1 Αυγ 2014

Απεργούν οι ξενοδοχοϋπάλληλοι σε Ρόδο - Κέρκυρα

Απεργούν οι ξενοδοχοϋπάλληλοι σε Ρόδο - Κέρκυρα
Απεργία κήρυξαν οι ξενοδοχοϋπάλληλοι σε Ρόδο και Κέρκυρα, στις 8 και 13 Αυγούστου αντίστοιχα. Κάτω από τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν (απληρωσιά, εντατικοποίηση, απολύσεις, μη καταβολή δεδουλευμένων από την περασμένη κιόλας χρονιά, μη εφαρμογή της σύμβασης), το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους να κάνουν δική τους υπόθεση την οργάνωση και την επιτυχία της απεργίας στους τόπους δουλειάς.
Στη Ρόδο, οι εκλεγμένοι με τη στήριξη του ΠΑΜΕ στο Εργατικό Κέντρο ζήτησαν να επεκταθεί η απεργία στους εργαζόμενους όλων των κλάδων στο νησί, με το επιχείρημα ότι βράζουν όλοι στο ίδιο καζάνι και πολύ περισσότερο οι χιλιάδες που ζουν από τον τουρισμό. Επίσης, οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ στο Σωματείο των Ξενοδοχοϋπαλλήλων καταγγέλλουν την πλειοψηφία ότι δε δέχτηκε καν να γίνει γενική συνέλευση με θέμα την απεργία, ούτε στήριξε το αίτημα για γενίκευση της απεργίας σε όλο το νησί. Το ΠΑΜΕ καλεί στη συγκέντρωση που διοργανώνει τη μέρα της απεργίας, στις 9.30 π.μ., μπροστά στο Καζίνο.
Αντίστοιχα, στην Κέρκυρα, καλώντας στην απεργία, η τοπική Γραμματεία του ΠΑΜΕ στο νησί αναφέρει μεταξύ άλλων: «Η απεργία στις 13 Αυγούστου είναι μία πολύ μεγάλη και δύσκολη μάχη. Οι μάχες αυτές δεν μπορούν να δοθούν από λίγους, πρέπει όλοι να συμβάλουμε, να συζητήσουμε, να οργανώσουμε τον αγώνα. Το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους του κλάδου να σταθούν αγωνιστικά και μαζικά στο πλευρό του σωματείου τους και των άλλων ταξικών δυνάμεων». Η απεργιακή συγκέντρωση θα γίνει στις 10 π.μ. στο Δημοτικό Θέατρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ