Υπόθεση Τζορτζ Φλόιντ: Ένας επιπλέον νεκρός στις διαδηλώσεις στην Ινδιανάπολη των ΗΠΑ, μεταδίδει το CNN.
Το αμερικανικό ειδησεογραφικό πρακτορείο, επικαλείται δηλώσεις του Αρχηγού της Αστυνομίας στην Ινδιανάπολη, ο οποίος ανέφερε ότι τρεις άνθρωποι δέχθηκαν πυρά εκ τον οποίων ο ένας άφησε την τελευταία του πνοή.
Ο αρχηγός της αστυνομίας δεν έδωσε περισσότερες πληροφορίες, λέγοντας ότι διεξάγονται έρευνες για το συμβάν.
Στο μεταξύ, η αστυνομία έχει προχωρήσει σε εκατοντάδες συλλήψεις. Στη Ν. Υόρκη συνελήφθησαν πάνω από 340 άτομα στη διάρκεια διαδηλώσεων που ξεκίνησαν το Σάββατο και διήρκεσαν μέχρι το πρωί της Κυριακής, δήλωσε ανώτερος αξιωματούχος της NYPD στο CNN.
Στο Σιάτλ της Ουάσιγκτον συνελήφθησαν τουλάχιστον 27 άτομα, σύμφωνα με την επικεφαλής της αστυνομίας του Σιάτλ Κάρμεν Μπεστ ενώ η αστυνομία της Ατλάντα συνέλαβε 70 άτομα, σύμφωνα με τον Τζον Τσάφι, εκπρόσωπο του αστυνομικού τμήματος της Ατλάντα.
Οπως αναφέρει το CNN, πλήθος κόσμου αψήφησε την απαγόρευση της κυκλοφορίας, που επιβλήθηκε σε πολλές πόλεις των ΗΠΑ και βγήκε στους δρόμους να διαμαρτυρηθεί για τη δολοφονία του Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ.
Το πτώμα ενός άνδρα βρέθηκε σήμερα το πρωί κοντά σε ένα καμένο αυτοκίνητο στη Μινεάπολη.
Σύμφωνα με τον Τζον Έλντερ, τον εκπρόσωπο της αστυνομίας της πόλης, όταν οι πυροσβέστες έσβησαν τη φωτιά, οι αστυνομικοί βρήκαν το πτώμα ενός άνδρα που βρισκόταν σε απόσταση μερικών μέτρων από το καμμένο αυτοκίνητο και το οποίο έφερε μώλωπες.
Η ταυτότητα του θύματος και η αιτία θανάτου του δεν έχουν ακόμη διευκρινιστεί ενώ η περιοχή έχει αποκλειστεί και έχει ξεκινήσει έρευνα για τις συνθήκες του περιστατικού.

Οι πλήρεις δυνάμεις της Εθνοφρουράς της Μινεσότα κινητοποιήθηκαν χθες για πρώτη φορά μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο έπειτα από τέσσερις νύκτες ταραχών στη Μινεάπολη ενώ – σε μια πρωτόγνωρη κίνηση το Πεντάγωνο έθεσε στρατιωτικές μονάδες σε ετοιμότητα τεσσάρων ωρών σε περίπτωση που ζητηθεί η συνδρομή τους από τον κυβερνήτη της Μινεσότα για την αντιμετώπιση των ταραχών.
Μάλιστα, αστυνομικοί τραυμάτισαν εργαζόμενους του Reuters με πλαστικές σφαίρες,  την ώρα που κάλυπταν τις ταραχές στην πόλη.
Από το Λος Άντζελες ως το Μαϊάμι και το Σικάγο οι διαδηλώσεις με βασικό σύνθημα το «Δεν μπορώ να αναπνεύσω» -τα τελευταία λόγια του Φλόιντ όταν βρισκόταν ακινητοποιημένος στο έδαφος με το γόνατο ενός αστυνομικού στον λαιμό του -, ξεκίνησαν ειρηνικά, όμως στη συνέχεια ξέσπασαν επεισόδια με τους διαδηλωτές να κλείνουν δρόμους, να βάζουν φωτιές και να συγκρούονται με την αστυνομία, η οποία έκανε χρήση δακρυγόνων και πλαστικών σφαιρών για να αποκαταστήσει την τάξη.