11 Απρ 2012

Ο «άσχετος», ο «λαγός» και οι τυφλοί



Τον «άσχετο» έκανε χτες ο υπουργός Οικονομικών, Φ. Σαχινίδης, σε συνάντηση που είχε με αντιπροσωπεία της Εθνικής Ομοσπονδίας Τυφλών, ότι επειδή είναι καινούριος (σ.σ. ήταν υφυπουργός Οικονομικών) στο υπουργείο δε γνωρίζει τα αιτήματά τους και δεν μπορεί να πάρει θέση! Από την πλευρά της η πλειοψηφία της Εθνικής Ομοσπονδίας Τυφλών (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑ.Ο.Σ., ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ) το μόνο που ζήτησε ήταν να εξαιρεθούν μόνο οι τυφλοί από χαράτσια, απολύσεις, περικοπές μισθών, να υπάρξουν διακανονισμοί στην εξόφληση δανείων κ.λπ., που σημαίνει ότι συμφωνεί με την ασκούμενη αντιλαϊκή πολιτική που επιβάλλει στις υπόλοιπες λαϊκές οικογένειες όλα όσα ζητά εξαίρεση για τους τυφλούς.
Ο εκπρόσωπος της Ενωτικής Συνδικαλιστικής Κίνησης Τυφλών τόνισε πως υπάρχει συνέχεια στην πολιτική της κυβέρνησης, ανεξάρτητα από τα πρόσωπα που καταλαμβάνουν τις υπουργικές θέσεις και έχουν κατατεθεί πολλά σχετικά υπομνήματα. Αυτή η πολιτική υπηρετεί συγκεκριμένα συμφέροντα σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων και των πιο ευπαθών κοινωνικών ομάδων, ανεξάρτητα από τα πρόσωπα, και αφορά όλους τους εργαζόμενους, ακόμη και τις πιο ευπαθείς κοινωνικές ομάδες. Ανάμεσα σε άλλα όπου συμπεριλαμβάνονται και τα παραπάνω όχι ως εξαίρεση αλλά ως κατάργηση για όλες τις λαϊκές οικογένειες, απαίτησε να ολοκληρωθούν τώρα όλοι οι διαγωνισμοί που έχουν γίνει τα τελευταία 4 χρόνια για προσλήψεις τυφλών, να παγώσουν όλα τα δάνεια και να δοθεί άμεσα έκτακτη οικονομική ενίσχυση 1.000 ευρώ στα άτομα με αναπηρία και χρονίως πάσχοντες των ΑμΕΑ, ενώ σημείωσε πως το αγωνιστικό αναπηρικό κίνημα συμπορεύεται με το ταξικό εργατικό στη γραμμή της ρήξης με αυτή την πολιτική και της ανατροπής της.
Στη συνάντηση ήταν - ως διαμεσολαβητής - και ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Π. Κουρουμπλής, που θα κατέβει στις εκλογές με τον ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ. Αποκαλύπτοντας το ρόλο του «λαγού» που παίζει, για να «καταθέσει» τις λαϊκές ψήφους ξανά στην ίδια πολιτική της κυβέρνησης, αμφισβήτησε ότι γίνονται απολύσεις τυφλών και δικαιολόγησε την κυβέρνηση, γιατί δε γίνεται να παρθούν τα μέτρα ανακούφισης. Επιπλέον, δεν απάντησε σε ερώτηση του εκπροσώπου της ΕΣΚ Τυφλών σχετικά με τη συζήτηση που έχει ανοίξει στην ΕΕ για κατάργηση όλων των κοινωνικών επιδομάτων και να αντικατασταθεί με ένα φιλοδώρημα σε όσους ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας. Αυτοί είναι που... «διαφοροποιούνται» από την κυβέρνηση προκειμένου να εξασφαλίσουν τη βουλευτική τους καριέρα συνεχίζοντας να υπερασπίζονται την ίδια πολιτική. Και φυσικά ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ σπεύδει καιροσκοπικά να τους κάνει «συμμάχους» του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ