19 Νοε 2012

Η συνηθισμένη γκεμπελίστικη προπαγάνδα της Χρυσής Αυγής


Η συνηθισμένη γκεμπελίστικη προπαγάνδα της Χρυσής Αυγής


Χωρίς καμία απολύτως έκπληξη διαβάσαμε την υποτιθέμενη «απάντηση» της Χρυσής Αυγής στο άρθρο της ΝΕ Κέρκυρας του ΚΚΕ για την απροκάλυπτη στήριξή της στο ελληνικό κεφάλαιο. Λέμε υποτιθέμενη «απάντηση» γιατί για να χαρακτηριστεί ένα κείμενο ως απάντηση θα πρέπει υποτυπωδώς τουλάχιστον να απαντάει και σε κάτι...
            Αντί αυτού η ανακοίνωση της Χρυσής Αυγής ήταν κάτι  μεταξύ παρωχημένης έκθεσης ιδεών και γκεμπελίστικης προπαγάνδας βγαλμένης από το χρονοντούλαπο της φασιστικής ιστορίας. Ήταν μια από της κλασσικές «απαντήσεις», η οποία δεν απαντάει σε τίποτα επί της ουσίας παρά μόνο προσπαθεί να αποπροσανατολίσει, αναμασώντας αυτή τη φορά την ξαναζεσταμένη προπαγάνδα κατά του ΚΚΕ, που επίσης χρησιμοποιούν εδώ και χρόνια οι υπηρέτες της αστικής τάξης, καθεστωτικοί δημοσιογράφοι και αστικά κόμματα.
            Να σημειώσουμε βέβαια ότι το ΚΚΕ έχει απαντήσει σε όλα όσα αναφέρουν οι χρυσαυγίτες με άρθρα, ανακοινώσεις και τοποθετήσεις στη Βουλή. Είμαστε σίγουροι ότι γνωρίζουν τις απαντήσεις αλλά τις αποκρύπτουν για να δημιουργήσουν ως συνήθως μιντιακές εντυπώσεις.
            Πέρα από τις εντυπώσεις όμως η ανυπαρξία απάντησης έχει και αντικειμενική βάση. Δεν μπορούν να απαντήσουν γιατί τα γεγονότα, οι θέσεις και οι τοποθετήσεις της Χρυσής Αυγής αποδεικνύουν περίτρανα την ολόπλευρη στήριξή τους στο καπιταλιστικό σύστημα.
            Ας θυμίσουμε ότι:
            Η οργάνωση στήνει, με την πλήρη ανοχή της κυβέρνησης όπως αποδείχθηκε στον κοινοβουλευτικό έλεγχο, «γραφεία ευρέσεως εργασίας» για να βρίσκει φθηνούς και ανασφάλιστους εργάτες στους επιχειρηματίες.  Έτσι, με την ταμπέλα «μόνο για Έλληνες» και με τα πογκρόμ ενάντια στους «φτηνούς ξένους» κατάφερε να  εμπορεύεται «ακόμα φτηνότερους Έλληνες», έναντι του αξιοπρεπούς «πατριωτικού» μεροκάματου των 18 ολόκληρων ευρώ. Να πως υπηρετεί, «αντισυστημικά» όπως πάντα, την κερδοφορία των αφεντικών, εκμεταλλευόμενη  την αγωνία, το φόβο και την ανέχεια των εργαζομένων.
            Πιο πρόσφατη είναι η τοποθέτηση του “καλλιτέχνη” βουλευτή Γερμενή στις 8 Νοεμβρίου στη βουλή όπου είπε: “(...) Πέμπτον, όσον αφορά τους ανέργους που επιδοτεί ο ΟΑΕΔ, αυτοί να παρέχουν τις υπηρεσίες τους σε θέσεις του δημόσιου τομέα, προκειμένου να μειωθεί το κόστος λειτουργίας του”. Με άλλα λόγια, να δημιουργηθεί ένα εργατικό δυναμικό που θα δουλεύει 8 ώρες την ημέρα, χωρίς ένσημα, με μία στοιχειώδη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και να πληρώνεται με μόλις 14,40 ευρώ την ημέρα (το επίδομα του ΟΑΕΔ).
            Την ίδια βέβαια στιγμή που με «πατριωτική» αγωνία ψάχνουν δουλειές για τους Έλληνες, δεν βγάζουν άχνα για το καμποτάζ που έχει να κάνει με τη διατήρηση ελληνικού πληρώματος στα πλοία. Βλέπετε η άρση του καμποτάζ συμφέρει του εφοπλιστές που «τόσα έχουν προσφέρει στη χώρα μας».  
            Αυτή είναι η πραγματική όψη των ναζιστών. Δεν είναι απλά ρατσιστές, είναι εχθροί των εργατών και με αυτή την έννοια δεν νοιάζονται ούτε για τους Έλληνες εργάτες. Στην ουσία κάνουν ακριβώς ότι και τα κόμματα της κυβέρνησης καταργώντας Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και Κοινωνική Ασφάλιση, όχι μόνο με νόμους αλλά και στην πράξη.
            Σε περιόδους καπιταλιστικής κρίσης, όταν τα κόμματα του αστικού συστήματος ξεφτίζουν και χάνουν τη δυνατότητα χειραγώγησης των λαϊκών μαζών, όταν ο λαός δείχνει σημάδια ριζοσπαστικοποίησης εμφανίζονται ή βγαίνουν από την αφάνεια κόμματα – εφεδρείες για να στηρίξουν την αστική τάξη. Τότε έρχεται η ώρα των  καθαρόαιμων πατριδέμπορων του «αίματος και της τιμής» για να υπηρετήσουν το «έθνος των εκμεταλλευτών» με «αίμα» εργαζομένων έναντι καπιταλιστικής «τιμής».
            Μόνο με οργανωμένο, μαζικό και ταξικό λαϊκό κίνημα θα πεταχτούν μια για πάντα στον κάλαθο των αχρήστων οι εκμεταλλευτές, Έλληνες και ξένοι. Μόνο με ισχυρό το κόμμα της εργατικής τάξης, το ΚΚΕ, θα λουφάξουν μια και καλή οι παλιοί και όψιμοι υποστηρικτές τους.

Το Γραφείο Τύπου της ΝΕ Κέρκυρας του ΚΚΕ
18 Νοεμβρίου 2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ