19 Νοε 2012

Στο ''σφυρί'' Νοσοκομεία σε τουριστικές περιοχές


Στο ''σφυρί'' Νοσοκομεία σε τουριστικές περιοχές 



 Ο κ. Λυκουρέντζος δεν ''μασά'' τα λόγια του και όπως προκύπτει από σωρεία δημοσιευμάτων, το πιο πρόσφατο σήμερα στο ΕΘΝΟΣ ετοιμάζεται να ξεπουλήσει σε ιδιώτες Νοσοκομεία σε διάφορες περιοχές, μέσω ΣΔΙΤ για τη ν ανάπτυξη ιατρικού τουρισμού.
 Βάζουμε λέει τις υποδομές , βάλτε εσείς τα λεφτά, αλήθεια λέμε εμείς γιατί, για να αναπτύξει το κεφάλαιο επιχειρήσεις σε περιοχές τουριστικές και να βγάλει κέρδη; Δηλαδή δίνουμε τις υποδομές των Νοσοκομείων για να κερδοσκοπήσει το κεφάλαιο, υποδομές που βεβαίως τις έχει πληρώσει ακριβά σε μεγαλοεργολάβους ο Ελληνικός λαός.
 Δεν είναι μόνο αυτή η πλευρά βεβαίως, ο κ. Λυκουρέντζος δεν λεέι πως θα καλυφθούν οι ανάγκες του ντόπιου πληθυσμού, αλλά και των Ελλήνων πολιτών που επισκέπτονται τα τουριστικά μέρη. Μήπως πληρώνοντας ακριβά για να έχουν πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας;
 Πολλά θα μπορούσαν να γραφτούν ένα είναι σίγουρο. Ότι στον κατήφορο που έχουν πάρει … δεν θα σταματήσουν αν δεν τους σταματήσεις
 Δείτε το χθεσινό δημοσίευμα του ΈΘΝΟΥΣ για το θέμα αυτό.
Το ΕΣΥ επενδύει στον ιατρικό τουρισμό
 Πρόσβαση σε μονάδες του ΕΣΥ αποκτούν ιδιώτες επενδυτές στον ιατρικό τουρισμό.
 Το υπουργείο Υγείας ετοιμάζει νόμο - πλαίσιο, με τον οποίο «ανοίγει» δημόσιες μονάδες και υποδομές, ειδικά σε περιοχές με τουριστική φήμη. Το νέο νοσοκομείο της Σαντορίνης δεν θα ενταχθεί στο ΕΣΥ, αλλά στη νέα στρατηγική του ιατρικού τουρισμού.
 Το νομοσχέδιο είναι υπό διαμόρφωση και αναμένεται να δημοσιοποιηθεί τις επόμενες μέρες. Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου εκτιμά ότι μπορεί να υπάρξει τουριστική κίνηση υψηλής ποιότητας, καθ' όλη τη διάρκεια του έτους. «Επιστρατεύει», μάλιστα, επιστήμονες διεθνούς κύρους, προκειμένου να αναδείξουν τις δυνατότητες της χώρας μας σε επίπεδο ιατρικής φροντίδας και αποκατάστασης.
 Πρόσφατη έρευνα του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας έδειξε ότι η παγκόσμια «αγορά» ιατρικού τουρισμού ανέρχεται στα 20 δισ. ευρώ, χωρίς στο ποσό αυτό να περιλαμβάνονται ξενοδοχεία και αεροπορικά έξοδα. Εκτιμάται ότι η χώρα μας μπορεί να προσελκύσει 100.000 άτομα, σε ετήσια βάση, με έσοδα 400 εκατομμυρίων ευρώ.

 «Διαμορφώνουμε ένα επενδυτικό πλαίσιο, σε συνεργασία με τον αναπτυξιακό νόμο που θα διαμορφώσει το υπουργείο Ανάπτυξης», επισημαίνει στο «Εθνος» ο υπουργός Υγείας κ. Ανδρέας Λυκουρέντζος. Στην προσπάθεια -σημειώνει- θα εμπλακούν κορυφαίοι επιστήμονες και θα υπάρξει σύμπραξη με ιδιώτες επενδυτές.
 Αναφερόμενος στο νέο νοσοκομείο της Σαντορίνης, ο υπουργός εξηγεί ότι ο επενδυτής που θα δεχθεί να συμπράξει με το υπουργείο Υγείας θα μπορεί να λειτουργεί δώδεκα μήνες τον χρόνο. Σε συνδυασμό με τη φήμη του νησιού, αυτό θα συμβάλει στο να έρχονται τουρίστες καθ΄ όλη τη διάρκεια του χρόνου.
 Α. Λυκουρέντζος στο «ΕΘΝΟΣ»
 «Βάζουμε τις υποδομές, βάλτε την επένδυση»
 «Το υπουργείο Υγείας προχωρεί στη διαμόρφωση ενός νόμου - πλαισίου για τον ιατρικό τουρισμό. Η αρμόδια επιτροπή αναμένεται να μας παραδώσει τις επόμενες ημέρες μία πρώτη συγγραφή του σχεδίου νόμου, το οποίο θα βελτιωθεί, θα αναρτηθεί για δημόσια διαβούλευση και στη συνέχεια θα πάει για ψήφιση στη Βουλή. Η επιτροπή έχει πραγματοποιήσει συναντήσεις με εκπροσώπους φορέων από τον χώρο της τουριστικής οικονομίας και από τον ευρύτερο επιχειρηματικό χώρο.
 Το νομοσχέδιο αποβλέπει στη σύμπραξη με τον ιδιωτικό τομέα. Θα διαμορφώνει ένα περιβάλλον προσέλκυσης επενδύσεων, αξιοποιώντας τη φήμη των τουριστικών περιοχών της χώρας μας. Οι επενδυτές που θα δεχτούν να συμπράξουν με το υπουργείο Υγείας, θα μπορούν να λειτουργούν επί δώδεκα μήνες τον χρόνο.
 Μία ακόμη παράμετρος που προβλέπεται στο νομοσχέδιο είναι η δυνατότητα να πληρώνονται οι δαπάνες των ξένων πολιτών που θα νοσηλεύονται στην Ελλάδα από τα ασφαλιστικά ταμεία των χωρών προέλευσής τους.
 Στον τομέα αυτόν έχουμε στενή συνεργασία με τη Γερμανία και την "task force". Εχουμε προχωρήσει πάρα πολύ στο να εισπράξουμε και προηγούμενες οφειλές υπηκόων της Ευρωπαϊκής Ενωσης, οι οποίοι νοσηλεύτηκαν στη χώρα μας. Από στοιχεία του ΕΟΠΥΥ υπολογίζουμε ότι αυτό είναι ένα κεφάλαιο το οποίο ξεπερνά τα 20 εκατομμύρια ευρώ.
 Ο νόμος - πλαίσιο που διαμορφώνουμε θα περιορίζει τις γραφειοκρατικές διαδικασίες και θα μειώνει τα βάρη εκεί που δεν δικαιολογείται να υπάρχουν πάνω σε μία επένδυση. Προσβλέπουμε στον σημαντικό ρόλο που μπορούν να διαδραματίσουν οι κορυφαίοι επιστήμονες που διαθέτει η χώρα μας.
 Δίνουμε πρόσβαση στους ιδιώτες επενδυτές στις δημόσιες μονάδες Υγείας, με διαφάνεια και αντικειμενικότητα. Τους λέμε: "Εμείς βάζουμε τις υποδομές, βάλτε εσείς την επένδυση". Βασικό κριτήριο για τη λειτουργία των μονάδων ιατρικού τουρισμού είναι η ποιότητα. Οταν ένας ξένος πολίτης λέει ότι θα πάω να κάνω αιμοκάθαρση στην Ελλάδα, πρέπει να γνωρίζει ότι η μονάδα είναι πιστοποιημένη. Οτι πληροί τις προδιαγραφές ποιότητας και ασφάλειας".
 Αναρτήθηκε από βυσσινόκηπος  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ