24 Οκτ 2012

Κου Κλουξ Κλαν: σε “άμιλλα” με τις χρυσαυγίτικες συμμορίες


Κου Κλουξ Κλαν: σε “άμιλλα” με τις χρυσαυγίτικες συμμορίες




Δεν πρόλαβε να στεγνώσει το μελάνι για την προπαγάνδιση της χρυσαυγίτικης δραστηριότητας από ιστοσελίδα της “Κου Κλουξ Κλαν”, αλλά και για τους “παραδοσιακούς” και στενούς -εδώ και δεκαετίες- δεσμούς ανάμεσα στην “Κου Κλουξ Κλαν” και τις ντόπιες φασιστικές συμμορίες, και σαν να τους τσίμπησε μύγα, οι “κούκλοι” της αμερικανικής συμμορίας με τις λευκές κουκούλες και τους φλεγόμενους σταυρούς (σταυρωτήδες γαρ) βιάστηκαν να επιβεβαιώσουν την ύπαρξή τους με τις αποκρουστικές μεθόδους που την χαρακτηρίζουν:

Σύμφωνα λοιπόν με την σημερινή ειδησεογραφία:

Το ρατσιστικό και δολοφονικό μένος της Κου Κλουξ Κλαν έκανε την επανεμφάνισή του. Στόχος μία 20χρονη αφροαμερικανή κοπέλα, η οποία δέχθηκε επίθεση σε πάρκο της πόλης Ουίνσμπορο στη βορειοανατολική Λουιζιάνα. Το θύμα, η Σαρμίκα Μόφιτ, 20 ετών, νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση καθώς υπέστη σοβαρά εγκαύματα (δευτέρου και τρίτου βαθμού σε πάνω από το 50% του σώματός της) όταν τρεις άνδρες την περιέλουσαν με εύφλεκτο υγρό και της έβαλαν φωτιά, ενώ στη συνέχεια έγραψαν τα αρχικά της Κου Κλουξ Κλαν – «ΚΚΚ» – και άλλα ρατσιστικά υβριστικά συνθήματα στο αυτοκίνητό της. Κατά την αστυνομία, οι άνδρες φορούσαν λευκές κουκούλες ή καπέλα, χαρακτηριστική ενδυμασία της ρατσιστικής συμμορίας.

Όπως είναι φανερό, η δραστηριότητα της αμερκανικής ρατσιστικής συμμορίας, η οποία, ας σημειωθεί, έχει σημαντικά ερείσματα στους κόλπους του πολιτικο-οικονομικού κατεστημένου των ΗΠΑ και επιρροή στην αμερικανική εξωτερική πολιτική (αίμα για τα πετρέλαια – επενδύσεις σε βόμβες για κέρδη από την “ανοικοδόμηση” κλπ), δεν διαφέρει ούτε στο ελάχιστο από την εγκληματική μεθοδολογία των χρυσαυγίτικων συμμοριών. Δεν διαφέρει ούτε στο ρατσιστικό “κίνητρο”, ούτε στους τρομοκρατικούς στόχους, ούτε στο είδος της “παρακρατικής” λειτουργίας της, ούτε στο ρόλο της ως μηχανισμού καταπιεσης για τη διασφάλιση των σχέσεων εκμετάλλευσης. Δεν διαφέρει επίσης ούτε στη θρασυδειλία και την ανανδρία, που χαρακτηρίζουν τις δολοφονικές επιθέσεις της κάθε ναζιστικής αγέλης εναντίον ξεμοναχιασμένων, ανύποπτων και ανυπεράσπιστων θυμάτων. Να υποθέσουμε ότι θα διαφέρει η αμερικανική “κου κλουξ κλαν” από την ελληνική “ομόαιμή” της ως προς τις θωπείες που δέχεται από τον κρατικό μηχανισμό και απ’ τα κέντρα που καλοπληρώνονται με αποστολή την διαμόρφωση της κοινής γνώμης για λογαριασμό του κεφαλαίου; Κανένα στοιχείο δεν μας επιτρέπει να υποθέσουμε ούτε και τέτοια διαφορά. Εκτός αν αποτελούν τέτοιο “στοιχείο” οι προσχηματικές και κούφιες ρητορίες των εκπροσώπων του “καλού” αστικού πολιτικού κόσμου που ουσιαστικά αποσκοπούν μόνον στο να ενισχύεται συν τω χρόνω η δύναμη του φασισμού, η αποθράσυνση της οργάνωσής του, κι ο “εθισμός” τμημάτων του λαού στην τρομοκρατική, δολοφονική, εγκληματική του δραστηριότητα…





Εν τω μεταξύ, εξελίξεις υπάρχουν και στο “μέτωπο” του “ιδεολογικού” αυτοπροσδιορισμού της χρυσγαυγίτικης συμμορίας.

Μετά την ενόχληση των βουλευτών της για το χαρακτηρισμό της οργάνωσής τους ως φασιστικής από τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΚΚΕ και τη σωρεία αποδείξεων για το αληθές του χαρακτηρισμού, ο αρχηγός της συμμορίας άλλαξε το τροπάρι. Ενώ μέχρι χθες φορούσε την “αθώα”, “εθνικιστική” προβιά, προχθές στην “γιορτή” του φασιστικού αυτού μηχανισμού παραδέχθηκε ότι το “χέρια αυτά” μπορεί να χαιρετάνε ναζιστικά αλλά τουλάχιστον “δεν έχουν κλέψει” (λες και αν “έκλεβαν” θα βγαίνανε να το διακηρύξουν δημόσια από το μικρόφωνο!)…

Δεν “κλέβει” λοιπόν, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του, ο κρατικοδίαιτος νεοναζί (χώρια οι όποιες άλλες πρόσοδοι και χορηγίες), κρατικοδίαιτος σύμφωνα τουλάχιστον με το έγγραφο που εδώ και αρκετό καιρό έχει εμφανιστεί στο διαδίκτυο και καταδεικνύει τις με το αζημίωτο υπηρεσίες που παρέχουν οι διαφόροι φασιστικοί “αστέρες” στα κρατικά κέντρα οργάνωσης των παρακρατικών μηχανισμών:



Πηγή : Διέξοδος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ