8 Νοε 2012

Άγρια καταστολή χθές από την κυβέρνηση.


Άγρια καταστολή χθές από την κυβέρνηση. 







 Συμπλοκές μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών σημειώθηκαν το βράδυ πέριξ της πλατείας Συντάγματος.
 Η Αστυνομία έκανε εκτεταμένη χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου-λάμψης, αλλά και ρίψεις νερού με αντλίες. Νεαροί έριχναν πέτρες και βόμβες μολότοφ κατά αστυνομικών.
 Η ατμόσφαιρα σε όλο το κέντρο της Αθήνας για ώρες ήταν αποπνικτική εξαιτίας των δακρυγόνων.
 Ο απολογισμός των επεισοδίων ήταν:
 103 Προσαγωγές
 5 Συλλήψεις
 7 Τραυματίες Αστυνομικοί και
 5 Τραυματίες Πολίτες.


 Έγινε χθές δε και Εκτεταμένη Χρήση των Τεσσάρων Υδροφόρων της Αστυνομίας Μπλέ και Άσπρων..!!!


 Οργανωμένο κυβερνητικό σχέδιο άγριας κρατικής καταστολής σε βάρος των διαδηλωτών εφαρμόστηκε χτες στην πλατεία Συντάγματος.

 Η επιβολή των άγριων αντιλαϊκών μέτρων είναι αδύνατο να μη συνοδευτεί με την ένταση της κρατικής βίας και καταστολής σε βάρος όσων αγωνίζονται οργανωμένα ενάντια στην πολιτική που σαρώνει εργατικά δικαιώματα και κατακτήσεις.

 Και θα δυναμώσει η κρατική βία κατά του λαϊκού κινήματος γιατί η κυβέρνηση δεν μπορεί να πείσει για την πολιτική της χωρίς τη βία.
 Προσχήματα μπορεί να βρίσκει για να χτυπά τις διαδηλώσεις.
 Κι αν δε βρίσκει θα τα δημιουργεί.

 Χτες, οι λαϊκοί άνθρωποι που διαδήλωναν στο Σύνταγμα με το ΠΑΜΕ αντιμετώπισαν την κρατική βία αποφασιστικά, ανασυντάχτηκαν και ξαναδιαδήλωσαν οργανωμένα στο Σύνταγμα μένοντας μέχρι αργά το βράδυ.

 Το οργανωμένο εργατικό, λαϊκό κίνημα μπορεί και πρέπει να δυναμώσει με τη μαζική οργάνωση των εργαζομένων στα σωματεία, με την οργάνωση και το δυνάμωμα της λαϊκής συμμαχίας, που με γραμμή ανυπακοής στο σύστημα θα διεκδικεί την ανατροπή της πολιτικής που εξαθλιώνει το λαό με μέτωπο και στην κρατική βία και καταστολή.

 Θα παλεύει για την ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων, την αποδέσμευση από την ΕΕ και να κάνει τα μέσα παραγωγής κοινωνική ιδιοκτησία.

 Αναρτήθηκε από albatrus  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ