18 Δεκ 2012

Αυτή τη σαπίλα θέλουν να διασώσουμε;


Αυτή τη σαπίλα θέλουν να διασώσουμε; 



 Καταπληκτική αλλά αναμενόμενη  η είδηση που έρχεται από την Ισπανία.
 190δις από τα δάνεια που δόθηκαν από τις χρεοκοπημένες Ισπανικές τράπεζες,δηλαδή το 11,2% των συνολικών δανείων, που τώρα ανακεφαλαιοποιούνται με χρήματα των Ισπανών εργαζομένων όπως και οι δικές μας αλλά και όλες οι τράπεζες στον άγιο αυτό κόσμο του καπιταλισμού, δόθηκαν σε εταιρείες φαντάσματα ή σε  εταιρείες και άτομα χωρίς ΑΦΜ, ενημερότητες και τα άλλα σχετικά που απαιτούνται!

 Την είδηση την ακούσαμε στη ΝΕΤ και βέβαια θα ήταν μεγάλη αφέλεια να σκεφτεί κανείς ότι 190δις σκορπίστηκαν σε ξεκομμένες περιπτώσεις σκανδάλων, ότι δηλαδή τα καρπώθηκαν κάποια "λαμόγια".
 Απλά έτσι λειτουργεί ο καπιταλισμός και είναι βέβαιο ότι τα χρήματα κατευθύνθηκαν σε τσέπες μετόχων, όπως και στη δική μας ανάλογη περίπτωση, γιατί φυσικά το επιτρέπει ο τρόπος λειτουργίας του τραπεζικού συστήματος που δεν μπορεί και δεν πρόκειται να αλλάξει.

 Ο πυλώνας του συστήματος λοιπόν, όπως ονομάζεται το τραπεζικό σύστημα, που τον πληρώνουμε συστηματικά και χωρίς πολλές σκάψεις γιατί έτσι πρέπει και "δεν γίνεται αλλιώς", είναι σάπιος ως το κόκκαλο όπως άλλωστε και ολόκληρο το καπιταλιστικό σύστημα.
 Κυριολεκτικά απ' την κορφή ως τα νύχια.
 Αυτή τη σαπίλα θέλουν να διασώσουμε θυσιάζοντας τα πάντα;

 Αναρτήθηκε από Γιώργος Σαρρή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ