28 Φεβ 2013

Όπως ήταν φυσικό το κατασκευασμένο κατηγορητήριο αποκαλύφθηκε


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



Η κλιμάκωση της επίθεσης του κεφαλαίου και των κυβερνήσεών του στα λαϊκά και εργατικά δικαιώματα συνοδεύεται από μέτρα καταστολής και ποινικοποίησης των αγώνων.
Προφανής στόχος αυτής της επιλογής είναι η τρομοκράτηση της εργατικής τάξης και η παρεμπόδιση της συνδικαλιστικής δράσης, ώστε ανενόχλητοι οι πλουτοκράτες να τσακίζουν τα εργατικά και λαϊκά στρώματα, εξασφαλίζοντας την αύξηση της κερδοφορίας τους.
Στο πλαίσιο αυτών των επιλογών, οι μηχανισμοί του κεφαλαίου αξιοποιούν την αστυνομική βία και ενεργοποιούν τη βιομηχανία παραγωγής ψευδών μηνύσεων και αγωγών.
Μία τέτοια ψευδή μήνυση που είχε καταθέσει μεγάλος επιχειρηματικός όμιλος κατά των στελεχών του ΠΑΜΕ Σταμάτη Πελάη και Δημήτρη Πιτσιάβα  εκδικάστηκε χθες (Τετάρτη 27 Φλεβάρη 2013) στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Κέρκυρας.
Όπως ήταν φυσικό το κατασκευασμένο κατηγορητήριο αποκαλύφθηκε πλήρως στο ακροατήριο και η δίωξη έπεσε στο κενό.
Το πραγματικό «αδίκημα» των στελεχών μας είναι ότι συμμετείχαν σε αγωνιστική κινητοποίηση του ΠΑΜΕ ενάντια σε απόλυση συναδέλφου, ο οποίος άσκησε το δικαίωμα του στην  απεργία και ενόχλησε την εργοδοσία .
Σύρθηκαν λοιπόν στα δικαστήρια γιατί δεν έσκυψαν το κεφάλι στην ασύδοτη δράση της εργοδοσίας, γιατί μαζί με το ΠΑΜΕ αντιστάθηκαν στην απόλυση συναδέλφου και στην επιχείρηση  φίμωσης και τρομοκρατίας των εργαζομένων.
Οι δύο συναγωνιστές μας έχουν στοχοποιηθεί από τους μηχανισμούς του κεφαλαίου και ακολουθούν σειρά ψευδών μηνύσεων και αγωγών εναντίον τους, οι οποίες θα πέσουν στο κενό (όπως και η χθεσινή) και θα γυρίσουν μπούμερανγκ στους εμπνευστές τις ποινικοποίησης των αγώνων.
Οι πλουτοκράτες και η κυβέρνησή τους πρέπει να καταλάβουν καλά ότι κάθε επίθεση στο ΠΑΜΕ, τα στελέχη του και το λαϊκό κίνημα, μας ατσαλώνει και θα μας βρουν μπροστά τους ακόμη πιο δυνατούς.
Η εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα δεν έχουν τίποτα να φοβηθούν από την εργοδοτική τρομοκρατία, την κρατική βία και καταστολή.
Ο οργανωμένος αγώνας με τον ταξικό πόλο και την  λαϊκή συμμαχία, μπορεί να ανατρέψει την δικτατορία των μονοπωλίων.  


Η Γραμματεία Κέρκυρας του ΠΑΜΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ