24 Σεπ 2013

Γυναίκες στέλνονται στους αντικαθεστωτικούς της Συρίας

Γυναίκες στέλνονται στους αντικαθεστωτικούς της Συρίας
ΤΥΝΙΔΑ.--
Στο προσκήνιο ήρθαν πληροφορίες περί Τυνήσιων γυναικών που μεταφέρονται στη Συρία, προκειμένου να λειτουργούν ως σεξουαλικά αντικείμενα των αντικαθεστωτικών ισλαμιστών που πολεμούν, με τη στήριξη των ιμπεριαλιστών, την κυβέρνηση του Ασαντ. Η βρετανική εφημερίδα «Ντέιλι Μέιλ», σε δημοσίευμά της τον Ιούλη επικαλούνταν την ύπαρξη και θρησκευτικού διατάγματος (φάτουα), από Σαουδάραβα ιεροκήρυκα, ο οποίος επέτρεπε «τους γάμους λίγων ωρών», προκειμένου να «δικαιολογήσει» θρησκευτικά και τυπικά τη σεξουαλική εκμετάλλευση γυναικών κατά τον τρόπο αυτό. Πριν από τρεις μέρες, επανήλθε, πάλι το θέμα από την βρετανική εφημερίδα «Τέλεγκραφ», η οποία επικαλείται και δήλωση του υπουργού Εσωτερικών της Τυνησίας, Λότφι μπιν Τζεντού, ο οποίος εμφανίζεται να παραδέχεται την ύπαρξη του προβλήματος χωρίς να δίνει στοιχεία.
Κατά καιρούς, δημοσιεύματα αναφέρονται σε Τυνήσιες που έχουν εντοπιστεί στο Αφγανιστάν, στο Ιράκ, και αλλού, χωρίς, επισήμως, ποτέ να έχει δημοσιοποιηθεί συγκεκριμένο στοιχείο.
Στο εσωτερικό της Τυνησίας μετά από εβδομάδες διαβουλεύσεων, ένταση προκαλεί η νέα άρνηση του ισλαμιστικού κόμματος «Ενάχντα» να εγκαταλείψει την κυβέρνηση στο πλαίσιο μιας συμφωνίας με την αντιπολίτευση. Το περίγραμμα της συμφωνίας, η οποία έχει εκπονηθεί μετά από αλλεπάλληλες συναντήσεις της Γενικής Συνομοσπονδίας Τυνήσιων Εργατών με εκπροσώπους της αντιπολίτευσης αλλά και της κυβέρνησης, και κυρίως του «Ενάχντα», που αποτελεί τον κορμό της, προβλέπει επίτευξη συμφωνίας για τον ορισμό μιας υπηρεσιακής κυβέρνησης και της ημερομηνίας πρόωρων εκλογών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ