13 Ιουλ 2016

4 λόγοι που δεν είσαι κι εσύ εδώ.

 4 λόγοι που δεν είσαι κι εσύ εδώ.

Και γιατί είσαι και λίγο μαλάκας.

Ένα σχετικά σύντομο άρθρο σαν απάντηση σε αυτού που ζητούν δικαίωμα ψήφου για τους Έλληνες του εξωτερικού.

1) Γιατί δεν έχεις ιδία άποψη για το τι συμβαίνει στο εσωτερικό της χώρας. Η ενημέρωση σου για την καθημερινότητα της χώρας προέρχεται από διάφορα ΜΜΕ και είναι διαστρεβλωμένη βαριά από την κυρίαρχη προπαγάνδα. Η μεροληπτική ενημέρωση είναι πρόβλημα και στο εσωτερικό της χώρας αλλά μετριάζεται σε ένα βαθμό από την καθημερινή τριβή με την πραγματικότητα της ζωής στην Ελλάδα.

2) Γιατί δεν θα υποστείς στο πετσί σου τις συνέπειες της ψήφου σου. Είναι εύκολο να ψηφίζεις κάποιον να σε αντιπροσωπεύει στην αστική δημοκρατία δι αντιπροσώπου, εύκολο σε εγκληματικό βαθμό. Το δύσκολο είναι να ζήσεις με τις συνέπειες της επιλογής σου. Αν θέλετε να εκλέξετε κυβέρνηση στην χώρα, δείξτε και την εντιμότητα να έρθετε να ζήσετε εδώ υπό την κυβέρνηση που εκλέξατε.

3) Το επιχείρημα ότι κάποιοι από τους Έλληνες του εξωτερικού μπορεί να θέλουν να επιστρέψουν στην Ελλάδα αν βελτιωθούν οι συνθήκες είναι τουλάχιστον αφελές. Αν βελτιωθούν οι συνθήκες μπορεί να θέλει να μεταναστεύσει στην Ελλάδα και ο πληθυσμός ολόκληρου του πλανήτη, άρα με αυτή την λογική θα έπρεπε να έχουν δικαίωμα ψήφου στις Ελληνικές εκλογές όλοι οι άνθρωποι άνω των 18 (ή των 16).

4) Ας δούμε και τα επιχειρήματα του αντιλόγου:

Με λίγα λόγια ένα επιχείρημα. Βάλτε πλάτη όλοι οι αλλοπαρμένοι Έλληνες του εξωτερικού, για να μείνει ο κούφιος πολιτικός λόγος του ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ στην ελληνική βουλή. Σφίξαν οι κώλοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ