3 Σεπ 2014

Απαράδεκτη δίωξη από συνδικαλιστή του ΣΥΡΙΖΑ

Απαράδεκτη δίωξη από συνδικαλιστή του ΣΥΡΙΖΑ
Με βασικό θέμα τις κινητοποιήσεις για τη ΔΕΘ συνεδρίασε χτες η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ. Στη συνεδρίαση, οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ έθεσαν επίσης το ζήτημα της απαράδεκτης δίωξης του συνδικαλιστή της ΔΑΣ Νίκου Γόντικα από τον συνδικαλιστή του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρο της ΠΟΕ ΔΟΥ (Ομοσπονδία Εφοριακών), Τρύφωνα Αλεξιάδη.
Ο τελευταίος κατέθεσε μήνυση σε βάρος του Ν. Γόντικα επειδή, όπως ισχυρίζεται, θίχτηκε από την τοποθέτησή του σε συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου της ΠΟΕ ΔΟΥ για το θέμα των οικονομικών της Ομοσπονδίας. Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στην ΠΟΕ ΔΟΥ έχουν αναδείξει το θέμα του ελέγχου των οικονομικών της Ομοσπονδίας και η ΔΑΣ κατέθεσε επιστολή στο Γενικό Συμβούλιο της ΠΟΕ ΔΟΥ, με το χαρακτήρα της εσωτερικής ενημέρωσης.
Οπως καταγγέλλουν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ, «ο επικεφαλής της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ (ΑΣΚΙ) με ευθείες απειλές για μηνύσεις, απαιτούσε την απόσυρση της επιστολής, πράγμα που δεν έγινε (...) Ο επικεφαλής της ΑΣΚΙ είχε ήδη καταθέσει μήνυση στο συνάδελφο». Το ΠΑΜΕ απαίτησε να σταματήσει η δίωξη του Ν. Γόντικα και να παρθεί πίσω η μήνυση, διαμηνύοντας σε ψήφισμα που κατέθεσε ότι «η συνδικαλιστική και πολιτική διαπάλη δεν ποινικοποιούνται».
Ωστόσο, η ΕΕ της ΑΔΕΔΥ δεν καταδίκασε τη δίωξη. Αντ' αυτού, κράτησε προκλητικά ίσες αποστάσεις, αποφασίζοντας να καλέσει τους εμπλεκόμενους σε συζήτηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ