5 Οκτ 2013

Με κάθε μέσο σήμερα στα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ

Με κάθε μέσο σήμερα στα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ
Στην Αθήνα, στις 11 π.μ. στην Ομόνοια. Στη Θεσσαλονίκη, στις 11 π.μ. στο Αγαλμα Βενιζέλου
Σε ξεσηκωμό καλεί το ΠΑΜΕεργαζόμενους, άνεργους, συνταξιούχους, αυτοαπασχολούμενους και γυναίκες, με αφορμή τα συλλαλητήρια που διοργανώνει σήμερα Σάββατο σεΑθήνα (11 π.μ. Ομόνοια),Θεσσαλονίκη (11 π.μ. Αγαλμα Βενιζέλου) και άλλες πόλεις.
Τα σημερινά συλλαλητήρια και η δουλειά που προηγήθηκε για την επιτυχία τους, μπορούν να γίνουν «σκαλοπάτι» στην οργάνωση της απεργίας, την οποία το ΠΑΜΕ καλεί όλες τις συνδικαλιστικές Οργανώσεις να κηρύξουν για τις 23 Οκτώβρη. Ταυτόχρονα, να αποτελέσουν οι εργατικές λαϊκές συγκεντρώσεις μαζικό βήμα καταδίκης της φασιστικής Χρυσής Αυγής. Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στα συλλαλητήρια απευθύνουν η ΠΑΣΕΒΕ, η ΟΓΕ και τοΜΑΣ.
Τα αιτήματα που προβάλλει το ΠΑΜΕ είναι:
  • Υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας μαζί και ΕΓΣΣΕ και κατάργηση των αντεργατικών νόμων για τις Συμβάσεις.
  • Προστασία των ανέργων, επίδομα και ιατροφαρμακευτική κάλυψη.
  • Κατάργηση των αντιασφαλιστικών νόμων, αποκατάσταση των περικοπών και επαναφορά 13ης και 14ης σύνταξης, η επιστροφή των κλεμμένων αποθεματικών από κράτος και εργοδότες.
  • Ανάκληση των απολύσεων στο δημόσιο τομέα, σταμάτημα των απολύσεων στον ιδιωτικό τομέα.
  • Κονδύλια για την κάλυψη των βασικών αναγκών σε Παιδεία, Υγεία, Πρόνοια.
  • Κατάργηση όλων των χαρατσιών, αποτροπή των κατασχέσεων και πλειστηριασμών σε βάρος των λαϊκών οικογενειών.
Οπως σημείωνε το ΠΑΜΕ στο κάλεσμά του, «η πίεση που ασκούν οι κινητοποιήσεις, οι απεργίες, η δύναμη της αντίστασης και των αγώνων ανησυχεί το κράτος των μονοπωλίων, τα κόμματά του. Αυτό που χαρακτήριζε πάντα τις νικηφόρες μάχες δεν ήταν μόνο η μορφή ή η διάρκεια των αγώνων. Η μαζικότητα των διαδηλώσεων σε κάθε πόλη, η οργάνωση των εργατών, η αποφασιστικότητα, η αντοχή, η πίστη στο δίκιο, η συμμαχία, είναι αυτά που κρίνουν τις μάχες».
Το κάλεσμα αυτό αποκτά ξεχωριστή σημασία μπροστά στη μάχη της απεργίας στις 23 Οκτώβρη, που κηρύττουν ήδη Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα και σωματεία. Στις απεργιακές αποφάσεις που πάρθηκαν μέσα στη βδομάδα, προστίθεται αυτή τουΕργατοϋπαλληλικού Κέντρου Αγρινίου.
Με θέμα και την κήρυξη απεργίας, το Σωματείο Εργαζομένων «Forthnet - Netmed» καλεί σε έκτακτη Γενική Συνέλευση, την Κυριακή 6/10, στις 11.30 π.μ. (αίθουσα 7 των Παλαιών Σφαγείων, απέναντι από το Δημαρχείο του Ταύρου). Το Συνδικάτο Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Αττικής, καλεί σε Γενική Συνέλευση την Τετάρτη 9/10 στα γραφεία του. Την ίδια μέρα, το ΣΕΤΗΠ πραγματοποιεί Συνέλευση στις 7 μ.μ. στην αίθουσα των Εμποροϋπαλλήλων. Ακόμα, σε συνελεύσεις προχωρούν την Κυριακή 13/10 ηΠανελλαδική Ενωση Λιθογράφων και το παράρτημα Νοτιοανατολικών συνοικιών του Συνδικάτου Οικοδόμων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ