1 Ιουλ 2020

Αυτοί είναι οι ραβδούχοι του κεφαλαίου

 


Πάει το διπλό φονικό της Κρήτης, πάει και το βιτριόλι, όπου να 'ναι θα εξαντληθεί και η ιστορία του μικρού κοριτσιού από τη Θεσσαλονίκη (αν δεν το τροφοδοτούσε ο Κούγιας, ίσως να είχε ήδη εξαντληθεί), ο ψευτογιατρός έχει χάσει θέσεις στη λίστα των ειδήσεων, τώρα έχουμε τα τηλεφωνήματα της Τζούλη-Καμμένου στους μπάτσους και κυρίως τη συνομιλία Παππά-Μιωνή.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει κάθε λόγο να υποστηρίξει ότι η ΝΔ χρησιμοποιεί πρακτόρικες και μαφιόζικες μεθόδους, για να αποπροσανατολίσει. Αφού περιπλανήθηκαν λίγο από θέμα σε θέμα, κατέληξαν ότι η ΝΔ θέλει να αποπροσανατολίσει από την κατάσταση της οικονομίας, που ο Τσίπρας την παρέδωσε ρωμαλέα και ακμαία και ο Κούλης την έκανε σαν τα μούτρα του. Αυτά, όμως, δεν τα πιστεύουν ούτε αυτοί που τα λένε. Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που βγαίνουν στα ραδιοκάναλα έχουν το ύφος της θλιμμένης καλόγριας. Αποφεύγουν να αντεπιτεθούν, ψελλίζουν παπάρες για το «εθνικό συμφέρον» και στηρίζουν με μισή καρδιά τον Παππά. Σημάδι ότι βρίσκονται με την πλάτη στα σκοινιά. Φοβούνται ότι ο Μητσοτάκης θα τους πάει σε εκλογές με τις «κασέτες» του σιωνιστή πράκτορα και θα τους πάρει μεγαλύτερη διαφορά σε σχέση με πέρσι τέτοια εποχή.

Στη μηχανή της αστικής δημοσιογραφίας η σκανδαλολογία, ακόμα κι όταν αναφέρεται σε υπαρκτά σκάνδαλα, χρησιμοποιείται αποπροσανατολιστικά. Γίνεται μοχλός για το διαχωρισμό της αστικής πολιτικής σε «καλούς» και «κακούς», σε «έντιμους» και «διεφθαρμένους». Ενοχοποιούνται πρόσωπα και αθωώνεται το σύστημα.

Στα δικά μας μάτια οι αποκαλύψεις σαν κι αυτές των τελευταίων ημερών είναι αποκαλύψεις πλευρών της μη εμφανούς, της παρασκηνιακής λειτουργίας της αστικής πολιτικής. Αποκαλύψεις για τη φύση της αστικής πολιτικής και για το χαρακτήρα των προσώπων-φορέων της. ΟΛΩΝ!

-Ποιοι είναι αυτοί που μιλάνε σαν φιλαράκια με σιωνιστές πράκτορες και κανονίζουν πως θα τους καθαρίσουν δικαστικές εκκρεμότητες; Ποιοι είναι αυτοί που έπαιρναν κάτω από το τραπέζι εκατομμύρια δολάρια ή μάρκα, για να στηρίξουν τις κομματικές τους καμπάνιες ή τα προσωπικά τους ταμεία; Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ο τελευταίος σ' αυτή τη σειρά. Προηγήθηκαν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, για να μην πάμε στα αστικά κόμματα της προδικτατορικής περιόδου.

Αυτή είναι η δουλειά της αστικής πολιτικής. Να βολεύει τους καπιταλιστές καθαρίζοντας τις κάθε είδους παρανομίες τους. Κι επειδή και η αστική πολιτική χαρακτηρίζεται από τον κομματικό ανταγωνισμό και οι καπιταλιστικές επιχειρήσεις έχουν το δικό τους ανταγωνισμό, σχηματίζονται ομάδες συμφερόντων. Βραχύβιες συνήθως, γιατί οι καπιταλιστές δεν επιτρέπεται να έχουν κομματική σταθερότητα. Αυτός ο ανταγωνισμός είναι που από καιρού εις καιρόν οδηγεί σε αποκαλύψεις σαν τις σημερινές.

Ολες οι φατρίες της αστικής πολιτικής, όμως, ανταποκρίνονται στην κοινή, την ταξική θέληση της κεφαλαιοκρατίας: πώς θα διαχειριστούν το σύστημα έτσι που το κεφάλαιο να αποκομίζει το μέγιστο κέρδος. Οι αστοί πολιτικοί, αυτοί που ενίοτε συλλαμβάνονται να συμπεριφέρονται ως μαφιόζοι, δεν είναι παρά οι ραβδούχοι του κεφαλαίου. ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ! «Καλοί» και «κακοί», «έντιμοι» και «διεφθαρμένοι» κάθονται στο σβέρκο του λαού και τον πατάνε κάτω για χάρη του κεφαλαίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ