26 Δεκ 2018

Η «αντιτρομοκρατική» πολιτική της ΕΕ…

             

Τα πορίσματα και τις συστάσεις της “ειδικής επιτροπής του Ευρωκοινοβουλίου” έχουν ως αιχμή τους την περαιτέρω επεξεργασία της αντιδραστικής στρατηγικής της ΕΕ περί “καταπολέμησης της ριζοσπαστικοποίησης”, “θρησκευτικής” αλλά και σε πολιτικό επίπεδο, στοχεύοντας το εργατικό – λαϊκό κίνημα.
Ενοχοποιούνται θρησκείες και ποινικοποιείται και η απλή σκέψη, ακόμα και οι μετακινήσεις, τα ταξίδια. Στο πλαίσιο αυτό, προωθείται η γιγάντωση των κατασταλτικών μέτρων και μηχανισμών, του φακελώματος, της μαζικής καταγραφής δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα. Ταυτόχρονα διενεργούνται “αυτόματες αναζητήσεις”, με πλήρη έλεγχο του διαδικτύου, σε συνεργασία αλλά και με απευθείας ανάθεσή τους στους ομίλους των τηλεπικοινωνιών και του διαδικτύου.
Δημιουργείται ένα ασφυκτικό αντιδραστικό πλαίσιο κατά των δημοκρατικών ελευθεριών και των λαϊκών δικαιωμάτων, το οποίο θα ενεργοποιείται ακόμη και με “υποψίες ή βάσιμες υπόνοιες”, τυλίγοντας σε μια κόλλα χαρτί ανθρώπους. Οι δε συστάσεις της έκθεσης για την “ενίσχυση των συνόρων”, μεταξύ άλλων και με 10.000 συνοριοφύλακες, δεν είναι παρά η υλοποίηση – με διάφορα κάθε φορά προσχήματα – της βασικής επιδίωξης και προτεραιότητας της ΕΕ για την περαιτέρω στρατιωτικοποίησή της, για την ένταση της ιμπεριαλιστικής της επιθετικότητας, σε μια περίοδο οξύτατων ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών.

Η εργατική τάξη και τα άλλα λαϊκά στρώματα, απαντώντας στην επιχείρηση εκφοβισμού τους, στην ενίσχυση της ξενοφοβίας, του ρατσισμού, στην καλλιέργεια του επικίνδυνου “διαίρει και βασίλευε”, μπορούν και πρέπει να αποκρούσουν αυτήν τη γενικευμένη επίθεση σε βάρος των δικαιωμάτων τους, την ένταση της καταστολής και των αντιδραστικών μηχανισμών που θωρακίζουν την καπιταλιστική εξουσία με πρόσχημα την “τρομοκρατία”. Να συγκρουστούν με αυτήν, ανοίγοντας το δρόμο για την υπεράσπιση των λαϊκών ελευθεριών και δημοκρατικών δικαιωμάτων, την ικανοποίηση των δικών τους αναγκών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ