16 Μαΐ 2013

Ντροπή !!!



Η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων εγκαινιάζει Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών στην Κέρκυρα, παρουσία κ. Ν. Δένδια και του Αν.Υπ.Εσ. κ. Χ. Αθανασίου.

Το Συμβουλευτικό Κέντρο  διαφημίζεται ότι θα παρέχει υπηρεσίες ψυχοκοινωνικής στήριξης στις γυναίκες που υφίστανται βία και πολλαπλές διακρίσεις.

Ντροπή !!!

Έχουν το θράσος οι κυβερνήσεις και οι υπουργοί του κεφαλαίου που καταργούν τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, τελευταίο οχυρό των δικαιωμάτων των εργαζομένων και ιδιαιτέρως των γυναικών, που «απελευθερώνουν» τα ωράρια, καταργούν την Κυριακάτικη αργία, κάνοντας την εργαζόμενη γυναίκα λάστιχο, να μιλούν για ψυχοκοινωνική στήριξη των γυναικών !!!

Αυτοί που δίνουν αέρα στους μεγάλους Επιχειρηματικούς Ομίλους να κάνουν μειώσεις μισθών, απολύσεις και ατιμώρητα να χρωστούν δεδουλευμένα στους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες στα ξενοδοχεία και στις αλυσίδες Σούπερ-Μάρκετ, δεν έχουν το δικαίωμα να παριστάνουν τους κοινωνικά ευαίσθητους!!!

Αυτοί που καταδικάζουν τους γονείς στην ανεργία, τους συνταξιούχους στην πείνα, τους ασθενείς χωρίς φάρμακα, περισσότερα από μισό εκατομμύριο παιδιά σε ζωή κάτω από τα όρια της φτώχειας, 25.000 παιδιά χωρίς εμβολιασμό, χιλιάδες παιδιά στα σχολεία της χώρας  στον υποσιτισμό, δεν έχουν το δικαίωμα να μιλάνε για τα προβλήματα των γυναικών και των οικογενειών τους !!!

Δεν έχουν δικαίωμα να υποκρίνονται αυτοί που καταδικάζουν την μητρότητα, καταργώντας το επίδομα τοκετού, αν η γυναίκα γεννήσει στο Νοσοκομείο, που εμποδίζουν τις προληπτικές γυναικολογικές εξετάσεις (ψηλάφηση, υπέρηχος, μαστογραφία, τεστ ΠΑΠ, καρκινικοί δείκτες, γονιδιακός έλεγχος) στις ανασφάλιστες, με αποτέλεσμα την τελευταία 10ετία να υπάρχει αύξηση του καρκίνου του μαστού και της θνησιμότητας. Μόλις μία στις δύο Ελληνίδες άνω των 50  έχει κάνει μαστογραφία, μόνο το 3% των μαστογράφων βρίσκονται σε δημόσια νοσοκομεία και το 97% βρίσκεται σε ιδιωτικές κλινικές !!!

Αυτοί που χύνουν κροκοδείλια δάκρυα για μας, θεωρούν ότι η φροντίδα των παιδιών μας είναι κόστος για το Δήμο και το Κράτος, και βάζουν τροφεία στα βρέφη και τα νήπια στους Παιδικούς Σταθμούς, ενώ αφήνουν τα παιδιά μας χωρίς μεταφορές, δασκάλους και βιβλία, μεθοδεύουν απολύσεις εκπαιδευτικών, κλείσιμο σχολείων και απελευθέρωση των ναρκωτικών. Αμόρφωτα και μαστουρωμένα θέλουν τα παιδιά μας, ανίκανα να οργανωθούν, να αγωνιστούν και να ανατρέψουν την πολιτική των μονοπωλίων και της ΕΕ !!!

Αυτοί που στο όνομα της «ισότητας» και της «Ευρώπης των λαών» εξίσωσαν τα όρια συνταξιοδότησης των γυναικών με των ανδρών στα 65, πλάσαραν τη μερική απασχόληση, στο όνομα του συνδυασμού της οικογένειας με την εργασία, έφτασαν την ανεργία σε νούμερα ρεκόρ για τις γυναίκες και έκαναν καθεστώς την ανασφάλιστη, «μαύρη» εργασία, δε μας παραμυθιάζουν !!!

Αυτοί που φαρδιά-πλατιά έβαλαν την σφραγίδα τους, ως νομικοί σύμβουλοι, στις απολύσεις συνδικαλιστών, εν μέσω των εκλογών του σωματείου ξενοδοχοϋπαλλήλων και σήμερα ποινικοποιούν όχι μόνο την απεργία αλλά και τη σκέψη της απεργίας, δεν μπορούν να κοροϊδεύουν το λαό πια !!!

Χιλιάδες γυναίκες θα βρεθούν το επόμενο διάστημα στην ανεργία με τις απολύσεις που δρομολογούνται σε δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα.

Μόνο μια λύση υπάρχει,  ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ.

Καλούμε όλες τις γυναίκες να ενισχύσουν το κίνημα με ταξικό προσανατολισμό το ΠΑΜΕ, την ΠΑΣΥ, την ΠΑΣΕΒΕ, το ΜΑΣ. Να συμμετάσχουν στη δράση των Λαϊκών επιτροπών στις γειτονιές.  Χτίζουμε τη δική μας λαϊκή συμμαχία.

     Διεκδικούμε την υπογραφή ΕΓΣΣΕ και κλαδικών ΣΣΕ .
     Σταθερή - μόνιμη δουλειά, σύνταξη στα 55 χρόνια για τις γυναίκες.
     Αύξηση του επιδόματος ανεργίας για όλο το χρόνο ανεργίας.
     Επαναφορά του εποχιακού επιδόματος ανεργίας ξενοδοχοϋπαλλήλων
     Εξόφληση των δεδουλευμένων σε όλους και όλες τις εργαζόμενες. 
     Δημόσια και δωρεάν υγεία και παιδεία για όλους, δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για άνεργους και ανασφάλιστους. 
     Μέτρα ουσιαστικής στήριξης της μητρότητας και των παιδιών. 
     Κατάργηση του ΦΠΑ, των χαρατσιών, των φοροληστρικών νόμων.
     Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων, αύξηση συντάξεων.
     Δυναμώνουμε την ταξική αλληλεγγύη. Διακοπές ρεύματος - νερού και πλειστηριασμοί θα παρεμποδιστούν στην πράξη.

Σπάμε τις αλυσίδες του φόβου – Οργανωνόμαστε ταξικά και Ανοίγουμε δρόμο για μια πατρίδα που αξίζει να ζούμε ισότιμα εμείς και οι οικογένειές μας.

Η Γραμματεία Γυναικών του ΠΑΜΕ στην Κέρκυρα               

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ