26 Αυγ 2015

Παιχνίδια σκοπιμοτήτων σε βάρος του λαού

Παιχνίδια σκοπιμοτήτων σε βάρος του λαού

Μπορεί ο Π. Λαφαζάνης, ο Β. Μεϊμαράκης και άλλοι να καταγγέλλουν την κυβερνητική επιλογή για εκλογές «φαστ τρακ», επικαλούμενοι το ότι δεν υπάρχει χρόνος για ενημέρωση του λαού και μάλιστα κατηγορώντας την κυβέρνηση πως γι' αυτό έκανε τη συγκεκριμένη επιλογή, ώστε να μην προλάβει να φτάσει στην εργατική - λαϊκή οικογένεια ο λογαριασμός του τρίτου μνημονίου, την ίδια ώρα όμως σιγοντάρουν αυτή τη μεθόδευση, εκμεταλλευόμενοι τη διερευνητική εντολή.


Τις τελευταίες μέρες ξαναζούμε την άνοιξη του 2012, όταν ο Αλ. Τσίπρας έστηνε το δικό του σόου αποπροσανατολισμού του λαού με τη διερευνητική εντολή. Πρώτα ο πρόεδρος της ΝΔ και στη συνέχεια ο επικεφαλής της «Λαϊκής Ενότητας», με την εντολή υπό μάλης, περιφέρονται σε άσκοπες συναντήσεις, αποσπώντας την προσοχή του λαού, την ώρα που αλλού θα έπρεπε να είναι στραμμένη. Μες στη μέση αυτού του «καραγκιόζ μπερντέ» και η πρόεδρος της Βουλής συγκαλεί επιτροπές άνευ λόγου και αντικειμένου, επιτροπές όπου, κατά το «Γιάννης κερνάει, Γιάννης πίνει», παρέα με τους εκπροσώπους της «ΛΑ.ΕΝ.», ανταλλάσσουν φιλοφρονήσεις για τις δημοκρατικές τους ευαισθησίες.


Μέσα σ' όλο αυτό τον κουρνιαχτό ούτε μονόστηλο δεν αφιερώνεται σ' αυτό που πραγματικά επιδιώκεται σ' αυτές τις εκλογές από την αστική τάξη. Σ' αυτές τις εκλογές επιδιώκεται ο λαός να ανανεώσει την εμπιστοσύνη του σε αυτούς που θα υλοποιήσουν μια συμφωνία - καρμανιόλα για το λαό και όσα του απέμειναν, να διαμορφώσει μια νέα κυβερνητική σύνθεση. Επιδιώκεται να προχωρήσει η αναδιάταξη του πολιτικού προσωπικού της αστικής τάξης ώστε με «φρέσκια» εντολή να συνεχίσει να τσακίζει το λαό, ή ο λαός να ξαναεγκλωβιστεί σε ψεύτικες ελπίδες και αυταπάτες για δυνατότητα φιλολαϊκής διεξόδου εντός του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης και του ιμπεριαλιστικού συστήματος.


Αυτό που διακυβεύεται για το λαό είναι αν θα εγκρίνει με την ψήφο του τη σφαγή του, ή θα ενισχύσει τη δύναμη που την αντιπαλεύει. Αν θα συμβάλει στη διάνοιξη του δρόμου που θα τον οδηγήσει στην πραγματική διέξοδο για τις ανάγκες και τα συμφέροντά του και που σήμερα ταυτίζεται με την πολιτική πρόταση του ΚΚΕ. Η αποφασιστική ενίσχυσή του θα δυναμώσει την πάλη για ανατροπή όσων καταδυναστεύουν το λαό, όσων ευθύνονται για τα βάσανά του.


Β. Ν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ