16 Φεβ 2018

ΗΠΑ Νέο μακελειό με 17 νεκρούς σε λύκειο της Φλόριντα Και διακομματικές «διεργασίες» στο Κογκρέσο για την προώθηση νομοσχεδίου για τη μετανάστευση και την «ασφάλεια» των συνόρων...





Μετά το νέο φονικό σε σχολείο των ΗΠΑ
Μετά το νέο φονικό σε σχολείο των ΗΠΑ
ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.--
Η (επί πολλές δεκαετίες) στενή συνεργασία και των δύο αστικών κομμάτων εξουσίας στις ΗΠΑ με τα μονοπώλια κατασκευής και πώλησης όπλων και πυρομαχικών και η καλλιέργεια της «οπλοκουλτούρας» και της ανεξέλεγκτης οπλοκατοχής, ακόμη και όπλων που χρησιμοποιούνται σε πεδία μάχης, πρόσθεσε αργά το βράδυ της Τετάρτης άλλους 17 νεκρούς μαθητές λυκείου στη «μαύρη», ατέλειωτη λίστα των θυμάτων της οπλοχρησίας στα σχολεία της χώρας.
Η νέα σφαγή έγινε στο λύκειο Μάρτζορι Στόουνμαν Ντάγκλας στην πόλη Πάρκλαντ της Φλόριντα, αργά το βράδυ της Τετάρτης (ώρα Ελλάδας), με πρωταγωνιστή τον 19χρονο πρώην μαθητή του σχολείου Νίκολας Κρουζ, με βεβαρυμένο ιστορικό. Ο νεαρός είχε αποβληθεί για βίαιη συμπεριφορά από τη διεύθυνση του λυκείου, καθώς τρομοκρατούσε συμμαθητές του, βασάνιζε και σκότωνε μικρά ζώα, αναρτώντας συχνά τα «κατορθώματά» του σε ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης. Στο παρελθόν είχε νοσηλευτεί σε ψυχιατρική κλινική. Παρ' όλα αυτά, τίποτα δεν τον εμπόδισε να αποκτήσει ημιαυτόματο τουφέκι, τύπου AR-15, και να σκορπίσει τον τρόμο και το θάνατο, δολοφονώντας 17 μαθητές και τραυματίζοντας δεκάδες άλλους. Λίγη ώρα αργότερα, αστυνομικοί περικύκλωσαν το σχολείο συλλαμβάνοντας τον νεαρό, που δεν προέβαλε αντίσταση.
Τα μαθήματα στο αιματοβαμμένο λύκειο της Φλόριντα, στο οποίο φοιτούν 3.000 μαθητές, θα ξαναρχίσουν την επόμενη βδομάδα. Μέχρι τότε, θα παρέχεται ψυχολογική υποστήριξη στους σοκαρισμένους εφήβους και τους δασκάλους τους. Το μακελειό αυτό ήταν το δεύτερο πιο αιματηρό μετά τη σφαγή του 2012 στο δημοτικό Σάντι Χουκ με 26 νεκρούς μαθητές. Ηταν επίσης το έκτο περιστατικό ένοπλης βίας σε σχολείο των ΗΠΑ από την αρχή του 2018!
Ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, που ξέρει καλά το λόμπι οπλοκατοχής στις ΗΠΑ, ΝRA, καθώς υπήρξε ένας από τους μεγαλύτερους χρηματοδότες της προεκλογικής του εκστρατείας, εξέφρασε υποκριτικά τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων. Ανάρτησε μάλιστα και σχετικό μήνυμα στο «Twitter» υποστηρίζοντας: «Κανένα παιδί, δάσκαλος ή οποιοσδήποτε άλλος δεν θα πρέπει ποτέ να αισθάνεται ανασφαλής σε σχολείο των ΗΠΑ».
Το απόγευμα, μη θίγοντας ούτε στο ελάχιστο το σοβαρό ζήτημα οπλοκατοχής στις ΗΠΑ, ο Τραμπ σε διάγγελμά του για το νέο φονικό υποστήριξε ότι θα κάνει προτεραιότητα της κυβέρνησής του «να γίνουν τα σχολεία ασφαλή και να υποστηριχθούν οι δομές και οι υπηρεσίες Ψυχικής Υγείας».
Διεργασίες στο Κογκρέσο για τη μετανάστευση
Το ίδιο 24ωρο, εντείνονταν στη Γερουσία οι διεργασίες για την προώθηση ενός δικομματικού νομοσχεδίου που επιδιώκει αφενός την προστασία από την απέλαση περίπου 1.800.000 νεαρών μεταναστών (φτηνό εργατικό δυναμικό γνωστό και ως «Ονειροπόλοι»), που βρέθηκαν στις ΗΠΑ δίχως νόμιμα έγγραφα, και αφετέρου τη χορήγηση δισεκατομμυρίων δολαρίων σε μονοπώλια υπηρεσιών «ασφάλειας» για την ενίσχυση των νότιων συνόρων...
Ο ηγέτης της μειοψηφίας των Δημοκρατικών στη Γερουσία, Τσακ Σούμερ, αναφερόμενος στις «δυσκολίες» που διαπιστώθηκαν κατά τη σύνταξη του νομοσχεδίου για το μεταναστευτικό ζήτημα, εμφανίστηκε αισιόδοξος για την ψήφισή του, λέγοντας: «Είμαστε κοντύτερα από ποτέ στο να περάσουμε κάτι από τη Γερουσία προκειμένου να βοηθήσουμε τους Ονειροπόλους» (και τις εταιρείες που εκμεταλλεύονται το μόχθο των νεαρών μεταναστών...).
Παράλληλα, χτες και ο Λευκός Οίκος εξέδωσε ανακοίνωση, με την οποία ο Πρόεδρος Τραμπ παροτρύνει τη Γερουσία να ψηφίσει το νομοσχέδιο που προωθεί ο Ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής Τσακ Γκράσλεϊ, το οποίο έχει καταρτιστεί λαμβάνοντας υπόψη τις δικές του θέσεις. Μεταξύ αυτών, προωθεί και τον περιορισμό της εφαρμογής δύο προγραμμάτων, με τα οποία θα εισέρχονται ετησίως περισσότεροι από 300.000 μετανάστες στις ΗΠΑ. Ωστόσο, το νομοσχέδιο του Γκράσλεϊ θεωρείται απίθανο ότι θα συγκεντρώσει την πλειοψηφία των 60 ψήφων που απαιτούνται για την ψήφισή του, καθώς δεν έχει την υποστήριξη των Δημοκρατικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ