25 Νοε 2012

Η φάλαγγα της Χρυσής Αυγής μέσα στην ΕΛ.ΑΣ


Βασανιστήρια με πένσα στα νύχια μεταναστών 




Η φάλαγγα της Χρυσής Αυγής μέσα στην ΕΛ.ΑΣ

Βασανιστήρια με πένσα στα νύχια μεταναστών – Αποκαλυπτικά στοιχεία για 17 υποθέσεις μέσα στο 2012. Άγνωστα περιστατικά ρατσιστικής βίας και αυθαιρεσίας μελών της Ελληνικής Αστυνομίας φέρνει σήμερα στο φως το Έθνος της Κυριακής.

Στον κατάλογο των υποθέσεων που έχει συγκεντρώσει το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. καταγράφονται οι αποκρουστικές λεπτομέρειες της φασιστικής πρακτικής που ακολουθούν μέλη της αστυνομίας.

Ανάμεσα στα συμβάντα που έχουν καταγγελθεί και εξετάζει η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. συμπεριλαμβάνονται βασανισμοί, προσβολές γενετήσιας αξιοπρέπειας, κλοπές, ξύλο αλλά και η καταστροφή νομιμοποιητικών εγγράφων.

Από τα μέχρι τώρα αποτελέσματα της έρευνας των υποθέσεων φαίνεται να προκύπτει ότι στην πλειονότητα των περιστατικών που αναφέρονται στη λίστα, οι αστυνομικοί που πρωταγωνιστούν διατηρούν - πέρα από κοινή νοοτροπία - και «αγαστές» σχέσεις με τη Χρυσή Αυγή.

Τα απανωτά περιστατικά ρατσισμού έχουν σημάνει «κόκκινο συναγερμό» στους επιτελείς του υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη που αποφάσισαν να σταθούν αμείλικτοι σε κάθε κρούσμα που προκύπτει.

Ακολουθούν τα συγκλονιστικά περιστατικά ρατσιστικής βίας που φέρνει στο φως η εφημερίδα.

13/7/2012
Άγιος Παντελεήμονας

Δήλωσε κλοπή και την έδειραν
Είχε έρθει για διακοπές στην Ελλάδα με το αγγλικό της διαβατήριο. Αλβανικής καταγωγής η επισκέπτρια προσέφυγε στο αστυνομικό τμήμα του Αγίου Παντελεήμονα για να δηλώσει την κλοπή του κινητού της και έπεσε θύμα ξυλοδαρμού από αστυνομικούς που ήταν εν υπηρεσία.

6/6/2012
Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Ξυλοδαρμός Ρώσου στον Πειραιά
Τον περασμένο Φεβρουάριο Ρώσος υπήκοος κατήγγειλε ότι υπέστη ξυλοδαρμό και βασανιστήρια από αστυνομικούς του Πειραιά και της ΓΑΔΑ.

21/10/2012
Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Ρωμαϊκή αρένα με κρατούμενους
Ακόμη μια καταγγελία της ΚΕΕΡΦΑ αναφέρει ότι αστυνομικός χειροδίκησε σε βάρος δύο κρατουμένων και χτύπησε ακόμη και έναν τρίτο που τόλμησε να αντιδράσει. Σύμφωνα με την καταγγελία, αστυνομικός έβγαλε έξω από τα κρατητήρια δυο κρατούμενους, τους χτύπησε με κλωτσιές και γροθιές και έβαλε έναν άλλο κρατούμενο να τους χτυπά.

14/8/2012
Αιγάλεω

Βασανιστήρια άλλων εποχών
Όχι μόνο τους έβρισαν, όχι μόνο κορόιδεψαν την καταγωγή τους, αλλά τους βασάνισαν και τους εξευτέλισαν. Σύμφωνα με καταγγελία της πακιστανικής κοινότητας, αστυνομικοί του Α.Τ. Αιγάλεω έβγαλαν με πένσα τα νύχια του ενός και ξύρισαν το μουστάκι του άλλου συλληφθέντα. Αστυνομικοί εξύβρισαν με χυδαία ρατσιστικά αστεία δύο υπηκόους Πακιστάν, οι οποίοι είχαν προσαχθεί και στη συνέχεια στον έναν έσφιξαν τα δάχτυλα με πένσα μαυρίζοντάς του τα νύχια και στον άλλο με ψαλίδι του έκοψαν το μουστάκι.

14/1/2012
Οδός Μενάνδρου

Κατέστρεψαν νόμιμα έγγραφα
Είναι ένα από τα περιστατικά που σπάνια καταγγέλλεται επισήμως. Για έναν μετανάστη, του οποίου η νομιμότητα «κρέμεται» από ένα χαρτί, η καταστροφή του συνιστά μεγαλύτερο «χτύπημα» από ό,τι η χειροδικία και οι προσβολές.

25/3/2012
Νέα Ιωνία

Χείρα βοηθείας στον ξυλοδαρμό
Ανήμερα της εθνικής γιορτής, ομάδα Πακιστανών δέχτηκε ρατσιστική επίθεση στην πλατεία Σημηριώτη. Αυτόπτης μάρτυρας κάλεσε την αστυνομία. Οι αστυνομικοί που έφτασαν στο σημείο απλώς… συνέχισαν τη δουλειά των φασιστών. Η καταγγελία έχει διαβιβαστεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών.

3/5/2012
Φωκίωνος Νέγρη

Η περιπολία οδήγησε στο νοσοκομείο
Αυτόπτης μάρτυρας κατήγγειλε ότι οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ,. που έκαναν περιπολία στην Κυψέλη, επιτέθηκαν βάναυσα σε τρεις μετανάστες. Ένας 19χρονος Παλαιστίνιος τραυματίστηκε βαριά και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

25/7/2012
Λιοσίων

Τον λήστεψαν και τον… πέταξαν
Αστυνομικοί εισέβαλαν σε σπίτι αλλοδαπού και άρχισαν να τον χτυπούν για να τον εκβιάσουν. Σύμφωνα με την καταγγελία της Κίνησης «Ενωμένοι κατά της Φασιστικής Απειλής», οι αστυνομικοί τον πέταξαν από το μπαλκόνι!

22/3/2012
Πειραιάς

«Έθαψαν» την ηλεκτροπληξία
Μετανάστες κατήγγειλαν εισβολή στο σπίτι τους και οι αστυνομικοί… αγρόν ηγόραζαν. Όπως κατήγγειλαν οι μετανάστες, πέντε άγνωστοι άνδρες τους προξένησαν σωματικές βλάβες κάνοντας χρήση ξύλινων και σιδερένιων λοστών, καθώς και συσκευής επίθεσης με ηλεκτρικό ρεύμα «TEIZER». Για την υπόθεση έχει ήδη διαταχθεί ΕΔΕ για πλημμελή εκτέλεση καθηκόντων του αξιωματικού υπηρεσίας.

18/9/2012
Περιστέρι

Κλωτσιές γιατί ζητούσε δουλειά
Στη συμβολή των οδών Θηβών και Πελασγίας, αστυνομικοί της ΔΙΑΣ επιτέθηκαν εν ψυχρώ σε βάρος μετανάστη που βρισκόταν εκεί προς αναζήτηση εργασίας.

24/4/2012
Μεταμόρφωση

Κακοποίηση και εντός του τμήματος
Δύο υποθέσεις που απασχολούν τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. αφορούν το Α.Τ. Μεταμόρφωσης. Στην πρώτη ένας Πακιστανός κατήγγειλε προσβλητική συμπεριφορά σε βάρος του μέσα στο Τμήμα. Στη δεύτερη εξετάζεται η πλημελληματική συμπεριφορά αστυνομικών σε ρατσιστικό περιστατικό που σημειώθηκε στον προαστιακό, όταν οι αστυνομικοί δεν έκαναν τίποτα για να συλλάβουν τους δράστες.

16/10/2012
Πλατεία Ομονοίας

Σκυταλοδρομία βίας σε Κορεάτη
Ταξίδεψε χιλιόμετρα για να επισκεφτεί την Ακρόπολη και έπεσε θύμα ξυλοδαρμού από αστυνομικούς. Όταν ο Κορεάτης τους ζήτησε να δείξουν τις υπηρεσιακές τους ταυτότητες, ο ένας αστυνομικός γρονθοκόπησε τον Κορεάτη στο πρόσωπο. Όταν εκείνος ζήτησε βοήθεια, άλλοι δύο αστυνομικοί έτρεξαν κοντά και τον χτύπησαν με γροθιές στο πρόσωπο, στην κοιλιά, στα πλευρά, τον πάτησαν μέχρι να πέσει στο δρόμο και του φόρεσαν χειροπέδες.

Η σύλληψη του έγινε στο πλαίσιο της επιχείρησης «Ξένιος Ζευς» στην Ομόνοια και η καταγγελία του έφτασε μέχρι στα κορεατικά ΜΜΕ, δυσφημώντας τη χώρα μας παγκοσμίως.

25/4/2012
Λεωφόρος Αλεξάνδρας

Προσαγωγή και κλοπή στη ΓΑΔΑ
Οι αστυνομικοί τον εντόπισαν έξω από το σπίτι του στην περιοχή των Αμπελοκήπων. Τον προσήγαγαν στον 6ο όροφο της ΓΑΔΑ, όπου τον χτύπησαν, του προσέβαλαν τη γενετήσια αξιοπρέπεια και του έκλεψαν το κινητό. Ο μετανάστης κατέθεσε μήνυση, η οποία έχει διαβιβαστεί στην εισαγγελία και διενεργείται προκαταρκτική εξέταση.

http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ