2 Ιουλ 2017

Συγκινητική δήλωση του Προέδρου της ΠΟΕ – ΟΤΑ για την νεκρή 62χρονη εργάτρια καθαριότητας!

       


«Ο ζήλος, η ευσυνειδησία, σε συνδυασμό με την υπερβολική ζέστη, και με την έλλειψη των απαραίτητων μέσων ατομικής προστασίας, “οδήγησαν” άλλη μία συνάδελφό μας στον θάνατο, αντί στη ζωή, γιατί γι’ αυτή αγωνιζόταν μαζεύοντας σκουπίδια. Αυτοί είναι οι εργάτες Καθαριότητας! Εργάτες της δουλειάς και όχι των απεργιών! Αυτό μόνο ζητάνε! Ας είναι “ελαφρύ το χώμα” που θα σκεπάσει τη συνάδελφό μας…».
Αυτά δήλωσε ο πρόεδρος της ΠΟΕ – ΟΤΑ για την νεκρή εργάτρια καθαριότητας από την εντατική δουλειά κάτω από αφόρητες συνθήκες καύσωνα! Η εργάτρια πέθανε από τον ζήλο, την ευσυνειδησία,  την πολύ ζέστη  και την έλλειψη των απαραίτητων μέσων ατομικής προστασίας κι όχι από τις απάνθρωπες συνθήκες δουλειάς! Πολύ μας συγκίνησε ο πρόεδρος της ΠΟΕ – ΟΤΑ που μας δήλωσε ότι είναι άνθρωπος της δουλειάς και όχι των απεργιών! Ότι δεν είναι άνθρωπος των απεργιών το είχαμε καταλάβει! Κι όποιος δεν το κατάλαβε σιγουρεύτηκε γι’ αυτό μετά την συνάντηση των εκπροσώπων της ΠΟΕ – ΟΤΑ με τον πρωθυπουργό, που λίγο έλειψε ο Πρόεδρος να κηρύξει την λήξη της απεργίας χωρίς να συνεδριάσει η ΠΟΕ – ΟΤΑ! Ο Πρόεδρος όμως στην συγκλονιστική και συγκινησιακά φορτισμένη δήλωση για την νεκρή εργάτρια της καθαριότητας προσήψε τις αντιλήψεις του σ’ όλους τους εργαζομένους στους δήμους!
Κεκτημένη ταχύτητα και λανθάνουσα γλώσσα που λέγει την αλήθεια;! Ίσως! Καλά που με την ίδια κεκτημένη ταχύτητα αμέσως μετά την λήξη της απεργίας από την χαρά του δεν δήλωσε ότι: «Ο ζήλος, η ευσυνειδησία, σε συνδυασμό με την υπερβολική ζέστη, και με την έλλειψη των απαραίτητων μέσων ατομικής προστασίας, “οδήγησαν” την απεργία στον θάνατο. Αυτοί είναι οι εργάτες Καθαριότητας! Εργάτες της δουλειάς και όχι των απεργιών! Αυτό μόνο ζητάνε! Εργασία για ζωή! Ας είναι “ελαφρύ το χώμα” που θα σκεπάσει την απεργία μας…»!
Άντε καλούς αγώνες πρόεδρε!!

Σ. Σηρούς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ