21 Ιουν 2018

Η Μπαρμπαρουσιάδα, ο ΣΥΡΙΖΑ και οι κότες

Επιτέλους Σαββατοκύριακο και ελεύθερος χρόνος να γράψω ένα κειμενάκι. Όσο το γράφω, ψάχνω τις αντιφασιστικές δράσεις του ΣΥΡΙΖΑ τα τελευταία χρόνια. Ίσως πάρει λίγο χρόνο. Τέλος πάντων. Ξεκινάμε.
Πέσανε όλοι να φάνε τον Μπαρμπαρούση για αυτό που είπε. Κανείς δεν πρόσεξε όμως την πιο ακραία μπούρδα που ξεστόμισε: Οι ΣΥΡΙΖΑιοι είναι κουμουνιστές. Αυτό, κύριοι, είναι αιτία σύλληψης.
Ωστόσο, μέσα στην φασαρία που επακολούθησε μάθαμε κάποια χρήσιμα πράγματα. Η αιτία της ανόδου του φασισμού είναι η Νέα Δημοκρατία! Τουλάχιστον αυτό υποστήριξε ο Τζανακόπουλος. Εντάξει, δεν θα ρωτήσω αν ήταν σε κώμα τα τελευταία χρόνια και συνήλθε πριν ένα μήνα. Θα ρωτήσω όμως, ίντερνετ δεν έχετε εκεί στο Μαξίμου; Έχετε πάρει χαμπάρι ότι στην πατρίδα σας την ΕΕ κάθε εξάμηνο ξεφυτρώνει και μια νέα φασιστική κυβέρνηση; Έχετε δει ότι οι μισές χώρες της συμμαχίας σας, του ΝΑΤΟ, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο έχουν στρίψει ακροδεξιά;
Μισό λεπτό, να ψάξω λίγο ακόμα τις αντιφασιστικές δράσεις του ΣΥΡΙΖΑ και επανέρχομαι.
Μάλλον θα χάλασε το γκουγκλ. Μόνο κάτι δηλώσεις για τον Άδωνι βλέπω.
Ξέρετε τι; Μάλλον θα φταίει που η Χρυσή Αυγή μπορεί να κόβει ψήφους από την ΝΔ και να την χρειάζεται ο ΣΥΡΙΖΑ. Μπα… Δε γίνονται αυτά. Απλά εκεί στο ΣΥΡΙΖΑ έχουν πολύ καλή όραση όταν πρόκειται για τον Σαμαρά και τον Βορίδη αλλά παθαίνουν τύφλωση μπροστά στους Χρυσαυγίτες. Μάλλον έτσι εξηγείται το γεγονός ότι συνευρίσκονται σε διάφορες εκδηλώσεις. Μάλλον έτσι εξηγείται και το γεγονός ότι η ΕΡΤ καλύπτει κανονικά και με το νόμο τις δηλώσεις και τις ομιλίες της.
Τι είπε λοιπόν ο Μπαρμπαρούσης που δεν έχει ξαναπεί η Χρυσή Αυγή; Η οποία αν θυμάμαι καλά δικάζεται εδώ και κάτι χρόνια. Αλλά επειδή είμαι από τους λίγους που βλέπω ΕΡΤ, δεν βλέπω να παίζει κάποιο ρεπορτάζ. Δεν βλέπω να γίνεται κάποια κριτική για την καθυστέρηση της δίκης ούτε κανέναν εξοργισμένο που ο Ρουπακιάς είναι σπίτι του. Για το γεγονός ότι κάθε μέρα υπάρχουν επιθέσεις εναντίον μεταναστών δεν βλέπω κανένα κυβερνητικό ενδιαφέρον.
Από όλη την Μπαρμπαρουσιάδα θα βγουν πολλοί κερδισμένοι. Η ίδια η ΧΑ αρχικά, που επανέλαβε στη βουλή όσα γράφονται και λέγονται δεξιά και ακροδεξιά από αγανακτισμένους νοικοκυραίους φασίστες. Ο ΣΥΡΙΖΑ που θα εμφανιστεί ως «Αριστερός» ακριβώς τη στιγμή που έφερε νέα μέτρα. Η ΝΔ που θα εμφανιστεί ως η σοβαρή πατριωτική παράταξη και τα Ποταμοειδή πασοκογενή και δεν ξέρω πώς να τα χαρακτηρίσω πολιτικά μορφώματα που θα επιβεβαιώσουν τη συμμετοχή τους στο δημοκρατικό τόξο, κι ας είναι πχ. ο Θεοδωράκης εκείνος ο οποίος έπαιρνε συνέντευξη-ξέπλυμα στον Μιχαλολιάκο.
Μόνο οι κότες θα βγουν χαμένες από αυτή την υπόθεση, εξαιτίας της ταύτισής τους με τους Χρυσαυγίτες. Αλλά δεν φταίνε σε τίποτα τα ζωντανά να συγκρίνονται με ό,τι σιχαμερότερο γέννησε ποτέ η Ιστορία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ