8 Ιουν 2020

Άστεγος ξυλοκοπείται ανελέητα και απρόκλητα από αστυνομικούς

Ένας βοηθός σερίφη κομητείας του Όρεγκον τέθηκε σε «προσωρινή διαθεσιμότητα», όπως λέει το ανακοινωθέν της αστυνομίας, όταν το βίντεο που αναδύθηκε παρείχε αδιάσειστα στοιχεία για την αντισυνταγματική του δράση.
Να ξυλοκοπεί βάναυσα έναν ακινητοποιημένο και καθηλωμένο στο έδαφος άστεγο άντρα δηλαδή, χωρίς προφανή αιτία, καθώς όπως βλέπουμε στο υλικό ούτε αντίσταση προβάλει ούτε καν κινείται. Και πώς να κινηθεί με πέντε αστυνομικούς πάνω του;
Οι αστυνομικοί τον βρήκαν με μια «μεγάλη λεπίδα», η οποία ήταν ωστόσο πάντα ασφαλισμένη στη ζώνη του, ακόμα και κατά τη διάρκεια της βιαιοπραγίας. Ο Jake Thompson, βοηθός σερίφη στην κομητεία Marion του Όρεγκον, το μόνο που έπαθε για την ώρα ήταν να τον βγάλουν από τις πεζές περιπολίες, «μέχρι να ολοκληρωθεί η έρευνα».
Το υλικό παρουσιάζει τη δράση των πέντε οργάνων του νόμου απέναντι στον άτυχο 28χρονο Kevin Straw, τον οποίο συνέλαβαν παρεμπιπτόντως για αντίσταση κατά της αρχής. Την οποία είδαν οι αστυνομικοί ως πρόσχημα για τις μπουνιές στο κεφάλι του υπάκουου, όπως θα δείτε, άντρα. «Σας παρακαλώ, σταματήστε» ακούγεται να λέει ακόμα και όταν τον κοπανούν, «δεν αντιστέκομαι», φωνάζει και ξαναφωνάζει όσο οι μανιασμένες μπουνιές πέφτουν βροχή.
Η κοινή γνώμη του Όρεγκον περιμένει για την ώρα να δει πού θα καταλήξει η έρευνα για το ανατριχιαστικό περιστατικό…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ