Γράφει ο Οικοδόμος //
Ξαφνιάζουν στο πρώτο άκουσμα αυτά που είπαν για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στο MEGA, οι δημοσιογράφοι του καναλιού Δημήτρης Καμπουράκης και Γιώργος Οικονομέας στην εκπομπή τους.
Σε ένα ξέσπασμα οργής και αγανάχτησης ο Καμπουράκης τα βάζει με τους μετόχους του καναλιού, «τα αφεντικά μας» όπως λέει χαρακτηριστικά και γενικά… τους «πλούσιους», και  ακούγεται μεταξύ άλλων να λέει: «Είναι ντροπή, είναι απαράδεκτο,  είναι αίσχος αυτό που συμβαίνει εδώ μέσα… τα λέω εγώ αυτά, ο Καμπουράκης και ας με διώξουν…». Και ο Οικονομέας από κοντά να συμπληρώνει: «Είναι καταδίκη σε εξευτελισμό… γιατί αυτός ο εξευτελισμός;».
Ακούγονται διάφορα ενδεικτικά της προσέγγισης των δυο στο ζήτημα (όπως πχ «Ας λυπηθούν αυτοί που έχουνε τα λεφτά αυτούς που δεν έχουν να θρέψουν τα παιδιά τους»! αλλά και άλλα) για να καταλήξουν: «Ας το κλείσουν το ρημάδι, να ξεμπλέξουμε»!


Δεν προξενεί εντύπωση το «ξέσπασμα» των μεγαλοδημοσιογράφων. Γνωριζόμαστε καλά σ’ αυτόν τον τόπο. Πολλά χρόνια και οι δυο στο τηλεοπτικό κουρμπέτι μάς χάρισαν αμέτρητες στιγμές οργής και απέχθειας για τον τρόπο (ειρωνεία, διαστρέβλωση, παραπληροφόρηση) που  απ’ το κανάλι τους αντιμετώπισαν  αγωνιστικές κινητοποιήσεις κλάδων και εργαζομένων που  διεκδικούσαν το δίκιο τους. Τώρα που η «κρίση» χτύπησε και τη δική τους πόρτα… σήκωσαν τα λάβαρα του αγώνα…
Όπως λέει και ο λαός μας «σκυλί που γαβγίζει μην το φοβάσαι». Παλιές καραβάνες και οι δυο, γνωρίζουν καλά ότι τα αφεντικά (τους) δεν έχουν να φοβηθούν από τέτοια «ξεσπάσματα» ούτε «λυγίζουν» μπροστά σε παρακάλια. Όπως δεν έχουν να φοβηθούν ξεχωριστά τους εργαζόμενους του Μέγκα, του Μαρινόπουλου, της Ηλεκτρονικής, τόσων κλάδων που ρημάζονται και επιχειρήσεων που κλείνουν και πετιούνται στο δρόμο.
Τα αφεντικά τρέμουν μην και ξυπνήσουν οι εργαζόμενοι, αποχτήσουν ταξική συνείδηση, ενωθούν και παλέψουν εναντίον τους. Και για να αποτρέψουν ακριβώς αυτό δούλευαν τόσα χρόνια όλα τα πιστά «σκυλιά» τους, μπροστά και πίσω από κάμερες…