοδικού Focus.
Σύμφωνα με τον Περιφερειάρχη, η αυριανή συνάντηση εργασίας έχει ως τελικό στόχο την υπογραφή πρωτοκόλλου συνεργασίας μεταξύ των Ιονίων και της Περιφέρειας Βορπόμερν – Ρούγκεν, σύμφωνα με τις προτάσεις που, όπως αναφέρεται σε δελτίο Τύπου της Περιφέρειας,  είχαν κατατεθεί από τους τοπικούς φορείς κατά τη διάρκεια της πρώτης συνάντησης, ενσωματώθηκαν αυτούσιες στο σχέδιο και θα συμπληρωθούν ή τροποποιηθούν κατά τη διάρκεια της αυριανής συνάντησης.

Γαλιατσάτος: Άκυρες οι όποιες συμφωνίες

Άκυρες θα είναι οι όποιες συμφωνίες και υπογραφές του Σπύρου Σπύρου, υποστηρίζει σε ανακοίνωσή του ο επικεφαλής της παράταξης ΑΝΑΣΑ Θεόδωρος Γαλιατσάτος, ο οποίος επισημαίνει ότι ο Περιφερειάρχης δεν έχει δικαίωμα να υπογράψει κανένα πρωτόκολλο χωρίς αντίστοιχη εξουσιοδότηση από το Περιφερειακό Συμβούλιο.
Στην ανακοίνωσή του ο κ. Γαλιατσάτος αναφέρει τα εξής: «Είναι φανερό από  το δελτίο Τύπου που εξέδωσε η Π.Ι.Ν. ότι ο περιφερειάρχης κ. Σπύρου προχωρεί σε υπογραφή πρωτοκόλλου συνεργασίας μεταξύ της Περιφέρειας Ιονίων και ομόλογου Περιφέρειας της Γερμανίας. Είναι επίσης γνωστό και καθαρό σε όλους ότι αυτού του είδους οι συνεχόμενες επισκέψεις του Γερμανού υπουργού κ. Φούχτελ εντάσσονται μέσα στο γενικότερο πλαίσιο της μνημονιακής πολιτικής που εφαρμόζεται και την επιβολή από μέρους της Τρόικας μέτρων για την καταλήστευση του εθνικού μας πλούτου και την υπερεκμετάλλευση των Ελλήνων εργαζομένων.  Η παράταξη μας η ΑΝ.Α.Σ.Α διακηρύσσει  σε όλους τους τόνους ότι ο κ. Σπύρου δεν έχει το δικαίωμα να υπογράψει οτιδήποτε από την στιγμή που δεν έχει ανάλογη εξουσιοδότηση από το Περιφερειακό Συμβούλιο. Ας το γνωρίζουν καλά και ο κ. Σπύρου και ο κ. Φούχτελ. Ό,τι συνυπογράψουν θα είναι άκυρο, χωρίς την σύμφωνη γνώμη των συλλογικών οργάνων, ότι υπογράψουν θα ακυρωθεί από τους ίδιους τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες των Ιόνιων Νησιών».

Αντίδραση από τη Λαϊκή Συσπείρωση

Την έντονη αντίδραση της παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση» προκαλεί η επεικείμενη επίσκεψη στην Κέρκυρα του  Αναπληρωτή Υπουργού  Εργασίας της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας Ηans  Fuchtel. Ο κ. Σπύρου προσπαθεί να μετατρέψει την ΠΙΝ σε όργανο άσκησης κυβερνητικής πολιτικής δήλωσε σήμερα το μέλος της ΛΑΣΥ Γιώργος Κουλούρης.

Βολές και από Φόρτε

Σε οξείς τόνους κινείται και η ανακοίνωση που εξέδωσε ο περιφερειακός σύμβουλος της Επτανησιακής Αναγέννησης, Μάκης Φόρτες, ο οποίος υποστηρίζει ότι ο Χανς Φούχτελ έρχεται για «τα ασημικά» των Επτανήσων.
Στην ανακοίνωσή του ο κ. Φόρτες αναφέρει μεταξύ άλλων: «Την ώρα που η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων «βάζει λουκέτο» ηχεί ως ειρωνεία η επίσκεψη του κ. Φούχτελ στην έδρα της για να συζητήσει «μπίζνες». Εκτός και αν ο «Υπουργός της Ελλάδας» της κ. Μέρκελ γνωρίζει πως έρχεται να συζητήσει με ένα... πτωχευμένο λειτουργικά θεσμό και που επιπροσθέτως το μέλλον του στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της επόμενης περιόδου 2014 – 2020 είναι τραγικό με μειωμένες πιστώσεις και ελάχιστα κονδύλια για αναπτυξιακά έργα. Σε αυτή την περίπτωση είναι προφανές ότι ο κ. Φούχτελ έρχεται …. για «τα ασημικά» των Επτανήσων».
Αναφερόμενος σε δηλώσεις του προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς στο γερμανικό περιοδικό «Der Spiegel», ο κ. Φόρτες προσθέτει: «Ο Γερμανός πολιτικός διευκρινίζει ότι <<το ελληνικό κράτος, θα πρέπει να δεχτεί να εφαρμόζουν ευρωπαίοι αξιωματούχοι μεταρρυθμίσεις επί ελληνικού εδάφους ωστόσο αυτό δεν θα είναι καμία εχθρική δύναμη κατοχής αλλά ένα εργαλείο βοήθειας>>. Με αυτά τα δεδομένα έχει κανείς απορία για το τι γυρεύει κατακαλόκαιρο με τόση πρεμούρα ο «Εντεταλμένος της Γερμανίδας Καγκελαρίου για θέματα τεχνογνωσίας σε σχέση με την Ελλάδα» κ. Φούχτελ, όπως τον παρουσίασε στην προηγούμενη επίσκεψη του ο κ. Σπύρου;».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ